plukkala

US-puheenvuoro keskustelualustana

Aika ajoin US-puheenvuorossa arvostellaan blogialustaa tasapuolisuuden puutteesta ja mm. siitä, että se kohtelisi esimerkiksi persuja jotenkin erilailla kuin muita kirjoittajia.

http://kalervoniementaus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222609-puheenvuoron-su...

Uudella Suomella on blogipalvelussaan selkeät keskusteluohjeet ja koskevat kaikkia kirjoittajia ja kommenttoijia. Niitä noudattamalla ei yhtäkään blogia eikä kommenttia ylläpidon toimesta ei poisteta.

https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Puheenvuorossakin oli aika, jolloin ex-kansanedustaja Reijo Tossavaisen määrittelemä "ilmatilan hallinta" oli perussuomalaisilla. Se näkyi siten, että perussuomalaisten kirjoituksia oli palstalla enemmän kuin muiden yhteensä. Miksi sitten persujen kirjoitukset ovat vähentyneet? Oletettavasti siksi, että persujen oma usko puolueeseen on mennyt sen kannatuksen romahtamisen jälkeen?

Jos kerran kokee, että Puheenvuoron keskusteluohjeet ovat niin "ahdistavia" ja epätasapuolisia, olisi varmaan parempi etsiä itselleen sellainen keskustelualusta, joka on kirjoittajalle mieluisa. Muitakin keskustelupalstoja on nimittäin tarjolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (126 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Käsittääkseni US-puheenvuorossa ei ole yhtäkään aihetta, josta ei voisi keskustella. Mutta tietysti noudattamalla palstan keskusteluohjetta.

Jukka Mäkinen

Olen hieman eri mieltä, muta en ala tässä niitä erittelemään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toki saat pitää sen käsityksesi sitten yksin ainakin täällä, kun et asiaa avaa.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #80

Joo, parempi niin. Ei turhan takia puhalleta hiillokseen, kun se ei mitään auta tai muuta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #96

Kannattaako tuolla asenteella sitten osallistua tähän keskusteluun?

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Tossavainen kirjoitti "pahimmillaan" kolmekin kirjoitusta päivässä, vähemmästäkin laatu alkaa kärsimään.

Ehkä ne useat kirjoitukset toivat ääniä mutta nyt ihan samoin suuret puheet ilman mainittavia toteuksia kostaantuu kannatuksen laskuna.

Uskon kirjoittelun piristyvän lähempänä vaaleja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Täällä on vuosien varrella ollut useita samana päivänä monta kirjoitusta kirjoittaneita. Siinä suhteessa tilanne on nyt parempi.

On selvää, että vaalien lähestyessä kirjoittajien ja kirjoitusten määrä kasvaa, kun ehdokkaat ja puolueaktiivit heräävät horroksestaan.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Olen Lukkalan kanssa eri mieltä tasapuolisuudesta. Kyllä maahanmuuttokriittisille on eri normit kuin suvaitsevaisille. Ei tässä objektiivisia olla ja se näkyy jo karuselliin nostoissa.

Tosin en usko ketään bannatun siksi, että on perussuomalainen.

Enkä valita sinänsä, sillä lehdellä on oikeus bannata kenet huvittaa, heidän alustansahan tämä on. Alusta on kuitenkin varsin mainio ja eipä tämmöistä toista ole.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toimituksella on oikeus nostaa ns "karuselliin" ketä tahansa. Usein he ovatkin kansanedustajia, ministereitä, Euroopan parlamentin jäseniä tai muita politiikan tai jonkin muun alan silmäätekeviä. Karusellissa on ollut myös perussuomalaisia, mm. Arto Luukkanen aika usein.

Siitä, että tämä alusta on mainio, eikä tällaisia muita ole, olen kanssasi samaamieltä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Olen samoilla linjoilla.
US ajaa omaa agendaansa ja sillä on siihen julkaisijana täysi oikeus. Päätoimittajan linjoilla mennään ja pulinat pois.

Eivät persut kuitenkaan vainon kohteena ole.

Mm. Lukkalan paatokset ovat ihan piristävää luettavaa.
On hienoa että ihmiset ovat omistautuneita asialleen:)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kerro ihmeessä, miten tämä epätasa-arvo näkyy täällä Puheenvuorossa. Kaikki kirjoitukset, kirjoittajasta riippumatta julkaistaan, jos ne vain täyttävät US-Puheenvuoron sääntökriteerit? Vai onko kysymys juuri noista keskustelusäännöistä?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #12

Kyllä seinältä on lähtenyt blogeja, joista en keksinyt mitään huomautettavaa sääntöjen valossa. Ja sattuivat joskus olemaan niitä hyvin maaliin osuneita.

Tosin pääset nyt kyllä sanomaan, että linkki puuttuu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16

Olet siinä oieassa, että jos esittää väitteen, olisi sen tueksi hyvä esittää jotakin muutakin kuin itse väite. Lisäksi jokainen varmasti voi tulkita joitakin sääntöjä omalla tavallaan. Olemme kaikki erilaisia, onneksi.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Käsittääkseni puolueellisuudesta moittivat ne, joiden mielestä ei ole tarpeeksi kirjoituksia jotka myötäilevät omia mielipiteitä.

Eli vaatimuksilla demokratiasta ja sananvapaudesta halutaan riistää sitä toismielisiltä. Liittyy uuspopulismiin, totuuden jälkeiseen aikaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä ne palstaa arvostelevat ovat olleet lähes kaikki persuja. Näiden arvostelujen populistisuudesta olen kanssasi samaa mieltä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minusta perussuomalaisten kirjoitukset on varsin erikoisia ja myös varsin piristäviä ja olisi sääli jos ne kokonaan puuttuisivat.

On toki myös hyvä asia että toimitus pitää "jotain rotia" niin etteivät ylilyönnit pääse paisumaan kovin isoiksi, pilaamaan foorumia.

Minä en ole viimeaikoina juuri käynyt muilla foorumeilla. Se johtunee siitä että tämä on niin paljon parempi kuin ne muut. En tiedä mistä johtuu, mutta niin se vain on.

Jotkut entiset hyvät foorumit kuolivat perussuomalaiseen ylivaltaan ja heidän harjoittamaansa jankutukseen. Tämä foorumi ottaa perussuomalaisista hyödyn, mutta ei anna sen pilata foorumia. Tämä on temppu joka ei ole muilta foorumeista onnistunut.

Jos joku tietää jonkun yhtä hyvän, tai melkein yhtä hyvän footumin kuin tämä, niin sitä voisi kokeilla, ainakin vaihteen vuoksi. Pääsisi taas kenties kokeilemaan nimimerkillä kirjoittamistakin, joka ei mielestäni mitenkään poikkea omalla nimellä kirjoittamisesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

kyllä tämän fooruminen erinomaisuus johtuu juuri siitä, että kaikkien on kirjoitettava omalla nimellään ja varustettava se vielä tunnistettavalla kuvalla itsestään. La lisäksi keskusteluohjeesta, jota kaikkien on noudatettava. Näillä avuilla pahimmat ylilyönnit jäävät pois.

On foorumeita, joissa keskustellaan nimimerkeillä, mutta niiden taso onkin sitten mitä on.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Älä jaa väärää tietoa faktana.
Ei tuo sinunkaan kuvasi mikään passikuva ole ja Pekka Lukkala voi olla vaikka Maija Poppanen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Säänöissä edellytetään tunnistettavaa kuvaa, ei suinkaan mitään passikuvaa. US-puheenvuoron ylläpito on minut kyllä tunnistanut.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #13

Okei.
Ehkä vaimosi tunnistaa sinut kuvasta jos yleensä olet muuta kuin bittimössöä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Itse asiaan liittyviä asiallisia kommentteja sinulla ei ilmeisesti ole?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #15

Ei muuta kuin se että:
"kaikkien on kirjoitettava omalla nimellään ja varustettava se vielä tunnistettavalla kuvalla itsestään." ei pidä paikkaansa niinkuin väitit.

Vaikka asia ei blogin avaukseen liitykkään, ajattelin oikaista blogistin virheellistä tietoa.

Ok?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

"Uusi Suomi edellyttää blogipalveluun kirjoittajilta tunnistettavan profiilikuvan käyttöä tekstin yhteydessä".

Oletko lukutaidoton?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #24

En toki.
Mielestäni kuvasi ei ole tunnistettava kuten ei 80% kirjoittajien kuvista. Myöskään tämän alustan kirjoittajien henkilöä ei tarkista validisti, joten kirjoittaja voi olla kuka tahansa.

Etkö ymmärrä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Minusta alusta ei voi laittaa passinormeja. Sen sijaan kertoo paljon bloggaajasta ja hänen vastuullisuudestaan kuinka tunnistettavana ja identiteetiltään uskottavana hän osallistuu.
Esim Lukkala on jonkinlainen "kallio" enemmän kirjoitustyönsä kuin kuvansa ansiosta. Voin myöntää että aikoinaan koin hänet persuksi profiilikuvan perusteella. Sittemmin olen ymmärtänyt että hän vakaa kirjoittaja.
Ja miten koin "persuksi"? Koska vasemmalle alaviistoon katsova kuvassa viestittää lukijoiden torjumista ja pessimismiä. Tämä oli niitä ilmatila-aikoja jolloin persut kilpailivat negatiivisydellä keskenään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #33

Se kuva itseasiassa kertoo siitä tilaisuudesta, jossa se otettiin. Se on osakuva otoksesta, koka otettiin leikatessani kakkua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Sinä jaksat jankata. Uusi Suomi on asettanut sääntönsä ja se tulkitsee blogistien kuvien tunnistettavuuden, en minä. Jos tämä sinua niin suuresti häiritsee, ei kenenkään ole täällä pakko aikaansa viettää. Voit vapaasti etsiä itsellesi alustan, joka tyydyttää tarpeesi jankkaamiseen ja pilkunnussimiseen.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #49

Et siis edelleen ymmärrä?

"kaikkien on kirjoitettava [omalla nimellään] ja varustettava se vielä [tunnistettavalla kuvalla] itsestään."

Kirjoitin että tämä on väärää tietoa syystä että...

Eiköhän tämä riitä aiheesta, tuo pilkun väärinkäyttö enteilee että sinulla puhkeaa joku suoni ihan justiinsa :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #75

Vai pilkun väärinkäyttÖ?. Jos et muuta osaa, ainakin jankkaamisen hallitset hyvin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #24

Eräskin on vuosia kirjoitellut pahvipään kuvalla. Kyllä täällä on paljon sellaisia kommentoijia, joita ei todella voi kuvasta tunnistaa. Toisilla on pää kupinsisässä tai takana jne...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Voi olla, mutta kyllä tilanne nyt on huomattavasti parempi kuin menneinä vuosina.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #13

Pekka, jos ihan tarkkoja ollaan tuon kuvan vaatimuksen suhteen, niin keskusteluohjeessa sanotaan "Keskusteluun osallistuminen edellyttää oman nimen ja tunnistettavan kasvokuvan käyttöä."

Voi hyvin kysyä, onko puolikas kasvoista kuvasta tunnistettava kasvokuva? Jos tarkoitat, että se riittää kun ylläpito on tunnistanut sinut, niin miksipä sitten ylipäänsä tunnistamatomia/tunnistettavia kasvokuvia pitää liittää tänne? Kasvokuva on kylläkin passikuvaan verrattavissa oleva kuva koko kasvosta. https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Esim. Rajavartiolaitoksen sivuilla kerrotaan kasvokuvan käyttämisestä passikuvaan verrattaessa " Automaatti vertaa reaaliaikaisen kasvokuvan yksilöllisiä mittasuhteita passin sirulla olevaan kuvaan." Miten luulet, että rajatarkastuksessa käy kun kasvoista on kuvassa vain puolet?

http://www.raja.fi/ohjeita/automatisoitu_rajatarka...

Mitä sitten tulee itse kirjoituksen aiheeseen "Jos kerran kokee, että Puheenvuoron keskusteluohjeet ovat niin "ahdistavia" ja epätasapuolisia, olisi varmaan parempi etsiä itselleen sellainen keskustelualusta, joka on kirjoittajalle mieluisa. Muitakin keskustelupalstoja on nimittäin tarjolla." olen tuosta ihan samaa mieltä. Silloin kun alkaa ahdistamaan liikaa tällä saitilla olo, niin on mitä ilmeisimmin aika poistua sivuvasemmalle.

Ylläpito toimii siten kuin haluaa ja haluaa Puheenvuoron näyttävän ulospäin. Tuohon kirjoittajilla taitaa olla hyvin pientä sanomista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Enpä olisi uskonut sinun liittyvän pilkunnussijoihin? Passikuva on varsin säännelty. Ei sinunkaan kuvasi menisi läpi passikuvaa ajatellen. Kuvani on kasvokuva siinä missä sinunkin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #22

Sikäli kyllä hauskaa, että sait jälleen kerran mainita perussuomalaiset. Tuosta plussat sinulle! ;)

Vai että oikein olen liittynyt mainitsemaasi kerhoon, vaikka itse kirjoittajana esität sellaisia väitteitä, jotka tosiasiallisesti eivät mene läpi kun puhutaan aidosta kasvokuvasta. Minun kasvoni ovat kuvassa kokonaan, eikä sivuprofiilina. On huima ero. Enkä ole väittänytkään passikuvan olevan sama kuin kasvokuva, mutta molemmissa on kuitenkin kasvot kuvattuna edestäpäin. Tuo on fakta. Kuvasi on paremminkin sivuprofiilikuva.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #25

Sanatarkasti Uuden Suomen keskusteluohjeessa sanotaan näin: "Uusi Suomi edellyttää blogipalveliin kitjoittajilta tunnistettavan profiilikuvan käyttöä tekstien yhteydessä". Kuvani on siis täysin sääntöjen mukainen. Sehän on profiilikuva.

Mitä sitten tulee persujen mainintaan tekstini yhteydessä? Käyttämässäni esimerkissä Niementaus omassa blogissaan juuri arvosteli persujen epätasaarvoisuutta muihin kirjoittajiin nähden tällä palstalla.

Ilmeisesti sinäkin halusit kommenteillasi vain viedä keskustelun asian sivuun.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #29

Pekka, keskusteluohjeessa on kahdenlaista ilmaisua samalla ohjeen sivulla. Toisessa sanotaan kuten aiemmin kerroin kopioituna (sitaateissa) kavosusta ja toisessa kohdin kuten mainitset "Uusi Suomi edellyttää Blogipalvelun kirjoittajilta tunnistettavan profiilikuvan käyttöä tekstien yhteydessä."
No sitten tullaan tuohon, mikä on profiilikuva? Kas tässä on yhdenlainen ohjeistus hyvästä profiilikuvan ottamisesta. Siinä sanotaan mm. "Debi Gomez muistuttaa, että hyvässä profiilikuvassa näkyvät kohteen kasvot ja olkapäät, mutta ei välttämättä paljoa enempää."
Toisin sanoen, itse tulkitsen keskusteluohjeen kyllä siten että puhutaan sitten kummasta tahansa, niin kasvokuva on edestäpäin kuvassa. Ei siis sivuprofiilina.

http://www.voice.fi/ilmiot/nain-otat-taydellisen-p...

Pekka, ei tästä kommentoinnistani pidä vetää hernettä nenään, sillä ylläpito hyväksyy kuvat mitkä hyväksyy ja sillä selvä. Mutta ohjeistus on kyllä mielestäni selvääkin selvempi, jos sitä noudatetaan kaikkien kohdalla kirjaimellisesti.

Tämä tästä aiheesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Minun kuvani on sananmukaisesti profiilikuva. Mutta todellakin tästä on turha jatkaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #22

Minä satun tuntemaan kyseisen Pekan, ja tunnistan hänet vallan mainiosti tuosta kuvasta, eipähän ole mikään muki edessä. Taitaa keskittyä juuri näppiksen saloihin. Voisinpa sanoa että koko Suomi tunnistaa Pekan tuosta kuvasta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #20

Mun mielestäni Lukkalan kuva on aivan tunnistettava. Täytyy olla näössä kyllä jotain pahasti vialla, siis jos tämmöinen -8 näönkin omaava tunnistaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

Eiköhän ne ajatukset kuitenkin ole tärkeämpiä tällaisella foorumilla kuin se miltä kirjoittaja näyttää.

Minä en oikein ymmärrä tällaista tunnistautumistarvetta ja vaadetta. Mutta eihän minun tarvitse kaikkea ymmärtää.

Minä en ainakaan ota kantaa kirjoittajiin, enkä heidän kasvokuviinsa, enkä nimiinsä, van asioihin joita esiin tuodaan. Jos otan kantaa muuhun kuin asioihin, niin saa potkaista polveen, muttei siihen kipeään vaan terveeseen polveen.

Minusta vaade omista kasvoista ja nimestä mielipiteen esittämisen yhteydessä on jotenkin outo. Mutta eihän minusta tarvitse mitään välittää. :)

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #26

Olen veli Arton kanssa 100% samaa mieltä.
Hyvä me:)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Tällä palstalla on kuitenkin säännöt ja ne ovat kaikille samat.

Jukka Mäkinen

"kyllä tämän fooruminen erinomaisuus johtuu juuri siitä, että kaikkien on kirjoitettava omalla nimellään"

Voi tosin olla että aika kultaa muistot, mutta mielestäni ennen 2011 vaaleja, jolloin vielä nimimerkkejä voi käyttää blogikirjoitukset olivat tasokkaampia kuin nykyisin, mutta sitten kommentointi alkoi karata käsistä trollaamisen vuoksi, joten kai muutos sitten oli aiheellinen.

Mielestäni suurin syy tason laskuun oli se, että jumalaton määrä vaaliehdokkaita halusi välttämättä kirjoittaa kamppanjablogeja Usariin, ja suurin osa heistä vain toisti puolueensa litaniaa ilman mitään todellista sanottavaa. Nyt taas ollaan menty perinteiseen suomalaiseen yhden aiheen sopulismiin. Jokin tapaus nousee päivän uutisaiheeksi, ja kaikki kirjoittavat blogistit haluavat kirjoittaa siitä oman blogin, jolloin samasta aiheesta saattaa olla parikymmentä eri kirjoitusta. Keskustelu sitten osuu korkeintaan kahteen, ja muut jäävät käytännössä lukematta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #79

Nimimerkkikirjoittamisesta voi olla montaa mieltä. Silloin täälläkin, kun se vielä oli sallittua, kirjoittivat useat nimimerkit samaan kirjoitukseen monilla nimimerkeillä vahvistaakseen omaan kantaansa. Sitä aikaa en kaipaa yhtään. Tähän sortuivat myös monet nimimerkkibloggaajat. He kommentoivat omia kirjoituksiaan muilla nimimerkeillä. Palstoja siihen tarkoitukseen on muuallakin.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #81

Siinähän se ongelma oli, homma lähti hanskasta.
Yhdessä vaiheessa oli käytäntönä että nimimerkkisuoja oli olemassa, kunhan toimitus tiesi todellisen henkilöllisyyden. Minusta se olisi edelleenkin hyvä käytäntö, silloin moni työelämässä edelleen mukana oleva uskaltaisi kertoa rehellisen mielipiteensä. Nykyinen käytäntö pelaa Janitskinin pussiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #97

uusio Suomi on kehittänyt blogialustastaan tällaisen. Se on hyvä ja ainutlaatuinen. Niitä alustoja, joissa voi kirjoitella nimimerkin suojasta, on kyllä runsaasti tarjolla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämähän on todella tasapuolinen ja hyvä palsta, mielipiteet laidasta laitaan ovat hyväksyttyjä, ainahan noita salaliittoteorioita viljellään ja persuillahan on ihan oma agenda mediaa vastaan. :)

Kyllä täällä persuja mielestäni ihan hyvin esiintyy, Tossavainen nyt vaan oli tarkoituksella provosoija ja sitten se usein lipsahtaa usein yli.

Se tietysti joskus ihmetyttää, että jos esim. persu kirjoitaa ihan jostain muusta asiasta kuin politiikasta, on usein seurauksena kuitenkin hyökkäys puoluekantaa vastaan. Ihan hienoa olisi jos kommentoitaisiin aihetta ei henkilöä.

Mielestäni täällä hyvin osataan väitellä asioista ja erilaisuus mielipiteistä onkin hienoa, henkilökohtaisuuksiin meneminen on lapsellista ja osoittaa kommentoijan kypsymättömyyttä.

Hyvä esimerkki tällaisesta on Husu, joka kirjoittaessaan saa paljon tyhmiä henkilöön meneviä kommentteja.

Kuitenkin hyvä ja tasapuolinen alausta eri mielipiteille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olet oikeassa siinä, että aika usein kommentoidaan lukijaa itse asian sijasta. Toinen on sitten tämä henkilöön meneminen kommentoijien toimesta. Molemmat itseasiassa ovat keskusteluohjeen vastaisia asioita. Tätä kuitenkin näkee lähes päivittäin. Se kuitenkin kertoo ko. kommentoijasta enemmän kuin blogistista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olet oikeassa siinä, että aika usein kommentoidaan lukijaa itse asian sijasta."

Olen viimeaikoina tullut siihen johtopäätökseen että jotkut kirjoittajat eivät kertakaikkiaan osaa mieltää keskustelemista niin että keskusteltaisiin vain pelkästään asioista.

Siinä taitaa olla jotain geneettistäkin. Alunperinhän voi olla niin että kun ihmiset joskus esihistorian alkuhämärissä opettelivat kommunikoimaan puhumalla, kyse ei ollut ainoastaan asioista, vaan myös yhteisön järjestäytymisestä, eli siitä kuka oli se kovin jätkä, kunkku, ja kuka oli arvoasteikossa alimpana.

Voi olla että se "kunkun" arvon kunnianhimoinen tavoittelu, tai pelko siitä että joutuu arvoasteikon alapäähän, pakottaa menemään näihin henkilökohtaisuuksiin.

Kyseessä on siis alitajuinen tarve turvata oma asema ryhmässä siinäkin tapauksessa että joutuu asiakeskustelussa altavastaajaksi.

Tämä on siis alitajuista regointia, eikä se ota huomioon sellaista seikkaa ettei näissä nettikeskusteluissa ole arvojärjestystä, niinkuin alkukantaisissa ja vielä nykyisissäkin tosielämän ihmisyhteisöissä aina oli ja on.

Tässä on siis minun selitykseni sille että tätä keskustelijan henkilön kommentoimista aina esiintyy ja siitä on mahdotonta kokonaan päästä eroon.

Sen jälkeen kun aloin ajatella näin, ei henkilöön menevä kommentointi, eivätkä muunkaanlaiset ärsyttämis- ja provosointiyritykset ole tuntuneet enää yhtä kiusallisilta. Ajattelen että "siinähän puolustat olematonta asemaasi", mitäs se minua haittaa. Toki pyrin aina jollain tavalla huomauttamaan asiasta ja se on oikeastaan aika herkullinenkin tilanne kun pääsee tästä asiasta huomauttamaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #54

Tämä kirjoittajan tai kommentoijan henkilöön meneminen meneminen kertoo kommentoijasta yhden asian. Näin toimivalta kommentoijalta on siinä vaiheessa asialliset argumentit jo loppu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

Näinhän se melkein aina on, mutta kyllä kyseessä voivat olla myös henkilökohtaiset kaunat pitemmältäkin ajalta.

Se johtaa siihen että aina tilaisuuden tullen, tai vaikka ei tilaisuutta edes tulisi, pyritään aina näpäyttämään. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #56

Mahdollista toki,mutta tuskin tällaisella blogialustalla niin pitkäaikaisia kaunoja syntyy? Voi olla että olen väärässäkin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #58

"Voi olla että olen väärässäkin?"

No, et nyt varmaan ihan väärässäkään ole, mutta kyllä minä ainakin olen ollut huomaavinani ainakin keskipitkiä kaunoja. Yleensä ne kyllä pyritään peittämään, vaikkapa huumoriin. Mutta ei nyt mitään vakavaa sentään. :)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Siilinjärvi on niin pieni paikkakunta, että kyllä siellä Pekan tuosta kuvasta tunnistaa ja Jyrkin myöskin. Varsinkin jos liikkuu Siilinjärven hienostokaupunginosassa ;)

Pekka on näillä palstoilla jo käsite ja soihdunkantaja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Heh, heh! Vai soihdunkantaja ja hienostokaupunginosa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt saat huomiota vaikka käännätkin katseen pois! Jos nyt vaihdat kuvaa koko foorum nostaa äläkän.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #39

Sini olet oikeassa. Nyt en uskalla vaihtaa kuvaani muutamaan vuoteen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #40

Huomasin juuri, että omakin kuvani on yli viisi vuotta vanha. Pieniä muutoksia on tainnut tuon jälkeen naamaan tulla, mutta tunnistan yhä kuvasta itseni :)

Olen muuten sitä mieltä että kun tänne kirjoittaminen on vapaaehtoista, niin siihen nähden keskustelu palstasta käy joidenkin osalta kumman kuumana. Jos joku haluaa täysin subjektiivisen blogipalstan, niin sen saa kun hankkii oman.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Tai jos kokee, että tällä palstalla on puutteita, siirtyy jollekin palstalle, joka on hänelle mieluisampi.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Minä keskiastetta huonomman koulutuksen saaneena yxinkertaisena eläkeläis papparaisena aloin ihan tämän alustan alusta alkaen päivien/iltojeni ratoksi ja uteliaisuudesta seurata näitä kaikesta perillä olevien bloggareiden ja kommentoijien kirjoituksia. Myöhemmin uskaltauduin jo itsekin mukamas asioita ymmärtävänä julkaista muutaman kommentin ja jopa blogin. Kiitos toimitukselle ja tietysti ex omistaja Herlinille tästä Usarin palvelusta. Yxinkertainenhan olen edelleen, mutta en niin yksinkertainen, kuin jokunen vuosi sitten. Toivottavasti tämä opettava alusta säilyy tulevinakin aikoina.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ihminen on oppivainen olento. Hankin ensimmäisen pc:n vuonna 1996 ja aivan alkuvuosista lähtien olen aina jossakin päin operoinut. Täällä alkuvuodesta 2010. Vanhimmat kirjoitukseni ovat häipyneet bittiavaruuteen, itse olen poistanut vuosien varrella jotain 500-600 kirjoitusta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Miksi olet poistanut kirjoituksiasi. Pelkäätkö, että joku käyttää aikaisempia kirjoituksiasi sinua vastaan. Itse en ole poistanut yhtäkään. Kaikki ovat luettavissa blogihistoriassani täällä. Niitä on yli tuhat ja peilaavat aina kirjoitushetken aikaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #50

En minä menneisyyttä pelkää, mutta varsinkin huumorikirjoituksia tein alkuvuosina lähinnä kertakäyttöisiksi ja kun ne olivat muiden kirjoitusten joukossa niin ainakin osa oli omastakin mielestä niin huonoja, että jälkeenpäin hävetti että on tullut sellaisiakin tehtyä. Vapaavuoron syntymän jälkeen en muista poistaneeni sieltä mitään, nyt siellä ovat kaikki tyhjänpäiväisyydet nähtävillä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #52

Tuure, jokainen kirjoitus kuitenkin peilaa aina omaa aikaansa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Teuvo, hieno, positiivinen ja rakentava kommentti. Kiitos siitä!

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Sanoma tulkitaan sen mukaan kuka sen sano.
Ja tietysti, jos se on toimituksen mielestä poliittisesti epäkorrekti, poistetaan kommentti ja tule sähköpostin kautta huomautus.

Viimeksi poistettiin kommentti, jossa vastoin toimituksen linja erehdyin kehumaan Venäjän onnistunutta maahanmuuttopolitiikka.

Venäjä on USA:n jälkeen toisiksi suosituin maahanmuuttajien kohdemaa, joten kait siellä tehdään jotain oikeakin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos se oli poistettu PM Niinistön toimesta? (#47)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

Kyllä. Puolueensa on myös jakautunut venäjäsuhteessaan. Niinistö voi kokea julkipersujen putinistiset ulostulot kiusallisina. En oikein keksi muuta syytä sille miksi Frw'n kommentti oli kadonnut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #70

Jos tarkoitat Sauli Niinistöä, hän ei ole pääministeri vaan tasavallan presidentti. Lisäksi tasavallan presidentit luovuttavat puolueitten jäsenkirjat pois toimeen ryhtyessään. Jos taas tarkoitat puolustusministeri Niinistöä, tuskin hän pyrkisi vaikuttamaan US-puheenvuorossa jonkin puolueensa paikallispolitiikkojen kommenttien poistamiseen? Tuskin hän siihen edes pystyisi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #72

PM on vallintunut lyhenne, sillä tarkoitetaan yleensä pääministeriä. Lyhenne pätee myös englanninkielisissä julkaisuissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #74

Kiitos, tuota en ottanut huomioon. Puolustusministerille ei sitten ole lyhennettä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #84

Ei ainakaan yleistä ja vakiintunutta, tietääkseni?

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #70

Eli jos Venäjä on kerrankin tehnyt jotain oikein, ja sitä kehuu, niin on automaattisesti putinisti? Voi hyvää päivää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #73

En mä sanonut että juuri se kommentti olisi ollut putinistinen. Mutta suhde Venäjän hallintoon ja Krimin valtaukseen ovat sekä persuissa että vasemmiatoliitossa vähän ristiriitainen. Persujen kohdalla se voi harmittaa Niinistöä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #78

Sini, en voi välttyä siltä toteamukselta, että joskus tarkastelet maailmaa varsin yksisilmäisesti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #70

Pystytkö muuten Sini koskaan lukemaan jonkun persun tekstiä niin, ettet syyllistä samalla koko puoluetta ja Putinia :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kommentin poistamiseen voi olla muukin syy sen kuin aihe, tiedät sen hyvin. Se voi olla kommentin sisällössä tai sen käsittylytavassakin?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Tiedän, sarkastinen ihailu vihataan, ei saa nauraa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

"Oletettavasti siksi, että persujen oma usko puolueeseen on mennyt sen kannatuksen romahtamisen jälkeen?"

Aika vahva oletus, pitkälti mielestäni väärä. Aikansa on kaikella ja muutenkaan täällä on ihan kohtuullisesti, ei älyttömän paljon poliittisia kirjoituksia jotka voidaan niputtaa laariin "perussuomalaisen kirjoitus", "demarin kirjoitus" tms.

Alustan eräs ongelma on se, että lyhyet rykäisyt kiistanalaisista aiheista roikkuvat suosituimpien listalla ja perustellut ja pitkät kirjoitukset vaipuvat unholaan. Asikainen on kirjoittana virkistävä poikkeus, mies kirjoittaa kohtuu pitkälti ja paljolti asiaa ja on silti suosittu.

Muutaman kirjoittajan tunnen, jotka ovat blokanneet monta aktiivijänkkääjää. Se toisaalta kaksiteräinen miekka, sillä jänkkääjät ja vanhojen mielipiteiden kierrättäjät nostavat kulloisenkin blogin suosiota. Blogin suosiota kun nostatetaan kommenteilla kuten blogisti erittäin hyvin tietää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sen kirjoittamani lauseen perässä oli kysymysmerkki, kuten huomasit. Toki siitäkin saa olla kanssani eri mieltä.

Kieltämättä kommentointi nostaa blogien suosiota. Sekin varmasti pitää paikkansa, että pitkät, hyvinkin perustellut kirjoitukset, jäävät usein vähemmälle huomiolle.

Tästä herää sitten kysymys? Mikä on blogikirjoituksen tarkoitus? Mielestäni sen tarkoituksena on herättää keskustelua.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Niin, blogeja varmaan on erilaisia. Kysymysmerkkiä en huomannut.

Itse olen blogannut vuosikausia aina fiiliksen mukaan ja blogi on kuin vauva joka vaatii synnyttämisen. Vaikka miehenä en synnyttämisestä paljon tiedäkään. Mutta internetaika muuallakin on sellainen, että pitkää kirjoitusta ei helposti jakseta lukea. Itse olen huomannut että tämä alusta ei välttämättä tarjoa minulle enää sellaista mitä se joskus tarjosi. Ehkä kirjoitan vaan huonommin ja en saa lukijoita?

On semmoinen termi ollut jo vuosia internetissä kuin TL,DR, lyhenne sanosita too long, didn't read. Tää alusta ja me käyttäjinä syyllistymme tähän itsekin. Ainakin minä syyllistyn jos ei muutama eka kappale saa kiinnitettyä mielenkiintoani tai en tiedä valmiiksi että kirjoittaja kirjoittaa puhdasta asiaa. Kuten vaikkapa Huopainen ja Myllyniemi taloudesta.

EDIT:
Pari kertaa olen kokeillut lyhyempää rykäisyä ja kirjoitusta jossa on ehkä pari väitettä. Ne menestyvät paremmin kuin pitkät kirjoitukset. En pidä siitä itse.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #63

Blogeja voi varmaan kirjoittaa monista eri syistä. Oman mielipiteensä julki tuominen jostakin mieltäpainavasta asiasta lienee se yleisin.

Joku toinen kirjoittaa, joskus pitkänkin blogin aiheesta, jota hän on pohtinut huolella ehkä kauankin asian selvittämiseen ja perustelemiseen. Usein näistä kirjoituksista sitten tulee pitkiä ja vain harvat jaksavat sen lukea.

Kolmas syy blogin kirjoittamiseen voi sitten olla keskustelun herättäminen. Itse kirjoitan tästä syystä. Itse aktiivisesti keskusteluun osallistuminen myös antaa lisäarvoa omaan maailmankuvaan, joka keskustelun myötä avartuu muiden erilaisten näkökantojen tiedostamisen kautta.

Maailma kun ei ole mikään juupas eipäs maailma. Maailmaa voi tarkastella hyvinkin erilaisten näkökulmien kautta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #63

Kirjoitan itse myös itsekkäistä syistä. Aloitin blogien kirjoittamisen kuutisen vuotta sitten. Aluksi oli vaikeaa kirjoittaa juttunsa siihen muotoon, että sai kirjoitetuksi asiansa niin, että lukijatkin ymmärsivät asian tarkoittamallani tavalla. Uskon, että tässä asiassa onnistun nykyisin huomattavasti paremmin kuin silloin alussa, eli oppia ikä kaikki.

Olen aina seurannut maailman menoa varsin tarkasti. Nyt kirjoittamisen myötä seuraan vielä tarkemmin ja siten pystyn luomaan laajemman maailmankuvan itselleni. Se myös auttaa kirjoittamisessani, joka taas omalta osaltaan laajentaa eri keskustelujen muodossa maailmankuvaani entisestään.

Lisäksi myös taitoni internetin käyttämisessä tietojen hakuun on parantunut oleellisesti.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kiitos paljon, Mikko.

Minäkin olen muuten huomannut, että liian pitkät tekstit eivät juurikaan kiinnosta täällä aktiivisesti kommentoivia ihmisiä. Toisaalta samaan aikaan pitkät ja kompleksiset tekstit herättävät usein keskustelua muissa yhteyksissä (esim: foorumit, facebook jne). Paljolti kiinni siitä minkälaista lukijakuntaa pyrit hakemaan. Esimerkiksi yleensä kun minulle tulee sähköpostia joltain lukijalta, niin se on ennen kaikkea jostain syvemmästä analyysista.

Tuomas Gren kirjoitti mielestäni hyvän analyysin tästä samaisesta aiheesta blogissaan"Miten saada kommentteja ja vaikutusvaltaa". Yleensä parhaiten menestyvät kirjoitukset, jotka ovat lyhyitä ja ytimekkäitä (toisinaan pelkkä tiivistelmä päivän uutisesta). Tämän lisäksi on tärkeää muistaa olla provokatiivinen. Täällä on pari sellaista kestoaihetta, jotka ovat aina päivän suosituimmissa hurjan kommenttiryöpyn vuoksi: homoseksuaalit, islam, maahanmuutto ja perussuomalaiset. Jossain vaiheessa meinasin väsyä koko palstaan, kun jokainen kirjoitus käsitteli näitä aihepiirejä, mutta onneksi se nyt on vähän viime vuodesta tasoittunut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olet oikeassa siinä, että tietyistä aiheista saa aikaan keskustelun, johon tulee paljon kommentteja. Onneksi tälläkin palstalla käsitellään niitä muitakin aihepiirejä. Se pitää palstan voimissaan.

Itse kirjoitan varsin usein Saksan tai Euroopan politiikasta. Usein asioista, joista Suomessa ei kirjoiteta mitään tai hyvin vähän. Niihin tulee huomattavasti vähemmän kommentteja. Kommentoijat eivät ilmeisesti ole kovin kiinnostuneita Saksan tai Euroopan tapahtumista. Tai he kokevat, ettei heillä ole kompetenssia niistä keskustella?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #91

Uskon jälkimmäiseen. Harva suomalainen jaksaa seurata ulkomaisia verkkolehtiä kovinkaan aktiivisesti. Facebookin kaltaiset nopeatempoiset yhteisöpalvelut ovat hieman parantaneet tilannetta, mutta vielä on matkaa. Se ei silti onneksi tarkoita sitä, etteivätkö he lukisi sinun uutiskoosteitasi ulkomaiden tapahtumista. Jatka menemään hyvää työtäsi, Pekka.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #92
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Blogin suosiota kun nostatetaan kommenteilla kuten blogisti erittäin hyvin tietää."

Tämä on olennainen asia huomata.

Monet blogit jotka keräävät paljon kommentteja loyhyessä ajassa sisältävät vain pelkkää perusjänkkäämistä kun vanhat kaverit ja kiistakumppanit kertaavat vanhoja fraasejaan ja iskulauseitaan.

Tällaisia tyhjiä keskusteluja taitaa olla suurin osa. No, onhan ne kivoja jos tykkää vängätä, mikäs siinä.

Jos blogissa yritetään vääntää jotain uutta näkökulmaa ja tuoda esiin uusia ideoita ja näkökulmia, mikä sinänsä olisi arvokasta, niin vain harva jaksaa kommentoida ja vielä harvempi ajatuksen kanssa ja vähän syvemmin.

Itse olen kyllä myös vähän laiska. Joskus on helppoa ottaa vain kantaa vangoihin fraaseihin vanhoilla fraaseilla. Joskus taas joku uudenlainen kannanotto saattaa kiinnostaa, harmittaa vain kun se kiinnostaa niin harvoja, eikä keskustelua tahdo millään syntyä.

Mutta tämä on tätä, ota tai jätä. :)
Näitä blogisteja on turha yrittää kasvattaa s
ivistyneiksi, valistuneiksi ja kantaa ottaviksi keskustelijoiksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Miten sitten määrittelee blogien tarkoituksen? Tällä palstalla kirjoitetaan paljon ajankohtaisista politiikan tapahtumista. Näin synnytetään keskustelua ja avataan eri näkökulmiin näiden tapahtumien syihin ja seurauksiin. Näillä blogeilla on kyllä varma tilauksensa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jokainen varmaan etsii blogeista haluamiaan asioita.
Minä pidän ainakin kirjoittamisesta ja keskustelemisesta.
Silloin kun kirjoittaja on blogialustaan tyytyväinen, alusta on tehnyt tehtävänsä.

Tämä alusta täyttää varsin hyvin minun tarpeeni,
välillä vain kaipaisi vähän alustan vaihtoa,
ei vain ole vielä löytynyt sopivaa alustaa jossa voisi käydä vaihtoehtoisesti.

Kenties Niklas on nyt perustamassa uutta foorumia,
kun on saanut tämän kaupaksi,
toivottavasti hyvällä voitolla.
Onko kenelläkään tietoa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #65

Niklaksen aikeista minulla ei ole mitään tietoa. Mutta Niklas ryhmineen ansaitsee vilpittömän kiitoksen näin hyvän ja ainutlaatuisen keskustelualustan kehittämisestä!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Puheenvuorossakin oli aika, jolloin ex-kansanedustaja Reijo Tossavaisen määrittelemä "ilmatilan hallinta" oli perussuomalaisilla."

Luen mielelläni perussuomalaisten ja samanhenkisten kirjoituksia, mutta hyvin nopeasti totesin että Tossavaisen kirjoitusten lukeminen oli ajanhukkaa. Mies oli kansanedustaja.

Kansanedustaja-ehdokkaaksi pääsee näköjään kuka vain.

Edellytyksenä kansanedustajuudelle tuntuu olevan mkyös kyky päästä lähelle sellaisia äänestäjäryhmiä mihin vakavammin asioihin suhtautuvilla ja muuten edellytyksiä kansanedustajaksi omaavilla ei ole mahdollisuuksia, siis näihin normaalisti nukkuviin äänestäjiin.

Sillä ei näytä olevan mitään väliä mitä potaskaa ehdokas suoltaa, kunhan pystyy keräämään ne nukkuvien äänet.

No, onhan persuilla sentään monta sellaistakin kansanedustajaa jotka pystyy vaikkapa ministerinkin hommiin. Onneksi on näin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

"No, onhan persuilla sentään monta sellaistakin kansanedustajaa jotka pystyy vaikkapa ministerinkin hommiin. Onneksi on näin.

Siulle ei sovi sarkasmi.

Onneksi muilla puolueilla on näitä sellaisiakin kansanedustajia ollut, jotka ovat jopa ministereiksi kelvanneet. Aikojen saatossa...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mikko, populistista politiikkaa tekevät kaikki puolueet ollessaan oppositiossa. Toiset enemmän ja toiset vähemmän.

Sama pätee eri puolueiden ministerivalintoihin heidän ollessaan hallituksessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Arto, juuri tähän populismi juuri pyrkiikiin. Tossavainen entisenä päätoimittajana ja lehden omistajana oli omiaan perussuomalaisen jargonin levittämiseen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vahvasti kyllä epäilen. Ei kai Tossavaista tosissaan ottaneet kuin tosiuskovaiset. Trolli-sanakin kärsi hänen käytössään inflaation.

Ainoa, jolta olen saanut ikibannit. Menin sanomaan, että minun kanssani hän jää aina toiseksi ja lisäksi olen parempi sanankäyttäjäkin kuin hän. Ilmeisesti oli itsekin samaa mieltä...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #99

Kyllä hänen puheensa ja kirjoituksensa kuitenkin joihinkin upposivat. Tossavainen sai vuoden 2011 eduskuntavaaleissa hulppeat 5774 ääntä Kymen vaalipiiristä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaikenkaikkiaan on mielestäni tämä keskustelu on ollut hyvä. Aihetta ei oltu haettu takuuvarmoista aiheista kommenttien kalastamiseksi. Aihe ei sinänsä liittynyt maahanmuuttoon, ei myöskään sukupuolineutraaliin avioliittoon, ei uskontoon missään mielessä eikä perussuomalaisiin. Aihe oli meidän jokaisen täällä käyttämä US-puheenvuoron blogialusta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Aihe oli meidän jokaisen täällä käyttämä US-puheenvuoron blogialusta."

Keskustelu on tässä blogissa ollut harvinaisen hyvää, mutta minusta siinä on käsitelty enemmän kuin blokialustaa blokin käyttäjien käyttäytymistä, siis kokemuksia siitä.

Keskustelussa on ollut äyttäjien aihevalinnat, mikä aihe kiinnostaa, mihin vastataan ja mikä ei kiinnosta ja mihin aiheisiin ei kommentoida. Myös keskustelijoiden kohteliaisuus muita ja muu käyttäytyminen on ollut puheenaihe.

-----------

Jos blogialustasta puhutaan, niin mielestäni sen rakenne on muuten hyvä, mutta tuo yllä pyörivä karuselli, jossa on toimituksen valitsemia blogeja, on lähinnä koriste, jolla ei ole minulle merkitystä. Se ei häiritse, mutta se ei millään tavalla vaikuta siihen mitä valitsen luettavaksi.

------------

Sen olen huomannut että jos haluaa keskustelua, kannattaa pitäytyä niissä aiheessa jotka aiemmin ovat blogisteja kiinnostaneet ja kannattaa käyttää fraaseja, siis jo aiemmin paljon esitettyjä mielipiteitä ja kannattaa myös vastata fraaseilla, ei siis paljon kannata esittää mitään uutta ja erikoista jos haluaa vain keskustella.

Jos haluaa esittää jotain mitä kukaan ei ole ennen esittänyt, saa puhua enimmäkseen yksikseen, korkeintaan tulee joku lyhyt äimistelevä kommentti. :)

Tämä viimeinen ei tietenkään ole millään tavalla alustan vika, vaan se kertoo blogistien luontaisesta varovaisuudesta. Ei haluta oikein ottaa kantaa mihinkään sellaiseen mistä ei oikein tiedetä mitä muut siitä asiasta ajattelevat.

Jos tällaisesta ihan uudesta asiasta esittää mielipiteen, se mielipide voisi olla vaikka parhaan kaverin, tai vaikkapa pomon tai tyttöystävän mielipiteen vastainen.

Tällainen keskustelu on aina paitsi mielipiteiden esiin tuomista, muös sosiaalista kanssakäymistä, eikä vaivalla hankittuja sosiaalisia suhteita kannata vaarantaa jonkun mielipidejutun vuoksi. Tällainen piirre tulee siitä ettei keskustelussa voi käyttää nimimerkkiä, vaan on pakko esiintyä omalla nimellä. Kyllä sen huomaa,

Toisaalta, kyllä vakiintuneille nimimerkeillekin voi syntyä nimimerkkinä somessa sosiaalisia suhteita, joita pitää yrittää hoitaa. Nimimerkkikään ei siis täysin vapauta tästä keskustelua rajoittavasta piirteestä. Mutta kyllähän sen ymmärtää, kaverit ja sosiaaliset suhteet on ihmisille tärkeitä asioita, tärkeämpiä kuin joku oman mielipiteen ilmaiseminen, jostain itselle merkityksettömästä asiasta.

Kavereita on aina hyvä olla somessakin, tulevat apuun jos joutuu keskustelussa alakynteen. Moraalinenkin apu, eli kannustus ja näkemyksen puolustaminen on aina tervetullut, vaikka asiakysymyksissä ei pystyisikään kaveria sen kummemmin jeesaamaan. Näitä kaveruksiahan täällä somessakin toki aina on jotka aina uskollisesti tukevat toinentoisiaan, asiassa kuin asiassa. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

On keskusteltu blogialustasta, sen keskusteluohjeesta, kirjoittajien käytöksestä, nimimerkkikirjoittamisesta, blogien aihekirjosta ja kommentoinnista, sekä kommenttien määristä eri aihepiireissä. Lisäksi keskusteltiin blogien oikeasta pituudesta ja blogien argumentoinnista. Minusta keskustelussa saavutettiin varsin laaja-alaisesti aihe blogialustasta ja blogikirjoittamisesta yleensä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Tämähän oli hieno kunnianosoitus, kun pitkään vaikuttanut ja arvostettu blogisti otti kantaa omaan töräytykseeni.
Tuo kirjoitukseni olisi näemmä tarvinnut myös omaa osallistumistani, mutta koska viikonloppu, niin kaikkea muuta hauskempaa.

Otetaan nyt hieman kantaa tässä näihin Lukkalan kommentteihin, jotka siis liittyivät tuohon omaan krijoitelmaani.

Sanot keskusteluohjeista ja niiden koskevan kaikkia..tätä juuri yritin osoittaa osaltaa, eli ne ei oikein näyttäisi koeskevan kaikkia. En nyt suoria linkkejä viitsinyt laittaa, mutta esitin kuitenkin että täällä voidaan hyvin haukkua kanssakeskustelijoita "aliolioiksi", "maanvaivoiksi" jne. En viitsi taas laittaa koko rimpsua uudestaan, mutta usko pois..nimittelyissä löytyy. Tämä siis on täällä sallittua, kun vaan nimitellään "pahiksia", yleisesti kohdistuvat persuihin. Toisin päin ei käy, voi tulla potkut täältä.

Toin myös (yritin ainakin) esiin tuolla kirjoituksessani sen tosiseikan, että koko mediamme on aika "puolensa valinnut" ja joistain asioista ei juurikaan kirjoitella, kun taas toisista sopii näin tehdä. Toki viimeaikaiset tapot, ryöstelyt sun muut isommat rötökset ovat lehtiin päätyneet, mutta kuten vaikkapa tuo S-marketin tapaus..siitä en ole lukenut mistään.

Mitä sitten tulee siihen, että "jos ei käy, niin voi mennä", niin tokihan se on näinkin. Toisaalta taas..onhan se mahdollista että joku asia joskus muuttuu itselle mieluisammaksi, jos tarpeeksi pitää meteliä(tai sitten saa potkut).

Sitten noin yleisesti täällä kirjoittamisesta ja näistä blogeista. Mielestäni se suurin "vika" näissä on se(mitä taisi jo Siikalakin aikoinaan esittää), että nämä kaikki kirjoitukset häipyvät parin päivän sisään viimeistään täältä unholaan. Tämäkin kommenttini on jo vanha ja uudempi blogi jo itseltäsi tullut, mutta piti nyt kuitenkin päästä kommentoimaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kiitos kommentistasi, vai että oikein "arvostettu blogisti"? Keskustelua blogissani käytiin yleisellä tasolla US-puheenvuorosta. Omassa blogissani käytin vain sinun avaustasi yhtenä esimerkkinä asiasta, eli puheenvuoron arvostelemisesta blogistien toimesta. Esimerkkejä olisi muitakin, kuten jo avauksessani kirjoitin.

Keskusteluketjusta tuli mielestäni varsin hyvä. Siinä käsiteltiin laajalti US-puheenvuoroa blogiaalustana, myös muita blogialustoja ja bloggaamista yleensä. Pohdittiin myös blogien kommentoijia ja heidän käyttäytymistään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Siinä käsiteltiin laajalti US-puheenvuoroa blogiaalustana, myös muita blogialustoja ja bloggaamista yleensä. Pohdittiin myös blogien kommentoijia ja heidän käyttäytymistään."

Mielestäni muita blogialustoja ei käsitelty riittävän kattavasti. Kyselinkin jossain vaiheessa että olisikohan muita hyviä blogialustoja. Ennen niitä oli, mutta ne tärveltyivät pilalle liiallisen agressiivisuuden tai jankuttamisen takia.

Olisikohan nykymaailmassa olemassa joku muu meikäläiselle sopiva blogialusta. Kukaan ei ole piitannut tiedusteluistani, joten vähän pahaa pelkään ettei ole.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #106

Siinäpä se. Mutta kukaan muu ei oikeasti voi tietää, millainen se sinulle sopiva blogialusta oikeasti on? Sen voit tietää vain sinä itse.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #107

Voinhan minä sen kertoa millainen minulle sopii. :)

Vähän tämän kaltainen kuin tämä alusta,
ei haittaa vaikka on vähän parempikin,
mutta vähän huonompikin välttää. :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #108

Haluat siis vaan vaihtelua, et muutosta. ;-)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #109

"Haluat siis vaan vaihtelua, et muutosta. ;-)"

Juu, pelkkä "syrjähyppy" on nyt mielessä, ei mikään elämänmuutos.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #108

Heh, heh! Jätät vain määrittelemättä sen, mikä mielestäsi olisi se parempi alusta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #111

Sitähän minä juuri tiedustelen että mikähän se olisi.
Minä kun en nykyään juurikaan tunne muita alustoja
eikä jaksaisi oikein kahlata niitä kaikkia läpi aakkosjärjestyksessä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #112

Siinä asiassa sinua on vaikeaa auttaa, koska et kerro muuta kuin etsiväsi vähän parempaa tai lähes yhtä hyvää blogialustaa kuin US-puheenvuoro on. Kuitenkaan määrittelemättä sitä millaisen sen etsimäsi blogialustan tulisi olla, jotta se täyttäisi sinun vaatimuksesi sille?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #113

Voi myös olla että tämän tasoisia ei ole muita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #116

Se taso on katsojan silmässä. Siinä mitä katsoja blogialustaltaan odottaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #112

Facebookissa on niitä ryhmiä, usein vähän kapea-alaisia. Mutta niiden kautta voi löytyä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #112

Aikaisemmissa kommenteissasi tässä ketjussa toivoit, että alustalla voisi kirjoitella nimimerkin suojasta? Toisaalta toivoit, ettei palsta olisi agressiivinen eikä jankkaava? Taitaa vain olla mahdoton yhtälö toteutettavaksi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #115

Voi olla mahdoton yhtälö.

Mutta kaikenlaista voi toivoa,
sellaista mahdotontakin. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #118

Tietysti tätä mahdotonta yhtälöä voisi tietysti yrittää ratkaista ennakkomoderoinnilla, mutta se taas puolestaan muuttaisi oleellisesti blogialustaa muuten. Se hidastuisi humattavasti, joka taas olisi ainakin minulle epämieluisaa. Kaiken lisäksi kaikki moderaattoritkin ovat vain ihmisiä, ja heidänkin kädenjälkensä näkyisi palstalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #119

Olet mielestäni vähän liian armoton nimimerkkikirjoittajille. Onhan täällä nytkin joitakin kirjoittajia jotka näyttävät pahasti nimimerkeiltä. Osa on Putinin trolleja ja muita häiriköitä, mutta mielestäni suurin osa kirjoittaa siedettävän siististi, enkä minä heitä, tai heidän mielipiteitään mitenkään erityisesti karsasta.

Lisäksi nimimerkillä kirjoittajan tekee mielenkiintoiseksi se että on oletettavaa että mielipiteet esitetään vapaammin. Nimellä kirjoittajan pitää aina ottaa huomioon omat sosiaaliset suhteet. Pitää miettiä kuka lähipiiristä suuttuu ja kuka kenties innostuu kirjoituksesta, tämä vaikuttaa mielipiteeseen. Nimellä kirjoittaja ei ole yhtä vapaa ilmaisemaan vapaasti ajatuksiaan kuin nimimerkki.

Mutta voi olla että nämä nimimekkihäiriköt kuormittavat sikäli moderoijia että tilanne voi karata käsistä. Voi olla niin ettei tasoa pystytä pitämään yllä muuten kuin karsimalla nimimerkit pois. Mutta on se vähän tuuristakin kiinni, riippuu siitä millaista porukkaa sattuu palstalle, Voi olla että kirjoittajat itse pystyvät pitämään palstan kasassa. Hyvä tyypit jyrää ne pahat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #120

Nimimerkkikirjoittajissakin varmasti on joukossa aivan asiallisia kirjoittajia. Mutta nimimerkki mahdollistaa myös keskutelun pilaamisen ja sen viemisen aivan sivuraiteille.

Pahiten se näkyi tällä palstalla sen vielä ollessa sallittua siten, että nimimerkki kirjoitti itse avauksen ja vastaili siihen omaan kirjoitukseensa monilla eri nimimerkeillä. Tai sitten kommentoi vastaavaan tapaan muiden avauksia.

Näistä syistä sitä täällä vastusta. Muuten itse en ole koskaan paljon pannut painoa sille, mitä muut minusta ajattelevat. Se ei ole ainakaan mielipiteisiini vaikuttanut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #121

"Muuten itse en ole koskaan paljon pannut painoa sille, mitä muut minusta ajattelevat. Se ei ole ainakaan mielipiteisiini vaikuttanut."

Olet siis sitten hyvin keskiverto tyyppi mielipiteissäsi, koska mielipiteesi ovat harvoin ärsyttäviä kenenkään mielestä. Ei siinä mitään, se on hyvä, se on ihan yhtä hyvä tilanne kuin jos olisi vähän erikoisempia mielipiteitä.

Minulla nyt ei niin kovin erikoisia mielipiteitä ole, mutta on vähän häjy luonne siinä mielesä että esitän niitä varsin tavallisia mielipiteitäni joskus varsin provosivalla tavalla. Tätä ominaisuuttani minun on hillittävä riippumatta siitä kirjoitanko nimellä tai nimimerkillä.

Välillä pitää ottaa joku omasta mielestä herkullinen juttu takaisin, kun kokemuksesta tietää että se provosoisi ja ärsyttäisi ihan liikaa ja ymmärrän ettei sellainen provosointi hyödytä mitään. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #122

Ettei edellistä kommenttiani kukaan ymmärtäisi väärin, täydennän sitä hiukan. Kyllä minunkin mielipiteeni muuttuvat ja ovat muuttuneetkin. Mutta ei sen takia, mitä muut minusta ajattevat. Mutta uusien näkökulmien avauduttua ja hyviä argumentointeja kohdattuani hyvinkin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #106

A.V:"Olisikohan nykymaailmassa olemassa joku muu meikäläiselle sopiva blogialusta. Kukaan ei ole piitannut tiedusteluistani, joten vähän pahaa pelkään ettei ole."

Täytyy sanoa että varmasti itse olen aika hakusessa nykyisen tarjonnan kanssa, koska erilaisia alustoja on vaikka ja miten. Itse "vaikutan" joillakin foorumeilla ja olen huomannut sen hyväksi tävaksi itselleni.
Täälläkin on itselleni sopinut paremmin toisten blogien kommentointi, kuin tehdä itse omansa. Tuntuu että se on jotenkin helpompaa ja se sitten taas onnistuukin yleensä noilla erilaisilla foorumeilla. Niitä sitten löytyy ihan vaikka ja miten paljon ja lähes kaikilla voi kirjoittaa nimimerkillä.
Omasta mielestäni nimimerkki kirjoittelussa ei ole mitään vikaa, jos/kun nimimerkki on "kiinteä", eli ne pysyvät koko ajan samoina, eikä yhdellä userilla ole niitä useita.

Mikä jokaiselle sopii, niin se pitää katsoa..netistä löytyy rasmusta ja hommaa ja kaikkea siltä väliltä. Näissä useinkin se "vika", että panostavat liikaa samaan aiheeseen ja tuppaa olemaan vaan samanmielisten selkään taputtelua. Täällä on minusta ollut hieman eri ja siitä olen itse pitänyt.
Vaikka selvästi nähtävissä, että "Usari puolensa valinnut" (ja se toki heidän oikeutensa), niin myös me ehkä hieman toisella tavalla ajattelevat olemme saaneet äänemme kuuluviin.
Itse pidän tästä, vaikka välillä kritisoinkin..täydellisen jos haluaa, niin tarvii laittaa oma. :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Aika ajoin US-puheenvuorossa arvostellaan blogialustaa tasapuolisuuden puutteesta ja mm. ..."

Sisäinen diplomi-insinöörini kuiskaa minulle, että blogialusta on pikemminkin nettifoorumin tekninen toteutus, eikä sillä voi olla itsellään käsitystä esim. sen päällä makaavien kirjoitusten tasapuolisuudesta. Kyllä tämä tulee Huuskolta ja Herliniltä, ja on se riippumaton Puheenvuoron alustasta.

No sivuraide anyway, mutta joskus on syytä tarkentaa terminologiaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hyväksytään! Mutta blogialustalle kirjoittajien on myös syytä noudattaa ylläpidon antamia keskusteluohjeita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset