plukkala

Deutsche Bank ja Trump?

Saksan suurin liikepankki, ongelmapankki Deutsche Bank, on Wall Street Jounalin mukaan rahoittanut Donald Trumpin liiketoimia noin 2,5 miljardilla dollarilla. Tämä huolimatta siitä, että monet yhdysvaltalaisista finanssitaloista olivat jo lopettanut hänen hankkeidensa rahoittamisen. Näitä finanssitaloja ovat mm. Goldman Sachs, Citigroup ja Morgan Stanley, koska niin monet Trumpin hankkeista olivat epäonnistuneet.

Minnesotan yliopiston oikeustieteen professorin, Richarde Painterin mukaan Trumpin ja Deutsche Bankin läheinen suhde on "jättiongelma" tulevalle presidentille. "Kukaan ei tiedä tarkalleen, kuinka paljon hän on velkaa millekin finanssitalolle ja siksi kukaan ei tiedä, kuinka paljon hän on riippuvainen mistäkin",  toteaa Painter.

Jos Trump olisi valtionvarainministeri tai oikeusministeri, hänen tulisi irrottautua yrityksistään. Tämä sääntö ei kuitenkaan koske presidenttiä eikä varapresidenttiä. Mutta yksi poikkeus tähän sääntöön on olemassa. Yhdysvaltain presidentti ei voi olla velkaa rahalaitokselle, joka kuuluu ulkomaiselle hallitukselle. Jos nyt kävisi niin, että vaikeuksissa oleva Deutsche Bank joutuisi tilanteeseen ,  jossa se vaikka vain väliaikaisesti kansallistettaisiin, olisi Trump ylitsepääsemättömissä ongelmissa.

Trumpin valinnan jälkeen alamaissa ollut Deutsche Bankin kurssi on jostakin syystä noussut noin 20%.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/deutsche-bank-warum-trumps-schulde...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saamme ehkä nähdä myös Trumpin yritysten realisoinnin ja hänen Deutsche Bank sidoksiensa nollaamisen?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Trump tavallaan pelasti Deutsche Bankin nurkkaajilta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Siltä näyttää? Kurssikehitys on ainakin vaalien jälkeen viikossa ollut näyttävä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Oliko tarkoitus kaataa pankki valtion syliin, mutta nyt sitä ei sitten uskalleta enää kaataa. Kyllä 20 prosentin kurssinousu on jo niin mittava, että siitä voi vedellä erinäisiä johtopäätöksiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #4

Vielä en kuitenkaan lähtisi johtopäätöksiä vetelemään. Deutsche Bankin tilanne on yhä vieläkin varsin kriittinen. Ehkä kannattaisi vielä hetki odotella?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #4

Kurssikehitys on ollut seurausta siitä, että pankin tilanne on parempi ja ennuste myös siihen miltä näytti syyskuussa. Myös USA:n sakko lienee alentumassa 12...noin 5 miljardiin dollariin. Ja sekin on huomioitu. Kyllä DB selviää - ilman muuta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Mitä luulet, vaikuttaako tulevan presidentin velka sakon suuruuteen?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #10

Tuskinpa vaikuttaa. Eiköhän tuo liene kulisseissa sovittu jo ennen vaaleja. D-pankin politiikkaan varmasti jatkossa vaikuttaa. Johdannaisten osuutta tullaan edelleen pienentämään. Sitähän on EU:ssa yritetty laajemminkin ajaa, että suurta riskiä sisältävät sijoitukset pitäisi saada erilleen normaalista pankkitoiminnasta. DB on aika voimakkaasti saneerannut toimintojaan ja myynyt sivuliikkeitään (mm. Meksikon pankkinsa) pois.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Deutsche Bankin tilanne pakottaa pankin muuttamaan toimintatapojaan, siksi se saneeraa. Mutta pankin osakekurssin voimakas nousu heti USA:n vaalien jälkeen kyllä tuntuu yllättävältä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmasti tälläkin tilanteella on merkityksensä siihen, miten Saksan liittohallitus toimii harkitessaan päätöksiään Deutsche Bankin suhteen?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Olin tänä aamuna kuuntelemassa pääekonomisti Pasi Kuoppamäen (DF-FI) näkemyksiä. Vielä aamulla ei ollut tätä kytköstä tiedossa vaikka muuten käsiteltiin USA:n mahdollisia vaikutuksia talouteen sekä sivuttiin DB-pankkiakin. Saa nähdä miten käy nyt DB:n neuvottelujen noin 12 miljadin sakkovaatimuksista USA:n suunnasta. Paha paikka Trumpille. Voisihan tässä käydä niin, että Pence saa isompia tehtäviä jo ensi vuoden aikana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

No voihan hän jakaa omaisuutensa lapsilleen? Kytkös voisi lamaannuttaa Trumpin toimintaa?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Valitettavasti taka vuosina erinomaisia analyysejä tehneen Hurrin viimeaikaisiin tuotoksiin on joutunut suhtautumaan tietyin varauksin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hurrin ulostuloissa on viimeaikoina ollut mukana poliittinen agenda. Tässä ehkä parempi selvitys Deutsche Bankin tilanteesta ja vaikutuksista Suomeenkin.
http://www.nordnetblogi.fi/deutsche-bank-uusiutuva...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onko Jan Hurrista tullut perussuomalaisten luottotoimittaja?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16

Ainakin he häntä usein siteeraavat?

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Huh huh.Melkoinen kytkös.

Jotenkin olikin sellainen ajatus, että aika erikoisia uutisia vielä nähdään jenkkilään liittyen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä! Mutta eipä ole Suomessa asiasta uutisoitu?

Niko Sillanpää

Niin mikä tässä on olevinaan ihmeellistä? Kiinteistöjä kehitetään pääosin rahoituslaitoksista lainattavalla velkarahalla. Tuon jutun mukaan DB on luotottanut Trumpin firmoja 1998-2016 yhteensä $2,5mrd, joista jäljellä $350milj. Aivan varmasti hankkeilla on ollut muitakin suuria luotottajia. Mitä sitten?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmasti Trumpin hankkeilla on ollut muitakin suuria luotottajia, mutta SZ kertoo, että ainakin Goldman Sachs, Citygroup ja Morgan Stanley olivat kääntäneet selkänsä Trumpille ja hänen hankkeilleen niiden epäonnistuttua niin usein.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Olisi selvästi Totuuskomission ja Eurogaten sekä myös Uuswatergaten paljastusten aika! SUOMESSAKIN!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Demokratia toimii kussakin demoktatiassa sen omien sääntöjen mukaa. Siksi en näe tarvetta millekään totuuskomissiolle Suomessa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#23. ENTÄS Euroopan unionissa, EMU:ssa ja EKP:ssa? Tarvittaisiinko siellä avoimuutta ja totuuskomissiota ilmaa puhdistamaan? Onko toiminta niissä liian sisäänlämpiävää ja tulehtunutta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

Varmasti avoimuuttakin EU:ssa tarvitaan lisää, se on selvä. Mutta millekään "totuuskomissiolle" en näe tarvetta.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Lisään Pekka vielä yhden linkin koskien pankin vaatimuksia entisille johtajille.

http://www.faz.net/aktuell/finanzen/jain-ackermann...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielenkiintoinen artikkeli Frankfurter Aiigemeinelta. Tämä voi toimia ennakkopäätöksenä myöhemminkin, jos nämä johtajat joutuvat palauttamaan jo saamiaan bonuksia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset