plukkala

Onneksi järki voitti!

Viimeisen viikon aikana on Suomessa lähes ainoaksi puheenaiheeksi noussut Suomen vastarintaliikkeen (SVL) järjestämän mielenosoituksen tapahtumat Elielin aukiolla. Tuhannet suomalaiset ovat osoittaneet mieltään rasismia vastaan ympäri Suomea. On myös vaadittu puuttumista ääriliikkeiden toimintaan lainsäädäntöä muuttamalla. Mielenosoitukset asian ympärillä ovat oikeutettuja. Niillä haluttiin osoittaa suomalaisten suuren enemmistön vastustavan ääriliikkeiden rasismia ja kaikenlaista väkivaltaa vastaan.

Mutta sitten keskustelu lainsäädännön muuttamista kyseisten asioiden ympärillä? Se oli täysin turhaa, koska on jo olemassa lait, joilla ääriliikkeitä voidaan tehokkaasti kontrolloida, hallita ja valvoa. Tarvitsee vain tehostaa näiden olemassa olevien lakien soveltamista ja  toimeenpanemista. Uusien lakien säätäminen ja esimerkiksi liikeiden kieltäminen, vain aiheuttaisi ääriliikkeiden painumisen maan alle ja siellä niiden valvonta olisi täysin mahdotonta.

Tässä viime päivinä käydyissä keskustelussa monet osallistujat ovat voimakkaasti ylireagoineet. Hallitus on tänään asiaa pohtinut, ja tullut siihen tulokseen, ettei ole mitään syytä muuttaa tämän asian takia nykyistä lainsäädäntöä. Hyvä näin!

http://yle.fi/uutiset/3-9192167

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tähän näiden olemassa olevien lakien toimeenpanemiseen ja valvomiseen täytyy vain myöntää riittävät resurssit.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Koska jaettavissa olevan kakun koko on rajoitettu, niin jostakin muusta on sitten tingittävä? Kohteita riittää..

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ilmeisesti mielestäsi ääriliikkeitä, eikä niiden toimintaa tulisi valvoa?

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää Vastaus kommenttiin #3

Ääriliikkeitä tulee valvoa kustannustehokkaasti, eikä rakentaa niiden valvonnan nojalla uutta hallinnollista himmeliä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #5

Ei tässä kukaan ole rakentamassa mitään uusia hallintohimmeleitä.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää Vastaus kommenttiin #7

Työntekijämäärän lue resurssien noustua syntyy väistämättä uusia hallinnollisia rakenteita. Nykyisellä kapasiteetillä tehokkaampi valvonta ei onnistu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Itse asiassa hallitus sisäministerin suulla tiedotustilaisuudessa lupasikin lisää resursseja tähän tarkoitukseen. Mitään uutta hallintohimmeliä tästä ei kyllä synny.

Jotenkin vaikuttaa siltä, ettei Kankaanpää edes haluais tässä asiassa minkään muuttuvan, vaan, että kaikki saisi jatkua ennallaan?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Eiköhän siitä valvonnastakin selvitä nykyisin resurssein. SVR on pieni ja hyvin tunnettu kuppikunta. Anrkistiporukatkin tunnetaan. Islamisteja pitää silmällä suojelupoliisi. Oliko vielä muita?

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Jaakko Aaltoa valvoo isoveli ja lehden moderaattori.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6

Kaikkien on noudatettava olemassa olevaa lainsäädäntöä. Sitä myös valvotaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ääriliikkeitä on useita erilaisia. Kirjoitukseni tarkoitti niitä kaikkia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ehkä syytä on kriittisesti tarkastella rekisterissä olevia yhdistyksiä, että noudattavatko ne toiminnassaan edesyhdistyksen sääntöjä, sekä laaditaanko yhdistykselle tulevanvuoden talousarvio ja toimiiko yhdistyksen puheenjohtaja myös puheenjohtajana kokouksessa joka myöntää yhdistyksen puheenjohtajalle myös edellisenvuoden tileistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä yhdistyksen sääntöjä ja niiden toteuttamista varmasti myös tarkastellaan kriittisesti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #26

Tuskin ainakaan nykyisen oikeusministerin toimesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #47

Nyt tarkastellaankin nykyisen lainsäädännön toteutumisen tehostamista hallituksen toimesta. Se ei koske ainoastaan oikeusministeriötä ja oikeusministeriä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Olen myös positiivisesti yllättynyt hallituksen päätöksestä. Kaipa siellä on onneksi kuultu asiantuntijoita, eikä lähdetty koheltamaan uusien toimimattomien lakien kanssa.

Pahaa pelkäsin, että tarjolla olevat irtopisteet pistävät poliitikkojen päät sekaisin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Siltä todellakin jonkin aikaa näytti. Onneksi järki voitti!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Seuraava hallitus saa sitten jatkaa mihinkä Sipilä ja Orpo jäivät!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä tämän asian ympärillä riittää tekemistä, niin kuin muittenkin asioitten, tulevillekin hallituksille.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jep, kansalaisten esittämä protesti natsismia ja muita ääriliikkeitä kohtaan ympäri Suomea oli väkevä, kerätessään tuhansia ihmisiä yhteen. Olin myös iloisesti yllättynyt, että hallituspuolueista keskusta ja kokoomus johdoillaan osallistuivat mielenilmaisuihin. Persun johdolta en sitä odottanutkaan, mutta olivathan paikalla Sebu Tynkkysen nuoriso-osasto pilleineen. Tynkkysen olisi kuitenkin kannattanut pikemminkin pukeutua Batman-asun sijasta Aku Ankka-asuun.

Hallitus lupasi miettiä toimia äärijärjestöjä koskevan lainsäädännön suhteen. Ilmoitettiin jämerästi, että jotain tapahtuu. Ja sitten tuli taas se tavallinen lässähdys, mikä on Sipilän hallituksen tavaramerkki. Mitään ei tapahdu, painekattila on tyhjennetty.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Toivottavasti päästään siihen, että kaikenlaiset rikollisjärjestöt ja niiden symbolit voitaisiin kieltää valtioneuvoston päätöksellä ilman valitusoikeutta.

Reijo Jokela

Ongelma lienee se miten rikollisjärjestö luokitellaan. Toivottavasti ei kovinkaan tiukasti sillä kyllä puolueitakin tarvitaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #17

Tietenkin vain ns. selvissä tapauksissa voitaisiin toimia näin suoraan!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pertti, valvonnan kannalta on parempi niin, että tunnukset ovat näkyvissä kuin se, että ne olisivat piilossa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kokoontumisvapauden rinnalle voisikin säätää kokoontumispakon.

Joku kyseli toisaalla että kun oppositio arvostelee että hallitus ei tee äärijärjestöille mitään, miksi nykyiset oppositiopuolueet eivät itse tehneet hallituksessa ollessaan asialle mitään.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kokoontumispakosta... Kannatan Pohjois-Korean systeemiä, jossa jokaisen työpaikan työntekijöiden pitää opiskella vallankumouksellista historiaa ja muutenkin sosialistista ideologiaa, ettei totuus pääsisi unohtumaan. Eli siis tuotantolaitoksissa on ihan omat luokkahuoneet olemassa tätä varten.

Jos Suomessa olisi joka työpaikalla luennoitu työntekijöille viimeisten 50 vuoden aikana hyvinvointivaltion syntymekanismista ja edellytyksistä vaikkapa vain yhden tunnin viikossa, niin nykytilanne olisi luultavasti vältetty.

Ja mikä se nykytilanne sitten on? Se on se, että kansa kuvittelee, että hyvinvointivaltion syntyminen, kehittyminen ja tuhoutuminen ovat luonnonilmiöitä, eivätkä poliittisia asioita, ja että hyvinvointivaltion tuhoutuminen on taloudellinen pakko, jolle ei voi mitään tehdä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28

Tuskin Pohjois-Korea liittyy Suomessa toimiviin äärijärjestöihin, ainakaan vielä?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #37

Ei Pohjois-Korea ole mikään äärijärjestö. Pohjois-Korea on kansanvaltainen valtio ja yhteiskunta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #39

Niinpä niin! Demokraattisessa maassa saa olla asioista eri mieltä! Kaikissa maissa se ei ole mahdollista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämän tapaiset aiheet nousevat esiin aina joittenkin tapahtumien johdosta. Niin tämäkin. Viime hallituskaudella asia ei ollut vain ajankohtainen. Kaiken lisäksi, eihän silloinkaan olisi laisäätäjän tarvinnut tehdä mitään, sillä asiaan puuttumiseen tarvittavat lait olivat jo silloinkin olemassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eero, sitä varten on jo olemassa lait! Siis miksi tehdä vielä uusia?

Reijo Jokela

Kuinkahan muuten sitten kun nämä "äärijärjestöt" sitten siirtyvät epävirallisiksi porukoiksi joissa viettelevät aikaansa Hitleriä fanitellen. Muodostetaanko poliisiin uusi erikoisyksikkö seuraamaan millaisten henkilöiden seurassa ihmiset aikaansa viettelevät ja mitä siellä puuhastelevat?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minä ole halunnut äärijärjestöjä kieltää, vaan ainoastaan rikolliset organisaatiot. Pelkkä äärijärjestön olemassa olo ei ole rikos!

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Itse en usko lainsäädännöllisiin keinoihin. Osa järjestöistä ei ole edes rekisteröityneitä yhdistyksiä, joten niiden muotoseikkoihin on vaikea puuttua.

Hyvänä esimerkkinä on moottoripyöräjengit, joiden luonteen kaikki tietävät. Näitä ei saada lainsäädännöllisillä toimilla hajotettua vaikka puolet porukasta istuisi vankilassa.

Yhdysvalloissa FBI on taistellut mafiaa ja muuta järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan kaikki oikeudelliset keinot käyttämällä, mutta hyvin laihoin tuloksin.

En halua puolustaa rikollisia, rasistisia, kommunistisia, ääri-islamilaisia tai vastaavia järjestäytyneen yhteiskunnan vihollisia. Olen vain erittäin kyyninen sen suhteen, että länsimainen demokratia kykenee estämään millään tavoin vapaiden kansalaisten kokoontumisia.

Kokoontumisoikeus ja mielipiteenvapaus ovat merkittäviä asioita demokratiassa. Meidän on annettava nämä oikeudet myös järjestöille ja ryhmittymille jotka toimivat demokratiaa vastaan (kommunistiset ja äärioikeistolaiset liikkeet).

Onhan meillä sallittu ennen sotia puolue (IKL), joka tähtäsi diktatuuriin ja sotien jälkeen kommunistit, joilla oli sama tavoite.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Vaikka meneekin hiukan sivu aiheen, niin oletko miettinyt miksi näitä rikollisjärjestöjä ei saada kuriin?

Näiden olemassa olo oikeuttaa poliisin olemassa olon ja resursit, niin jenkeissä kuin Suomessa, jenkkien sota huumeita vastaan on monen miljardin bisnes pelkästään poliisin puolella, palkat, aseet, varusteet ja takavarikoidut huumerahat. Ei tuota sotaa haluta edes voittaa.

Sama suomessa, poliisihallinto käyttää näiden olemassa oloa painona kun mietitään budjetteja, ilman rikollisia ei tarvita poliisejakaan niin paljoa.

Vaikka hyvän asian puolesta nyt oli marssit, lähtökohta vain oli vääristynyt ja muistutti enemmän korppien kaartelua ruumiin ympärillä ja lopulta nokittiin viimesetkin palat, Jimi karttunen on käytetty loppuun kun kuolinsyy selviää.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Olen itse miettinyt että onhan se kätevää, kun nämä rikolliset merkitsevät itse itsensä painamalla rikollisjärjestönsä nimen liivinselkään. Helpottaa valvontaa ja tunnistamista. Sama tietenkin koskee uusnatseja.

Kun siitä kuitenkin nousisi meteli, jos joku ulkopuolinen haluaisi ne merkitä näkyvin tunnuksin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #27

Olisiko aika lämmittää torjuttu ehdotus: "Hihamerkki rikollisjengeille!" :))

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mikään ei oikeuta rikollista toimintaa. Kovin pessimistisenä näet poliisin kyvyn puuttua rikollisuuteen. Epäilet, että siihen ei edes haluta puuttua.

Aina käydään keskustelua laillisuusvalvonnan resurssien määrästä. Toiset, kuten sinä, ovat jo nostaneet kätensä ylös, kuten sinä. Eivät vielä kuitenkaan kaikki.

Elielin aukion tapahtumat nostivat nyt äärijärjestöt keskusteluun. Nyt juuri on pohdittu sitä, miten vastaaviin tapahtumiin jatkossapuututaan.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt Vastaus kommenttiin #35

Annappa selitys miksi ei ole puututtu ratkaisevalla tavalla? Resursien puute? varmaan poliisin puolelta vakio selitys.

Ei ketään halua oikeuttaa rikollista puuhaa, joillekkin tahoille on vain hyödyllisempää että sitä on, kun sitä ei olisi. Eikä ketään menisi tätä myöntämään, ihan maalaisjärkeä.

Eräs tuttuni bongasi varastetun pyöränsä myynistä nettipalstalta, ilmoitti poliisille asiasta jota tämä ei kiinnostanut, hän itse sopi myyjän kanssa tapaamisen ja soitti partion tapaamis paikalle, myyjän tarina muuttui että oli löytänyt kyseisen pyörän ja poliisin helpoin ulospääsy tilanteesta oli määrätä tuttuni maksamaan löytöpalkkion tälle "löytäjälle".

Tuollaisen poliisin tiedän, kumma että rikollisuus kannattaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Asiaan ei ole puututtu, koska aikaisemmin väkivaltaisesti toimivien ääri yhdistysten- ja liikkeiden toiminta ei ole ollut yhteiskunnassa niin näkyvä ongelma.

Kertomasi esimerkkikin on huono. Ei löytötavaraakaan suoralta kädeltä saa myydä, tai edes panna myytäväksi. Sekin on rikos.

Uskosi poliisiin vain on jostakin syystä kärsinyt kolahduksen. Pääsääntöisesti suomalainen poliisi on oikeudenmukainen ja ammattitaitoinen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

On mahdollista puuttua rikolliseen tai hyvien tapojen vastaiseen toimintaan, vaikka tekijöillä ei olisikaan yhdistystä takanaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

1. Lukkala: "Tähän näiden olemassa olevien lakien toimeenpanemiseen ja valvomiseen täytyy vain myöntää riittävät resurssit."
---
Noinhan asia voisi olla. Mutta uutisten mukaan poliisin resursseja on leikattu ja kansainvaelluksen hoitoon - yllätys, yllätys - kuluukin paljon enemmän varoja kuin on arvioitu.
Vuoden annoksen suuruus on vaihdellut laskentatavasta riippuen 600-1000M€. IS:n mukaan "lähes miljardi":
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000112016...
---
Sellainen unelmajärki voitti, kun mentiin "Meillä on unelma" -edellä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sisäministeri lupasi tänään, että seuraavassa lisäbudjetissa tähän asiaan varataan lisää resursseja.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Nyt sorretaan sitten Ahvenanmaata, kun Sipilän mukaan "lisää rahaa ei ole".
Det låter ganska dystert.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #42

Olipa kaukaa haettu esimerkki.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Hienoa Pekka kun et millään keinoin yhdistänyt näitä tapahtumia perussuomalaisiin. Toisin tekee moni muu myös "ammattitoimittajat" ja poliittiset vastustajat.

Perussuomalaiset ovat usein ja toistuvasti tuominneet rasismin. Muihin puolueihin nähden he ovat tällä saralla Suomen poliittisen historian edelläkävijöitä. Ja hyvä näin, tästä on taas hyvä jatkaa päivää!

Toivottavasti et Pekka tästä kommentista loukkaantunut. Viimeksi muinoin kun kommentoin kirjoitustasi, ansaitsin sillä isoveljen langettaman kirjoituskiellon uuteen suomeen :)

Saapa nähdä kuin nyt käy?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Seppo, rasismi onkin syytä tuomita. Tämän asian ympärillä on tapahtunut paljon ylilyöntejä poliittisten irtopisteiden kalastelua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset