plukkala

"Jullikalla" vielä haasteita

Vuosi sitten ennen juhannusta Timo Soini kertoi olevansa "jullikka", joka istuu ministerinä koko vaalikauden. Hänen mukaansa hallitus oli jo silloin tehnyt kaikki vaikeat ratkaisut.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219228-soini-on-jullikka-joka-ist...

Vuosi on kulunut ja paljon on tapahtunut. Soini on jättänyt perussuomalaiset. Puolue on hajonnut, mutta "jullikka" istuu yhä hallituksessa. Hallituksen enemmistö on tosin aika paljon kaventunut. Hallituksen ongelmana tuntuu juuri nyt taas olevan Soinin jo vuosi sitten mainitsema "niin vaikea ja monimutkainen" sote-uudistus. Brexitkin on vielä aivan levällään.

Soinin nelivuotinen hallituskausi ei tässä vaiheessa ole mitenkään varma. Mutta aika "jullikka" kuitenkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hallituksen enemmistö on tänäänkin huolimatta Arja Juvosen paluusta Perussuomalaisiin 105/95. Tosin puhemies Lohela ei osallistu äänestyksiin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse epäilen, että paluumuutajia persuihin vielä ilmantuu, kun monille selviää millainen kohtalo loikkareita yleisesti tulevaisuudessa on politiikan parissa ollut. Varmasti myös monelle persulle selviää millaisia "pelinappuloita" he ovat olleet Sipilän hallituksessa, kun kaikkien aikojen "lehmänkauppaa", maakuntahallintoa ja Soten valinnanvapautta on kesk. ja kok, kesken, perustuslaista välittämättä kasaan väännetty. "Jullikka" Soinista jää tulevaisuuteen aivan varmasti erilainen kuva, kun hän itse itsestään ajatteli tulevan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuskinpa tämä "jullikka" paljon ajattelee sitä, mitä hänestä myöhemmin ajatellaan. Hän tietää jo tehneensä poliittista historiaa. Nyt hän pitää vain ministerinpaikastaan kynsin hampain kiinni.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Isänmaan etu kulkee muiden etujen edellä. Tämän todistaa myös Timo Soinin sanonta ”Setelit meni, selkäranka jäi.” Toivottavasti hallitus istuu vaalikauden loppuun ja tärkeät asiat saadaan niin sisäpolitiikan kuin ulkopolitiikankin puolella loppuun viedyksi. Ne on ensi arvoisen tärkeää hoitaa osaavilla ja vastuun kantavilla ministereillä.
Toisaalla on otettu kantaa parissakin blogissa Suomen velkataakkaan. Jo pelkästään siihen liittyen hallituskriisi on hyvä pitää Suomi-talon ulkopuolella.

Marsalkka Mannerheim kirjoittaa muistelmiensa loppusanoissa mm. seuraavaa:

”Se opetus, minkä ennen kaikkea tahtoisin painaa tulevan sukupolven tietoisuuteen, on tämä: eripuraisuus omissa riveissä iskee tuhoisammin kuin vihamiehen miekka, ja sisäiset riidat aukaisevat oven ulkoa tulevalle tungettelijalle” (osa II, sivu 513).

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Olen päättänyt uskoa, että Jukka Mikkola ja monet muut isänmaalliset hallituksen tukijat ovat aivan vilpittömiä. Se on hirvittävää, pelottavaa, vaarallista. Tätä hallitusta on vaikea verrata mihinkään muuhun kuin Trumpin republikaaneihin:

https://tuomioja.org/blogi/2017/06/elamme-todellis...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hallituksen arvostelussaan Tuomioja on osin oikeassa, siltä osin kuin se koskee sote- ja maakuntauudistusta nykymuodossaan. Tosin tällaisenaan se ei tule voimaan. Eikä ainakaan nykyisessä aikataulussaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jukka Mikkola, meneekö isänmaan etu, vai kesk ja kokoomuksen lähipiirien etu nyt väen väkisin runottavassa Sote-maakuntahallinon koplauksen aikaansaamisessa. Kyllä isänmaan etu on nyt nähtävässä arvottomassa näytelmässä jätetty taka-alalle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Isänmaan etu on vaikeasti hahmoteltava asia. Keskusta kytki sote-uudistukseen maakuntahallinon ja Kokoomus "valinnanvapauden". Asiasta vain tuli niin suuri kakku, ettei perustuslakivaliokunta sitä niele.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hallituksella on suurista uudistuksista jäljellä vain sote-uudistus. Nykyiseeä muododossaan ja nykyisellä aikataululla se ei toteudu. Tätä mieltä olen ollut siitä saakka, kun Sipilä kytki siihen hallituskriisin uhalla maakuntauudistuksen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei ehkä alkuperäisellä aikataululla, mutta väkisin se läpi kuitenkin runnotaan, ellei hallitus johonkin muuhun kaadu.

Kumpikaan kokoomus tai keskusta ei tuosta luovu, vaikka sitten hieman muutetaankin. Sipilähän sanoi, että ei tässä maakuntavaalien ehdoilla mennä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei mennä nykyisellä aikataululla. Se on varmaa jo nyt. Enkä ole vielä kovinkaan varma uudistuksen toteutumisesta nykyisessä muodossaan ollenkaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saadakzseen istua ministerinä koko vaalikauden, on Soinin seuraavana tehtävänä pitää hallitus koossaan nykymuodossaan vielä lähes kaksi vuotta. Tehtävää siihen riittää Sipilälläkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset