plukkala

Turkin "demokratia" ja ihmisoikeudet

Viime heinäkuun vallankaappausyrityksen jälkeen on Turkissa tehty 37000 mielivaltaista pidätystä ja 100000 on irtisanottu tai hyllytetty tehtävistään. Tänään Yle kertoi, että näitä irtisanomisia jatketaan ja jälleen on irtisanottu 10000 valtion laitoksissa työskennellyttä. Joukossa yliopistoväkeä, opettajia ja terveydenhuollon henkilöstöä. Tämä kaikki ilmeisesti presidentti Erdoganin hallituksen aseman vahvistamiseksi.

http://yle.fi/uutiset/3-9261490

Toinen Turkkia koskeva uutinen, myös tältä päivältä. Presidentti Erdogan ilmoitti maan hallituksen vievän vallankumousyrityksen jälkeen uudelleen puheenaiheeksi nousseen kuolemanrangaistuksen parlamentin käsiteltäväksi ja hyväksyttäväksi. Hän uskoo parlamentin kuolemanrangaistuksen hyväksyvän ja ilmoitti näin tapahtuessa myös asian itse vahvistavansa. Näin toimiessaan Turkki etääntyy edelleen Euroopan unionin arvoista.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001941939.html

Turkki käytännössä itse katkaisee neuvottelut maan mahdollisesta jäsenyydestä Euroopan unionissa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Surullisia uutisia sinänsä kumpikin, mutta niille, jotka vastustavat tai suhtautuvat skeptisesti Turkin EU-jäsenyyteen, ne voivat olla myös helpottavia. Näillä näkymin ei ole pelkoa Turkin EU-jäsenyydestä lähiaikoina.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Erdoganin kuolemantuomiot eivät muuta ainakaan minun myönteistä kantaa Turkin EU-jäsenyyden suhteen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pertti, meillä on mielipidevapaus, sehän kuuluu EU:n arvoihin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Turkki ja Venäjä EU:n jäseniksi, niin homma alkaa pelittämään. Se on Pertti oikein, että miehen niska ei vähästä taivu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja Venäjä lisäksi vielä Naton jäseneksi? Ja jo vain pelittäisi?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #8

Sen unohdinkin mainita, mutta varmasti olisi rauha maassa sen jälkeen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Ainakin monen monen maassa enemmän nykyiseen maailmaan verrattuna.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Nyt on kyllä ihan pakko kysyä, että miksi myönteinen kantasi Turkin EU-jäsenyyteen on noinkin vankkumaton jo ihan lähtökohtaisesti?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tähän kyseenalaiseen Turkin "demokratiaan" kuuluu myös pitkään jatkunut kurdien alistaminen ja kaltoinkohtelu erityisesti maan itäosissa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä Suomessakin Sipilän valta voimistuisi jos hän pukkaisi 30 000 valtion virkamiestä kilometritehtaalle, kuten ennen vaaleja yrittäjien tilaisuudessa huhuili.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Erdogan panee paremmaksi. Näiden tietojen mukaan hän on toistaiseksi irtisanonut tai hyllyttänyt jo 110000 virkamiestä. Eikä tämä ole vain huhuilua, kuten Sipilästä kirjoitit. Sitten lisäksi vielä nämä 37000 pidätystä. No onhan turkkilaisiakin toki myös moninkertainen määrä suomalaisiin nähden.

Muuten koko homma on Sipilältä jäänyt vaalipuheen asteelle. Tuskin Sipilällä sentään tuhansien ihmisten pidätyksiä vaalipuheissaan ollut?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu ja EU myy vähäisetkin ihmisoikeutensa Turkille, kunhan vaan Erdogan hoitaa asiat niin, ettei pakolaisia koputttele rajoilla.

EU ja siinä mukana Suomi on ajautumassa helvettiin mydessään omatuntonsa kun pakolaiset pelottaa. Jarvi Tervo laukoi näin juuri kirjamessuilla.

Olen täysin samaa mieltä ja minulta ovat viimeisetkin uskonrippeet mennet koko EU:n toimintaan. En voi tuollaista kannattaa, kun mikään ei ole pyhää, kunhan toimimme Saksan osoittamalla tiellä ja marssimme samassa tahdissa niin saamme sitten poimia niitä pöydältä tippuvia murusia.

Talouskurin ja kuuliaisuuden alle nyt sitten myydään jo ihmisoikeuksia, kyllä täytyy ihmetellä niiden ihmisten perusteluja, jota vielä haluavat lisää integraatioita tällaisten tapahtumien jälkeen. Näitä ihmisiä minä kutsuisin jo puhtaasti välinpitämättömiksi populisteiksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kieltämättä EU:n toimet tässä pakolaisasiassa ovat kyseenalaisia. EU ostaa itselleen hyvää omaatuntoa suurella rahalla Turkista. Samalla se mahdollistaa Turkin toiminnan demokratian vastaisesti omassa maassaan, kun EU-rahaa virtaa Turkkiin maan ihmisoikeustilanteesta riippumatta kuitenkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näihin Turkin kummallisuuksiin kuuluu myös Turkin osallistuminen Isisin vastaiseen sotaan Syyriassa taistelemalla lähinnä myös Isisiä vastaan taistelevia kurdeja vastaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tähän Turkin kyseenalaiseen "demokratiaan" on kuulunut heinäkuun vallankaappausyrityksen jälkeen myös tiedotusvälineiden toiminnan rajoittaminen Vallankumousyrityksen jälkeen ainakin 170 lehtedä, tv-kanavaa ja uutistoimistoa on suljettu.

Eilen kerrottiin että Turkin poliisi on pidättänyt huomattavan kriittisen Cumhuriyet-lehden päätoimittajan ja kymmenen toimittajaa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1477892910456

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset