plukkala

Obaman kuitti Trumpille: Valkoinen talo ei ole perheyritys

Barack Obama kertoo ABC Newsin haastattelussa, että Donald Trumpin tulee kunnioittaa Yhdysvaltain institutioita. Hänen on kerättävä vahva tiimi ympärilleen. "Sen jälkeen kun on vannonut virkavalan, on vastuussa maailman suurimmasta organisaatiosta".

Obama huomautti, että Trumpin sanomisia seuraavat paitsi markkinat, myös ihmiset kaikkialla maailmassa. Siis Valkoista taloa, eli Yhdysvaltoja ei voi johtaa kuten perheyritystä. Obama myös varoitti Trupia myös siitä, että presidenttinä toiminen eroaa kampanjoinnista.

http://www.talouselama.fi/uutiset/obamalta-kuitti-trumpille-valkoinen-ta...

Kukahan kertoisi tämän saman sovellettuna Suomen olosuhteisiin pääministeri Juha Sipilälle?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kehtaa Obama räksyttää vielä lopetellessaan lähes täysin epäonnistunutta virkakauttaan!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varsin hyvää ohjeistusta istuvalta presidentiltä seuraajalleen. Trumpin toiminta on vaalin tuloksen selvittyä muistuttanut enemmän vaalikampanjan jatkamista, kuin valmistautumiselta presidenttiyteen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jotenkin avutonta ja totaalisen todellisuuspakoista käyttää Obaman puheentuotosta mitään negatiivisia sanoja tyyppiä "räksyttää".
On ihmeellistä että älykkyyteen liittyvä hyvätapaisuus on niin huonossa kurssissa kristillisessä oikeistossa tai muussa pro-Trumpympäristössä.
Vähän sama kuin sanoisi että Sibeliuksen musiikki vinkuu vaan siksi että haluaa mielummin kuunnella humppaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sini, pyydän asiallisempaa kielenkäyttöä blogissani.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #9

Ok. Voiko sen korvata tällä:
Paljon voi sanoa kaikista poliitikoista mutta heidän suurimpiin valtteihinsa, tässä tapauksessa, kyvykäs ja arvokas puhetaito tuskin kannattaa puuttua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Poloitiikkojen arvostelu on sallittua. He ovat itse siihen asemaan asettuneet. Mielummin tietysti hyvien tapojen mukaisesti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12

Se mitä arvostelee on kuitenkin valinta jonka takana on kai poliittinen motiivi. Jos vähättelee sivistynyttä käytöstä niin se on poliittinen teko.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Arvostelu ei ole väärin, kuten kirjoitin ja usein sen takana on poliittinen motiivi. Politiikon arvostelu on yleensä aina jonkinlainen poliittinen teko. Mutta se on demokratiassa täysin sallittua, usein jopa hyväksi.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Onkohan näiden pisnesmiesten ja -naisten ylipäätään vähän vaikea käsittää, että valtio ei ole yritys. Sellainen mielikuva viime päivinä on on päässyt syntymään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

On pakko olla kanssasi yhtä mieltä. Saman käsityksen olen itsekin saanut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Samalla kun Obama kuittailee viimeisiä kuittailujaan Trumpille, niin kuittaa myös mitä ilmeisimmin Putinille lähettämällä Eurooppaan sotakalustoa ja sotilaita. Miten mahtaa Trump tuohon suhtautuvan?

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000050380...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämän kolmannen amerikalaisen prikaatin tuominen Eurooppaan ei ole mikään uusi päätös. Se uutisoitiin jo viime maaliskuussa. Joten se ei voi olla mitään Obaman kuittailua Trumpille.
http://yle.fi/uutiset/3-9393694

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta putinmediassa tuollainen ei ole niin tarkkaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Tuskin Sirpan kommentti oli mikään tahallinen "putinmedian" tarkoituksellinen tuotos. Pientä rajaa nyt. Täällä riitelevät asiat, eivät ihmiset.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Olkoompa päätetty panssareiden lähettäminen milloin tahansa, niin Obama on yksi pahimmista sodanlietsojista amerikan presidenttien joukossa. Tuskin poika-Bush tai Vietnamin aikaiset samaan ylsivät. Eikös hän saanut Nobelin rauhanpalkinnon heti virkaan astuttuaan. Olisi se hyvä, jos puheet ja teot jotenkin linjaisivat

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Näillä kulmilla ja Krimin annektointi hyvässä muistissa on kyllä hassua etsiä sodan lietsojaa Atlantin toiselta puolelta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Erkki, ei sinunkaan kovin kauan tarvitse miettiä, miksi se lisäprikaati Eurooppaan tuodaan. Siinä tuskin on kysymys mistään sodan lietsomisesta. Tämän prikaatin tulon jälkeen niitä on Euroopassa kuitenkin vain kolme.

Jos vastaavasti miettii sitä, mitä tätä ennen on tapahtunut, on Venäjä siirtänyt valtavan sotavoiman Balttian maiden läheisyyteen ja vahvistanut voimiaan Kaliningradissa. On aivan selvää, ettei USA ja Nato voi tätä katsoa tekemättä itse mitään.

http://sgseura.fi/index.php/12-ajankohtaista/bloki...

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #18

Kiovassa hääräili CIA-miehiä ja eurooppalaisia. Sanomattakin oli selvää, että mitä siitä seuraa. Vai kuvitteleeko joku, että Venäjä olisi suosiolla luovuttanut Sevastopolin Naton haltuun. Onhan siinä rikottu kansainvälisiä. Pidän Libyä tuhoamista, Afganistania, ylipäätään Lähi-Idän kumouksia samaan lukuun kuuluvina. Aikaisemmista USA:n tuhoteoista ei edes kannatapuhua. Ei tämä lännen touhu ole yhtään sen parempaa kuin Venäjänkään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Sevastopolista oli käsittääkseni juuri tehty tosi pitkäaikainen vuokrasopimus Venäjän kanssa. Sitten Krimille tulivat pienet vihreät miehet, joita kukaan ei aluksi omikseen tunnustanut, kunnes sitten... Sitten alkoi kahina itäisessä Ukrainassa. Siellä taistelua kävivät "lomalla olevat" Venäjän sotilaat Venäjän armeijan aseilla ja laitteilla Ukrainan armeijaa vastaan?

Afganistaniin ja sen tilanteeseen Venäjällä on osansa samoin kuin lännelläkin. Libyassa kaikki käyvät sotaa kaikkia vastaan ja Venäjä yrittää pitää kynsin hampain maan diktaattorin vallassa, jotta voisi säilyttää ainoan alueella olevan tukikohtansa. Tällaista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #23

Ai mitä. Laitat Krimin invaasion cia'n syyksi. Tuo on umpiputinististinen propagandakiemura joka vaan ei uppoa suomalaisiin vaikka sitä trollit palstoille levittää.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä maailmanpoliittisen tilanteen kiristymisen syyllinen löytyy tuolta itäisestä naapurimaastamme, Kremlin muurien sisäpuolelta, tähän tosiasiaan ruotsalaisetkin ovat heränneet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niipä, Ruotsissa mietitään jopa asevelvollissuuden palauttamista. Samoin Saksassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Trumphan tämän vaalien jälkeisen ylimenokauden aikana peruvansa Obaman uudistukset, erityisesti ne, jotka ovat vielä valmistelun alaisina. Tätä prikaatin siirtoa hän tuskin kuitenkaan peruu. Hänhän muutti jo kantaansa Venäjän hakkeroinnista vaalien aikana.

Siperia opettaa vielä, Trumpinkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jotain yhtäläisyyttä voi löytää Suomeenkin, kun seuraa Trumpin toimintaa Twitterissä.
http://yle.fi/uutiset/3-9393784

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Trump on ihmisenä luonteeltaan ”neliskanttinen”. Tähän kun lisätään vielä hyppysellinen narsismia otteella ”minä olen aina oikeassa”, niin erimielisyydet kongressin edustajainhuoneen ja senaatin kanssa saattavat olla vielä edessä. Asetelma tulee silloin olemaan ”perheyritys” vastaan kongressi.
Obama on täysin oikeassa todetessaan, että Valkoista taloa ei tule johtaa kuin perheyritystä. Obaman neuvot ovat kuitenkin kuin ”vettä hanhen selkään” Trumpille.
Yhdysvallat tulee siirtymään nyt uuteen aikaan, jossa pienten maiden kansalaisten voi olla syytä ”pitää hatuistaan kiinni.”

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Aivan yhtä toivoton en kanssasi ole. Uskon että Siperia opettaa Trumpinkin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Obama paljastaa katkeruuden sävyttämällä toiminnallaan, että hän ilmeisesti kuvitteli pystyvänsä ohjailemaan Clintonin voittaessa ns. kulissien takaa vielä jonkin aikaa tapahtumia. Nyt ei kuitenkaan käynyt niin. Vastapuoli voitti, karavaani kulkee ja ...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pertti, kyllä nyt olet ajatuksinesi joutunut aivan omiin maailmoihisi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Aika näyttää kuka on joutunut mihinkin!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Se, että olet katkera Obamalle, ei auta asiaa yhtään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #32

Olet käsittänyt väärin: Suurin toivein virkaansa valittu Obama saa nilkuttaa pois parrasvaloista! Obama sai jopa etukäteen Nobelin rauhanpalkinnon, vaikka aloitti lisää kautenaan lisää sotia, jotka jatkuvat yhä. Minä en ole katkera, vaan joku muu.

Suomen tilannetta ei pidä verrata USA:han. Kepu on Kepu, jonka veroista muualta ei taida löytyä!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Obama lähtee, aivan samoin kuin jokainen USA:ta johtanut presidentti kahden kauden jälkeen, koska ei voinut enää maan perustulain mukaan jatkaa toimessaan. En sano, että voi kovin ylpeänä paikkansa jättää, mutta ei hänen kuitenkaan tarvitse mitenkään nilkuttaakaan. Hän hoiti hommansa, ja nyt alkaa Trumpin aika.

Jossain asioissa asioiden samankaltaaisuuksien voi kyllä Suomeakin USA:an verrata asioiden samankaltaisuuden vuoksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Meillä istuu nykyisessä hallituksessa ainakin kaksi ministeriä, joiden olisi syytä pohtia tätä Obaman neuvoa seuraajalleen. Sitä ohjetta, joka on tämän kirjoituksen otsikkona.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Keskustan ex-kansanedustaja ja ex-varapuheenjohtaja Timo Kaunisto esittää Maaseudun tulevaisuudessa, että Keskustan olisi nyt syytä laittaa liikenne-ja viestintäministeri Berner vaihtopenkille. Mutta kuka hänen tilalleen. Kaunistolla on siihen omaperäinen ratkaisu. Hän nostaisi Bernerin tilalle Paavo Väyrysen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaunisto on kyllä itsekkin Keskustassa ihan sivuraiteella, joten siihen sopii hyvin Väyrysen kannattaminen.

Kyllä tuo Trumpin toiminta on melko mielenkiintoista, sen siperia ei vaan taida riittävän nopeasti häntä opettaa. Tuo ehtii vielä sekoittaa koko maailmanpolitiikan toimillaan.

Nauraahan tuota voisi, jollei oikeasti olisi kyseessä yksi maailman mahatavimmista toimista.

Tuon populismin ja muun kansallisuuskiihkoilun kasvu voi ehkä loppua, kun maailma näkee mihin Trump toimissaan kansakuntaa johtaa. Esimerkki on niin hullu, että toivottavasti euroopassa herätään ja palataan järkevään ja asialliseen politiikan tekoon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaunisto kieltämättä on puoluessaan sivuraiteilla puolueessaa. Niin tällä hetkellä taitaa olla kunniapuheenjohtaja Väyrynenkin Keskustassa, tosin astetta pahemmin.

Trumpille, ja hänen toimilleen on kuitenkin pakko antaa hetki aikaa. Uskon Siperian ja todellisuuden häntä kuitenkin opettavan. Kuten Obama sanoi, vaalitaistelu ei ole enää käynnissä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Lisään tähän kommentista nro 31 unohtuneen linkin.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/berner-vaihtoon-väyrynen-kentälle-1.174729

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Ehkä sitä Jenkkilää pitäisi välillä pyörittää kuin perheyritystä.
Sitä mieltä ovat ainakin Ford ja Fiat, molemmat ovat ilmoittaneet sijoittavanta miljardin yhdysvaltojen tuotantolaitoksiin. Ei tämmösiä tullut Obaman kaudella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tietääkseni Obaman kausi ei edes vielä ole edes alkanutkaan.

Jos lisäksi Trumpin masinoima protektionismi leviää maailmalle laajemminkin, ei se ainakaan vientivetoisen Suomen etu ole.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

En tiedä mitä kautta tarkoitat vai oletko jumissa vuodessa 2008 mutta Obaman kausi presidenttinä on kestänyt sen viimeiset 8 vuotta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #40

Anteeksi sanasokeuteni, tarkoitin tietysti Trumpin kautta. Kiitos korjauksesta.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #41
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Fiat ilmoittaa suunnitelleensa jo Obaman kaudella:

Donald Trump had nothing to do with our new US jobs, Fiat Chrysler reveals

A news release issued by the company stated the move was part of a plan that had been first conceived in 2015.

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/f...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

kaiken voi keskustelussa kääntää omia argumentteja tukevaksi?

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Oma veikkaukseni on se, että maailmalle tulee vielä Obamaa ikävä. Hän teki merkittäviä avauksia heti virkaan astuessaan arabimaailman suuntaan. Hän ei ole myöskään antanut Israelin mellastaa mielin määrin. Hän haki myös sopua Venäjän kanssa mutta it needs to to tango. Hänen virkakautensa alkoi finanssikriisin ollessa pahimmillaan, joten helppoa hänellä ei ollut talouden saralla. Totuus on kuitenkin se, että USA:n taloudella menee paljon paremmin nyt, kuin silloin kun hän aloitti. Obamacare oli melkoinen suoritus. Obama on myös turhaan yrittänyt suitsia USA:n järjetöntä asekulttuuria, joka on intiaanisotien ajalta. Täysin kyllästyneet esiintymiset jatkuvasti uusiutuvien joukkoampumisten jälkeen ovat olleet paljon puhuvia.

USA:n presidentin mahdollisuudet viedä asioita lävitse rebublikaanienemmistöisen kongressin kanssa eivät ole hääppöiset. Trumpilla tulee olemaan tässä suhteessa helpompaa.

Luulenpa, että menee aika pitkään, ennen kuin USA:n presidenttinä on yhtä sivistynyt, samanlaista arvopolitiikkaa toteuttava henkilö.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olenkanssasi samaa mieltä. Trumpin valinta aiheuttaa maailmaan epävakautta sekä talouteen että geopolitiikkaan. Toivottavasti tämä epävakauden kausi ei kestä kovin kauan. Trumpin markkinoima protektionismi, jos se leviää ympäri maailman, ei ole ainakaan vientivetoisen Suomen etu.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Blogistin kannanotto maanjohtamiskulttuurista on kyllä paikallaan. Harmi, että Suomessa Sipirner tulee aiheuttamaan korvaamatonta tuhoa ennenkuin saa potkun peruksilleen isolla saappaalla.

Tuskin edes Kepulitkaan ovat 100% tyytyväisiä näihin yhteiskunnan varoilla pelaaviin. Tai no, kun on Kepusta kysymys, niin ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Keskustavaikuttajien enemmistö pitää Kokoomusta hallituksen vaikutusvaltaisimpana puolueen a hallituksessa.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset