plukkala

Keskusta ja uusi alkoholilaki

Keskustan toiminta jo runsas vuosi sitten hallituksen yhdessä hyväksymän alkoholilain eteenpäin viemisessä on pöyristyttävää pelleilyä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/221637-juuri-nyt-keskusta-perui-alkohol...

Nykyistä hallitusta muodostettaessa se otti yhdeksi kärkihankkeekseen turhan sääntelyn purkaminen. Hallitus sopi uudessa alkolilakiesityksessään mm. siitä, että kaupan hyllyille pääsevien mietojen alkoholijuomien alkoholipitoisuutta nostettaisiin 4,7:stä tilavuusprosentista 5,5%:in. Nyt kuitenkin vuosi tämän yhteisesti tehdyn esityksen jälkeen Keskusta haluaa sen avata. Kekustalaisten mukaan nämä 0,8 %-yksikköä rapauttaisivat Suomen kansanterveyden kertaheitolla? Naurettavaa. Siis kysymys on todellakin vain 0,8 %-yksikköä.

Nykyisin kauppa hoitaa alkoholituotteiden ikärajavalvonnan vähintään yhtä tehokkaasti kuin Alko konsanaan. Eli ne ns "limuviinat" sieltä kaupan hyllyiltä eivät päädy alaikäisten käsiin yhtään sen helpommin kuin Alkonkaan hyllyiltä.

Suomella on pitkä historia alkoholijuomien sääntelystä kieltolaista, keskioluen vapautumisen kautta nykyisen tilanteeseen. Keskioluen vapauttamisestakin on kulunut jo lähes 50 vuotta..

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217198-oluen-pitka-tie-kaupan-hyl...

Olisi viimein aika ottaa seuraava askel vapauttamisen suuntaan. Euroopan Unionissa yli 95% kansalaisista saa ostaa alkoholijuomansa vapaasti omasta kaupastaan.Ilmeisesti Keskusta ei luota suomalaisten harkintakykyyn päätöksissään? Varmaan tällaiselta kansalta tulisi Keskustan mielestä ottaa pois äänioikeudenkin? 

Tällä hetkellä matkustatuonti Virosta, Latviasta ja muista naapurimaistamme mietojen juomien osalta on jo lähellä 10%:ia kaikesta Suomessa juodusta oluesta, siideristä ja lonkerosta. Tätäkin kannattaisi miettiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suomi antaa "kehitysapua" matkustatuonnin osalta Viroon ja enenevässä määrin Latviaan näiden matkustatuontina tuotujen alkoholijuomien verojen muodossa. Samalla matkalla voi tietysti ostaa ne väkevätkin hakureissullaan.

Pekka Iiskonmaki

#1
Pekka on ymmärtänyt asian aivan oikein.

Maalla eläkeläiset ja työttömät saavat sievoiset lisätulot Viron ja Latvian matkoiltaan.

Suomi on kaksinaismoraalin luvattumaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kokonaisalkoholikulutukseen tuo markettioluen uusi prosenttiraja olisi todennäköisesti neutraali asia.

On totta, että jos nyt joku ostaa kolme purkkia 4,7%:n olutta, niin päätöksen jälkeen hän saattaisi ostaa kolme 5,5%:n olutta. Mutta on koko joukko ostajia, jotka eivät koskaan osta sitä 4,7%:n olutta, vaan menevät ALKO:on vahvemman oluen perässä. Sieltä ostetaan sitten enemmän ja mukaan saattaa tarttua väkevämpääkin.

Toisaalta nykymaailmassa ei saatavuus enää ole samalla tavalla kulutusta rajoittava tekijä kuin vielä joskus 60-luvulla. Alkoholikulutus on siis normaalilla tasolla. Ihmiset osatavat sen minkä ostavat. Ei makaroniakaan osteta sen enempää vaikka sitä kuinka olisi tarjolla.

On ilmeistä, että ALKO:n lobbarit ovat kestitelleet keskustalaisia, kun mieltävät sieltä löytyvän otollisimman maaperän monopolin pönkittämiseksi. Keskustahan ajoi ennen vaaleja jopa nykyisen keskioluen siirtämistä vain ALKO:n tuotevalikoimaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olet aivan oikeassa siinä, että kysymyksessä on myöskin Alkon rahavirrat ja vaikuttajina Alkon lobbarit.

Pekka Iiskonmaki

Alkon voitto oli 36 miljoonaa euroa. Siis kolmen tunnin verot vuodessa valtiolle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16

Ja matkustajatuonnin osalta ne menetetyt alkoholin tuoteverotulot.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hyökkäys on paras puolustus, Suomenmaassa oli pari päivää sitten Pekka Puskan kirjoitus:

Pekka Puska vaatii tolkkua alko­ho­li­po­li­tiik­kaan: "Kokoomus kuuntelee herkällä korvalla Panimoliittoa"

150 LISÄKUOLEMAA, 1500–2 000 sote-käyntiä, lisäkiireitä poliisille ja työelämän ongelmia.
Puskan lista tekeillä olevan uuden alkoholilain seurauksista vuositasolla on karua kuultavaa.
Normien viidakossa on hänen mielestään karsittavaa, mutta lakeja ei pidä hutkia pinoon hinnalla millä hyvänsä.
– Kokoomus on alko­ho­li­a­si­oissa elin­kei­no­e­lämän äänen­kan­nat­taja, ja se kuuntelee herkällä korvalla Panimoliittoa.

http://www.suomenmaa.fi/uutiset/pekka-puska-vaatii...

ja sitä ennen 18.5.:

Puska: Aikalisä alkoholilain neuvot­te­luihin

PUSKAN mielestä ongelmana on erityisesti vähit­täis­kau­poissa myytävien alko­ho­li­juo­mien alko­ho­li­pi­toi­suuden nostaminen.
– Kun lakiesityksen mukaan väkevämpiä alko­ho­li­juomia tultaisiin myymään lähes 13 000 myyn­ti­pis­teessä, lisäisi se olennaisesti alkoholin koko­nais­ku­lu­tusta ja aiheuttaisi arvioidut suuret kansan­ter­vey­del­liset ja muut yhteis­kun­nal­liset haitat. Toki myös limuviinat on huono homma.

http://www.suomenmaa.fi/uutiset/puska-aikalisa-alk...

- Niin että rappiolle tässä ilman keskustaa mentäisiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nämä Puskan esittämät lisäkuolemat, sotekäyntien määrät ja työelämän häiriintyminen ovat Puskan hatusta repimiä asioita. Eli hänen mukaansa Suomi on menossa rappiolle?

Kyllä alkoholistit juomansa löytävät, vaikka palattaisiin kieltolakiin. Jopa erilaisia korvikkeita etsien tai itse valmistamalla.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Aidot suomalaiset ginipohjaiset lonkerot muistuttavat RTD-juomia, mutta niitä ei usein pidetä ns. "limuviinoina".

Näin sanoo wikipedia limuviinoista.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ready_to_drink

Keskustan vanhoillisosasto (=lestadiolaiset yms) todellakin taitaa määritellä mitä ja kuka saa juoda. En ihmettelisi vaikka kepun vastaesitys olisi keppanan siirto alkoon, tätähän Sipilä ajoi alkuvuodesta 2015 kunnes joku vihjasi vaalien läheisyydestä.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Persut haluavat 5,5% kauppoihin:

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002886887.html

Tosin takki taitaa kääntyä tässä(kin) tarpeen mukaan miten vain.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saa nähdä, kuinka siinä käy. Alunperin he olivat valmiita hyväksymään vielä väkevämpiä juomia kaupan tiskille. Hallituksen esitys on kompromissi, johon päädyttiin yhdessä kaikkien hallituspuolueiden kanssa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Lestadiolaiset ja Pekka Puska-uskovaiset ovat tämän takana. En koskaan ole ynnärtänyt ihmisiä, jotka haluavat kieltää muilta asioita, joita eivät itse käytä. Kuten jo kirjoitinkin yli 95% kansalaisista Eu.ssa saa itse vapaasti päättää ostoksistaan aivan omassa itse valitsemassaan kaupassa.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Pekka Puska nauttii kepussa jonkinlaista asiantuntija-asemaa ainakin tässä asiassa.

Vaatihan Pekkarinenkin satoja poliiseja lisää, vain sen takia että vahvempia juomia saisi ruokakaupasta.

Ymmärtäisin huolen ja murheen jos olisi kyse radikaalista ikärajan laskemisesta, mutta nyt keskustellaan marginaaleista alkoholipitoisuuksissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Juuri näin. Keskusta Pekka Puskan johdolla pakolla haluaa säädellä ihmisten käyttäytymistä ja kiusata valtaosaa Suomen kansasta. Ei oikein täytä hallituksen kärkihankkeiden kriteerejä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Luultavasti lestadiolaiset, ja eiköhän keskustassa ole räknätty minne päin kannattaa kumartaa ja minne pyllistää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Saapas nähdä, ovatko jäsenkuntansa oikein tulkinneet?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Sahtia kaupan hyllyille myös. Hallituksen esitys on täysin riittämätön.

Olutvero alas, mieluiten kokonaan pois.

Hallitus lähinnä näpertelee vai pitäisikö sanoa "vatuloi"?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Edistysaskel olisi paikallaan nyt, kun keskiolut laista on kulunut jo lähes 50 vuotta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Minun ainakin on lähtökohtaisesti vaikea antaa tukeani puolueelle, joka ei luota oman maan kansaan vaan haluaa sitä holhota.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Lainsäätäminen on varmasti hauskaa hommaa kun samaa asiaa tekee mieli vatkata kerta toisensa jälkeen. Harmi, ettei sillä tavalla tule kovin paljon saavutuksia, mutta toisaalta kukapa niistä loputtomista laeista perustaa. Jos saa aikaan huonoa jälkeä, vähempikin riittää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sipilän hallituksen lakiesityksistä harvinaisen moni on joutunut uusintakäsittelyyn yleensä perustuslain takia. Tässä tapauksessa perustuslaki ei ole uudistusta vastaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

No alkon hallintoneuvostossa ei kaiketi ole ihan pienet palkkiotkaan, joten alkon asia on sydämen asia niille jotka siellä istuvat.

Noin muuten tämä keskustan vatulointi on aivan älytöntä. Rapauttaa hallitusyhteistyön luottamusta entisestään. Jo kertaalleen sovittu asia revitään auki ja aletaan kairata sydämen asiaksi. Jos tällä linjalla mennään, niin kaikki hallituksen sopimat asiat ovat sydämenasioita kun nappia isossa salissa painetaan.

Kun euroopassa matkustelee niin suomalainen sääntely tuntuu kiusalliselta. Nuorten alkoholinkäyttö on tutkimusten mukaan laskenut, mutta toisaalta kannabiksen ja nuuskan, sekä muiden huumeiden käyttö on kasvanut. Just tais meilläpäin paljastua juttu, että 15v poika tilasi subutexiä netistä ja jakoi/myi 14 vuotiaille. Kyllä nuori osaa sen alkoholinsa myös tilata netistä.

Suomessa on alkoholin pimeät markkinat. Nämä eivät vain näy missään, kun Viron tuontia ei tilastoida mihinkään. Harwallin toimistusjohtajalta kysyin asiaa ja kertoi päivätuotannon prosenttiluvun joka käytetään Virossa (viedään sinne, ostetaan siellä ja tuodaan takaisin) ja palaa Suomeen. Se ei ollut ihan pieni prosentti ja kyseessä on vain yksi panimo. Myöskään alkoholin verkkotilaamista ei tilastoida mihinkään, vaikka THL väitti minulle kivenkovaan sen olevan pientä. Niin varmasti on pientä, jos sitä puhelinhaastatteluilla ihmisiltä kysytään... kuka sitä puhelimessa tunnustaisi tilanneensa kotiovelle 30 pulloa viinaa.

Suomi ei ole saari.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oletettavasti tälläkin voi olla merkitystä asiaan. Liittyyhän lisäksi nykyisen alkoholilain kaikkien koukeroiden valvomiseenkin merkittävä joukko "virkamiespaikkoja".

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ehdotan keskustalaisille viinakorttia, muut voivat alkoholinsa ostaa vapaasti ihan ruokakaupasta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei hassumpi ehdotus. Siinä kortin näyttämisessä paljastuisi myös lestaadiolaisten kaksinaismoraali,

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Koko lakiehdotus on täysin yhdentekevää pilkunviilausta. Se ei vaikuta puoleen eikä toiseen. Vasta sitten, jos Suomessa alettaisiin noudattamaan yleiseurooppalaista alkoholilainsäädäntöä, saisimme nähdä miten kulutuskäyrät laskisivat ensin miedompiin juomiin päin ja muutaman vuoden päästä kokonaisuudessaan alemmaksi.

Nykyinen kieltopolitiikka on se, mikä houkuttelee ihmisiä juomaan päänsä täyteen aivan liian monessa tapauksessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olen kanssasi samaa mieltä. Kaiken lisäksi ns. "kielletty hedelmä" houkuttelee nuoria erilaisiin kokeiluihin sen kielletyn hedelmän kanssa.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Ohjataanko valtiota tämän perusteella, myös tässä asiassa:

Lestadiolaiset ovat kautta aikojen vahvasti kunnioittaneet esivaltaa. Taustalla on opetus siitä, että esivalta on Jumalan asettama ja uskovien turva yhdessä kirkon kanssa. Kirkkoa ja esivaltaa on vanhoillislestadiolaisuudessa kuvattu kahden munankuoren kaltaiseksi suojaksi, jonka sisällä uskovat ovat suojassa. "Mutta nyt on Jumala säilyttänyt meitä niin kuin linnunpoikia kahden kuoren sisällä. Linnunpoikakin se kehittyy ja kasvaa kahden kuoren sisällä, niin mekin. Kristillinen esivalta on toinen kuori ja kristillinen kirkko on toinen."[182]

Ja kun apurina on katolilaisen kirkon sanansaattaja soini, niin onko maallinen Suomi johdettu maallisin säännöin vai kirjoitusten tulkinnoin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jussi, nyt palasit vahvasti keskiajalle. Mutta tätä keskustalaiset lestaadiolaiset valitettavasti yhä ajavat. Lisäksi vielä Pekka Puska.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Pääasiassa lainasin vain wikipediaa

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielestäni heidän halunsa holhota kansalaisia on keskiajalle palaamista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Luulisi lestaadiolaisilla olevan tähdellisempääkin tekemistä kuin pohtia nyt esillä olevia 0,8 %-yksikköä?
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705242200159928...

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ottamatta kantaa puoluepolitiikkaan tai uskonlahkoasiaan kysymys tässä viina-asiassa ei ole itsestäänselvyyttä puoleen eikä toiseen. Valitaanko suurempi vapaus ja sen tuomat lisääntyneet haittavaikutukset, vai mennäänkö entiseen malliin. Luin jostain, että höllentämisestä seuraisi kohtalainen määrä lisää alkoholiongelmia. Lukuja en löytänyt tähän hätään. Onko vapauttaminen sitten sen väärti peilattuna haittoihin.
Alkoholiongelma on kohtalaisen ikävä asia. Halutaanko niitä lisää, sitä sopii pohtia. Minä ainakin olen juomani saanut nykysysteemilläkin, verroinkin nuorempana jälkitautia tuli podettua turhankin usein.

Tässä tulee mieleen, kun Keke Rosbergiltä kysyttiin, että mikä on paalupaikan merkitys formuloissa, johon hän vastasi, että asialla on puolensa ja puolensa.
Niin tässäkin, eikä absoluuttista oikeaa vastausta asiaan ien, joten keskustelu jatkukoon.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kuten Virrin blogissa totesin, keskustalaisillakin on täysi oikeus ampua itseään jalkaan. Pari asiaa minua kuitenkin nyppii tässäkin keskustelussa.

Sipilää on moitittu liiasta yksinvaltiudesta ja jääräpäisestä päätöksenteosta. Nyt kuitenkin odotetaan, että hän pistäisi keskustan eduskuntaryhmän isännän otteella ruotuun. Yrittäkäähän valita.

Toinen on suhtautuminen lestadiolaisiin Suomen muslimeina. Ikävä kyllä lestadiolaisellakin kansanedustajalla on oikeus (ja jopa velvollisuus) toimia ennen kaikkea oman vakaumuksensa mukaan. Voi olla, että siinä joukossa aika monella on hyvin kielteinen suhtautuminen alkoholiin. Toisaalta eivät edes he ole homogeeninen ryhmä ja arvelisin kyllä, että osa heistäkin on valmis hyväksymään sen, että on mentävä alkujaan sovitun mukaan.

Joten, prkl mitä pönttöilyä. Mutta yleisiin pieksäjäisiin en lähde tuonkaan asian takia. Eiköhän homma hoidu hallitusohjelman mukaan ja keskusta kärsii nettosummana imagotappion. Niitä nyt ei kannattaisi tahallaan itse hankkia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Raimo, on esiin nostettu erilaisia mutuväittämiä alhoholihaittojen lisääntymisestä. Jostain syystä koko muu Eurooppa ei ole kuollut sukupuuttoon, vaikkei heitä alkoholiasioissa erityisesti holhotakaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kepu ei petä vaan toimii juuri niinkuin se on aiemminkin toiminut. Vai odottikin joko oikeasti että nykyisen pääministeripuoleen hallintokaudella alkoholipolitiikka yleiseurooppalaistuisi? Peiliin katsomisen paikka. Tämän moni viksumpi kertoikin jo ennen vaaleja.

Kyseessä on samanlainen itsepetos kuin uskoisi Kepun lupauksiin keventää maataloustukia, demarien lupauksiin keventää byrokratiaa tai persuja ihmisoikeuksien ja kansalaisyhteiskunnan puolustajana. Jne jne.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tai kokoomuksen toimiin pienituloisten ja työttömien puolesta...

Minä nyt en olisi ihan noin skeptinen. Muutoksiin liittyy aina kasvukipuja. Keskusta on Sipilän johdolla muuttumassa. Mutta ei se helposti mene. Ja mikäli Sipilä joutuu antamaan periksi, on olemassa riski, että keskusta vaipuu lopultakin monien toivomaan unholaan. Sen jälkeen on moni minun kaltaiseni alkiolainen cityliberaali vailla kotia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja tämäkö lakiesitys läpi mennessään painaisi Keskustan unholaan? Hei haloo Juho!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #43

Ilmaisin itseäni huonosti. Keskusta häviää, jos Sipilä joutuu antamaan periksi puolueen konservatiiveille. Puolueen uudistuminen loppuu siihen.

JK. Alkaa siis näyttämään pahasti siltä, että keskusta ei osannut käyttää Sipilän tuomaa mahdollisuutta vaan palaa jääräpäisesti entiseen pikkupolitikointiin ja siltarumpunäpertelyyn. Valitettavasti vain aika on mennyt ohi punamullasta ja keskustaliberaalit tekevät valintaa kokoomuksen ja vihreiden välillä, ellei keskusta kykene tarjoamaan keskustaliberaalia vaihtoehtoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #53

Tämän suuntaisesta ainalin tämä alkoholilain pitkittäminen kertoo.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Joka tapauksena hallituksen yhdessä päättämän kompromissiesityksen vesittämisenä. Ei hyvää kerro hallituspuollue Keskustasta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Näihin eri lahkoihin kuuluvien osallistuminen päätöksentekoon tuottaa mukavasti patavanhoillisiile ja umpimielisille lahkolaisille sopivia päätöksiä. Se on sitä L positiivista demokratiaa, kun lahkolaiset sisäisellä kurilla junailevat lakeuksilta oman miehensä johtopaikalle.

Keskustasta kärsii kaikki. Aina ja ikuisesti. Amen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jouko, tässä tapauksessa näyttää juuri siltä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On aika kokeilla jotain uutta ja raikasta: Väkevät viinat maitokauppaan ja kaikki muut alkoholijuomat Alkoon.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Hallituksen kokoamisen jälkeen on muuttunut se, että kepussa on syntynyt sisäinen kahtiajako. Tämä on oiva keino kertoa Sipilälle, että hänen valta on murenemassa. Tämä päätös kiukuttaa harvan asutuksen ihmisiä ja se muistetaan pitkään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olet oikeassa siinä, että tämä Keskustan vatuloiminen muistetaan pitkään. Puolue on ampumassa omaan jalkaansa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jotain hyvää siitä vatuloinnista siis on tiedossa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #48

Niin,mutta mikä lieneekään itse asiassa tärkeämpää? Se, että Kepu ampuu omaan jalkaansa vaiko se, että Suomessa taas vihdoin otettaisiin pieni askel oikeaan suuntaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tätä uutista kirjoitettaessa ei vielä ollut tiedossa, että asiaa käsittelevän hallituspuolueiden neuvotteluryhmän kokouksen peruutti yksipuolisesti neuvotteluryhmän puheenjohtaja Anneli Saarikko. Tämä Keskustan vatulointi vaikuttaa jo hallituspuolueiden keskinäiseen luottamukseenkin.

http://www.iltalehti.fi//politiikka/20170524220015...

Ja tämä kaikki vain 0,8 %-yksikön takia.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Tämä viittaa siihen, että Sipilän siipi alkaa joutua vähemmistöön. Neuvottelujen keskeytys kai tarkoittaa, että kepun sisäinen vääntö ei ota laantuakseen. Pekka Puskalla ei ole tässä asiassa kuin statistin rooli. Tätä pilliä soittaa vahvemmat tekijät.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Keskustan pillinsoittajasta en tiedä. Jokatapauksessa on naurettavaa, että Keskusta nyt vuosi hallituksen yhteisesti tekemää lakiesitystä Keskusta on avaamassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset