plukkala

Euroopan parlamentille valittiin uusi puhemies

Eilen illalla Euroopan parlamentti valitsi itselleen uuden puhemiehen väistyvän puhemiehen, saksalaisen Martin Schultzin (S&D) tilalle. Uusi puhemies on italialainen Antonio Tajani (EPP).

Viime Euroopan parlamenttivaalien jälkeen EPP (Euroopan kansanpuolueiden ryhmä) ja S&D (Euroopan sosialistien ja demokraattien ryhmä) tekivät sopimuksen siitä, että puolet ajasta parlamenttia johtaa EPP:n edustaja ja puolet S&D:n edustaja. Puolet ajasta on parlamenttia johtanut saksalainen S&D:n edustaja Martin Schultz, joka on ilmoittanut jättävänsä paikkansa tammikuun lopussa. Hän aikoo palata Saksan politiikkaan. Tässä vaiheessa S&D irtisanoutui sopimuksestaan EPP:n kanssa, ja alkoi kerätä kannatusta muista ryhmistä omalle ehdokkaalleen.

Alkoi kova vääntö ja lehmänkauppojen teko. Lopputuloksena oli se, että Antonio Tajani (EPP) sai neljännellä vaalikierroksella taakseen yksinkertaisen enemmistön parlamentissa ja tuli valituksi puhemieheksi.

http://yle.fi/uutiset/3-9409274

http://www.sueddeutsche.de/politik/eu-parlament-praesident-nach-der-vier...

Hauskana yksityiskohtana vielä se, että tässä äänestyksessä ne kolme ryhmää, joita nykyiset hallituspuolueemme Keskusta (ALDE), Perussuomalaiset (ECR) ja Kokoomus (EPP) edustavat Euroopan parlamentissa, löysivät toisensa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä ryhmässä ECR (Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmä) on brittikonservatiivien johtama ryhmä Euroopan parlamentissa. Tähän ryhmään kuuluvat myös Perussuomalaiset. Tämä lisätietona näin Brexit-neuvottelujen alla. ALDE:a (Euroopan liberaalidemokraattien ryhmä) Euroopan parlamentissa puolestaan edustavat Keskustan mepit.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Ennen vanhaan, kun mentiin riiulle niin mukana oli puhemies. Sitä tarvittiin, jos sulhasmies oli vähän tuppisuu eikä saanut esitettyä asiaansa tulevalle morsiammelle. Yleensä puhemies oli vuolas sanainen supliikkimies, joka laitteli välillä myös omiaan kehua retostellessaan.

Taisi mennä vähän off-topicciin vai onko Lukkalan esiin nostaman puhemiehen tarkoitus etsiä sulhaskanditaattia esim. Suomi-neidolle :-) Itsenäisyys tässä onkin jo myyty.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuskinpa parlamentin puhemiehellä on tarvetta tulla Suomelle mitään riiuu-puheita esittämään? Eikä hänellä varmaan myöskään ole mitään tarvetta mihinkään supliikkiin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä lisätietoa Euroopan parlamentista haluaville.
http://www.europarl.europa.eu/portal/fi

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Arvasin tuon jo neljä päivää sitten, mutta joskus sattuu aurinko risukasaankin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Antaa myös kuvan S&D:n luotettavuudesta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suomalaisista mepeistä vihreät kuuluvat parlamentissa ryhmään Greens/ETA. Vasemmistoliiton mepit puolestaan Euroopan yhtyneen vasemmiston ja pohjoismaisen vihreän vasemmiston ryhmää (GUE/NLG).Silloin kun RKP:kllä on ollut oma meppi, on hän kuulunut samaan ALDE-ryhmään Keskustan kanssa. Paradoksi sinänsä. KD:n mepit ovat puolestaan edustaneet Kokoomuksen kanssa samaa EPP-ryhmää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jo tätä blogia kirjoittaessani tiesin, ettei se monia kommentteja saa.

Se kertoo kahdesta asiasta. Ensinnäkin suomalaisten tietämys Euroopan unionin päätöksentekojärjestelmästä on olematon. Toinen asia lienee myös se, että suomalasisilla ei ole edes kiinnostusta EU-asioihin. Yllättävää siksi, että EU:n päätöksenteko koskee meitä kaikkia.

Suomi on ollut EU:n jäsen jo yli 20 vuotta. Jollakin olisi paljon töitä EU:n tekemiseksi kansalaisille tutummaksi. Onko se taho puolueet vai koulu, vaiko molemmat?

Yksi asia on kuitenkin varmaa. EU-asioissa kansalaisia on helppo manipuloida. Juuri tästä tietämättömyydestä johtuen.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Totta.
Ihmiset kai olettivat että unioni pyörii siellä taustalla ammattilaisten voimin helpottaen kaikkien elämää eikä heidän tarvitse muuta kuin nauttia halvasta ruuasta, autoista ym. Niin ja tietenkin vapaudesta ilman pelkoa tulevaisuudesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Järjestelmää, joka pyörii itsestään ei olevielä keksitty.Kyllä ne järjestelmät, jotka vaikuttavat meidän itse kunkin elämään, kannattaisi tuntea?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset