plukkala

Long Play: Iivisniemen pesänjakajat

Digijulkaisu Long Play kertoo uusimmassaan eripuran kasvusta Perussuomalaisten sisällä otsikolla "Iivisniemen pesänjakajat".  Iltalehti kertoi asiasta illalla.

Long Playn mukaan eripura Perussuommalaisissa nuivien ja SMP:n arvoja kannattajien välillä on kasvanut niin suureksi, että jo ensi kesänä Timo Soini saa todennäköisesti vastaehdokkaan euroedustaja Jussi Halla-ahon nuivan siiven kannattajista. Long Playn mukaan Timo Soinin ehdoton valta-asema puolueessa on koetuksella. Kun Timo Soini väistyy, saattavat puolueen nationalistiset ottaa koko puolueen haltuunsa.

Maahanmuuttovastaisimpaan siipeen kuuluva kansanedustaja Ville Tavio kertoo uskovansa, että Soini saa haastajan jo ensi kesänä. Samaa povaa myös SMP:n arvoja kunnioittava kansanedustaja Tiina Elovaara. Tämä voi Elovaaran mukaan jakaa puolueen siten että vanhat SMP-läiset jättävät puolueen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110622577021_uu.shtml

Tämähän ei itse asiassa olisi edes mitään uutta Euroopassa. Saksaan perustettiin muutamia vuosia sitten uusi Vaihtoehto Saksalle puolue (AfD). Se perustettiin kritisoimaan euroa, ei edes Euroopan unionia, usean professorin voimin. Puolue saavutti maassa nopeasti vajaan viiden prosentin kannatuksen. Puolueeseen liittyi kuitenkin myös paljon maahanmuutto- ja islamvastaisia. Lopulta he kaappasivat koko puolueen Essenin puoluekokouksessa kesällä 2015. Professorit kannattajineen tosin jättivät puolueen sen jälkeen.

Puolueen agenda muuttui täysin. Siitä tuli yhden asian puolue. Esillä puolue pitää nyt ainoastaan maahanmuutto- ja islamvastaista teemaa. Viime syksynä Eurooppaa kohdanneen pakolaiskriisin avittamana puolueen kannatus on Saksassa eri gallupien mukaan nyt noin 12%.

Perussuomalaisten kannatus on viime vaaleista puolittunut. Nuivat katsovat ilmeisesti esimerkkiä Saksasta. He toivovat puolueen kannatuksen voimakasta kasvua nuivalla politiikallaan AfD:n tapaan Suomessa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (131 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mikä sitten on Long Play?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Long_Play_(verkkojulkaisu)

https://longplay.fi/mika-long-play

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Klaus Elovaaralle taisi tulla lähtö puolueesta, olikohan sukus Tiinalle ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Asiasta en tiedä mitään. Mutta tuskin ainakaan kovin läheistä sukua. Tuskin Soini oman linjansa kansanedustajan lähisukulaisia puolueesta ulos heittäisi?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #76

Tiina ei ollut silloin kansanedustaja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä Timo Soinin tuoreita ajatuksia asiaa sivuten.
http://timosoini.fi/category/ploki/

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oli vähän erikoinen tuo Soinin blogi. Jäi epäselväksi kelle se oli suunnattu. Mikä on miekka johon tarttuu tai hukkuu?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vaikutti hätäisesti kirjoitetulta.
Soini saa kyllä katsoa peiliin, otti 2011 EK-vaaleissa ehdokkaiksi Halla-ahon suosituslistoineen. Haeskelin sitä netistä ja löytyi tämä viime vaalien jälkeen kirjoitettu:

”HALLA-AHON EDUSKUNTARYHMÄ” KASVOI

Maahanmuuttoon nuivasti suhtautuvia on yli neljännes perussuomalaisten uusista kansanedustajista.

Saa nähdä miten jatkossa ja seuraavien vaalien jälkeen, Halla-aho on nyt meppinä ja 2011 listalta Lohela puhemiehenä.

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3361572-hall...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse uskon, että kaappausyritys tapahtuu jo tämän vaalikauden aikana. Muutenhan kaapattavana olisi vain sirpalepuolue.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #28

PS:n sääntöjen mukaan

Ylintä päätösvaltaa puolueessa käyttää joka toinen vuosi toukokuun 1. päivän ja syyskuun 30. päivän välisenä aikana kokoontuva puoluekokous.

Puoluekokouksessa valitaan kahdeksi (2) vuodeksi kerrallaan seuraavaan varsinaiseen puoluekokoukseen asti kestäväksi toimikaudeksi seuraavat henkilöt:
– Puolueen puheenjohtaja.
– Kolme (3) puolueen varapuheenjohtajaa, joista vähintään yhden on oltava nainen ja vähintään yhden on oltava mies.
– Puoluesihteeri.
– Puoluevaltuuston muut jäsenet.

Joten jos vaihto olisi tarkoitus suorittaa ennen seuraavia EK-vaaleja niin se mahdollisuus olisi ensi kesän puoluekokouksessa.

https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/peru...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Se on tietysti se ensimmäinen paikka. Jostain syystä voidaan järjestää kuitenkin myös ylimääräinen puoluekokous.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

SMP:n / Perussuomalaisten historiallinen kehityskaari on surkeuksien surkeus.

Alunperin SMP syntyi yhden miehen (Veikko Vennamon) vihareaktiona Kekkosta kohtaan.

1968 - 1970 vähäväkisen maalaisväen hätähuuto kanavoitui SMP:hen. Koiviston betonipolitiikka ja Sorsan "elvytys" murskasi tuon hätähuudon.

SMP (Perussuomalaiset) jäi vuosikymmeniksi kahden tai neljän miehen suunsoittokerhoksi eduskunnan takariviin.

2011 vaaleissa vähäväkisen kansan hätähuuto kanavoitui jälleen SMP:n perilliseen.

2010-luvulla natsionalistinen puoliväkivaltainen jengi on vallannut puolueen. Sosiaalisuus on kadonnut tyystin. Sampo Terhokin sanoi eräiden EU-vaalien alla että EU ei saa ajaa sosiaalista Eurooppaa.

Toivottavin tilanne seuraavien eduskuntavaalien jälkeen on että eduskunnassa ei ole ainoatakaan (natsionalistista) perussuomalaista.

(( Täydensin tämän kommentin erilliseksi kirjoitukseksi:
http://juhanikahelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2256... ))

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Mikä mahtaa olla puoliväkivaltainen?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

No sitä samaa itsekin ihmettelen. Ilmeisesti hänen teki mieli solvata väkivaltaiseksi, mutta koska siitä ei ole todisteita, Kahelin lisäsi sanan 'puoli' eteen. Törkyä yhtä kaikki.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #44

Kyllähän se melkoista terroria on puolueessa, kun puoluehallitus erottaa puoluekokouksen valitsemia puoluevaltuuston jäseniä ja puolueenvarapuheenjohtajanki.

Puolueessa ei sääntöjenmukaan tehdä talousarviota eikä toimintasuunnitelmaa ja puolueenpuheenjohtaja toimii jäävittömänä puoluevaltuustonpuheenjohtajana myöntäen itselleen tili-ja vasttuvapauden edellisenvuoden tileistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #78

Aimo, Mikko ei ymmärrä sitä, että henkinen väkivalta on väkivaltaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ns. vanhoilla smpläisillä on tukenaan PS:n säätiö, jonka hallitus näyttäisi pitävän sisällään lajinsa vanhoja smpläisiä.
Halla-aholaisilla ja muilla nuivilla on edessään kovat haasteet, jos aikovat oman puolueen perustaa tai ottaa johdon haltuunsa nykyisessä puolueessaan.
PS:n säätiö ohjannee pitkään PS:n linjaa. PS:n kohtalo voi olla samanlainen kuin SMP:n.

Niko Sillanpää

Longplayn jutusta:

"Marras-joulukuussa, heti ensi vaiheen neuvottelujen jälkeen, perussuomalaiset luulivat, että puolueen tavoitteet olivat menneet läpi. Turvapaikkapoliittiseen toimenpideohjelmaan kirjattiin lause ”Tiukennamme perheenyhdistämisen kriteerejä EU:n perheenyhdistämisdirektiivin nojalla täysimääräisesti, edellytyksenä ainakin toimeentuloedellytys ja riippumattomuus sosiaalituista.”

Perussuomalaiset arvelivat, että ”täysimääräinen tiukennus” tarkoittaisi sitä, että Suomi ottaisi käyttöön kaikki neljä direktiivin tarjoamaa mahdollisuutta tiukentaa perheenyhdistämistä: tulorajan, kielitaidon, ikävaatimukset ja asumisaikavaatimukset. Näin ei kuitenkaan käynyt. Kun toimenpideohjelman tarkasta toteuttamisesta ryhdyttiin neuvottelemaan helmi-maaliskuussa, valkeni että keskusta ja kokoomus torppaisivat kaikki muut perheenyhdistämisen kiristämiskeinot paitsi tulorajan. Torppaamisen teki mahdolliseksi ohjelmaan mukaan ujutettu täsmennys ”edellytyksenä ainakin toimeentuloedellytys ja riippumattomuus sosiaalituista”. Se ratkaisi Suomen linjan.

”Eduskuntaryhmässä huomattiin vasta jälkikäteen, että siellä oli mukana tuo yksi sivulause”, kertoo perussuomalaisten sisäpiiriin kuuluva henkilö. ”Käytännössä se antoi kokoomukselle ja keskustalle mahdollisuuden tulkita tuota sopimusta myöhemmin niin, että oikeasti tehdään vain yksi neljästä tiukennuksesta. Ja niin myös tehtiin.”

Viilattiinko perussuomalaisia linssiin?

”No näinkin sen voi sanoa.”"

--

Minulle jää epäselväksi, miksi oikeistopuolueet kokoomus ja keskusta halusivat varta vasten "viilata linssiin" hallituskumppaniaan ja käyttää poliittia pelimerkkejään nimenomaan tässä asiassa ajaen kansainvaeltajien etuja veronmaksajien etua vastaan. Merkelin ja Junckerin varpaille astumista haluttiin välttää viimeiseen asti? Longplayn juttu tarjoaa syyksi nyyhkymoralismia, mutta ei voi olla mahdollista, että poliittinen eliitti on niin lapsellista, että sortuu niin surkeaan ajattelun tasoon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos kolmen puolueen laatimassa asetuksessa on joku lause joka on harmillinen yhdelle näistä kolmesta ei tarvitsekaan puhua linssinviilauksesta.
Linssiviilaus on kyllä persuilla ennenkaikkea tapahtunut niin että he ovat viilanneet äänestäjien linssejä, esim sotekysymyksissä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Sillanpää (#8 klo 08:36)
"Minulle jää epäselväksi, miksi oikeistopuolueet kokoomus ja keskusta halusivat varta vasten "viilata linssiin" hallituskumppaniaan ja käyttää poliittia pelimerkkejään nimenomaan tässä asiassa ajaen kansainvaeltajien etuja veronmaksajien etua vastaan. Merkelin ja Junckerin varpaille astumista haluttiin välttää viimeiseen asti?"
---
Tämä epäselvyys vaivaa muitakin.
Ja tästähän (tuloraja, kieltitaito, asumisaika ja ikävaatimukset) kritiikin äänet - ja etenkin skyrocketing costs'in johdosta - yleensä nousevat.
Se, mikä tekee kokoomuksen ja keskustan vaatimuksista hieman erikoisia, on jo tuolloin nähtävissä ollut kansainvaelluksen hallitsemattomuus ja siinä ilmenneet ns. todelliset motiivit ja seuraukset, joiden vuoksi Merkelin ja Junckerin varpaille astujia tulee yhä enemmän.
Myös Merkelin omat joukot Baijerissa (CSU) ovat heränneet:
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/welt-...

On siinä kova selittäminen, kun Saksan peesaamisessa joudutaan kääntämään kelkkaa. Se mikä oli eilen mahdotonta muuttuukin mahdolliseksi: unelmat ovat jo kauan sitten törmänneet tosiasioihin, joiden kieltämisestä on tullut lunta tupaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Seppo, Saksassa kaikkien puolueiden linja turvapaikanhakijoita kohtaan on kiristynyt. Tämän ilmiön selittäjänä toimii yksinkertaisesti 1000000 viime vuonna Saksaan saapunutta turvapaikanhakijaa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #26

Voisi sanoa, että ne ovat, suomalaista some-kieltä käyttääkseni, liukuneet kohti "populismia, nuivuutta, impivaaralaisuutta, rasisimia ja rajat-kiinni -porukoita". Sen ymmärtämiseen tarvittiin "Willkommen!" ja lähes miljoona ihmistä. Itse luku ei ole se yksinkertainen selitys, vaan se, mitä sitä on Saksassa seurannut esim. kustannusten (21 mrd€, 2016) ja kotoutumisvaikeuksien osalta.
http://www.sueddeutsche.de/politik/asylpolitik-zus...

Kiintoisaa on nähdä, koska Kokoomus (lähinnä Orpo) ja Keskusta alkavat herätä, sillä 32 000 per vuosi ei vielä herättänyt kuin kosmeettisiin 'pelisääntömuutoksiin', toisin kuin muussa Pohjolassa, jossa esimerkiksi Tanska alkoi puuttua myös houkuttelevuustekijöihin (etuuksiin) ja rajatarkastuksiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #37

Seppo, unohdat tarkoituksella se, että turvapaikanhakijoiden määrä ei Suomessa ole pysyvästi 32000 hakijaa.

Lisäksi unohdat sen, että Saksassa näihin kustannuksiin on laskettu kaikki Saksalle kohdistuvat Euroopan unionin ulkorajojen valvonnasta tulevat kulut, osa asuntotuotannon kuluista jne.

Joka tapauksessa koko Euroopassa turvapaikkapolitiikka on selkeästi kiristynyt. Myös tuhansia turvapaikanhakijoita on palautettu lähtömaihinsa ja näin toimitaan jatkossakin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #43

Niinhän on Suomessakin, mutta meille pääsi tulemaan 10000 tulija, joita ei ole kirjattu mihinkään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #82

Aimo, tuolle määrälle haluaisin perustelun. Kiihkeimmillä hetkillä muutamia varmasti tuli, mutta kukaan ei tiedä, ovatko yhä Suomessa. Itse tätä epäilen. He olisivat olleet maassa jo vuoden ilman mitään sosiaaliturvaa?

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden Vastaus kommenttiin #85

Olisi hyvä ottaa huomioon, että maahantulijoiden määrää tärkeämpi vaikutus on sillä, keitä nuo tulijat ovat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #95

Valitettavasti asiaan on ollut kovin huonot vaikutusmahdollisuudet.

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden Vastaus kommenttiin #98

Siinähän olisi syytä kansanedustajille vaikuttaa parannuksen saamiseksi huonoihin mahdollisuuksiin. Rajavartiolakia voidaan muuttaa siten, että se sallisi turvapaikanhakijoita koskevat rajatarkstukset.
Ei vain ole käkynyt asiasta ehdotuksia Eduskunnassa, ei edes keskustelua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #111

Tarkpotatko, että rajalla jotenkin valittaisiin, ketkä turvapaikanhakijoista otetaan maahan ja ketä ei?

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden Vastaus kommenttiin #112

Valinnan jättäisin viranomaisten harkittavaksi ja tehtäväksi. Pääasia on, että halliltuksella on laillinen mahdollisuus tarvittaessa rajoittaa ja estää turvapaikanhakijoiden maahantuloa. Se ei liene kohtuutonta, eikä sen epäeettisempää kuin tulijoiden valitseminen pakolaisstatuksen jo saaneiden keskuudesta esim. pakolaisleireiltä.
On vaikea käisittää, miksi hallituksella ei ole valtaa päättää edes turvalllisista maista saapuvien turvapaikanhakijoiden maahantulosta, sillähän on ylin vastuu maahan tulleista turvapaikanhakijoista. Vielä vaikeampi on käsittää, ettei Rajavartiolain turvapaikanhakijoita koskevia säännöksiä jo ole muutettu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #122

Suominoudattaa kansainvälisiä sopimuksia turvapaikanhakijoiden osalta. Siksi rajalta ei voida suoralta kädeltä ketään käännyttää.

Luokituksen eri maiden turvallisuusasteesta voidaan tehdä Suomessa. Tätä seurataan jatkuvasti, ja joidenkin maiden osalta on maan turvallisuusluokitusta muutettu.

Sitten asiaan vaikuttaa lisäksi eri maiden kahdenväliset palautussopimukset. On vaikeaa pakkopalauttaa ihmisiä maihin, jotka eivät halua heitä ottaa. Joku aika sitten Suomi sopi tällaisen esim. Afganistanin kanssa.

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden Vastaus kommenttiin #123

Eipä taida olla kansainvälistä sopimusta, joka velvoittaa ottama vastaan turvallisesta tulomaasta, saatika toisesta EU-valtiosta, saapuvia turvapaikanhakijoita. Sitäpaitsi useimmat turvapaikanhakijat ovat tulleet ja tulevat, koska sopimuksia EU:n ulkotajoista ja turvapaikanhakijoiden vastaanotosta eivät muut sopimusmaat ole noudattaneet. Sopimusten vastaisesti on myös sallittu rajatarkastuksia ja jopa rajojen sulkeminem aidoitukaella.
Ei ole mitään muuta asiallisesti pätevää estettä turvapaikanhakijoiden maahantulon estämiselle kuin omat lakimme. Kaikkeen pitää varautua, sanoi presidenttikin. Siksi olisi jo pitanyt lainsäädännöllä tehdä mahdolliseksi tarvittaessa rajoittaa ja estää turvapaikanhakijoiden mahantuloa. Vaikka hallituksella olisi valta siitä päättää, ei se mahdollisuus estä kenenkään tuloa maahamme.
Näistä syistä voidaan katsoa vetoaminen kansainvälisiin sopimuksiin lakimuutosten aikaansaamisen esteenä tekosyyn esittäväksi vastuunpakoiluksi. Kuitenkin perustellut vaihtoehtoiset katsontakannat ovat tervetulleita näkemyksiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #125

Kansainväliset sopimukset edellyttävät jokaisen turvapaikanhakijan tilanteen tarkistamisen. Eu-maista tulevien turvaoaikanhakijoidenoiden turvapaikkamenettely menee nopeasti ja heidät palautetaan lähtömaihinsa jo nytkin. Ns. turvallisista maista tulevien osalta kielteisen päätösten antaminen on suhteessa huomattavasti suurempi kuin muista maista tulevien osalta.

Turvapaikanhakujoiden turvapaikan tai oleskeluluvan saanti on myös huomattavasti suhteessa hakijoiden määrään vähentynyt. Scengeb-sopimus ei kiellä väliaikaisia rajatarkastuksia, eli se ei ole sopimuksen vastaista.

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden Vastaus kommenttiin #126

Johan taas on jutut. Ne kansaiväliset sopimukset eivät edellytä turvpaikanhakijoiden "tilanteen tarkistamista" Suomessa. Ei se turvapaikka- mentettelyn enteminen nopeasti mene kun päätöksistä voidaan tehdä valituksia.
Kirjoitat kuin luulisit, että ei mitään maksa ottaa tänne turvapikanhakijoita turvallisista tulomaista, vastata heidän majoituksesta, ylläpidosta ja kaikista kustannuksista ja sitten voimaantulleen kieltisen päätöksen viimeisen ratkaisun voimaantulon jälkeen palauttaa heidät lähtömaahansa. Lisäksi syntyy huomattavaa haittaa siitä, että kaikki täällä kieltisen turvpaikkapäätöksen saaneet eivät suostu poistumaan Suomesta. Osa turvapaikanhakijoista aiheuttaa hankaluuksia jo ennen turvapaikkapäätöksen valmistumista.
Suomi ja sen veronmaksajat vosivat välttyä paljoilta kustannuksilta ja monilta hankaluuksilta, jos lakimme sallisi rajoiottaa tai estää turvpaikanhakijoiden maahatuloa.
Luulisin sinunkin tietävän, että noilla väliaikaisilla rajatarkastuksilla, eikä edes rajanylityspaikan tilapaisellä sulkemisella, saa lain mukaan estää kenenkään turvapaikanhakijan maahntuloa.
Tällaisen lakisännöksen voimaanjättäminen ei voi tolkun ihnmisten hyväksyttävissä nykyisessä maailmanmenossa. Rajamme ovat käytännössä täysin avoimet turvpaikanhakijoille. Kuitenkaan ei ole hallitus, eikä yksikään kansanedustaja tehnyt ehdotusta edes tuon lainkohdan muuttamiseksi. Syytä siihen pitäisi kysellä enemmänkin. Varsinkin kun Afrikastakin koko ajan "lappaa lisää porukkaa" EU:n alueelle.
Lähempänä huolena on kuinka käy, kun päättyy Venäjän kanssa tehty sopimus, joka on ulkoistanut rajatarkastuksen heille. Sillon on reitti vapaa siltäkin suunnalta. Enemmän vastuullista toimintaa tässäkin tarvittaisiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #127

Sinun tulee varmaan asettua ehdokkaaksi, jottya pääsisit näitä aloitteita itse tekemään?

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden Vastaus kommenttiin #129

Kun se ehdokkaaksi pyrkiminen ja ehdokkuus eivät anna siihen mahdollisuutta, jätän niiden alotteiden teon tehtäväksi heille, joille siihen on anntettu mahdollisuus.Toivottavasti he kokevat velvollisuudekseen tehdä alotteita silloin kukn niihin on ilmeinen tarve. Saattaa vain olla niin kehenosti, että se velvollisuus koetaan toisarvoiseksi muiden vaateiden rinnalla.
Kommenteistasi päätellen mielestäsi on vähäteltävissä se, että rajamme ovat käytännössä täysin avoimet turvapaikanhakijoille.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #85

Miksi sitten nyt niin ahkerasti poliisit ahkerasti tarkastaa henkilöpapereita, näiden muutamien tulijoiden löytämiseksi ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #109

Maassa laittomastiolevat täytää saada kirjoihin ja kansiin. Kyllä viranomaisten on syytä tietää, ketä maassa oleskelee.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #26

Täsmällisempi määrä Saksaan saapuneista 2015 on kuitenkin 885900 maahanmuuttajaa (1,08 %) EU tilaston mukaan, kun Saksan väkiluku on n. 81,8 milj. Uutisoitua Saksan maahanmuuttajamäärää on liioiteltu huomattavasti.
Suomeen saapui bastaavasti 31500, kun väkilukumme on n. 5,5 milj.
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/...
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/...

Linkki vielä koko EU jäsenmaita koskeva muuttovirta myös koskien vuotta 2016. Grafiikasta katsottuna näyttäisi Pohjoismaat olevan muutoalueita suhteessa mm. Saksaan hyvinkin kysyttyjä kohdemaita. Saksan maahanmuuttajien määrä kesä 2015 . touko 2016 määrältää näyttäisi olevan hieman yli 950000, joten vieläkin alle miljoonan. http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/tilastot/tur...

Kielteisemmin on alkanut suhtautua hallitsemattomaan maahanmuuttoon Merkelin oma hallituskumppanipuolue CSU ja AfD. Hallituskumppani CSU:n johtaja, Baijerin osavaltion pääministeri Horst Seehofer on sanonut, että yläraja on tullut vastaan. Ko. puolue on tehnyt puoluekokouksessa päätöksen jotta kattoraja on otettava käyttöön maahanmuutossa. http://yle.fi/uutiset/3-8359398

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/10...

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/11...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #47

Itse asiaa tämä tarkennuksesi ei kuitenkaan miksikään muuta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #47

Siis kirjattua ja 10000 kirjaamatonta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #83

Toistan kysymyksesi. Perusteluja, jos antamasi määrä koskee Suomea?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niko, olen kanssasi smaa mieltä, en usko, että kyseessä olisi ollut mikään tarkoitushakuinen "linssiin viilaus" Mutta voi tietysti olla, että perussuomalaisten nuivat näin kokivat?

Niko Sillanpää

Tuo haastateltu oli anonyymi. Se, että persut eivät usein osaa lukea laki- tai muita sopimustekstejä, ei ole uutta, mutta minua siis lähinnä mietitytti, miksi kokoomus ja keskusta ajavat tässä kansainvaeltajien intressiä, vaikka ovat oikeistopuolueita. Kyseessä on kuitenkin selvä intressiristariita kansainvaeltajien ja sosiaalisten tulonsiirtojen rahoittajien sekä kotimaisten tulonsiirtojen vastaanottajien kesken.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Niko, johtunee siitä, että Keskusta ja Kokoomus eivät ole nuivia?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #29

Intressipolitiikan tekeminen mitä moninaisimmissa asioissa ei näytä vaativan erityistä "nuivuutta". Todennäköisin syy lienee pakonomainen tarve peesata Merkeliä ja Junckeria kaikessa. Mutta kieltämättä molemmissa em. puolueissa näyttää olevan toimijoita, joille suhtautuminen kehitysmaiden köyhyyteen ja tämän seurauksiin muodostaa moraalisen imperatiivin, jotain, joka ratkaisee hyvyyden ja pahuuden. Mikä on uskomattoman lapsellinen ja älyllisesti kelvoton ensisijaisena lähestymistapa asiaan muulla kuin ehkä yksityishenkilön toiminnan tasolla.

Eli kyllä, kokoomus ja keskusta saisivat aikuistua tässä ja lopettaa "heikoista heikoin", "hätähätähätä-vastuuvastuuvastuu" ym. emootioretoriikan. Sellainen on todella noloa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Niko, myös Merkelin ja hänen CDU-puolueensa ja varsinkin sisarpuolue CSU:n linja turvapaikanhakijoita kohtaan on merkittävästi kiristynyt. Eri kansainvvaellusreittejä on suljettu. Merkelin ja Junckerin johdolla on tehty pakolaissopimus mm. Turkin kanssa. Saksa on palauttanut rajatarkastuksen voimaan tietyillä rajoillaan ja perheenyhdistämisen ehtoja on Saksassakin kiristetty.

Koko Euroopassa turvapaikkapolitiikka on selkeästi kiristynyt viimeisen vuoden aikana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Turvapaikkapolitiikan kiristymistä voi tietenkin kutsua nuivuudeksi sanan alkuperäisessä merktyksessä. Suomessa nuiva kuitenkin nykyään tarkoittaa pakolaistilanteen hyödyntämistä populistiseen agitaatioon sellaisella tavalla missä flirttaillaan fasismin ja rasismin kanssa sekä erilaisten länsivastaisten tahojen kanssa.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #42

"...missä flirttaillaan fasismin ja rasismin kanssa sekä erilaisten länsivastaisten tahojen kanssa."

Sini, unohdit natsismin, imperialismin, totalitarismin, diktatuurin, kolonialismin ja despotismin.

(tämä viesti oli sarkasmia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #45

Kolonialismin kanssa nuivat eivät flirttaile. Fasismin, natsismin, imperialismin, totalitarismin, diktatuurin ja despotismin kanssa kyllä. Rasistejahan he ovat, itsensä kanssa ei voi flirttailla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #36

Luulenpa Niko, että juuri tuohon kytkeytyvät po. kahden puolueen näkökulmien taustat.

Sen vuoksi Suomi tulee kaiken kaikkiaan myös muissa EU-asioissa ottamaan niskaansa järjettömiä ikeitä ja osumia kuvitellen, että niistä seuraa palkinto tai että moraalinen oikeassa oleminen jotenkin lohduttaa kansalaisia, kun älyllisesti ja eettisestikin kelvoton kupla viimein puhkeaa.

Muuten on todella vaikeata selittää kuluneiden noin 10+ vuoden poliittisia linjauksia, joita tässä suhteessa kutsuisin pahimman laatuiseksi populismiksi, jolle päättäjät eivät näytä uskaltavan laskea edes hintalappua.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #41

Mielestäni Suomessa altruismi ymmärretään väärin. Siinä toteutetaan yhdenlaista tarkoitus pyhittää keinot -politiikkaa. Autetaan yksioikoisesti ilman kriittisyyttä. Ikään kuin avuntarvitsijaksi ilmoittautunut olisi itsestäänselvästi aito avuntarvitsija, eikä esimerkiksi niin valehteleva tai luuleva. Sinisilmäisyys kostautuu.

Niko ihmetteli, miksi maksajat ovat niin oikopäätä valmiita lisämaksamiseen. Syy voi olla sekin, ettei lisämaksaminen rasita omaa kukkaroa suhteessa paljoa. Silloin voi tuntua, että kun itsellä on varaa, on valtiollakin varaa. Sipilällä puolestaan on kristillinen tausta ja siihen kuuluu hädänalaisten auttaminen.

Tulon torppaaminenhan on siksi tärkeää, että saadaan salakuljetusbisnes ajettua alas ja päästään itse valikoimaan tulijat. Nyt rikolliset rikastuvat ja tulijat itse päättävät ovatko avuntarpeessa. Jo se, että tulijat ovat miehiä, kertoo osaltaan, etteivät heikommat ole tänne apua päässeet hakemaan.

Tärkeää on myös se, että voidaan auttaa paikan päällä. Suomi on kallis koti autettavalle. Siinä menee rahat haaskuuseen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Olisi kyll hienoa jos saataisiin Suomeen kunno Nationalisti puolue, ei rasistista. Järkevä puolue joka ajaisi oman kansan etua!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voi olla vaikeaa. Nationalismi on yleensä historiassa johtanut yltiönationalismiin.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Tiesitkö, että demokratia on yleensä historiassa johtanut tyranniaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #58

Joskus, muttei aina. Yltiönationalismi puolestaan aina.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #60

Tietämätön kun olen niin pakko kysästä: mitä on yltiönationalismi? Ja missä näin on käynyt?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #70

Voisit itse hetken miettiä sitä, minkä takia lähes kaikki maailmassa käydyt sodat ovat syttyneet? Missä kaikkialla on haluttu alistaa vieraita kansakuntia vieraan kansakunnan pakkovallan alle? Esimerkkejä löytyy pilvin pimein aika läheisestäkin historiasta. Eikä tarvitse mennä edes Eurooppaa kauenmaksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä tämä on ollut ihan selä asia pitkän aikaa, kyse on vain siitä, koska Soini hommasta luopuu. Ennen luopumista on vaikea häntä haastaa, enkä usko siihen Halla-Ahonkaan lähtevän.

Soinilla on kuitenkin vielä iso kannatus puolueen sisällä, eikä se haastaminen johda oikein muuhun kuin selvään tappioon.

Sitten jos Soini ei enää jatka, niin siinä on se käännekohta puolueen jatkon kannalta, voittaako maltillisempaa linjaa ajavat vai nämä isot maahanmuuttokriitikot.

Tuo valtataistelu tulee ratkaisemaan puolueen tulevaisuuden, mikäli suunta on sama kuin Saksassa, että jyrkempi siipi voittaa, se tarkoittaa pitkässä juoksussa eristäytymistä ja ulkosyrjälle joutumista Suomen politiikassa.

Mikäli taas maltillisempi puoli voittaa, puolue säilyy salonkikelpoisena, mutta kannatukseltaan siinä Vasemmistoliiton kokoisena.

Mahdotontahan ei tosiaan ole puolueen hajoaminenkaan.

Soini on pian työnsä tehnyt, ja niinkuin Jokisipiläkin viikolla sanoi, joka tapauksessa Soini on tehnyt Suomessa poliittista historiaa, kaipa se hänelle riittää eläkepäiviksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Soinin ploki kertoo mielestäni Soinin tuntoja juuri nyt. Epävarmuus omasta asemasta puolueen ehdottomana valtiaana on selkeästi kasvanut?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tämä perussuomalaisten jäsentenvälinen on ollut eri muodoissa käynnissä jo jonkin aikaa. Näin europarlamentaarikko Halla-aho suhtautui keväällä ulkoministeri Soinin näkemykseen siitä, että turvapaikanhakijoiden virran pysähtyminen on hallituksen ja siellä erityisesti perussuomalaisten ansiota:

”Tota noin... Suomihan ei ole saanut vielä aikaiseksi minkäänlaisia tiukennuksia turvapaikka- tai perheenyhdistämispolitiikkaan tahi maahanmuuttajien sosiaaliturvaan. Lisäksi Suomi antaa automaattisesti oleskeluluvan melkein kaikille irakilaisille ja somaleille, eikä meille muita juuri tule. Näistä lähtökohdista on aika vaikea nähdä, millä tavalla Suomen hallituksen toiminta olisi vaikuttanut turvapaikanhakijamäärien vähenemiseen.”

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21480...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä tämä kehitys on ollut jo pitkään selvästi näkyvissä. Puolueen kannatuksen romahtamisen jälkeen nuivien edustajien kommentit ovat selvästi koventuneet. Myös Soini on muuttanut käytöstään nuivia kohtaan. Immostakaan ei Soinin puheista huolimatta ole vieläkään "harjattu".

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Kyllähän se oli nähtävissä, että kun tilaisuus tarjoutui ujuttautua pehmeään kohteeseen eli Soinin populistipuolueeseen enemmistö näistä "sisukkaat" valitsivat sen. Kokoomuksessa vaikutusvallan saaminen olisi ollut paljon vaikeampaa jo puolueen suuruuden tähden. Kokoomus on aina onnistunut sulattamaan ja kasvattamaan tuon suunnan ääriaineksista sisäsiistejä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Soini niittää nyt sitä, mitä hän kannatuksen kasvun toivossa ennen 2011 vaaleja kylvi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos Soini haluaa jatkaa puheenjohtajana, niin kysymys kuuluu, kuka on tämä selkäänpuukottaja tai Juudas, joka pettää hänen luottamuksensa ja haastaa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tynkkynen nyt on tuon puolueen asteikossa nolla.

Ainoa varteenotettava toisen laidan haastaja on Halla-Aho, ja mulla on sellainen olo, että ei tuo mies nin tyhmä ole, että lähtee Soinia haastamaan, sen häviön mahdollisuus on niin suuri ja sen jälkeen kaikki on entistä vaikeampaa.

Halla-Aho kyttää sitä hetkeä, kun Soini luopuu, koska ei siihen missään tapauksessa kovin pitkää aikaa mene. Sitä ennen Soini yrittää selvästi nostaa Terhoa, Niinistöä ja Lohelaa ylemmäs, ja siten mahdollistaa oman mieleisen ehdokkaan valinta.

Kannatuksen lasku ja jäsenistön harmitus sitten taas sataa Halla-Ahon laariin. Mielenkiintoista ja kovaa taistelua on varmasti tiedossa sinä päivänä kun Soini luopumisestaan ilmoittaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

Mielestäni Halla-aho ei ole puoluejohtaja-ainesta. Mutta hän kyllä pysyy nuivien ideologisena johtajana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Halla-aho se tuskin on. Hän jatkaa tyytyväisenä Euroopan parlamentin vihreällä oksalla. Varmasti muitakin löytyy.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tilanteen niin vaatiessa uskaltavat iskeä edestäkin, kukaan ei ole korvaamaton.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ahti Moilanen ei varmaankaan enään halua haastaa, kun Tuomas Okkonen ei uskaltanut seinäjoen puoluekokouksessa, vaikka niin oli sovittu.
Moilanen kamppanjoi linja-autossa kokomatkan Seinäjoelle valintansa puolesta, olihan hän saanut olla puolueen varapuheenjohtajakin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Aimo ensimmäinen haastaja Soinille on jo ilmoittautunut. Lue kommenttini nro 116.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Huhtasaarta olen veikannut ennenkin ja veikkaan edelleen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Yksi mahdollisuus muiden joukossa.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Tässä tehdään vauhdilla Soinista "rampaa ankkaa". Ellei asiassa olisi jotain perää ei sitä näin olisi esiin nostettu. Itse epäilen, että Soinin jälkeen jäljelle jäävistä perussuomalaisista tulee suurin piirtein jonkunlainen IKL.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Höystettynä avoimella muukalais- ja islamvihamielisyydellä Saksan AfD:n tapaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #35

Tuon takiahan varmaan Soini vielä miettii jatkoa, mikäli puolueessa olisi rauha, eikä tuollaista äärisiipi uhkaa olisi, varmaan olisi jo Soinikin valmiina luovuttamaan.

Mikäli tuo äärisiipi voittaisi puheenjohtajuuden, niin sehän olisi pitkässä juoksussa puolueen kuolinisku, hetkellisesti voi ääniä hölmöiltä kahmia, mutta nuo yhden asian puolueet kuihtuvat kyllä muuten pois.

Yleisesti ottaen on mielenkiintoista katsoa miten käy, yleensähän tällaista isoa kuhinaa ei ilman persuja olisi, mitä nyt demarit eivät ole koskaan tyytyväisiä johtajaansa, mutta se nyt on enemminkin sääntö.

Joka tapauksessa, luopuu Soini tai ei, enemmän tulee sisältäpäin meteliä persuissa, kun todennäköisesti tulee vaaleissa turpaan, niin ei sitä omat hyvällä katso, sitten se kuhina ja suhina vaan kasvaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #38

Tässä vaiheessa Soini todellakin vielä miettii. Hän miettii sitä, että voiko hän hävitä vaalissa puheenjohtajan paikkansa? Jos se näyttää mahdolliseslta, hän vetäytyy itse kasvonsa säilyttäen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #34

"Tykistöpatteri valmiina ampumaan, ole siäkin, äänestä KOKOOMUSTA"!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #34

Tarkoitatko, että lakkautetaan IKL:n tapaan, käytäntö on osoittanut, että johtajaa on toteltava.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #118

Tuskin LEW lakkauttamista tarkoitti.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Kun Soinille ei ollut haastajaa, väheksyttiin yhden miehen puolueeksi. Oli kuitenkin selvää, että kokemuksen ja julkisuuden karttuessa esiin nousee jonain päivänä haastaja. Ensikevät on sikäli osuva ajankohta haastamiseen, että ministereillä on pari vuotta kokemusta takana ja kokous on viimeinen ennen EK-vaaleja. Kuntavaalit merkitsevät paljon.

On puolueen vahvuus, että hahmoja nousee esiin.

Elovaara kokee turvattomuutta ja pelkää pahempaa mitä aidosti tapahtuu. Näin uskon. En toki tiedä, mitä eduskuntaryhmässä puhuvat, sieltähän näkemyksensä ammentaa. Strategisesti ei ole viisasta hajottaa puoluetta, joten niin ei tapahdu. Kärkihahmot tajuavat sen. Se on ennemminkin kommareiden hommaa.

AfD on mielenkiintoisesta vertauksesta huolimatta sikäli huono verrokki, että se näkyy muuttaneen luonnetta varhaisemmassa vaiheessa. PS on jo vakiintuneempi ja siten jäykempi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Todennäköisesti haastaja Soinille löytyy? Siihen ei vaikuta edes kuntavaalien tulos mitenkään.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Kuntavaalien tulos vaikuttaa siihen, kuinka vahva asema Soinilla on.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #59

Mikko, millainen kuntavaalituloksen tulisi olla, jotta se vahvistaisi Soinin asemaa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mikko strategisesti ei varmaan ole viisasta hajottaa puoluetta.Soini tämän varmasti ymmärtää. Mutta ymmärtävätkö puoleen Nuivat, se on toinen asia? Miksi Elovaara kokisi jotain yurvattomuutta? Kuka tietää, oikeasti,mitä aidosti tapahtuu.

AfD on aivan oikea verrokki. Ei vielä ole kovin montaa vuotta siitä, kun Soini hyväksyi nämä maahanmuuttokriitiset Halla-ahon johdolla puolueen täysivaltaisiksi jäseniksi ja ehdokkaiksi keräämään puolueelle ääniä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mikko, onko muuttunut miksikään , jo puolueensäännöt tämän pitävät sisällään.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ei se ny kuulkaa hajoa vaikka laulaisitte)))

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eiköhän ne suht normaalit ole jo kaikkoamassa omille teilleen, joten Arto on varmaan oikeassa. Jäljellä jäävät vain Arto ja muut nuivat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Börje, tämä olisi yksi skenaario, jos perussuomalainen puolue hajoaisi. Mutta kuka ja millainen on mielestäsi normaali ihminen?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #100

Normaalihan on tilastollinen termi, joka kuvaa suurinta ryhmää. Tässä arvoasteikossa nuivia on arvioni mukaan 5% ja loput niitä normaaleja. Arto kuuluu ilman muuta nuiviin näkemäni ja kuulemani perusteella. Piti nimittäin Mäntsälässä messuilla puheen, jossa tämä asia ei jäänyt kenellekään epäselväksi.

Tuo 5% on nuivapersujen luontainen kannatus, joten nuo 3% lienevät vanha-SMP:läisiä, jotka eivät vielä ole tajunneet tapahtunutta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #110

Tätä arvelinkin. Sinulla on aivan oma käsityksesi siitä, millainen on "normaali" ihminen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

...tai miten väänteleisitte...se vaan olla pörheltää ja rehottaa...ensi vaaleissa nähdään)))

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saapas nähdä? Jäämme rauhassa odottelemaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Yks paukaus vain kuuluu ei lokkia enään"!, näin käy puolueellekin, jos sääntöjä ei muuteta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Maahanmuuttokriittisten voima mittautettiin kahdessa jytkyssä, ei riittänyt sellaisen asemaan jolla olisi päässyt vetämään pääministeripuolueena linjoja. Oleellisempaa on kuinka paljon maahanmuuttokriittisyys saa vaaleissa ääniä?

Ei ainakaan tähän asti ole saanut riittävästi. Pettyneet maahanmuuttokriittiset joutuvat hyväksymään demokratian realiteetit. Ei auta vaikka missä puolueessa maahanmuuttokriittiset olisivat puolueen johtopaikoilla, jos vaaleissa suuri äänestäjien enemmistö ei ole asian takana.

Koko asian analysointi pitää lähteä eduskuntavaalien äänestäjistä, se ratkaisee.
Minkälaisen paketin maahanmuuttokriittiset pystyisivät rakentamaan vaaleihin, jolla he saisivat niin paljon ääniä, joilla eduskunnassa saisi asiat läpi?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jorma, esitit hyviä kysymyksiä. Sinun tulisi vain osoittaa ne juuri perussuomalaisten Nuiville.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitä on sitten se maahamuuttokriittisyys?

Mielestäni tämän hallituksen linja kokonaisuudessaan on osoittautunut toimivaksi. Suuret määrtä turvapaikanhakijoita saapui, ja siihen nähden asiat hoidettiin hyvin. Tietysti oli ongelmia ja tehtiin ehkä alussa vääriäkin päätöksiä, mutta eihän mikään euroopan maa ollut tuohon valmistautunut, joten kokonaisuutta kun katsoo melko hyvin kaaoksessa onnistuttiin.

Nythän on sitten se jälkivaihe, jossa suuri osa palautetaan tai yritetään palauttaa, kriteerejä on ihan koko euroopan laajuisesti kiristetty, ja Turkin Diktaattori hoitaa tällä hetkellä asiat niin, ettei tällä hetkellä tulijoita paljonkaan ole.

Mitä sitten tämä maahanmuuttokriittinen ns. nuiva joukko vielä haluaa? Kun asiat on nyt meko hyvin järjestyksessä ja kriteerit tiukat, niin mitä nuivat vielä haluavat. Kun kuitenkin mennään kansainvälisten lakien mukaan, niin mielestäni ollaan nyt jo tiukennettu politiikkaa paljon.

Kaikki mitä nuivat nyt sitten lisää vielä haluavat, ei välttämättä ole mitenkään linjassa yleisten ihmisoikeuksien kanssa, pitäisikö vielä jotenkin kiristää sortumatta rasismiin, melko mahdotonta epäilen.

Nuivien jutut ja valitukset vielä tiukemmasta toiminnasta on vain suurta puhetta, mikään eurooppalainen valtio ei tästä enää juuri pysty tiukentamaan politiikkaansa.

Nuivien ja Halla_aholaisten puheet ovat tyhjää puhetta, ja ymmärtäähän sen kun kaikki toiminnot on jo tämä hallitus tehnyt.

Puhdas muukalaisviha ja rasismi on sitten se seuraava askel, ja tuskinpa sillä isoja äänisaalitaa kahmitaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Petteri, olet täysin oikeassa siinä, että jos noudatetaan kansainvälisiä sopimuksia, on turvapaikkapolitiikan lisäkiristäminen varsin vaikeaa.

Nuivat toiminnallaan saattavat kyllä joukutella persuille lisä-ääniä. mutta silloin puolueen toinen pää vuotaa, ja kokonaisuus ei ainakaan kasva. Mutta nuivien osuus persujen päättäjissä voi kasvaa. Tiedä sitten, onko tämä heidän tavoitteensa. Viimeistään silloin puolueen salonkikelpoisuus päättyy.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

On totta, ettei linjaa ole EU:ssa tiukennettu, vaan on vain alettu pikkuhiljaa noudattaa Schengen-ulkorajasopimusta ja siihen sisältyviä poikkeusklausuuleita sisäisten rajojen osalta.

Eiköhän noin 2,5 vuoden sisällä aika moni asia ala avautua, kun tullaan v:n 2019 EU- ja eduskuntavaaleihin? Silloin ehkä nähdään jo pysyvämpiä yhteyksiä syiden ja seurausten välillä. Useammankin puolueen pesänjakajat ovat silloin tulleet esille ja vanhempi kaarti alkaa kirjoitella muistelmiaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja tämän väität tosissasi olevan totta? Pakolaisten sosiaaliturvaa on alennettu lähes kaikissa Eu-maissa. Turvapaikan myöntämisperusteita samoin. Perheenyhdistämistä vaikeutettu. Tuhansia "turvapaikkashoppareita" on palautettu lähtomaihinsa, Suomestakin. On tukittu turvapaikkakansainvaelluksen reittejä jne. Ja nämä sinä kuittaat sillä, on alettu pikkuhiljaa noudattaa Schengen-ulkorajasopimusta?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #67

Rauhoitu, sillä tätä tarkoitin:
1) Tiukennuksia on tehty siinä määrin, kuin voimassa olevat sopimukset liikkumatilaa sallivat. Alunperinhän sanottiin, ettei mitään voi tehdä, koska sopimukset, mutta jopa muita arvostelleet Saksa ja Ruotsi toimivat jo toisin.

2) On ihan järkevää, että myönnät "turvapaikkashoppareiden" olemassaolon ja palautuksen, mitä jotkut nuivat jo 5 vuotta sitten ehdottivat. Silloin niitä, mukaan lukien 'houkuttelevuustekijöistä luopuminen', pilkattiin. Nyt osa niistä on jo käytössä. Nille ei siis ollut laillis-sopimuksellista estettä.

3) Ulkorajojen vuotaminenhan ne reitit EU:n sisälle eli Schengen-alueelle on mahdollistanut (mm. Italia, Kreikka ja Balkanin reitti), vaikka Frontexin piti niitä rajoja valvoa. Sisärajojen valvontaan taas on useassa maassa otettu käyttöön Schengenin mahdollistamat "väliaikaiset" tarkastukset (Ruotsi, Tanska, Itävalta, Unkari, Ranska jne.).

Kuittaan siis nuo EU:ssa tehdyt muutokset niin, että niiden käyttöön ottoon ei jo aikaisemminkaan välttämättä olisi ollut mitään sopimusteknistä tai laillista estettä. Ne siis kertovat Schengen-sopimuksen joustomahdollisuuksista, jos niin käytännössä halutaan. Mitään EU-maata ei vielä ole vedetty Haagiin tms. tästä syystä.

Oletan, että tämä selvensi Sinulle lyhyttä kommenttiani paremmin? EU-sopimuksia ei siis tarvinnut vieläkään olennaisesti muuttaa (vaan tulkita tiukemmin), jotta ongelmaan olisi voitu jo aiemminkin tarttua. EU:ssa jotkut vain vain päättivät panna pelin poikki.

Se, ettei niin tehty jo aiemmin, on osa poliittisen päätöksenteon 'kädettömyyttä'.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #68

Sopimuksia ei ole muutettu. Mutta jokainen maa on toteuttanut omassa maassaaan näiden tulkintojen kiristämistä. Suomi omalta osaltaan sopi Venäjän kanssa oman ulkorajansa suojaamisestapakolaistulvalta.

Tällaisen turvapaikanhakijatulvan seurauksena on aivan selvää, että joukossa on useitakin, jotka turvapaikkaa eivät kansainvälisten sopimusten mukaan tarvitse. Siksi turvapaikan ja oleskeluluvan saaneiden määrä suhteessa sen hakijoihin on vähentynyt oleellisesti niin Suomessa kuin muissakin Eu-maissa.

Siis turvapaikkakäytäntö on kiristynyt koko Schengen-alueella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eu:n turvapolitiikka voi vieläkin kiristyä? Saksan sisäministeri Thomas de Maiziére (CDU) on usein esittänyt, että Välimerestä pelastetut pakolaiset palautettaisiin välittömästi takaisin lähtörannikolleen. Hän toisti esityksensä taas eilen.

http://www.sueddeutsche.de/politik/afrika-das-mitt...

Toistaiseksi hän ei kuitenkaan ole saanut kannatusta esitykselleen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Iivisniemen pesänjakajat

Tarkoittaako tämä sitä, että luopuessaan puheenjohtajan tehtävästä Soini joutuu muuttamaan pois kotoaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sitä voit arvuutella vaikka aivan itseksesi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei suinkaan, vaan palaamaan yhteislistan ehdokkaaksi, josta pääsi Espoon valtuustoonkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

http://m.iltalehti.fi/uutiset/20161107200024408_uu... Tällainen juttu Iltalehdessä. Leena Meri vääntää taattuun nuivaoikeaoppiseen retoririikkaepäsympaattisuusennätystyyliin että Tiina Elovaara painostaa. Kun joku sanoo jotain mikä ei palvo nuivia hän : Painostaa.
Toinen nuivaretoriikkakikka ja yhtä epäsympaattinen on että alkaa kommenttinsa "tätä ei Suomessa saa sanoa", ja sitten sanoo jotain nuivien 24/7 hokemaa ialamjuttua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sini tukintasi on oikean suuntainen. On ihmeellistä, että puolueen varapuheenjohtaja kokee jotenkin painostamisena sen, että puolueen toinen kansanedustaja kertoo omia mielipiteitään?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Näyttäisi siltä, ellei perussyhin puututa, mistä nykyinen kansaivaellus johtuu, niin todennäköisesti se tule jatkumaan ja jopa kiihtymään maapallon väkiluvun kasvun myötä, varsinkin kun tuo väestökavu tapahtuu, siellä missä elämisen ehdot ovat kaiken huonoimmat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Arto toteamuksesi on oikeA. mutta miten? Enää se kysymys on ratkaisematta?

Jaakko Paasonen

Meinaatko Pekka, että asia ratkeaa pääministeri/hallituksen ilmoituksella..tulkaa tänne/rajat auki,politiikalla?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #128

Jaakko, Suomi on oleellisesti kiristänyt turvapaikan ja oleskeluluvan myöntämistä pakolaistulvan kasvaessa viime vuonna nykyisen hallituksen toimesta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Afrikassahan aurinkokin paistaa seipäänreikään ja saadaan monta satoa vuodessa, meillä ei kaikkina kesinä yhtään kunnollista.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sepä se, mutta näkemys, että EU:n hajomisen myötä, kansanvaellus saataisiin hallintaan tai peräti loppumaan, niin sille ei perusteita löydy. Melkeinpä on niin, ellei EU:n tapasta yhteistyöelintä juuri nyt olisi, niin todennäköisesti Eurooppa olisi kaaoksessa, huomattavasti enemmissä määrissä kuin nyt.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos Euroopan unionia ei olisi, olisi jo pystytty 10 mertriä korkeat raja-aidat pakolaistulvan seurauksena kaikkien maiden rajoille. Kaupankäynti ja kaikenlainen yhteydenpito naapurimaihin olisi katkennut ja protektionismi nationalismin kera oli nyt kurssissaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

" Kaupankäynti ja kaikenlainen yhteydenpito naapurimaihin olisi katkennut..."

En vaan ymmärrä, miten laillinen kansainvälinen kaupankäynti ja laiton maahantulo liittyvät toisiinsa? On ne ennen osattu erottaa toisistaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #97

Kysymyksessä oli Eu:n vapaakauppa-alue. Jos sitä ei olisi, jokainen maa sooloilisi itsekseen. Palattaisiin protektionismiin kaikkine tullimuureineen ja ihmisten liikkumisen rajoittamisineen. Laitonta maahanmuuttoa olisi senkin jälkeen. Se vain olisi viranomaisilta piilossa. Laitonta maahanmuuttoa oli jo paljon ennen Euroopan unioniakin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #99

Etteikö olisi ollut kansainvälistä kauppaa ennen EU:ta?

Muistatko GATT-sopimuksen, jolla pyrittiin tullien alentamiseen ja tätä kautta kaupan esteiden vähentämiseen. Sopimusta tarkistettiin myöhemmin useita kertoja. Sopimuksen voimassaoloaikana maailman tullitaso laski 40 prosentista neljään prosenttiin. Suomi liittyi sopimukseen 25. huhtikuuta 1950. GATTin pohjalta syntyi Maailman kauppajärjestö eli WTO vuonna 1995.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #101

Oli toki. Kaupan esteitä pyrittin jo ennen Eu:n vapaakauppa-aluettakin vähentämään. Varsinainen kaupan esteiden purkaminen kuitenkin toteutui vasta Eu:n myötä. Samalla myös purettiin ihmisten vapaan liikumisen esteet Eu:n sisällä. Kaikki erilaiset sopimukset tehtiin tätä ennen kahdenvälisinä valtioiden kesken.

Tullit toimivat jarruina kaupankäynnille Euroopassakin. Euroopan sisällä asukkaat eivät voineet vapaasti valita asuin-, työ- eikä opiskelumaataan.

Byrokratia omalta osaltaan nosti tullien isäksi kaupan kustannuksia ja vaikeutti ja hidasti tavaran kulkua maasta toiseen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #102

Ja silti, suurin osa maailman kaupasta käydään EU:n ulkopuolella. USA, Kanada, Kiina, Australia ja kohta myös UK pärjäävät suht.koht. hyvin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #103

Näillä kaikilla maitsemillasi tahoilla on omia vapaakauppasopimuksia lähialueillaan. Lisäksi viime viikolla allekirjoitettiin vapaakauppasopimus Eu:n ja Kanadan välille.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #104

Pekka,
koko keskustelusäie lähti liikkeelle siitä, että sidoit kansainv. kaupan ja vapaan maahanmuuton tiukasti toisiinsa. USA, Kanada ja Australia ovat esimerkkejä siitä, että näin ei välttämättä ole. Japanista puhumattakaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #105

Kovin kummallisena näet keskutelusäikeen alun. Tämä lähti liikkeelle Arto Granlundin kommentista, että kansainvaellusta tuskin saataisiin hallintaan sillä, että Eu hajoaisi.

Vertauksesi USA:an, Kanadaan, Australiaan tai Japaniin ei ole kovin relevantti verrattuna niiden asemaan verrattuna pieniin eurooppalaisiin valtioihin. Euroopalaiset valtiot tarvitsevat yhteistyötä muiden kaltaistiensa kanssa, jotta ne olisivat kansainvälisessä kaupassa samalla viiivalla kaupan suurmaiden kanssa. Siksi Euroopan unioni.

Jostakin syystä esimerkiksi Japani on Eu:n muodostamisen jälkeen investoinnut valtavasti Eurooppaan päästäksaeen Euroopan vapaakaupan piiriin. Jostakin syystä Kanada halusi tehdä Eu:n kanssa vapaakauppasopimuksen. Suomen ja muiden pienten Euroopan valtioiden olisi lähes mahdotonta jokaisen erikseen tehdä jokaisen omat sopimuksensa kaupan mahtimaiden kanssa. Siksi Euroopan unioni.

Maahanmuuttoasiassa Eu-maiden tulee vain vielä löytää yhteinen linja ongelman ratkaisemiseksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #99

Karkotettiinhan ministerin aviomiekin Kolarista Ruotsiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #119

??? (Uteliaisuus tappoi kissan)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tänään julkaistu e2 ajatuspajan tekemä raportti kertoo monta syytä, miksi perussuomalaisten olisi syytä olla huolissaan puolueensa mahdollisesta hajaantumisesta.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/207911-uusi-tutki...

Jaakko Paasonen

Onko nuiva naivi vai päinvastoin? Siinäpä kysymys. Koko jutun ydin täällä kun tuntuu taas olevan, että pSoinin ja pS puolueen kannatusta on nakerrettava joka kommentissa.. tavalla tai toisella.
Huomaa myös selkeästi eräiden osallistujien vankkumattoman uskon omaan erinomaisuuteensa ja siihen että ovat, ainakin omasta mielestään,aina oikeassa ja muut väärässä...Varsinkin ne ns.nuivat.
Aina tää vaan alkaa hymyilyttää.. nämä "naivien" ryhtiliikkeet ja mielialan kohennus ynnä realiteettien sivuuttamis vaiheet,joissa sivuille ei vilkuilla.., varsinkaan näin kuntavaalien alla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jaakko,tämä on vain normaalia ihmisten välistä "Iivisniemen pesänjakajien" herättämistä ajatuksista ja tuntemuksista. Ja jos olet ketjua seurannut, olet varmasti havainnut, että eri ihmisillä ne tuntemukset kyllä eroavat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ensimmäinen Soinin haastaja on ilmoittautunut. Hän esittäytyy "intellektuelliksi Hakkaraiseksi".
http://www.iltalehti.fi/uutiset/20161108200024678_...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset