plukkala

Suomalainen suvaitsevaisuus?

Suomalainen suvaitsevaisuus on suhteellista. Suomalainen suvaitsee paljon erilaisuutta siihen saakka kunnes se koskettaa omaa elinpiiriä. Näin on näköjään Kauniaisissakin.

Helsingin Diakonissasäätiö on vuokraamassa asuinkiinteistön perheryhmäkodiksi yksityiseltä henkilöltä. Säätiö on perustamassa sen ilman huoltajaa Suomeen saapuneille oleskeluluvan saaneiden alaikäisten pakolaisnuorten asunnoksi. Perheryhmäkodissa asuisi 7-9 lasta tai nuorta, kunnes he täyttäisivät 18 vuotta. Tätä varten säätiö on hakenut kiinteistölle tilapäistä käyttötarkoituksen muutosta.

Perisuomalaiseen tapaan suunnitelma on suututtanut kiinteistön rajanaapurit. He ovat laatineet asiasta valituskirjelmän, jossa he mitä kummallisemmin perustein vastustavat suunnitelmaa. Varsinainen kukkanen näissä perusteissa on se, että valittajien mukaan ko. kiinteistö on varustetasoltaan yli keskiarvon. Siksi se antaa "kasvatuksellisesti täysin väärän kuvan keskivertosuomalaisesta arkipäivästä".

Onneksi naapurien valituksista huolimatta Kauniaisten rakennuslautakunta hyväksyi tilapäisen käyttötarkoituksen muutoksen.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kauniaisiin-kaavailtu-lasten...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olisi mukava tietää, missä näille nuorille tarkoitetun asuinpaikan tulisi sijaita ja millainen tällaisen perhekodin tulisi tasoltaan olla, jotta se antaisi "kasvatuksellisesti oikean kuvan keskivertosuomalaisesta arkipäivästä"?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Laihialla kai. Sielllähän navetatkin ovat vailla ikkunoita, jotteivät lehmät näkisi nälkää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Blogisti tuntuisi olettavan kirjelmän kirjoittajan suhtautuneen aiemmin suvaitsevaisesti ympäristöönsä. Tämä tuntuu yllättävältä. Linkitetyn uutisjutun sitaattien perusteella en ainakaan itse tekisi sellaista oletusta. En löytänyt jutusta ensimmäistäkään vihjettä suvaitsevaisesta assenteesta. Mihin perustit arviosi?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Linkitetyn jutun sisällöstä itse päättelin, etteivät valittajat halunneet omalle "rauhalliselle" asuinaluilleen muunlaista toimintaa. Varsinkaan tällaista, koska se heidän mukaansa mm. laskee heidän kiinteistöjensä arvoa. Kuitenkin asumisesta tässäkin on kysymys, vain nuorten 7-9 pakolaislapsen tai -nuoren asumisesta. Eli he olivat ennen tätä suvaitsevaisia. Päätteletkö itse, että he kaiken kaikkiaan eivät suvaitse erilaisuutta?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Juuri näin minäkin tuon luin ja siksi ihmettelin mille perustit olettamuksen valittajan aiemmasta suvaitsevaisesta suhtautumisesta yhtään mihinkään?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #5

Max, kysymys on siitä, että moni suomalainen on suvaitsevainen vain siihen rajaan saakka, kun sen vaikutukset eivät kohdistu omaan elinpiiriin. Valitettavaa, mutta totta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #7

Ymmärrän, mutta esitit että tääsä tapauksessa on kyse tuollaisesta ilmiöstä. En kuitenkaan löytänyt tuosta mitään viitteitä linkitetystä enkä Ylen alkuperäisestä jutusta. Teit ilmeisesti yleisen ilmiön perusteella oletuksen tästä kyseisestä valittajasta. Sanotaanko vaikka diplomaattisesti, etten kokemusperäisesti odottaisi oletuksesi olevan odotusarvoisesti Granissa tosi. Arvioni ei kuitenkaan millään tapaa liity maahanmuuttajiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

MTV:n uutisessa ei puhuttu valittajasta vaan käytettiin nimitystä naapurien valitus, siis monikossa. Myös Ylen uutisesta saa käsityksen, että kysymys oli monikkomuotoisesta naapuruston valituksesta.

Lisäksi yksi henkilö ilmoitti valmistelevansa valitusta päätöksestä hallinto-oikeuteen.

http://yle.fi/uutiset/3-9273028

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #12

Olet täysin oikeassa. Muuttaako se mielestäsi sanomaani mihinkään suuntaan jos muotoilen sen monikossa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Toki muuttaa. Jos koko naapurusto valittaa, on se aivan eri asia kuin jos vain yksi naapureista olisi valittanut. Silloin se kertoo jo alueen asenneilmapiiristä. Varsinkin, kun valitukset perusteet olivat mitä olivat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #14

Edelleenkin toki samaa mieltä, mutta tuohan vain tukee epäilystäni, ettei kyse ollut alkaenkaan suvaitsevaisista. Kai siellä joku olisi puhunut naapureilleen järkeä, jos suuri enemmistö on suvaitsevaisia?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Ihminen on sellainen eläin, että omassa elämässään se harvoin haluaa erottua mielipiteiltään ympäristöstään. Kun allekirjoituksia pyydetään, kyseessä ei ole lippuäänestys, jossa voisi todellisen mielipiteensä salata. Tällainen ihminen helppoa riistaa hyvälle manipuloijalle. Jos et usko usko, kysy Timo Soinilta.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #12

Pekka,

kopsaan ko. lausuntoa:

"Alla olevat kommentit eivät ole pelkästään Marcus Collinin kujalla asuvien naapurien lausuntoja vaan koko lähinaapuruston yhteinen mielipide ao. suunnitelmasta."
....
"Tästä syystä olen pyytänyt kaikkia lähiympäristön kiinteistöjen omistajia ja asukkaita allekirjoittamaan lausunnon."

Netin paperista ei näe montako on allekirjoittanut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

Kiitos lisäyksestä. Eli ilmeisesti koko lähialue oli mukana ainakin osaltaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Eihän tuollaista kategoriontia voi ymmärtää ? Tuli ihan hämmentynyt olo. Luulis Granilaisten olevan aivan innoissaan. RKP n kannatus kun on alueella korkea ja maahanmuutto on ollut aina suvaitsevalle RKP lle merkittävä asia. Niin ja olihan muuten itse PM kin reilusti valmis majoittamaan hädässä olevia. ( meni kuitenkin reisille ihan vahingossa tämä hanke. )

Kaikki paikathan ovat demokraattisessa yhteiskunnassa yhtä hyviä, ei kai siinä ole mitään epäselvää. Kaivari, Kulosaari, Eira, Töölö ja vaikkapa Westend. Hyviä ja tasapainoisen ympäristön vaihtoehtoja Granille ja sieltä kyllä löytyy rauhallisia katuja ja kujia. Ei tarvi olla lasten sitten kovasti huolissaan turvallisuudestaan ja saavat samalla mukavasti aitoa tuntumaa Suomeen, koska ao. alueilla asuu tunnetusti myös ruotsinkielisiä. Sehän on kaikille vaan pelkkä rikkaus. Alueiden oppilaitoksissakin on hyvin tilaa ja harrastusmahdollisuudet ovat loistavat.

http://www.sfp.fi/fi/taxonomy/term/1161

Btw. Ei kai Granissa asustele pikkuinen Nimby ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä sama asia on tullut usein Suomessa esiin, kun jonnekin yritetty perustaa esimerkiksi alkoholistien asuntoloita tai vaikkapa paikkoja, joissa jaetaan köyhille ruokaa. Sinne syntyy leipäjonoja. Nämä kaikki ilmiöt se "suvaitsevainen " suomalainen haluaa pois omista silmistään.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niinpä. Kaksinaismoraalin huippu on siinä, kun ensin puhutaan innolla ja silmä kyynelissä maahantulijaressukoista, vaan ei kuitenkaan olla sitten valmiita ryhtymään konkretiaan.

Esimerkkinä vaikkapa tämä tapaus Granista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Jouko, näitä tapauksia oli pilvin pimein ympäri Suomea viime syksynä, kun hakemalla haettiin maahan tulviville turvapaikanhakijoille kattoa pään päälle talven tullessa. Sitten vastustajat aktivoituivat kun vastaanottokeskus tulikin sille omalle paikkakunnalle, joskus jopa naapuriin. Näin se suvaitsevaisuus on suhteellista, Kauniaisissakin,

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #8

Minusta on positiivista, että Jouko kokee Granilaisten empaattisesti puhuneen "innolla ja silmä kyynelissä maahantulijaressukoista". Joillakin on heistä paljon kyynisempi kuva.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Max, havaitsen sinun lukevan kommenteista vain se, mikä sinua kiinnostaa. Jouko käytti tätä Granin tapausta vain esimerkkinä monista muista. Sitä et ilmeisesti halunnut havaita?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #15

Havaitsin, mutta ihmettelin millä perusteella Jouko oletti Granilaisten yleisemminkin puhuneen noin. Hänhän käytti Grania nimenomaan esimerkkinä siitä, että empatia löytyy, mutta se katoaa kun pitäisi lunastaa puheet. Oman käsitykseni mukaan he ovat huomattavasti kyynisempiä.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Jouko,

Kauniaisten kaupunginvaltuustossa, -hallituksessa ja lautakunnissa RKP:lla on yksinkertaiset enemmistöt.

Asukkaista enemmistö on suomenkielisiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Heikki, tämän valituksen allekirjoittaneista ei voi kuitenkaan julkisuudessa olleiden tietojen mukaan päätellä, mitä puoluetta he kannattavat tai äänestävät.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #27

Pekka,

en allekirjoittajiin viitannutkaan, vaan Joukon "RKPn kannatus on alueella korkea..." kommenttiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #32

Ok. Juuri näin. RKP:n kannatus on korkea, mutta ei siitä voi eikä saa tehdä luulojen perusteella johtopäätöksiä.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #34

Pekka,

nyt putosin kärryiltä; mitä luulojani tarkoitat?

Olin Kauniaisten kunnallispolitiikassa mukana yli 20 vuotta, yhden kauden hallituksessakin, joten ei minun tarvitse RKP:n, eikä muidenkaan politiikasta luulotella mitään

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #39

Heikki, en suinkaan tarkoittanut sinun luulojasi. Tarkoitin yleensä jonkin alueen yhdistämisen joittenkin tapahtumien takia sen alueen poliittisen kannatuksen jakautumiseen vain luulojen pohjalta.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #41

Pekka,
OK. Muiden puolesta en puhu mitään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #27

Juuri näin Pekka. Yritin selittää tasan samaa suvaitsevaisuusolettamastasi...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Toivottavasti olet nyt ymmärtänyt minut tarkoittamallani tavalla?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #42

Nyt olen, blogikirjoituksesi vain sokaisi minut pitkään. Hyvä tietää, että et olettanut suvaitsevuutta, vaan että he saattaisivat olla, koska moni on.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #48

Max, valitettavasti se toinen puoli asiassa on se, että koko Suomessa ns, suvaitssevaisuus kestää juuri niin kauan kuin se ei kosketa itse henkilöä itseään. Eikä asia koske yksin Kauniaisia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #51

Grani sai nyt tässä ketjussa jo enemmän huomiota kuin ansaitsee, joten en potki heitä lisää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #53

Kauniainen ainakin esimerkinomaisesti poiki tämän koko kirjoituksen. Ongelma koskee kuitenkin koko Suomea

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Suvaitsevaisuus ja tyhmyys ovat kaksi eri asiaa. Turvapaikanhakijoiden majoituksen ja täysihoidon järjestäminen Suomen kalleimpiin neliöihin ei palvele turvapaikanhakijoidenkaan etua, koska se herättää suuttumusta tavallisessa veronmaksajassa, joka itse asuu ehkä huomattavastikin vaatimattomammin, ja joutuu maksamaan koko lystin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"koska se herättää suuttumusta tavallisessa veronmaksajassa, joka itse asuu ehkä huomattavastikin vaatimattomammin"

Tämä vaatimaton veromaksaja uhkasi muuttaa Helsingin asuntoonsa jos turpapaikanhakijoita tulee. Suuttumusta herättää lähinnä että näitä elintasomatkailjoita päästetään vapaasti liikkumaan Euroopassa etsimässä parasta toimeentuloa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Makkonen kysymyksessä ovat lapset ja nuoret, jotka ovat saaneet oleskeluluvan. Mihin sinä heidät panisit.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #21

Ehdottaisin ainakin ajamaan partansa, pitkä parta voi olla epähygieeninen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #22

Mutta tapojesi mukaan itse kysymykseeni et vastannut ollenkaan.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #22

Ikätestin tulos: 60 prosenttia alaikäisistä turvapaikanhakijoista paljastui aikuisiksi

https://www.suomenuutiset.fi/ikatestin-tulos-60-pr...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #56

Miten tämän sanoisi nätisti... Testattiinkohan sattumanvaraisesti, vai ne joita perustellusti epäiltiin? Eikö tuo ole hyvä uutinen, että virkamiehet ovat niin epäluuloisia, että joka toinen heidän täysi-ikäiseksi olettama osoittautuikin alaikäiseksi. Paitsi tietysti, että testeihin näköjään tuhlataan aika paljon varoja turhaan. Vetää voimattomaksi, kun kohtaa selkeästi kirjoitustaitoisten lukutaidottomuutta. Välillä sitä ihmettelee miten Suomi oikein pärjää Pisa-tutkimuksessa.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #57

Medialukutaito on hyvä itse kunkin hallita ja olen itsekin ihmetellyt Suomen Pisa- menestystä..

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #56

Ja kuten uutisessa kerrottiin, näillä testeillä päästään varsin tarkkoihin tuloksii. Ainakin räikeimmät tapaukset kyetään kitkemään joukosta pois. Oikeudessakin, jos syyllisyys jää epäselväksi, se tulkitaan syytetyn hyväksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Uskotko, että Diakonissasäätiö etsimällä etsi tähän perhekotitarkoituukseensa erityisesti kalliita neliöitä? Se löysi toiminalle sopivan paikan, ja teki siitä vuorasopimuksen yksityisen tahon kanssa. Rakennuslautakunta on on hyväksynyt kiinteistön väliaikaisen käyttötarkoituksen muutoksen.

Mitähän erityisen tasokasta tiedät kiinteistössä olevan, kun kuvittelet sen herättävän suuttumusta veronmaksajissa? Siellä on ilmeisesti keittiö, sauna- ja pesutilat varmaankin. Lisäksi kiinteistössä on kahdeksan huonetta. Siinä tulee kuitenkin asumaan 7-9 lasta ja nuorta. Lisälksipaikalla on aina vähintään kaksi henkilökuntaan kuuluvaa. Näin kertoi MTV uutisessaan.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Pekka,

kiinteistö on, sanoisinko "hulppea", mutta eihän Kasavuoren puistomaisella alueella muunlaisia olekaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28

Mutta onko se enää hulppea perheryhmäkodin tarpeisiin. Ja kodissa asuisi jopa yhdeksän alaikäistä oleskeluluvan saanutta pakolaislasta tai nuorta. Lisäksi tiloja tarvitaan myös kaikille kodin työntekijöille, joita on yhtä paljon kuin asukkaitakin?

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #29

Pekka,
viittaan vain lausunnon antajan tekstiin, en sitä puolustele. Päinvastoin, minusta talo sopii tarkoitukseen myös sijaintinsa puolesta. Esimerkiksi koulu on muutaman sadan metrin päässä ja bussikin menee vierestä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #37

Ok. Anteeksi osittainen väärin ymmärtämiseni.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #40

Pekka,
ei mitään pyytelemistä; lyhyistä kommenteista ei aina pääse perille.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #37

Niinhän se lienee, että jos on tarpeeksi suvaitsevainen, näkee hotelli Kämpinkin sopivaksi paikaksi turvapaikanhakijoiden majoittamiseen. Muu on rasismia ja kateutta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43

Kaikki meistä voi tarkastella asioita tarkoitushakuisten silmälasien läpi.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Kyllähän valtiolta veloitetuilla hinnoilla pitäisi aika hyvältä paikalta tilat saada.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Nuin äkkipäätä ajatellen, melko kalliita ovat nämä nuoret kuka heidän kustannukset loppujen lopuksi maksaakin. Luulisin, että veronmaksajat.

Vuokra 8 nuorelle n. 500 €/kk per asukas. Lisäksi muut asumiskustannukset, vesi, sähkö ym. ruoka, taskuraha ja 1 aikuinen henkilö nuorta kohden. Yhteensä 3000 - 4000 € kuukausi per. nuori. Melko tyyristä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vuokrausilmoituksessa oli vuorapyyntönä 3950 €/kk. Sinä ilmeisesti tiedät, minkä hintainen vuokrasopimus on allekirjoitettu? Minä en tiedä.

Asuinpaikasta riippumatta muut kulut heistä ovat saman suuruiset.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niin no voihan joku olla meillekkin kateellinen tästä 1700;- kuukaudessa maksavasta 38 neliön evakkokämpästä. Onneksi suurin osa kustannuksista menee vakuutuksen piikkiin. Vihdoin ja viimein pääsemme ensi viikonloppuna takaisin omaan kotiin jossa naapurina asuu kaikenkarvaista väkeä turvapaikanhakijoista narkkareihin, eläkeläisistä duunareihin ja köyhistä varakkaisiin. Se on elämän monimuotoisuutta parhaimmillaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kateelisuus on Suomen suurin luonnonvara. Jospa siitä saisi surkerasti kaivatun uuden vientituotteen?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mua hävettää Suomalaisten puolesta, alaikäisistä kyse. Täytyy sanoa, että en kehtaisi tuollaista vastustaa, jotenkin on kaikki hyvä pikkuhiljaa katoamassa ihmisistä.

Raha, kulissit ja oma suljettu piiri on paljon tärkeämpää kuin kenenkään tuska ja puute.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tätä itsekin suuresti ihmettelen. Ei voi tulla muuhun tulokseen kuin siihen, että ihminen on kovin raadollinen.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Pekan havainto on tosi ja minusta ihmisten reaktio on varsin inhimmilline. Tällaiseen olen törmännyt usein. Esimerkiksi valtuustoaikanani. Vihaisia soittajia ja ovikellon painajiakin oli. Netti ei silloin ollut vielä juuri käytössä.

Yleisin oli, että kadun jatkeelle kavoitettiin uusia omakotialoja esim. Viimeksi törmäsin tähän parivuotta sitten( en enää valtuutettuna) Omalla kadulla alettiin keräämään adressia kahta uutta omakotitaloa vastaan. Vähän otettiin nokkiin, kun en kirjoittanut alle. Silloin aiemmin eniten tunteita herätti Kan koti. Joka hanke toteutuikin. Ympäristölle ei ole juuri ollut haittaa. Tuo liike toi parivaltuutettuakin silloin muistaakseni. Eräiden kerrostalojen muuttaminnen jonkinlaisisksi mielentervedyden avohuoltoyksiköiksi toi samanlaista liikehdintää jne...

Mutta olen kyllä huomannut, että en ole itse ns sen parempi. Ensin ajatellaan tunteella ja sitten katsotaan mitä tapahtuu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jp, tarkoitin juuri sitä, että paikkakunnasta riippumatta ihmisten reaktio on ympäri Suomen samankaltainen. Tämä tapaus sattuinyt tällä kertaa Kauniaisissa. Kyseessä on meissä asuva muutosvastarinta. Ihmiset yleensä vastustavat kaikkea uutta ja erilaista, varsinkin, jos se liittyy heidän omaan elinympäristöönsä.

Olavi Collan

Suvakit hyysää maahanmuuttajia ja niinpä syrjäytyneet suomalaiset nuoret miehet tuntevat joutuvansa luimistelemaan näiden turvapaikkaa hakevien edessä. Kun nämä itsensä vähäosaiseksi tuntevat maamiehemme sitten uskaltavat osoittaa mieltänsä heidät leimataan rasisteiksi vaikka he itseasiassa purkavat huono-osaisuuttaan ja pahaa mieltään ymmärrettävistä syistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kommentoija Olavi Collan, muistutan siitä US-puheenvuoron säännöt edellyttävät kirjoittajilta oman nimen ja tunnistettavan kuvan käyttöä.

Kommenttisi sisällöstä en ole kanssasi samaa mieltä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tätä ns. Nimby-ilmiötä on tutkittukin. Tutkimus kertoo karua tarinaa suomalaisten itsekkyydestä.
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Yksi peruste tälle perheryhmäkodin perustamiseen juuri Kauniaisiin oli kaupunginvaltuuston päätös (13.06.2016). Siinä kaupunki sitoutui antamaan kuntapaikan ELY-keskuksen osoittaman laskskennallisen osuuden (12 henkilöä) mukaisesti niille turvapaikanhakijoille, jotka ovat saaneet myönteisen oleskelulupapäätöksen.

http://taistomiettinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Osa alueen asukkaisista on jättänyt asiasta valituksen Helsingin hallinto-oikeuteen. Ja osa Kauniaisten asukkaista häpeää heidän toimintaansa.
http://www.hs.fi/paivanlehti/11112016/a1478756083955

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset