plukkala

Baden-Württembergin osavaltioparlamentin AfD:n ryhmä hajosi

Baden-Württembergin AfD:n osavaltioparlamenttiryhmä hajosi. !3 ryhmän jäsentä mukaanlukien osavaltion AfD:n puheenjohtaja Jörg Meuthen erosi ryhmästä. Syynä eroon on AfD-politiikko Wolfgang Gedeonin antisemitistiset lausunnot.

Kevään maapäivävaaleissa AfD saavutti 23 paikkaa osavaltion parlamenttiin. Nyt ryhmän jättää eron seurauksena heistä 13, eli yli puolet. Aluksi eroavat ryhmän jäsenet aikovat toimia itsenäisinä edustajina, mutta tavoitteena on uuden ryhmän muodostaminen.

Jörg Meuthen pahoitteli sitä, että nyt eronneiden oli vietävä eronsa päätökseen. Hänen mukaansa puolueessa ei tarvita antisemitismiä. Gedeonia syytetään useista antisemitistisistä katkelmista kirjoissaan. Gedeonin mielestä holokaustin kieltäjät eivät ole rasisteja. Hän on mm. "paljastanut" 1900-luvun ensimmäisen puoliskon historian väärennökseksi.

http://www.sueddeutsche.de/politik/baden-wuerttemberg-afd-landeschef-meu...

Eli AfD:n osavaltioparlamenttiryhmä hajoaa. Ei kai mitään uutta populistisessa puolueessa? Toki saksalainen osavaltioparlamentti on mittasuhteiltaan aivan erikokoinen varrattuna esimerkiksi Suomen kunnanvaltuustoihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Populistisilla liikeillä tapana vetää riveihinsä kaikenlaisia kulkijoita. Tuloksena sitten Baden-Württembergin kaltaiset tapahtumat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Maaliskuun 13. AfD sai suuren vaalivoiten Baden-Württembergin maapäivävaaleissa ja nousi osavaltioparlamentin suurimmaksi oppositioryhmäksi. Nyt vajaa neljä kuukautta myöhemmin Baden-Württembergistä tulee signaali: AfD hajottaa itse itsensä.

Nyt osavaltioparlamenttiryhmän hajoaminen on muuttunut kahden AfD-johtajan Meuthenin ja Petryn, väliseksi valtataisteluksi, ja se heiluttaa jo koko Saksan AfD:tä.

http://www.sueddeutsche.de/politik/stuttgart-die-a...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset