plukkala

Paavo Väyrysen retoriikka ennen ja nyt

Tasan vuosi sitten kirjoitin blogin Paavo Väyrysen jälkiviisaudesta ja "ylivertaisuudesta" Suomen muihin politiikkoihin verrattuna.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210472-paavo-vayrynen-jalkiviisau...

Muutama päivä blogini jälkeen Väyrynen katkeroituneena ilmoitti jättäytyvänsä pois kaikesta Keskustan toiminnasta, koska Keskusta ei enää hänen ohjeitaan kuuntele. Helmikuussa hän perusti uuden Kansalaispuolueen, joka lopulta joulukuussa merkittiin puoluerekisteriin. Keskustan säännöt yksiselitteisesti kieltävät puolueen jäsenten jäsenyyden muissa puolueissa. Väyrysen mukaan asia ei kuitenkaan koske Kansalaispuoluetta, koska se ei hänen mukaansa ole "tavanomainen puolue". Ei, vaikka puolue on merkitty puoluerekisteriin? Eli Kansalaispuolueen puheenjohtaja Paavo Väyrynen tulkitsee Keskustan sääntöjä ja Kansalaispuolueen olemusta ainutlaatuiseen "väyrysmäiseen" tapaan?

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229744-hajottaako-keskusta...

Maailma ympärillämme muuttuu, Paavo Väyrynen eikä hänen retoriikkansa koskaan! Hänellä on taito pysyä otsikoissa, mutta mihin se riittää?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En tiedä, tulisiko itkeä vai nauraa?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Odottele nyt Pekka ihan rauhassa. Ei kannata itkeä, naura mieluummin,se on hyväksi meille kaikille. Kyllä puoluevaltuusto, jolla on tähän asiaan valta, tekee aikanaan päätöksen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin varmaan tekeekin. Nämä vaihtoehtoni itkeä vai nauraa tarkoitin vähän muussa mielessä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ekös tuo ollut niin, että valta asiassa on paikallisyhdistyksellä? Jos se ei erota Paavoa, ei puoluevaltuusto saa häntä ulos muuten kuin erottamalla paikallisyhdistyksen.

Tuo kielto toisen puolueen jäsenyyttä vastaan on sinänsä mielenkiintoinen. Onko sellainen pykälä juridisesti pitävä, kun meillä on yhdistysvapaus. Ymmärrän, että puolue voi valita kenet ottaa jäsenekseen, eikä silloin tarvitse hyväksyä toisen puolueen jäsentä. En ole ihan varma että tuo kuitenkaan pitää erottamisperusteena.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos puoluevaltuusto erottamispäätöksen tekee, se tulee koskemaan Keminmaan Keskustaseuraa, johon Väyrynen kuuluu. Erottamisperuste on selkeä. Keminmaan Keskustaseura ei noudata puolueen sääntöjä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #14

Noin pitkälle asia on hyvin selkeä, mutta entä jos päätös riitautetaan? Voiko puolue rajoittaa ihmisten yhdistysvapautta?

Arvelisin että Keminmaan Keskustaseuran olisi helpompi erottaa Paavo vedoten että hänen toimintansa toisen puolueen puheenjohtajana aiheuttaa haittaa yhdistyksen maineelle, kuin vedoten kaksoisjäsenyyden kieltoon sinänsä. Jos eivät sitä tee, niin sama argumentti toimii sitten puolueneuvoston aseena.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Eihän Väyrystä eroteta Keminmaan Keskustaseurasta, jonka kautta hän on Keskustan jäsen. Puolue voi sääntöjensä perusteella erottaa koko seuran.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Kiitos linkeistä. Onhan selvää, ettei puheenjohtaja itseään tästä seurasta erota. Mutta puoluevaltuusto voi koko seuran erottaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

Väyrysellä on keskustassa sen verran kannattajia, että tuskin ainakaan kuntavaalien alla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

Koska sitten onkaan Keskustan puoluevaltuuston seuraava kokous? Edellinen oli viime syksynä Jyväskylässä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #18

Esität asian ikään kuin faktana, etkä mielipiteenäsi. Haluaisitko perustella miksi oikeudessa mahdollinen Keminmaan keskustaseuran kanne erottamisen laittomuudesta ei menestyisi? Voiko yhdistys säännöillään rajoittaa perustuslain takaamaa perusoikeutta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Perustan väitteeni keskustan sääntöihin. Päätös erottamisesta on tietysti puoluevaltuuston käsissä. Ja jos se erottaa koko Keminmaan Keskustaseuran, se ei mitenkään loukkaa Väyrysen yhdistymisvapautta. Valittaa voi toki, mutta itse en usko sen kantavan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #22

Ok, samaa mieltä, kunhan erottamisperuste ei ole jäsenen erottamatta jättäminen... Saatanhan toki olla väärässäkin, kiehtova tapaus.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

Jos Keminmaan koko Keskustaseura erotetaan, ei asia loukkaa millään tavalla Väyrysen henkilökohtaista yhdistymisvapautta.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

#12 On kai selvää, että paikallisyhdistys ei Väyrystä erota. Siihen on ollut riittävästi paineita, josse olisi mahdollista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Väyrynen on itse ko. paikallisyhdistyksen puheenjohtaja. Jäseniä on vain muutamia. Alusta saakka on ollut selvää, ettei Keminmaan Keskustaseura Väyrystä erota. Väyrysen tempuilla asia kyllä pysyy uutisena mediassa. Ja se juuri on Väyrysen tarkoituskin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se suurin saavutus, mikä Väyryselle tulee tämän uuden puolueen kanssa on maksimissaan yksi kansanedustaja, ja sekin tulee olemaan vaikeata.

Ehkäpä tämä hanke pikkuhiljaa kuihtuu pois, mutta se nyt ei tietysti tarkoita sitä, että Väyrynen mihinkään häviäisi, se on mahdotonta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kävi sitten kansalaispuolueelle hyvin tai huonosti, Väyrynen ei häviä minnekään. Hän pysyy pinnalla kuin korkki. Uusia ideoita on varmasti pää täynnä. Suunitelma B lienee valmiina?

Risto Salonen

Meinaatko, että Paavo on verrattavissa torakkaan ja rottaan maailnanlopussa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Muistutan kommentoijaa siitä, että US-puheenvuoron sääntöjen mukaan on täällä kirjoitettava aina omalla nimellään ja tunnistettavan valokuvan kera.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Asiallinen huomautus "puskasta a---ville"!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voisit avata kommenttiasi. Olen niin tyhmä. ettei se minulle auennut?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Puskasta päätään aukoville sanoit hyvin;) Sitä kaiketi tuo tukikommentti tarkoittaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Kiitos suomennuksesta. Joku voi varmaan asian näinkin nähdä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämän Väyrysen toiminnan voi nähdä myöskin kaukoviisaana ja edullisena markkinointina Väyrysen Keminmaan liiketoiminnoille? Väyrynen tekee itsestään tietoisesti Keminmaan kylähullun, jonka koko Suomen kansa haluaa nähdä? Kaikki Lappiin lomalle matkaavat pysähtyvät Pohjantähteen ja Pohjanrantaan ja vievät ulkomaalaisetkin vieraansa tätä "maankuulua ihmettä" katsomaan? Ja ympärillä häärii joukko "hyödyllisiä idiootteja"? Ei hassumpi markkinointisuunnitelma?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuossa tänään spekuloivat vasemmistopiireissä, että onko Kärnä loikkaamassa perussuomalaisiin. Ja minä tyhmänä kun sitä sitten miettimään. Kärnähän on varakansanedustaja Paavo Väyryselle. Menisi ihan hemmetin monimutkaiseksi, kun kansalaispuolueen kansanedustajan varaedustaja olisi perusuomalainen, joka on keskusta.. eikö.. öh.. hitto. En edes yritä. Hassua ajatusleikkiähän tuo joka tapauksessa vain on. Kärnä on peluri ja opportunisti. Hän tietää, että seuraavissa eduskuntavaaleissa persut tulevat kokemaan rökäletappio, jonka jälkeen puolueen liitokset alkavat natista. Ei hän halua ottaa osaa niihin turpajuhliin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jossain vaiheessa Väyrynen on tuonut ilmi senkin, että hän palaisi eduskuntaan jo tulevana syksynä. Silloin Kärnästä tulisi taas varakansanedustaja. Tarkemmin en tietysti Kärnän aatoksia tunne, mutta en oikein jaksa tähän skenaarioon uskoa. Lisäperuste tähän kantaani on se, että näyttää siltä, että Perussuomalaiset seuraavissa ek-vaaleissa menettää yli puolet kansanedustajistaan. Lisäksi vielä se, että Väyrynen tuskin on seuraavissa ek-vaaleissa Keskustan listoilla kisaamassa Kärnän kanssa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kaikilla meillä on jossain asiassa ns. "sokea piste" Väyrysellä se on järkkymätön oikeassa olemisen tarve jota ruokkii vielä poliittinen vallanhimo ja juuri näistä hänen henk.koht. ominaisuuksien seurauksena syntyi ajatus Kansalaispuolueesta, tälläista epäilen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olet oikeassa. Väyrynenhän aina ollut "oikeassa". Mutta hänen ongelmansa on se, että hänellä on kannattajakuntansa, mutta häntä "henkeen ja vereen vastustavien" joukko on kannattajiin nähden moninkertainen. Pyrkyä ja "hämmentämistä" riittää vaikka muille jakaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei nyt sentään liioitella. Eikö Paavo I joskus myöntänyt kerran erehtyneensä - luopuessaan Keskustan puheenjohtajuudesta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

Minä muistan Paavolta tällaisen lauseen: "Kerran uskoin olleeni väärässä, mutta sitten totesin erehtyneeni".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset