plukkala

Atte Jääskeläisen viimeaikainen toiminta sarkasmia kaikkineen?

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimitusten vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen vihjaisi Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa, että mukaansa Yle voisi ittautua JSN:stä ja perustaa oman elimen valvomaan journalismin etiikkaa. Siis Ylen organisaatiossa olisi pukki valvomassa omaa kaalimaataan?

http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005229894.html

Myöhemmin Jääskeläinen kuittasi lausuntonsa Twitterissä sarkastiseksi heitoksi.

Jos pohtisimmne hiukan laajemmin viime aikaiset tapahtumat ja Atte Jääskeläisen toiminnan ja lausunnot huomioiden, mihin johtopäätökseen päätyisimme? Itse päädyin siihen, että Jääskeläisen viimeaikainen toiminta täyttää kaikki sarkasmin tunnusmerkit?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Osallistuin viime viikolla Taloustutkimuksen tekemään mielipidetutkimukseen, jossa kysyttiin X-kysymystä yhteiskunnallisista asioista. Kysyttiin mm. onko suhtautumiseni Ylen luotettavuuteen muuttunut? Miksiköhän sitä kysyttiin?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Olen kuunnellut YLE:n ohjelmia aika monen pääjohtajan kaudella. Yksi oli Markus Rautio, yksi Pekka Tiilikainen ja yksi Paavo Noponen.

Kaikki he osasivat tyylillään, mutta eivät yrittäneet johtaa älyllään.

Nykyinen pääjohtaja, tämä Atte Gate, johtaa myös muulla kuin älyllään.

Mutta hänkään ei voi mitään sille, että 500 000 000 € vuodessa keskiluokalta ja varakkailta pakkoverona keräävä laitos ei ole eikä voi olla eikä tule olemaan ns printtimedian suosiossa vaan on, voi olla ja tulee olemaan sen koston silmässä.

AJ itse antoi kolme vaihtoehtoa: "Romahdan, terhennyn tai saan fudut".

Koska yksi sodan osapuolista on nykyinen pääministeri, joka on taistelijana ihan eri laatua kuin edellinen YLE:n keskustalainen pääministeri-vihollinen (MV), on kaikkia kolmea vaihtoehtoa mietittävä, mutta yksi on varmaa: Ruotsalaisen pääoman hallussa oleva MTV kuittaa potin. Kun on kyse rahasta tai Formuloista.

Muistamme Hannu Karpoa, YLE:n pääjohtajista parasta koskaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielestäni Ylen ei myöskään tule kalastella kenenkään suosiota, eikä varsinkaan politiikkojen. Muussa tapauksessa Ylen uskottavuudelta menee pohja kokonaan.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Enemmän farssin puolelle menee. Jos kyseessä on sarkasmi, niin on pelisilmä aika hukassa joko typeryyden tai ylimielisyydessä vuoksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sitä juuri tarkoitin. Jääskeläisen pelisilmä on täysin hukassa. Aika outoa, että vastaava päätoimittaja joutuu puolustamaan omia lausuntojaan "sarkastisilla heitoilla"? Sarkasmi on muuten vaikea laji. Näyttää siltä, että oma elämäkin voi muuttua sarkasmiksi? Varsinkin silloin kun omia lausuntojaan sillä puolustaa.

Myönnän kyllä, että tapauksessa on myös farssin aineksia.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Joo-o, kohta pitäisi kyllä katseen kääntyä yhä enemmän Ylen toimarin ja hallituksen suuntaan mikäli sössiminen jatkuu. Onko Jääskeläinen muuten myöntänyt olleensa missään väärässä?

Jos joku päivä lähtö tulee, niin veikkaan ettei ottajia mediataloissa ole jonoksi asti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eiköhän tämä Yle-keskustelu ole juuri siihen suuntaan kääntynytkin? Ainakin kääntymässä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Suattaapi olla, ei enää jaksa kaikkea seurata - tuntuu ylensyöneeltä, röyh. ;-)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Totta. Onhan uutivirta varsin mieletön nykyjään.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Venäjänkieliset uutiset ovat tänään parhaat. Toimittajat eivät ota kantaa, kertovat tapahtumat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tarkoitatko Ylen venäjänkielisiä uutisia. Tietääkseni myös STT välittää ainoastaan uutisia ottamatta niihin mitenkään kantaa?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tarkoitan. STT ei ota kantaa, Ylen uutistoimittajat ottavat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Varsinkin Ylen ajankohtaitoimittajat ottavat kantaa. Uutistoimoimittajat eyvät niinkään.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Jälkiviisaudella tarkasteltuna Jääskeläinen toimi oikein. Ylen toimittajat olisivat halunneet jatkaa Terrafame-kytköstä Sipilään isona korruptiotapauksena. Asia selvitettiin myöhemmin, että tällaisesta ei ollut kysymys. Minusta oli oikein, että Jääskeläinen puhalsi pelin poikki, jotta kärpäsestä ei tehtäisi härkästä kuten pääministeri Vanhasen lautakasa-tapauksessa. Tämä on mielestäni tämän jutun ydin: sen ytimessä ei ollut mitään erikoista uutisoitavaa, vaan pelkästään median aiheuttamaa kohua.

JSN:n mielestä olisi ollut ihan oikein, että Kateran perustajan nimeä ei olisi oikaistu,kuten Jääskeläinen teki, vaan olisi annettu mennä läpi virheellisenä. Erikoinen suositus.

Tapauksessa eniten sössi Sipilä oman maineensa, koska hän oli tottunut elämänsää varrella voittamaan tällaiset tapaukset. Sipilä otti heti opikseen ja rupesi välttelemään mediaa, että kirjoittakaa te vaan mitä haluatte.

Jääskeläiseltä puuttuu ehkä jonkin verran myös pelisilmää, koska viisainta olisi hänen kannaltaan olla kaivelematta asiaa. Hän varmaan kokee JSN:n päätöksessä kummallisia piirteitä ja ymmärrän häntä tässä mielessä hyvin. JSN:n päätös syntyi puheenjohtajan äänellä, joten se oli mahdollisimman täpärä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sipilä painosti ja Jääskeläinen taipui painostukseen! Ei anna kummastakaan kovin hyvää kuvaa. Kohu nousi itseasiassa juuri Sipilän ja Jääskeläisen toiminnasta. Terrafame liittyi hyvin vähän itse kohuun.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Jos kyse ei ollut Terrafame-jutusta, niin mistä sitten?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Terrafame-uutisointi itsessään ei johtanut mihinkään kohuun. Kohu syntyi vasta, kun ilmi tulivat pääministeri Sipilän lähettämät kymmenet sähköpostit sekä toimittaja Vuorikoskelle ja päätoimittaja Jääskeläiselle. Ja Jääskeläisen tämän jälkeiseen toiminta.

Eli kuten selvitysmies lausunnossaan totesi, Sipilä painosti ja Jääskeläinen taipui painostuksen alla.

.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset