plukkala

Perussuomalaisten tulevaisuus?

Perussuomalaisten kannatus äänestäjien keskuudessa on vaalikauden ensimmäisenä vuonna romahtanut puoleen. Tänään julkaistun puolueiden imagotutkimuksen mukaan myös puolueen julkinen kuva on huonontunut tutkimuksen jokaisella osa-alueella. Eli mihin nyt Perussuomalaiset?

http://yle.fi/uutiset/kokoomuksen_johdolle_murska-arvio_puolueiden_imago...

Vaalikaudesta on nyt kulunut neljännes, mutta puolueen kannalta ei hyvältä näytä. Jostilanne jatkuu nykyisen kaltaisena, tarkoittaa se sitä, että  monia nykyisiä perussuomalaisia kansanedustajia odottaa "maitojuna" seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Suuri osa puolueen äänestäjistä ovat puolueen jo jättäneet. Monet viime vaaleissa SDP:tä aikaisemmin äänestäneet äänestivät perussuomalaisia. Nyt he ovat palanneet takaisin SDP:n kannattajiksi perussuomalaisten tyhjiin lupauksiin pettyneinä. Myös monet perussuomalaiset kunnanvaltuutetut ovat eronneet puolueesta. Myös monia valtuutettuja on puolueesta erotettu.

Näin tilanteen jatkuessa uskon, että näemme vielä vaalikauden aikana useita näyttäviä loikkauksia Perussuomalaisista muihin puolueisiin?  Kun se "maitojuna" ei  vaan kiinnosta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (113 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, olihan myös Kokoomuksen imagotutkimuksessa saama tulos herättävä. Mutta kokoomuksessa asialle sentään yritetään tehdä jotakin. Nyt käytävän puheenjohtajataiston aikana käydään selkeyttäviä keskusteluja Kokoomuksen linjasta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minut on kuulemma erotettu puolueesta ja nyt piiripomo Teurajärvi vaatii, että minut on erotettava valtuustoryhmästäkin.

Puoluetta johdetaankin edestä ja taakse ei niska käänny katsomaan tuleeko ketään muita jäljestä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Aimo, et ole ainoa. Vastaavan kaltaisia tapauksia on ympäri Suomen.

Pekka Iiskonmaki

Pekka Lukkala tekee hyvää vaalityötä perussuomalaisille. Ei ole väliä mitä puhutaan. Pääasia on se, että puhutaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näinhän sevanha sanonta politiikoista menee. Mutta pitääkö se enää some-aikana paikkaansa?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #95

#95
Sen tulemme näkemään. Pukkasiko Lukkala Persut vaalivoittojen jytkyjen jytkyyn.

Mitä syvemmän kuopan kaivaa, niin sitä suurempi vaara on pudota sinne itse.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #98

Mielenkiintoinen ajatuskuvio. Mutta en usko senkään myötä katso olevani vaarassa pudota mihinkään kuoppaan, en matalaan enkä syvään.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Onneksi vanhat puolueet ovat varmistaneet ja keksineet eduskunnasta tipahtaneille vauraan tulevaisuuden erilaisine tukineen veronmaksajien selkänahasta...Ei ne vanhat aina niin tökeröitä päätöksiä olekaan tehneet....niitä kannattaa äänestää tulevaisuudessakin, näköjään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, niille yhden ja kahden kauden kansanedustajille se saatava tuki ei kovin kaksinen ole, vaikka onkin selvästi suurempi kuin tavallisen työttömäksi joutuneen kansalaisen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onneksi perussuomalaiset ovat keksineet perustaa säätiön veronmaksajien rahoilla, säätiön johdon tulevaisuuden varmistamiseksi.

Seppo Leskinen, voit olla tyytyväinen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Aimo, tämäkin on asia, joka varmasti on ärsyttänyt perussuomalaisia viime vaaleissa äänestäneitä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vanhatpuolueet ovat myös varmistaneet ettei Perusuomalaistenkaan tarvitse noudattaa sääntöjensä 16 §:lää.

Vaalilaki 183 §.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ensin pitäisi määritellä, mitä vanha puolue tarkoittaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #12

Varmaankin ennen vuotta 1958 perustettuja puolueita Perussuomalaisten mukaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #22

Varmaan näin, mutta minun mielestäni kaikki puolueet ovat vanhoja puolueita viimeistään silloin, kun saavuttavat yksityisen henkilön täysi-ikäisyysrajan, siis 18v.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"Monet viime vaaleissa SDP:tä aikaisemmin äänestäneet äänestivät peerussuomalaisia. Nyt he ovat palanneet takaisin SDP:n kannattajiksi perussuomalaisten tyhjiin lupauksiin pettyneinä."

Onkos tämä myös SDP:n dilemma. Ollako vai eikö olla? Lupaavatko he nyt entisille demareille samaa, jota PS lupasi, saadakseen heistä taas tulevia demareita. Jos hekin joutuvat perumaan samat PS:n lupaukset, miten paluumuuttajat siihen reagoivat?

Lienee kuitenkin kohtalaisen harvinaista, että erottuaan entisestä puolisosta ja petyttyään myös uuteen, kuitenkaan palaisi takaisin entisen luo...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kävivät vain äänestämässä Perussuomalaisia, ja havaitsivat lupaukset täysin tyhjiksi. Äänestäjistä vain pieni osa puolueiden jäseniä, eivätkä nämäkään SDP:hen pettyneet olleet SDP:n jäseniä, vaan kannattajia. Eli ei kyseessä ollut "avioero"?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Hiuksenhienoa. He olivat pettyneitä SDP:n tekemisiin suhteessa lupauksiin ja nyt PS:n tekemisiin suhteessa lupauksiin. Palaavatko he takaisin vain siksi, että aidan takana ruoho ei ollutkaan vihreämpää vaikka omalla puolellakin se maistui pahalta. Vai luvataanko heille taas vihreämpää, jolloin lähestytään jo ikiliikkujaa...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Juuri näin uskon tapahtuneen. Mutta äänestäjäkunta on muuttunut kovin liikkuvaiseksi verrattuna menneisiin vuosiin. Itse asiassa pidän sitä hyvänä asiana.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #16

Mutta samalla entistä helpommin höynäytettäviksi? Pelataanko kohta pelkästään mielikuvilla, jolloin median hallitsijat hallitsevat politiikan voimasuhteita. On aina helpompaa nähdä yksittäisiä ongelmia kuin hahmottaa kokonaisuuksia.

Mutta joo, samoin pidän hyvänä, jos äänestäjät ovat muuttuneet liikkuvammiksi siksi, että he epäilevät. Jos taas he liikkuvat siksi, että he aina uskovat helposti viimeisintä tarjousta, niin ehkä se on vain hieman parempi kuin luutunut pysyvä usko siihen, miten asiat aina ovat olleet. Mutta vain hieman.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

Tuohon teoriaasi korkeimman tarjouksen hakemisesta äänestäjien osalta en usko.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #25

Entäs uskottavimman mielikuvan?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

On hupaisaa tarkastella poliittista pelikenttää ilman puoluerasitusta tai ns. uskollisuuden vaatimusta.

Pientä hilpeyttä voivat nyt herättää aiemmat selitykset, joiden mukaan sdp:stä Persuihin lähteneet tai "harhautuneet" löysivät sieltä kodin "rasismilleen":
"Halonen sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa sunnuntaina, että "ihmiset, jotka tunnistavat itsessään rasismia, ovat päätyneet äänestämään perussuomalaisia"." (TS, 13.11.2011)
---
Johdonmukaisuuden vuoksi, nyt virran on sanottu kulkevan ehkä päinvastaiseen suuntaan, Persuista Demareihin. Perussuomalaiset eivät kenties olleetkaan kyllin rasistisia ja "ihmiset, jotka tunnistavat itsessään rasismia, ovat päätyneet äänestämään sosialidemokraatteja"? - Entäpä, jos demarit pettävät heidät? :-))

No vitsi vitsinä. Tällainen lausuntotehtailu jopa presidentin taholta kertoo vain siitä, että kyky aitoon analyysiin ja todellisten syiden selvittäminen ei aina olekaan niin helppoa kuin ns. vastuullinen media haluaa esittää (Valistunut TS:han on sellainen?)
Se, mitä käteen jää näyttäisi olevan, että isot teemat eivät olleetkaan ohimeneviä pikkuongelmia:

- EU on säilyttänyt asemansa moniongelmaisuuden generoijana, muttei ratkaisijana.
- Schengenin kautta ns. muuttoliike (syystä tai toisesta) onkin kerannaisvaikutuksiltaan paljon syvempää, laajempaa ja pitkäkestoisempaa kuin moni halusi uskoa. (Mitenkähän moititun "Nuivan manifestin" ottaminen vakavasti v. 2011 olisi vaikuttanut Suomen tulnteeseen?)
- EMU on edelleen epäoptimaalinen valuutta-alue.
- Kreikka on edelleen suuri kiistan aihe, samoin unionin talous. Nyt sen kyvyttömyys maksaa velkansa on myönnetty.
Six-packin perintöä joudutaan uusimaan eli tölkkiä potkimaan...
- Lisäksi terrorismi ja elintasoshoppailu löysivät kuin löysivätkin tiensä joka kolkkaan.
- Vaalitulokset eri maissa osoittavat, että em. murheet eivät olekaan vain persujen mielikuvitusta.
- EU:n arvoja kuvaa mm. ihmiskaupan käynti ja pelaaminen yhteen Turkin diktatuurin kanssa.

Näiden teemojen ja ongelmien esittelyä Suomessa ennen niiden eskaloitumista voidaan pitää tärkeänä, vaikkakin monet ovat niiden esille nostamista pitäneet usein vain populismina.
Kyllä siitä voi Persuja jopa kiittää, vaikkei se ole ongelmia kyennyt ratkaisemaan? Koko EU painii niiden edelleen kanssa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #38

No ei siinä nyt luulisi Saarenkaan tarvitsevan mitään erityistä järkeilyä tajutakseen, mistä on kyse. Siinä kohtaa, kun se hallitus, missä perussuomalaiset olivat mukana, alkoikin jutella pakkolaeista, palkkaleikkauksista ja ay-kentän rökittämisestä, niin keskiverto perusduunari totesi arvostavansa tilipussiaan enemmän kuin mahdollisuutta halveksua vääränvärisiä. Koska perussuomalaisillahan ei enää ollut mitään muuta tarjottavana kuin tuo jälkimmäinen.

Siinä kohtaa oli aika helppoa vaihtaa demareihin.

Ja mitä presidentti Halosen kommenttiin tulee, hän esitti tuon huomion sen jälkeen kun Helsingin Sanomien gallupissa oli todettu "perussuomalaisten kannattajista 27 prosenttia eli yli neljännes tunnistaa itsessään paljon tai melko paljon rasistisia piirteitä." Korostettakoon tässä sanat "tunnistaa itsessään", eli haastatellut perussuomalaiset siis _ihan itse_ myönsivät omaavansa rasistisia ajatuksia. Presidentin kommentti oli vain itsestäänselvyyden toteamista.

Neljä vuotta myöhemmin Suomen Kuvalehti teki vastaavanlaisen kyselyn, jossa tiedusteltiin muun muassa mitä mieltä haastateltavat ovat väitteistä "mustien afrikkalaisten kyvyt ovat heikommat kuin valkoisen rodun" ja "kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän ihonväristään". Perussuomalaisten vastaukset pistivät tässäkin gallupissa silmään kuin märkivä haava.

Eli mitä "aitoon analyysiin" tulee, niin perussuomalaisten kannatusta on analysoitu nyt kaksien vaalien jälkeen kahdessa gallupissa, ja molemmilla kerroilla on todettu, että kyllä vain, hitto vie, puolueen äänestäjäkunnassa on reilusti enemmän rasistisia mielipiteitä omaavia ihmisiä kuin muissa puulaakeissa. Todennäköisesti tällä hetkellä osa näistä tapauksista on hallituskauteen pettyneenä valunut jonnekin Rajat kiinni! -porukoihin, mutta opportunistisemmat sisulaiset kansanedustajat ja muu lössi istuvat edelleenkin perussuomalaisissa, koska siinähän heidän menestyksensä on kiinni.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #70

Ällös pelkää. En kirjoita kenenkään toimeksiannosta tai pussiin. Teen vain riippumattomia huomioita ja mietiskelen uutisvirran tuomia signaaleita. En ole ollut minkään puoleen jäsen tai ehdokas, kuten Jalonen (Kepu, 2012). Rasismista voit jauhaa vapaasti vaikka maailman tappiin.

Kyllä sisäistä devalvaatiota on jo tiedetty odottaa ja siitähän tässä ns. laki/palkkaleikkaus/ay-rökityksessä sekä työttömyyden kasvussa on ollut kyse: on lopulta törmätty myös velka, Schengen- ja EMU-todellisuuteen, omien rakenneongelmien ohella.

Yritin selittää - ilmeisesti turhaan - muun muassa, että EU generoi itse omia ongelmiaan eivätkä ne edelleenkään nykymenetelmin ratkea, jos ns. luotettavan median uutisiin uskoo: Krerikan vanhoja velkoja rullatan ja Schengen-hepuli on saanut EU-ytimen vauhkoksi.

Siitä voi sitten kukin valita, minkälaisella uskollaan tulee autuaaksi, vai uskaltaako kohdata viimein todellisuuden.
Mallimaa Ruotsissakin demarijohtoinen hallitus (ei siis Suomen) on ottanut käyttöön tiukemmat "rasistiset rajatarkastukset", kun Suomi "seuraa tilanneetta".

Tällä hetkellä poliitikoista eniten tietoa ja maalaisjärkeä puheissaan lienee Elina Lepomäellä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Monet viime vaaleissa SDP:tä aikaisemmin äänestäneet äänestivät peerussuomalaisia. Nyt he ovat palanneet takaisin SDP:n kannattajiksi perussuomalaisten tyhjiin lupauksiin pettyneinä. "
Oiskohan se nyt sitten se rasistisiipi joka on palannut kun ei saanutkaan hyväksyntää PS:ssa ?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Olipa osuvasti sanottu !
Rinnehän niitä tässä taannoin oikein etsimällä etsi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Mutta vasta sitten, kun "omat " olivat jo "kotiin" palanneet?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Turhaa tässä höntyillä ennenaikaisesti. Tuntuu että kaikki perussuomalaisiin liittyvä spekulointi ei käytännössä milloinkaan ole oikein osunut kohdalleen, mitä vaaleihin ja kannatukseen tuleen.

Ja nähdessäni väitteen "kaik on mänt", "kaikki lupaukset on syöty" kuulee varmaan torilla, mutta arvostaisin jos blogistit eivät sortuisi niin kevyeen analyysiin. Nytkin vähän katselijasta riippuen hallitus on persujen panttivanki joissain asioissa, tai ovat pettäneet kaikki lupaukset.

Sen tiedän että ainakin sellaisia ns. "voimakkaasti maahanmuuttokriittisiä" on jättänyt puolueen varmaan lopullisesti. Ketä he sitten tosipaikassa äänestävät, vai palaavatko äänestämään suomalaiseen tapaan "vähiten pahaa" vaihtoehtoa. Nukkuviin on mennyt myös porukkaa ja ex-demareita varmasti palannut demareiden populismin kutsumana takaisin luvatummalle vihreämmälle ruoholle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eihän tässä höntyillä tarvitse kenenkään. Esitin vain yhden mahdollisen skenaarion siitä, mitä tulevaisuudessa voi tapahtua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Taisi olla se Helsingin eliittipiireistä kummunnut hommakukkojen rinki joka sekä avitti persujen nousua että veti maton persujen alta jytkyn jälkeen. Turkkila sai avaintehtävän jota vastuuta ei kuitenkaan kantanut vaan teki persutiedotuksesta tavanomaisen ilmoituspalstan.
Kaikki on mennyt sitä rataa kuin persujen viimeaikainen reaktio Rinteen huomautukseen rasismista. Alusta alkaen olisi tarvittu jonkinlaista otetta jolla olisi selvitetty mitä "maahanmuuttokriittisyydellä" tarkoitetaan. Ei voi muuta kuin vetää johtopäätöksen että sillä ei tarkoiteta mitään. Persut tarkoittivat vain omien kellokkaittensa karriäärejä, ei yhtään mitään muuta. No jaa kauppakalja ja paskalaki. Iso meteli niiden takia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sini, henkilökohtaisuuksiin on turha mennä. Turkkila on toiminut varmasti saamiensa resurssien mukaisesti.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Itseasiassa Matias on välkky kaveri ja vaikutta mukavalta ihmiseltä. Ennakkoluulojaan ja vahvoja mielipiteitä voi aina työstää tapaamalla ihmisiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Muutenkaan en omissa blogeissani pidä suoraa hyökkäystä henkilöä vastaan arvossa. Jos arvostelemista on, arvostellaan sitten asioita, varsinkaan, jos henkilö ei itse asiaan millään lailla liity.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Perussuomalaisten tulevaisuus on pitkälti uudesta puheenjohtajasta kiinni, sillä Soini tuskin enää jatkaa. Kuka saisi takaisin nukkuneet, demareihin palanneet ja muutkin odotuksiinsa pettyneet, onhan PS:n kannatuksesta galluppien valossa kadonnut sitten viime EK-vaalien liki puolet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mutta kuitenkin näyttää siltä, että puolue ei ole tähän asiaan vielä mitenkään herännyt?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikös se puolueen herääminen eri asioihin ole myös kiinni puolueen omasta mediasta. Henkilönä minä en ps-lehden päätoimittajaa kritisoi vaan nimenomaan keskustelijattana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #59

Ei yksi yhden puolueen julkaisu voi koko yhteiskunnassa käytävää keskustelua oleellisesti miksikään muuttaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #74

No ei. Mikä ei tarkoita ettei sillä olisi mitään roolia ja että sen luonne ei kertoisi jotain.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #102

Puoluelehdillä on tapana tuoda puolueen omaa agendaa esille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #104

Kyllä ja onnistuvat siinä vaihtelevasti.

Risto Laine

Jännä kun sdp ja persut jakaa äänestäjänsä ja rasistinsa keskenään. Viimeksi he lähtivät karmit kaulassa persujen leiriin, ko ryökäleet sdp:ssä pettivät heidät. Seuraavaksi sitten on tuossa roolissa SDP :D

No nyt tiedän miten on keksitty äänestäjistä ikiliikkuja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Äänestäjien siirtymisen toisen puolueen kannattajiksi voi näköjään tulkita monilla tavoilla?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Perussuomalaisilla on varmasti edessään ilmiönä menestyksekäs poliittinen tulevaisuus, mutta kokonaan eri asia on se, mitä tapahtuu Soinin säätiölle ja puolueelle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Todennäköisempi vaihtoehto on se, että perussuomalaisilla on takanaan menestyksekäs poliittinen historia. Säätiöstä tosin en tiedä, tuskin moni muukaan?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tarkoitin, että PS korvautuu todennäköisesti jollakin muulla vastaavalla ilmiöllä. PS tullee itse kutistumaan alle 5% puolueeksi. Äänestäjät eivät anna pettää itseään kovin monta kertaa saman puolueen. Soinin säätiö tulee voimaan hyvin. Rahaa lienee kerätty riittävästi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Puolueen kutistumisesta olen kanssasi samaa mieltä. Lisäksi uusia tulokkaita on jo tulossa. Asimerkiksi Väyrysen kansalaispuolue?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #37

Tulevaisuutta ei puolueidenkaan kehityksen osalta tietää. Niitä tulevaisuudessa tulevia kannatusprosentteja voi vain ennustaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #37

Ei tarvita muuta kuin, että tulee uusia mamuvyöryjä (vaikka Venäjän kautta) Suomeen ja PS on hallituksessa, niin vaikka Suomen Sisu perustaa uuden puolueen, ja sitten..

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #50

Moni asia vaikuttaa puolueiden saamaan kannatukseen. Kannatukset voivat toki nopeastikin muuttua jopamerkittävästi. Sitä muutostahan olemme viimeisen vuoden aikana saaneet seurata aitiopaikalta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Säätiö pysyy ellei puolueeseen saada rehellistä puheenjohtajaa ja uusia sääntöjä.

Soini nuiji Joensuun puoluekokouksessa kokoukselta kysymättä säätiöasian puoluehallitukselle ja sinne se on jäänytkin, Vennamoa lainaten,"vihreän veran alle".

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Väitätkö että Soini on epärehellinen? Oletko kuullut kun eräs väitti Vistbackaa epärehelliseksi, että miten siinä loppujen lopuksi kävi? Väittäjä selvisi vain Visbackan armollisuuden takia julkisella anteeksipyynnöllä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #66

Seppo Leskinen, voisitko osoittaa minun väittäneen Soinia epärehelliseksi, kun kerron, kun saadaan rehellinen puheenjohtaja.

En edes viittaa mitenkään Soiniin.

Kyllä vaikea on kehittää haaste minua kohtaan, mutta toivottavasti tulee, kirjoita puoluetoimistoon ja tee ilmianto poliisille.

Etkö uskaltanut mainita Kortelaista, kun kirjoitit eräs ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #66

Seppo, en epäile sitä, etteikö Soinin säätiö olisi laillinen. Mutta onko mielestäsi oikein säätiöidä puoluetukirahoja, jotka itse asiassa ovat tarkoitettu johonkin aivan muuhun?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ylipäänsä perussuomalaiseen ilmiöön yksi selitys on se, että hirmuisen moni puolueen jäsenistä on ihmisiä jotka ovat tehneet oikeita töitä elämässään, tai jopa yrittäneet.

Eli selkeästi Suomessa on tilausta myös puolueelle, jonka jäsenet eivät ole poliittisia broilereileita tai eturyhmien kasvatteja (pahin vissiin demarit ja kokkarit tässä, osin keskusta myös), vaan eläviä ihmisiä oikealla elämänkokemuksella.

EDIT:
Tarkoitan tällä erityisesti persukansanedustajia. Siellä on hyvin vähän broilereita, puolueen kasvattamon tai etujärjestön (ay, mtk, ek) tuotteita. Tai erityisavustajia, avustajia yms.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Persujen puheenjohtaja taitaa kuitenkin olla eduskunnan poliittisimpia broilereita, SMP:ssä jo 17-vuotiaasta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Seija kyllä niitä peruista muitakin löytyy. Esimerkiksi Vesa-Matti Saarakkala.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #43

Niin no, eihän niitä olisi vielä ehtinyt liiemmin tulemaankaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Näinhän asia on, mutta kasvattamoon nyt täydessä käynnissä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #47

Ei ole. Ei ole läheskään sellaista puolueorganisaatiota kuin muilla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #51

Soini saa katsella aukkoja puolueorganisaatiossa, kuin Von Döbel Juuttaalla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #61

Ja ne aukot organisaatiossa ovat Soinin tietoinen valinta. Puoluetukirahat eivät ole menneet sinne, minne ne on tarkoitettu.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #43

Seija sanoi eduskunnan!

Soini sentään opiskeli maisterksi, demareissa on ties-kuin-monta-pelkkää-ylioppilasta :D ...mikä on pitänyt niin kiireisenä, kun ei ole oikein työkokemustakaan puhumattakaan tutkinnoista.

Saarakkala voi olla broileri, mutta on nuori mies ja ehtinyt sentään jopa kandin tutkinnon opiskelemaan :) Monta on jotka eivät ole ehtineet, ei Arhinmäki esmes.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #48

Eduskunnan suurissa puolueissa on paljon, kandin tai maisteritutkinnon suorittaneita, mutta sitä varsinaista työuraa vailla on suuri joukko.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

Tuota noin Mikko, lasketaanko se Soinin yksi opiskeluaikainen kesätyö Linkosuon leipomossa kuinkakin merkitykselliseksi työkokemukseksi?

Ja mitä niihin demarien pelkkiin ylioppilaisiin tulee niin senaattori Hakkarainen ei tainnut läpäistä peruskouluakaan :)

PS. En lukenut vähään aikaan Puheenvuoroa: missähän on keskikoulun käynyt ent. kansanedustaja, päätoimittaja ja yrittäjä Tossavainen kun ei enää näy kuvaakaan?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #54

Soini on yksi jäbä ja varmaan on broileri, ei siinä mitään. Senaattori Hakkarainen toki on työllistänyt montakin ihmistä ja vienyt osaamista ulkomaille, joten ammattimihenä häntä on turha dissata.

Mutta ihan vakavasti, persuedustat ovat tehneet työtä tai yrittäneet, ihan eri tavalla kuin vaikkapa demarit.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #56

En yleensä halo lillukanvarpuja, mutta eikös se Hakkaraisen saha ole perheyritys, josta Hakkarainen myi osuutensa, jotta Hakkarainenko työllisti.

Ja kuten jo mainittu niin poliittisia broilereita ei vielä ole ehtinyt persuihin liiemmin tulla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #60

Eikai Hakkarainen myynyt ammattitaitoaan osuutensa myydessään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #62

No mihin sillä on eduskunnassa käyttöä, paitsi että osaa sahata omaa oksaansa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #63

Seija, eikö eduskunnan tulisi olla läpileikkaus Suomen kansasta? Suomen kansa pienoiskoossa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #76

Niinhän sitä on sanottu, mutta perinteisistä työväenpuolueistakin saa nykyään hakemalla hakea duunaritaustaisia kansanedustajia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #78

Äänestäjäthän edustajansa valitsevat?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #85

Niinpä, mutta onhan se kiinni ehdokasasettelustakin. Jossain vaiheessa tosin uutisoitiin että SDP:llä on pulaa miehistä, johtuisiko demarien osalta siitäkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #89

Toki ehdokasasettelukin asiaan vaikuttaa, monilla puolueilla on vaan tapana nostaa omia broilereitaan esille ja ehdokkaaksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmasti osaselittäjä "ilmiöön". Mutta uskon, että perussuomalaisten kortit on nyt katsottu ja köykäisiksi havaittu?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

No kuka köykäiseksi havaitsee tai on havaitsematta. Olisin ehkä hiukan varovaisempi analyyseissäni itse, näin vuoden vaalien jälkeen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #44

Viime vaaleissa kannattaneet ainakin nyt äänestävät jaloillaan. Myönnän kyllä, että vaalikaudesta on kulunut vasta neljäsosa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #46

Kun olet Pekka analyyttinen, niin tee blogikirjoitus persuista ja gallupeista jotka ovat osuneet virhemarginaaliin vaaleissa. Ei ole montaa. Kuntavaalit "hävisivät" kun oli puolet vähemmän ehdokkaita kuin kok/kepu/sdp, ja pressanvaaleissa Niinistö kelpasi monelle :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #49

Esimerkiksi kuntavaalien suhteen voisi kysyä, että miksi perussuomalaisilla oli paljon vähemmän ehdokkaita kuin muilla?

Miten muuten uskot erilaisten kuntapoliittisten tapahtumien ympäri Suomen vaikuttavan kansalaisten haluun ryhtyä perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #53

Kentän kehittämisen sijaan rahat menivät Soinin säätiöön?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

Sekin, mutta sitten vielä kuluvan valtuustokauden tapahtumat ympäsi Suomea persuvalteettujen osalta?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #53

Etkö oikeasti tiedä? Olen ollut kepulainen valtuutettu, ja voin vilpittömästi sanoa että ns "vanhan puolueen" koneisto on aikalailla rasvattu. Jokainen tietää että yksi edustaja listalla tuo keskimäärin huonostikin sen 7 ääntä pienimissäkin kunnissa, joten täysien listojen arvo on silkkaa matematiikkaa :)

Jälkimmäiseen kappaleen suhteen odotan mielenkiinnolla että mitä tapahtuu. En haluaisi nolata itseäni tietämällä paremmin, kun oikeasti en tiedä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

Ns "vanhan" puolueen koneisto toimii siksi, että organisaatio on luotu ja sitä hoidetaan, toisin on perussuomalaisten osalta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #49

Kuntavaaleissa puuttui 4000 ehdokasta, nyt tuskin saavat edes neljäätuhatta ehdokasta, mutta laatuhan korvaa määrän.

Kaikki ovat puolueenjäseniä ja uskollisuussopimuksen allekirjoittajia.

Puolueen pysyvyys rakennetaan juuri kunnallispolitiikassa, mutta persuissa sitä ei ole edes yritetty, minä yritin, mutta potkut tuli.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #64

Niinpä. Persut rakensivat Soinin johdolla Yrjönkadulle norsunluutornin, ja siellä ei kenttä tunnu kiinnostavan:

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajuus on Soinille mieleen. Siinä puolueen murheet unohtuvat.

- Kun keskustelen suurlähettiläiden kanssa, ei tule mieleen Helsingin piirijärjestön pököpäät.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014040318174157_u...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #67

Seija, tarkoitit varmaankin, oli mieleen, sillä nykyään jo ulkoministeri, mutta ei tahtomattaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #72

Aimo, joku kansainvälinen tehtävä Soinilla lienee tähtäimessä sen sijaan että paimentaisi tomppeleitaan, hönöjään ja huru-ukkojaan, kuten itse asian ilmaisi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #82

Soinin kirjoituksista näkee, että oman puolueen jäsenetkään eivät ole hänelle ihmisiä vaan ainoastaan välineitä hänen omille pyrkimyksilleen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #90

Soini taisi olla melkoisessa palkkakuopassakin PS:n perustamisesta 1995 vuoteen 2003, jolloin pääsi kolmammella yrityksellään kansanedustajaksi. Laskenee puolueen menestyksen omaksi ansiokseen, kuten se hyvin pitkälti onkin. Puolueen tulevaisuutta ajatellen olisi ehkä jo kannattanut luopua puheenjohtajuudesta, mutta jatkoaan silmällä pitäen on huomattavasti helpompi ponnistaa puolueen puheenjohtajan ja ulkoministerin pallilta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #92

Juuri näin Seija. Ilman sitä ulkoministeripestiään olisi huomattavasti vaikeampi pyrkiä kansainvälisiin tehtäviin.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

PS:n tulevaisuus riippuu pitkälti siitä kuka Timo Soinin seuraaja on, ja miten hän onnistuu työssään.

Nämä populistipuolueet ovat nimittäin pitkälti johtajakeskeisiä (Haider, Le Pen, Viktor Orban, Vennamo, Soini..)

Jos seuraaja on Sampo Terho, puolue kaartaa oikealle ja nakertaa Kokoomusta. Kannatustaso lienee 8-10%.

Jos seuraaja on Jussi Niinistö, puolue pysynee keskemmällä ja kannatus ehkä 10-12%.

Jos seuraaja on Jari Lindström, puolue kaartaa vasemmalle ja kannatus 8-10%.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos seuraaja on Jari Lindström niin puolue nakertaa demareita - kannatusta en veikkaile :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Antti, olet pitkälti oikeassa siinä, että perussuomalaisten tulevaisuus riippuu puolueen seuraavasta puheenjohtajasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Puhuttaessa kansanedustajien vähäisistä "oikean työn" tekemisestä, mitä sitten sillä oikein tarkoitetankaan, kun omasta mielestäni kaikki työ on "oikeata työtä" on huomioitava, että äänestäjät edustajat valitsevat, puolueet asettavat ainoastaan ehdokkaat. Kuntavaaleissa yleinen ilmiö on, että julkisella puolella työskentelevien on huomattavasti helpompi päästä valtuutetuksi kuin henkilön joka tekee työnsä yksityissektorilla. Päiväkodeissa, kouluissa, terveyskeskuksissa, ihminen on aivan erilaisessa vuorovaikutuksessa kuntalaisten kanssa kuin vaikka teollisuudessa tai rakennuksilla työskentelevät ja tämä näkyy valtuustojen kokoonpanoissa, joissa usein kunnan omilla työntekijöillä on työn kautta saatu vahva edustus, mutta näissäkin tapauksissa toteutuu äänestäjien tahto.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä kysymys on siitä myös, ketkä edes haluavat valtuustoehdokkaiksi. Itse ennustan perussuomalaisille vaikeuksia ehdokkaiden värväämiseen tulevan kevään vaaleihin.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Perussuomalaisten tulevaisuus?"

Taitaa olla melekosen huono, jos sitä ylipäätänsä on edes olemassa.

Paavo The Great Väyrysen puolue ottaa persujen paikan ja äänestäjät.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näin ainakakin Paavo itse asian näkee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

10% puolue, niinkuin olen monasti sanonut, ihan hieno kannatus sekin kun katsoo puolueen historiaa. Soini on tehnyt Suomessa poliittista historiaa tämän puolueen kanssa, ja siitä iso hatunnosto, jokainen voi yrittää perustaa puolueen ja nostaa se toiseksi suurimmaksi puolueeksi muutamassa vaalikaudessa.

Se että hallituspaikka irtosi, siihen piti tehdä paljon populismia ja paljon köykäistä puhetta, vrt. Demarit nyt. :)

Se minua ihmetyttää näistä säästiöistä höpöttäminen, jos kaikki on Suomen lakien mukaista, niin tyhmähän puolue olisi, jollei rahojaan järkevästi sijottaisi, kaipa sielläkin ymmärretään, että huonommat ajat on vielä edessä, ja silloin rahoja voidaan tarvita.

Piristävä ja erilainen on kuitenkin persujen ansiosta koko poliittinen karttaa nykyään ja jos kannatus tuohon 10% paikkeille asettuu, se on mielestäni hyvä suoritus.

Soinihan ei tietysti voi hetkeäkään aikasemmin eroaan ilmoittaa, sitten kun hetki on, niin vasta sitten. Niinkuin on spekuloitu, Niinistä, Terho, Lindström, Mäntylä, tästä joukosta varmaan jatkaja löytyy.

Isoa muutosta en odota politiikan linjaan, ja kun todennäköisesti oppositiossa silloin puolue on, niin nythän voi ottaa hyvää oppia demareilta, miten populismi ja valheelliset heitot kasvattavat puolueen kannatusta. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Soinin aikaansaannoksia puolueensa nostossa ei varmaan kukaan edes halua vähätellä.
Mutta kuten totesit, populismilla ja köykäisillä puheilla.

Jatkossa vaan niiden kerran pettyneiden ja jaloillaan äänestäneiden kannattajien takaisin saaminen on monta kertaa vaikeampaa, kuin silloin ensimmäisellä kerralla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Säätiön kuviohan on se, että PS maksaa kuukausivuokraa ja jäsenmaksutulojakin, joilla säätiö lyhentää velkaansa puolueelle, minkä on arveltu kestävän 15 vuotta. Senkään jälkeen maksumiehenä olevalla puolueella ei ole päätösvaltaa säätiössä, jota hallitsevat Vistbacka, Soini, Relander ja kaksi vanhaa SMP:läistä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Perussuomalaisten_Tu...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Paitsi että perussuomalaisten tulevaisuus riippuu puolueen seuraavasta puheenjohtajasta, se riippuu myös tilannetajusta vaihtaa puheenjohtajaa ajoissa. Kohtuuton henkilöriippuvuus Timo Soinista ei ainakaan anna vaikutelmaa elinvoimaisesta poliittisesta liikkeestä. Aito haastaja puheenjohtajaksi lisäisi uskottavuutta ja parantaisi valmiutta henkilövaihdokseen, joka on vääjäämätön jossakin vaiheessa aivan biologisista syistä.

Jos puolue hajoaisi, Suomessa menisi paljon poliittista valtaa uuteen jakoon kertalaakista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Perussuomalaisten ongelma uuden johtajan valinnassa onkin juuri se, kuka on se henkilö, joka pystyy pitämään perussuomalaisten varsin moninaisen joukon yhtenä. Totta on myös se, että jos puolue hajoaa, on paljon poliittista valtaa uusjaossa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Joillekin politiikoille on vaikea erottaa yksityishenkilön ja politiikon rooli.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000118719...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Timo Soini ei ole varmasti vielä lähdössä mihinkään. Mutta näkisin ehkä mieluimmin Mäntylän seuraajana puheenjohtajan paikalla. Paljon ehtii tapahtua kuitenkin, joten vähän ennenaikaista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mutta jos puolue ei tässä tilanteessa tee mitään, kannatus ei ainakaan kasva eikä mielikuva puolueesta muutu, se on varmaa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Sutkauttelu ja Veikko Vennamon perintö eivät vie puoluetta tämän pitemmälle, eikä "maisterisjätkä" enää vetoa ainakaan koulutettuihin äänestäjiin. Asiaa luultavasti muuttaisi olennaisesti jos puoluetta johtaisi Sampo Terho.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Riippuu siitä mikä on Soinin ajoitus:

"Mutta sitten kun mä lähden, se tapahtuu yllättäen ja yhtäkkiä – toivottavasti ei itselleni."

http://www.ulkopolitiikka.fi/artikkeli/1131/maailm...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onko puolueessa muitakin Mäntylöitä, kuin Hanna ?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Hoitokoirani, lapinkoiranaaras Nala, on tavattoman viisas eläin. Esitin sille kysymyksen persujen tulevaisuudesta. Se katsoi ruskeilla silmillään minun sinisiin silmiini ja ilmaisi näin ymmärtäneensä kysymyksen. Sitten se käänsi kylkeä ja urahti. Toistemme ajatukset tuntien tiesin sen tarkoittavan, ettei vähempää voisi luontokappaletta kiinnostaa. Pakkaudun olemaan ihmiskappaleena samaa mieltä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kukaan erotettu ei ole saanut yhdistyslainmukaista pöytäkirjanoteeta, jossa oli ollut puheenjohtajan ja pöytäkirjantarkastajien omakätiset allekirjoitukset.

Minullakin on pöytäkirjanote, josta käy ilmi, ettei pöytäkirjantarkastajia ole edes valittu, otteessa lukee pöytäkirjan tarkastaja, nimi ja allekirjoitus puuttuvat.

Granlundkaan ei ole todistanut oteeta oikeaki, kuten Pertti Vuorentapauksessa myöhemmin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset