plukkala

Paavo Väyrynen ja Euroopan parlamentin Alde-ryhmä

Keskustalaiset mepit ovat koko Suomen EU-jäsenyyden ajan kuuluneet Euroopan parlamentissa liberaalipuolueiden Alde-ryhmään. Alde on hyvin eurooppamyönteinen parlamenttiryhmä, ja sen tavoitteisiin kuuluu mm. EU:n integraation syventäminen. Tähän samaan ryhmään ovat kuuluneet myös Suomesta valitut RKP:n mepit.

Pidän jo sitä kummallisena, että keskustalaiset ylipäätään tähän ryhmään kuuluvat? Keskustalaisten on tosin varsin vaikea löytää itselleen sopivaa ryhmää, koska harvassa Euroopan maassa on agraaritaustaista konservatiivista puoluetta, joiden kanssa keskusta voisi liittoutua, mutta miksi juuri liberaalien? Mutta että Väyrynenkin? Niin paljon hänen ajatuksensa eroavat Alde-ryhmän tavoitteista ja ajatuksista?

Kaikesta huolimatta on Väyrynen kuulunut Alde-ryhmään tyytyväisenä koko sen ajan, kun hän on toiminut Euroopan parlamentin jäsenenä. Väyrysen viimeaikaiset toimet herättävät jo kysymyksen siitä, kuinka kauan Väyrynen voi ja saa toimia Alde-ryhmässä ajatuksineen ja toimineen? Herää myös ihmettelevä kysymys siitä, kuinka kauan hän sitä itse haluaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Maailmassa on paljon asioita, joita pienen kulkijan on vaikea ymmärtää?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Guy Verhofstadtilta on Twitterissä kyselty asiasta, mutta en ole huomannut hänen vastanneen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voi myös olla, että vastauksen antaminen ei ole hänelle kovin helppoa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voi myös olla, että se Alde-ryhmän sietokyvyn raja tulee Väyryselle vielä vastaan? Silloin hän tietysti voi paeta Suomen eduskuntaan?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Itse ihmettelen kuinka kauan Keskusta jaksaa Väyrysen pelleilyjä. Kuvitteleisin, että monessa muussa puolueessa tuollainen henkilö olisi ajettu ulos jo kauan sitten.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mutta kun kunniapuheenjohtaja?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Varmaan vaikuttaa osaltaan. Ja sekin, että Väyrynen on Keskustan jäsen paikallisyhdistyksen kautta, joten ainoa tapa olisi erottaa paikallisyhdistys puolueesta, mitä Keskustan puoluevaltuusto ei halua tehdä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Hyvä kysymys? Mutta se pitää esittää Keskustalle.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Selitys lienee tässä: Kepu+Lib= Kepuli. 1980-luvulla päätti Kepu ryhtyä liberaalipuolueeksi ja fuusioitua silloisen Suomen Liberaalisen Puolueen kanssa maksamalla ko. puolueen velat.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kyse on nyt siitä, että kunniapuheenjohtaja Väyrynen itse on vasta pari vuotta käynyt tätä liberalismin vastaista kampanjaa. Olemme toki lukeneet kaikki hänen Puheenvuoro-avauksensa, joissa liberalismia vastustetaan ja harmitellaan kepun liberalisoitumista.

Kumma kyllä, tämä ei ollut hänellä ollenkaan mielessä eurovaalikampanjaa käydessä. Nykyään luulisi kuitenkin Verhofstadtin ymmärtävän, että omassa parlamenttiryhmässä on ALDE:n ohjelman päävastustaja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tätä itsekin suuresti ihmettelen?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Totta on, että tällainen liittoutuminen tapahtui vuonna 1982 Paavo Väuyrysen ja Jaakko Itälän puheenjohtajakausilla. Myohemmin liberaalit tätä katuivat ja erosivat liitosta, mutta liberaalit olivat jo karanneet muihin puolueisiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset