plukkala

Juha Sipilän ja Atte Jääskeläisen toiminta uuteen valoon

Sipilän toimet ja varsinkin Atte Jääskekeläisen asema Ylen päätoimittajana joutuvat kysaeenalaiseen valoon Helsingin Sanomien uusimpien paljastuksen jälkeen. Helsingin Sanomat kertoo nimittäin Sipilän puuttuneen jo aikaisemminkin Ylen uutisointiin ja sen ajankohtaistoimituksen ohjelmien sisältöön. Eli Terrafame-case ei ollut ensimmäinen kerta.

Viime maaliskuussa MOT käsitteli ohjelmassaan ns. vakuutuskuoria. Ohjelmassa oli 16 sekunnin pätkä, jossa viitattiin vakuutuskuoreen, jonne Sipilä siirsi omaisuutensa ennen pääministerikauttaan. Sipilä syytti Yleä valehtelusta ja vaati ohjelmaan oikaisua. Tämän seurauksena myöhemmin Yle Areenassa esitetystä MOT-ohjelmasta poistettiin tämä 16 sekunnin pätkä. Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläinen HS:n tietojen mukaan tämän jälkeen kielsi Sipilän vakuutuskuoren käsittelyn muissa kuin puhtaasti uutisillisissa jutuissa.

Tämä episodi aiheutti jo keväällä närää Ylen toimittajien keskuudessa. Se nousi esiin uudestaan keskiviikkona pidetyssä toimittajien Terrafame-caseen liittyvässä palaverissa.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000004890075.html

Ymmärrän täysin Ylen toimittajien huolen. Juha Sipilä on toistuvasti puuttunut Ylen uutistoimituksen toimintaan ja painostanut sitä tai ainakin käyttänyt "hyväveli verkostoaan" ohjaamaan Ylen uutis- ja ajankohtaistoimitusta. Sekä Juha Sipilän että Atte Jääskeläisen aikaisemmat lausunnot vaikuttavat nyt vähintäänkin kummallisilta. Ylen uutistoimitusta on painostettu ja se painostus on selkeästi tuottanut tulosta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sipilälle ei enää riitä silmät krkkaina sen selittäminen, etten ole ketään painostanut. Jääskeläisen toimille en enää edes löydä sanoja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sipilän olisi syytä keskustella jonkun viestinnän ammattilaisen kanssa, Markkinointi&Mainonnankin sivuilla on useampi kirjoitus, kuten

Pääministeri Juha Sipilän viestintä on kompastellut jo useamman kerran sinä aikana kun hän on ollut virassa. Vimeisin mainospipossa keekoilu herätti kysymyksen, mikä on pääministerin asemassa olevalta hyväksyttävää käytöstä.

http://www.marmai.fi/uutiset/kommentti-paaminister...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sipilä ilmoitti tänään, ettei aio olla enää yhteyksissä toimittajiin eikä toimituksiin itseään koskevissa asioissa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000489011...

Varmaan viisas päätös. Olisi vain pitänyt tehdä jo aikaisemmin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Eivät tähän tilanteeseen keskustelut ja "parempi tiedottaminen" riitä. Sipilän pitäisi muuttaa koko toimintatapansa. Hätäiset päätökset ja niiden perumiset osoittavat selkeästi sen, ettei Sipilä tiedä asemaansa. Hän kuvittelee hoitavansa Suomen kuntoon yli käskystyksillä ja niin liittyvillä ylikireillä aikatauluilla. Yksi on varmaa: Ei onnistu.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Onko vastaava päätoimittaja vastuussa kaikista julkaistuista jutuista? Mikä on toimittajan vastuu? Entä vastuu suorassa lähetyksessä? Jos Jääskeläinen vastaa julkaisuista, kai hänellä pitää olla myös valta siihen mitä julkaistaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä toimittajakin on vastuussa uutisensa totuudenmukaisuudesta.

Usein vain on niin kuin miltä asia näyttää. Nyt näyttää Sipilän ja varsinkin Jääskeläisen osalta pahalta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #8

Totta on että pahalta näyttää, mutta olisiko kuitenkin syytä noudattaa vanhaa suomalaista kansanviisautta: "Ei pidä hutkia ennen kuin on tutkittu".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #25

Oikeusasiamies tutkii Sipilän jääviyttä, se on selvä. Minä en siihen puutu, enkä ole edes puuttunut Mutta tämä Sipilän suora puuttuminen Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmien toimitukseen ei sovi pääministerin asemassa olevalle. Muuta käsitystäni välittömästi, jos toisin todistetaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #26

Pekka, selvyyden vuoksi kerron etten ole koskaan äänestänyt kepua. Tämä kannanottoni on täysin akateeminen. Siis Sipilä ei ole lähestynyt YLE:n toimittajaa vaan päin vastoin. Toimittaja Salla Vuorikoski lähetti Sipilälle kommenttipyynnön sähköpostilla, johon Sipilä vastasi ettei ehdi. Sen jälkeen viestejä vaihdettiin.

Kun luin Vuorikosken kaksi kysymystä, ihmettelen, miksi Sipilä ei vastannut heti, niin helppoja ne olivat. Oikeastaan jopa turhia. Toiseksi kun Vuorikoski toivoi vain pikaista vastausta
eikä asettanut mitään takarajaa, Sipilä olisi voinut vastata myöhemmin kun ehtii.

Vaikka Sipilä menettikin malttinsa, en viesteistä huomannut, että hän olisi mitenkään ohjeistanut tai uhkaillut, kertoi vain että on menettänyt luottamuksensa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Toistaiseksi on julkaistu vain Vuorikosken saamat vietit. Mitä yhteydenpitoa Sipilä on pitänyt Jääskeläisen kanssa, se on vielä täysin auki. Joka tapauksessa Jääskeläinen toimi ja sulki toimittajien suut. Toistaa samaa kaavaa kuin keväällä, jolloin Jääskeläinen "ohjeisti" toimittajiaan MOT-casen yhteydessä

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #42

Pekka, vilkaisin juuri Suomenmaata, on tänään julkaissut enemmänkin uutisia Sipilästä. Mistähän nyt tuulee?

http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/180...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #44

Varmaankin siitä, että Suomenmaa haluaa turvata selustansa?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #42

"Joka tapauksessa Jääskeläinen toimi ja sulki toimittajien suut"

Jos Jääskeläinen ei ole toiminut niin kuin vastaavan päätoimittajan tulee toimia, asia on YLE:n sisäinen asia. Asiaa pitäisi käsitellä YLEn hallintoneuvostossa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #61

Koko Terrafame- ja MOT-kohut antavat varsin kummallisen kyvan Ylen toiminnasta riippumattomana uutislähteenä.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Niin tuossa edellisessä yle jutussa taidettiin väittää että PM välttelee veroja tuon vakuuskuoren avulla. Se osaaminen...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

MOT ohjelma käsitteli vakuutuskuoria yleisellä tasolla. 16 sekunnin pätkässäviitattiin Sipilän vakuutuskuoreen. Tämä pätkä poistettiin, eikä Sipilän vakuutuskuorta saanut Jääskeläisen ohjeitten mukaan käsitellä muuta uutisissa. Ei enää ajankohtaisohjelmissa.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Juu ja tuon pätkän jälkeen kohistiin eduskuntaa myöten kuinka Sipilä ei maksa osingoistaan veroa. Sopivasti kun sanoo niin saadaan aikaan mielikuvia joilla ei todellisuuden kanssa ole yhteyttä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Sittenkään en katso pääministerin toimineen asemansa mukaisesti painostaessaan Ylen poistamaan tuon pätkän? Jostain syystä sen jälkeen Jääskeläisen ohjeiden mukaan ei Sipilän vakuutuskuorta myöskään saanut käsitellä Ylen ajankohtaisohjelmissa?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #12

En tiedä mitä Yle saavuttaisi sillä että jättäisi juttuunsa asian jonka itse myöntää olleen virheellinen. Ja miksi YLen pitäisi tehdä monta juttua Sipilän vakuutuskuorista spekuloiden että mitähän siellä mahtaa olla?

Itseäni hieman kuitenkin ihmetyttää miksi se YLEn eka juttu oli niin vajaa kuin se oli, varsinkin kun nyt on selvästi tullut ilmi että laitekauppa oli tehty ennen hallituksen päätöstä myöntää ne 100 miljoona.
Varmasti toimittajalla oli tieto siitä milloin moinen kauppa oli tehty jos ei ollut herää kysymys että miksi ei ollut. Tosin tuo tieto laitekaupan ajankohdasta, olisi vienyt koko jutulta sen todellisen uutisarvon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #29

En kirjoia mitään Sipilän mahdollisesta jääviydestä. Kirjoitan ainoastaan sen jälkeen ilmitulleista tiedoidsta. Ne asettavat Sipilän ja Ylen toiminnan varsin kummalliseen valoon.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #33

Ylen toimintaa tässä itsekin ihmettelen tai paremminkin ilmeistä taustatyön puutetta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Julkitulleiden tietojen mukaan Yle ostaa toimittajia hiljaisiksi ja rajoittaa jäljellejääneiden toimintaa. Se on tämän casen opetus.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #35

Voin toki olla väärässä mutta yksi opetus on se että jos ei hommiaan hoida korkealla moraalilla ja laadulla niin tehdään puolivillaisia juttuja. Tarinat kun sattuvat monesti saavan eri värisävyn kun jätetään jotain kertomatta.

Tätä seuraavaa asiaa ei jostain syystä missään vaiheessa kerrottu, tuskin oli rajoitettu kertomasta. sanoisn että tuon kertomatta jättäminen oli toimittjan oma valinta ja siihen oli syynsä.
http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Terrafame-Kulje...

Kai sentään lehden/median johdolla on jokin valta oman median sisältöön? vai muodostavatko yksittäiset toimittajat jokainen oman linjansa median sisälle. Muistan täällä monesti lukeeni että pomo mediassa sanoo millä linjalla juttuja tehdään ja mitä julkaistaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43

Et näköjään vieläkään ymmärrä, että nyt on kysymys jostain aivan muusta kuin Sipilän jääviydestä

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #46
Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #43

Jos Savon Sanomat tämän sai selville kysymällä suoraan Terrafamesta, herää kysymys miksi YLE:n uutistoimittaja ei niin tehnyt. Oliko se ammattitaidon puutetta vai onko kysymys jostakin muusta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #47

Et katsonut sitten uutisen päiväystä. Kohu alkoi jo viime perjantaina. Savon Sanomien uutinen oli päivätty 30.11. eli vasta tämän viikon keskiviikkona.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #49

Kauppa oli toimitusjohtajan mukaan tehty ennen valtion tukipäätöstä. Tämän tiedon YLYn uutistoimittaja olisi saanut kysymällä suoraan Terrafamesta. Tässä jutussa on ns. astian maku.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #51

Epäilen vahvasti sitä, että Terrafame olisi asiasta julkisesti kertonut ennen jutun nousemista kohun keskiöön? Anteeksi epäileväinen luonteeni.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #52

Mahtoiko edes yrittää, epäilen vahvasti, olen näet myös epäileväinen luonteeltani. Mutta niin kuin tässä edellä jo totesit, jutun kärki ei enää ole esteellisyyskysymys, jutun nostaminen siitä näyttää epäonnistuvan pahasti (ks Savon Sanomien juttu).

Nyt aiheeksi tuli oikeastaan vielä parempi aihe; pääministerin sähköpostit YLEn toimittajille. Seija edellä totesi, että nyt on avattu Pandoran lipas, katsotaan sitten mitä sieltä löytyykään. Minun mielestäni lippaasta tuoksahti vahva "astian haju".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #60

Sipilän ja Jääskeläisen toiminta tässä on keskiössä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eihän verosuunnittelussa ole huomautettavaa, ongelmallista on ollut Sipilän suhtautuminen mediaan.

Sanna Ukkola: Miksi piileksit, Juha Sipilä?

Pääministeri Juha Sipilän vastaus Maikkarin toimittajan kysymykseen liikenneministeri Anne Bernerin kohtalosta oli typerryttävä:

"Jos, jos ja jos. Mitä jos Yle loppuu tai Maikkari loppuu, mitä sitten?" Sipilä näpäytti asiaa utelevalle toimittajalle.

http://yle.fi/uutiset/3-9176118

Mitä tapahtuu näissä 7 sekunnissa, kun Juha Sipilä puuskahtaa Ylen ja MTV3:n lopettamisesta?

Sipilä ottaa esille MTV3:n, johon yksityisenä yrityksenä Sipilällä ei aiemmin ole ollut suoraa valtaa. Tilanne kuitenkin muuttui aiemmin syksyllä, kun hallitus asetti erillisen työryhmän pohtimaan ”kaupallisten tv-uutisten asemaa”. Käytännössä kyse on suurelta osin MTV3:n uutisista – ne ovat yksityisen tv-toiminnan merkittävin uutisohjelma, ja emoyhtiö MTV on viime aikoina ollut pahoissa talousvaikeuksissa.

http://www.hs.fi/nyt/art-2000002921247.html

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nämä seitemän sekuntia? Varmaan tunnekuohussa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Tässä ollaan pitkälti samoilla linjoilla:

Kommentti: Pääministeri Juha Sipilän virhetili sammakoissa alkaa olla täynnä

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000489033...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Ei huono kirjoitus Koskiselta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Niinpä, se ammattitaito? Luulisin, että ainakin jotkut YLEn toimittajat ovat sijoittaneet varojaan sijoitusrahastoihin. MOT olisi löytänyt ihan omastakin piiristä näitä "rikollisia". Hekin jättävät osingot maksamatta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä (PS) vastaa Iltalehdelle kysyttäessä, että hallintoneuvosto pohtii Ylen tilannetta. Varsin tyhmä kysymys Iltalehdeltä, sillä hallintoneuvostolla ei ole päätösvaltaan Ylen toimitukselliseen toimintaan eikä henkilökysymyksiin.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612012200034834...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pari päivää sitten pääministeri Sipilä vastasi kysyttäessä tämän tapauksen vaikutuksesta Suomen kansainväliseen mainee4seen, ettei se siihen vaikuta mitenkään. Olen varma, että Suomen asema kaikkein vapaimpien tiedotusvälineiden maana on jo kokenut aika rajun takaiskun. Niin laajalle tapauksen uutisointi on ulkomailla jo levinnyt.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ylessä on alettu sovittaa mietintämyssyä päähän:

Ylen hallituksen jäsen: Päätös rajoittaa Sipilä-uutisointia oli hätiköity

- Kolbe on ollut keskustan ehdokkaana, muistaakseni kuntavaaleissa.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ylen-h...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Henkilöasiostakin päättävä elin on herännyt?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Ja jotkut toimittajatkin.

Näkökulma: Silminnäkijänä Sipilästä ja Ylestä

Politiikan toimittaja Pirjo Auvinen paljastaa taustoja pääministeri Juha Sipilän haastattelutunneista.

- Tuskin toimittaja ihan pienestä näin kirjoittaa:

Myöhemmin lauantai-iltana Sipilä pyysi anteeksi raivoamistaan minulle eli asiaan täysin kuulumattomalle henkilölle.

http://yle.fi/uutiset/3-9329727

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Aina oudompaan valoon joutuu Sipilä puheineen ja Ja Atte jääskeläinen toimineen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

Tuon Pirjo Auvinen kirjoituksen jälkeen on varsin vaikeaa uskoa ettei Sipilä olisi painostanut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Ainakin ollut jatkuvasti yhteydessä "hyväveli" Jääskeläiseen. Tämä tekee Jääskeläisen aseman yhä ongelmallisemmaksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #27

Minä arvostan suuresti Pirjo Auvista ja luotan häneen kuin parhaaseen kaveriini. Jätän sanomatta kehen en luota.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #40

Joidenkin luottamus on tämän casen yhteydessä kadonnut minun silmissäni. Mutta sillä tuskin on itse jutun kannalta mitään merkitystä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eipä tuosta taida kuitenkaan Sipilälle mitään seuraamuksia tulla, varsinkin jos todetaan että ei ollut jäävi.

Hetken kohistaan ja siinä se, ei tällainen kuitenkaan mitään hallitustyöhön vaikuta ja se on pääasia. Toiset hallituspuolueet ovat tukena, niin tuuleen huutamiseksi jää.

Ylen tilanne varmaan aiheuttaa jotain muutoksia, ja taitaa Atte Jääskeläisen palli heilua.

Eipä taida Sipilää harmittaa tämä ylen tämänhetkinen tilanne, taitaa pikemminkin hymyilyttää.

Niin se menee, että hallitus porskuttaa niin kauan, kuin kaverit ovat mukana, median ja opposition metelillä ei hallitusta kaadeta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Totta kirjoitat! Kuitenkin kohta voidaan ryhtyä lyömään vetoa siitä, milloin Sipilä tekee Kataiset!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sipilän omien sanojen mukaan: "tulos tai ulos!.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En ole näillä kirjoituksillani kaatamassa hallitusta. Kuitenkin Sipilän on otettava oppia toimistaan. Hänen on muutettava käytöstään demokraattisen valtion tiedotusvälineitä kohtaan. Hän ei nyt toimi yritysjohtajana. Nyt hän on Suomen pääministeri.

Sipilän asema tuskin on millään lailla vaakalaudalla, mutta siitä olen kanssasi samaa mieltä, että Atte Jääskeläisen asema horjuu.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ei kai vain Suomelle ole kehittymässä oma mini-Putin? Media on valmis sylikoiraksi ja Putin-ehdokkaitakin näyttäisi olevan useita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Media tuskin, mutta pahalta näyttää sen suhteen, että Atte Jääskeläinen kyllä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Pekka, kts. #27, Jääskeläinen on tainnut alkaa varmistaa palliaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pahimmalta asiassa näyttäytyy Ylen asema riippumattomana tiedonvälittäjänä ja Ylen toimet kaiken kaikkiaan. Toimittajia ostetaan hiljaisiksi ja toisten toimittajien toimia rajoitetaan. Ei hyvältä näytä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Avasivat Sipilän kanssa Pandoran lippaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Asian oli syytäkin tulla julki. Hyvä näin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Illalla Atte Jääskeläinen on Pressiklubin vieraana. Ja siellä puhutaan, yllätys yllätys, tapaus Sipilän ja Jääskeläisen toiminnasta Terrafame-jutussa. Pakko katsoa!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Illalla julkaistussa näkökulmassaan Pirjo Auvinen kertoi kokemuksistaan Juha Sipilän toiminnasta pääministerin haastattelutuntien yhteydessä. Kirjoituksensa lopuksi hän kertoo kirjoittaneensa näkökulmansa päätoimittajan (Atte Jääskeläisen) kannustamana. jotta syntyisi kuva siitä, mitä viime viikonvaihteessa todella tapahtui.

http://yle.fi/uutiset/3-9329727

Jokainen voi tehdä johtopäätöksensä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kirjoitin kuitenkin, koska olin mielestäni tajunnut Muoniossa jotain. Yritysjohtajataustainen Sipilä näkee sijoituksensa pankkien rahoitusinstrumentteihin ikään kuin riippumattomuuden varmistuksena, koska ei omista suoraan minkään yritysten osakkeita. Moni muu, erityisesti oppositiossa pitää varsinkin Sipilän vakuutuskuoria laillisena verosuunnitteluna eli tapana jos ei vältellä niin ainakin lykätä veroja. Ja tästä näkökulmaerosta rähinä syntyy. (Pirjo Auvinen)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Yleä ja yleisöäkin tässä kiinnostaa Sipilän mahdolliset sidonnaisuudet.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuinka vilpittömästi toimittajat ovatkaan huolissaan Sipilän varallisuudesta ja varallisuuden mukanaan tuomista sidonnaisuuksiata. Kiinnostus ei rajoitu edes Sipilän henkilökohtaiseen varallisuuteen, vaan syyniin ovat joutuneet myös lapset, sukulaiset ja kylän ukot.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Valitettavasti ministerien ja johtavien politiikkojen on vain totuttava siihen, että heidän sidonnaisuutensa kiinnostavat.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Kun käytyä keskustelua seuraa, niin päätetään, että valtaapitävien lähipiiriltä kielletään kaikki yritystoiminta ja heidän elatuksestaan vastaa yhteiskunta. Niin vältytään kaikilta sidoksilta, aidoilta tai oletetuilta.

Nykyään kun media/yleisö hakemalla hakee asioista salaliittojaa/kähmintää/omaan ja lähipiirin ylenmääräistä etujen saalistamista jne. Ellei todellista tietoa ole, niin sitten kuvitellaan.

Ihmettelen miten tänään joku haluaa päättäjäksi/yhteisten asioiden hoitajaksi. Tuskin kaikkien sylkykuppina mukava on olla. Milloin tullaan tilanteeseen, jossa emme enää saa asiantuntevia päättäjiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei suinkaan kielletä. Valtaapitävien vain oletaan ja odotetaan tuntevan jääviyssäännöt ja -käytännöt.

Käyttäjän TapioRantanen kuva
Tapio Rantanen

Kysymys on yksinomaan vihervasemmistolaisten toimittajien Sipilään kohdistamasta ajojahdista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ja käyttävät hyväksi vanhaa keinoa, eli provosointia, ei kuitenkaan olisi ollut pakko provosoitua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä mistään ajojahdista ole kysymys. Sipilä vain provosoitui ja teki aivan itse kärpäsestä härkäsen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #69

Juha-Matti Mäntylältä erinomaista pohdintaa. Olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä siitä, että sekä Sipilä että Jääskeläinen eivät tajunneet toimiessaan sitä, ettei touhu näytä hyvältä ulospäin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset