plukkala

Väyrysen Kansalaispuolue puoluerekisteriin?

Paavo Väyrynen ilmoittaa Kansalaispuolueen vihdoin saaneen kokoon tarvittavat 5000 kannattajakorttia, jotka vaaditaan puolueen merkitsemiseksi puoluerekisteriin. Hän ilmoitti samalla jättäneensä asiasta uuden hakemuksen oikeusministeriöön. Kuitenkin kannattajakorttien keräämistä jatketaan edelleen.

http://yle.fi/uutiset/3-9330337

Väyrynen jätti oikeusministeriöön jo keväällä ensimmäisen kerraan hakemuksen asiasta, mutta silloin ilmeni, että tarvittavista kannattajakorteista puuttui vielä 1300. Väyrynen perusteli silloin asiaa harmillisena laskuvirheenä.

Nyt sitten odotellaan oikeusministeriön ratkaisua asiasta. Puolueella on nimittäin varsin kummalliset säännöt jäsenistönsä osalta. Puolueella on kolmen kategorian jäseniä. On varsinaisia jäseniä, asiantuntijajäseniä ja kannattajajäseniä. Varsinaisiksi jäseniksi kelpaavat ainoastaan entiset ja nykyiset europarlamentaarikot ja kansanedustajat. Jäseniksi voidaan ottaa myös puolueen valtiollisiin vaaleihin nimetyt ehdokkaat. Puolueen kaikki päätökset tekevät nämä varsinaiset jäsenet. Lisäksi puolue ottaa ns. asiantuntijajäseniä. Kolmannen kategorian jäsenille, ns. kannattajajäsenille, jää ilmeisesti oikeus ainoastaan maksaa jäsenmaksunsa.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223078-vayrysen-kansalaispuolueen...

Jos oikeusministeriö ei jostain syystä näitä puolueen sääntöjä hyväksy, on sen säännöissä kuitenkin vapauttava kohta. Tarvittaessa puolueen sääntöjä voidaan muuttaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Nythän Paavolle avautui tie Presidenttiehdokkuuteen,

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen on ilmoittanut, ettei ryhdy presidenttiehdokkaaksi. Toistaiseksi siihen kai on uskottava, ellei asiasta muuta ilmoiteta.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Muistnko väärin, mutta ilmoitus taisi olla, että ei ryhdy Keskustan presidenttiehdokkaaksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Ei Keskustan ehdokkaaksi eikä muutenkaan presidenttiehdokkaaksi. Hän ilmoitti tukevansa Niinistön jatkokautta.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #10

Tuki voidaan, etenkin Väyrysen ollessa kyseessä, käsittää ehdolliseksi.

Väyrynen tukee Niinistöä, mutta samalla luottaa "Niinistön pitävän Suomen Paasikiven linjalla ja turvaavan Suomen säilymisen sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana". (Iltalehti)

Jos Väyrynen toteaa Niinistön poikenneen tältä linjalta, hän pyörähtää kannoillaan ja lupautuu mukaan presidenttipeliin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

Kieltämättä muutenkin Väyrysen kanssa kannattaa olla varovainen. Hänen mielipiteensä mistä tahansa vanhoista sanomisistaan voi muuttua hetkessä. "En ole näin sanonut, ja jos olenkin, en ole sitä tarkoittanut".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kuntavaaleihinhan Väyrynen ei ilmoittanut puolueensa osallistuvan, joten tarvittaessa on aikaa muuttaa sääntöjä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Puolueen nykyisten sääntöjen mukaan niiden muuttamiseen tuskin menee aikaa muutamia sekunteja enempää?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sääntömuutos lienee jo valmiiksi takataskussa, ja kohtapuoliin ilmestyy varmaan bloggauskin.

https://www.paavovayrynen.fi/category/blogi/

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #5

Varmasti tulee. Hänen tarpeensa julistaa on yhtä suuri kuin pyrky. Väyrysen tapana on julistaa. En muista hänen koskaan kommentoineen ainakaan täällä puheenvuorossa omia blogejaan.

Liekö Kansalaispuolueen säännötkin sitä perua? Ilman keskustelua on helppo tehdä nopeasti päätöksiä?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kansalaisten on syytä tiedostaa, että koko Väyrysen toiminta on feikkitoimintaa. Yksikään nykyinen tai entinen poliitikko ei tule oikeasti ajamaan suomen eroa EU:sta tai eurosta. Koko juttu on taas kerran vain kansalaisten kusettamista ja ajan voittamista, jotta valtio saadaan tuhottua.

Jos kansalaiset haluavat muutosta asioihin, heidän tulee valita nykyisten puolueiden ulkopuolisia toimijoita valta-asemiin. Eli kansalaisten tulisi jo ymmärtää millä tavalla poliittista peliä pelataan, eikä suostua pelaamaan sitä nykyisten puolueiden ja poliitikkojen halujen mukaan. Koska sillä lailla tätä maata ei muuteta demokraattiseksi oikeusvaltioksi, eikä varsinkaan itsenäisyyttämme saada takaisin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen toimista ja niiden motiiveista ei ota selvää Erkkikään. Toisaalta ajatusta siitä, että Väyrynen olisi "feikkitoiminnallaan" edesauttamassa nykyisiä kansanedustajia ajanpeluuna Suomen valtion tuhoamiseksi, pidän kyllä varsin paksuna.

Toisaalta voisit myös kertoa, miten kansalaiset voivat valita nykyisten puolueiden ulkopuolisia toimijoita valta-asemiin? Kovin vähän vaaleissa on sellaisia vaihtoehtoisia ehdokkaita tarjolla. Vai tarkoitatko jonkilaista vallankumousta?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Seuraaviin eduskuntavaaleihin jotkut ovat suunnittelemassa eräänlaista reformia, jonka jäsenet olisivat puolueiden ulkopuolisia sitoutumattomia ehdokkaita. Tätä kai suunnittelevat Hirvisaari ja MV-lehden Janitskin, ja pitäisin tätä varteenotettavana vaihtoehtona nykyiselle puoluepolitiikalle, joka on ajanut valtakunnan lähes katastrofin partaalle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Suunnitella toki voi ja saa. Mutta toteutukseen en minä ainakaan usko, en Hirvisaaren enkä Janitskin osalta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #12

Minä taas uskon myös toteutukseen ja uskon että reformi kerää useita hyviä ja nimenomaan päteviä ehdokkaita, jotka nykyisiltä puolueilta puuttuvat täysin. Uskon myös tästä tulevan huomattava poliittinen voima ja nimenomaan puoluevallan ulkopuolinen voima, jolla murretaan nykyinen puoluevalta, joka ei oikeasti aja kansalaisten asioita.

Mielestäni kaikki nykyiset puolueet ja niitä lähellä olevat säätiöt ja yhdistykset tulisi purkaa ja lopettaa. Samalla kaikkien edellämainittujen omaisuudet tulisi takavarikoida valtiolle. Maahan tulisi saada jonkinlainen totuuskomissio ja kansantuomioistuin, jotka tutkisivat poliittisen ja virkamieseliittimme toimet 90-luvun alusta lähtien. Ja jos havaitaan jonkun syyllistyneen rikoksiin, ei muuta kuin niin rikosoikeudelliseen kuin henkilökohtaiseenkin vastuuseen omalla omaisuudellaan.

Näkisin että ennenkuin kaikista nykyisistä poliittisista voimista päästään eroon, ei maamme tilanne parane. Asia vain on yksinkertaisesti siten, että ne ketkä maamme on nykyiseen katastrofiin ajaneet, eivät kykene asioita selvittämään ja saamaan valtiota nousuun. Ei ruttokaan parane rutolla, vaan vastalääkkeellä, ja samoin on valtiomme kanssa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Itse kujin saa uskoa ihan mihin haluaa. Mielestäni ajatuksesi ovat kuitenkin kovin, kovin kaukana toteuttamiskelpoisuudesta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #16

Minä taas näen tämän olevan ainoa keino saada valtiomme takaisin jaloilleen ja mitä nopeammmin kansalaiset ymmärtävät asian, sitä paremmat edellytykset on korjata tilanne mahdollisimman nopeasti. Mitä pidempään viivyttelemme, sen pahemmaksi tilanne menee.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Kyllä sinulla ja kanssasi samanlailla ajattelevilla on vielä paljon työtä ja pitkä matka tavoitteesi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #20

Minä taas uskon että ihan kohta kansalaisille kelpaa ihan mikä tahansa vaihtoehto, niin kyllästyneitä he ovat nykyiseen rikolliseen poliittiseen eliittiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #29

Eli mielestäsi kansannousu on tulossa lähiaikoina?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #30

Kansa nousi jo USAssa ja britanniassa, Suomi, Saksa, Italia, Unkari ja monet muut odottavat vuoroaan. Ainakin pääministeri ja media vaikuttavat meillä kovin hermostuneilta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #33

Kansa nousi? Lievää liottelua. Katsotaan nyt rauhassa, miten nämä "kansannousut" vaikuttavat meitä ympäröivään maailmaan. Demokraattisissa maissa käydään aina silloin tällöin vaaleja. Onko silloin kysymys mielestäsi kansannoususta? Vaalit tarjoavat mtös purkautumistien erilaisille protesteille. Hyvä näin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #34

Vaalit eivät tarjoa nykyisellään ainuttakaan todellista vaihtoehtoa äänestäjille, kaikki puolueet ovat yhtä ja samaa puoluetta, pienillä vivahde-eroilla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Eli mielestäsi tapahdu mitään muutosta ennen todellista vallankumousta? Vai onko mielestäsi olemssa jokin muukin vaihtoehto?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #36

Lukkalalla on ihan oma tyylinsä vedättää kommentoijia, esittämällä jatkuvia samoja toistuvia kysymyksiä ja yrittää näin saada kirjoitus suositummaksi kuin se oikeasti onkaan ja suositteluista päätellen monet lukijat ovat huomanneet asian ja jättävät Lukkalan kirjoitukset lukematta. Yleensä myös ensimmäinen viesti on Lukkalan itsensä kirjoittama, vaikka tässä ketjussa sitä ei olekaan.

Ihan huvikseni ajattelin katsoa kuinka kauan vedätys jatkuu, mutta koska se jatkuu varmaankin loputtomiin, ei minulla ole aikaa tuhlattavaksi tällaiseen enempää. Jätän Lukkalan blogit tästä lähtien lukematta, koska niiden asipitoisuus lähenee nollaa ja tarkoitus on vain vedättää kommentoijia tyhjillä kysymyksillä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #38

Päätös on tietysti sinun. Hyvää jatkoa elämällesi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Feikkitoimintaa tai ei, mutta Väyrynen ei voi erittäin kokeneena, pitkän linjan poliitikkona ja ennen kaikkea monivuotisena ministerinä olla tietämätön siitä, että hallituksen esitykset perusteluteksteineen kuuluvat erittäin oleellisena osana lainsäädäntötyöhön. Itse asiassa niissä selvitetään lain tarkoitus ja sisältö.
Tässä tapauksessa hallituksen esityksen HE 60/2010 vp:n perusteluteksti sivulta 40 ei käsitykseni mukaan ole voinut jäädä häneltä huomaamatta. Ihmettelen syvästi, jos näin olisi päässyt tapahtumaan Väyrysen kannalta erittäin tärkeässä asiassa. Tavallinen kansalainen, joka allekirjoitti kansalaisaloitteen, on tuskin ollut tästä tietoinen. Itsekin tutustuin tähän asiaan perustuslakivaliokunnan päätöksen kautta.

Mitä itse puolueeseen tulee, niin tämä jäsenten jakaminen kolmeen kategoriaan tuntuu perin kummalliselta, jos sitä katsoo vaikkapa Perustuslain näkökulmasta. Ilmeisesti kansalaisaloitteen allekirjoittajista on löytynyt halukkuutta tähän kolmanteen kategoriaan ilman päätösvaltaa. Ovatkohan kaikki olleet edes tietoisia kategorioista?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tällä kansalaisaloitteellaan Väyrynen todennäköisesti haki vain itselleen ja mahdollisesti Kansalaispuolueelleen huomioarvoa. Väyrynenhän on itsekin todennut, ettei kansalaisaloitteella ajettu kansanäänestystä? Mitä sitten?

http://yle.fi/uutiset/3-8602224

Mitä hän sitten hakee tällä puoluehankkeellaan? Tietääkö hän itsekään? Puolueen säännöt juuri kolmen kategorian jäsenineen ovat ihmeellisiä. Hänen olisi tosin puoluekokouksessa tehdä kaikki päätökset käytännössä yksin. Menevätköhän oikeusministeriössä läpi?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Puolueen puheenjohta on diktaattori, Varsinaiset jäsenet vastaavat hallitusta. Asiatuntijajäsenet ovat diktaattorin esikunta. Kannattajajäsenet taas uskollisia diktaattorin alamaisia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ehkä Paavo on lukenut perustuslaista tämän kohdan:

"Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta."

Ja haluaa tämän poistettavaksi ristiriitaisuuksien takia:

"Suomen jäsenyydestä Euroopan unionissa ja toimivallan siirrosta kansainväliselle toimielimelle."

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo pani alulle kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen eroamiseksi euroalueessa. Kuitenkin hän itse on nimien keräyksen jälkeen ilmoittanut, ettei kansalaialoitteella ei ajettukaan kansanäänestystä? Ota siitä sitten selvää?
http://yle.fi/uutiset/3-8602224

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Paavossa on se erikoinen puoli, ettei tätä herraa provosoida puoleen tai toiseen.

Politiikan häirikkö, joita varsinkin yksitotisessa Suomessa tarvitaan asiallisen keskustelun ja kritiikin ylläpitäjinä julkisen mediamaailman ollen maassa poskettoman yksitotuuksinen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen intoa ja pyrkyä ei kukaan voi kieltää. Mutta hänen itse itsensä asettamista muiden yläpuolelle aina oikeassa olleena ja olevana besserwisserinä, lähes puolijumalana? Tällainen saa aikaan jäyhässä Suomen kansassa korkeintaan hymähdyksiä ja voimakkaan vastareaktion.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tänään Nico Rosberg ilmoitti luopuvansa huipulla, Väyrysen olisi pitänyt tehdä samoin. Jokaisella meistä on haaveita tulevaisuuden varalle, mutta yleensä harvat niistä toteutuvat ja tätä tosiasiaa Väyrynen, nyt seitsämänkymppisenä, ei suostu hyväksymään. Väyrynen jättää itsestään jälkipolville kuvan polittisena pelurina, jota hän myös kiistämättä on ollut. Politiikkona hän ei, vaikkapa Johannes Virolaisen tapaan, tule koskaan nousemaan vatiomies-sarjaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sitä kuvaa Paavo ei enää itsestään saa millään harjauksella eikä tehopesulla pois. Peluri mikä peluri.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ainakin federalistit ovat pettyneitä Väyryseen, niinkuin olivat brexitiin, Trumpin valintaan, Marie Le Peniin, AfD:n, Itävaltaan, Italian ja Saksan pankkeihin ja moneen muuhun nykyajan ilmiöön. Taitaa teille federalistelle sataa vielä paljon ikäviä ilmiöitä demokratian kasvun myötä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hienoa Makkonen, että olet saanut nauttia yhdenasian miehenä näistä "nykyajan ilmiöistä"! Nyt sitten vain rauhassa odottelemme, miten nämä ilmiöt maatamme ja maailmaa muuttavat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Yritätkö väittää ettei esim brexit ja Trumpin valinta muuttanut jo maailmaa vaikka valitsijat olivatkin kaltaisiani "yhdenasian" miehiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Käsittääkseni siihen en ottanut mitään kantaa. Jäin vain odottamaan miten nämä "nykyajan ilmiöt" todella muuttavat maatamme ja meitä ympäröivää maailmaa? Toistaiseksi ainakin kovin vähän näkyvissä.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Nolo uutinen Väyrysen kannalta on tullut ilmi; hänen asiantuntijana puolueessa, yhtenä ilmeisesti monena, toimii Donetskin tasavallan, mikä se lieneekään, lehdistösihteerinä suomalainen Jarmo Ekman. Väyrysen Venäjämielisyys lienee tunnettua, ja tämä nyt on hänen kannaltaan todella ajattelematonta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En kyllä löytänyt Jarmo Ekmanin nimeä niistä kahdesta joukosta "asiantuntijajäseniä", jotka Väyrynen on ilmoittanut puolueen ottaneen asiantuntijajäsenekseen. Onko Ekman sitten valikoitunut jäseneksi myöhemmin? Jos näin on, ihmettelen Kansalaispuolueen kriteerejä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Kiitos linkistä. En ollut vielä uutista nähnyt. Sitten en voi muuta kuin ihmetellä Kansalaispuolueen valintoja. Sääntöjen mukaanhan asiantuntijajäsenet puolue ottaa. Siitä "ottamismenettelystä" en kuitenkaan ole tietoinen, joutuuko paikkaa hakemaan vai kutsutaanko asiantuntijajäseneksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #42

Jos Väyrynen ei ole tiennyt mikä on miehiään niin olisi löytynyt netistä.

http://olemisenmiellyttavakeveys.blogspot.fi/

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #44
Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Donetskin kansantasavallan lehdistökeskuksessa suomalaisena lehdistösihteerinä työskentelevän henkilön valinta asiantuntijajäseneksi on täysin loogista toimintaa, jos katsoo Wikipediassa olevaa Väyrysen biografiaa ja sieltä osiota Kohu, kritiikki ja keskustelu.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_V%C3%A4yrynen

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kiitos linkistä. Oivaa kertausta kaikille mukana eiäneille ja tietoa niille, jotka eivät vielä olleet olemassakaan.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jospa koettaisit hakemalla...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mikä yhteys on US-puheenvuorolla ja Kansalaispuolueen asiantuntijajäsenillä?

No tietysti se, että suuri osa heistä kirjoittaa tai on kiejoittanut US-puheenvuoroon tai Vapaavuoroon. Mm. Tuula Komsi, Timo Isosaari, Mauri Nygård, Kaija Olin-Arvola, Seppo Hauta-aho, Martti Issakainen, Jarmo Nevalainen, Akseli Erkkilä ja Tuulia Laitalainen ainakin Vapaavuoroon.

Näköjään ainakaan US-puheenvuorossa kirjoittaminen ei ole minkäänlainen "asiantuntijuutta" vähentävä tekijä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset