plukkala

Soldiers of Odinin toiminta hiipuu

Soldiers Of Odinin toiminta levisi viime syksynä pakolaiskriisin aiheuttaman maahanmuutto- ja pakolaisvastaisen mielipideilmaiston lisääntymisen myötä. Kemissä alkunsa saanut Soldiers of Odin levisi nopeasti eri puolille Suomea. Se perusti  katupartioita eri paikkakunnille  "suojelemaan kantasuomalaisia, varsinkin naisia" maahanmuuttajia vastaan.

Nyt ilmeisesti on alkanut tämän Kemistä johdetun "järjestön" hiipuminen. Turussa Soldiers of Odin on ilmoittanut toimintansa päättyneen ja se on sulkenut facebook-sivustonsa. Kouvolan kodinturvajoukot on lopettanut yhteistyön Soldiers of Odinin kanssa. Poliisin mukaan Soldiers of Odinin toiminta on hiipunut monilla paikkakunnilla.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016082622226161_uu.shtml

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2016/08/25/Kouvolan%20alueen%20kodinturvajoukot%20lopetti%20yhteistyön%20Soldiers%20of%20Odinin%20kanssa/2016221197954/4

Järjestö on mediassa myös saanut huomiota siitä, että useilla sen johtohenkilöillä ympäri Suomea ollut väkivaltarikostausta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei jää ikävä! Hyvä näin! Suomessa ei todellakaan tarvita rasistisin päämäärin perustettuja "kodinturvajoukkoja".

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eikös niiden pomo lähtenyt lusimaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Minulle uusi tieto. Tarkoitatko "valtakunnanjohtajaa" Kemissä vai Turun johtajaa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mika Ranta tuomittiin toukokuussa puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä.
http://yle.fi/uutiset/soldiers_of_odinin_perustaja...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Omaan elooni eivät ole vaikuttaneet millään lailla. Olen myös toista mieltä siitä tarpeesta. En itse ainakaan ole ymmärtänyt tätä "rasismia", mitä mielellään liitetään jokaiseen joka suhtautuu hieman eipäilevämmin tähän nykyiseen mamu-politiikkaamme, tahi sen hyödyllisyyteen, niin mamuja kuin meitä "kantiksiakin" kohtaan.
Minulle sopii myöskin oikein hyvin, että jos minua ollaan lätkimässä lättyyn tuolla kadulla, niin joku tulee siinä kohtaa sen teon estämään. Itselleni myös ihan se ja sama, onko tuo pelastaja sitten "siitoin", tahi "suvakki".
PS Jonkun verta ollut taas esillä ala-ikäisten nuorten porukalla harrastama pahoinpitely/ryöstely..riippumatta siitä onko kotimaista-/ulkolaista porukkaa, niin jonkun pitäisi osoittaa että se on idiotismia ja jossain kohtaa voi käydä omaan nilkkaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eipä ole mediavirrasta sattunut silmääni ensimmäistäkään uutista siitä, että Soldies of Odin olisi missään Suomessa estänyt jonkun pahoinpitekyn tai ryöstön? Ehkä sinulla on asiasta paremmat tiedot?

Yleensä uutiset SOO-jengistä olleet heidän rikollisesta menneisyydestään kertovia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eipä ole mediavirrasta sattunut silmääni ensimmäistäkään uutista siitä, että Soldies of Odin olisi missään Suomessa estänyt jonkun pahoinpitekyn tai ryöstön?"

Voisitko kuvitella että tehtäisiin uutinen tapahtumasta mikä ei tapahtunut?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #9

Niin, ilmeisesti ei siis ole estänyt?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.L:"Eipä ole mediavirrasta sattunut silmääni ensimmäistäkään uutista.."

Kuten tuossa jo joku ehti huomauttamaan, niin onko silloin tavetta uutisoida, jos mitään ei ole tapahtunut? Entä jos tiedetään, että Kake on natsiporukkansa kanssa kulmilla keskiviikkona klo 18, niin ei kannata sinne mennä ja näin ollen keskiviikkona jää joku rötös tekemättä?

Minulla ei ole asiasta mitään tietoa..olen vaan suuresti ihmetellyt sitä hinkua millä jotkut ovat valmiita tuomitsemaan toisten tekemiset, viittilöimällä vaikkapa entisiin rötöksiin, tahi mielipiteisiin yms.
Onko se nyt aivan varma, että esim. Pekalla ei ole nuoruusvuosiltaan mitään luurankoja kaapissa..onko omenavarkauksia, onko ajettu ylinopeutta, onko naapurin Villen kanssa tapeltu, tahi käyty äidin kukkarolla?
Meillä taitaa olla rikoksista tuomittuja kansanedustajia, ministereitä, yms. ja hyvin tuntuvat kelpaavan tehtäviinsä.
Edelleen siis, jos olen saamassa aiheetta selkään ja minut ollaan vaikkapa ryöstämässä, niin minut saa tulla pelastamaan vaikka "suvakkiarmeijan" taholta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Poliisin mielipide SOO-jengissä on kommentissani nro 11.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#6
Voihan olla, että tieto Soldies of Odinin olemassa olo läheistöllä on ehkäissyt pahoinpitelyn tai ryöstön.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Niin kovin paljon maailmassa on mahdollista. Aivan yhtähyvin on mahdollista, ettei näin ole tapahtunut?

Poliisi on omien sanojensa mukaan joutunut kuitenkin käyttämään omia rajallisia resurssejaan SOO-jengien valvontaan.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Kenties hyvä juttu jos tällaiset rasistiset järjestöt, joiden jäsenillä on epämääräinen tausta, hiippuvat pois. Terve maahanmuuttokritiikki ei ole ongelma, mutta jos aletaan ottamaan vihapuheet ja jopa vihatoiminta mukaan, sitten tulee ongelmia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kanssasi aivan samaa mieltä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Poliisi on useaan kertaan tuonut julki sen ettei se SOO-jengin palveluksia tarvitse. Se päinvastoin on kertonut, että sen omaa aikaa kuluu näiden katupartioiden valvomiseen.

Julki tulleet uutiset ovat usein Soldiers of Odinin tekosista tällaisia.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/853373/Poliisi+tu...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kaipa siirtyvät puuhastelemaan jotain muuta kuten Finnish Defence Leaguekin, jonka jäsen tänne muutaman kerran bloggasi valittaen poliisin taholta mielenosoituksessa saamaansa kohtelua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos näin on, en ole asiasta yhtään pahoillani.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.L:"Julki tulleet uutiset ovat _usein_ .."

Löysit yhden "uutisen", joka on täälläkin jo todettu hieman väritetyksi.
Tässä linkissä toinen osapuoli kertoo oman näkemyksensä tapahtuneesta, joka varmaan voi olla aivan yhtä hyvin paikkansa pitävä, kuin tuon Lukkalan linkin takana ollut.

Sanottakoon tässä nyt saman tien sellainen asia, että minä en kannata väkivaltaa, en kotimaisiin, en mamuihin, enkä minkään värisiin, eikä itselläni ole mitään isompaa tarvetta puolustella jotain porukkaa. Ottaa vaan pattiin aika isosti, kun ihan ilman mitään isompaa syytä demonisoidaan joku porukka, eikä sille pystytä osoittamaan mitään oikeata syytä, paitsi "koska rasismi".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmasti asian parhaiten tietää SOO-jengin isopomo Kemistä käsin olematta itse edes paikalla? Tilannetta näkemättä? Hän puhuu toisenkäden tietoa. Poliisi luottaa enemmän silminnäkijoihin kuin SOO-jegin pomoon, joka Kemistä käsin kaukokatseellaan valvoo koko Suomea mukaanluettuna Imatrankosken tori.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Joidenkin Perussuomalaisten ennustama bikinikauden raiskausaalto taisi jäädä tulematta, joten niiden toivossa marssinut SoO alkaa katsoa itsensä tarpeettomaksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Usko ainakin heiltä näyttää toimiinsa loppuvan?

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Eikait kukaan odottanut että syrjäytyneiden liikkeet kovinkaan pitkään jaksaisivat. 90-luvun "natsit" sentään partioivat vuosia mutta he olivatkin varsin suvaitsevaista porukkaa, turpaan sai niin kantasuomalaiset kuin ulkomaalaisetkin väriin katsomatta joten ei heitä oikein rasismistakaan voinut syyttää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ainahan on erilaisia liikkeitä ja yhdistyksiä tullut ja mennyt. Jotkut ovat kestäneet pitempään kuin toiset. Helsingin Sanomat kertoo tänään hankkeesta, jossa yhdistysrekisteristä poistettaisiin yli 40000 yhdistystä, koska niistä ei ole kuulunut yli 20 vuoteen mitään.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1472188537892

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset