plukkala

Perussuomalaisten linja kansankiihotukseen?

Perussuomalaisten linja puolueen kansankiihottamista tuomion saaneisiin ja kohuja aiheuttaneiden aiheuttaneisiin aktiivipoliittiikoihinsa näyttää kovasti muuttuneelta. Ennen "jytkyjä" Soinin suhtautuminen oli kovin tiukka. Hän omien sanojensa mukaan ei hyväksynyt rasismia missään muodossa puoluessaan. 

Kuitenkin puolueessa on joukko kansanedustajia ja yksi europarlamentaarikko, jotka ovat  sakkotuomioon saaneet kansakiihottamisesta  ja/tai myös uskonrauhan rikkomisesta.

Jussi Halla-aho, istuu nyt Euroopan parlamentissa, sai tuomionsa korkeimmasssa oikeudessa. Ei seuraamuksia puolueen taholta. Arvosteli tuomion jälkeen Suomen oikeuslaitosta.

James Hirvisaari, ex-kansanedustaja, erotettiin ensin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, erotettiin sittemmin myös puolueesta.

Teuvo Hakkarainen, toisen kauden kansanedustaja, tuomio kansankiihottamisesta, ei seuraamuksia puolueelta. Ei aio muuttaa käytöstään.

Lisäksi sitten vielä joukko muita erilaisia samansuuntaisia kohuja aiheuttaneita aktiivipolitiikkoja.

Olli Immonen, toisen kauden kansanedustaja. Kohujen jälkeen Soini ilmoitti, että eduskuntaryhmä "harjaa Immosen kunnolla".  Ei harjannut.

Sebastian Tynkkynen, puolueen entinen varapuheenjohtaja ja ja puolueen nuorten puheenjohtaja. Erotettiin puolueesta, mutta "katumuksen" jälkeen otettiin takaisin.

Tarja Kiemunki, kansanedustaja Lea Mäkipään avustaja, tuomio kansankiihottamisesta, jatkaa tehtävässään tämän päivän lehtitietojen perusteella.

Lisäksi sitten vielä erilaiset kiistat, eroamiset ja erottamiset eri valtuustoissa ympäri Suomen? Usein vielä tästä samasta asiasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nyt, kun näyttää siltä että Jussi halla-aho haastaa Timo Soinin puoluekokouksessa kesäkuussa, olisi reilua, jos molemmat ehdokkaat tekisivät tässä asiassa kantansa ennen puoluekokousta selväksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eiköhän Halla-aho ole jo tehnyt kantansa selväksi?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Halla-ahoa täällä jo vuosia seuranneena on pakko todeta, että hänenkin kantansa vaihtelevat tilanteen mukaan. Soinin kanta näyttää vuosien varrella muuttuneen paljonkin. Jos äänestys tulee, olisi molemmilta osapuolilta reilua tehdä kantansa selväksi ennen äänestystä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #3

Lukkala kysymyksessä on vaali, ei äänetys.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Absurdia tässä asiassa on se, että nämä tuomion saaneet kansanedustaja ja europarlamentaarikko työskentelevät laitoksissa, jotka säätävät lakeja, joita kansalaisten odotetaan noudattavan. Heidän itsensä tulisi niitä esimerkillisesti kunnioittaa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Tämä koskee muitakin puolueita.Kansanedustajat ovat yliedustettuna oikeudessa langetettujen tuomioiden määrässä suhteessa koko kansaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuskin nämä muiden puolueitten kansanedustajat tuomionsa saamisen jälkeen ovat syyttäneet oikeuslaitosta väärästä tuomiosta ja pelleoikeudenkäynnistä?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #20

Oikeuslaitosta voi ja on tarvittaessa syytäkin kritisoida.

Kun maailmaa aletaan robotisoimaan, tehtävä on syytä aloittaa tuomareista.

"Robojudge" tekee ratkaisunsa ilman tunteita ja politikointia. Tähän ei tosiasiallisesti yksikään "maallinen" tuomari kykene.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #29

Suomen itsenäinen ja riippumaton oikeuslaitos vain noudattaa Suomen eduskunnan säätämiä lakeja. Siksi pidän absurdina sitä, että nämä lainsäätäjät arvostelevat edustamansa laitoksen lakeja soveltavaa riippumatonta oikeuslaitostamme. Varsinkin silloin, kun asia muuttuu omakohtaiseksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Juhantalo tuomittiin valtakunnanoikeudessa. Tuomion seurauksena hänet erotettiin eduskunnasta. En ainakaan muista hänen kovin ankarasti tuomiotaan moittineen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eiköhän persut jo valmistaudu Soinin jälkeiseen aikaan, jossa rasismituomiot ovat meriitti. Sellainen puolue kuin tuleva puheenjohtajakin. Eihän siihen hommaan tuomittua rasistia valittaisi, ellei se olisi puolueen enemmistön linjavalinta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos vaali toteuttuu, on tietysti se, että enemmän kannatusta saanut ehdokas voittaa. Mutta jos ehdokkaat keroisivat ennen vaaleja oman kantansa asiaan, voisivat myös äänetäjät päätellä jotakin puolueen tulevasta linjasta.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Aikooko Lukkala äänestää Jyväskylän puoluekokouksessa kuin niin kovasti linja huolettaa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Tuskin siihen puheenjohtajan valintaan minun ääntäni tarvitaan? Äänestäjien olisi hyvä tietää tulevan puheenjohtajan linja tässäkin asiassa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #21

Ei nyt kovin tietäväinen kannattaisi olla PS:n kentän tunnoista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ennen "jytkyjä" Soinin suhtautuminen oli kovin tiukka. Hän omien sanojensa mukaan ei hyväksynyt rasismia missään muodossa puoluessaan.

Mainitsemistasi henkilöistä kukaan ei ole saanut tuomiota rasismista siitä yksinkertaisesta syystä, että Suomen laki ei tunne sen nimistä rikosta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kylläpä sitä taas pilkkua nussitaan. Kuitenkin he tuomionsa jälkeen ovat arvostelleet Suomen oikeuslaitosta, vaikka itse ovat lakeja säätämässä. Heiltä juuri odottaisi esimerkillistä lakien kunnioittamista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo nyt oli hiukan saivartelua.

Mutta tosiasia on, että Soini on alunperin pyrkinyt vennamolaiselle talonpoikaislinjalle, jossa rasismilla ei ole osuutta eikä arpaa.

Vennamon linja (populistinen vaikka olikin) oli pienen ihmisen puolustaminen, edustakoonpa hän sitten mitä ryhmittymää tai taustaa hyvänsä. Halla-aholaiset jakavat ihmiset taustansa perusteella ryhmiin, joita pitää puolustaa ja ryhmiin, joita saa potkia päähän kuinka haluaa.

Soini on joutunut puun ja kuoren väliin edustaessaan pohjimmiltaan vanhakantaista vennamolaisuutta, mutta tietäessään, ettei sen suuntauksen kantavuus anna tarpeeksi voimaa tässä ajassa. Olen kritisoinut persuja hyvinkin paljon, mutta käsi sydämelle, onko joku kuullut Soinin suusta jotain lausuntoa, joka ilmentäisi rasistisuutta edes piilotetussa muodossaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En ole. Mutta hiljaa ole ja näiden puheiden ja toimien "hyväksyminen" kertoo Soinista sen toisen puolen. Hän hyväksyy puolueensa nuivan siiven tekoineen kaikkineen, koska hän tarvitsee sitä kautta tulevat äänet varmistaakseen oman "ministeriautonsa". Äänet ovat hänelle tärkeämpiä kuin omat arvonsa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

Niin juuri, ainoa osoitus on hänen toleranssinsa, ei mikään mitä hän itse olisi julki tuonut.

Tietysti joku voisi sanoa, että hän pyrkii hyödyntämään kaikkia mahdollisia puolueensa saamia ääniä pystyäkseen edesajamaan omaa missioonsa. Ja sellaisessa "projektissa" luistellaan väkisinkin hyvin heikoilla ja läpinäkyvillä jäätiköillä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Juha, juuri sitä tällä blogilla halusinkin kertoa. Näin hyvissä ajoin ennen kuntavaaleja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #12

Eipä näillä blogeilla ole mitään vaikutusta siihen porukkaan, joka harkitsee persuja äänestävänsä.

Se porukka on hiljaa ollut pitkään ja äänestää kyllä Halla-Ahoa ja muitakin samaa linjaa ajavia. Ei mitkään selitykset ja torumiset siihen vaikuta.

Muu porukka taas äänestää persuja muiden asioiden takia, joten kyllä se kannatus väkisinkin siinä 10% hujakoilla pyörii.

Totuus ja tuomiot ovat sivuseikkoja tämän puolueen kanssa, meriittiä ja lisää kannatusta vaan tulee.

Maailma on niin sekaisin tällä hetkellä, että en ihmettelisi yhtään vaikka persujen kannatus vielä nousisi. Näkeehän sen nyt Ranskasta ja Amerikasta, että mitä hullummat touhut, sen enemmän kannatusta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #15

Eipä näillä blogeilla ole mitään vaikutusta siihen porukkaan, joka harkitsee persuja äänestävänsä.

Hyvin vähänhän näillä blogeilla on vaikutusta yhtään mihinkään. Ovatpahan hauska harrastus eläkeläiselle, pitävät kirjoittajan ikäänkuin ajan tasalla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Petteri, olet varmaan osin oikeassa. Näkyvät jo käyttävän tuomioitaan meriittinä vaalikampanjassakin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tyhmyydestä sakotetaan, mutta eihän se, että kaikki tyhmyydestä sakoitetut ovat olleet perussuomalaisia, tarkoita sitä, että kaikki Perussuomalaiset olisivat tyhmiä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Taisi satuttaa pahasti meitä molempia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sen jokainen äänestäjä ratkaisee itse tykönään. Ja hyvä näin.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Aikovatko muutkin puolueet savustaa rikoksiin syyllistyneet pois? Jos ei, niin miksi persujen pitäisi? Mikään noista tuomioista ei ollut sitäpaitsi edes mitenkään älyllisesti perusteltavissa. Ainoa todellinen peruste noidenkin tuomioiden kohdalla oli se, että joku pahoitti mielensä jostain minkä joku toinen sanoi. Joku puhui rumasti - kamalaa, ihan itku tulee silmään :( Oikeita ongelmiakin on.

Jos muuten lakia noudatettaisiin tarkalleen, niin esim. tuhansia suomi24 -foorumille ja monille muille vastaavan kaltaisille foorumeille kirjoittavia "vihapuhujia" jouduttaisiin tuomaan oikeuden eteen. Poliisit joutuvat tietenkin priorisoimaan syytösten ja mielenpahoitusten käsittelyä, ja kun kerran useimmista eri foorumeilla esiintyvistä "vihapuheista" ei kuitenkaan voi jakaa tuomioita, niin miksi mistään sitten pitäisi? Varsinkaan kun mitään konkreettista haittaa ei ole aiheutettu.

Entä mitä näillä "vihapuhetuomioilla" ja "kiihotustuomioilla" muka kuvitellaan saavutettavan? Kukaan näistäkään tuomion saaneista ei tule varmasti muuttamaan mielipiteitään tuomion takia, vaan ehkä jopa koventavat suhtautumistaan kritiikkinsä kohteisiin. Lisäksi "vihapuhe"syyötkset on naurettavan helppo kiertää niin että alkaa kirjoittelemaan niitä puheitaan foorumeille ja blogeihin anonyymisti. "Vihapuhujien" ja "rasistien" jahtaaminen on lyhyesti sanottuna naurettavaa ajan ja resurssien hukkaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Minä puolestani ainakin odotan erityisesti lainsäätäjiltä korkeaa moraalia lakien noudattamisen suhteen. Heillä on meitä muita huomattavasti parempi mahdollisuus muuttaa lakia, jos laki kerran on huono.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Sebastian Tynkkynen ja Tarja Kiemunki eivät ole lainsäätäjiä, eikä ollut Halla-ahokaan silloin, kun "rikoksensa" teki. Heidän mahdollisuutensa muuttaa lakia a priori oli rajoittunutta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Mutta silloin Halla-aho oli kansanedustaja, kun KKO:n tuomiota voimakkaasti arvosteli. Kirjoitin lisäksi myös muista perussuomalaisista puolueaktiiveista.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Pari oikaisua Blogistin kirjoitukseen:

"Teuvo Hakkarainen, toisen kauden kansanedustaja, tuomio kansankiihottamisesta, ei seuraamuksia puolueelta. Ei aio muuttaa käytöstään."

Hakkaraisen tapaus käsitellään eduskuntaryhmässä sitten kun eduskunta seuraavan kerran kokoontuu.

"Olli Immonen, toisen kauden kansanedustaja. Kohujen jälkeen Soini ilmoitti, että eduskuntaryhmä "harjaa Immosen kunnolla". Ei harjannut."

Immonen erosi itse eduskuntaryhmästä pariksi kuukaudeksi.

Eli ei pitäisi vääristellä asioita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Käsittääksen kirjoitin myös perussuomalaisita puolueaktiiveistakin.

Immosen tapauksessa pitää paikkansa, että hän erosi pariksi kuukaudeksi eduskuntaryhmästä. Hänet olisi voinut "harjata" sen jälkeen kun palasi ryhmään.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Tuomas Enbuskelta aika lailla painavaa asiaa Tynkkysen tuomiosta ja tuplastandardeista.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2017012022829079_u...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

'' painavaa asiaa'' No yhden turhanpäiväisen toimittajan henkilökohtainen mielipide, ei mitään muuta.

Kovasti tuntuu eräiden Suomen lakien olemassaolo joitain ihmisiä häiritsevän, eipä siinä mitään monia ihmisiä häiritsee eri asiat.

Niiden lakien muuttaminen lähtee kansanedustajista, ja ne edustajat valitsevat neljän vuoden välein me kansalaiset. Ne jotka pitävät tätä lainkohtaa valtakunnanrauhaa häiritsevänä, niin tietysti sitten antavat äänensä edustajille, jotka tämän poistoa ajavat. Niin yksinkertainen asia.

Nykyään vaan tuntuu, että tuo yksi lainkohta häiritsee vain persuja ja jotain toimittajia, joilla on ''painavaa asiaa''

Ei vaikuta 99,9% Suomalaisten elämään mitenkään tuo lainkohta, valtaosa osaa puhua asioista, niin ettei loukkaa muita, joillekkin se on näemmä mahdotonta, eikä niiden takia kannata lakia muuttaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näitten toistaiseksi esiin tulleiden lainsäätäjien voima tuskin pystyy tätä lakia muuttamaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Enbuske kirjoitti, että tämä tuplasrandardi Tynkkysen tapauksessa ei suinkaan ole oikeuslaitoksen vika.

Pekka Iiskonmaki

Luemme kaiman kanssa samoja lähteitä ja minä en ole kansankiihotusta Suomessa tavannut.

Olen törmännyt vastenmieliseen salailuun mamujen rötöksistä.

Virossa olen lukenut sellaista, että läheltä liippaa, mutta sillä on historialliset taustansa.

Suomalaisten olisi aika ryhdistäytyä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Minä kirjoitin Suomen riippumattoman oikeuslaitoksen tuomioista. Oikeuslaitos noudattaa Suomen lakeja ja ne taas luo Suomen eduskunta.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Ei puolueen linjana ole kiihottaminen kansaa jotain ryhmää vastaan. Puolueessa on yksilöitä ja Pekkakin tämän varsin tietää. Jokainen vastaa teoistaan, ei puolue.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Puolueohjelmasta sellaista ei ainakaan ole. Kirjoitinkin siitä, että on vaikea nähdä mitään perussuomalaista linjaa puolueen tavassa hoitaa kansankiihottamisesta tuomion saaneiden asemaa puolueessa.

Nyt puoluekokouksen lähestyessä olisi äänestäjienkin hyvä saada tietää, miten puolue jatkossa asiaan suhtautuu, kun näyttää siltä, että puolueen sisällä näyttää olevan kahdenlaista mielipidettä asiasta.

Siinä olet oikeassa, että lopulta jokainen vastaa itse tekemisistään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Perussuomalaisten kansaedustaja Vesa-Matti Saarakkala tänään blogissaan kirjoittaa, että sananvapauden voimassa olevia rajoja on kunnioitettava.
http://tp83.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229896-sananv...
Olen hänen kanssaan tästä asiasta samaa mieltä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämäkin saattaa vaikuttaa puolueen sisäiseen keskusteluun tässäkin asiassa Perussuomalaisissa.
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005054805.html

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näyttää siltä, että Bernerin selvitys on toistaiseksi ammuttu alas. Hyvä nyt kuin myöhemmin.
http://yle.fi/uutiset/3-9419760

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset