plukkala

Turkin tilanne huolettaa Itävallassa ja Euroopassa muutenkin

Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurz vaatii Euroopan unionilta päättäväistä asennetta ja terävää kritiikkiä Turkin viimeisimpien tapahtumien johdosta. Myös EU:n ulkoasiain valtuutettu Frederica Mogherini ja EU:n laajentumiskomissaari Johannes Hahn ovat huolissaan Turkin tilanteesta.

Tuhannet pidätykset ja irtisanomiset, poikkeustilan julistaminen ja lopuksi irtautuminen Euroopan ihmisoikeussopimuksesta tekee Turkin tilanteen yhä epäselvemmäksi ja läpinäkymättömämmäksi. Saksassa tilannetta seurataan huolestuneina liittohallituksen virallisen lausunnon mukaan. Turkki on kuitenkin EU-jäsenyyskandidaatti.

Itävalta valitsee merkitsevämmät sanat kannanotossaan. Ulkoministeri Kurz toteaa Itävallan olevan huolissaan puhdistusten seurauksista. "Emme vain voi sivusta seurata, kuinka Turkista tulee yhä autoritäärisempi valtio", hän toteaa Erdoganille osoittamassaan viestissä. "Tuomitsemme tietenkin sotilasvallankaappauksen yrityksen, mutta pidätykset ja irtisanomiset ovat mittasuhteiltaan täysin käsittämättömät". Itävallan kaduille tulleille pro-Erdogan mielenosoittajille hän tarjoaa vapaata pääsyä maasta.

http://www.sueddeutsche.de/politik/sebastian-kurz-oesterreichs-aussenmin...

Milloinkahan lomailevalla Suomen ulkoministeri Soinilla on aikaa antaa lausunto Suomen virallisesta kannasta Turkin tilanteeseen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, voihan sen kannan kertoa myös Soinin "sijaistaja" Virtanen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Millwall FC:llä on peli Oldhamia vastaan kuudes elokuuta. Se ehkä määrittää Soinin lähitulevaisuuden?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voi olla? Soinihan osaa panna asiat tärkeysjärjestykseen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Milloinkahan lomailevalla Suomen ulkoministeri Soinilla on aikaa antaa lausunto Suomen virallisesta kannasta Turkin tilanteeseen?"

Ei ainakaan lomalla ollessaan.
Vakavasti kirjoittaen, Itävalta joutui etenenässä koko kristityn Euroopan puolesta kokemaan ottomaanien Turkin raakuuden 1683. Muistot säilyvät Wienissä paremmin kuin Lyypekissä. En usko, että Suomi tuntee samanalaista tarvetta lausunnon antamiseen juuri nyt.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Soini on itse sanonut, että ministerin pesti 24/7. Lisäksi Soini on juuri Suomen ulkoministeri.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Kiinnostaakohan Soinia koko homma enää? Taitaa etsiä jo vihreämpää oksaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kolme ensimmäistä kappaletta oli ihan vaan pakko kirjoittaa että sai aasinsillan siihen varsinaiseen asiaan.
-Ehkä siihen on tarvetta, ihan vaan hyvinvoinnin kannalta, lähinnä henkisen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kolme ensimmäistä kappaletta oli lähes suoraa käännöstä Süddeutsche Zeitubgin artikkelista. Viimeinen sisälsi kysymyksen siitä, koska Suomen ulkoministeriö esittää oman kannanottonsa Turkin nykyiseen tilanteeseen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Semmoseen käsitykseenhän tuosta noin äkikseltään pääsi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Koska Suomen ulkoministeriö esittää oman kannanottonsa Münchenin ampumistilanteeseen?

Koska Suomen ulkoministeriö esittää oman kannanottonsa Trumpin presidenttiehdokaspuheeseen?

Koska Pekka Lukkala lopettaa oman itsestäänselvyyksien ihmettelemisensä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kuten minä asian näen, niin tärkeä kysymys on: Alkaako opposition ihmisiä 'tihkua' maasta pois? [Lisäys: Tarkoitin Turkista pois.]

Henry

Jukka Mäkinen

Jos ne tihkuvat nyt edes ovat oikeasti opposition miehiä. Etteivät vain olisi valmiiksi koulutettuja jihadisteja, jotka tällä konstilla saadaan ujutettua Eurooppaan pahojaan tekemään. Sekin on mahdollista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Turkissa tietääkseni ei jihadisteja kouluteta. Pakolaisina muista maista Turkin kautta aivan varmasti heitä Eurooppaan pyrkii.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #24

Kun AKP pääsi valtaan Turkissa alkoi islamismin ja jihadin koulutus.

http://www.secularism.org.uk/blog/2014/11/the-rise...

"This issue is so important to Erdogan that he did not trust even his most loyal advisors, and instead put his own son in charge of the Islamization of education. In 2002, the number of pupils studying and graduating from the imam-hatip schools set up to train clerics was seventy thousand, now their number is one million. This number does not include the pupils who attend schools known as "hidden" cleric schools that are functioning under the guise of being regular public schools."

"My cousin has been a physics teacher for twenty years. During the last five years she was made to hand over her physics classes to a member of an Islamic tariqat (order). She was told to remain at the teacher's common room during her class periods, so that it looked as if physics was being taught at that hour as stated in the curriculum. For five years those pupils learned nothing about physics - and all about jihad. She felt incapable of changing the situation and therefore she resigned."

Wikileaks sai käsiinsä AKP:n sähköposteja ja löysin tuon linkin sieltä. Kannattaa lukea ko. artikkeli niin saa käsityksen mitä Turkissa tapahtuu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

Kiitos hyvästä keskustelua täydentävästä linkistä.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #32

Jos joku haluaa selailla Wikileaksiin vuodettuja AKP:n sähköposteja ne löytyvät täältä:
https://wikileaks.org/akp-emails/

Suuri osa on turkinkielisiä, jota en ymmärrä, englanninkielisillä hakusanoilla löytyy myös.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Martikainen ja Rautiainen voisivat tahollaan miettiä miksi mm. Ruotsin, pienen maan lausontojen painoarvoa maailmalla arvostetaan ja myös kuunnellaan hieman eri tavoin kuin Suomen. Toki ymmärrän Soini kiireitä, pesis-kausi parhaimillaan ja kuninkuusravitkin täällä Turun suunnalla tulossa, niin eihän niin mitättömään asiaan mitä Turkissa tapahtuu ole syytä ulkoministerin aikaansa tuhlata.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mistä ihmeestä tuo ruotsalaisten antamien lausuntojen suurempi painoarvo on käynyt ilmi ja millä tavoin se on mitattu? Ruotsin ulkoministerin hiljattaisia, harvinaisen ristiriitaisia lausuntoja on kummasteltu maailmalla kyllä kovastikin. Hänhän on joutunut niitä selittelemään, ilmeisesti myös itselleen.

Ruotsilla ja ruotsalaisilla poliitikoilla ylipäätään on besserwissermäinen ote asiaan kuin asiaan. Ei tuollaista juurikaan arvosteta eikä sillä mitään erityistä "painoarvoa" ole.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä tässä tapauksessa kaikkien EU-maiden kannanotot ovat yhtä tärkeitä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #29

No eivät varmasti ole. Iso sanoo, pieni anoo. Jos Saksan kanta johonkin asiaan ei Lukkalan mielestä ole "painoarvoltaan" aivan eri luokkaa kuin suomalaisten tai ruotsalaisten piipitys, elämme eri todellisuudessa. Ei EU toimi millään mies ja ääni -periaatteella. Kai tämän ovat saaneet kaikki merkitykseltään vähäiset (=pienet) jäsenmaat kokea.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Joissakin asioissa on varmasti kuten sanot. Mutta esimerkiksi Turkki on EU:n jäsenyyskandidaatti. Tätä asiaa kirjoitukseni käsittelikin, ja siinä mainittiin EU:n lajentumiskomissaari Johannes Hahnin huolestuminen Turkin sisäisen tilanteen kehityksestä. EU:n kaikki maiden tulee olla yksimielisiä, ennenkuin maa voi päästä jäseneksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #33

Niin, tämä tietenkin on näin. Ihmettelen vain tuota yleiseltä vaikuttavaa käsitystä siitä, että ruotsalaisten kannanotot olisivat jollain tavoin erityisen merkittäviä (tai edes viisaita). Lukkalahan ei tuollaista esittänytkään. Olli Rehnin pään sisään tässä olisi mukava päästä: Rehn tietenkin vain "totteli määräyksiä" tässä Turkki-politiikassa ajaessaan innokkaasti sen jäsenyyttä. Kommentteja häneltä on turha odottaa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Miksi Lukkala(kin) laittaa otsikkoon jotain ihan muuta diipadaata, kun kuitenkin tarkoituksena arvostella PS-puoluetta ja etupäässä Soinia?
Minua siis ihan oikeasti ihmetyttää tämä asia, ja kun kuitenkaan Soinin tekemisellä, tahi tekeämättä jättämisellä ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Hän ei yksinkertaisesti pysty tekemään/olemaan niin, ettei nämä persufoobikot(ei, se ei ole lääketieteellinen termi) arvostelisi.
Olen äänestänyt PS-puoluetta pariin otteeseen, mutten tule sitä enää tekemään. Silti minusta nämä aikuisten ihmisten perusarvostelu"blogit" ovat naurettavuudessaan säälittäviä.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Turkin vallankaapausyritys oli PerusSuomalaisten vika kun se ei onnistunut tai jos olisi onnistunut, niin silti Soini olisi syyllinen.

Toki ensimmäiset lausunnot sekä Niinistöltä, että Soinilta demokraattisesti valitusta presidentistä, no niissä oli perää. Se, että jatko on jo julmempi on kokonaan toinen juttu. En epäile pätkääkään Soinin kykyjä hoitaa ulkoministerin hommaa. Vaatii aika paljon malttia ja kanttia eikä lähteä höntyilemään jonkin toisen maan kollegan mielipiteiden vuoksi.

Pitäisikö meidänkin saada hallitukseen itävaltalaisia ministreitä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Pitäisikö meidänkin saada hallitukseen itävaltalaisia ministreitä.

Saksa sai itävaltalaisen kanslerin, ja mites siinä sitten kävi?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #14

Taisi epäonnistua duunissaan.....höntyili liikaa.

Toki ko. historian esimerkki on liian vakava otettavaksi kevyenä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #15

Vakavasti ottaen, Lukkalan otsikko "Turkin tilanne huolettaa Itävallassa ja Euroopassa muutenkin" on harhaanjohtava. Hänen linkkinsä mukaan sen pitäisi olla:

Turkin tilanne huolettaa Itävallassa ja sen ulkoministeri vaatii muulta Euroopalta päättäväistä asennetta ja terävää kritiikkiä.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #16

Aidosti tuntuu pahalta se, kuinka naivi ihmisen luonne voi olla. Melko tasan varmaan eri maiden ulkoministeriöiden viestit käyvät aika haipakkaa johtuen Turkin tilanteesta.

Kumpi on parempi? Annat lausunnon, jolla ei ole mitään merkitysta. Tai kerrot vasta kun sisälöllä on sitä........

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16

Et tainnut sinäkään koko juttua lukea. Itävallan ulkoministerin sanomistan lisäksi siinä käsiteltiin myös Saksan hallituksen virallista lausuntoa ja EU:n ulkoasiain valtuutetun ja EU:n laajentumiskomisaarien lausuntoja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kirjoituksessani käsiteltiin mm. Saksan virallista lausuntoa asiasta ja lisäksi EU:n kannaottoja. Ei siis ainoastaan Itävallan ulkoministerin sanomisia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Asiaa voi näköjään tulkita kovin erilaisilla tavoilla. Sinä häet jopa ko. vallankaappausyrityksen Perussuomalaisten vikana. Minä puolestaan en.

En myöskään halua Suomeen sen enemmän Itävaltalaisia ja kuin muitakaan ulkomaisia ministereitä. Eiköhän tyydytä vain aivan kotimaisiin. Tämä vastauksena esittämääsi kysymykseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kalervo, et tainnut lukea koko kirjoitusta. Yhtä Suomen ulkoministeriä koskevaa kysymystä lukuunottamatta koko kirjoitus käsitteli juuri otsikossa mainittua aihetta. Se kysymyskin itse asiassa liittyy aiheeseen, koska kirjoitukseni kosketteli EU-maiden ja Euroopan unionin kannaottoja Turkin viimeisiin tapahtumiin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.L:"Yhtä Suomen ulkoministeriä koskevaa kysymystä lukuunottamatta.."

Jostain kumman syystä minusta tuntuu siltä, että tämä (Soini) ja hänen arvostelu kuitenkin aina se pääasiallinen asia, vaikka otsikossa lukisi mitä hyvänsä.
Jos nyt katsot omia blogejasi, niin kohtuullisen usein niissä käsitellään PS-puoluetta ja Soinia.
Itseäni ihan oikeasti ihmetyttää mistä te "persufoobikot" kirjoitatte, kun ko. puoluetta ei enää ole.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Ennen kuin esität moisia väitteitä, pyydän sinua tutustumaan blogihistoriaani yli viiden vuoden ajalta. Sieltä löytyy kirjoituksia persuista, kuin myös muistakin puolueista, eri puolueiden kannatuksista eri ajankohtina ja varsin paljon juttuja eri EU-maista ja niiden politiikasta.

Niin oli tämäkin juttuni Soini nyt vain sattuu olemaan Suomen ulkoministeri, siksi osoitin kysymykseni hänelle. Kenelle se mielestäsi olisi pitänyt esittää?

Siitä vain tutustumaan kirjoituksiini. Niitä löytyy yli tuhat. Yhtään niistä en ole poistanut.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Maamme ulkopoliittinen johto on käsittääkseni hoitanut tonttinsa suht mallikkaasti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toki oli hyvä, että Suomen ulkopoliittinen johto tuomitsi sotilakaappauksen yrityksen. Mutta mitä se sai aikaan, ja millainen tilanne Turkissa on nyt? Siitä on tässä kysymys. Sisäinen kehitys on lievästikin sanottuna huolestuttavaa pidätyksineen, irtisanomisineen, poikkeustiloineen ja irtisanoutumisineen Euroopan ihmisoikeussopimuksesta. Siitä Suomen ulkopoliittinen johto on ollut toistaiseksi aivan hiljaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Älä nyt unohda, että ollaan EU:ssa ja ei sovi hyvää sopimuskumppania vihastuttaa, muuten rajat taas aukeavat ja pakolaistulva alkaa uudestaan.

EU on ihmisoikeuksien puolustaja, silloin kun se itselle sopii, ja nyt on sellainene hetki, ettei se oikein sovi.

Ei Suomi voi näissäkään kysymyksissä sooloilla, mennään nyt vaan sitä EU:n yhteistä linjaa, kun se on kaikkkien mielestä se euroopalle ainoa oikea linja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #38

Miten alkaa joka päivä enemmän ja enemmän EU muistuttamaan neuvostoliittoa, on suhmurointia ja omituisia sopimuksia, on sääntöjen kiertämistä ja rahapolitiikan omituisuuksia, kohta varmaan edessä on taas EU:n sääntöjen kiertämisen maailmanennätys, kun Italian pankkeja aletaan rahoittamaan.

Sitten vielä jotkut ihmiset ovat EU:n tiivistämisen kannalla, melkoista itsepetosta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #38

Tässä nyt sitten nähdään, kuinka tiukasti EU on omien arvojensa takana.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #40

Italian pankkien kohdalla tekee toivottavasti niin kuin Lissabonin sopimuksessa lukee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset