plukkala

Martin Schulzin ja SPD:n yllätys

Saksan SPD on jo kauan hakenut uskottavaa vastavoimaa tuleviin liittopäivävaaleihin kansleriehdokkaaksi CDU:n Angela Merkeliä vastaan. Nykyinen ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier nimitettäneen unionipuolueiden ja SPD:n sopimuksella liittopresidentiksi. Muista näkyvistä SPD-politiikoista sitä "vastavoimaa"  Merkelille ei ole löytynyt. Nykyisen puheenjohtaja Sigmar Gabrielin mahdollisuuksiin ei usko ilmeisesti edes SPD?

Hakeeko SPD nyt apuja Euroopan parlamentista? Euroopan parlamentin pitkäaikainen puhemies Martin Schulz ilmoitti eilen, että hän ei hae enää jatkoaikaa pestilleen puhemiehenä, joka on katkolla vuodenvaihteessa. Hän ilmoitti palaavansa kotimaan politiikkaan ja asettuvansa ehdolle liittopäivävaaleihin kotiosavaltiossaan Nordrhein- Westfalenissa ja jatkavansa kotimaassaan politiikkaansa Euroopan hyväksi.

SPD hakee kansleriehdokasta tuleviin vaaleihin. Onko se Schulz? Sitä ei tiedä vielä kukaan. Kielitaitoinen Schulz olisi jokatapauksessa hyvä ehdokas ainakin Saksan ulkoministeriksi Steinmeierin jälkeen?

Martin Schulzin päätöksestä on uutisoinut Saksan lehdistö laajasti.

http://www.sueddeutsche.de/politik/spd-martin-schulz-wechselt-nach-berli...

http://www.bild.de/politik/inland/martin-schulz/schulz-wechselt-nach-ber...

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/kommentar-ueber-die-k-frage-de...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Uusimpien mielipidemittausten mukaan CDU/CSU:n kannatus pitkän alamäen jälkeen kääntynyt lievään nousuun. Se on nyt 32-36%. SPD:n kannatus mataa yhä edelleen 22-23% tasolla.

http://www.wahlrecht.de/umfragen/

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Angela Merkel ja Martin Schulz tulevat hyvin toimeen keskenään, joten olisko myös Merkel ollut aloitteellinen kutsumaan hänet johtamaansa hallitukseen, vaikka hän olisi ensi vuoden vaaleissa kilpaileva kansleriehdokas ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuohon en oikein jaksa uskoa? Eiköhän Saksassakin omat ministerivalintansa tee puolueet itse, eikä toisen puolueen istuva liittokansleri?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Liittopresidenttisopimus viestii yhteistyön jatkumista CDU/CSU:n ja SPD:n välillä vaaalienkin jälkeen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6

Näillä näkymin ei muita varteenotettavia vaihtoehtoja enemmistöhallitukseen ei ole.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jos Merkel häviää kanslerikisan, hän haluaa, että hän häviää Martin Schulzille. Martin Schultzin valinta varmistaisi EU ulkopolitiikan mukaanlukien Venäpolitiikan vakaan jatkumisen.

Frank-Walter Steinmeierin valinta johtaisi Euroopan sisäisiin ristiriitoihin. Siksi hänet johdatetaan Liittotasavallan presidentiksi jolla ei ole kuin seremoniallinen rooli Saksassa

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Taitaa olla puolueiden kannatusten ero niin suuri, ettei Martin Schulzin vetoapukaan riitä kuromaan Unionipuolueiden etumatkaa SPD:iin millään kiinni?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Helsingin Sanmatkin kertoo Schulzin jättävän Euroopan parlamentin.
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1479956149999

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset