plukkala

Kamppailu vallasta - eduskuntavaalikampanjat 1945-2015

Tänään julkaistussa kirjassaan Eduskuntatutkimuksen tutkijat Erkka Railo, Mari K. Niemi, Sini Ruohonen ja Ville Pitkänen kertovat, miten eduskutavaalikampanjat ovat vuosien saatossa muuttuneet vuosina 1945-2015. Sivutuotteena kirjassa tulee esiin suomalaisen yhteiskunnan voimakas muutos sotien jälkeen, ja miten infrastruktuurin ja eri viestintävälineiden kehittyminen ovat vaikuttaneet eri puolueitten vaalikampanjointiin.

http://yle.fi/uutiset/3-9225050

Kaikkien kannattaisi lukea tämä Ylen arvio kirjasta. Kirjasta voi nopeutettuna havaita yhteiskunnassa tapahtuneen suuren muutoksen, sen valtavan nopeuden sekä vaikutuksen vaalikampanjointiin ja koko yhteiskuntaan. Suosittelen arvion lukemista erityisesti nuoremmille äänestäjille, niille, joille tämä muutos ei ole heidän omassa elämässään ollut omakohtaista eikä siten itsestäänselvää.

Itse aion kirjan hankkia käsiini ja sen myös lukea.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

40- ja 50-luvuilla ollut vielä televisiota ei eikä vaalikeskusteluja. Äänestäjät täytyi tavoittaa aivan muilla tavoilla. Ja kuitenkin äänestysaktiivisuus oli silloin korkeammalla tasolla kuin nyt.

Ei ollut puoluetukeakaan. Kaikkien piti hommata rahoituksensa itse. Tosin silloin ei vaaleihin käytetty raha ehdokasta kohti ollut kuin murto-osa nykyisestä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Hyvä kirjaehdotus. Suosittelen lukemaan kirjaa Lumedemokratia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset