plukkala

Paavo Väyrynen: Uuden puolueen perustaminen vaikeaa

Lapin radion pakinassaan Paavo Väyrynen kirjoitti, että hänen puhetilaisuuksiensa rahoituksesta on tehty ilmianto EU:lle.  Ilmiannossa on kysytty, voiko hän käyttää Euroopan parlamentin varoja tilaisuuksiin, joissa puhutaan puolueesta ja kerätään sille kannattajakortteja? Tästä syystä Väyrynen ei varmuuden vuoksi puhetilaisuuksissaan puhu puolueesta eikä niissä kerätä kannattajakortteja.

Väyrynen myös kertoo, että uuden puolueen perustaminen on Suomessa ei ole helppoa, koska 5000 tarvittavaa kannattajakorttia ei ole mahdollista allekirjoittaa sähköisesti. Väyrysen mukaan Kansalaispuolueella on nyt koossa vain 2200 paperista allekirjoitettua kannattajakorttia.

https://demokraatti.fi/paavo-vayrynen-minusta-on-tehty-ilmianto-lopetan-...

Kesäkuussa Väyrynen jätti jo kerran oikeusministeriölle hakemuksen Kansalaispuolueen merkitsemisestä puoluerekisteriin. Myöhemmin hän oman bloginsa lopuksi ikäänkuin pienenä ilmoitusasiana kertoi kannattajakorttien laskennassa tapahtuneesta harmillisesta virheestä.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218953-harmillinen-virhe

Nyt sitten selvisi tämänkin virheen suuruusluokka.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei ole helppoa puolueen perustaminen Suomessa, ei. Kuitenkin on Suomeen vuosien saatossa perustettu suuri joukko uusia puolueita. Ilmeisesti näille tarvittavien kannattajakorttien kerääminen on ollut helpompaa kuin Kansalaispuolueelle?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Varsinkin kun tuntuvat entisestäänkin vähenevän:

Oikeusministeriön vaalipäällikön Arto Jääskeläisen mukaan kannattajakorttien tarkastuksessa paljastui, että puolueen rekisteröimiseen vaadittujen 5 000 kortin asemesta niitä onkin vain noin 3 700 kappaletta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

http://yle.fi/uutiset/kansalaispuolueen_kannattaja...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielenkiintoinen eroavuus luvuissa. Pakinassaan Väyrynen ilmoittaa nyt luvuksi 2200. Onko niistä entisistäkin osa sitten syystä tai toisesta hylätty?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #3

No eiväthän ne vielä vanhentuneitakaan ole, Väyrynen aloitti helmikuussa ja eikö keräysaika ole vuosi? Ei taida Väyrysen puolueesta tulla näillä näkymin mittään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #4

Ei ainakaan tässä vaiheessa kovin hyvältä näytä.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Eipä ole ei, mutta ei sen kuulukaan kovin helppoa ollakaan. Kohtahan täällä olisi sata pikkupuoluetta. Tosin voisi kyllä sallia digitaalisetkit kannattajakortit. Kyllähän kansalaisaloitteeseekin hyväksytään netin kautta annetut nimet. Ja kuluuhan tuossa melkoisesti paperia, kun jokainen kortti on A4:sen kokoinen. Eli ei edes kovin ekologista tämä kannattajakorttitouhu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse en kauheasti näihin sirpalepuolujeisiin usko. Uskoisin, että politiikkaan vaikuttaminen olisi helpompaa éri puolueitten sisällä muuttamalla niitä? Onkohan Paavo käynyt sen tien jo loppuun? Vai onko siellä uskottavuus jo kaikonnut?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olikohan tämä Väyrysen kansalaispuoluehanke myt se "kuuluisa" toinen virhe perustajansa poliittisessa historiassa? Väyrynen ei ainakaan voi moittia siitä "etelän mediaa". Puolue on saanut runsain mitoin palstatilaa verrattuna muihin puoluehankkeisiin?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Ei tämä ihan näytä menevän niin kuin Väyrynen oli suunnitellut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei hän muuten tunnustaisi puolueen perustamisen olevan vaikeaa?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Surullista. Todella surullista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kun tätäkin asiaa voi tarkastella niin monelta näkökantilta, olisi hyvä, jos avaisit kommenttiasi hiukan?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Me perussuomalaiset keräsimme muutamassa viikossa tarvittavan määrän nimiä puolueen perustamista varten. Muistelen, että se oli helppo homma. Nettejä ei tuolloin vielä ollut olemassakaan. Ihmiset halusivat ja saivat puolueen, jolle oli selvä tarve ja tilaus. Paavon hankkeella ei ilmeisestikään mene ihan yhtä hyvin. Ei tarvetta, ei tilausta....

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voi olla, että Paavon hanke on melkoinen virhelaskelma?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

"Ihmiset halusivat ja saivat puolueen, jolle oli selvä tarve ja tilaus."

Nimenomaan: Oli! Aina siihen asti kun Soini käänsi Suomen evr-vivusta ja kippasi Kreikkaan muutamat lisämiljardit, mikä aloitti Persujen kannatuksen vapaapudotuksen noin konkreettisesti (muut Soinin takinkääntelyt jääköön luettelematta, Kreikan painoarvo on tässä kuitenkin niin ylivoimainen). Kansa halusi oikeasti sen hulluuden loppuvan. Jostain luin tutkimuksen, että 60% puoluetta viime eduskuntavaaleissa äänestäneistä ei nyt enää äänestäisi sitä, kannatuksen säilyminen yli 5%:ssa (toistaiseksi) on oikeastaan pieni ihme.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Miten kommenttisi liittyy Väyrysen Kansalaispuoluehankkeeseen? Siksikö, että sillä ei mielestäsi ole tilausta? Ongelmana on ehkä kuitenkin se organisaation puute?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Leskinen, tarvitsiko niitä edes kerätä, kun puolueella oli yksi kansanedustajakin ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vaikea kysymys. Jos kansanedustajalta katoaa puolue alta ja perustetaan uusi puolue, johon kansanedustaja liittyy? Tarvitseeko siinä tapaukseesa kerätä uudestaan kannattajakortit? Itse en kysymykseen osaa vastata.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ehkäpä tämä johtuu siitä, että fyysisesti ei noita kannatuskortteja kukaan kerää, useinhan puolueet jalkautuvat toreille ja liikekeskuksiin noita nimiä keräämään.

En asiasta mitään tiedä, mutta tuskinpa Väyrynen noita itse keräilee. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eli kenttäorganisaatio puuttuu täysin. Olet aavistuksesi kanssa varmaan oikeassa.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Niinpä. Taisi Paavo luulla itsestään liikoja kun teki itsestään puolueen kalifin ja päätti rajata jäsenyydet ainoastaan parlamentaarikkoihin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Säännöthän ovat Paavon itse kirjoittamat. Nyt ne sitten iskee omaan jalkaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Perussumalaisten kannatuskorttien keräilyä helpotti, että valmis organisaatio entinen SMP oli olmemassa. Arvioiko "Pate" euron vastustuksen väärin vai oman asemansa kepussa vahvemmaksi mitä se todellisuudessa on, todennäköisesti molemmat arviot pettivät.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itseasiassa on luulisi olevan päivän selvää, etteivät allekirjoitut kannattajakortit itsestääN Keminmaalle kulje? Ei ole puolueen jäseniä niitä keräämässä ja ilmeisesti ns. "asiantuntijajäsenetkään" eivät ole urakkaan ryhtyneet?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Väyrynen on auttamattomasti myöhässä. Arvostuksensa laski jo viime EK-vaalien tuloksesta hävittyään Katri Kulmunille äänissä, eikä protestiäänestäjiäkään ole liikkeellä kuten vielä jokunen vuosi sitten.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Taisi virhe tapahtua siinä, että Väyrynen ylipäätänsä lähti tekemään tätä yksin ja kovin näkyvästi. Ja vieläpä se elitistinen jäsenyyskriteeri ei varmasti auta asiaa.

Ja Väyrynen kuvittelee olevansa suurestikin kunnioitettu poliitikko. Vaikka saihan hän ihan kivasti ääniä '12 presidentinvaaleissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuvittelee joka tapauksessa itsestään liikoja tässä puoluehankkeessaan. Ehkä myös kaikessa muussakin?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

No - omassa kesäteatterissa ja itse kirjoitetussa näytelmässä pääsee Paavo haluamaansa tavoitteeseen; esittämään Tamminiemen ainoaa oikaaa perillistä, joka johtaa Suomen ulos EU:sta ja Eurosta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Seppo, aika usein käy niin, että omat haaveet jäävät toteutumatta, varsinkin, jos ne ovat ylimitoutettuja ja ilman mitään todellisuuspohjaa?

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Väyrysen ongelmana on se, että jos Kansalaispuolue merkittäisiin rekisteriin, hänellä olisi käsissään kahden eri puolueen puoluekirjat. Keskustasta, joka ei hyväksyne muiden puolueiden jäsenyyksiä siinä ohessa, lienee moneen kertaan varoitettu Väyrystä siitä, että hänen jäsenyytensä päättyisi siihen.

Kansalaispuolueella olisi niskassaan tyypilliset eduskunnan ulkopuolisten puolueiden ongelmat, eli resurssien puute estäisi käymästä riittävän tehokkaita vaalikampanjoita. Kunnallisvaalien häviäminen rökäletappiolla Piraatti- ja Liberaalipuolueillekin olisi sellainen kupru, mitä Väyrynen tuskin haluaisi poliittisen uransa ehtoopuolelle merkitä, mistä syystä hän on myös laskenut, ettei Kansalaispuoluetta niihin ensi keväänä haluaisi viedä.

Näillä eväin Väyrysen puoluehanke on täysin päämäärätön.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynenhän on moneen kertaan ilmoittanut, että kuntavaaleihin ei Kansalaispuolue osallistu, vaikka se puoluerekisteriin merkittäisiinkin. Väyrysen mukaan puolue keskittyisi ainoastaan eduskuntavaaleihin. Väyrynen on myös ilmoittanut, että presidentinvaaleissakin hän kannattaa Niinistön valintaa toiselle kaudelle.

Mikä sitten Kansalaispuolueen todellinen päämäärä onkaan? Tietäneekö Väyrynen itsekään?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Väyrynen on paikalliyhdistyksen jäsen ja hänen erottamisensa tapahtuu niin että yhdistys erotetaan puolueen jäsenyydestä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toistaiseksi ei ole tapahtunut. Kunniapuheenjohtajan paikallisyhdistyksen erottaminen ei varmasti ole Keskustalle helppo paikka.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki Vastaus kommenttiin #36

Voin vain kuvitella kuinka kiusaantuneita Keskustapuolueen ylimmät johtojäsenet ovat. Vain paikallisyhdistys voi erottaa jäsenen ja johdolla ei ole haluja erottaa paikallisyhdistystä. Väyrynen on todellakin laittanut johdon puun ja kuoren väliin. Ja tilanne vain kävisi pahemmaksi, jso Kansalaispuolue pääsee puoluerekisteriin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43

Se on vielä näkemättä. Mutta ei tilanne ole helppo Keskustallekaan.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Arvostelin väyryspuolueen käytäntöjä maaliskuussa ja olin nähtävästi oikeassa:

http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213471-vayrys...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Puolueessa on kieltämättä kovin erikoisia piirteitä. Olen itsekin ihmetellyt kansalaispuoleen kuvioita usein. Tässä Karlsson on purkanuta asian kuvan muotoon osuvasti.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1454563324357

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen kansalaispuolueen perustaminen on alusta asti herättänyt mielessäni useita kysymyksiä. Onko kysymyksessä vanhan katkeran miehen joutsenlaulu, jolla hän halusi osoittaa omalle puolueelleen, jonka kunniapuheenjohtaja hän on, ettei häntä saa käsitellä näin? Kuvitteliko hän oman kannatuksensa ja vaikutusvaltansa olevan niin suuri, että hän mennen tullen veisi suuren osan Keskustan kannattajia mennessään?

Jos näin on, on pakko ajatella, että Väyrysessä on melkoinen määrä ylisuurta itsensä arvostamista ja narsistisia piirteitä? Väyrynen on viime vuosituhannen mies!

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Väyrynen on todellakin menneiden aikojen kehäraakki. Eikä mies sitä tajua. En tiedä itkisikö vai nauraisiko tälle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ehkä hän tämän episodin jälkeen kirjoittaa suruunsa uuden kirjan? Siinä hän ihmettelee, kuinka Suomen kansa ei ymmärrä sitä, että hän on Jumalan valitsema kansanjohtaja Suomen kansalaisille?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei saa potkia maassa makaavaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Miten koet tämän kirjoituksen jotenkin maassa makaavan potkimiseksi? Väyrysen olisi vain pikkuhiljaa syytä havaita, ettei hän ole korvaamaton Suomen politiikassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Väykkä on hävinnyt viimeisten vuosien aikana jokseenkin kaikki mahdolliset kisat joihin on osallistunut. Pressanvaalit, ek-vaalit Uudellamaalla, puolueen puheenjohtajan vaalit... Kyllä Väykkä on kokenut teknisen tyrmäyksen, eikä nouse enää vaikka vielä köysissä rimpuilee. Ei silloin pidä jatkaa hakkaamista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28

Ottelun tuomari ei ole vielä keskeyttänyt ottelua.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #29

Tässä kohtaa pitää siteerata blogin kirjoittajaa heh heh

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

Kiitos kommentista. Se oli tässä kohdassa kohdallaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #28

Väyrynen hävisi henkilökohtaisesti, mutta veti kepun uuteen nousuun.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Tarkoitat varmaan presidentinvaaleja? Väyrynen sai yllättävän hyvän tuloksen vaalien ensimmäisellä kierroksella ehdokasnimityksensä kokemien vaikeuksien jälkeen.

Tällä kertaa tulevissa presidentinvaaleissa Keskusta halusi estää Väyrysen tulon ehdokkaaksi nurkan takaa nimittämällä Matti Vanhasen ehdokkaaksi jo 30 kuukautta ennen vaaleja?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Börje, höyhenellähän Pekka kutittelee kiikkustuolissa torkkuvaa Patea. Kahville herättelee.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oikeassa olet Seppo. Minähän vain herättelen Paavoa sieltä kiikkustuolista töihin, keräämään niitä puolueen kipeästi kaipaamia allekirjoitettuja kannattajakortteja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #30

Tuskin Väyrynen enää tässä vaiheessa lähtee keräämään kun yli puoli vuotta on kulunut eikä koossa ole tuon enempää. Jos olisi lähtenyt niin se olisi kannattanut tehdä heti alkuvaiheessa kun puolueensa vielä kiinnosti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #52

Väyrynen ei kylläkään ole luovuttajatyyppiä. Saas nähdä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #53

Eipä ole, mutta joku oivallus suosion kasvattamiseksi olisi nyt tarpeen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

Eiköhän sieltä vielä tule? Väyrysellä on toimissaan muihin puolueenperustajiin nähden se, että sanoi tai teki hän mitä hyvänsä, siitä tulee heti valtakunnallinen uutinen.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Kuten täällä jokunen muukin jo totesi, niin säännöt taisivat kaataa tämänkin hankkeen. En varmasti ole ainut joka tässä maassa kaipaisi jotain "uutta" puoluerintamalla ja kun PS-puoluekin petti pahasti, niin tilaus olisi.
Kirjoitin tuolla joskus omista haaveistani, eli millainen puolueen pitäisi olla, jotta itseäni miellyttäisi ja Pavella oli ainakin tuo eurokriittisyys joka sopii itselleni.
Jos tähän puolueeseen haluaisi panostaa ja vaikkapa liittyä, niin ei taida onnistua. Kannattaa toki varmaan voi, mutta ei näillä reilun 5sadan kuukausituloilla paljon varaa sellaiseen olisi.
Paavo teki itselleen hieman hallaa, kun kuvitteli näillä laatimillaan säännöillä saavan jotain aikaan.
PS niitä kannattajakortteja ei taida saada kuin menemällä ulos kadulle, siihen tuskin Väyrynen on valmis, eikä alamaisia tunnu löytyvän tarpeeksi siihen hommaan. Sääli, olisin mieluusti nähnyt kun Paavo pistäisi Sipilälle kampoihin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä Väyrysen virhe oli tässä Kansalaispuoluekysymyksessä oman kannatuksensa raaka yliarviointi. Varmaan myös puolueen elitistiset säännöt herättivät kansalaisissa ihmetystä ja epävarmuutta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset