plukkala

US-puheenvuoron "ilmatilan hallinta"?

Ennen vuoden 2011 jytkyvaaleja silloinen kansanedustajaehdokas Reijo Tossavainen keksi mainion uuden ilmaisun, "ilmatilan hallinta". Tossavaisen mukaan se tarkoitti perussuomalaisten blogistien ja kommentoijien lukumäärää ja intoa US-puheenvuorossa. Voi sanoa, että näin silloin oli. Mutta aika aikaansa kutakin. Ilmatilan hallinta alkoi jyrkästi rapautua sen jälkeen, kun syksyllä 2015 hallitukseen menemisensä jälkeen puolue menetti kannatuksestaan nopeasti puolet.

Ilmatilan hallinnan aikaan perussuomalaisille oli puolueen kannatuksen kasvaessa aina juhlapäivä, kun Yle tai HS julkaisi uuden puoluegallupin. Mutta jos tuli kyselyissä pienikin takapakki, oli kyseinen gallup perussuomalaisten mielestä manipuloitu.

Mutta ilmeisesti kaikella on aikansa. Yllä kertomani on jo historiaa. Perussuomalaisten blogistien ja kommentoijien määrä on pienentynyt murto-osaan silloisesta, joten minkäänlaisesta "ilmatilan hallinnasta" ei enää voi puhua. Tänäänkin puheenvuorossa on tehty kymmenkunta avausta HS:n julkaiseman gallupin pohjalta. Mutta vähissä ovat hajonneen puolueen osapuolten kommentit. Puhumattakaan siitä, että joku näiden ryhmien edustajista olisi tehnyt oman avauksen gallupista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (74 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Perussuomalaisert tekivät ensimmäisen jytkynsä osin voimakkaan some-kampanjoinnin avulla. Mutta jos into loppuu, loppuu myös "ilmatilan hallinta". Mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö somesta tulisi vieläkin tärkeämpi väline erilaisissa vaalitaisteluissa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tää on sikäli mielenkiintoinen kommetti, kun Soini ei koskaan ole pitänyt somea minään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Soini ei ehkä somea arvostanut, mutta suuri osa jytkystä siitä huolimatta tehtiin somessa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #48

Varmasti noin. Sikäli siis surullista että Soini ei missään vaiheessa sometusta millään tavoin arvostanut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #52

Toisaalta Perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja on perustanut koko poliittisen uransa juuri somessa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #54

Ei oikeastaan. Blogistina kyllä, omalla alustallaan. Mutta ei ole Twitterissä eikä feisbuukissakaan ole tavattoman aktiivinen ollut. Nyt feisbuukissa päivittelee satunnaisesti.

Ei ole siis tehnyt uraansa somessa, netissä kylläkin.

EDIT:
Hommafoorumissa ovat uransa muuten tehneet Sampo Terho, Simon Elo ja Maria Lohela ainakin. Tai sen siunauksella ja Halla-Ahon suosittelemana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #56

Hommafoorumista Halla-aho kyllä koko julkisuutensa on saanut. Sen lukijat ovat innokkaasti jakaneet hänen kirjoituksiaan. Totta on, että monet muutkin alkuperäiset perussuomalaiset ovat sieltä julkisuutta hakeneet ja saaneet. Mutta tämä oikeastaan Halla-ahon tultua jo kansalle ja medialle tutuksi.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Voi hyvinkin olla, että ST tulee topkasti esiin somen - vaikkapa puheenvuoron kautta. Rahat kun jäivät entiseen kotipesään. Mutta pienellä rahallahan se Soini nosti puolueen ylös. Heti kun rahaa tuli viestintään kansanedustajien määrän myötä alkoi alamäki. Liekö "älykkyyteen",uskottavuuteen sekä osaamiseen liittyvän pääoman keskiarvo laskenut liian roimasti. Tässä suhteessa taitaisi jatkossa SV:llä olla paremmat lähtökohdat kuin PS:llä. Raha ei missään tapauksessa ratkaise vaan viestintästrategia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kovin hiljaista on kummaltakin puolelta nyt. Taitavat rivit olia vieläkin sekaisin? Mitä jatkossa tapahtuu, sen varmasti lähitulevaisuudessa tulemme näkemään.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Tätä miestäkö Ville tarkoittaa??

"Halme toimi kansanedustajana 2003–2007. Hän oli puolustusvaliokunnan jäsen 2003–2007 ja tulevaisuusvaliokunnan jäsen huhtikuusta toukokuuhun 2003. Hän oli tulevaisuusvaliokunnan sekä lakivaliokunnan varajäsen 2003–2007.[5]

Eduskuntavaalien 2003 jälkeen Halme totesi YLE Radio 1:n Keskipäivän peili -ohjelman haastattelussa: ”Meillä on lesbo presidentti ja meillä on minä kansanedustajana. Kaikki näköjään voi olla mahdollista.”[11] Halme pyysi STT:n kautta osoittamallaan kirjeellä presidentti Tarja Haloselta anteeksi, että nimitteli tätä. Hän korjasi määritelmän ”lesbo” muotoon ”Setan ex-puheenjohtaja”. Haastattelu johti Yleisradiossa sisäisiin selvityksiin, joissa pohdittiin, oliko journalistinen kontrolli pettänyt, kun lausunto oli päätynyt uutisiin.[12]

Paavo Lipponen kehui Apu-lehden kolumnissaan 5. toukokuuta 2003 Tony Halmeen eduskunnassa 24. maaliskuuta 2003 pitämää neitsytpuhetta, jossa Halme puhui sotaveteraanien hautamaksuista: ”Ministeri Mönkäreen vastauspuheenvuoroa kuunnellessani ajattelin, että siinäpä harvinainen tapaus: kansanedustaja saa neitsytpuheenvuorollaan ministeriltä selkeän lupauksen korjata esille ottamansa epäkohdan.” Puhekouluttaja Juhana Torkki piti puhetta tyylikkäänä ja klassisten retoriikan oppien mukaan rakennettuna.[13]

Vuoden 2003 vaalien jälkeen Halme ja hänen eduskunta-avustajnsa Veikko Vallin suunnittelivat oman Viikinki-puolueen perustamista, mutta Timo Soini ja Raimo Vistbacka saivat Halmeen luopumaan ajatuksesta.[14]

3. heinäkuuta 2003 Halme laukaisi pistoolin asunnossaan alkoholin ja amfetamiinin vaikutuksen alaisena.[15] Halme oli tapauksen jälkeen kolme viikkoa koomassa ja sai ilmeisesti pysyvän aivovaurion[16]. Poliisin kotietsinnässä hänen kotoaan löytyi luvaton Parabellum P08 -pistooli ja sen patruunoita sekä huomattava määrä testosteronia ja anabolista steroidia sisältäviä lääkevalmisteita. Etsintöjen yhteydessä poliisi tutki myös Halmeen työhuoneen Eduskuntatalossa. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Tony Halmeen 29. tammikuuta 2004 salakuljetuksesta, laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä, ampuma-aserikoksesta, huumausaineiden käyttörikoksesta sekä aseen varomattomasta käsittelystä neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 80 päiväsakkoon. Oikeudenkäynti televisioitiin MTV3:n digikanavalla. Halme valitti päätöksestä hovioikeuteen,[17] mutta tuomio pysyi ennallaan.lähde? Tapauksen jälkeen Halme ilmoitti luopuneensa alkoholista ja tulleensa uskoon.[7] Alkoholista pidättäytyminen kesti Halmeen kertoman mukaan vuoden 2005 kesään asti, jolloin hän nautti julkisesti yhden lasin alkoholia.

7. helmikuuta 2006 Halme totesi eduskunnassa, että ”jokaikiseltä pedofiililtä pitäisi leikata munat irti, lyödä ne tapilla perseeseen ja heittää ne loppuiäksi linnaan”.[18] Seuraavana päivänä eduskunnan toinen varapuhemies Ilkka Kanerva antoi Halmeelle huomautuksen kansanedustajalta edellytettävän vakaan ja arvokkaan käytöksen vaatimuksen rikkomisesta.[19]

Helmikuussa 2006 Halmeen jatkuva alkoholinkäyttö johti maksa- ja haimatulehdukseen. Hän joutui sairauslomalle ja lupasi jälleen ryhtyä raittiiksi. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kehotti Halmetta ryhdistäytymään. 2. maaliskuuta lehdet uutisoivat, että Halme oli joutunut sairaalan psykiatriselle osastolle, mahdollisesti delirium tremensin eli juoppohulluuden vuoksi. 6. maaliskuuta lehdissä luki, että Halme todettiin entistä huonokuntoisemmaksi ja hänet siirrettiin pakkohoitolähetteellä suljetulle osastolle. 16. toukokuuta 2006 Halme palasi töihin eduskuntaan.

2. elokuuta 2006 Halme tuomittiin Vakka-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenteen vaarantamisesta. Tuomiona oli 80 päivää ehdollista vankeutta, 30 päiväsakkoa (yhteensä 1320 euroa) ja neljän kuukauden ajokielto. Tuomioon johtanut tapaus oli sattunut saman vuoden helmikuussa Laitilassa, jossa Halme oli nauttinut alkoholia ravintolassa ja sen jälkeen lähtenyt ajamaan autolla. Silminnäkijöiden mukaan Halme oli käyttäytynyt humalaisesti ja ajanut holtittomasti. Poliisi ei ollut kuitenkaan puhalluttanut Halmetta, vaan hänet tuomittiin silminnäkijäkertomusten perusteella. Iltapäivälehdistö kertoi myös näyttävästi, että Halme joi oikeusistunnon tauolla kolme pulloa olutta. Timo Soini kommentoi asiaa toivomalla, että Halme osaa vetää omat johtopäätöksensä poliittisen uransa jatkamisesta. Hovioikeudessa joulukuussa Halme sanoi juoneensa vain viisi pulloa lonkeroa, joiden vaikutuksen olisi pitänyt haihtua ajamiseen mennessä. Hän sanoi holtittoman ajon johtuneen vuoden 2003 välikohtauksesta juontuneesta sairaudesta.[20] Hovioikeus piti käräjäoikeuden tuomion ennallaan.[21]

Lokakuussa 2006 iltapäivälehdissä oli näkyvästi esillä Halmeen mieltymys matkustaa eduskunnan taksikortilla, vaikka Halme oli kevään 2003 vaalikampanjassaan luvannut olla käyttämättä eduskunnan taksietua. Halme käytti sairauslomansa aikana taksia 2 600 euron edestä.[22] Saman vuoden marraskuun 29. päivä lehdet ilmoittivat, että Halmeen eduskuntaura on lopullisesti ohi. Hänen olisi pitänyt päästä marraskuun lopussa pitkältä sairauslomalta töihin, mutta lääkäri ei pitänyt häntä työkykyisenä.[23] Halme oli ollut melkein koko vuoden 2006 sairauslomalla. Eduskunnassa hän työskenteli vuoden alkukesästä.[24] Tony Halmeelle myönnettiin työkyvyttömyyseläke tammikuussa 2007.[7] Eläkkeen määrä oli 2 000–2 500 euroa kuukaudessa, vaikka lehtitiedot mainitsivat suuremman summan.[22]"

Lähde Wikipedia

Perusuomalaisten kannatus taisi olla 2007 luokkaa 4 %. Mielestäni Halmeen rooli lienee ollut mieluummin jarruttava kuin kiihdyttävä. Toki omassa vaalipiirissään samanmielistä "porukkaa" on ollut joskus 2002...2006.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #37

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005258918...

"EDUSKUNTAVAALIT pidettiin maaliskuussa 2003. Soini löi viskipulloista vetoa Halmeen läpimenon puolesta.

Perussuomalaiset sai noin 17 000 ääntä enemmän kuin kevään 1999 vaaleissa. Niistä 16 390 toi Tony Halme, joka juurrutti puolueen Itä-Helsingin lähiöihin, betonikennoihin, kuten Soini niitä kutsui."

Ilman Tonyn ääniä puoluetta (ja Soinia) ei olisi noteerannut juuri kukaan. Siitä se nousu lähti. Kuten itse sanoit "Raha ei missään tapauksessa ratkaise vaan viestintästrategia." - strategiallakaan ei tee mitään jos ei kukaan kuuntele.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #38

Halme ehti tehdä monenlaista. Niin on Soinikin ehtinyt.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Halme nosti persut kääpiöstä pienpulueeksi. Lopun on tehnyt Soini.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #40

Ilman ensimmäistä askelta ei tule toistakaan. Toki Timo on sen jälkeen kovan duunin tehnyt, en sitä kiellä.

Mutta on hyvä pitää mielessä mikä mahdollisti sen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46

Niinpä. Halmeen ansiota puolueen kasvuun en suinkaan ole kieltämässä. Sitten Soini nosti puolueen suureksi ja toisaalta on omalta osaltaan vaikuttanut myös puolueen hajoamiseen.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #49

Jep. Jos Halme ei olisi vetänyt Soinia perässään eduskuntaan ja median kiinnostuksen kohteeksi räväköillä lausunnoillaan niin aika erilainen olisi ollut rivikansalainen-puoluejohtaja-Soinin tarina Persuista puhumattakaan.

Vaikka olisi ollut minkälainen viestintästrategia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #50

Nyt siirryit sitten jossittelun puolelle. Ehkä mennään kuitenkin näillä?

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #51

Mennään vain - kyse olikin tosiaan vain siitä vanhasta ongelmasta että ilman pääomaa, oli se sitten poliittista, populistista tai rahallista, pääoman kartuttaminen on pirun hankalaa. Tony-vainaa toi roppakaupalla sitä ja helpotti huomattavasti alkutaivalta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #53

Sitähän en kieltänytkään.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

No johan on aloitus. Some on hieman laajempi alue kuin Usarin Puheenvuoro. Pääsyy suurimman osan lähtöön täältä tiivistyy Tossavaisessa, bannit. Ei tänne kukaan viitsi kirjoitella.

Gallupiin ei usko ainoakaan perussuomalainen siinä määrin, että sitä on turha edes kommentoida. Katsotaan sitten myöhemmin kun tilanne on paremmin vakiintunut ja tuloksiin voi koittaa edes suuntaa antavasti uskoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tossavainen käytti kommenttiaan juuri nimenomaan koskien US-puheenvuoroa. Toki some on paljon laajempi, epäiletkö etten sitä tiedä,

Tossavainen sai banninsa siitä, että rikkoi puheenvuoron sääntöjä. Täällä mainostaminen on kielletty. Tossavainen mainosti oikeaa mediaa, ja kertoi itse siirtyvänsä sinne blogistiksi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Sinne Tossavainenkin kirjoitti näköjään viimeksi eilen. Joten ei hänkään mitään lopettanut ole jos se on jollekin jokin uutinen. Ei tänne kirjoita enää moni muukaan, suorastaan ei kukaan, joka mahtuu termin 'kriittinen nykymenosta' alle kuten vaikka Olli Pusa joka keskittyy Facebook:n jne.

Perussuomalaiset ovat ongelmallinen galluppien takia koska suuri osa kannatuksesta riippuu siitä jääkö potentiaaliset äänestäjät äänestämättä vaiko eivät. Näkyy katastrofaalisessa viime kuntavaalien äänestys%:ssa. Tähän kun sotkee uusimmankin gallupin ihme metodin ""Puoluekannatusarvio on laadittu yhdistämällä toisiinsa vastaukset ja kuntavaalien vaalitilasto", ST:n vaikutuksen (heillä siis max 2000 korttia kasassa mutta 2,5% kannatus !?!?) niin minimässän täytyy seurailla parit kolmet tulevatkin ennusteet ennen kun sen enempää viitsii aihetta miettiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Puoluekannatusmittauksissa on koko ajan käytetty erilaisia korjauskertoimia. Yllättävän hyvin ne kuitenkin ovat antaneet osviittaa siitä, miten kansalaiset vaaleissa äänestävät. Ilmeisesti tämäkin gallup oli "jotenkin" manipuloitu? Sehän ei ole persujen suhteen mitään uutta.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Perussuomalaisuus alkaa olla jo Don Quijotemaista taistelua tuulimyllyjä eli ajan virtauksia vastaan. Suomalaiset on onnistuttu kasvattamaan ja valistamaan kategorisen edistysmielisiksi eli perusasenne on: eteenpäin! Sen olen itse pannut merkille, että tuon edistyksen suhteen myös laadullisista kriteereistä ollaan oltu valmiita luopumaan ja vanha ja turvallinen on melkeinpä periaatteellisesti heitetty romukoppaaan. Tässä on paljon pienen, syrjäisen ja kulttuuriperimältään ohuen maan ongelmaa. Suomella on kansakuntana nuoren neidon mielenlaatu, joka haluaa pyrkiä kohti suurta maailmaa ja myydä itsensä siellä kalliiseen hintaan. EU:n haaremi voi olla sellaiselle houkutteleva paikka. Pääsemme "sulttaanin" lempivaimoksi ja voimme taivutella hänet asiallemme myötämieliseksi. Suomalainen kansanperinne tosin tietää miten näissä kuvioissa yleensä käy: pyykkipata odottaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Perussuomalaiset saivat enimmillään noin 18%:n kannatuksen. Sillä ei vain voi hallita demokraattista valtiota. Kun puolue sitten meni osaksi porvarihallitusta, se menetti muutamassa kuukaudessa puolet kannatuksestaan. Tämä taas johti puolueen hajoamiseen. Nyt molemmat hajonneen puolueen osat ovat Soinin sanoin takiaispuolueen kokoisia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Älähän Pekka manaa, ettet joudu kirjoittamaan vielä valitusviestiä samasta aiheesta, mutta päinvastaisesta vinkkelistä.

Tässä on nyt sentään vähälumisen Suomen kesän paras aika menossa. Gallupit tulee ja gallupit menee, mutta huono-osaisuus lisääntyy.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Käsittääkseni en mitään valitusvirsiä koskaan ole kirjoittanut. Nyt totesin vain tapahtuneen tosiasian.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

JuU vähäosaisuutta lisää kahden prossan kannatuksella viisi Sintuministeriä jotka häädettiin puolueesta jotta tynkäpersut voisivat kasvas ja rikastua oppositiossa. Ainoa vaan että äänestäjät eivät välttämättä ihastu moisesta asetelmasta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Se mitä entisen persupuolueen osille tapahtuu, sen näemme jatkossa. Historia ei anna kovin hyvää tulevaisuuden ennustetta kummallekaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kuten Risto Jääskeläinen aivan oikein tuossa edellä muistutti, huono-osaisuus lisääntyy maassamme edelleen. Sen myötä protestimieliala kasvaa.

On oikeastaan ymmärrettävää, että nyt keskellä lomia tuo protestimieliala on myös enemmän tai vähemmän lomalla. Heinäkuun uutiset ovat kuin yhtä aprillipäivää. Syksymmällä on sitten edessä paluu poliittiseen todellisuuteen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sen verran kommentointiasi jo tunnen, että tiedän jo etukäteen, ettet voi nähdä Suomessa mitään hyvää, ennen kuin yhteikuntajärjestelmämme kaadetaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ja minä puolestani tunnen sinun kommentointiasi sen verran, ettet jätä koskaan vastaamatta kenenkään kommenttiin, ja lisäksi kirjoitat ketjun ensimmäisen kommentin itse. Tämän takia kirjoitustesi kommenttien lukumäärä on aina pariton luku.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Niinpä, mutta jokainen meistä toimii tavallaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä se on selvästi vähentynyt persujen kirjoitukset täällä, hallitustaipale varmasti karisti ne suuret uhot, ja ehkäpä kyse oli myös tietämättömyydestä. Eihän yksi puolue voi maata muuttaa, Soini sen varmasti ymmärsi, mutta kannattajat eivät.

Siinä olen kyllä Soinin kanssa samaa mieltä, että asioihin voi vaikuttaa vain hallituksessa, mutta persuille se ei riittänyt. Saa muuten Halla-Ahonkin huomata, että katovaista on kunnia, kun kannattajat ehkä muutaman vuoden päästä ymmärtävät, että eipä ne puheet paljon auttaneetkaan.

Puheenvuoroon on tullut paljon niitä persujen ulkopuolisia kannattajia, joiden ainoa kohde on maahanmuuttajat, puolueeseen he eivät kuulu, mutta mahaanmuuttokriittisyys on pääsanoma, olikohan Simon Elon puheissa ulkopuolisesta vaikuttamisesta sittenkin jotain perää :)

Onhan täällä Tietysti Makkonen, joka vastustaa, sekä maahanmuuttoa, että EU:ta, mutta en oikein tiedä onko hänkään persu, vai vaan yleisesti kaikkea vastaan.

Tämän päivän galluppia ei juurikaan persut ole kommentoineet, mitä nyt muutama valemediasyytös tietysti, Trumpilla ja persuilla on paljon yhteistä. :)

Niinkuin kirjoitit, silloin kun persut olivat nosteessa, niin gallupit olivat heti jokaisen persun kielen päällä, eihän gallupit mikään tarkka tosuus ole, mutta trendit siinä näkyy selvästi.

Tämä tämänpäiväinen gallup on varmaan ollut kova pala persuille, uskoa oli varmaan ennen tätä, että vanha kannatus saadaan takaisin, mutta näin se todellisuus lyö silmille, kun ei ymmärrä kokonaisuutta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Makkonen on oma tyyppinsä. Hän vastustaa aivan kaikkea.

Ainakin nyt näyttää siltä, että tällä palstalla perussuomalaisten tai sen jakaantuneen osien ilmatilan hallinta on historiaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Moni PS- ja Kd-blogisti näyttää tosiaan siirtyneen Puheenvuorosta "oikean" median alustalle, missä kommentoinnista on maksettava (!). Seurauksena on luonnollisesti vähän kommentteja ja nekin pääsääntöisesti myötäkarvaan silittäviä. Ilmatilan ja ilmavaivojen hallinta on käynyt kirjoittajille helpommaksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En ole oikean median käyttäjä, mutta mielenkiintoinen tieto sinänsä, että kommentoinnista siellä joutuu maksamaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

En ole vielä törmännyt siellä mihinkään, mistä haluaisin maksaa...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #22

Jos siellä kommentoinnista pitää jotakin maksaa, niin voiko sitä enää edes keskusteluksi nimittää?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #23

Varmaankin periaatteen tasolla voidaan kutsua keskusteluksi, mutta mielestäni tärkeämpi kysymys on, voidaanko sananvapauden käytöstä perittävää etumaksua pitää ajantasaisena?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

Nopeasti harkittuna totean itse, että oikeassa mediassa ollaan siirrytty "JULISTAMISEN" puolelle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

Maksat luvasta kommentoida puoli vuotta kerrallaan (vajaa parikymppiä), ja sitten voit vaikka keskustella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Niinpä, mutta kuinka montaa se keskustelu näillä reunaehdoilla kiinnostaa?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

No piti oikein käydä katselemassa oikeata mediaa kun mainostettiin. Monet tutut kirjoittajat ovat näköjään sinne siirtyneet. Mikäpäs siinä. Täytyypä alkaa katselmaan. Luotettavuus voi olla, niin ja näin, mutta eipä näissä muissakaan hurraamista.

Mitä aiheeseen tulee, niin kysyntä on jäljellä, joten jos ps tai sintu eivät miellyttä, niin uusia yrittäjiä tulee eurooppalaiseen tapaan. Uskoisin

Periaatteessa pitäisi olla kyselystä tyytyväinen onhan viimeksi äänestämäni puolue menestynyt hyvin. Mutta mutta. Se kun on täysin rähmällään eu:n edessä. Ei sellä mitään saavuteta. Hyviä hillotolppia ehkä. Ja samanlainen himoverottajapuolue, kuin muutkin. Verottaisi vain hieman erikohteita. Täytyy sanoa, että saattaa jäädä äänestämättä ensi kertaa. Toki kerran jäi, mutta olin kolmekuukautta kommennuksella saksassa vaalien aikaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Väite perussuomalaisten muinoin hallitsemasta ilmatilasta tällä palstalla on blogistin muistin vääristämä.

Takavuosina US:n Puheenvuoron ilmatilan hallitsi täysin suvereenisti blogisti Pekka Siikala.

P.S. Oman muistikuvani mukaan Siikala ei ollut perussuomalaisten kannattaja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Se taisi olla jo ennen persujen ilmatilan hallintaa? Siikalahan sai elinikäisen bannin arvosteltuaan jatkuvasti Uutta Suomea ja puheenvuoroa. Mutta se on käsitykseni mukaan sittemmin purettu. Hän on viime aikoina aina silloin tällöin täällä jälleen kirjoitellutkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei ollut.

Siikala hallitsi ilmatilaa ja Tossavainen lukuisine pikkuapulaisineen yritti määrällä korvata laatua. Turhaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Kyllä Siikalan kirjoitusten tasostakin voi olla montaa mieltä. Välillä tosin ihan hyviä kirjoituksia, mutta kyllä niissäkin taso vaihteli paljon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #43

Tossavaisen kirjoitusten taso ei vaihdellut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #60

Niin, se oli koko ajan yhtä ja samaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Luin antamasi linkin. Se ei sisällä mitään uuta. Tämä väkivaltaisten mielenosoituksen historia alkoi kesällä 1967 opiskelija Benno Ohnesorgin ampumisesta Berliinissä.
http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239977-benn...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Lähinnä kiinnitti huomiota vihreän poliitikon lämminhenkinen suhtatuminen mellakointiin. Mieluusti olisi itsekin osallistunut, mutta myöhästyi. Oikeista medioista on hyötyä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Ehkä se vihreidenkin mellakointi on li Anderssonin sanoin erilaista?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #44

Siitä herää taas ajatus miten eri tavoin media kohtelee eri poliittisua ryhmiä. Ei herätä minkäänlaista luottamusta. Valitettavasti ylestä on pakko maksaa. Muista olenkin jo luopunut. Tosin yleäkin välttelen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #58

Kyllä minusta media rankaisee samoin tavoin sammakkoja suustaan päästäviä politiikkoja riippumatta siitä, mitä puoluetta he edustavat.

Ilkka Luoma

Timo Soini lanseerasi aikana mahtavuuden tunnoissaan käsitteen takiaispuolueet, tarkoittaen kristillisiä ja ruotsalaisia. Vähän myöhemmin kun takit kääntyivät, Ps-kansanedustaja Pentti Oinonen markkinoi ajatusta, että ollaan kohta satiaispuolue. Nyt banaaneistaan, lippalakeista ja rehottavista finneistä rykäissyt Soini sanan mukaisesti satiaispuolueen kruunaamaton kuningas. Ylpeys käy lankeemuksen edellä. Sitä on nyt saanut, mitä on tilannut. Ei auta muuta kuin vetää melonin kokoiset herneet nenään ja vetää lippalakki silmille, ettei näe äänestäjiensä katoamista. No gallupit ovat vain gallupeja, vaaleissa paikat jaetaan. Milloin Soini pakenee Kataisen tavoin isänmaastaan?

~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005295694.html -

...
... Timo Soini: "Miten te kehtaatte, ja kyllähän te kehtaatte", tarkoittaen varmaan entisiä äänestäjiään. Edelleen Soini lauloi: "Sitä saa mitä tilaa". Napakymppi, Soini osasi ennustaa kohtalonsa, ja nyt on poliittisen testamentin vuoro, kun äänestäjät ovat lähteneet kuin hauet kaislikosta. Kokoomus näyttää vakaasti kasvattaneen kannatustaan, vihreys on täyttämässä maan ja demarit valmistautuvat hallitukseen.

~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005295810.html -

.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oikeassa olet ainakin siinä, että Timo Soini sai mitä tilasi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Timo Soini lanseerasi aikana mahtavuuden tunnoissaan käsitteen takiaispuolueet, tarkoittaen kristillisiä ja ruotsalaisia. "; ja myös kommunisteja.

Soini kyllä tarkoitti tuolla kokoa enemmän näitten puolueitten suurta hinkua hallitukseen. Siitähän saimme jälleen paljonpuhuvan näytön alkukesästä kun hallitusta yritettiin kaataa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllähän Soini ja muut uuvattiministerit hallituksessa vieläkin takiaisina pörräävät.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #45

Hallitus jatkaa samana kuin mikä siitä muodostettiin 2015 ,kesken matkan sovituin muutoksin ? Onko siinä joku mennyt jotenkin väärin ?

Ei se muuta sitä asiaa että näillä sloganeilla ,keksijästä riippumatta, tarkoitetaan jotain tiettyä asiaa. Slogan saattaa olla hyväkin ja hyvin asiaansa selventävä, näitä on eri puolueilla ollut kautta aikain. Sitten on eri juttu miten nämä "koulukiusaajat" katsovat asiakseen kääntää hyvän jutun ihan päinvastaiseksi. Osa varmaan tietämättään koska historiantuntemus puuttuu ja sitä kautta huomataan ainoastaan sanat joihin tartutaan.
Sananlaskujen vääristely on samaa asialajia ja minun mielestäni typerää. JOs ei ymmärrä alkuperäistä sananlaskun sanomaa niin kysyköön mielummin kuin alkaa vääntelemään.
"Ensimmäistä kertaa jäniksenselässä pappia kyytimässä".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #62

Mutta Soinin slouganithan olivat alusta pitäen kuin väännettyjä tai monimielisiä. Soini on vääntäjä mitä tulee kommunikaatioon. Ja koko oikeistopopulismiin on iskostunut vääntö.
Nämä Elot nyt tekohurskaasti syyttävät vaan yhtä puolta synneistä mitä itsekin ovat tehneet.
Siltä kannalta että oikeistopopulismin huijausluonne paljastuu tämä on hyvä juttu. Tämän jälkeen ei suomalaiset enää osta vihjailua ja vääntöä poliittisena manipulaationa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #63

Hän toimi vain populismin perusoppien mukaisesti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #62

Soini avustajineen kehitti muutaman sana sloganeita, joita "tyhmä" äänestäjäkunta toisteli Esson baareissa. Sloganit eivät myöskään saaneet olla liian vaikeita "kaiken kansan" ymmärrettäviksi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #65

Niin, tuosta äänestäjien tyhmyydestä en tiedä mutta kovasti niitä nyt toistetaan sellaisten toimesta jotka ovat mielestään varsin sivistyneitä. Näyttää kuitenkin olevan että Soinin sloganit olivat monelle liian vaikeita että niistä olisi se itse luu löytynyt.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #68

"Heh"! Ne olivat muutaman sanan ns. kaikentietäviä "viisauksia".

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #69

Sinähän se äänestäjäkuntaa tyhmäksi mainitsit.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #73

Voi olla, että joskus olen noinkin kirjoittanut, mutta se ainakin on selvää, että Soini näillä sloganeillaan suuresti aliarvosti keskiveroäänestäjiä. Siksi suuri äänestäjien enemmistö ei niihin koskaan sortunutkaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

Soinin slouganeista tuli koko kansan huumoria. Sinä vaan et siedä että muut kuin persut niitä edelleenkehittävät. Tuommoinen diktatorinen ote kuuluu myös oikeistopopulismiin. Vain te saatte osallistua poliittiseen naljailuun.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #70

Niin, itse asiassa Soinin sloganeilla on varsin helppo iskeä sopivan tilaisuuden tullen takaisin. Varsinkin nyt, kun persupuolue on hajonnut.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kun oli oikean median blogeista puhe, niin täytyy myöntää, että on siellä paljon enemmän mielenkiintoisia aiheita. Puheenvuoron tyhjänlässyttäjien sijaan siellä on ihan asiaa ja pohdiskelua. Keskustelua vähemmän maksumuurista johtuen. Mutta ehkä juuri siksi.

Täällä tämä ihmisten vaientamisen taktiikka on vaikuttanut. Hyökätään henkilöön ja haukutuaan ties miksi, jos sattuu olemaan erimieltä jostakin. Ei ehkä tässä blogissa, mutta aiheetkin ovat tietysti mitkä vaikuttaa.

Usari onkin antanut itsensä vaientaa jo lähes tyhjäksi. Ei voi muuta sanoa. Moniarvoinen sananvapaus vaikuttaa kovin hiljaiselta ja ihmisiä jakavalta. Ei me leikätä teidän kanssa, kun ootte erimieltä. Verorahat kyllä kelpaavat. Kunhan pyydätte koko ajan anteeksi olemassaoloanne.

Jaa jaa kai täytyy lähtee tienaamaan valtion turhakkeille palkkarahoja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielestäni poliittista keskustelua parhaimmillaan ei ole samanmielisten keskinäinen olalle taputtelu. US-puheenvuorossa ollaan ainakin asioista joskus selkeästi erimielisiäkin.

Keskustelukumppanin henklöön menemisestä en minäkään arvosta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jp, ei puheenvuorokaan vielä ole kuihtumassa pois, viimeisen vuorokauden aikana on tehty yli kolmekymmentä uutta avausta. Ja tämäkin keskellä kesälomakautta. Se tietysti on makuasia, kuinka montaa niistä pitää "tyhjän lässytyksenä". En tosin tiedä edes oikean median päivittäisten uusien avauksien lukumäärää, kerro ihmeessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset