plukkala

Pelimies on on aina pelimies, Paavo Väyrynen

Viime viikolla ihmettelin Paavo Väyrysen motiiveja muistella 30-vuoden takaisia tapahtumia kuntavaalien jälkeen Helsingin lautakuntapaikkojen jakamisen yhteydessä ja Harri Holkerin hallituksen muodastamisen taustoista.

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234237-kokoomus-petti-kesk...

En kuitenkaan viikko sitten ymmärtänyt, että kyseessä oli vain pelimiehen alustus Väyrysen tämän päivän blogille. Vastasin hänelle silloin omassa blogissani näin.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234244-kuka-peti-kenet-ja-milloin

Tänään minulle sitten aukeni, miksi hän viimeviikkoisen bloginsa kirjoitti. Vastaus löytyy Väyrysen tämän päivän blogista.

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234368-pormestarisopimus-e...

Pelimies Paavo Väyrynen on löytänyt itselleen skenaarion, jolla hänestä "voisi" tulla Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Väyrynen ilmoitti "Terve Helsinki"-ryhmän olevan valmis tukemaan Jan Vapaavuorta pormestariksi siinä tapauksessa, että Vihreät nousisivat vaaleissa Helsingin suurimmaksi puolueeksi. Vastavuoroiseksi palveluksi Kokoomukselta Väyrynen epäsuorasti edellyttää Kokoomuksen tukea itsensä valitsemiseksi valtuuston puheenjohtajaksi siinä tapauksessa, että hän saisi vaaleissa suurimman äänimäärän.

Skenaariossa on toki pari epävarmuustekijää. Ensin Vihreiden tulisi nousta kaupungin suurimmaksi puolueeksi? Ja Väyrysen nousta Helsingin äänikuninkaaksisi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pelimies on pelimies, aina. Itsevarmuutta Väyryseltä ei ainakaan puutu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuinkahan suureksi Väyrynen arvio "Terve Helsinki"-ryhmän nousevan Helsingin valtuustossa?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Toisaalta, mitäpä menetettävää Väyrysellä on?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei mitään. Kunnia on jo mennyt, mutta maine kasvaa. Täyttä peliä ja hämmentämistähän tämä Väyryselle on. Ihmettelen vain hänen motiivejaan tähän? Pelle mikä pelle. Tuskin hänellä tästä kaikesta mitään voitettavaakaan on?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tästä Väyrysen touhusta tulee mieleen vertaus kärpäsestä hämähäkin verkossa. Tässä tapauksessa Kepu on verkko, josta yritetään rimpuilla irti. Veri vetää kunniapuheenjohtajaa kuitenkin Kepuun, mutta luottamustoimet eli ministeriydet näyttävät olevan lopullisesti menneen talven lumia. Sipilä laittoi sille selkeän pisteen eli ei asiaa ministeriksi hallitukseen. Tämä suututtaa Väyrystä ja aiheuttaa tätä ”rimpuilua” milloin milläkin puuhailulla. Siihen ei tunnu kuitenkaan sopivan kansanedustajan tärkeä työ eduskunnassa. Tärkein demokratialla eli vapailla vaaleilla saatu luottamustoimi ei kelpaa. Sitä sopii ihmetellä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olen kommenttisi kanssa pääosin samaa mieltä. Mutta nyt kun Suomi kerran on EU:n jäsen, pitää Väyrynen kynsin hampain kiinni mepin paikastaan. Syynä varmaan Euroopan parlamentin jäsenyyden mukanaan tuomat edut verrattuna eduskunnan jäsenyyteen.

Väyrynenhän on kertonut palaavansa eduskuntaan, jonka jäseneksi hänet myös on valittu, ennen tulevia eduskuntavaaleja keskittyäkseen Kansalaispuolueen puheenjohtajana tulevien eduskuntavaalien vaalitaisteluun.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Paavo Väyrynen on aina oikeassa ja vaikka hän ei olisikaan oikeassa, niin yön yli nukuttuaan on taas oikeassa. Paavo on rlautaa koko mies.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen on Suomen "johtaja" Kekkosen ja luojan armosta! Miksei siis myös Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset