plukkala

Paavo odotetusti mukaan presidenttikisaan

Paavo Väyrynen on ilmoittanut lähtevänsä seuraaviin vaaleihin kilpailemaan Tasavallan presidentin paikasta. Miten niin odotetusti? Siksi, että hän jo joku aika sitten veti tukensa Sauli Niinistöltä.

Väyrysen kannattajat alkavat kerätä kannattajakortteja valitsijayhdistystä varten heti. Valitsijayhdistys tarvitsee 20000 allekirjoitettua kannattajakorttia. Valitsijayhdistus muodostetaan itsenäisyyspäivänä, jos yhdistys saa riittävästi kannattajakortteja.

Paavo on ollut kovan onnen lapsi, hänestä ei vieläkään ole tullut presidenttiä, vaikka hän on itsensä Jumalan ja jopa Kekkosen valitsema Suomen presidentti.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005292198.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen kannattajat voivat hyvinkin saada kokoon tarvittavat kannattajakortit. Saihan hän tarvittavat 50000 kannattajaa kansalaisaloitteellen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Ja pienien vaikeuksien jälkeen myös Väyrysen kansalaispuolue sai tarvittavat 5000 kannattajakorttia kasaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Väyrysen repertuaari on laaja

Haki kunnanjohtajaksi Keminmaalla
https://kuntalehti.fi/tyopaikat/tyopaikkauutiset/p...

Pyrki Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005103122.html
-->.. asetun ehdolle valtuuston puheenjohtajan tehtävään, Väyrynen kirjoittaa.

Tämän aamun uutisessa Väyrynen pyrkii Suomen pääministeriksi, jos ei tule valituksi presidentiksi
(Suomea onnisti vuonna 1987, ettei Väyrysestä tullut pääministeriä)

Tottakai Väyrynen on ehdokkaana maakuntavaaleissa, eduskuntavaaleissa, eurovaaleissa, presidentinvaaleissa jne..

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaikissa mahdollisissa vaaleissa! Pyrkyä riittää, mutta tuskin kannatusta!

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Vaalien toiselle kierrokselle Paavo Väyrynen ja Matti Vanhanen.

Saadaan kunnon kisa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kaksi K-linjalaista, noin huonosti ei vaaleissa sentään käy.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ensiksi meidän varmaan kannattaa rauhassa seurailla Väyrysen kannattajakorttien keräyksen edistymistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Kilvoittelusta odotetaan tylsää, ja vaikea uskoa, että Salea kukaan voittaisi. Mutta kyllä Paavo tuo lisäväriä kisaan ja keskusteluihin. Ehdottoman hyvä asia demokratian ja viihteellisyyden kannalta. Ajanvietettähän väittelyt ovat. Täytyy vain toivoa, että keskustelujen vetäjät saavat pidettyä kurin paneeleissa, jotta jokainen saisi edes kohtuudella perusteltua kantansa. Mikään niistä ei tietenkään vaikuta lopputulokseen, mutta muiden mitalien jakoon ja pistesijoihin hyvät agendat voivat tuottaa kivoja yllätyksiä. Vielä kun Soini ja Halla-aho ilmoittautuisivat mukaan, niin tiedossa olisi todella värikäs tv-tarjonta vuodenvaihteen ympärillä. Itse kannatan Salea. Maa tarvitse kuitenkin uskottavan presidentin. Mutta toinen kierros lisäisi viihdearvoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin silloin kansa saisi koko lupamaksun edestä viihdettä. Silloin politiikanvuoden 2017 jälkeen kukaan ei voisi sanoa, että politiikka on tylsää?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen suorastaan kaipaa julkisuutta. Aluksi hän koki tulleensa "väärin ymmärretyksi", kun hän joutui politiikan "sivuraiteelle". Sittemmin tämä on muuttunut iän myötä katkeruudeksi. Nyt hän pyrkii kaikin keinoin ainoastaan sotkemaan maan poliittista kenttää.

Hän on pyrkinyt kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin paikkoihin, ei kovinkaan hyvällä menestyksellä. Mutta se on kuitenkin auttanut hänet pysymään jatkuvasti otsikoissa ja julkisuudessa. Nytkin hän on yhden puolueen kunniapuheenjohtaja, toisen puheenjohtaja ja nyt sitten hän pyrkii valitsijayhdistyksen presidenttiehdokkaaksi.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Sekava mutta viihdyttävä kaveri. Politiikka tarvitsee häirikkönsä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pitäähän maassa olla kansakunnan ikioma pelle!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kahvimukikampanja tuo hyvän pesämunan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo on idearikas mies. Eikohän tällä kertaa keksi jotain uuttakin? Mutta kuinka käy sitten kannattajakorttien kanssa?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Presidentti Niinistö on selvinnyt presidentin tehtävistään vähintäänkin kohtuullisesti, en mene moittimaan häntä. Mutta Paavo Väyrynen on aivan monumentaalinen presidenttiehdokas. Kun huomioi hänen pitkän poliittisen uransa ja sen, että politiikka on hänellä geeneissä, voitaneen pahemmin liioittelematta sanoa, että Paavo pohti ulkopoliittisia kysymyksiä jo silloin, kun Salon kaupunki vasta nousi merestä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hän vain on jämähtynyt 80-luvun sijoilleen, kun hän väitöskirjassaankin totesi, että Neuvostoliitto on "ikuinen".

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Jo vain, mutta mikä on tilanne Euroopan kahtiajakautumisen kanssa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

Tilanne verrattuna 80-lukuun on nyt varsin erilainen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Presidenttikamppanjansa takia Väyrynen luopuu myös Kansalaispuolueen puheenjohtajuudesta. Mutta ellei tule valituksi presidentiksi, on Väyrynen seuraavissa eduskuntavaaleissa Kansalaispuolueen ehdokkaana pääministeriksi.

https://yle.fi/uutiset/3-9724963

Kansalaispuolueen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Sami Kilpeläinen. Väyrynen kuitenkin jatkaa puoluehallituksen jäsenenä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Paavo on tervetullut lisä niin tasapäisessä presidenttikisaan, vaikka Paavo voisi mielestäni keskittyä muistelmiensa kirjoittamiseen. Toiselle kierrokselle Paavo ei tule pääsemään.

Tulevat PS:n ja SDP:n presidenttiehdokkaat ovat mielenkiintoisempia kuin Paavo Väyrysen mahdollinen ehdokkuus. PS:n ehdokas voi olla potentiaalinen protestiäänien kerääjä. SDP:n ehdokkaalla voi mahdollisuus päästä toiselle kierrokselle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuskinpa sillä, että pääsekö hän toiselle kierrokselle, on Paavolle mitään väliä. Katsotaan nyt ensin, pääseekö hän edes ensimmäiselle kierrokselle? Väyryselle on pääasia, että hän saa hämmentää ja pysyä otsikoissa.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Hieno Paavo Väyrynen ja Kansalaispuolue! Jos ja kun Paavo Väyrynen tulee meillepäin puhumaan haluan olla ehdottomasti paikalla. Kuultuani häntä kolme kertaa hiljan ja kerran 1990-luvulla voin sanoa, että hän on yksi Suomen kiinnostavimmista poliitikoista.

Kanalaispuolue on haaste nykyiselle Keskustalle, joka on jälleen kerran liuennut etäälle puoluekentästään ja äänestäjistään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo on nyt myös luopunut kansalaispuolueen puheenjohtajuusta, eli enää hän on ainoastaan Keskustan puheenjohtaja, kunnia sellainen. Jos hän ei tule valituksi presidentiksi, hän asettuu seuraaviin eduskuntavaaleihi Kansalaispuolueen ehdokkaaksi pääministeriksi. Kyllä Paavolla ohjelmaa riittää, vaikka ei presidenvaaleissa menestyisikään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Paavo Väyrynen-itsenäisyysmies" Näin otsikoi Ilkka Luoma bloginsa, No, me jo hieman kauemmin eläneet muistamme kuinka Paavo Väyrynen ajoi NL:n ja idänkaupan vuorineuvosten tahdon muksisesti alkoholisoitunutta Ahti Karjalaista presidentiksi UKK;n jälkeen, että se siitä isänmaallisuudesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen syvästi katkeroituneena on vain jäänne mennerisyydestä. Menneen talven lumia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen varmaan tilasi Venäjän Suomelle lähettämän nootinkin oppi-isäänsä Kekkosta seuratakseen oman vaalitaistelunsa tueksi?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo Väyrynen on tänään kertnonut mm. että "oikeastaan hän joutui asettumaan ehd0kkaaksi", koska hän ei nähnyt ketään muuta ehdokasta, jota hän voisi tukea? No kukin tavallaan?
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707152200267...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Taitaa Väyryselle nykyisin riittää, että saa olla esillä. Ja sen jo ehdokkaaksi pyrkiminen takaa. Jos ei - niin pääministerin pesti on valmiiksi asetettuna tavoitteena. Kesällä saa julkisuutta teatterissa. Väyrysen suurin pelko on se, että hänet unohdettaisiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Seppo, tähän tulokseen olen itsekin tullut. Pääasia, että saa hämmentää ja pysyy otsikoissa. Ja iltaisin myhäilee olemattomaan partaansa ja käy päivän tapahtumat läpi Vuokon kanssa!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Paavo haluaa ilmeisesti olla elämänsä loppuun asti otsikoissa!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse aikanaan kuuluin siihen joukkoon, joka ilmoitti muuttavansa maasta jos Väyrysestä tulee Suomen presidentti. Se joukko oli varsin suuri silloin, kun Väyrynen vuosina 1988 ja 1994 pyrki presidentiksi.

Olen kerran maasta muuttanut 70-luvulla ja asuin silloisessa Länsi-Saksassa viisi vuotta. Nyt eläkeläisenä smaasta muuttaminen olisikin jo varsin helppoa. Eli toistan lupaukseni nyt.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Älä viitsi Pekka. Paavolla teettää töitä se, että pääsee edes ensimmäiselle kierrokselle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei Paavolle vaan "hyödyllisille" idiooteille.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Kauhukabinetin Haavisto, Kyllönen, Torvald, Vanhanen ei antanut juurikaan mahdollisuutta edes ajatella muuta äänestettävää presidentiksi kuin Sauli Niinistö. Paavo Väyrysen tulo kentälle sähköisti tilanteen. Esimerkiksi perussuomalaisten äänestäjät saattoivat suurin joukoin kääntää kelkkansa (takkinsa) Niinistön suhteen tämän mennessä höperehtimään Halla-ahon ja Hakkaraisen "aktiivisella katumisella".
Se, mikä vielä runsas kuukausi sitten näytti saletilta Sauli Niinistön voittojuoksulta jo ensimmäisellä kierroksella, näyttää nyt vallan epävarmalta. Pitäisköhän lyödä vetoa toisen kierroksen kamppailijoista, Haavisto vastaan Väyrynen?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Heh! Ensin Paavon tulisi päästä ensimmäiselle kierrokselle!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mikä vika Torvaldsissa on? Ps:a äänestänee alle 10% suomalaisista, joten heidän äänillään ei ole merkitystä pres. vaaleissa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Mikä vika Torvaldsissa on? Ps:a äänestänee alle 10% suomalaisista, joten heidän äänillään ei ole merkitystä pres. vaaleissa."

Se vika, että Torvaldas on RKP:n joukkoihin soluttautunut kommunisti.
Oliko se yhdysvaltain ulkoministeri, joka sanoi että kommunistit ovat kuin retiisejä. Raaputa punainen pois, alta tulee esiin valkoinen. Paitsi ei sovi suomalaisiin. Raaputa valkoinen pois, alta tulee punainen. Sopii lähes kaikkiin vihreisiin ja joukkoon RKP:läisiä ja muita muka-porvareita.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #45

Puolassa tavattiin sanoa, jotta toverit ovat kuin retiisejä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Markku, Suomessa äänestäjillä on oikeus itse valita oma ehdokkaansa ja hyvä näin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pekka, niinhän Suomessa on, että presidenttiehdokkaat ovat puolueitten itse valitsemia. Tai sitten valitsijayhdistysten asettamia. Tietysti puolueitten asettamia ehdokkaita voi arvostella, muttA samaa mieltä puolueitten kanssa ei tarvitse niiden ehdokkaista olla.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos Väyrynen lopulta lähtee mukaan kisaan, kyse on lähinnä siitä, pääseekö hän edes puoleen Paavo Lipposen 2012 äänisaaliista. Epäilen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja kaiken lisäksi ensin kannattajakortit?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyllä Nils on kokenein; hän on sentään ollut keskuskomiteassakin. Täällä Lahdessa pääsee niin harvoin äänestämään RKP:tta, että valintani on selvä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Lahdessa toki voi äänestää Väyrystä presidentiksi. Hänhän on kannatajineen vallankumousta?
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005292275.html

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mieleen on jäänyt v.-88 vaalikeskustelusta Claes Anderssonin arvio väyrysestä ja hänen luonteestaan. Fiksuna miehenä ja psykiatrina Andersson ei tarkentanut mitä hän tarkallen tarkoitti, mutta mielestäni viesti oli tälläiselle maallikollekin selvä ja kun on seurannut Väyrysen toimintaa politiikassa aina tämänpäiväiseen ilmoitukseen asti niin ymmärtää mitä Andersson tarkoitti ja oikeassa Andersson oli.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onhan aivan selvää, että Väyrysessä on selkeitä narsistin tunnusmerkkejä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Näitä kyllä löytyy yli puoluerajojen.
Voidaan esim. todeta että: "Onhan aivan selvää että Lipposen Paavossa on selkeitä narsistin tunnusmerkkejä".

Oma Veikkaukseni on että Väyrynen pesee Lipposen historiallisen äänimäärän. Mikä ei tietenkään ole paljon.

Siihen että Väyryspaavo ei saisi korttejaan kasaan on vaikea uskoa.
Vaikea kyllä on uskoa Paavon vaaleissa pärjäävänkään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #58

Kannattajoakorttien kräämiseen Väyryselle ja hänen kannattajaryhmälleen aikaa vajaa viisi kuukautta? Saas nähdä, kuinka käy? 5000 Kansalaispuolueen kannattakortin kerääminen kesti kymmenen kuukautta?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

...Claes Anderssonin arvio väyrysestä ja hänen luonteestaan. Fiksuna miehenä ja psykiatrina Andersson ei tarkentanut mitä hän tarkallen tarkoitti...

Se että on koulutukseltaan psykiatri, ei tarkoita että on fiksu. Varsinkaan kun psykiatrin statuksella lähtee arvioimaan kanssaihmisiä pelkän mututuntuman perusteella.
Eipä silti, olen kohdannut psykiatreja, jotka kirjeiden perusteella diagnosoivat paranoidisen skitsofrenian tapaamatta kirjoittajaa kertaakaan. Että semmoisia psykiatreja Anderssonikin...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En ole psykiatri, mutta äänestäjänä saan kyllä vapaasti kertoa näkemykseni Paavo Väyrystä ja hänen toimistaan ja arvioni hänen tarkoitusperistään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kun kansalainen huomaa, että yksikään presidenttiehdokas ei vastaa hänen valtionpäämiehelle asettamiaan vaatimuksia, kansalainen joko tinkii ehdoistaan tai jää nukkumaan vaalien yli. Paitsi. Jos kansalaisen nimi on Paavo Väyrynen.

Väyrynen totesi Ylen tv-uutisille, että ehdolle ilmoittautuneissa ei ole ketään joka hänelle kelpaisi. On ehdottoman ryhdikäs ratkaisu asettua itse omaksi ehdokkaakseen. Tätä lisää, tyytymättömät suomalaiset! US Puheenvuorossakin on paljon mussuttajia, joille mikään ei tunnu ikinä maittavan. Ehdolle mars!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaksivaiheisessa presidentinvaalissa äänestäjä joutuu varsinkin toisella kierroksella valitsemaan mielestään kahden huonon väliltä sen vähemmän huonon.

Väyrynenhän totesi, että oikeastaan hänen oli asetettuva ehdolle pakosta. Siitä vain jokainen, joka ei löydä yhtään sopivaa ehdokasta, keräämään 20000 kannattajakorttia.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Matti Vanhasen asettuminen presidenttiehdokkaaksi hyvissä ajoin oli taktinen veto Kepulta ja näpäytys kunniapuheenjohtajalle. He olivat jo silloin varautuneet Väyrysen asettumiseen ehdolle. Väyrysen ehdokkuus on kuitenkin ”tuulimyllymiestoimintaa”, joka tulee esille Cervantesin kirjassa ritari Don Quijotesta. Väyrynen on haaveillut koko ikänsä presidenttiydestä ja se jää haaveeksi. Se on taistelua tuulimyllyjä vastaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen taktiikkana on vain aiheuttaa kaaosta Keskustan kannattajien keskuuteen. Osin myös perussuomalaisten.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Muistin virkistämiseksi haluan mainita Paavo Väyrysen Eemeli-isän, joka eli 101-vuotiaaksi ja sai patentin keksimälleen perunanistutuskoneelle satavuotiaana.

Valtiomies Paavo Väyrysellä ( s.1946 ) saattaa hyvinkin olla jäljellä runsaasti elinvuosia kruunatakseen poliittisen uransa Suomen tasavallan presidenttinä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysellä voi toki olla paljonkin elinvuosia jäljellä, mutta aika ei pelaa hänen edukseen Väyrysen presidenttiyden suhteen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ennustaminen on vaikeaa ja erityisesti tulevaisuuden ennustaminen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #60

Totta on, että tulevaisuuden ennustaminen on merkittävästi on merkittävästi vaikeampaa kuin menneisyyden. Mutta sen menneisyydenkin osalta Paavolla tuntuu olevan täysin oma käsityksensä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä allaoleva pikakertauksena Paavo Väyrysen poliittisesta urasta.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kolum...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuinka kauan Paavo Väyrynen voi ja saa ajatuksineen pysyä Euroopan parlamentissa liberaalin, euroopamyönteisen ja integraatiota syventämistä haluavan Alde-ryhmän jäsenenä? Ihmettelen myös sitä, että hän siinä ryhmässä yhä vieläkin on ja haluaa olla siinä mukana?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset