plukkala

Tässä lukemista torstai-illan ratoksi

Alla Suomensotilaan artikkeli Tiitisen listasta, suomettumisen ajan tiedustelusta Suomessa ja valmisteilla olevasta uudesta tiedustelulaista.

http://www.suomensotilas.fi/tiitisen-lista-ja-tuleva-tiedustelulaki/

Mielenkiitoisia lukuhetkiä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä sen Tiitisen listankin voisi viimein julkaista! Ei sen suomettumisen ajan tarvitse ikuisuuksiin jatkua.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Presidentti Halonen on listalla niin kauan kunnes se julkaistaan. Kenties sen jälkeenkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suomi sai listan jo vuonna 2000 eli 16 vuotta sitten. Olisi aika julkaista se viimeistään nyt!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tarkennan kommenttiani nro 3. Tiitisen listan suojelupoliisi sai jo vuonna 1990. Ns. Rosenholz-aineiston Suomi sai vuonna 2000.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tiitisen listan ja Rosenholz tiedot voitaisiin toki julkaista, mutta mörökölli taitaa olla vielä liian suuri useimmille olemassa oleville vaikuttajille ja poliittisille piireille sinänsä lähihistoriansa valossa.

Näin meillä suomettuneessa ja jälkisuomettuneessa Suomessa salataan edelleenkin nämä mätäpaiseet pelkästään kansalaisille luodun puolueiden teennäisen uskottavuuksien nimissä.

On myös sangen oletettavaa, että kytkökset saivat palveluistaan taloudellisen korvauksen ideologisen orgasmin sijaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Aika usein Suomessa on asioita salattu 25 vuodeksi. Tiitisen listan saamisesta on kulunut nyt jo 26 vuotta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Niinpä, nähtävästi yhteiskunnallisen uskottavuuden ja eheyden nimissä näistä asioista katsotaan parhaaksi vaieta aina siihen asti, kunnes kansalaisille voidaan totuus asioista punastelematta tuoda.

Eräiden suomalaisten päättäjien omituinen käytös ja politikointi NL:n hajotessa herättää ajatuksia housut polvissa yllätetyksi tulemisesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Niin, kunnes toimissa mukana olleista hekilöistä ja sitä aikaa myöstäeläneistä aika on jättättänyt?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Youtubessa pyörii "Tiitisen lista" - en kyllä siihen ihan vaan sen vuoksi usko, että siitä näytetään videokuvaa, mutta onhan siinä mielenkiintoisia nimiä.

Henry

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onhan niitä "Tiitisen listoja" ollut esillä jo useitakin. Mutta tuskin sitä oikeaa? listo

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

hieno artikkeli tuossa linkissä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Asiasta on kirjoitettu varmaan jo satoja artikkeleita. Ja varmaan julkaistaankin siihen saakka kunnes oikea lista julkaistaan?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Se, että kuinka moni toimi kaksoisagenttina, niin ehkä voi rajoittaa listan julkaisua... menee vielä hyvä metodi tärviöön ;)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jotain koomista näihin jorinoihin liittyy. En ole todellakaan Maalaisliiton ihailija, mutta hiukan ihmetytti, kuinka suurena juttuna jotkut pitivät Arvo Pentin "paljastumista" KGB:n "agentiksi" – vuosia sen jälkeen kun hän oli televisiohaastattelussa naureskellen kertonut, millaista oli järjestää KGB:n päällikölle poliitikkotapaamisia Suomeen ilman passia ja viisumia.

Inarista ainakin minulle tulee ensiksi mieleen joulupukkiohjus.

Onko linkatun artikkelin kirjoittaja eilen syntynyt, vai miksi hän sanoo: "Presidentti Mauno Koiviston ja Vladimirovin yhteyksien tiedetään olleen tiiviit, eikä 'Suomen varakuningas' ollut Kekkosellekaan tuntematon." Vähän niinkuin Koivisto olisi esitellyt Vladimirovin Kekkoselle eikä päinvastoin.

Haverisen huomio #13 on epäilemättä tärkeä. Joskus tuntuu siltäkin, että Johan Bäckmanin ura on alkanut kaksoisagenttina. Suomalaisosapuoli ei vain ajoissa tajunnut, kuinka nopeasti jokainen verkkoon kirjoitettu sekopäisyys nykymaailmassa leviää.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Silloin kauan sitten, kun Bäckman tassutteli Voitonpäivän marssiaan parin venäläisen korston kanssa ja huseerasi Pronnssisoturikiistassa, aiheutti se lähinnä koomisia väristyksiä, niin paksua se oli.
Nyt Bäckman on Venäjän leivissä ollut jo tovin ja Janus Putkonen myös ja on siellä joku naikkonenkin, niin asia on pohdittava uudessa valossa. Jos olivat kaksoisagentteja, niin ovatko nyt panttivankeina?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Bäckman on varsin yksimielisesti "tuomittu" pelleksi. Mies ilman mitään uskottavuutta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Niin Tiitisen Stasi lista kuin rosenholz aineisto tulisi julkaista välittömästi, jotta ymmärtäisimme lähihistoriaa paremmin. Minkälaiset kytkökset varsinkin demareilla ja vasemmistolla oli entiseen DDR:ään ja miksi listat on salattu näinkin pitkään. Kiristettiinkö listalla olevat demaripoliitikot ajamaan 90-luvulta alkaen ajamaan oikeistolaisempaa politiikkaa, kuin mitä oikeisto oli ikinä suomessa uskaltanut edes ajaa? Senkä takia demarit ja vasemmisto ovat hampaattomia vieläkin?

Listat tulisi avata että saisimme edes moraalisen tuomion listalla olijoille, vielä heidän elinaikanaan. Todelliseen vastuuseenhan näitä maanpettureita ei kinä suomessa saada, vaikka Perustuslain mukaan maanpetos ei vanhene rikoksena ikinä.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

JOtta kiireiseltä lukijalta ei jäisi havaitsematta
Suomen Sotilaan tiedusteluspesiaali
Pekka Virkki | 22.11.2016 | Artikkeli

laitan tähän linkin;

http://www.suomensotilas.fi/suomen-sotilaan-tiedus...

Suomen Sotilaan tiedusteluspesiaali -paketti käsittää
kaikkiaan 7:ään juttua, joiden linkit löytyvät tuon linkin sisältä.
Kannattaa lukea!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kiitos täydentävästä linkistä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vallan mainio linkki. Pelkästään niin sanottua valtamediaa seuraamalla voi helpostikin ruveta kuvittelemaan, että sotilaallisen maailmankuvan suoranainen tärähtäneisyys olisi lieventynyt dramaattisestikin. Tulisiko minkään muun ammatin edustajalle mieleen kutsua Jaakko Kalelaa radikaaliksi?

Suomen Sotilaan pikkuputkoset "kutsuvat" Tarja Halosta, Risto Hyväristä ja Jukka Nevakiveä "selventämään" toimintaansa, suopeassa hengessä sentään. No, toki kaikenlainen avoimuus on jokaiselle tutkijan ja toimittajan koulutuksen saaneelle lähtökohtaisesti hyvä tavoite.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nämä Suomen sotilaan artikkelit vain kertovat sen, kuinka tärkeää esimerkiksi Tiitisen listan ja Rozenholz-aineiston avaaminen on. Muualla vastaavat tiedot on ajat sitten avattu ja tutkittu. Salaaminen asettaa jopa Suomen aseman oikeusvaltiona kyseenalaiseksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #21

Olisi aika avata listat tietenkin. Mauno Koivistohan ehdotti sitä jo viime vuosisadan puolella. Otaksun, että Tiitisen listalla on Tiitisen oma nimi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

J-P. muistat väärin ajankohdan, milloin Koiviston mielestä listan olisi voinut julkaista. Se oli vasta vuonna 2007.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiitisen_lista

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #25

Kirjoitin väärin. Vuosikymmenestä piti puhua. Luulisi muuten, että tähän mennessä joku historiantutkija olisi pyytänyt listan nähtäväkseen. Mutta kertoisiko vaikkapa Kimmo Rentola, jos olisi sen nähnyt?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

No sattuupa sitä. Aika moni on listan nähneet vuosien saatossa, vaan ei ole julkaissut? Taitaa olla ehtona siihen, että saa listan nähtäväkseen?

Käyttäjän attekaleva kuva
Atte Kaleva

Suomen Sotilas -lehden julkaisemassa tiedusteluspesiaalissa käsitellään mm. Suojelupoliisin vastavakoiluun liittyviä faktoja ja epäilyjä. Suomettumisen ajalta periytyvien vaikutusverkostojen avaaminen on ensiarvoisen tärkeää, erityisesti nyt Venäjän hybridivaikuttamisen jälleen aktivoiduttua. Suomen Sotilaan julkaisemien tietojen valossa on pakko todeta, että myös Suomen vastavakoilun toiminta kaipaa lähempää tarkastelua.

Noitavainoja en kaipaa, mutta maanpetoksellisen toiminnan painaminen villaisella näin järjestelmällisesti ja jatkuvasti asettaa maamme hyvin outoon valoon länsimaisten kumppaniemme silmissä. Tiitisen listan julkaiseminen ja suomettuneisuuden ajan toiminnan avoin ja kiihkoton perkaaminen olisi nyt omiaan puhdistamaan ilmaa ja hälventämään näitä epäluuloja.

Kiitos sinulle Pekka käymästäsi keskustelusta. Näitä asioita on tärkeää pitää esillä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suomen sotilas julkaisee lisää aineistoa, tällä kertaa Puolasta.
http://www.suomensotilas.fi/suomen-sotilas-julkais...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset