plukkala

Susanne Päivärinta ja Atte Jääskeläinen

Jos ei ole tänään ollut helppoa Juha Sipilällä, ei ole helppoa ollut Ylen uutisten ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Atte Jääskeläiselläkään. Susanne Päivärinta haastatteli Atte Jääskeläistä hetki sitten päättyneen A-studion aluksi.

http://areena.yle.fi/1-3857829?autoplay=true

Koko kohuun on pakko todeta, että Yle selittelee Atte Jääskeläisen suulla tekemisiään. Sitä samaa tekee myös pääministeri, selttelemällä  puolestaan omia tekemisiään. Sipilä omalla toiminnallaan rakensi itselleen  ansan, johon itse lankesi ja veti Ylen sotkuun mukaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (107 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Susannelle pisteet haastattelusta.

Käyttäjän ReijoHelli kuva
Reijo Helli

Niin ja ne pisteet 1000+ kun osaa ja uskaltaa toimia siten kuin hänen tehtävänsä on... toimia julkisen sananvapauden ja mielipiteen julkistamisen puolesta... eikä hänen sanomisiaan rajoita edes oman esimiehen asema ja se että hän teki A-Studiossa mitä teki... se on juuri sitä Susanea jota tarvitsemme... hyvä SUSANNE !! :-)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sipilä omilla toimillaan ajoi Jääskeläisen umpikujaan. Baba Lybeck on jo vaatinut hänen eroaan. Susanne aloitti. Odotan jännityksellä huomista Pressiklubia.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Minusta kiintosaa on tuo, että jopa toimittajia kiellettiin kertomasta, ettei saa kertoa. Sillain Suomen ammattilaiset hiljentyy eikä kukhan uskalla kertoa työpaikan menetyksen pelossa, ko pomo kieltää.

Susanne teki hyvin ja toivosin lähihoitajista lähtien kaikkien alkavan puhuhmaan avoimesti.

Sori, sinun plokissa eijjollu tämä kärkenä eli meni kommenttini vähän sivhuun!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hilkka ei mennyt kommenttisi mitenkään pieleen, se oli täyttä asiaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuli kyllä mieleen että entä sitten jos Sipilälle tulee tiukka paikka, ja koskahan se tunnekuohu tasaantuu:

– Minulla piti olla pääministeri vieraana tässä ohjelmassa. Sain puhelun, jossa kerrottiin sinun keskustelleen pääministerin kanssa ja minua ohjeistettiin olemaan kertomatta pääministerin perumisesta Ylen sisällä, Ylen ulkopuolella ja sosiaalisessa mediassa. En tietenkään voinut suostua tällaiseen. Nyt kysyn, miksi minua ohjeistettiin näin, Päivärinta puolestaan kysyi.

Päätoimittaja Jääskeläinen ei vastannut kysymykseen suoraan, vaan kertoi Sipilän olleen tunnekuohussa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000488881...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä! Selittelyn makua. Yle ja Jääskeläinen on sotkussa mukana.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tämä koko juttu on farssi vailla vertaa, kun nokka irtoaa pyrstö tarttuu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mitähän asiaan vastaa Ruben Stiller perjantaina?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Osoittaisi muuten Rubenilta äärimmäisen hyvää huumorintajua, jos hän juontaisi perjantain ohjelmansa Terrafamen pipo päässä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ainakin perhe vetää yhtä köyttä:

".. samaan aikaan, kun pääministeri tulittaa myöhään perjantai-iltana Yleisradion toimittajaa sähköposteillaan, hänen poikansa - yksi koko sotkun ydinpisteenä olevan kainuulaisen metallipajan omistajista ja Terrafame-diilin hyötyjistä - kuvailee Facebook-päivityksessään Yleisradiota "verorahoilla rahoitettavaksi paskalaitokseksi"."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611302200034451...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Täysin turhaa provosoitumista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12

Tuohan on kuin heittäisi bensiiniä nuotioon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16

Tunnekuohun on täytynyt olla kova, kun pääministeri jälkikasvukin tulee julkisuuteen provosoituneena?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #18

Niin vaikka eivät tiedä toistensa tekemisistä mitään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Kepu pettää aina ja se on fakta. Sipilä tuntee olevansa ainakin Kekkonen tai oisko jopa itse Suomen Putin tai Trump. Onneksi meillä on vielä suoraselkäisiä toimittajia, joiden suuta ei tukita. Mutta kuinka pitkään? Pelottaa oikeasti!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #39

Tuskin tästä kuitenkaan oli kysymys. Sipilä ei vain tunnekuohussaan nähnyt enää omaa asemaansa. Toki pääministerin asemassa toimivalta varsin outoa. Pääministeri on oma instituutionsa ja sen Sipilä täysin unohti.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #39

Onko pakko jakaa tuota Sorsan katkeraa slogania? Kun se ei kuitenkaan pidä paikkansa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Eikö kenellekkään ole tullut mieleen se, että Katera Steelin tarjous johti tilaukseen siitä syystä, että se oli paras hinta/laatusuhteeltaan. Täysin mahdollista....

Hyvä kauppa eli sellainen jossa molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eihän koko sotkussa ole siitä kysymys. Sipilän olisi vain rauhassa odotella oikeusasiamiehen tutkintaa ja lausuntoa asiasta. Mutta hän provosoitui, kun provosoitiin. Siitä koko sotku sai alkunsa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Siitähän juuri on kysymys. Normaalista liiketoiminnasta. Hyvästä diilistä molemmin puolin jos toisin todistetaan niin se on eri asia.

Kyllä Sipilällä on oikeus ottaa herne nenään siinä missä kenellä tahansa ja arvostella Yleä ja sen toimitusta alatyylisestä journalismista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Samalla näin voimakkaasti "tunnekuohussa" Yleä arvostellessaan hän unohti vain oman asemansa. Media tutkii pääministerin ja muiden valtaapitävien tekemisiä. Se on itse asiassa yksi median tehtävistäkin. Koko sotkua tuskin olisi edes syntynyt, jos Sipilä olisi kaikessa rauhassa provosoitumatta odottanut oikeusasiamiehen lausuntoa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #20

Hyvin sanottu, tosin tässä tapauksessa sanan tutkia voisi vaihtaa alatyylisempään tonkia vastineeseen. Sopii Ylen poliittiseen toimituksen ulosanteihin paremmin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #40
Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Lauantaina rauhoituttuaan hän teki juuri niin. Antoi asian oikeuskanslerin selvitettäväksi. Myöhemmin päivällä Antti Rinne ennättikin sitten jo vaatimaan juuri sitä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #56

Joka tapauksessa pääministerin harkintakyky petti ja pahasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Entä se Kankkulan kaivo?

Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratian mukaan kaivos tekee tappiota tällä hetkellä 10 miljoonaa euroa kuukaudessa.

– Tähän tulee muutos, kun myynti lähtee liikkeelle, Ratia vakuutti.

Ratian mukaan kassavirta voi muuttua positiiviseksi keväällä 2018. Taustalla on nikkelin ja sinkin maailmanmarkkinahinnan nousu.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/454471-va...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyseessä on se kuuluisa "terrafamen ihme", mutta itse tähän sotkuun olivat syynä Sipilä omilla toimillaan ja Yle ei toiminut, kuten piti.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #13

Järjestys taitaa mennä toisin päin: Yle ei toiminut kuin piti ja Sipilällä läksi homma lapasesta. Lienee niin, että Sipilän kritiikki liian lyhyestä palautteen antoajasta on perusteltu. Mutta parinkymmenen sähköpostiviestin lähettäminen toimittajalle perjantai-iltana kuulostaa jo paremminkin humalaisen touhulta.

Sipilä ei kuitenkaan taida nauttia alkoholia, joten tunnekuohu lienee oikeaan osunut ilmaisu pääministerin mielentilasta ja tuollainen kuohahtelu lienee uutta ainakin suurelle yleisölle (mutta miten lie hallituksen muille ministereille?).

Ei tästä kumpikaan osapuoli tyylipisteitä saa, mutta pääministerille tästä kai suurempi vahinko syntyi (ja olisi jäänyt syntymättä, jos olisi noudattanut hyvää neuvoa nukkua yön yli).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Kalevi, olet hyvin lähellä omaa käsitystäni asiasta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"Sipilä ei kuitenkaan taida nauttia alkoholia, joten tunnekuohu lienee oikeaan osunut ilmaisu pääministerin mielentilasta ja tuollainen kuohahtelu lienee uutta ainakin suurelle yleisölle (mutta miten lie hallituksen muille ministereille?)."

Sipilä selitti kuohahdustaan sillä että perhe, joka oli vain tehnyt omaa työtään, oli vedetty mukaan tähän. Toisaalta sen kyllä hyvin voi ymmärtää.

Mutta oliko se nyt niin vakavaa jos Sipilä vain postitteli yleisöltä saamaansa palautetta, eikös se palvele tiedonvälitystä.

No, ei tässä asiassa voi Sipilääkään puolustella, mutta kyllä tuo median toiminta, varsinkin YLE:llä, on joskus liian kärkästä ja sensaationhakuista, joten kyllä Sipilänkin kritiikki on perusteltua.

Toisaalta YLE:n tuskan ymmärtää. Jos YLE ei toimi sensaationhakuisesti, sen tekevät sitten MV:n tapaiset julkaisut ja YLE:ä syytetään asioiden pimittämisestä.

Kyse siitä mikä on vastuullista tarpeellista uutusointia on usein kuin veteen piirretty viiva, eli viivaa ei laisinkaan ole, toimittajien pitää tehdä valintoja vain oman harkintansa mukaan.

========

Ei kai tämä keskustelu ihan tarpeetontakaan ole, mutta paljon porua, mutta vähän villoja.

Jos Sipilä tähän kaatuu, niin ei ole ensimmäinen hyvä popitikko joka kaatuu turhan mediarummutuksen takia. Sipilän kaatuminen olisi kyllä vahinko Suomelle, sillä enpä tiedä kuka toinen politikko olisi pystynyt tarmokkaammin hoitamaan niitä tärkeitä asioita joita Sipilä on hoitanut.

Toki Sipilä on tavoitteissaan epäonnistunut, mutta ei tästä joukkueesta olisi kukaan muukaan valmentaja saanut sen enempää irti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #61

Kirjoitit, että toimittajien pitää tehdä työssään valintoja. Nyt Atte Jääskeläinen esti toimittajia niitä itse tekemästä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Antti Brusi, eikös nyt ollu kysymysse, että oisko Sipilän pitäny jäävätä ittensä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sitä tutkii nyt oikeusasiamies. Koko Sotkun syynä on kuitenkin Sipilän provosoituminen. Siinä sivussa hän teki koko Ylen arvovallan kyseenalaiseksi. Yle omalla toiminnallaan vielä vahvisti käsitystä asiasta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #15

Minä ihmettelin Sipilän blogitekstiä. Mutta hän olikin silloin tunteellisessa tilassa, eli käämit kärysi kuten sanotaan. Toivottavasti Suomi ei joudu mihinkään vakavampaan kriisiin Sipilän pääministerikaudella, koska silloin vaadittaisiin pääministeriltä parempaa hermojen hallintaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #25

Kieltämättä on pakko sanoa, että tätä asiaa hetken tämän päivän aikana olen miettinyt.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Hilkka, käsittääkseni ei olisi ja olisiko sillä ollut edes merkitystä. Kolikon toista puolta voidaan tarkastella myös Terrafamen puolesta. Pitäisikö sen tyytyä toiseksi parhaaseen tarjoukseen vain sen takia, että Sipilä on pääministerinä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

Antti, Terrafamea ei syytetä mistään.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #22

Ei syytetäkkään. Eikä myös toista osapuolta Katera Steeliä. Kysymys onkin ketä tässä syytetään tai halutaan syyttää. Onhan juttu menossa oikeuskanslerille. Käsittääkseni Sipilä on yhtä syytön, mitä nyt hermostui Yleen ihan aiheesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #47

Itse en syytäJuha Sipilää muusta kuin turhan takia provosoitumisesta ja Ylen uutistoimituksen vetämisestä mukaan tähän sotkuun.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #19

Ei Katera Steel tai Terrafame ole millään tavalla epäiltyjen listalla. Vain pääministerin jääviyttä selvitetään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Mutta tuskin senkään asian tutkiminen ilman Sipilän provosoitumista olisi tähän sotkuun johtanut.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #27

Virallisesti näin. Nettituomioistuimet sen sijaan tuomitsevat Sipilän, Kaitera steelin ja Terrafamen. Ja nyt myös YLEn.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

Ei aivan. Katera Steeliä eik,ä Terrafamea kukaan epäile mistään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #19

- Hilkka, käsittääkseni ei olisi ja olisiko sillä ollut edes merkitystä.

Tottahan sillä on merkitystä, jos olisi jäävännyt niin mistä häntä voitaisiin repostella? Kaikki olisi niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, mutta voithan aina syyttää jotain toista, vaikkapa Terrafamea, jolla ei ole mitää syytä hävetä tässä asiassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #32

Sipilä omilla toimillaan veti Ylen tähän sotkuun mukaan. Sitä pidän kyllä lähes anteeksiantamattomana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Hyvä kauppa eli sellainen jossa molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä."

Ai niinkuin Talvivaara eli nykyisin Terrafame? Mitkä osapuolet ovat tyytyväisiä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aika vähän sitä ajatellaan, että ihminen se voi provosoitua eri asioista helposti.

Kysymys kuuluukin, että kuka ei provosoituisi jos perhettä ja itseä uhattaisiin jatkuvasti sähköpostitse ja saisit vihapostia kymmenittäin.

Meillä on esimerkkejä siitä kuinka vihaposteja ja uhkailuja saa helposti, jos olet nainen, tai puhut hyvää pakolaisista. Ihan samaa vihapuhetta se kohdistuu myös ministeriin.

Onko pääministeri jotenkin erilainen, että ei saa ottaa itseensä, jos kokee jonkun uutisen loukkaavan.

Eroaako feministi tai pääministeri jotenkin toisistaan, että toisen pitää kestää vihapuhe, mutta toisen ei.

Pääministerin varmaan pitää kestää paljon, ja sen hän on todennutkin, mutta jos ei kestä ja tekee ajattelemattoman ulostulon, niin onko silloin meillä huono pääministeri.

Asia on saanut älyttömät mittasuhteet ja pitää sanoa, että minua koko homma lähinnä oksettaa, aina kun media lähtee laukalle, niin siitä ei mitään järkevää seuraa ja nykyaikana laukalla on aina myös kaikkitietävä some.

Julkaistuissa sähköposteissa ei ollut mitään painostavaa, ainoastaan Sipilän kiukkua.

Ylen toiminta on se mikä ei kestä päivänvaloa, ei niinkään Sipilän, vaikka ajattelematonta olikin, joskin inhimillistä.

Tämä on minun mielipiteeni, ja se voi olla väärä, mutta siltä nyt vaan tuntuu, että tässä tapauksessa ei kaikki rattaat osuneet kohdalleen, varsinkaan ylellä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vihapuhe on väärin ja tältä kaikelta olisi voitu välttyä, jos...

pääministeri olisi jäävännyt itsensä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ari, tuokin pitää paikkansa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Petteri, pääministeri asemassaan varmasti tietää, että häntä hänen toimistaan arvostellaan. Niin kuin pitääkin voida. Sitä ei saa kieltää. Muuten emme enää elä demokratiassa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Julkaistuissa sähköposteissa ei ollut mitään painostavaa, ainoastaan Sipilän kiukkua."

Eihän kaikkia julkaistukaan, eikä sanasta sanaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuskin koskaan julkaistaankaan?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #38

Minä voisin antaa tässä ilmaisen neuvon pääministerille seuraavaa mylläkkää varten. Ei kannata kovin montaa kertaa enää käyttää perheen surutyötä kilpenä, alkaa mennä jo toistoksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #42

Totta tuokin. Sipilä ei ole vahvimmillaan median edessä. Ei vain halunnut myöntää töpeksimistään. Uskalsi kuitenkin tulla median eteen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #44

Kyllähän ainakin meillä poliitikkojen on hyvin vaikeata myöntää, että tulipahan töpätyksi. Aina keksitään selityksiä kuten nyt Sipilä ja äskettäin ne pari daamia, joista toisen mukaan puolessatoista tunnissa ei edes voi vetää räkäkännejä. No onhan meillä metsää, että seköhän sitten selittää tuon puupäisten yhteisten asioiden hoitajienkin määrän ;-)?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #63

Varmasti omien virheiden myöntäminen on vaikeaa itse kullekin. Tämän sotkun Sipilä sai omalla ylireagoinnillaan aikaiseksi. Unohtamalla samalla oman asemansa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Totta tuokin. Sipilä ei ole vahvimmillaan median edessä."

Olen eri mieltä. Sipilä on yleensä median edessä niinkuin pitääkin, ei puhu lipeviä, mutta asiaa yleensä on.

Tässä tapauksessa insinöörin logiikka petti, Sipilä touhusi tapojensa vastaisesti tunteet edellä. Olisi pitänyt laskea kymmeneen tai sataan ja antaa tunteiden laskea, sekä sen jälkeen miettiä toimintastrategia järkiperäisellä tavalla.

Mutta eiköhän se ole peräti inhimillistä että tunteilleenkin haluaa antaa vallan aina välillä ja näin käy varmasti jokaiselle "järkimiehellekin" sillointällöin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #64

Tunteet edellä meno vain pahensi soppaa. Samalla Sipilä veti Ylen sotkuun mukaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #76

"Tunteet edellä meno vain pahensi soppaa. Samalla Sipilä veti Ylen sotkuun mukaan."

Niinhän siinä kävi. Minä yritin vain sanoa että niin käy aina välillä urheimmallekin järjen soturille. Tätä ei pitäisi ottaa niin kovin vakavasti. Paras urheilijakin töppää ja epäonnistuu joskus, mutta on silti paras urheilija, koska muut töppäilee vielä enemmän.

Täysellistä ihanneihmistä ei oikeasti ole. Täydellinen ihminen voi olla vain illusio, sellainen kuin Putin, joka on saanut tiedoitusvälineet hallintaansa. Putinkin töppää välillä, siitä vain ei tiedetä, kun ei tiedoteta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #98

Niinpä! siinä se pieni ero.Suomessa tiedotetaan ja hyvä näin. Se pitää pääministerinkin kyetä ilman tunteenpurkauksia ymmärtämään ja hyväksymään. Sipilä itse tämän sopan keitti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #42

Ja Jääskeläiselle neuvo että Ylessä olisi syytä puhdistaa ilmaa, toimittajilla tuntuu olevan yhtä ja toista hampaankolossa.

Lopulta Päivärinta kysyi, saiko Ylestä keväällä lähtenyt politiikan konkaritoimittaja Pekka Ervasti "kipurahat" siitä hyvästä, ettei hän kerro juttujen hyllyttämisestä julkisuudessa - "eli vaikenee ihan uhkasakon uhalla".

- Olemme Ervastin kanssa sopineet, ettemme kommentoi hänen lähtönsä syitä muita kuin sen, että yhteisestä sopimuksesta päätimme työsuhteen, Jääskeläinen vastasi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611302200034464...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #48

Seija, onhan selvää, ettei Jääskeläinen voi avata Ylen ja Ervastin tekemää sopimusta. Toinen asia kokonaan onkin se, miksi moinen sopimus on tehty?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #50

Sitäkään tuskin kerrotaan, mutta luottamuspula siellä tuntuu olevan:

- Olennaista oli myös se, että tässä kokouksessa, missä itsekin olin, tätä poikkeuksellista linjaa perusteltiin meille toimittajille myös sanomalla, suora sitaatti, "lisäksi on muita syitä, joita emme voi teille kertoa". Nehän eivät olleet journalistisia syitä, koska ne journalistiset syyt kerrottiin. Voitko avata, mitä nämä muut syyt olivat? Päivärinta tivasi.

Saamatta vastausta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611302200034464...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #51

Luottamuspula on selvä. Se tuli selkeästi Päivärinnan haastelussa selväksi. Miten Jääskeläinen sitten palauttaa toimittajiinsa tai päinvastoin, sitä jäämme odottamaan. Onhan varsin hurjaa jos Suomen yleisradioyhtillä on
tabuja, joita ajankohtaisohjelmissa ei saa käsitellä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Päivärinta julkasi kaikki feispuuksivullaan ja perusteluna just, että ihmiset tietäs, muttei niissä yllättävvää, Sipilän kiukkua vaan!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Päivärinnan haastattelusta tuli hyvä ja luottavainen tunne, että jokin tässä maassa on sentään kohdallaan kaiken hullunmyllyn keskellä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Oletko sokea ja kuuro? Keskustelusta kävi ilmi, että kaikenlaiset ohjailut ovat ylessä maan tapa. Mistä kaikesta emme tiedä mitään?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Onhan se nyt aivan selvä että esimiesten pitää ohjata alaisiaan, muutenhan ei esimiehiä lainkaan tarvittaisi.

Se on sitten eri asia onko esimies aina oikeassa. Yleensä oletetaan että esimies tietäisi asiat paremmin ja hallitsisi kokonaisuudet paremmin, mutta ainahan näin ei ole, esimiehetkin ovat vain erehtyviä ihmisiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Yleensä toimittajat työkseen tutkivat kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Kun asiassa tuli ilmi kaiken aikaa uutta, ei Jääskeläisen toiminta ollut oikein. Hän sulki toimittajien suut jopa antamalla Stillerille kirjallisen varoituksen. Samalla Ylestä tuli osa tätä sotkua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #77

Minulla on toinen kuva asiasta.

Mitään uutta ei ilmennyt, mutta media vain pyoritti myllyä, kulkaisten samaa uutista, varustettuna aina uusilla spekulaatioilla. Tällainen turha jauhaminen olisi saanut lopettaa jo paljon aiemmin.

Ei esimies mitään töpännyt yrittäessään korjata tilanteen joka oli ylikuumentunut, mutta korjausyrityskin vain pahensi asiaa ja sitten tehtiin Sipilän tunnereaktioista jo uutisia ja se vasta uutismyllyn saikin ylikierroksille. Ei kai tämä lopu ennenkuin laakerit sulaa ja mylly jumittuu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #99

Juuri nämä Sipilän omat reaktiot ovat vieneet tilanteen sellaiseksi, kuin se nyt on. Ja Ylekin on sotkussa mukana korviaan myöten.

Siinä olet oikeassa, että juttu ei ole läheskään päättynyt.

Jorma Lehmonen

Ilmiselväähän on että Atte Jääskeläinen on saanut pallinsa Yle:ssä keskustalaisen taustansa takia ja toimii vallan vahtikoirana siltä kantilta katsottuna.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kyllä tämä kohu on vahvistanut näkemystäni ylestä. En halua maksaa senttiäkään. Eräs äänestyskäyttäytymistäni ohjaava tekijä.

Pinnat päivärinnalle rohkeudesta. Pätkästä käy ilmi, että tällaiset ohjailut ovat käytäntö. mm Ervastin tapaus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Päivärintahan tässä yleä edustaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä tapaus on jossain mielessä hyväkin asia. Varsinkin, jos se muuttaa Ylen käytäntöjä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vieläkö olllaan sitä mieltä, että yle on vapaan journalismin esikuva Suomessa :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja tästä lähin ei sitten valita sellaisia henkilötä pääministeriksi, joilla on jotain muuta omaisuutta kuin pankkitili, mieluusti sekin miinuksella.

Jos olet hankkinut omaisuutta tai lapsia, niin ei toivoa pestistä. Ainakin on tehtävä sukuselvitys omistuksineen monta sukupolvea taaksepäin. Tällaisia sukuselvityksiä(ahnenpass) käytti jo Adolf herra aikoinaan.

Serkuilta, kummeilta, vävykokelailta ja kaimoiltakin on saatava koko omaisuudesta ja sijoituksista selvitys.

Suosittelen seuraavaksi pääministeriksi jotain laitapuolen kulkjaa kadulta, tai no nekin ovat usein ottaneet verottomasti lahjuksia ohikulkijoilta.

Olemme pattitilanteessa, tilanne on huolestuttava, kysytään apua oppositiolta, siellä se viisaus asuu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No varmaan olisikin ongelmallista jos PM sukuineen omistaisi esim K-ketjun. Mutta tässä tapauksessa ei ongelma ole Sipilän tai lähisukunsa omistukset vaan jääviyys. Joku K-ketjun tai Nordean omistaja olisi jäävi niin monessa tilanteessa että se jo hankaloittaisi toimintaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pääministerin asemassa olevan henkilön on myös syytä tietää jääviyssäännöt. Mutta se ei ole pääasia tässä tapauksessa. Sipilän moka oli provosoituminen. Olisi vain rauhassa odottanut oikeuasiamiehen lausuntoa asiasta. Mutta kun ei. Ja siten loppujen lopuksi varsin pieni virhe muuttui pääministeri-instituutiota ja Ylen uskottavavuutta horjuttavaksi sopaksi.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Tässä on yksi asia unohtunut. poliitikkokin on ihminen. Kun kommentteja katsoo, niin sellainen ei päättäjän saisi olla.
Olihan Sipilän suhtautuminen asiaan liiallinen, julkisuuden kanssa kun ei juurikaan ihminen voi voittaa. Pitää päättäjien toimia tietenkin seurata, mutta nykyään monesti ilman todellisia asiaperusteita ja henkilöön mennen.

Huolenaiheeni näitäkin kommentteja, niin median kuin yksityisten, seuratessa on se, miten kauan me päättäjiksi saamme ammattitaitoisia ja osaavia ehdokkaita. Miksi haluta julkiseksi sylkykupiksi?

Perustasoon verrattuna palkkataso on tietenkin hyvä, mutta todellisille ammatti-ihmisille sellainen, joka ei välttämättä houkuttele.

Mennäänkö pian tilanteeseen, jossa päättäjiksi haluavat vain ammattitaidottomat pyrkyrit ja poliittiset broilerit?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Poliittinen broileri - sehän on Sipilä. Juuri sellaisena saa myös sympatiaa. Täytyy sanoa että minua kylmäsi Atte Jääskeläinen enemmän kuin Sipilä. Sipilä ei ole menettänyt kansalaisten rakkautta mutta on kansalaisten murheenkryyni tällä hetkellä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sipilän sukulaiset olivat koko jääviysepäilyn perustana. Itse katson, ettei tässä keskustelussa ole kukaan mennyt henkilöön. On arvosteltu vain hänen tekemisiään sotkun kehittyessä. Kyllä pääministerin tekemisiä saa ja pitääkin arvostella.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin mutta kun nyt taas ollaan tietävämme enemmän kuin tiedämme. Eiköhän se provosoituminen tullut niistä vihaposteista mitä hän sai. Juuri hetki sittenhän Sipilän vaimoa uhattiin ja poliisit puuttuivat asiaan.

Mikä sen selkärangan katakaisee, niin se on sitten hyvä kysymys.

Aika helppoa on sanoa, että älä provosoidu, odottele rauhassa, musn tosiasiassa emme tilanteesta mitään tiedä.

Ihminen on ihminen, vaikka titteli olisikin pääministeri.

Se on helppoa sanoa, että käännä se toinen poski, niin olet kaiken yläpuolella, no minäkään en kääntäisi, vaan antaisin tulla ja paljon rankemminkin.

Mitää, siis mitäänhän ei noissa sähköposteissa ollut, ihan normaalia kiukustumista.

Mä voisin lyödä isosta rahasta vetoa, että mitään jääviyttä ei Sipilällä ollut, sekin vielä nähdään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #84

Sipilän jääviyttä tutkitaan, ja hyvä niin. Mutta provosoitumisellaan Sipilä veti myös Ylen arvovallan tiedonvälittäjänä tähän sotkuun mukaan. Siihen ei tavallinen kulkija sentään pysty.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #87

Provosoituminen sinänsä ei ole mikään synti huippupoliitikollekaan. Mutta hänellä pitäisi olla ympärillään neuvonantajia ja luottohenkilöitä jotka vahtaavat vähän reaktioita ja näyttävät missä deletenappi sijaitsee.
Jotain yhteistä on Trumpilla ja Sipilällä, ikävä kyllä. Ehkä liian suuret luulot siitä että pärjäävät ilman neuvonantajia.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Minua surettaa tässä kohu, josta kärpäsestä on tehty härkänen. Kyseessä on Suomen pääministeri, jolla olisi varmaan tärkeämpääkin tekemistä kuin olla kohun keskellä.
Tämän kohun takia ei liene tullut mitään vahinkoa. Mutta mitkä lienevät sivuvaikutukset kun pääministeri työrauha on mennyt.
Olisiko jo aika kuopata tämä kohu ja keskittyä olennaiseen. Eiköhän valtion talouden hoidossa hommaa riitä. En puolusta pääministeriä sen vuoksi, että profiilissani lukee Keskusta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Todellakin kärpäsestä on tehty härkänen, tekijänä Juha Sipilä apunaan Yle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

No, YLE:n journalistit joutuvat tästedes puolustamaan esille nostamiaan "journalistisia arvoja" muissakin caseissa kuin omissaan eli muuttamaan toimintansa johdonumḱaiseksi?
Se lisäisi "valtamedian uskottavuutta", johon 20 päätoimittajaakin vetosi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos pääministeri joutuu katsomaan peiliin tekemistensä osalta tässä casessa, sen saman joutuu kyllä Ylekin tekemään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #83

Tarkennuksena vain Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen johto.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Aivan. Jos YLE yhtäkkiä skarppaa ja joskus taas nukkuu, eikä kykene itsekriiittisesti arvioimaan uutisensa merkittävyyttä antamaansa palstatilaan ja intensiteettiin nähden, se kertoo "epätasaisesta journalismista".
Helposti syntyy kuva siitä, että toimittajat olisivat "osallisia" itse asiassa (esim. "Sipilän jahti ja pudotus kuuluu minulle"), vaikka heidän tehtävänsä on aivan toinen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #86

Tai jos sen kertoo astetta terävämmin, niin "ohjatusta journalismista". Mitä se sitten tarkoittaakin Ylen uskottavuudelle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #88

Ylen toimittajat taisivat ryhtyä vastarintaan, ensin Päivärinnan haastattelu ja sitten Vuorikoski julkaisi sanasta sanaan viestit. Tässä ensimmäinen erovaatimus:

Uutisvuodon Baba Lybeck kohusta HS:lle: ”Jääskeläinen ei voi jatkaa Ylen vastaavana päätoimittajana"

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uutisv...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #90

Päivärinta aloitti jo illalla. Nyt sitten vapaa toimittaja Baba Lybeck nosti kissan pöydälle. Täysin odotettua. Jääskeläisen asema horjuu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pekka Ervastin haastattelu Maaseudun tulevaisuudessa vahvistaa epäilyksiä Ylen taipumiseen painostuksen alla.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/pekka-ervasti-ylen-johto-on-taipunut-sipilän-hallituksen-painostukseen-1.170693

Käyttäjän TapioRantanen kuva
Tapio Rantanen

En ole koskaan äänestänyt kepua, mutta silti minusta vihervasemmistolaiset toimittajat ja poliitikot ovat tässä ylittäneet kohtuuden rajat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kohtuuden rajat ovat tässä tapauksessa ylittäneet ainoastaan pääministeri Sipilä epäsuorasti painostamalla Ylen uutistoimitusta ja Ylen uutis- ajankohtaistoimituksen esimies Atte jääskeläinen ja estämällä jopa erottamisen uhalla toimittajia tekemästä työtään.

Pauli Nieminen

Atte Jääskeläinen tekee itselleen karhunpalveluksen rajoittamalla sananvapautta omilta alaisiltaa.Tällaistako on ollut jo pitkään,-mene ja tiedä.Nyt voisi toimittajakunta avautua muistakin vastaavista ohjeistuksista mitä Jääskeläinen on diktaattorimaisesti käskyttänyt.Toimittaja ei saa alistua tuollaiseen.Susanne Päivärinta pelasti päiväni olemalla kunnon toimittaja ja häneen olen aina luottanut ja ammattitaito paistaa hienosti hänestä.Tällainen riippumattoman toimittajan pitää olla ja käyttäytyä,-kiitos Susanne

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Muistutan kommentoija Pauli Niemistä siitä, että US-puheenvuoron sääntöjen mukaan täällä esiinnytään aina oman nimen ja tunnistettavan kuvan kera.

Kommentistasi olen kanssasi samaa mieltä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sipilä ilmoitti tänään eduskunnan kyselytunnilla, ettei aio olla enää yhteydessä toimittajiin eikä toimituksiin itseään koskevien uutisten oikaisemiseksi. Hän aikoo oikaista ne muulla tavoin. Mitä ihmettä se sitten tarkoittaakaan, sitä hän ei suostunut avaamaan.

Varmaan aivan viisas päätös. Saa itselleen myös toimissaan harkinta-aikaa, ettei toimi "tunnekuohun" vallassa. Avustajatkin ehtivät tilanteeseen mukaan, jottei sotkuja enää vastaisuudessa syntyisi.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000489011...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Huh, huh! Aina pahemmaksi menee.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000004890075.html

Sipilä siis todella pyrkii vaikuttamaan Ylen ohjelmiin. Ja se on toiminut. Kevään Mot ohjelman Areenassa esitettävästä jälkilähetyksestä on poistettu Sipilän "toivomuksesta" osa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset