plukkala

Yle: Saksan populistisen puolueen kannatus laski - "Yksi syy Trump"

Yle uutisoi artikkelissaan Saksan poliittisten puolueitten kannatuksen muutoksista sen jälkeen kun Martin Schulz nimitettiin SPD:n kansleriehdokkaaksi syksyn liittopäivävaaleihin. Lähteenään Yle käyttää Stern-lehden artikkelia.

http://yle.fi/uutiset/3-9473277

Yle on oikeassa siinä, että AfD:n kannatuksen voimakas lasku on ollut kaikkein yllättävintä näissä muutoksissa. Yle tuo julki myös ne muut syyt, jotka voivat tähän kannatuksen laskuun vaikuttaa. Trumpin toimet valtakautensa aluksi ovat voineet tähän vaikuttaa ja myös AfD:n jatkuvat sisäiset riidat.

Yle jättää kuitenkin kertomatta, että Vapaita demokraatteja (FDP) lukuunottamatta myös kaikkien muiden puolueitten kannatus on laskenut SPD:n kannatuksen voimakkaasti kasvaessa. Esimerkiksi Vihreiden kannatus on myös laskenut noin 30%.

http://www.wahlrecht.de/umfragen/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Joka tapauksessa Martin Schulz ja SPD on tekemästä mahdottomasta mahdollisen ja SPD haastaa tosissaan Unionipuolueita vaaleissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Björn Höcken natsihenkinen puhe Dresdenissä muutama viikko sitten maksoi AfD:lle yli 100.000 euroa. Moni puolueelle rahaa lahjoittanut taho sai tarpeekseen.

http://www.berliner-zeitung.de/politik/mehr-als-10...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Höcke puheineen on oma lukunsa AfD:ssa. Eikä suinkaan ainoa. Puheenjohtajien Frauke Petryn ja Beatrix von Strohin puheet viime keväältä pakolaisten ampumisesta Saksan rajoille eivät Höckestä jälkeen jää!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuitenkaan suurta kysymystä Saksan tulevasta hallituksesta nämä muutokset eivät ratkaise. Viime syksynä SPD, Vihreät ja die Linke neuvottelivat keskenään tulevan hallituksen kokoonpanosta vaalien jälkeen. He esittivät tavoittelevansa rot-rot-grün hallitusta (SPD, die Linke, Vihreät).

Vaikka SPD:n kannatus on voimakkaasti noussut, on vastaavasti Vihreiden ja die Linken kannatus laskenut. Näillä kannatusprosenteilla ei ainakaan vielä rot-rot-grün enemmistöhallitusta Saksaan synny.

Yhä näyttää siltä. että sama vanha suuri koalitio vaalien jälkeen jatkaisi. Mutta kansleripuolue on vielä auki.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kyllähän tässä niin on käynyt, että Trump möläytyksillään antaa vahvaa taustatukea mm. Merkelille ja Macronille. Eikä palvonta ole erityisen suurta Iso-Britanniassakaan. Trump ja Brexit herättivät mm. EU:laiset. Nyt laitetaan viestinnässä tosissaan kampoihin ja epämieluisat viestit haastetaan välittömästi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eli jotenkin kovin totuudesta irrallinen tuntuu olevan Laura Huhtasaaren blogi Euroopan poliittisen maiseman muutoksesta?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Näinpä tuntuisi olevan. Kovasti ihmetyttää että ajetaan kansanedustajatasolla asioita, jotka ovat vastakkaisia Suomen elinkeinoelämän linjausten kanssa. Mistähän se Huhtasaari meinaa elinvoimaa ja leipää tempaista jos toiveensa toteutuu? En ole huomannut vielä yhdenkään populistin esittävän skenaariota; entäs sitten?. Kuten Brexitissä on tapahtunut. Kaikki levällään. Onneksi operatiivinen toiminta yrityksissä Englannissa kuten myös USA:ssa menee eteenpäin suunnitelmien mukaan. Strateginen taho (yritysten linjaukset 5...25 vuotta eteenpäin) sensijaan tekee omaa työtään. Eikä siitä tietenkään paljon huutele.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Ilmeisesti elinvoima eikä leipä Huhtasaarta kiinnosta? Hänellä on mielessään aivan muut asiat.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

CDU/CSU on myös edellä SPD:tä. Olisko SPD:n kannatushuippu nähty.

FDP on äänikynnysrajan yläpuolella eli tekiskö puolue paluuta liittopäiville.

AfD:n kannatuksen lasku on tainut tulla yllätyksenä Mielenkiintoista seurata, miten käy Ranskassa Marine Le Penin
National Front -puolueen kannatukselle. Olisko D Trump tässä asiassa tekemässä edes jotain hyvää eli saa Saksan ja Ranskan populistien kannatukset laskuun.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näytää siltä, että uutena puolueena liittopäiville nousee AfD, mutta myös FDP on sinne palaamassa. Saksassa on viiden prosentin äänikynnys. Viime vaaleissa FDP ei sitä saavuttanut ja siten putosi liittopäiviltä. Uutena puolueena AfD ei myöskään ylittänyt äänikynnystä ja jäi siten liittopäivien ulkopuolelle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näinhän mä vähän arvelin, että tuo Trumpin valinta on se lopullinen kuolinisku näille hörhöille.

Hiemankaan järkeä omaavat näkevät nyt Trumpissa sen vaihtoehdon tulevaisuuden, ei kukaan tuollaista halua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Minunkin muistini mukaan näin ennakoit.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Lisää soraa Le Penin rattaisiin.

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/bayrou-...

Taitaa olla ranskalaisilla torikauppiailla ja tarjoilijoilla aika hyvä näkemys Macronin suhteen. Lupasin yhdelle tarjota Marseillesissa kaljat jos Macron voittaa. Täytyyhän siellä käydä jos näin käy.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näyttää Ranskankin poliittinen "maisema" olevan muutoksessa, Marine le Penin takia tai le Peninistä huolimatta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oman maan historia kiinnostaa aina, ja hyvä näin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset