plukkala

Eduskuntavaalitutkimus 2015

Oikeusministeriön teettämä eduskuntavaalitutkimus kertoo mielenkiintoisia asioita eri äänestäjäryhmien siirtymistä puolueiden välillä ja lisäksi siirtymien syistä.

http://oikeusministerio.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2016/07/edu...

Tutkimuksen teki vaalitutkimuskonsortio, jota rahoittivat oikeusministeriö sekä akateemiset tutkimusrahoittajat. Tutkimusta koordinoi Åbo Akademi.

http://fsd4.uta.fi/fi/vaalitutkimuskonsortio.html

Tutkimuksen mukaan viime vaaleissa perinteinen luokkajako kuvaa yhä edelleen parhaiten äänestäjien liikkeitä. Tästä säännöstä poikkeaa ainoastaan Keskustapuolue,  jota selittää paremmin aluejako. Etelän suurissa kaupungeissa se on ainoastaan pieni puolue, muualla kuitenkin mahtipuolue.

Kaikki puolueet kalastavat keskiluokkaa. Äänestäjistä 60% asemoi itsensä keskiluokkaan. Heidän kaikki uskovat ratkaisevan vaalit.

Viime vaaleissa Perussuomalaiset oli oli suurin työväenpuolue. Se kertoo siitä, ettei työväkeä voi enää yhdistää vasemmistoon vaan työväkikin on liikkeellä oikealle. Tutkimuksen mukaan myös suuri osa SAK:n jäsenistä samaistuu Perussuomalaisiin.

http://yle.fi/uutiset/analyysi_eduskuntavaaleissa_tyovaki_liikkui_oikeal...

Mielenkiintoista luettavaa ja antaa varmasti pohtimisen aihetta eri puoluetoimistoille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (149 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nyt viime vaalien jälkeen tietysti asetelmat ovat jo oleellisesti muuttuneet ainakin Perussuomalaisten osalta sen kannatuksen romahtamisen johdosta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Viime vaalien jälkeen ei vain ole ollut vaaleja joissa se kannatus olisi voitu mitata joten kannatuksen romahtaminen taitaa olla mielipidekysymys.
Räikkönen lähtee viidentenä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vaikka mielipidetutkimukset eivätolekaan vaalit, niin useamman eri mielipidetutkimuksen, jopa eri lailla tehdyn tutkimuksen, tulos kertoo puolueiden kannatuksen suunnan selkeästi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Luuletko vielä, että persut yltävät kaikissa tulevissa vaaleissa kaksinumeroisiin lukuihin ennen pilkkua?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #4

Martikaisesta en tiedä, mutta jos vaalit pidettäisiin nyt, niin Perussuomalaisten tulos jäisi varmasti alle 10%:n.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #5

Jep. Persujen kannatus on reilussa vuodessa romahtanut puoleen viime vaaleista. Nyt sitten yritetään vimmaisesti "islam-kortilla" saada rasisteja takaisin kannattajakuntaan. Ilmeisin huonolla menestyksellä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6

Sen suuntaista toimintaa on ollut nähtävissä.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #5

Sivuhuomio; ei jäisi. Gallupissa on aina muutama prosentti alavirettä vs. todellinen vaalitulos ja ennenaikaiset vaalit eivät tulisi heti, vaan olisi aikaa kampanjoida.

Mutta eiväthän ne tule, koska niiden järjestäminen tällä hetkellä olisi korkeintaan vihreiden intresseissä. Kausi mennään loppuun asti ja lukemat normalisoituvat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

En minäkään ennenaikaisiin vaaleihin usko, eikä persujen niihin kannata edes pyrkiä. Sen sinäkin vaesin hyvin tiedät.

Mutta sellaisten kannattajien luottamuksen takaisin saaminen, jotka sen kerran ovat menettäneet, on huomattavasti vaikeampaa kuin täysin uusien kannattajien saaminen. Tämä kampanjoinnista huolimatta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #20

P.L:"Mutta sellaisten kannattajien luottamuksen takaisin saaminen, .."

Meillä on täällä muutama kirjoittaja jotka kovasti kuitenkin tuota yrittävät. Olen esim. itse jo useampaankin otteeseen todennut että PS-puolue ei enää ääntäni saa..mutta kun tarpeeksi ko puoluetta potkitaan, niin herättää itsessäni "vastareaktion", eli puolustaa pitää koittaa. Viime kädessä sitten vaikka äänestääkin, vaikka tosin "luvannut".
En usko että olen ainut ja kun/jos tätä "persuhaukuntaa" taas jatkuu joku vuosi, niin tiedä millanen vaikutus sillä on äänestäjässä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Sen näemme sitten. Tässä voi vielä tapahtua vielä yhtä sun toista, asioita, jotka voivat muuttaa vielä puolueiden kannatuksen ylosalaisin.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #20

Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta on syytä muistaa että saihan Keskustakin nostettua kannatuksensa 13% tuntumasta takaisin yli 20% ilman että edes teki mitään. Ja demarit pääsivät 15% lukemista pitkälle päälle 20% pelkällä räksytyksellä.

Loppupeleissä asia on kuitenkin niin, että erityisesti maahanmuutto-ja EU-kriittisten äänestäjien on edelleenkin mahdotonta löytää uskottavaa kohdetta äänelleen PS ulkopuolelta.

Vanhat puolueet haistattavat pitkät hänen mielipiteilleen, kun taas useimmat ymmärtävät että äänikynnys vie uusien puolueiden nousun mahdollisuudet. Nukkuminen on jatkossakin PS suurin uhka, kuten on aina ennenkin ollut.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25

Nukkuminen taitaakin olla persujen suurimpia uhkia siinä mielessä, että persuja äänestäneet nukkuneet siirtyvät pettyneinä takaisin nukkumaan.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #27

Riippumatta mistä äänestäjät ovat tulleet, gallupin mukaan suurin osa kannatuksen kadosta on mennyt nimenomaan nukkuviin. Ei suinkaan demareihin tai varsinkaan vasemmistoliittoon, kuten media haluaa aina hehkuttaa.

Samalla kun nukkuvaksi ilmoittautuvien määrä kasvaa, myös erityisesti kokoomuksen, RKPn ja vihreiden näennäinen kannatus nousee. Tosin vihreillä se menee aina niin, että vaaleissa kannatus putoaa useita prosenttiyksikköjä gallupista.

Tämä nukkumisen uhka ei ole perussuomalaisille mikään uusi ilmiö, se realisoitui todella pahasti mm. eurovaaleissa 2014, kun ei saatu vakuutettua eurokriitikoita että kannattaa äänestää. Mutta sen kanssa on ennenkin pärjätty.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #28

Miten kokoomuksen ja RKP:n mielestäsi näennäinen kannatus on noussut? Samoissa lukemissahan ne ovat pyörineet, jotta seli, seli.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Seija, tämä johtuu varmasti sekä Kokoomuksen että RKP:n vakiintuneesta kannattajakunnasta. Onko Perussuomalaisilla sellaista?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #38

Kaipa persuilla jonkinlainen peruskannattajajoukko on, ehkä vanhoja SMP:läisiä, mutta nykyisistä kannatusluvuista päätellen edellisiin EK-vaaleihinkin verrattuna aivan liian riittämätön.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #38

Luulisi että Seijakin tajuaa, tai jos ei tajua, niin tiedoksi Seijalle että asia on kuten Pekka kirjoitti.

Kokoomuslaiset ja rkp:n kannattajat ovat aktiivisimpia äänestäjiä. He eivät jää kotiin jos sataa, eivätkä he siirry nukkuviin. Ja eivät juuri vaihda leiriäkään.

Lisäksi se on ihan sosioekonominen juttu, paremmin toimeentulevat äänestävät varmimmin.

Alleviivaten: noiden puolueiden kannatus nousee jos äänestysprosentti laskee.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #59

Seijan kommentissakin tuli esiin se, että persuillakin on oma peruskannattajakuntansa. Mutta se vaan ei vakiintuneiden kannattajien osalta pysty pitämään puolueen kannatusta kovinkaan korkealla tasolla. Persuja on kannattanut viime vaaleissa merkittävä joukko protestiäänestäjiä. Heistä on vaikeaa pitää kiinni, jos he pettyvät.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #60

Ehkä toistan itseäni, mutta kun on sanonut totuuden niin se ehkä kannattaa;

"Loppupeleissä asia on kuitenkin niin, että erityisesti maahanmuutto-ja EU-kriittisten äänestäjien on edelleenkin mahdotonta löytää uskottavaa kohdetta äänelleen PS ulkopuolelta.

Vanhat puolueet haistattavat pitkät hänen mielipiteilleen, kun taas useimmat ymmärtävät että äänikynnys vie uusien puolueiden nousun mahdollisuudet."

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #108

Kysymys ei suinkaan olllut totiidesta, vaan mielipiteestä. Ja mielipiteet jokainen näkee omalla tavallaan.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #110

Jotta se ei olisi totuus, pitäisi olla joku toinen millään todennäköisyydellä eduskuntapaikkoihin yltävä puolue, jota kiinnostavat pätkääkään maahanmuutto-ja eu-kriittisten äänestäjien mielipiteet.

Kuulisin mielelläni, mistä puolueesta mahtaa olla kyse? Omaan poliittiseen ymmärrykseeni se ei mahdu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #130

Myöspersujen maahanmuutto- ja Eu-kriittisyys hävisi ainakin puolueen linjasta sen mentyä hallitukseen. Se tulee esiin vain joittenkin persupolitiikkojen yksittäisissä irtiotoissa. ja niitäkin sitten selitellään parhain päin.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #134

Mihin ihmeeseen tämä väite perustuu?

Puolueen kaikki ohjelmat ovat edelleen voimassa ja kaikki puolueen edustajat ovat niiden takana. Eihän se ole irtiotto, jos vaatii ohjelman mukaisia asioita. En tiedä mistä selittelystä puhut, päinvastoin. Vastahan esim. eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Elomaa sanoi suoraan ettei hyväksy puolueen kansanedustajien arvostelemista.

Hallitusohjelmasta saatiin historiallisen EU-ja maahanmuuttokriittinen, sen lisäksi maahanmuuttoa on tiukennettu kahdella erillisillä ohjelmalla turvapaikkakriisin myötä. Oppositio on syyttänyt hallituksen maahanmuuttolinjauksia jopa tiukemmaksi kuin perussuomalaisten kohuttua Nuivaa Vaalimanifestia. Ja lisää tiukentuu koko ajan - perheenyhdistämisten vaihe 2 käynnistyy jne.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #149

Kriittisyyttäkin on ilmeisesti monenlaista. Aikaisemmin kovin voimakkaasti Britannian eron puolesta puhunut totesi ennen kansanäänestystä, että hän toivoo Britannian pysyvän EU:ssa?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #150

Totta kai se on selvää, että Suomen näkökulmasta toivottava että Britannia säilyy EUssa, jos lähtöoletus on ettei Suomi ole ainakaan pikaisesti lähdössä itse.

On kovin epätodennäköistä, että unioni ilman Britanniaa olisi Suomelle parempi kuin unioni Britannian kanssa. Kaikessa on ajateltava ensin Suomen etua.

Britannia kun on hyvin vahva ja EU-kriittinen valtio. Sen meppien enemmistö kuului EU-kriittisiin tai integraatiota vastustaviin ryhmittymiin europarlamentissa.

Miksi ihmeessä siis perussuomalaiset toivoisivat britannian lähtöä? Tai miksi sekaantuisivat koko asiaan, sehän kuuluu yksin briteille mihin kuuluvat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #151

Tämän toiveev lausui Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Miksi ihmeessä hän sekaantui asiaan?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #152

Koska on Suomen ulkoministeri?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #154

Kuka siitäkin sitten selvän ottaa, missä ominaisuudessa hän milloinkin mitäkin tekee tai puhuu.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #158

Semmosta se on , vaikka etukäteen ilimottaa missä mielessä minkäkin matkan tekee niin se ei vaan taho mennä perille. Eihän se mene jos ei halua kuulla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #161

No ainakin Soini viime Britannianmatkallaan teki selväksi, että hän on Suomen ulkoministeri ja vieläpä senkin, että on Suomen hallituksen varapääministeri. Suomessa sitten selitteli esiintyneensä matkallaan puolueen puheenjohtajana.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #163

Soini kyllä kertoi ennen matkaansa että menee sinne puoluejohtajana. Se on sitten eri asia jos jotkut eivät sitä uskoneet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #165

Ei hän kertonut sitä ennen matkaa, vaan matkan aikana kysyttäessä. Lisäksi kansainvälinen lehdistö esitteli Soinin Suomen ulkoministerinä ja varapääministerinä hänen lausuntojen yhteydessä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #167

Hän nimenomaan kertoi ennen matkaansa menevänsä puoluejohtajana.
Piti oikein kaivella tuo klippi esille kun niin selvästi oli muistissa että hän sen sanoi ihan selvästi. Tuo on muutenkin ihan hyvä haastattelu , siinä maikkarin tyttö malttaa kerrankin antaa haastateltavan puhua eikä ihan koko aikaa vänkää vastaan tai tarjoile omia mielipiteitään, tosin sitäkin siellä kyllä on.
-
Niin että malta nyt katsoa tuo ja lopetat sen höpötyksen että Soini vasta jälkikäteen kertoi menevänsä puoluejohtajana Britanniaan.
Kansainvälisen lehdistön juttujen totuuteen voit kysellä varmistuksia kansainväliseltä lehdistöltä ,sinullahan nuo längvitsitkin pelaa niin ettei ole vaikeuksia senkään suhteen.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #168

Se on hyvä ohjenuora, etten minä ole selitysvastuussa Soinin puheista kun en voi niistä päättää - eikä kukaan Suomessa voi päättää, mitä kansainvälinen lehdistö uutisoi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #169

Niin on.
-
Tuo vaan on ihmetyttänyt nyt juhannuksen jälkeen miten paljon tuosta Soinin matkan luonteesta on vääriä tietoja levitetty. Soini sanoo tuossa haastattelussaan melkoisen selvällä suomenkielellä missä mielessä on Lontooseen (sanoo lähtevänsä huomenna) menossa mutta tämän halusivat monet myöhemmin unohtaa ja kohkasivat vaan että kenet siellä tapasi ja mitä sitten ja sitten.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #170

Matkaa koskeva jänkkääminen oli puhtaasti poliittista ja perussuomalaisia sekä Soinin henkilöä vastaan suunnattua. Mitään järkeä tai perustetta narisemisessa ei ollut - ulkoministerin homma on käydä ulkomailla tapaamassa ihmisiä ja pääministeri vielä erikseen antoi lausunnon että oli tietänyt matkasta. Kellään ei pitäisi olla mitään nokan koputtamista, mutta antaa koputtaa vaan - gallup kiittää.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #152

Ja jos ei olisi sekaantunut olisi lehdet Suomessa huutaneet kurkku suorana että miksei Suomen ulkoministeri sano näin tärkeään ja koko Eurooppaa koskettavaan asiaan mitään.
Ei ole heleppova, ei

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #155

On selvä asia ettei ulkoministeri voi olla ottamatta mitään kantaa Britannian EU-eroon ja on selvä asia, ettei ulkoministeri voi sanoa sen olevan Suomen edun mukaista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #156

Meillä on ollut ulkoministereitä jotka ovat laatineet katsauksia maailmantilanteista ja saaneet kunnioitusta ulkomailla. Nyt siis ulkoministeri joka tekee lakonisia lausuntoja pakon edessä kuten Jani Mäkelä kuvaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #156

Soini käytti lausumassaan minä muotoa, eikä puhunut mitään Suomen edusta tai linjasta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #159
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #162
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #164

Ihan rauhallisesti nyt vaan, ei tämä tästä mihinkään häviä. Kommentti 149 on Mäkelän kirjoittama eikä siinä puhuta Soinin lausumasta mitään.

Soini on varmaan antanut monia lausuntoja EU:n tarpeellisuudesta mutta esim. tuossa kyllä selvästi käy esille että Suomen kannalta hän pitää huonona Britannian eroa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #156

Soini käytti lausumassaan minä muotoa, eikä puhunut mitään Suomen edusta tai linjasta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #59

Jos. Eihän se äänestysprosentti ole suuremmin heitellyt, joten pelkkää spekulointia tuokin.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #59

Mikko K., asianmukaista arviointia!

"Lisäksi se on ihan sosioekonominen juttu, paremmin toimeentulevat äänestävät varmimmin".

On selvää, että jokainen yhteiskunnassa hyvää saanut haluaa varmistaa jatkumon. Sen sijaan liikkuvat äänestäjät toimivat pitkälti oman sosioekonomisen asemansa perustalta.

En usko, että syrjäkylien kammareissa yhteiskunnasta etääntyneet jaksavat lähteä vetämään 'punaista viivaa'.

Toisaalta, puolueiden alueellinen pärjääminenkin (mm. Keskusta) on osittain eräänlaista hengenheimolaisuutta, etten sanoisi epätervettä puolueuskollisuutta.

Sosiologista tutkimusta tarvittaisiin enemmän äänestyskäyttäytymisiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #97

Tämä tutkimushan oli juuri sellainen tutkimus jota kaipaat. Tähän äänestämiskäyttäytymiseen tai äämestämättä jättämiseen se antaa vastauksia. Toivottavasti eri puoluetoimistoissa tutkimusta tarkastetaan tarkalla silmällä. Tutkimus kertoo juuri sen, että puolueilla on vielä paljon tekemätöntä työtä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #25

Kumpikaan mainitsemistasi kannatuksen nousuista ei kuitenkaan tapahtunut hallitusasemasta, vaan oppositiosta, eli ne nousut tapahtuivat pikemminkin hallituksen toimien seurauksena.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #4

Sehän se siinä on että kun Suomessa nuot vaalit ja niitten tulokset selviää vastaa äänestyksen jälkeen niin sitä ei meinaa heikompien pää kestää ototusta vaan täytyy elämöijä helevetikseen sillä persujen tappiolla etukäteen. Parempihan se on tieten etukäteen pitääkkin sitä meteliä kun histooriassa parissa viimmeisissä ek vaaleissa on jo niin turkasesti petytty. Ainoaksi lohtutukseksi on epäilijöille jäänyt jälkikäteen sitten vaan puristella nyrkkiä taskussa, sitä on silloin varottava ettei jää herneet nyrkkiin.
Luulisi jo että voisi hellittää sitä nyrkkiä ja alkaa ottamaan vaan asiat asioina.
Huominen tulee jos on tullakseen ja sen kanssa on sitten pärjättävä , huomenna, sellaisena kuin se tulee.
-
Semmosta se on meittien tämmösten miesten.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Vaalit tulevat ajallaan. Jos vaalit olisivat nyt, olisi Perussuomalaisten vaalitulos viime vaaleihin nähden kohtalaisen heikko. Perussuomalaisten ei ainakaan nyt kannata pyrkiä ennenaikaisiin vaaleihin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #13

En ole kyllä missään sellaista nähnytkään että he olisivat ennenaikaisia vaaleja ajamassa.
"Maailma on seuraavien eduskuntavaalien aikana hyvin toisenlainen, sinne on yli 1000 päivää aikaa. Onko Iso-Britannia silloin uponnut? Veikkaan, että päinvastoin."

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

Luin tänään Hesarista pitkän Soinin haastattelun. Kyllä hän siinä hallituskriisiäkin piti mahdollisena.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Kummasti vaan Soinikin näyttää uskovan siihen, että persujen kannatus on todellakin alamaissa:

Nyt on erämaan aika ja sen halki mennään. Osa pysyy kyydissä ja osa ei. Heikkouskoiset eivät kestä.

http://timosoini.fi/2016/07/eraamaan-halki-mennaan/

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Suunta voi kääntyä, aikaa on. Nyt vain on iso joukko äänestäjiä jotka ovat aina tyytymättömiä jotka kuvittelevat että heidän asemaansa voidaan parantaa jos vain on tahtoa. Tämä joukko on aina äänestänyt eniten lupaava puoluetta ja nyt he ovat käyneet läpi kaikki katteettomiin lupauksia antaneet, demarit ,vasemmistoliitto ja viimeksi perus-Suomalaiset. Jos ensi vaaleissa he eivät äänestä Kepua niin he eivät äänestä ollenkaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
" nyt he ovat käyneet läpi kaikki katteettomiin lupauksia antaneet,
demarit ,vasemmistoliitto ja viimeksi perus-Suomalaiset

Demarit/vasemmisto yht.56-144 porvarit -11-15
(siinä ei paljon voi toteuttaa mitään ellei ole saanut enemmistöä eduskuntaan )

-Persut leikki "työväen "-kansan puoluetta oppositiossa.
- Hallituksessa tukevasti porvareita.
Jo hemlmikuussa-15 IL ennusti porvarihallitusta kepu,kok täydennettynä porvari PS 38 tai vihreillä 12,jotta porvariakseli olisi ylivoimainen.
Elinkeinoelämän tekemän kilpailukykysopimuksen taakse.

Hallitusvastuu painoi kepua 2 kautta.Rökäletappio tuli 17.4-11
Vain oppositio politikoinnilla harhautettiin äänestäjät taas-15.
Kokoomus luistelee kuivinjaloin ja tefloniin ei tartu mikän. Heillä on vankka kannattajakunta ,joka äänestää aina 100%.

Yksi kepun harhautus on se kun moni vielä luulee kepun olevan Kekkosen ajan keskellä oleva Alkio-puolue.
Kepusta tuli Kekkosen kuoleman jälkeen -87 Porvari.Liberaali Kuten RKP.
Molemmat kuuluu EU Alderyhmään .

Jokainenhan tietää sen että Elinkeinoelämän /yritysten joiden etua porvaripuolueet ajaa,ei ole koskaan samat palkansaajien ja eläkeläisten etujen kanssa. Miksikö?
Eläkkeet ja palkat maksaa edm.tahot.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #65

Tässä kommentissasi on jo asiaankin liittyvä pohdintaa siirtymistä viime vaalikaudella, tosin omilla mielipiteilläsi höystettynä. Hyvä niin.

Mutta kuva puuttuu edelleen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #67

Kuva löytyy Facebook Marja-liisa Kalkela.

En kirjoita kuville jotka voi olla ketä tahansa.Vaan henkilöille jotka täällä kommentoi ja kertooo mielipiteitään politiikasta. Mielipiteet on vapaita ja hyvä niin. Vielä ei ole sensuuri iskenyt kuten itänaapurissa.
Jokaisella on oikeus mielipiteenseensä veronmaksajana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #70

US-puheenvuoron säännöt edellyttävät selkeästi oman tunnistettavan kuvan käyttöä puheenvuorossa. Jos et siihen halua sopeutua, on sinun syytä siirtyä keskustelemaan sellaisille palstoille, jossa sitä sen säännöissä ei edellytetä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #65

JK.

Kekkosen aikana oli -60-87 vasemmistoenemmistö. Siihen kuului:
Multa-Kepu /vaihtoi porvariksi -87
MSP/vaihtui PS-03
Krst./vaihtui "pikku-kok"-03
Kommun. putosi pois

tuolloin porvareita oli vain RKP ja kok.

-87-03 enemmistönä keskusta,kok,rkp,vihr.
-03-19 enemmistönä kepu,kok,rkp,vihr,krst,Ps-vas,sdp. 6-2

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #68

Taas siirryit historiaan, joka on niin kaukana takanapäin, ettei se liity tähän ko. tutkimukseen millään lailla.

Mikä ihme sen kuvan sinulle niin vaikeaksi tekee?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #69

Kuten PM Kiviniemi puheessaan UKK päivillä sanoi-10 Paasikivi-salissa:
"Historiaa ei saa irroittaa nykyhetkestä.
(Kekkonen Haagin-sopimus-69/Maastriitin sopimus ,Rahaliitto-emun perustaminen
ETY-kokous
Esko Aho -92-94 EY/Maastriitin sopimus,EU/Rahaliitto Emu 1,1-95 Suomi oli kummankin jäsen.)

"Kekkonen tiesi mihin kuulumme EU".

Miten nuo liitty nyt Suomen tilanteeseen ? Talouteen ? Velkoihin ?
"Kreikka"-vippeihin (Saksan ja Ranskan pankkien pankkitukiin ?)
Työllisyyteen? Kiky-sopimukseen? Luottoluokituksen laskuun ?
Ajalta -03-16 Kepu-Kok hallitukset.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #72

Politiikassakaikki asiat vaikuttavat kaikkeen. Demokratiassa myös hallitukset vaihtuvat aika ajoin, joten suoraa jatkumoa ei sitäkään kautta löydä, vaikka kuinka hakisi.

Se kuva, haloo!

Ole hyvä, ja kirjoita oma aloituksesi asioista, joista haluat täällä keskustella. Silloin näet itse, kuinka kauan palstalla pysyt, jos teet sen ilman kuvaasi. Silloin minunkaan ei tarvitsisi sinua itse täältä poistaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #75

Facebook-kuvasi ei ole sama asia, kuin se, että kuva on puheenvuoron profiilissasi. Namaakirjassa voit panna kuvaksesi jonkun eläimen tai aivan mitä vaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #77

Jos Facebooki tunnuksilla kirjaudun ja se riittää US pitäisi riittää sinullekkin.
Kasvokuvaasi ei näy täälläkään .

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #78

Us-puheenvuoron säännöt ja keskusteluohjeet. Jospa tutustuisit niihinkin. Sitten voidaan tämäkin jankkaaminen lopettaa.

https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #79

Uuden Suomen käyttöehdoissa sanotaan muun muassa seuraavasti: ”Blogipalvelu-keskustelua ylläpitävä ja hallinnoiva

-HUOM:Asiakas sitoutuu antamaan oikean nimensä ja tarpeelliset yhteystietonsa henkilöautentikointia varten.

HUOM:Lisäksi Asiakas sitoutuu siihen, että hänen oikea nimensä ja asuinkuntansa voidaan julkaista blogin tai muun kirjoituksen yhteydessä.

Uusi Suomi edellyttää Blogipalvelun kirjoittajilta tunnistettavan profiilikuvan käyttöä tekstien yhteydessä.”

Uusi Suomi voi poistaa ilman varoitusta oikeuden kirjoittaa,
Huom:jos se epäilee, että palvelun käyttäjä ei kirjoita omalla nimellään,

hän ei ole liittänyt tunnistettavaa profiilikuvaa palveluun tai muista vastaavista syistä.

Ilmeisesti henkilötietoni ,yhteystietoni on varmistettu lehden taholta. Ilman kuvaakin jo 2011.
Muistaakseni silloin ei ollut kuva vaatimusta.

Säännöt hyvin selvillä. Jos vaivaa luvallani saat US tietoni.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #98

Silloin kuva ei todellakaan ollut vaatimuksena. Mutta nyt on ja se koskee kaikkia täällä kirjoittavia ja komentoivia.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jari Lindström on hyvä esimerkki työväestön liikkeestä oikealle. Laine kesti aikansa, mutta nyt liikkuva työväestö katsoo "mustaa pekkaa" kädessään ja sisäinen lamppu on syttynyt. Populistiset liikkeet tulevat ja menevät. Viimeistään silloin kun "vastuu" osuu kohdalle.

Pelastakaa edes työmies Soini!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Juuri perussuomalaisten hallitusvastuu avasi monien äänestäjien silmät.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

On myös mahdollista, että, kun vaalikautta on vielä lähes 3/4 jäljellä, moni ympärillämme tapahtuva prosessi alkaa toteuttaa vanhaa - tosin monen torjumaa - ennustetta, että Euroopan ja Suomen tasolla toteutuu sellaisia asioita, jotka saavat "silmät avautumaan toisenkin kerran" ja heilurin asettumaan keskemmälle?
Nythän ollaan vasta vanhojen ongelmien myöntämistilanteessa ja siivoustalkoiden keinojen lähtötelineissä...

Konkreettisesti sanoen Brexit-ilmiö on yksi sellainen, Kreikan III paketin toimiminen on toinen, 51:n pankin stressistestin tulokset, jotka "eivät vielä näillä eväillä kontributoi kasvua" (Noredea) on kolmas, Schengenin jälkilaineet neljäc ja itäisen renkaan tiivistyminen EU:n ympärillä (Syyria + Turkki + Venäjä), ennen kuin EU ehtii reagoida jne.

Kisaa käydään siitä, mitä keinoja voidaan käyttää vanhojen ongelmien ratkaisemiseksi ja uusien ehkäisemiseksi. Vuorovesi-ilmiö voi politiikassa olla hidas...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #33

Toki monenlaiset asiat ovat mahdollisia ennen seuraavia vaaleja. Ko. tutkimuksessa käsiteltiin eri äänestäjäryhmien käyttäytymistä vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Siinä tulevaisuuden ennustaminen jäi kovin vähälle huomiolle.

Juhani Nurminen

"Viime vaaleissa Perussuomalaiset oli oli suurin työväenpuolue. Se kertoo siitä, ettei työväkeä voi enää yhdistää vasemmistoon vaan työväkikin on liikkeellä oikealle."

Tuo on virhepäätelmä. Päätelmä perustuu väitteeseen jonka mukaan perussuomalaiset yleensä olisivat oikeistolaisia. Eivät ole. Perussuomalaisista suurin osa lienee vasemmistoa, ja media on luonut harhan johon ainakin Lukkala uskoo - miksi?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuskin tässä eduskuntavaalitutkimuksessa oli medialla mitään osaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Perussuomalaisten äänestäjä pettyi pesuihin . Ko puolueessa ainoa "työmies" on Putkonen ja -15 kesäkuussa teollisuuslaborantiksi valmistunut Voikkaan irtisanottu Linström.
-Soinin ainoa"TYÖ" oli äidin hankkima kesätyö ,kesäleipurina 3kk -80 luvulla .
Kirjalukenut maisteri,MSP puoluesihteeri,PS puoluejohtaja,puoluetuilla kannuksensa hankkinut.
- Muut yrittäjiä ja virkamiehiä. Sen olisi ymmärtänyt jo ennen vaaleja kun olisi lukenut PS ehdokkaiden taustat.
Jos HS etusivivun jutun Persu propakandasta oli maksanut ja Soinista kirjan kirjoittanut "rikkaat lätäköntakaiset ystävät ? Rukousaamiainen USA-13 Rebublikaanien Reaganin aloittama perinne,olisi jo kertonut mikä puolue persut on.

"Alkio-puolue" kepun Sipilä erehdytti pahasti eläkeläisiä ja lapsiperheitä,oppositio lupauksillaan . Miljonäärin "Alkio" on Perheyritysten koneen,Vallilan,Paulingin,Fazzerin.
"Alkiota".
Työtä työttömille= 0 eurolla ,9e/pv matkoihin yrityksissä.
TEM mukaan nyt jo tekee 108 000
Leipää koyhille= -93 lähtien pitenevistä leipäjonoista.
kepu jo 16 vuotta +Kekkosen aika MSP (ps) kanssa.

Nythän on niin että Sipilän hallituksessa on 2 "Työväenpuoluetta" Kok ja Persut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä kaikki, mistä kirjoitat, perustuu ainoastaan mielipiteeseesi. Se ei ole mikään tutkimus.

US-puheenvuoron sääntöjen mukaisesti sinun tulisi liittää kuvasi peofiiliisi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #43

Kaikki kirjoittamani löytyy mediasta.STVM asiakirjoista-08-10.TEM kesäkuu-16

Eikö henkilätiedot Facebookissa riitä? Kuvallani tuskin on mitään merkitystä. Nimelläni seison kirjoituksieni takana.
Ei tarvitse olla edes ruudinkeksijä kun seuraa asioita vuosien aikana mihin ne on johtanut.
Jo -68 äänioikeuden 21v saanut 70v politiikan kuviot ,
puolueiden toimet -91-31.7-16 eduskunnan sivuilta,EU asiakirjoista varmistanut.

JK. Itse puolueeton ollut koko ikäni. Jäsenkirjaa en ole koskaan omistanut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #47

Varmasti löytyy. Sitä en epäile yhtään. Mutta sieltä löytyy myös paljon muuta.

Kyllä kuvallasi on merkitystä tällä palstalla, johon kommentoit. US-puheenvuoro säännöissään nimittäin edellyttää oman nimensä ja kuvansa käyttöä täällä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #43

Liitetty kuva nyt. Nytkö kommenttini on "uskottava"?
Kuva on mutta eipä tullut vieläkään näkyviin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #51

Itse en ainakaan kuvaasi profiilistasi vieläkään löydä. Kun se kuva näkyy, täytät sitten vain US-puheenvuoron keskutelusäännöt?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #51

Kuva ei näy edes nimeäsi klikkaamalla - joskus kun käy niin että on kuva, mutta ei muuten näy. Joten sitä kuvaa ei vielä US-sivuilla ole.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #56

Ei näy, ei. Voi olla, että kuva näkyy nyt fb-profiilissa, mutta ei US-profiilissa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #56

Näin on käynyt. Mutta vaikka näen kuvasi niin mitä sillä teen ? Kuvahan voi olla jonkun muun kuva. Tunnistaisinko tai tietäisinkö kuvan perusteella henkilöstä mitään ? Voit asua Lapissa tai Naantalissa.
Koko profiilia ei näy muiltakaan mikä on henkilön tausta . Ja onko sillä väliä?
Valheelliset ja väärät kommentit ,niiden lähettäjästähän on US tieto henkilöstä joka vastaa kommenteistaan itse.

Kommenttien säännöistä en ole rikkonut mitään .
Eduskunnan tutkimukset on myös "Tutkimus" minkä on tehnyt tämän hallituksen virkamiehet .

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #74

Kuvavaatimus täällä koskee yhtälailla blogisteja kuin kommentoijiakin. Minun henkilötietoni voit varmistaa puheenvuoron ylläpidolta, jos ne sinua niin kovasti kiinnostavat.

Kirjoituksessani annoin kaksi linkkiä, toisen tutkimuksen teettäjään ja toisen tutkimuksen tekijöihiin ja rahoittajiin. Lue avaukseni uudestaan.

Juhani Nurminen Vastaus kommenttiin #76

Lukkalalla, ehkä joillain muillakin, on luetun ymmärtämisen ongelma - vai onko?
Tai sitten sellainen on minulla.
Kuka osaisi minulle kertoa, että missä kohtaa sääntöjä vaaditaan, että blogistilla on oltava kuva?

Ja ihan vaan jotta itse voin olla varma olemassaolostani:
http://valtakunta.fi/2016/henkkari.jpg

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #99

Jospa Nurminenkin lukisi ne säännöt ja keskusteluohjeet, jotta voisi varmistaa oman olemansaolonsa.

https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei tarvitse kuin katsoa mitkä puolueet ovat olleet hallituksessa 80-luvusta eteenpäin tekemässä päätöksiä joilla Suomen talous ja hyvinvointivaltio on ajettu alas. Persuja tästä ei ainakaan voi syyttää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuka tässä persuja mistään syyttää. Eikä ketään muutakaan. Tässä tutkimuksessa tutkittiin erilaisten äänestäjäryhmien siirtymistä eri puolueiden välillä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tässä tutkimuksessa tutkittiin erilaisten äänestäjäryhmien siirtymistä eri puolueiden välillä."

Syy liikkumiseen on itsestäänselvää syistä joita esitin. Vasemmisto tai ay ei ole EUn aikana tehnyt yhtään mitään viiteryhmänsä eteen joten liikkumista ja epävarmuutta tulee jatkossakin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16

Juuri siitä siirtymisestä ja sen syistä tässä tutkimuksessa olikin kyse. Tämä tutkimus ei myöskään syyllistänyt ketään, kuten sinä puolestasi teit.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus.
-Ei tarvitse kuin katsoa mitkä puolueet ovat olleet hallituksessa 80-luvusta eteenpäin tekemässä päätöksiä joilla Suomen talous ja hyvinvointivaltio on ajettu alas. Persuja tästä ei ainakaan voi syyttää2.

Kekkonen -87 asti .
Kepu ja MSP (nyky PS)
Holkerin hallitus MSP ministeri Vistpakka (Ps).
(Rahan vapauttaminen (euroa)EMU kokeilua varten -89)
E.Aho -92-94 EU/rahaliitto EMU.
Krstil. Toini Kankaanniemi (ps) hallituksessa.
2003 MSP puolueesta tuli porvari perussuomalaiset.

-87 eduskunnassa on ollut porvarienemmistö eduskunta,Holkerin hallituksesta lähtien.
Joka puolueesta istuu 1-4 jäsentä valiokunnissa ,tekemässä pohjatyöt lakeihin .
Yksikään puolue ei ole ollut poissa-03 jälkeen Kepu 12v,kok 4v edm.hallituksista.
Joka puolue on tehnyt päätöksiä siitä asti.
PS nyt kaikkiin mitä -15-19 päätöksiä tehdään.
Se on ns.Hallitusvastuu ,jos sinne asti on päässyt vaali ja oppositio valheilla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jatkat tätä syyllistävää kommenttilinjaasi? Tämäkään kommenttisi ei liity mitenkään avauksessa mainittuun tutkimukseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jotenkin tuntuu siltä, että aivan kaikki kommentoijat eivät ymmärtäneet sitä, että kyseinen tutkimus ei ollut mikään perinteinen mielipidemittaustutkimus.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Galluppienkin yhteydessä niitä kuitenkin tehdään, viimeksi uutisoitiin tässä kuussa:

Keskusta on Suomen suurin työväenpuolue, vasemmistoliitossa duunarit vaihtuneet valkokaulusväkeen

Ja siitä: Taloustutkimuksen toimitusjohtajan Jari Pajusen mukaan ihmisten äänestyskäyttäytymisestä on viimeisten vuosien aikana tullut lyhytjännitteisempää. Siksi puolueiden voimasuhteet voivat vaihtua nopeasti.

http://yle.fi/uutiset/keskusta_on_suomen_suurin_ty...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toki tehdään. Nyt kyseinen tutkimus keskittyi ainoastaan siirtymiin vuoden 2015 vaaleissa. Avauksestani tuli selville linkkien avustamana myös tutkimuksen teettäjä, tekijä ja rahoittajat.Itse pidän tätä tutkimusta erinomaisen luotettavana.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sinä tyrmäsit tuon jo ensimmäisessä kommentissasi jossa viittasit kalluppeihin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tutkimus joka pitää paikkansa. Nousukautena kansa äänestää porvareita. ("Sekundaporvarikin" joka saa palkan toisen kädestä ,eli on työntekijä,palkansaaja)
Lama aikana "erehtyneet" palaavat "kotiinsa" vasemmistopuolueita äänestämään.

Nyt sillä ei ole enää mitään merkitystä. Koska 2003 lähtien on ollut
porvarit 6-2vasemmisto
Kepu,kok,krst,rkp,vihr,Ps-sdp,vasem. Eikä vasemmisto tulee millään saamaan 101 edustajaa,enemmistöä eduskuntaan.

Eli EK/MTK/Perheyritykset,yrittäjät johtaa maata 6 porvaripuolueen kanssa.
(miljonäärien Sipilän,A.Bernerin,E.Lehden,Harkimon ja Juhanna Vartiaisen opeilla ja Vanhasen II tilaamalla USA konsulttifirman ohjeilla.
http://yle.fi/uutiset/hallitus_pestasi_amerikkalai...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #31

Tuo edm.Vain piinkovaa Faktaa. Joten mielipidemittaukset,puolueiden vaihto tai kannatukset ei muuta mitään mitä-03-19 aikana on eduskunnassa päätöksiä tehty.

Tämä suuntaus on kirjattu jo -92 EU/Maastriitinsopimuksessa.
Sipilä viimeistelee loput mitä kepu/kok on jäänyt kesken.

Kiviniemi teki lisäksi EU ,Euro-Plus sopimuksen "kilpailukyky- sopimuksesta" 20.3-11
EU huippukokouksessa Brysselissä.
Lähteet:
Lakivaliokunta-92/EU-muistio
EU asiakirja/Kaup.leht-11

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

Kommenttisi on taas pelkästään oman mielipiteesi varassa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #46

Onko? Eikö Linkit kertonut mihin perustan kirjoitukseni?
Ne ei ole mielipiteitäni vaan mustaa valkoisella lakivaliokunnan kokouksen pöytäkirjasta ko.sopimuksesta-92.

Samoin Kiviniemen sopimus josta Ruotsi,Tsekit ym 5 muuta maata jäi pois EU-tiedote.
Mitähän EU vaati kilpailukyky-sopimuksessa? Olisiko velkojen takia "Kreikan" tapaan leikkaukset kansalta?

Jos minä löydän ne noilta sivuilta löytää ne muutkin jos yhtään maan asiat kiinnostaa.
(JK.Niistä löytyy myös paljon muuta mistä ei puhuta ääneen)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #49

Jo toiseen kommenttiin sinulle kirjoitin, että eri asioista löytyy netin kautta pilvin pimein erilaisia lausuntoja ja kannanottoja. Sinä omilla valinnoillasi lausunnoista kerrot juuri sen oman mielipiteesi. Ja yksikään kommenteistasi ei ole itse asiassa liittynyt kyseessä olevaan eduskuntavaalitutkimukseen.

Muistutan siitä puheenvuoron sääntöjen mukaisesta kuvasta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #52

Facebooki tietoni tiedot ja kuvat löytyy klikkaamalla .
Nuo tiedot esim.Kepusta löyty ko. jäsenien blogien sivuilta ennen vaaleja oppositio ajalta. Lupaukset mitä muutoksia he tekevät.
Vain lukemalla eri lähteitä pystyy päättelemään paljon .

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

US-puheenvuoron profiilissasi ei vaan näy vieläkään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #55

Rautalangasta: US-puheenvuorosta lentää kuin leppäkeihäs jos ei ole kuvaa.

Kukaan ei kai ole ilmoittanut ylläpidolle kun olet vielä täällä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #61

S.N:"Kukaan ei kai ole ilmoittanut ylläpidolle kun olet vielä täällä."

Mitäs jos tekisit sen, vai jokos ehdit?

Miten voi olla typerää kommenttikaupalla itkeä jonkun kuvattomuutta ja vedota johonkin sääntöihin. Eiköhän ne ihan oikeat moderaattorit täälläkin sitten huolehdi tehtävistään.

PS mistä tietää että Seija on Seija ja sillä on oikea kuva?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #63

Kalervo, tällä palstalla ensisijaisesti avausten tekijät toimivat moderaattoreina omissa kirjoituksissaan. En heti ensimmäiseksi olepoistamassa sellaisia uusia kirjoittajia, jotka mahdollisesti eivät tunne puheenvuoron sääntöjä. Muistutan heitä kuitenkin niistä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #64

Hmm.Jo vuosia kommentoinut päätoimittja Huuskosen kommenteihin ? Eikä ole ollut mitään ongelmia muidenkaan puheenvuorojen kanssa?

Menikö pasmat sekaisin kun toin eri näkökulmia miksi äänestäjät on hämmentyneitä nykyään puolueista ja siitä mitä mikin puolue edustaa 2000 luvulla.

Se on totta että ero eri puolueiden kesken on hiuksenhieno ,ns.vasemmiston ja oikeiston välillä. Ei niin jyrkkä kuin -60-70 luvulla oli.

Eron löytää vain eduskunnan asiakirjoista,valiokuntien pöytäkirjoista ja äänestys jakaumasta KYLLÄ tai EI ,riipppuen ko.laista josta äänestetään .
ERo kuin yöllä ja päivällä siinä mitä mediassa,tv-kyselytunneilla puhutaan ja miten kulisseissa toimitaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #80

Vai päätoimittaja Huuskosen? Heh, heh! Päätoimittaja Markku Huusko on ensimmäisenä huomauttamassa kommentoijan puuttuvasta profiilikuvasta.

Edellisessä kommentissani nro 79 annoin sinulle linkin puheenvuoron keskusteluohjeisiin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #81

Huusko puheenvuoro?

Huuskosen puheenvuoro?

Kielioppi ja lukemisen ymmärtäminen ollut jo 62 vuotta erinomainen .

Annoitko? pilkunviilaamisesta 15 valokuvasta.Yhtään vastausta,mielipidettäsi ei tullut kommentteihini.Ei yhtään linkkiä millä kumoaiset väitteeni toiseksi.
Se mielestäni on mielipiteiden vaihtamista.

Päätoimittaja Huuskon puheenvuorot antaakin siihen mahdollisuude.Esittää eri näkökulmia aiheesta minkä hän on tuonut esiin uutisen puheenaiheeksi. .

JK. Vinkki käy lukemassa Huuskon sivujen kommentit. Sieltä löytyy minunkin kommentit
-11 lähtien.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #85

Käsittäkseni Huusko nimen genetiivi on Huuskon, eikä Huuskosen. 62-vuoden kokemuksesta huolimatta yhä edelleen ilmeisen huono?

Jos kirjoittaa jollekin alustalle, joilla on säännöt, niitä odotetaan kaikkien noudattavan. Se ei ole pilkun viilaamista.

Toiseksi lisäksi kommenttisi osuvat hyvin huonosti tämän keskustelun varsinaiseen puheenaiheeseen, eli eri äänestäjäjäryhmien äänten siirtymiseen puolueesta toiseen vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

Voit mielestäni aivan vapaasti siirtyä esittämään niitä näkökulmiasi sinne päätoimittaja Huuskosen puheenvuoroihin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #86

Kerroppa edes mielipiteesi tästä:

4.2.2011
Köyhien asialla -puolueen pj Terttu Savola kertoo kuinka hänen äänensä siirtyivät toisen piirin ja kilpailevan puolueen edustajalle 2007 eduskuntavaaleissa.
Vaaliuurnista löytyy enemmän annettuja ääniä kuin mitä äänestyspaikoilla on kirjattu käyneen äänestäjiä.

Haamuäänet kummittelevat vaalituloksessa 2007
Ohjelmassa pöllyytettiin vaaliuurnien tuhkia Helsingin, Uudenmaan ja Keski-Suomen vaalipiireissä.
MOT/Yle areena

Goldman Sachs
- ahne pankki, jota syytetään sisäpiiritiedon hyväksikäytöstä sekä niin markkinoiden kuin poliitikkojen manipuloinnista."
Suomen Vaalien ääntenlaskennan suorittaa Tieto Oyj...jonka pääomistaja on Goldman Sachs
lähde:
Ulkolinja/Pankki maailmanvaltiaana.

Tieto Oyj:n toimitusjohtaja
-Kimmo Alkio sai vuonna 2015
265 000 euron tulospalkkion ja lisäksi myös 500 000 lisätulospalkkion.
Alkio sai myös yli 600 000 euron edestä palkkiota pitkän aikavälin osakekannustinohjelmasta.
IS 29.7-16

"Sattumako" sopivasti porvari-hallitus kun Vipit alkoi -08 joulukuu huippukokous
lähde:
VM-muistio

-09 IMF/Merkkel,Rehn, kanssa sopimus
Islannin,Irlannin,Kreikan,Portugalin lainoista?
lähde:
Talouselämä-09

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #88

Erilaiset esittämäsi kysymyksesi ei poista sinulta tällä palstalla velvollisuutta noudattaa alustan keskusteluohjeita. Ja juuri siksi en kysymykseesi vastaa. Kaiken lisäksi se ei liity edes keskustelun aihepiiriin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #90

Eikö tuo liity hyvinkin äänestämiseen ?

Mitä on rikottu?
Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
Älä levitä huhuja tai valheita.
Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
Älä mainosta.
Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #92

Ja käytä oikeaa nimeäsi ja tunnistettavaa kuvaa itsestäsi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #94

Kuten nämä tässä vai?
Montako kuvatonta kommenttia löydät päätoimittajan

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20600...

Luulis käyvän muillekkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #95

Tämä Huuskon avaus edustaa aikaa, jolloin sitä kuva-asiaa ei oltu vielä tarkennettu nykyiseen muotoonsa.

Myös minä esiinnyin täällä ilman kuvaa silloin, kun sitä ei ehdottomasti vaadittu. Tarvitstko vielä rautalankaa tajutaksesi sen, että täällä ovat nyt säännöt kaikille samat?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #96

Tarvitstko vielä rautalankaa tajutaksesi sen, että täällä ovat nyt säännöt kaikille samat?

JOS US sallii kommenttini ilman kuvaani 2011-2016 SE riittäköön myös sinulle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #100

Ei vain riitä. Aikanaan kuvattomuus riitti minullekin. Mutta nyt säännöt ovat muuttuneet, ja niiden tulee olla kaikille samat. Ohituskaistaa ei saa olla, tai sitten voidaan unohtaa kaikki säännöt tällä alustalla. US-puheenvuorolla on oikeus muuttaa sääntöjään milloin tahansa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #63

Enpä aio, kyseessä kun ei ole sellainen kommentointi, josta ilmoittaisin.

"PS mistä tietää että Seija on Seija ja sillä on oikea kuva?"

Kysäise vaikka päätoimittaja Huuskolta jos kiinnostaa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #66

S.N:"Kysäise vaikka päätoimittaja Huuskolta jos kiinnostaa."

Ei, se ei kiinnosta minua ollenkaan. Uskoisin että itsekin olet sen jo tajunnut, ettei minua itseäni juurikaan häiritse toisen kuvattomuus, tahi onko nimensä oikea, tahi nimimerkki. Näin jos/kun pitempään kirjoittelee, niin toivoisi toki sen verta, että mahdolliset nimimerkitkin pysyvät samoina, eivätkä vaihdu sen mukaan mikä päivä viikosta on.
Kun nyt tässä kuitenkin otin asian esille, niin alkoi vaan tämä jankkaaminen asian ympärillä ärsyttää.
Lukkalalla täysi oikeus huomauttaa kuvattomuudesta, mutta myöskin jankkaaminen taitaa olla niiden sääntöjen mukaan kiellettyä. Jos ei siis kuvaa ilmesty, niin antakoon porttikiellon, sivuuttakoon asian, tahi ilmoittakoon sheriffeille.

PS olen ollut huomaavinani että ns. "hyviksiltä" ei ihan yhtä hanakasti olla vaatimassa kuvaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #89

Tällä palstalla on käsittääkseni kaikilla aivan samat säännöt.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #93

Ja keskustelun pääaihe oli US säännöt jotka ei käynyt sinulle ,mutta US kävi.
Sivukuvasi ei vastaa kasvokuvaa,joten eiköhän tuo aihe ole loppuun kaluttu.
Politiikasta tai aloituksen aiheesta, keskustelusta,mielipiteistä ei ollut tarkoituskaan puhua?

Kuva täysin sivuseikka tutkimuksesta mistä aloituksen teit.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #105

Käsittääkseni säännöissä ei puhuta sanakaan kasvokuvasta vaan tunnistettavasta kuvasta kyseisen kirjoittajan osalta.

Uskon, että siitä itse tutkimuksesta puhuttiin varsin paljon, aina siihen saakka, kunnes saavuit tänne itse viemään keskustelun sivuraiteille.

Ilmeisesti itse katsot itsesi niin erinomaiseksi yksilöksi, ettei sinun tarvitse noudattaa sääntöjä, joita kaikki muut noudattavat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #89

Onhan se nyt ihmeellistä jankkaamista että joku väittää väittämästä päästyäänkin ettei tarvitse US:n keskusteluohjeiden vastaisesti kuvaa kun ei ole ennenkään tarvinnut.

Silloin kun kuvapakko tuli jotkut ilmoittivat lopettavansa bloggaamisen tai kommentoinnin, se on vaihtoehtona.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #107

S.N:"Onhan se nyt ihmeellistä jankkaamista.."
Sitähän minäkin sanoin..voi olla sitten että olemme eri mieltä siitä kuka/tahi ketkä siihen syyllistyneitä.
Täältä on omananikin aikana lopettanut iso kasa kirjoittajia..kuka mistäkin syystä. Saati sitten jos lähdetään ihan aikojen alusta.
Yritin nyt vaan nätisti esittää, että jos blogistia kuvattomuus häiritsee, niin ilmoitus toimitukseen, tahi sitten kirjoituskielto kunnes kuva näkyy.
Turha jankuttaminen(esim. tämä omanikin) häiritsee lukijoita ja siihen ei ole mitään syytä, koska keinot sen välttämiseen ovat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #125

En voi itse sulkea kommentoijaa ulkopuolelle keskustelusta, kun hän väittää, että sen kuvan näkymättömyys ei johdu hänestä itsestään? Sen päätöksen jätän mielummin ylläpidolle. Teoriassa asia voi johtua ylläpidostakin.

Jankuttamisesta keskustelua häiritsevänä tekijänä olen kanssasi aivan samaa mieltä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #89

Yhdistelmä kuvattomuus ja inttäminen asian vierestä ei myöskään häiritse sinua kunhan saat nostaa tikun nokkaan joitakin täällä kuvallisina esiintyviä kirjoittajia vaan koska mielipiteemme eivät miellytä sinua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #135

Itsestäänselvyyksistä jankkaaminen ja jatkuvasti ohi kirjoituksen aiheen ärsyttää ja se pilaa koko keskustelun. Se vie aina keskustelun sivuraiteelle. Tässä nimimerkki Kalkela onnistui täydellisesti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #136

Pekka, pointsit siitä että et poikennut linjastasi, etkä siltikään bannannut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #137

Toistaiseksi en ole bannanut ketään. Mutta joskus ärsyttää, suorastaan vihastuttaa!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #138

Niin no, en oikein päässyt perille siitä mistä oli kyse; pyhästä yksinkertaisuudesta, oikeassa olemisen tarpeesta, vai jostain siltä väliltä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #139

Sitä kaikkea. Varmaan myös pätemisen tarpeesta?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #139

Kuva löytyy,Kommentti oikeus US kaikkiin blogeihin ja uutisiin . Eikö mielipiteeni miellyttänyt ? Kuvan löytää kommenteista. En häiritse enää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #142

Kuva ei näy profiilissasi vieläkään. Seuraavan kommenttisi jälkeen sinusta tulee ensimmäinen omasta blogistani bannaamani henkilö! Suosittelen sinua pysymään poissa blogistani.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #144

Sopii hyvin. Sen olisit voinut tehdä heti eilen ensimmäisen kommenttini jälkeen.Ilman kuvan jankkaamistakin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #145
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #139

Lisäsyynä vielä tahallinen kiusanteko. Normaali-ihminen ymmärtää viimeistään siinä baiheessa kun asia on jo kymmenen kertaa väännetty rautalangasta selväksi.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #135

Sinille sen verta, että kuvattomuus/nimimerkki ei taatusti minua häiritse, jos vaan nimimerkki on "pysyvä". Eri mieltäkin saa olla, kuten sinun kohdallasi usein onkin. Joku tyylissäsi ja tavassasi sanoa..kuten myös tietty se, että voit hyvin niputtaa yksittäisen "persun" ja pahimman terroristin samaan kastiin kuitenkin itseäni häiritsee ja sen vuoksi ehkä sinuun/sanomisiisi joskus "takerrun".
Nyt sitten poistun minäkin tästä "jankkaamasta", mutta Sinin kanssa olen toki valmis keskustelemaan, kun vaan sopiva alusta ja aihe löytyy.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #153

Kun tuet Marja-Liisa Kalkelan tyyliä on vain imartelevaa että ärsyynnyt minun läsnäolostani.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #63

Ymmärrän kyllä täysin Lukkalan vaatimuksen kuvasta. Tästä käytiin niin pitkäaikainen ja perustavanlaatuinen keskustelu puolesta ja vastaan silloin kun tämä vaatimus tuli että olen kyllä sitä mieltä että kyllä se kuva pitää olla. Se oli ihan tärkeimpiä kriteereitä US:n puolelta silloin että yleensä kirjoitusoikeuden sai ja jos nyt aletaan siitä liisimään niin se ei ole oikein muita kohtaan. Oli nimittäin ihan hyviäkin perusteitä sille että sitä kuvaa ei olisi mutta näin päätettiin ja pulinat pois. Nyt vaan odotan että US:n toimitus pitää puheensa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Erkki, viittasin mielipidetutkimuksiin ainoastaan viime eduskuntavaalien jälkeiseen aikaan. Tämä tutkimus käsitteli juuri siirtymiä vuoden 2015 vaaleihin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #42
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mahtaako olla ne ajat takanapäin kun osasi varmasti sanoa, että työväkäi äänestää vasemmistoa jne.

Taitaa liikkuvien osuus kasvaa edelleen, ja päätökset tehdään vasta ihan vaalien kynnyksellä. Tietysti on niitäkin, jotka tavan vuoksi äänestävät vaaleista toiseen samaa puoluetta, mutta niiden osuus taitaa laskea koko ajan.

Demarithan tuntuvat kärsivän juuri tästä ilmiöstä, uutta äänestäjää ei demareihin ole helppo houkutella, toisaalta taas Vihreiden imago on nuorekas, ja ainakin sinnepäin on nuorilla sympatioita.

Vaikea on ennustaa, riippuu paljon ympäröivän maailman tilanteestakin, miten ihmiset käyttäytyvät, isoja siirtymiä voi siis tapahtua edelleen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Petteri, siinä varmasti olet oikeassa, että jatkuvasti samaa puoluetta äänestäjien lukumäärä on laskemassa. Varmasti myös sellaisten äänestäjien lukumäärä on kasvamassa, jotka joskus äänestävät ja sitten taas ehkä eivät. Kuitenkin eri puolueilla on myös erilainen määrä ns. vakiintunutta kannattajakuntaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nimimerkki "Marja-Liisa Kalkelan" kommentointi tässä blogissa rikkoi kahdellakin tavalla puheenvuoron keskusteluohjetta. Nimimerkki esiintyi ilman omaa tunnistettavaa kuvaansa ja hän syyllistyi myös jankuttamiseen.

Jukka Lampinen

Tutkimusta koordinoi Åbo Akademi, se ei kyllä oikein luottamusta herätä,
johtopäätökset tuntuu kyllä oikeaan osuneilta.
Kilpailukyky sopimus, on muuttanut tilanetta niin paljon, että tutkimus on jäänyt pahasti jälkeen todellisuudesta.
Suurin muutos on tapahtunut luokka jaossa, veikkaisin että niiden ihmisten osuus, jotka katsoo kuuluvansa keskiluokkaan on tippunut huomattavasti.
Vasemmistopuolueiden potentiaalinen äänestäjäkunta, on lisääntynyt ehkä 10-15%.
Vasemmisto puoleiden ongelmana, on ollut heikkotasoinen mielipidemuokkaus.
Kokoomus ja EK on olleet hyvin suunnitelmallisia, "Suomi ei pysty maksamaan lisää veroja", tehokkaat iskulauseet on purreet hyvin.
Jos Sosdem puolue, ei pysty kehittämään mieliala vaikuttamistaan se menettää saavuttamansa hyödyn.
Ehkä pahin ongelma SosdemeiLla on se, että johto kuuluu keskiluokkaan, ne ei itse usko asiaansa, sentakia ne on aneemisia ja passiivisia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kannattaa tietysti myös muistaa se tutkimuksen aihe. Se oli eri äänestäjäryhmien siirtymät puolueiden välillä vuoden 2015 vaaleissa. Sen jälkeinen aika ei liittynyt tutkimukseen mitenkään. Sen jälkeinen aika on täyttä spekulaatiota.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olen kirjoittanut tänne lähes kuusi vuotta, yli 1000 blogia. Toistaiseksi en ole ketään omasta blogistani joutunut bannaamaan. Mutta nyt tilanne on lähellä. Kaikki eivät vain yksinkertaisesti ymmärrä selkeää Suomen kieltä siitä, että täällä puheenvuoron keskusteluohjeen mukaisesti on esiinnyttävä omalla nimellään varustettuna tunnistettavalla valokuvalla. Ohjeet kieltävät myös jankkauksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset