plukkala

Pohdintaa US-puheenvuorossa hallituksen tulevaisuudesta kesällä 2016

Viime kesänä Suomi areenan aikana pohdin blogissani sitä, kuinka kauan Kepu ja Kokoomus sietävät hallituskumppaninsa Perussuomalaisten kaksilla rattailla ajamista EU-politiikassa. Blogini herätti asiasta vilkkaan keskustelun. Nyt sitemmin on osoittautunut, että 11 kk kirjoitukseni jälkeen Perussuomalaisten hallitustie päättyi varsin dramaattisesti.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219878-kuinka-kauan-perussuomalai...

Nyt vuotta myöhemmin jokainen silloin keskusteluun osallistunut voi "tarkistaa" oman silloisen kommenttinsa ja kantansa asiaan. Nyt vuotta myöhemmin tiedämme, kuinka kävi, mutta tuskin kukaan saatoi tietää, millaista dramatiikkaa sisältyi Perussuomalaisten hallitustien päättymiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Viime vuonna tämän silloin käydyn keskustelussa tuli taas kerran osoitetuksi, että ennustaminen, varsinkin tulevaisuuden, on vaikeaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Eihän tuo nyt niin kovin huonosti mennyt. Ainoa isompi virhe oli ajatus siitä, että hallitus kaatuu, jos liian moni kansanedustaja loikkaa perussuomalaisista.

Kävi siis, että perussuomalaiset lähtivät hallituksesta mutta suurempi osa perussuomalaisten kansanedustajista säilyi hallituksen kannattajina.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä. Mutta tuskin kukaan vuosi sitten pystyi moista skenaariota ennustamaan?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Nyt vuotta myöhemmin jokainen silloin keskusteluun osallistunut voi "tarkistaa" oman silloisen kommenttinsa ja kantansa asiaan."

Erityisen opettavaista on muutoinkin lukea omia kommenttejaan vuosien takaa, joskus huomaa että voi ne ajatuksensa hyväksyä tänäänkin ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vuosi sitten kirjoittamani kirjoitus oli spekulatiivinen. Kyselin silloin Perussuomalaisten hallituskumppaneiden sietokyvyn perään. Se loppui puolueen uuden johdon valinta lopetti sen sietokyvyn. Nyt Perussuomalaiset eivät enää ole hallituksessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset