plukkala

Väyrysen kansalaispuolueen jäsenten kolme kategoriaa

Väyrysen kansalaispuolueella on sääntöjensä mukaan kolmen kategorian jäseniä. Varsinaisina jäseninä voivat toimia ainoastaan nykyiset tai entiset kansanedustajat ja Euroopan parlamentin jäsenet. Jäseneksi voidaan ottaa myös puolueen valtiollisiin vaaleihin ehdokkaaksi nimetyt henkilöt. Toisen kategorian jäsenet ovat puolueen ottamat asiantuntijajäsenet. Kolmannen kategorian muodostavat puolueen kannattajajäsenet, joksi jokainen voi halutessaan hakeutua. Kaikkien kategorioiden jäsenten tulee kuitenkin  hyväksyä puolueen säännöt.

Näitä puolueen sääntöjä noudattaen ainakaan julkisuudessa olleiden tietojen mukaan puolueen varsinaisena jäsenenä voi toimia ainoastaan Paavo Väyrynen itse. Puolueen ottamista asiantuntijajäsenistä Väyrynen on julkaissut blogissaan kaksi listaa, ensimmäisen 11.5. ja toisen eilen.

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216759-asiantuntijajasenia...

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223002-kansalaispuolue-paa...

Nämä henkilöt edustavat monialaista asiantuntemusta, maantieteellisesti koko Suomea. Lisäksi useilla asiantuntijajäsenellä on myös aikaisempaa kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta aina SKDL:stä Keskustan kautta Perussuomalaisiin, IPU:un ja Muutokseen saakka.

Puolue ei ole vielä saanut riittävästi kannattajakortteja tullakseen merkityksi puoluerekisteriin. Ehkä nämä asiantuntijajäsenet panevat nyt tuulemaan, jotta tarvittavat 5000 kannattajakorttia tulisi täyteen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nämä puolueen säännöt herättävät kyllä yhden kysymyksen? Väyrysen mukaan sääntöjä voidaan tarvittaessa muuttaa. Miten tällaisiin elitistisiin sääntöihin, joista ei edes tiedä, millaisiksi ne lopulta muodostuvat, voi sitoutua?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset