plukkala

Politiikkaa tehdään muuallakin kuin Suomessa

US-puheenvuorossa on käsitelty viime päivinä lähes ainoastaan yhtä asiaa. Mutta politiikkaa tehdään muuallakin.

Kevään maapäivävaalien jälkeen syntyi viikolla uudet osavaltiohallitukset sattumalta samana päivänä sekä Nordrhein-Wetfaleniin CDU:n ja FDP:n hallituskoalitio että Schleswig-Holsteiniin CDU:n, FDP:n ja Vihreiden kolmen puolueen hallitus.

http://www.sueddeutsche.de/politik/koalitionen-in-duesseldorf-und-kiel-w...

Saksassa pidetään kolmen kuukauden päästä liittopäivävaalit. Tähän asti on näyttänyt selvältä, että ainoa vaalien jälkeinen hallitusvaihtoehto voisi olla nykyinen ns. suuri koalitio (CDU/CSU ja SPD). Ennakoivatko nämä Düsselrorfin ja Kielin uudet hallitukset sitä, että voisi kuitenkin olla muitakin vaihtoehtoja? Tietysti vaalituloskin asiaan vaikuttaa ja se on vielä auki?

http://www.wahlrecht.de/umfragen/

Jo nyt CDU/CSU:n, FDP:n ja Vihreiden koalitio saisi enemmistön liittopäiville. Eikä kovin kaukana ole sekään, että CDU/CSU ja FDP saisivat enemmistön kaksinkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Puolueiden kannatukset ovat heilahdelleet pitkin kevättä voimakkaasti Saksassa. Nutta nyt tilanne puolueiden välillä alkaa pikkuhiljaa jälleen vakiintumaan. Ainoa merkittävä muutos on FDP:n kannatuksen voimakas kasvu ja sekä AfD:n ja Vihreiden kannatuksen negatiivinen kehitys viime vuodesta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo kuulostaa hyvältä, olisiko FDP saanut vauhtia Macron-ilmiöstä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmasti näin on osin ollut. Olisi tietysti ihmeellistä sekin, että Saksan kokoisesta demokraattisesta valtiosta puuttuisi kokonaan liberaali vaihtoehto. Varmasti Brexitilläkin on osansa tässä kehityksessä. Saksalaiset tiettyä vakautta ja jatkuvuutta. On kuitenkin hyvä havaita sekin, että FDP:n kannatuksen kasvu alkoi jo ennen sitä, kun kukaan tiesi Macronista mitään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset