plukkala

Eilinen A-studio

Eilisessä A-studiossa Paavo Väyrynen kertoi kansalaispuolueestaan ja muista tavoitteistaan. Hakemus on nyt jätetty oikeusministeriöön kansalaispuolueen merkitsemiseksi puoluerekisteriin. Hän myös toisti kantansa, ettei aio ryhtyä puolueensa presidenttiehdokkaaksi vaan että hän tukee Sauli Niinistön valintaa toiselle kaudelle. Kansalaispuolue ei aio osallistua myöskään kuntavaaleihin. Hänen kehottaa kannattajiaan jatkamaan kuntapolitiikassa entisellä tavallaan. Hän aikoo itsekin asettua Keskustan valtuustoehdokkaaksi Keminmaalla.

A-studiossa käsiteltiin myös kybersodankäyntiä. Kybersodankäynti samaistetaan usein vakoiluun. On se toki sitäkin, mutta on kokonaisuudessaan paljon laaja-alaisempi. Kybersodankäynnillä pyritään mm. lamauttaan vieraan valtion infrastruktuuria hakkeroimalla sen tietoverkkoja, jolloin esimerkiksi sähkön ja muun energian saanti vaikeutuu tai jopa katkeaa. Pyritään myös lamaannuttamaan ko. maan viestintäyhteydet ja näin kaatamaan yhteiskunnan kaikki tärkeät toiminnot. Tähän asiaan on monissa maissa herätty vasta hiljattain. Suomessakin puolustusvoimat moninkertaistaa kyberturvallisuusjoukkonsa.

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Leo Stranius (vihr.) on tehnyt valtuustoaloitteen siitä, että päiväkotilasten vanhempien tulisi voida valita niin halutessaan vegaaniruokavalio lapselleen. Hän käyttää perusteenaan mm. sitä, että päiväkodeissa on jo nyt lapsille useita erikoisruokavalioita. Hän unohtaa vain sen pienen asian, että niissä tapauksissa ruokavaliolle on lääketieteellinen peruste, ei ainoastaan lapsen vanhempien halu. Koko yhteiskunnassa pyritään säästöihin kaikessa mahdollisessa, mutta Stranius haluaa vain kasvattaa veronmaksajien taakkaa.

http://areena.yle.fi/1-3062136

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Minusta ohjelma oli mielenkiintoinen kooste päivän puheenaiheista. Mistään yksittäisessä ohjelmaosassa ei jääty jankkaamaan. Suosittelen katsottavaksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väyrynen on kyllä siinä oikeassa, että kepun nykyjohto on heittänyt Santeri Alkion opit roskakoriin. Vaikeaa on nähdä mitä yhteistä on Alkion "köyhän asialla" ja ministeri Bernerin näkemyksillä, eipä juuri mitään, mutta kyllä Väyrysen "puuhastelu" kansalaispuolueella, saattaa myös koko kepun johdon, tälläisen toiminnan hyväksymällä, vähintäänkin outoon valoon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen on Keskustan jäsenenä Keminmaan paikallisyhdistyksen kautta. Väyrynen näin toimiessaan on ilmeisen varma siitä, ettei paikallisyhdistys häntä erota. Keskustalle ei jää muuta mahdollisuutta, kuin erottaa koko paikallisyhdistys, jos haluaa päästä Väyrysestä eroon. Mutta olisihan se varsin surkuhupaisaa, jos Keskusta tällaisiin toimiin ryhtyisi päästäkseen eroon omasta kunniapuheenjohtajastaan?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei kukaan pakottanut laittamaan miestä kunniapuheenjohtajaksi. Joskus wanhat päätökset osuvat omaan nilkkaan kuten jokainen tarpeeksi pitkään elänyt tietää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Näkökulma tähän asiaan tämäkin. Nimityksen piti varmaan olla kunnianosoitus Paavo Väyrysen työstä Keskustpuolueen hyväksi. Mutta kunniapuheenjohtajan asema ei hänelle yksin riittänyt. Väyrysen mielestä Kesakustan olisi tullut kuunnella hänen neuvojaan ja ideoitaan aina Väyrysen kuolemaan saakka?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Puolue" on ilmeisesti olemassa pelkästään siksi, ettei Väyrysen tarvitsisi pyrkiä Keskustan ehdokkaaksi Suomen tai EU:n parlamenttivaaleissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mahdollista sekin? Jos näin on, ajattelee Väyrynen varsin pitkänäköisesti Seuraavat eduskunta- ja Euroopan parlamenttivaalit ovat vasta vuonna 2019, ellei eduskuntaa sitä ennen hajoiteta

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Puolue" ei osallistu kunnallis- eikä presidentinvaaleihin. Keskusta ei aseta Väyrystä ehdokkaaksi europarlamenttiin. Suomen eduskuntaan Lapin keskustalaiset eivät häntä enää valitse.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Kyllä hänellä mielestäni Kansalaispuolueen ehdokkaana mahdollista tulla Lapista valituksi eduskuntaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #12

Ja silloin hän hajottaa Lapissa Keskustan rivit pahasti. Ja vie vielä osan perussuomalaistenkin äänestäjistä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #14

Lapin äänikynnys eduskuntavaaleissa on noin 10000 ääntä. Tiukoille ottaa Paavollakin. Hänhän ei missään tapauksessa voi ottaa rinnalleen ketään ääniharavaa.

Mutta Keskustalta kieltämättä 5000 - 10000 äänen menetys vie helposti paikan, jonka saa sitten Kokoomus. 'Däd is my däcdics'?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Sanoinkin vain, että asia on mahdollinen, ei suinkaan varma.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

Valittiinhan Tenniläkin villiltä listalta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #32

Aimo,eikö rekisteröity puolue saa asettaa oman listansa? Tämä on Väyryselle mahdollista vain sen jälkeen, jos Kansalaispuolue merkitään puoluerekisteriin.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Paavo on oikealla asialla, Suomen olisi irtauduttava eurosta asap.

Kuulun hänen puolueensa kannattajiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kommentoijia eivät ilmeisesti ohjelman osiot kybersodankäynnistä ja päiväkotilasten vegaaniruokavaliosta kovin kaksisesti tunnu kiinnostavan?

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Väyrysestä olen kertonut mielipiteeni aikaisemmin. Jätän hänet unholaan. Vihreä Stranius ja hänen aatetoverinsa elävät aivan ihmeellisessä maailmassa. Vegaaniruuan kustannuksista viis, kunhan vain pienet lapsukaiset oppivat käyttämään aitoa vegaaniruokaa vanhempiensa tahdon mukaisesti. Vilpittömänä ajatuksena varmasti on, että tällä opilla lapsukaiset eivät varttuneina katsokaan lihapatojen suuntaan. Näin maailma on pelastunut ja maamme lihantuottajat ja teollisuus on saanut lopullisen kuoliniskun.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielestäni oudointa Straniuksen aloitteessa oli juuri se, että pienten lasten vanhemmat päättäisivät omien halujensa mukaisesta päiväkotilapsensa ruokavaliosta, ja tämä maksatettaisiin muilla?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Kyllä tuossa vegaanitouhussa on useampi ongelma olemassa. AIkuinen ihminen voi ihan vapaasti päättää syökö pelkiä rehuja vai huoliiko eläinperäisiä tuotteita, mutta lapset ovat sitten täysin vanhempiensa armoilla. Pärjääköhän kasvava lapsi edes pelkillä vihanneksilla?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä on Straniuksen aloitteen yksi ongelma, osin jopa eettinen. Toinen ongelma on sitten taloudellinen. Miksi yhteiskunnan tulisi maksaa tämä vanhempien lastensa puolesta valitsema ja esittämä halu? Kyllä minäkin voisin esittää kaksi kaunista ja kuusi kivaa halua jälkikasvuni puolesta, ja tietysti siten että muut veronmaksajat ne maksaisivat?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Vegaanithan eivät kieltäydy pelkästään lihasta vaan myös maidosta ja munista, jopa hunajasta, koska se perustuu mehiläisten riistoon. Epäilemättä vegaaniravinnollakin tulee toimeen, mutta kotimaisen maidon korvaaminen ulkomaisella soijalla on jo sinänsä arveluttavaa, puhumattakaan siitä että tällainen nirsoilu halutaan maksattaa yhteiskunnalla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Stranius varmaan tarkoitti sitä, että ensin vegaaninen ruokavalio olisi saatava. Sitten varmaan tulisi saada myös vegetaristinen ruokavalio päiväkotilasten mahdolliseksi lapsen vanhempien niin päättäessä. Ja kaikki muutkin kasvissyöntiin liittyvät erilaiset variaatiot.

http://vegaaniliitto.fi/www/fi/arki/mita-on-vegaan...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kasvissyönti

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo Väyryseltä ei ole koskaan puuttunut itsevarmuutta ja omanarvontuntoa. Avauksessani jäi mainitsematta se, että Väyrynen uskoo siihen, että hänen Kansalaispuolueensa voi kertaheitolla nousta seuraavissa eduskuntavaaleissa neljän suurimman puolueen joukkoon.
http://yle.fi/uutiset/vayrynen_a-studiossa_kansala...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Hän käyttää perusteenaan mm. sitä, että päiväkodeissa on jo nyt lapsille useita erikoisruokavalioita. Hän unohtaa vain sen pienen asian, että niissä tapauksissa ruokavaliolle on lääketieteellinen peruste, ei ainoastaan lapsen vanhempien halu."

Esimerkiksi kala-kasvisruokavalio sekä kasvisruokavalio ovat mahdollisia helsinkiläisissä päiväkodeissa ja kouluissa. Ei näihin ruokavalioihin tarvita lääketieteellistä perustetta, vanhempien tahdonilmaisu riittää. Vegaaninen ruokavalio ei vaadi koululta tai päiväkodilta isoa taloudellista panosta. Kasvisraaka-aineet ovat lihavalmisteita halvempia. Kala on tällä hetkellä raaka-aineena arvokkainta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Joka kerta, kun yhden tai kahden päiväkotilapsen erikoisruokavalioiden määrää kasvatetaan, syntyy siitä kuluja jo monien logististen seikkojen tuloksena. Ja tämä vain lapsen vanhempien halun takia?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jotenkin tuo Vihreiden aloite kuvaa hyvin koko Vihreän puolueen toimintaa, rahallaja taloudella ei ole mitään merkitytä, kunhan saadaan ituja ruokapöytään:)

Itujen tasolla on koko Vihreä puolue.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Usein vihreiden toimissa asia näyttää olevan, kuten kuvaat?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kahta asiaa kolmesta on toistaiseksi kommentoitu. Miten käy kybersodankäyntiosion?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysellä voi vielä olla jokunen mutka puolueensa rekisteröimisessä. Yhdistyslaissa velvoitetaan kaikkia yhdistyksiä pitämään yllä jäsenrekisteriä, johon jokainen jäsen voi halutessaan tustustua. Tämä ilmeisesti tarkoittaa myös kannatusjäseniä? Eli jos joku ilmoittautuu Kansalaispuolueen kannattajajäseneksi, on hänet henkilötietoineen yhdistyslain mukaan rekisteröitävä jäsenrekisteriin? Haluavatkohan aivan kaikki sitä? Voi olla, että Kansalaispuolueen sääntöjä on vielä kerran viilattava?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Meillä Suomessa hyvksytään aivan liian helpolla aikuisten oikeus päättää lapsensa puolesta ja tällä tarkoitan mm. ympärileikkaukset, rokotuksista kieltäytymiset, jopa lapsen liittäminen uskonnolliseen yhteisöön on kysenalaista, saati sen että lapselta kielletään monipuolisen ravinnon saanti joka kasvavalle lapselle on elintärkeä ja se on myös lääketieteellisesti todistettu. Jokainen tulkoon uskossa autuaaksi, ja "uskosta" vegaanisuudessahan on kysymys, lapset on syytä jättää rauhaan eikä vetää mukaan kaikenmaailman hölmöyksiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei se ole hölmo, joka vaatii vaan se, joka niihin vaatimuksiin suostuu ja vieläpä maksaa!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset