plukkala

Oppositio vastaan hallitus

Politiikka on siitä hauska laji, että aivan jokaista asiaa voi tarkastella omien väritettyjen silmälasiensa läpi. Riippuu vain siitä, onko tarkastelija hallituspuoluolueen politiikko vai oppositiossa asiaa tarkasteleva omalla populismillaan huomiota hakeva politiikko. Ikiaikainen tosiasia.

http://yle.fi/uutiset/ministeri_mykkanen_ymparistohaitallisista_tuista_v...

Suomessa lakiesitykset tekee yhä edelleen hallitus ja vastaavasti oppositio ampuu ne välittömästi alas.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja siihen soppaan me sivusta seuraajat sitten heitämme joukkoon omat mausteemme, myöskin asioita omia mieltymyksiemme seuraten. Mitä enemmän kokkeja sen parempi soppa, vai miten se menikään?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Keskustan näköinen budjetti ja Suomenmaassa hykerrellään tyytyväisyydestä, mutta Hypon toimitusjohtaja Ari Pauna ihmettelee mistä hallitus aikoo hankkia rahoituksen maatalouden uusille tuille.

http://www.hypo.fi/paaministerin-supersuosittu-fla...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Julkisuudessa on paheksuttu asumisen kalleutta. Siihen on etsitty syytä ja on puhuttu mm. tonttimaan vähyydestä. Kuitenkin tämäkin hallitus omilla toimillaan nostaa taas asumisen hintaa korottamalla mm. kiinteistöveroa ja nostamalla energiaveroja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #5

Kohtuuhintaisessa asumisessa taidetaan suosia mummonmökkejä, joissa on polttopuuta omasta takaa. Asuntolainojen korkovähennyskin laskee ja budjettiesityksen mukaan asumistukikin voi laskea joissain kuntaryhmissä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6
Risto Laine

-Erilliseen tukeen sille, että älkää vaan vähentäkö ilmastopäästöjänne, lisättiin 50 miljoonaa euroa vuosittain. Tällaiset ratkaisut antavat kuvan, että hallitus on näköalaton sen edessä, miten Suomi voisi uudistaa taloutta ja saada työpaikkoja tässä uudessa maailmassa, Niinistö sanoi Ykkösaamussa lauantaina.-

Vihreiden "kulutus ja haittaveroa" nostetaan 250 miljoonalla, mikä ei näemmä ole tarpeeksi kova korotus. Noh, kun nämä Vihreiden haittaverot siirretään kulutukseen, ruokatuotantoon ja palveluihin, niin vaikutukset ovat sitten markkinataloudessa tyypillistä "asiaksmaksaa". Maksujat ovat köyhät työttömät, eläkeläiset, sairaat ja opiskelijat.

Juu, ja mitä enemmän perhetyy menneeseen politiikkaan ja nykyiseen, niin mikään ei ole muuttunut: Toi kuulu sulle ja toi mulle, eikä nuo saa tällä kertaa mitään ja rahoittajan virkaa tässä edustaa vaalikarja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinistön ulostulosta tuli mieleen vain vanha toteamus, "väärin sammutettu". Vihreille ei ilmeisesti mikään riitä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset