plukkala

Vapaa tiedonvälitys ja ääripuolueet, AfD ja ENF

Viime europarlamenttivaalien syntyi parlamenttiin uusi äärioikeistolaisten ja ääripopulististen puolueiden ryhmä ENF (kansojen ja vapauksien Eurooppa). Tähän ryhmään kuuluvat mm. Marine le Penin johtaman Front Nationalen, Hollannin Geert Wildersin johtaman Vapauspuolueen, Itävallan FPÖ:n , Italian Lega Nordin ja belgialaisen Vlaams Belangin euroedustajat.

https://www.euractiv.de/section/eu-innenpolitik/news/neue-rechtsextreme-...

Vaalien jälkeen Saksan AfD:, europarlamentaarikot liittyivät ECR-ryhmään, samaan, minkä jäseninä Perussuomalaistenkin europarlamentaarikot toimivat. Vuosi sitten alkuvuonna 2016 moni AfD:n europarlamentaarikoista joutui vaikeuksiin ECR-ryhmän kanssa oltuaan samaa mieltä AfD:n puheenjohtaja Frauke Petryn kanssa siitä, että hätätilanteissa pakolaisia saisi ampua Saksan rajoille. Osa heistä erotetettiin ja osa erosi itse. Yksi näistä oli Marcus Prezell. Hän liittyi sittemmin tähän ENF-ryhmään.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article154901272/Petrys-Partner-...

Nyt tammikuussa 21.01. kyseinen ENF järjestää Saksan Koblenzissa tilaisuuden, jossa esiintyvät mm. Marine le Pen ja ja Hollannin vapauspuolueen puheenjohtaja Geert Wilders.

Tänään Fankfurter Allgemeine kertoo, että ryhmän europarlamentaarikko Marcus Wilders estää yksittäisten toimittajien akredisoitumisen tilaisuuteen. Mm. Frankfurter Allgemeinen, der Spiegelin, Handelsblattin ja joidenkin julkisoikeudellisten medioiden osallistuminen tilaisuuteen on täten estetty.

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/treffen-in-koblenz-afd-politik...

Tämä kertoo jotakin äärioikeistolaisten ja -populististen puolueiden tavasta ymmärtää vapaa tiedonvälitys. Tästähän on jo esimerkkejä muissakin Euroopan maissa. Esimerkiksi Puolassa ja Unkarissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ranskan Front Nationalin, Hollannin PV:n ja Saksan AfD:n kannalta vuosi 2017 on kiinnostava. Kaikissa näissä maissa käydään tärkeät vaalit tänä vuonna.

Niko Sillanpää

Tuossa FAZ:n jutussahan sanotaan, että AfD:n lehdistöpäällikkö pitää ko. europarlamentaarikon päätöstä sulkea yksittäisiä toimittajia tapahtuman ulkopuolelle huonona.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin kyllä sanoi, mutta päätöstä ei ole kumottu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset