plukkala

Kimmo Kiljunen ja eläkeindeksi

Vuosi sitten SDP:n ex-kansanedustaja Kimmo  Kiljunen pani alulle kansalaisaloitteen työeläkeindeksin muuttamisesta palkkatasoindeksiksi. Kiljunen sai tuekseen mm. lähes 40 demarien entistä kansanedustajaa. Kansalaisaloite keräsi 84820 allekirjoitusta ja siksi aloite tulee eduskunnan käsittelyyn syksyn aikana.

Tämä ei vielä Kiljuselle riittänyt. Hän on tehnyt samansisältöisen puoluekokousaloitteen SDP:n helmikuun puoluekokoukseen. Aloite voi olla SDP:lle kiusallinen, koska SDP:n kannattajakunta tunnetusti vähän iäkkäämpää.

http://www.hs.fi/sunnuntai/a1476421195669

Tämä eläkeindeksi palaa keskusteluun aina tasaisin väliajoin. Asiantuntijatkin antavat asiasta ristiriitaisia lausuntoja. Kiljunen perustelee hankettaan mm. nousevien eläkkeiden kulutusta elvyttävällä vaikutuksella. Monet eläkeasiantuntijat puolestaan kielteistä kantaansa eläkejärjestelmän kestävyydellä.

Kiljunen saanee aloitteellaan aikaan ainakin sukupolvien välisen sodan ja siinä ohessa SDP:n sisäisen riidan. Puoluekokouksessaan SDP joutuu valitsemaan joko nuoret tai vanhat?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kiljunen sai taakseen mm. lähes 40 entistä demarikansanedustajaa? Hän on itsekin jo eläkeiässä? Tästä ei voi olle tekemättä sitä johtopäätöstä, että ilmeisesti eläkeläisten asema kiinnostaa SDP:n kansanedustajia vasta sitten, kun oma eläkeikä on jo saavutettu?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Tuskinpa jako puoluekokouksessa eläkekysymyksessä menee jakolinjalla nuoret vastaan vanhat vaan uudistajat vastaan säilyttäjät. Eläkekysymys puhuttaa puoluekokousta aivan varmasti, mutta se on vain hyvä asia. Eläkeläisten toimeentulo ei ole aatteellinen linjakysymys. Se on keskustelua keinoista, jotka tuottavat kokonaisuutena parhaan tuloksen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En olisi asiasta ollenkaan niin varma kuin sinä? Yllättävän helposti Kiljunen sai SDP:n ex-kansanedustajista aika joukon aloitteensa taakse?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tuo Hesarin juttu on täyttä roskaa.
Työeläkeyhtiöt eivät tietenkään koskaan halua jakaa edes sitä raha mikä tulee voitoista, vaikka pääoman ei koskettaisi.
Jos tänään syntyy lapsi, niin hän mennee eläkkeelle joskus vuonna 2090, mutta jos ETK:lta tai Siimeksen (EK-pulju) jälkeen tulevilta johtajilta kysytään, eihän sitä voi alkaa jakamaan, koska taas ETK:n 'laskelmat' osoittavat, että tulee vilu ja nälkä vuonna 2160 jne.

Mitä järkeä on ylipäänsä maksaa rahastoihin näille kallispalkkaisille johtajille?
Tai ylipäätänä antaa näitä rahoja yksityisten firmojen käsiin?

Seuraava aloite koskeekin kaikkien rahastojen yhdistämistä niin, että ne on kansalaisten edustajien valvonnassa, [ei kansanedustajien.]
Siis vek yksityisiltä eläkekuppari ja -panttausfirmoilta.

Henry

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Taatusti tämä asia nousee keskusteluun säännöllisin väliajoin. Aina seuraavan päättäjäsukupolven saavuttaessa eläkeiän. Eli silloin, kun eläkeläisenä olo tulee heille omakohtaiseksi.

Käyttäjän JacobFinn kuva
Jacob Finn

Lääkäriliitto mokasi pahemman kerran kun antaa 2017 paperisen reseptin pois ainoana Euroopan maana.
Apteekit, eläkeläiset, lääkärit jne maksavat kalliisti tämän typeryyden kun nettikatkokset ovat arkipäivää.
Voiskohan Kiljunen käydä Lääkäriliitossa puhumassa Pälvelle järkeä päähän?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Otapa itse yhteyttä Kiljuseen. Siten voit saada jopa vastauksen kysymykseesi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset