plukkala

Uusnatsit palkitsivat Asema-aukion pahoinpitelystä tuomitun

Pohjoismaiden vastarintaliikkeen aktivististipäivillä Ruotsissa liike palkitsi Asema-aukion pahoinpitelijän urheudesta ja uskollisuudesta liikettä kohtaan?

Aika erikoista, että törkeästä kuolemaanjohtaneesta pahoinpitelystä vankeuteen tuomittiu palkitaan urhoollisuudesta ja uskollisuudesta liikettä kohtaan?

Kysymyksessä on paljon huomiota saanut törkeä pahoinpitely Helsingin Asema-aukiolla viime syksynä. Jesse Torniainen sai Helsingin käräjäoikeudessa kahden vuoden vankeustuomion teostaan. Syyttäjä on tuomiosta valittanut ja hovioikeus käsittelee asiaa myöhemmin.

Poliisihallitus esittää Vastarintaliikeen kieltämistä Suomessa. Asiassa on nostettu kanne Pirkanmaan käräjäoikeuteen, ja sen käsittely alkaa elokuussa. Poliisihallitus käyttää yhtenä kiellon perusteena juuri ko. palkitsemista.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ss-uusnatsit-palkitsivat-as...

Kannatan poliisihallituksen kannetta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (370 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Erikoista urhoollisuutta? Erikoinen on maailma nykyään.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Näinpä. Enemmän kuin mälsää palkita urhoollisuudesta joku, joka uhkailee saati tappaa "vihollisia", joiden vihollisuusstatus määrittyy vastenmielisinä pidettyihin kansanryhmiin tai aatteellisideoligisuskonnollisista syistä poliittisesti epäkorrekteiksi katsottuihin kategorioihin oletetusti lukeutumisesta.

Erikoista, mutta valitettavan tavallista tosin nykymaailmassakin tuollainen. Palkittuhan on viime aikoina ihan valtiollisestikin mm. pieniä vihreitä miehiä, jotka valtasivat aseellisesti naapurimaan alueen ja jatkavat edelleen lebensraum/anschlusssodassa rakentaen isovenäläistä Vähävenäjää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Totta on, että Pohjoimaiden vastarintaliikkeen tavoitteena on perustaa yhteispohjoismainen kansallissosialistinen valtio.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #9

Aivan. Voidaankin rinnastaen sanoa, että vastarintaliikkeeläiset ovat pohjolan sivistyksen keskelle hiippailleita pieniä punamustia kumousmiehiä siinä missä putinistit kai pikkuvihreitä ja anarkistit mustapunaisia ja jihadistit mustavalkoisia - vai miten noita katusissejä nyt värein kuvaisi, kun lipuissaan on päällekkäisyyksiä ja mustavihreä näyttäisi olevan PVL:nkin lippu. Demokratian ja sivistyksen vastaisia kaikki tyynni.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Valitettavasti tällaiset epädemokraattiset ryhmät puoluekentän molemmilla äärilaidoilla pyrkivät ottamaan oikeuden omiin käsiinsä. Suomessa ja muualla.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Aika mälsää ja vielä mälsempää että oli tappajakin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mälsä on tässä tapauksessa liian lievä sana.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kertoo heistä ja heidän kannattajistaa kaiken.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En usko, että edes kaikkea. Kaikkein pahin ei vielä edes ole julkisuudessa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Kannatan poliisihallituksen kannetta."

Kuin myös. Tarkempia perusteluja löytyy syksyisestä blogistani: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223308-p...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kirjoitin viime syksynä itsekin asiasta, ajatuksena oli, ettei lainsäädäntöä tarvitse muuttaa. Olemassa olevat lait riittävät hyvin kyseisen liikkeen kieltämiseen.
http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223433-onne...

Hannu Töyri

Poliisi on arvioinnut vastarintaliikken määräksi 30 - 60 hlöä, siksi varmaan tuo iso haarukka kun ei voi sanoa ketkä kaikki ovat "jäseniä" ja ketkä vain mahdollisesti siksi, että jos pääsisi tappelemaan. Poliisi arvioi tuollin myös sen, että varsinaisesti aatteesta jotain ymmärtäviä olisi hieman toista kymmentä. Joten ei tästä nyt kannata ihan kamalasti meuhkata

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #213

Tuskin monikaan näistä Vastarintaliikkeen liikkeen jäsenistä ymmärtää, millaiseen järjestöön kuuluvat. Ovat vain tyytyväisiä, kun saavat edes "jossain ryhmässä" vähän "arvostusta".

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kertoo kaiken tästä liikkeestä ja myös niistä jotka ovat puolustelleet tekoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ainakin on tullut selväksi, että on olemassa perusteet Vastarintaliikkeen kieltämiseksi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Just eilen joku halusi jakaa näille rynnäkkökiväärit.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuskimpa juuri näille, vaan sodanajan tehtäväänsä sitoutuneille reserviläisille.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #16

Mistäs Pekka tiedät että näissä ei ole reserviläisiä joukossa?

Keskustelussa oli yksi FDL:n kaveri joka katsoi että hänellä on oikeus tappaa, ja hinkui vapaata aseenkanto-oikeutta kaikille, mm. Odinin sotureille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Sen sinulle kerron, että nämä eivät missään tapauksessa kuuluisivat niihi, joille aseet jaetaan. Itse en muuten kuulu joukkoon, joks ksnnsttss vspaata asenkanto-oikeutta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #20

Kerro vaan, mutta en minä sitä ehdottanut vaan yksi persunuori.

Esityshän kuului että "ehdotankin, että reserviläisten omaehtoista aseiden ja varusteiden hankkimista tuettaisiin lupamenettelyjä sujuvoittamalla ja varusteiden verovähennysoikeudella."

Mikä tuossa poissulkee uusnatsien aseistamisen?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

En kuulu edes siihen joukkoon, joka varauksetta kannattaa aseiden jakoa reserviläisille. Voutilan ehdotusta en kannata.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #18

"Mistäs Pekka tiedät että näissä ei ole reserviläisiä joukossa?"

Muutkin kyllä tietävät että voi toki olla natseja ja anarkisteja ja islamisteja ym. paskiaisia... ks. http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240349-uusn...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #18

Karseinta on, että noita kilipäitä löytyy nimenomaan Halla-aho/Huhtasaaren kannattajista. Kaiken lisäksi he uskovat, että Halla-aho ajaa nimenomaan heidän asiaansa. (Mitä hän ei ole kyllä kieltänytkään.)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #56

Eikä tämä taida edes harmittaa Halla-ahoa?

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki Vastaus kommenttiin #56

Mikäs marttakerho täällä nyt kokoontuu? Ollaanko sitä jo jakamassa rynnäkkökauhoja tämän vuoden moniosaajien kutsuntakierroksen armadan ruokintaan?

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #16

Millä erotat kuka on sitoutunut ja mihin sekä kuka ei? Viimeisin poliisimurha tehtiin rynnäkkökiväärillä. Ennakkon ei tiedetty, että hän oli "sitoutunut" tehtäväänsä.

Tom Sundberg

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #206

Jos lukisit ketjun läpi ennen väitteitäsi, tietäisit, että olen useissa kommenteissani tuonut ilmi, etten kannata rynnäkkökiväärien jakopa reserviläisille.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #209

Olen lukenut koko ketjun läpi.¨

Kirjoitit: "vaan sodanajan tehtäväänsä sitoutuneille reserviläisille."

Ehkä en huomannut muita kirjoituksiasi joissa olit päinvastaista mieltä. Tässä on nyt pari sataa viestiä, joten en ehkä kaikkia ole rekisteröinyt. Toisaalta, reserviläiset ja rynnäkkökiväärit, eivät ole tämän plogin aiheena, joten antaa olla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #214

Se vaan tuli sivujuonteena keskusteluun mukaan. Sen jälkeen olen yrittänyt pitää keskustelun aiheeseen liittyvänä.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #214

Luin kommenntejasi uudestaan läpi ja on totta, kirjoitit myöhemmin, että et kannata rynnäkkökivääreiden antamista edes reserviläisille. Silti aikaisemmin kannatit sitä kuten viittasin.

Eli kannatat vai et?

Tom Sundberg

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #216

En kannattanut aseiden jakoa reserviläisille, en ainakaan rauhan aikana, niillä reunaehdoilla, joita Voutila omassa blogissaan esitti.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #220

Asia selvä.

En ole lukenut Voutilan plogia, joten ehkä siksi tulkitsin sinun kirjoittavan ristiriitaisuuksia. Tämän plogin alla se varmasti oli oikea tulkinta kirjoittaessani kommenttini.

Tom Sundberg

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Just eilen joku halusi jakaa näille rynnäkkökiväärit."

Ei ymmärtääkseni ainakaan julkisuudessa ole tuollaista esitetty, vaan oletetuisti kunnon ihmisille, jotka puolustaisivat Sinua ja meitä muita kunnon ihmisiä isovenäläisten natsisikojen invaasiolta.

Valitettavasti kommentissasi on kuitenkin mieltäkin: reserviläisissämmekin voi tosiaan olla varsinkin nykyisen kaksoiskansalaisuuden oloissa monenkirjavia vastarintaliikkeeläisiä ym. kumousmiehiä siinä missä putinistisia pikkuvihreitä ja anarkistisia mustapunaisia ja jihadistisia mustavalkoisia katuväkivaltasissisikojakin. Demokratian ja sivistyksen vastaisia kumousryhmiä kaikki tyynni.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Kyllä Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila asiaa muutama päivä sitten täällä puheenvuorossa esitti. Mainitsemistasi en itse aseiden jakoa kaikille reserviläisille kannatakaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #25

Ei ymmärtääkseni esittänyt mitään sellaista, minkä perusteella voisi väittää kuten joku vääristelijä yllä: "Just eilen joku halusi jakaa näille [PVL:läisille] rynnäkkökiväärit."

Voutilainen ei tosiaan maininnut haluavansa aseita vstarintaliikkeen kannattajille/jäsenille enempää kuin muillekaan erityisryhmille. Se on asia erikseen, että noita vaarallisiakin 'erityisryhmiä' lienee reserviläisten joukossa, kukapa siitä selvän ottaa, kun joukko on nykhyisellään kovin monenkirjava ja monikulttuurinenkin. Onhan mahdollista ja myös täysin laillista osallistua ilmaiseksi Intin korkeatasoiseen taistelukoulutukseen ja siirtyä vaikka heti tuoreeltaan kilpailukykyiset valmiudet saatuaan odottelemaan toimintaohjeistuksia vaikkapa Vastarintaliikkeen, ISISin, Al-Shabaabin, Donetskin venäjämielisten terroristijoukkojen tai ideologiattomienkin palkka-armeijoiden reserviin, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229759-s...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Ei maininnut, mutta ei myöskään tuonut ilmi, että asia ei ole aivan mustavalkoinen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #30

Epäselvyyttä saattoi olla, mutta itse en huomannut Voutilaisen blogissa silmailtyäni mitän jotain ääriryhmää suosivaa sisältöä.

Voitaisiinko muuten nykysäännösten ja taustaprofilointikäytäntöjen tasa-arvonäkökulmien sallimissa rajoissa kaikkien tavalla tai toisella arvelutavilla tavoin vastakulttuurisina tunnettujen piirien kuten uusnatsien ja anarkistien ja islamistien joukoissa nähtyjen varusmiespalvelukseen pyrkivien kutsuntahaastatteluissa jotenkin selvittää nykyistä isänmaata kohtaan tunnettavan lojaalisuuden taso ja sitoutuneisuusaste? Se auttaisi ainakin jotenkin kartoittamaan näiden mahdollisesti rynnäkkökivääriin oikeutettujen reserviläisryhmien kelvollisuusnäkymiä. Vai antaisiko joku aseen pieniä vihreitä miehiä vastaan henkilölle, jonka tiedetään toimineen putinistisessa järjestössä ja ehkä olevan jopa Kremlin isännän lojaaleja sudeettimaanmiehiä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #32

Mutta ei siitä tullut tämä puoli asiastya myöskään mitenkään ilmi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #32

Tarkennukseksi vielä, etten itse missään nimessä voisi kannattaa rynnäkkökiväärien kotisäilytystä rauhan aikana ja normaalioloissa. Vain, jos uhkaava vaara katsottaisiin virallisesti senlaatuiseksi, että tuo menettely olisi paikallaan, hyväksyisin sen. En henk koht katso hyvällä minkään tuliaseiden tms. pääasiassa tappovälineiksi tarkoitettavien kättäpidempien säiyttämistä muualla kuin armeijan ja poliisiviranomaisten ja heitä laillisesti avustavien ja siihen koulutettujen tarkoin vartioiduissa tiloissa. Metsästys voi olla poikkeus tiukoin ehdoin ja valvottuna, mutta ampumaurheiluun kannattaisin täysdigitalisoituja vaarattomia välineistöjä, eikä maalitauluissa saa olla ihmisiä tai edes ihmistä jotenkin muistuttavia otuksia kuten puskaryssiäkään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Olen kommenttisi kanssa täysin samaa mieltä.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Savon Sanomien hysteerikkotoimittaja Asta Tenhunen on nähtävästi päässyt revittelemään tuolla uusnatsin onnettomalla potkulla. Maailma on täynnä ihmisiä, jotka, kun kuulevat tällaista, saavat moraalisen ylemmyyskohtauksen ja lähtevät mukaan vääristelemään ja tuomitsemaan jutussa, jonka yksityiskohdista eivät tiedä mitään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämän jutun yksityiskohdat ovat videoilla moneen kertaan nähty.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala

Laitatko videon siitä mitä sairaalassa tapahtui tai uhrin sairaalasta poistumisen jälkeen?

Itse olen nähnyt videon jossa on potku ja kaatuminen. Sen jälkeisistä tapahtumista en ole nähnyt kuvamateriaalia. Jos todella yksityiskohdat ovat videolla, niin haluaisin nähdä ne.

Asema-aukion kuvatut tapahtumat eivät osoita muuta kuin pahoinpitelyn tai törkeän pahoinpitelyn.

Tom Sundberg

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #210

Poliittinen pahoinpitely joka johti kuolemaan aukottomasti tai aukoilla on joka tapauksessa riittävä syy kieltää järjestö joka vielä palkitsee tekijän. Ihan turhaa saivarrella.
Omalta kohdaltani ilmoitan että kaikki jotka ilmestyvät vain SVL- kärkikysymyksiä kommentoimaan nimimerkeillä ja puutteellisilla profiileilla saavat omaan, retuperällä olevaan, Puheenvuoroblogiini automaattisesti kommentointikiellon.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #236

Poliittisuutta teossa ei ole näytetty toteen sen enempää kuin, että pahoinpitely aiheutti kuoleman. Se on vain sinun olettamus.

Kommentointikiellolla estät keskustelun ja sitä myötä plogisi menettää merkityksen. Pelkäätkö muita mielipiteitä?

Tom Sundberg

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #241

Onkohan asia noin? Torniainen oli liikkeensä jäsenenä Asema-aukiolla osottamassa mieltään aatteensa lipun takana. Satunnainen ohikulkija ilmoitti olevansa sen aatteen kanssa eri mieltä? Sitten kyseinen mielenosoittaja Torniainen tästä suivaantunena lähti ohikulkijan perään, ja kaatoi hänet potkullaan, jolloin hän löi päänsä katuun? Tämä ainakin on faktaa. Sen olen itse nähnyt videolta monta kertaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #242

Taisit tarkoituksella ohittaa uhrin törkeän provosoinnin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #246

Joku sanoi joskus, että jos prosoitua. Se pätee tähänkin hyvin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #246

"Taisit tarkoituksella ohittaa uhrin törkeän provosoinnin."

Provosointi on täysin sallittua, jos siihen ei liity mitään laittomuuksia.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #242

Torniainen kyllä tuli edestä ei takaa. https://www.youtube.com/watch?v=lAVSxx_yjTE

Tämä kuvamateriaali on faktaa.

Tuon videon perusteella ei myöskään voi tulkita, että pahoinpitely on muuta kuin väkivaltaisen ihmisen toimintaa, kun tilaisuus tuli. Muut mielenosoittaja olivat varsin rauhallisia joten miksi heidän toiminta tulisi kieltää?

Tom Sundberg

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #247

Lipunkantajan toiminta jo yksin riittää.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #278

Mitä hän teki? Esitin faktan... miksi sinä et?

Kerro mitä lipunkantaja teki että olisi ollut osallinen?

Vastausta odottaen,

Tom Sundberg

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #295

Käsittääkseni juuri Torniainen oli yksi lipunkangtajista?

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #296

Ei ollut. Oli kyllä lipun lähellä, joten saattoi olla lipulla. Videolla mielestäni toinen oli lipulla, mutta saatan olla väärässä. Toisaalta mitä merkitystä sillä on tapahtumisiin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #241

Kun poliittisella torilla poliittisen manufestaation tai tilaisuuden aikana poliittinen henkilö pahoinpitelee poliittisen vastustajan niin sitten ths hs tulee vänkättämään ettei teossa ole poliittisuutta " näytetty toteen".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #357
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kun sinä näytät tietävän enemmän, niin ole hyvä ja valaise meitä "ylemmyyskohtauksen" saaneita. Sana on vapaa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kun tämäkin tuiki tärkeä maailmaa vavisuttava uutinen julkaistiin niin miksei kukaan lehtineekeri ihmettele

"Kuinka moni suomalainen kulttuuritalo majoittaisi luokseen vaikka joukon etelä-eurooppalaisia anarkisteja?"

https://marianneniemela.net/2017/07/18/make-femini...

ja löydä asioiden ytimeen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Käsittääkseni tässä kommenttiketjussa on tuomittu koko poliittisen kentän erilainen väkivalta, riippumatta miltä suunnalta se tulee. Pitäisikö mielestäsi Vastarintaliikkeen säilyä legalisoituna kansanliikkeenä?

Muuten olin jo eilen lukenut linkkisi jutun.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Aihe on Suomessa naurettava kun ei ole kummankaan äärilaidan ihmisiä kuin yhteensä kolme lietsotaan sitten otsikoilla ties mitä (kuten tiedät Saksassa puhutaan tuhansista). Suomi on tylsä maa ei ole edes natseja ja pari onnetonta anarkistia ... ilmeisesti toimittajat sitten haluavat enemmän säpinää näillä jutuillaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #33

Seurasin suoraa ARD:n (Saksan yleisradiyhtiö) lähetystä Hampurista muutaman tunnin näiden mellakoiden aikana. Vai muutamia rettelöitsijöitä?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #33

# 33

Mistä tiedät niiden ns kansallismielisten tai vaikka sitten äärivasemmiston kannattajien/vähättelevien määrän olevan tasan kolme?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #33

Muuten kysymykseeni et vastannut?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #33

"Suomi on tylsä maa ei ole edes natseja ja pari onnetonta anarkistia"

Mutta rumihia tuloo ...

Tommi Salonen

Ihme pöyristymistä, ei mitään päivteltävää. Ainahan erinäiset liikkeet ovat palkinneet omia sankareitaan. Baader-Meinhof -ryhmää varmaan pidettiin sankareina, siinä missä Torniaista.

Sitten olisi syytä pöyritys, jos Torniainen saisi Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ansiomerkin, tai jonkun vastaavan, teoistaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tällä palstalla esiinnytään omalla nimellään ja tunnisgtettavan valokuvan kera, kuten puheenvuoron säännöissä lukee.

Se, että joku "kansanliike" palkitsee törkeän kuolemaanjohtaneen pahoinpitelijän "urheudesta ja uskollisuudesta" kertoo liikkeestä ainakin minulle riittävästi.

Varmaan joku piti Bader-Meihof -ryhmääkin sankareina? Mutta se joukko ei ainakaan Länsi-Saksassa kovin suuri ollut. Satuin silloin ryhmän Saksassa riehuessa asumaan siellä viisi vuotta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Aina muutoin asiatiedoissa tarkka Lukkalakin on sortunut mielialojensa kiihdyttämänä antamaan väärän todistuksen lähimmäisestään.

Torniaisen tuomio on kaksi vuotta ehdotonta vankeutta törkeästä pahoinpitelystä. Hyppypotkulla ja kuolemalla ei ole katsottu olevan rikosoikeudellista yhteyttä.

Tuomiosta on valitettu korkeampaan oikeusasteeseen, joten se ei ole lainvoimainen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #39

Jospa lukisit ensin blogin avauksen? Siellä mainitaan Torniaisen saama Helsingin käräjäoikeuden vankeustuomio ja kerrotaan myös, että syyttäjä on tuomiosta valittanut ja hovioikeus käsittelee valituksen myöhemmin. Yleensä niin tarkka Toivonen unohti tällä kertaa lukea blogin avauksen?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #44

#31 " törkeän kuolemaanjohtaneen pahoinpitelijän "

Eikö Lukkala enää tunnista omaa tekstiään ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

No näköjään tuonkin voi tahallaan ymmärtää väärin?

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #75

Kyllä Pekka Toivonen on oikeassa. Lukkala selvästi yhdistää teon ja kuoleman mistä yhteydesdtä ei ainakaan toistaiseksi ole näyttöä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #142

Täällä esiinnytään aina omalla nimellä puheenvuoron kirjoitusohjeen mukaan.

Lue avaukseni linkki, niin näet, kuka yhdistää. Jo avauksessani toin ilmi, että syyttäjä on valittanut käräjäoikeuden tuomiosta eli asia on kesken.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #143

Pahoitteluni,

olen pyytänyt ylläpitoa korjaamaan nimeni ja jossain välissä se toimi, mutta nyt näköjään ei.

Suomessa järjestelmä toimii niin, että poliisi tutkii, syyttäjä syyttää ja tuomioistuin tuomitsee. Jokaisessa portaassa näyttökynnys nousee. Eli tällä hetkellä käräjäoikeuden tuomio on ainoa johon voi nojata. Vai hovioikeudessa tuomion muuttaminen muuttaa tilannetta, ei se, että syyttäjä valittaa tuomiosta.

Tom Sundberg

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #146

Näinhän asia etenee ja niinhän sen pitääkin mennä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #55

Ihme saivartelua. Varsinaiseen kuolemaan johtaneita syitä tuskin koskaan saadaan tarkkaan tutkittua. Uhri kuitenkin erittäin todennäköisesti olisi vieläkin hengissä ilman Torniaisen potkua.

Jos taistelulajeja harrastanut ihminen vetelee tuollaisia heittopotkuja harmittomia ohikulkijoita päin, tulisi ihan jokaisen ihmisen älähtää. Linnaan kaveri ehdottomasti kuuluu, ja kaksi vuotta on ihan liian lyhyt aika.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #240

Torniaisen tekoa tuskin kukaan puolustaa, mutta uhri ei todellakaan ollut harmiton ohikulkija. Jokin Torniaisen sai toimimaan niin kuin toimi. Eli sylkäisyn aiheuttama provosointi. Ehkä uhri olisi elossa ilman potkua ehkä ei (ottaen huomioon hänen päihde tausta). Uhri voisi myös olla elossa, jos ei olisi kieltäytynyt hoidosta. Samoin, jos ei olisi sylkäisemällä provosoinnut. Kun me emme tiedä, emme voi tuomita.

Tom Sundberg

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #243

Hän ei sylkäissyt päin mielenosoittajia, vaan Torniaisen eteen maahan. Se näkyi selvästi videolla. Muuten allekirjoitan kommenttisi.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #244

Sylkeminen tapahtui n. kolmen metrin päässä Torniaisesta ns. lipunkantajaa kohti.

https://www.youtube.com/watch?v=lAVSxx_yjTE

Tom Sundberg

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #248

Aikamoinen sylkijä, kolmen metrin päästä?

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #279

Luetko uudestaan mitä kirjoitin? Torniainen oli n. 3m päässä sylkijästä. Se ei ole sama kuin olisi sylkenyt kolme metriä, kun ei edes sylkenyt Torniaisen suuntaan.

Tom Sundberg

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #243

Jos jokainen, jonka eteen kadulla syljetään, alkaisi potkia, eläisimme erittäin ikävässä maailmassa. Onneksi enemmistö ihmisistä osaa hillitä itsensä tuollaisissa tilanteissa.

Torniainen on kusipäinen psykopaatti, joka ei todellakaan ansaitse minkäänlaista kiitosta.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #245

Allekirjoitan ensimmäisen kappaleen ja myös sen, että tekijä ei ansaitse kiitosta.

Jätetäänkö kuitenkin nuo muut psykiatrien arvioitavaksi.

Tom Sundberg

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #249

OK. Psykiatrit arvioikoon pystyykö toisen ihmisen asemaan samaistuva ihminen potkimaan toisia nurin. Kusipääksi nimittäminen olkoon kuitenkin oikeuteni.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #250

En oikeuttasi kiistä. Enkä voi samaistua ihmisiin jotka väkivalloin haluavat satuttaa muita. Kommenttieni tarkoitus on lähinnä estää lynkkausmielialaa, koska se näistä kommenteista paistaa läpi. Jos lähdetään lynkkaamaan, kuka meista on turvassa?

Tom Sundberg

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #253

Ei täällä kukaan vielä hirsipuuta rakenna.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #280

Totta.

Moni tosin kirjottaa tappajasta, vaikka edes syyttäjä ei aja tappoa.

Puolustan oikeudenmukaisuutta, joten minulle kyseessä on about lynkkaus.

Enkä todellakaan puolusta Torviaisen tekoja. En myöskään hyväksy ns. kansantuomioita.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #245

Vakavaa hoidon tarvetta on myös sellaisella henkilöllä joka kadulla sylkee toisen kadullakulkijan lähellä (eteen). Tiedän kyllä että näin tapahtuu mutta maailma taitaa olla sairas monella tavalla.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #251

Nimenomaan, kun et provosoi voit kohtuullisen turvallisesti kävellä Helsingin katuja (tapahtumapaikka).

Tom Sundberg

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #251

Sinäkö ihan oikeasti rinnastat sylkemisen ja heittopotkun toisiinsa?

Voi Pyhät Hyttyset sentään:(

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #255

"Sinäkö ihan oikeasti rinnastat sylkemisen ja heittopotkun toisiinsa?"

Pitää vain ymmärtää konteksti, kaksi kuumakallea ja toinen provosoi, yksi johtaa toiseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #256

Sylkeminen parin metrin pääsgtä ei oikeuta törkeään pahoinpitelyyn.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #283

"Sylkeminen parin metrin päästä ei oikeuta törkeään pahoinpitelyyn."

Vastarintaliike ylpeili tapahtuman jälkeen ennen uhrin kuolemista sillä, että hänelle annettiin "pieni opetus". Suomessa on tietynlainen väkivallan perinne ja väkivaltaa ymmärretään paljon enemmän kuin esimerkiksi Ruotsissa tai mannermaalla. Itse lainsäädännössä ei ole paljonkaan eroa, mutta tuomioissa jonkin verran kuitenkin.

Väkivaltarikosten tuomioita tulisikin lainsäädännössä korottaa, jotta se menisi suomalaisten kalloon, että kaikkinainen väkivalta, muutoin kuin itsepuolustuksessa on aina kategorisesti tuomittavaa ilman lieventäviä asianhaaroja.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #255

Eiköhän Erkki tarkoittanut sitä, että jos kerjää verta nenästään, sitä saa. Jos taas kulkee ohi, mutta ei kerjää verta nenästään saa vapaasti mennä.

Sitäpaitsi se ei ollut heittopotku vaan suoraan edestä tullut potku. Ei se tee siitä yhtään oikeutettavampaa mutta pysytään silti faktoissa.

Tom Sundberg

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #257

Minä en harrasta kyseisiä lajeja, joten en tunne tarkkaa termistöä. Mediassa potkua on muistaakseni nimitetty heitto- tai hyppypotkuksi. Sama kai se, mistä suunnasta hyppy tulee.

Kyllä ihmiset saavat osoittaa olevansa eri mieltä asioista. Kadulle sylkeminen on suht harmiton tapa. Eri asia olisi, jos uhri olisi syljeskellyt päin silmiä. Siinäkin tapauksessa potkiminen olisi ollut ylimitoitettua.

Kohtuuttomaksi menee ellei ihmiset saa kadulla osoittaa olevansa eri mieltä asioista, koska joku voi provosoitua ja potkaista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #259

"Kyllä ihmiset saavat osoittaa olevansa eri mieltä asioista. Kadulle sylkeminen on suht harmiton tapa."

Hukkasit taas kontekstin, et edes tiedä mikä agressiivinen keskustelu tapahtui ennen halveksintaa osoittavaa sylkemistä, mutta loogisesti tämä johti lopputulokseen.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #262

Aggressiivinen keskustelu? Uusnatseille ei siis saa väittää vastaan? Vastaansanominen ja kadulle sylkeminen on siis päteviä syitä potkimiselle?

Kuka meidän demokraattisessa maassamme on antanut uusnatseille tuollaisen vallan?

Mekö saamme kulkea turvallisin mielin kaduilla, jos kiltisti nielemme natsien propagandan?

Huoh...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #262

"mutta loogisesti tämä johti lopputulokseen."

Keskustelu ei milloinkaan saa johtaa väkivaltaan. Sellaiselle loogisuudelle ei tule antaa mitään hyväksyntää. Kadulle sylkeminenkin on sallittua, mutta ei toisen potkiminen. Ehkä tämä on sinulle vaikeata ymmärtää.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #259

Itse asiassa sillä on suurikin merkitys mistä suunnasta potku tulee. Se vaikuttaa vartalon liikkeeseen.

Tottakai saa olla eri mieltä! Kaveri ei kuitenkaan sylkenyt kadulle vaan provosoi ja sylki kohti.

Miksi muuten sallit pahoinpitelyn, jos ei "syljetään silmiin"? Mitä väliä sillä on mihin syljetään?

"Eri asia olisi, jos uhri olisi syljeskellyt päin silmiä"

Mielestäni väkivalta ei ole hyväksyttävää. En siis tue ko. potkimista, mutta en myöskään hyväksy lynkkausta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #270

Tässä tapauksessa potku tuli suoraan edestä, joten uhri kaatui selälleen ja löi takaraivonsa.

En minä hyväksy edes silmille sylkemistä, mutta uhri sylkäisi kadulle. Potkiminen on liioiteltu reaktio kaikkeen sylkemiseen.

Tässä keskustelussa ei ole ollut minkäänlaista lynkkausmielialaa. Tässä vain paheksutaan potkijan palkitsemista.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #273

"Mediassa potkua on muistaakseni nimitetty heitto- tai hyppypotkuksi." Näin kirjoitit. Videon perusteella ensin tulee sylky jaloille ja sitten Torviaisen potku. Itse en ainakaan nähnyt muiden kuin Torviaisen reagoivan, joten ei voida tuomita muita. Jos muuta osoitetaan, olen valmis muuttamaan näkemykseni.

Tottakai potkiminen on liiallista tilanteeseen nähden! Sylkeminen ei kuitenkaan ollut maahan vaan yhteen rauhalliseen lipunkantajaan. Jos muuta väität, niin laita linkkia ja muutan mielipiteeni.

Väärin! Täällä nimenomaan on lynkattu Torniainen. Mm. syyttämällä hantä tappajaksi.

En puolustele hänen tekojaan, mutta en myöskään hyväksy perusteetonta lynkkausta.

Tom Sundberg

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #282

Vaikka oikeus toteaisi mitä, uhri tuskin olisi kuollut ilman tuota potkua. Asia ei muuksi muutu, vaikka myöhemmillä tapahtumilla saattoi olla oma osuutensa uhrin kuolemaan.

Kenkien sotkeutuminenko oli pätevä syy lähteä potkimaan? Taistelulajeja harrastava Torniainen tiesi tasan tarkkaan mitä oli tekemässä.

Lynkkaus on kyllä kaukana tästä keskustelusta.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #284

Neurokirurgi on mielestäsi väärässä?

Jos oikeuden päätöstä ei noudateta, mitä muuta se on kuin lynkkaus?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #289

Täällä lon monesti jo todettu, että tapausta käsitellään vielä hovioikeudessa.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #292

Ottaen huomioon avauksesi, niin miksi keskustelulle ei ole tilaa?

Aloitit keskustelun käräjäoikeuden tuomion perusteella ja nyt vetoat, että odotetaan hovioikeiden tuomiota. Jos nyt ei keskustella, niin miksi hovin tuomion jälkeen?

Vastausta odottaen,

Tom Sundberg

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #289

Jos se sinua yhtään lohduttaa, en ole hirttämässä Torniaista lyhtypylvääseen, niin ikävä ihminen kuin onkin. Enpä ole tässä keskustelussa nähnyt muidenkaan asialla hekumoivan.

Oli uhrin kuolinsyy mikä tahansa, Torniainen on kuitenkin väkivaltarikollinen.

Miksi ihmeessä tahdot puolustella äärioikeiston väkivaltaa?

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #293

"Oli uhrin kuolinsyy mikä tahansa, Torniainen on kuitenkin väkivaltarikollinen."

Totta.

En millään lailla puolusta Torniaista!

Haluan vain oikeuden toteutuvan niin kuin se meidän laissa on määritelty.

Sari... aikaisemmin et välittänyt totuudesta. Jos nyt hyväksyt, että kaikki ei ole aina kaunista, voidaan olla samalla kartalla.

Tom Sundberg

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #305

Mistä totuudesta en välittänyt?

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #307

Esim. neurukirurgin lausunto... Koska olen puolueeton. mainittakoon, että oikeuslääkäri oli eri mieltä, mutta ei perustellut sitä, joten neurokirurgin perusteltu lausunto oli merkityksellinen.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #312

Tämä juuri on sitä saivartelua. Kiistaton totuus on, että uhri joutui sairaalaan Torniaisen aiheuttaman vamman takia.

Uhri saattoi myöhemmin edesauttaa kuolemaansa oman toimintansa takia. Uhri ei kuitenkaan olisi saanut alkuperäistä vammaa ilman Torniaisen potkua, eli loppu on melkoista spekulaatiota.

Olisihan uhri voinut seuraavalla viikolla kaatua ja lyödä päänsä yms.

Torniainen on kuitenkin vastuussa nimenomaan tästä tapahtumaketjusta.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #317

Kukaan ei kiistä, että uhri joutui sairaalaan Torniaisen potkun seurauksena.

Hoitaneen neurokirurgin mukaan päävamma oli paranemaan päin eikä se aiheuttanut kuolemaa. Uhri käytti päihtetä hoidon aikana joka vaikutti aivoihin. Uhri poistui vasten lääkäreiden suositusta ja käytti päihteitä sen jälkeen, jotka vaikuttivat aivoihin.

Väitteesi onm yhtä pitävä kuin jos autokolariin joutunut kuolisi seuraavalla viikolla pudotessaan tikapuilta.

Torniainen on vastuussa tekemistään Ei kahta sanaa.

Miksi haluat väärentää faktoja?

Tom Sundberg

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #320

En tahdo vääristää tosiasioita, enkä väitä Torniaista yksin syylliseksi tähän tapaukseen.

Torniainen on kuitenkin kiistattomasti erittäin väkivaltainen ihminen, joka ei kuulu katukuvaamme. Minkäänlaista sympatiaa, saati palkintoa, tai kunnianosoitusta en tuolle ikävälle väkivaltarikolliselle toivo, saati hyväksy.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #321

"enkä väitä Torniaista yksin syylliseksi tähän tapaukseen."

Minä väitän.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #322

Hupsista, tässä kiireessä tulee kirjoiteltua vähän hupsuja välillä sen kummemmin ajattelematta. Tottakai Torniainen on yksin syypää. Korjaan asian hetimiten.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #322

Piti korjata tuo typerä kommenttini, tiedä lie mitä ajattelin kun kiireessä napsuttelin menemään. Jostakin kumman syystä juuri tuossa typerässä kommentissani ei ole sitä muokkausvaihtoehtoa. Muita kommenttejani voisin muokata vaikka miten:(

Kyse siis on kiireessä kyhätystä kommentista, enkä todellakaan tarkoittanut sitä noin.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #321

Allekirjoitan sanomasi.

Torniainen potkaisi, mutta sitten asiat oli uhrin päätettävissä ja hän meni kohti kuolemaa.

Jos Torniaisen kaltaiset ihmiset laitetaan lukkojen taakse loppuelämäksi, en pane pahaksi. Toisaalta en halua syyttömiä tuomittavan syyttä.

Tom Sundberg

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #324

Suomessa erittäin harva ihminen joutuu syyttömänä vankeuteen.

En väitä etteikö kukaan syytön voisi päätyä kiven sisään. Kyllä sitäkin sattuu, mutta onneksi erittäin harvoin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #257

Joo , sitäkin se Erkki tarkoitti ja sitten sitä että sellainen henkilö joka tuolla kadulla kuljeskelee tungoksessa ja syljeskelee mennessään on hoidon tai ainakin vakavan opastuksen tarpeessa. Sanoin tuolla jo aiemmin että melko yleistähän se kyllä taitaa olla mutta se ei tee siitä hyväksyttävämpää.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #264

Kumpaa tarkoitat? Tekijää vai uhria?

Tom Sundberg

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #274

Ihan jokaista joka syljeskelee kadulla tungoksessa tai yleisötapahtumassa.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #315

Ok. en ymmärtänyt.

Tom Sundberg

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #255

Siinä mielessä kyllä että toista henkilöä kohti sylkeminen on sellainen teko että ei ole kohtuutonta jos siitä joku hermostuu. Saat vapaasti potkaista jos sylkäisen sinua kohti kadulla tai yleisötapahtumassa tai yleensäkään missään.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #265

En potkaise, vaikka sylkäisisitkin päälle. Uhri sylkäisi kadulle, ei kenenkään silmille. Niin ikävää kuin sylkeminen onkin, se ei milloinkaan ole pätevä syy potkimiselle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #265

Ei ole välttämättä aivan kohtuutonta, jos siitä hermostuu, mutta on täysin tuomittavaa, jos siitä alkaa käyttäytyä väkivaltaisesti.

Totesin jo eräässä aiemmassa kommentissani, että vaikka uhri olisi mennyt lällättämään kieli suun edessä ja kädet korvilla vaaksan päähän Torniaisen naamasta, niin hänellä ei olisi ollut MITÄÄN juridista oikeutta menetellä siten kuin hän menetteli. Korkeintaan olisi voinut sääliä katseessaan tarkkailla moista spektaakkelia todeten rauhallisesti, että "menehän poika kotiisi".

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #271

Et kyllä todennut noin. Väitit, että provosointia ei ole kielletty Suomen laissa. Lakikirjassa ei läheskään kaikkea mainita. Esim. Sopimukset on pidettävä (Pacta sunt servanda) ei löydy lakikirjasta.

Missä olet vielä enemmän väärässä on, että kiellät tuomioistuimelta pro et contra lähestymisen (puolesta ja vastaan). Se on vähintäänkin yhtä tärkeä kuin syyttömyysolettama jne,

Provosointi vaikuttaa tuomioon, jos on osaava tuomari, riippumatta mitä me haluamme tuomita.

Tom Sundberg

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #287

Siis mitä tässä haluttiin tuomita?

Useisiin väkivaltarikoksiin syyllistynyt uusnatsi.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #288

Vastasit omaan kysymykseesi.

Taisit kommentoida johonkin toiseen kysymykseen. :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #287

Kirjoitin siitä lällättämisestä alempana aiemmin päivällä.

"Esim. Sopimukset on pidettävä (Pacta sunt servanda) ei löydy lakikirjasta."

Älä sekoita siviilioikeutta ja yleisen syyttäjän alaisena olevia kanteita keskenään.

"Provosointi vaikuttaa tuomioon, jos on osaava tuomari"

Provosointi voi vaikuttaa tuomioon, jos on osaava asianajaja ja pätemätön tuomari.
Näin siis silloin, kun provosoinnin seurauksena on rikos, joka on yleisen syyttäjän toimialueella.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #290

Pro et contra (puolesta ja vastaan)

Jos tuon voit kumota, ei sen jälkeen ole suomessa tuomareita.

Väitit, että provosointia ei ole määritelty laissa. (aikaisemmin)

Totta. Mutta kuten osoitin, ei lakikrjoista löydy myöskään perusteita miksi sopimukset pitää pitää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #310

Miten tuo dispositiivinen lainsäädäntö vaikuttaa tähän asiaan mitenkään? Sovittavissa olevat asiat ovat sovittavissa ja jos niistä ei ole muuta sovittu, niin sitten katsotaan lakikirjaa. Mutta mikä sopimus liittyy tuohon kuolemanpotkuun?

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #328

Juha, ymmärätkö mitä kirjoitat? Dispositiivinen= tahdonvaltainen. Sillä ei ole mitään tekemistä rikosjuttujen kanssa. Rikosjutuissa asia on joko tai.

Pro et contra (puolesta ja vastaan).

Vastaa ja perustele!

Väännä nyt rautalangasta, mitä tällä on tekemistä rikosoikeuden(dispositiivinen) kanssa.

Tom Sundberg

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #330

Viittasit itse faktaan, että laissa ei ole mainintaa siitä, etä sopimukset pitää pitää. Siksi huomautin, että sillä ei ole mitään tekemistä tämän tapauksen kanssa, että laissa ei ole sellaista mainintaa.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #334

Osoitin vain, että lakikirjassa ei määritellä kaikkea. Se oli vastaus väitteeseesi, että provosointia ei ole kielletty laissa. Kyllä se silti pitää ottaa kokonaisharkinnassa huomioon.

Tom Sundberg

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #287

Itsekin on tullut joskus kadulle sylkäistyä, kun on ollut klimppi suussa. Onneksi kukaan ei ole "provosoitunut", ottanut kymmentä metriä vauhtia ja potkaissut rintaan ... tällaiselle useista raukkamaisista, joukolla tapahtuneista pahoinpitelyistä tuomitulle tyypille löytyy kyllä puolustajia, kunhan vain edustaa omaa aatemaailmaa.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Teen pöyristyttävän vertauksen: Nelson Mandela sai terrorismista elinkautisen ja Nobelin rauhanpalkinnon. Ties mihin Jesse Torniainen vielä yltää...

No, lähes kaikki merkittävät vallankumousmiehet ovat jossain vaiheessa olleet vangittuna, kuten sanonta kuuluu: "menestynyt vallankumouksellinen on valtiomies, epäonnistunut vallankumouksellinen on rikollinen".

asfalttikukka.blogspot.fi

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vertauksesi Mandelaan on mauton."Vastarintaliikkeen ja Torniaisen vallankumous"?

Mika Sarivaara-Satta

Vertaus on kylla varsin osuva, sillä Mandela oli terroristi ja kommunisti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43

Mandela oli terroristi vain Etelä-Afrikan silloisen rotusortohallituksen mielestä. Kommunisteja elää tänäänkin ympäri maailmaa. Ei sekään tarkoita sitä, että he olisivat terroristeja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #46

Lukkala kertoo Mandelan olleen terroristi vain EAT:n apartheid-hallinnon toimesta käsin. Olisikin ollut vain niin mutta tuolla hallinnolla oli myös tukijansa n.s. läntisessä arvoyhteisössä, siinä johon meidänkin kuulemma pitäisi kuulua, ja näyttääpä heitä riittävän tällekin palstalle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #86

Siihen aikaan aika moni ei kyennyt hyväksymään Etelä-Afrikan apartheid-politiikkaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #95

Lukkala tunnistaa, ettei aiemman EAT:n apartheid-hallinnon aikana monikaan sitä kyennyt hyväksymään. Olen samaa mieltä, että valtaosa kansalaisista ympäri maailmaa aidosti tuomitsi sen ja sen harjoittaman politiikan. Samaten monet valtiot tuomitsivat juhlapuheissaan sen mutta käytännön toimissaan vesittivät sitä vastaan suunnatut erilaiset boikotit ja sanktiot tekemällä pimeasti erilaista ja tasoista yhteistyötä vostereiden ja bothien kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #113

Mutta tapponatsien organisoinnin estämisen taas laajat kansalaispiirit monessa maissa hyväksyvät

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #113

Totta on, että valitettavan monet yritykset toimivat silloin juuri sanomallasi tavalla.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #113

Itse kävin Etelä-Afrikassa pari kertaa. Ensin 1989 ja toisen kerran vuonna 1990. Todellisuus oli huomattavasti erilaista, mitä täällä annettiin silloisen median kautta. Kannatti käydä tutustumassa paikanpäällä, niin oppi huomattavasi enemmän...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #168

Mitä kerrot, pitää paikkansa. Matkailu avartaa, ei vain silloin vaan yhä edelleenkin. Matkaillessa kannatta aina myös yrittää tutustua paikallisen väestön arkeen, eikä ainoastaan vain turistikeskuksiin.

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #113

EAT:a on kohdannut enemmistöhallituksen aikana paha romahdus kaikilla yhteskunnnan osa-alueilla talous on sakannut pahasti jo pitkälle toista vuosikymmentä, sosiaalinen katasrofi on täydellinen monilla alueilla - murhat, raiskaukset, ryöstöt ym. Saivat rikkaan ja hyvin hoidetun valtion - EAT oli 200 kertaa rikkaampi kuin yksikään muu Afrikan valtio - enemmistövaltaan siiryttäessä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #221

Ja sekö mielestäsi antaa oikeutuksen avoimesti rasistiselle apartheid-hallinnolle?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 35

Kerrotko hieman koska Mandela on saanut terrorismista elinkautisen?

Mika Sarivaara-Satta

On June 12, 1964, Nelson Mandela received a life sentence for committing sabotage against South Africa’s apartheid government, avoiding a possible death sentence

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #47

Niin, Etelä-Afrikan rotusortohallituksen "oikeus".

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #49

Onko meillä parempi, oikeudenmukaisempi ja riippumattomampi "oikeus", kuin E-Assa ?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #58

YK:n turvalllisuusneuvoston ei ainakaan ole tarvinnut puuttua tuomioistuinlaitoksemme toimintaan toisin kuin Etelä-Afrikassa.
https://undocs.org/S/RES/190(1964)
https://undocs.org/S/RES/191(1964)

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #58

Meillä oikeuslaitos on ainakin riippumaton.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #76

Onko Suomen oikeuslaitos jäänyt vaille langettavia päätöksiä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa tai EU-tuomioistuimessa ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #96

Suomen oikeuslaitos on saanut tuomioita liian hitaasta toiminnasta.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #76

Väitteesi ei pidä paikkaansa. Suomessa on erottamattomat tuomari jotka tuomitsevat miten vain. Se on eri kuin riippumaton. Osa käräjätuomareista on hyviä osa ei. Rikosjutuissa tuomiot ovat OK, mutta vähänkin vaikeammissa siviilijutuissa voi käräjiltä tulla mitä vain. Hovissa on esittelijä ja kolme tuomaria ja sieltä tulee huomattavasti parempia tuomioita ja korkein oikeus on mainettaan parempi.

Tom Sundberg

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #222

Montesquieun vallanjako-oppi edellyttää lainsäädäntovallan, toimenpanovallan ja oikeuslaitoksen erottamista toisistaan. Näin Suomessa on.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #228

Totta,

keskustelun aihe kuitenkin oli vain oikeuslaitoksesta.

Tom Sundberg

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #58
Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #47

# 47

Mandelaa syytettiin sabotaasista. Kerrotko minkä terroriteon tuo teki jos kerran terroristi oli?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #135

Mandela oli pankkiryöstäjä, eli tavallinen rikollinen. Hämmästelen,että monille tavallinen rikollinen on sankari.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #170

Johtunee Etelä-Afrikan silloisesta apartheid-politiikasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #170

Voitko linkata jotain koskien tuota Mandelan pankkiryöstöä?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #181

Voit toki käyttää Googlen hakua "Nelson Mandela bank robbery" tai muita vastaavia hakusanoja. Luin pankkiryöstäjä jutun aikoinaan Etelä-Afrikassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #196

Yritin etsiä erilaisilla hauilla, mutta en löytänyt. En myöskään tuolla ehdottamallasi. Oletko varma, ettei juttu ole tekaistu?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #198

En tiedä, mutta tiettyjä aukkoja on Mandelan historiassa. On mahdollista, että se on sepitettyä, mutta myös todennäköistä. Meillähän Sam Nujoma on lähes kansallissankari, mutta hänenkin taustat on hyvin likaiset.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #261

Kun googlettamallakaan ei löydä asiasta yhtään mitään, niin oletan, että asiassa ei ole perää.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Aika erikoista, että törkeästä ... palkitaan...".
Ei mitenkään erikoista. Hallitus haluaa innokkaasti palkita satojen miljoonien eurojen veronkiertäjät sote-muutoksen kautta ja avulla.
Minusta sekin on törkeää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

On tavallista, kun kommentoijalla ei ole argumentteja käynnissä olevaan keskusteluun, hän pyrkii vaihtamaan puheenaihetta.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Pidin tuota palkitsemista niin itsestään selvästi hölmöilynä, etten enää katsonut tarpeelliseksi mainita sitä. Se oli jo aivan oikein mainittu muutamaan kertaan.

On kommentissani silti kytkentä tapaukseen.
Muutaman vuoden takaisten kuntaliitosten jälkeen monessa uudessa kunnassa oli useita samannimisiä katuja tai teitä.
Muistan lukeneeni ainakin 3 tapauksesta, missä ambulanssi oli mennyt väärään osoitteeseen ja potilas oli kuollut viivästyneen hoidon takia. Itse linkitän nuo turhat kuolemat noihin turhiin kuntaliitoksiin.

Hallituksen ajama sote-muutos on paljon suurempi hämmennys kuin kuntaliitokset olivat ja tuon muutoksen tärkein lähtökohta on antaa suurille veronkiertäjille paljon lisää kierrettävää oikein lain voimalla.
Jos kuntaliitokset tappoivat ihmisiä mitä tekee sote-muutos ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #51

Monesta mainitsemistasi hölmäilyistä olen kanssasi samaa mieltä, mutta tähän keskusteluun ne eivät yksinkertaisesti kuulu. Voit avata niistä uuden keskustelun. Voin tulla siihen mahdollisesti jopa mukaan.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #52

"...mutta tähän keskusteluun ne eivät yksinkertaisesti kuulu".
Pitää paikkansa. Sorry. En vaan malttanut olla suurentamatta mittakaavaa.

Kaikki n. 50 muuta kommenttia tuomitsivat palkitsemisen ja hyvä niin, mutta tokkopa odotittekaan muuta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #53

Eivät sentään aivan kaikki, mutta jotkut kylläkin ihmettelivät blogiani noin yleensä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kansainvaellukset Eurooppaan kehittymättömistä maista, esp. Afrikasta, jonka väkiluvun pelätään nelikertaistuvan tulevalla vuosisadalla, tulevat kasvamaan mahdollisesti satojen miljoonien tai jopa miljardin suuruusluokkaan, eivätkä vanhat eurooppalaiset valtiot tule sellaista kestämään. Ne romahtavat niin sosiaalis-moraalisesti kuin taloudellisestikin. Sisäisen kriisiytymisen edetessä väkivalta tulee tästedespäin jatkuvasti lisääntymään, ja sitä tulee ilmenemään niin kantaväestön sisällä, maahantulijoiden ja kantaväestön välillä, kuin myös maahantulijaryhmien välillä.

Tämä kehitys on edessä. Toistaiseksi ei ole näkyvissä mitään mikä sen pysäyttäisi ja estäisi. Eurooppalaisen individualismin nelisatavuotinen ajatusperinne on yhtäältä sokaissut kykymme nähdä miten ohuiden kognitiivisten lankojen varaan eurooppalainen ajattelu ja vauraus on ripustettu, eikä toisaalta meillä ole historiallista kokemusta massamittaisista sosiaalisen hajoamisen mekanismeista -- emme osaa edessä olevaa tarpeeksi pelätä.

Myös meille ominainen omantunnonetiikka muodostaa moraaliansan, joka tekee meidät kyvyttömiksi torjumaan omalle moraalilaadullemme myrkkyä olevia vieraskulttuureja. Emme esimerkiksi ymmärrä että mitä enemmän Eurooppa sietää ja "suvaitsee", sitä vahvempia projektiivisia viholliskuvia normatiiviseen paineeseen perustuvat kulttuurit omaa sisäistä eheyttään säilyttääkseen tarvitsevat ja kehittävät. Jo maahantulijoiden toiset sukupolvet ovat ensimmäisiä radikalisoituneempia. ---

Tällaisia ovat ne raamit, joihin suhteutettuna yksittäisiä väkivaltailmiöitä pitäisi käsitellä. Jos jo tässä vaiheessa sorrumme suhteellisuuden- ja todellisuudentajuttomaan ylireaktiivisuuteen, olemme heittämässä järjelle hyvästit hyvissä ajoin.

Koska koko juttu menee liian monilta reippaasti yli lipan, kannattaa lukea ehkä vain blogin toinen lisäys, joka koskee tuota mainittua poliisihallituksen hanketta väkivaltaisen järjestön kieltämiseksi:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Toisesta lisäyksestä:

"Niin hyväksyttävä kuin väkivaltataipumuksia omaavan järjestön kieltämisyritys ehkä onkin, se toisaalta antaa hyytävän esimerkin siitä millainen moraalinen sokeus meillä aatteellisen väkivallan suhteen vallitsee"

Eikös yhden väkivaltaisen järjestön kieltäminen ole hyvä alku? Muiden kohdalla voidaan toimia sitten kyn vastaava impulssi on tullut. Tietääkseni esimerkiksi muslimit eivät ole Suomessa tappaneet ketään oman vakaumuksensa vuoksi.

Lisäksi pienen Vastarintaliikkeen kieltäminen on mahdollista, mutta kokonaisen maailmanuskonnon harjoittamisen kieltäminen ei oikein käy päinsä. Jos sen nimissä tehdään joskus Suomessa tappoja, niin ne on vain pakko käsitellä yksittäistapauksina. Etenkin, koska valtavirta kyseisen uskonnon harjoittajista ei hyväksy minkäänlaista väkivaltaa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Helpoin vertailukohta on tietysti Rooman valtakunta ja sen tuho. Tosin aiheesta on kirjoitettu hyllymetri jos toinenkin ja silti yksimielisyyttä ei ole. Joka tapauksessa on aika selvää ettei aiheesta puhuta, on vähän liian haastava ja poliittisesti mahdoton*, joten jos nyt sitten kolme Vastarintaliikkeen tyyppiä laitetaan jalkapuuhun niin maailma pelastuu. Ainakaan ei ole huono aika olla elossa, ei ollenkaan, elämme mielenkiintoisia aikoja.

*politiikkojen pitäisi kerrankin tehdä mitä aina väittävät tekevänsä, yhdessä, puoluerajojen yli, etsiä ratkaisuja, ideoita, malleja ei perspektiivillä seuraavat vaalit vaan seuraavat vuosikymmenet

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #63

Ei ole missään väitetty että maailma pelastuu kun valtio jollain alueella toimii väkivaltaa ennaltaehkäisevästi. Kommenttisi hämmästyttää minua. Olet täällä kuitenkin jonkinlainen eduskuntapuolueen edustaja.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #63

""...vertailukohta...""

Samassa mittaluokassa tapahtunutta historiallista vertailukohtaa on todella palattava etsimään Rooman valtakunnan hajoamiseen saakka. Joukkomittainen taantuma johon Eurooppa keskiajalla vajosi on edelleen kognitiivisilta ominaisuuksiltaan vaikeasti hahmotettavisa. Jo olemassa olleet kyvyt kuten lukutaito katosivat, ja syvyysperspektiivin ja ajantajun -- eli kaiken asiahallinnan edellyttämien ajatuksellisten hierarkiarakenteiden -- palautuminen tapahtui vasta renessanssissa. Uskonpuhdistukset ja humanismi olivat näennäisesti erilaisista sisällöistään huolimatta molemmat depersonalisaation vastaisia ja yksilöllistä vastuuta elvyttäviä hengenliikkeitä.

Nyt osaamme hurskaasti sulkea silmämme siitä minkä mittaluokan sosiaalinen katastrofi kansainvaelluksiin on ladattuna. Käperrymme yleiskäsitteellisiin moraalisiin "ihmisarvo- ja ihmisoikeusideologioihimme", jotka ovat vain ekstrapoloitua käsiterealismia joka toimii tosiasiassa silmien ummistamisen oikeuttajana.

Isossa mittakaavassa osaamme siis kääntää päämme poispäin siitä mitä oikeasti pelkäämme ja mitä emme enää hallitse. Tässä suhteessa tilanne kansainvaelluksien suhteen skaalautuu siihen mitä omassa yhteiskunnassamme lisääntyvien moraaliongelmien suhteen tapahtuu. Pelon ja hallitsemattomuuden indikaattorit ovat selviä sille joka esimerkiksi durkheimilaiselta pohjalta tarkastelee psykososiaalisia signaaleja. Takerrumme yksittäistapauksiin ja noidumme ymmärryksemme käpertymällä pöyristelemään niitä. Varsinaiselta kulttuurikoflikteista osaamme sulkea silmämme -- elämänmuodon kriisiytyessä ympärillämme opimme yhä enemmän kääntämään katseemme aina poispäin kun tapahtuu jotain jota ei sitten enää koskaan tilastoida.

Tänä vuonna Cannesissa Kultaisen Palmun voittaneen ruotsalaisen Ruben Östlundin aiempi elokuva "Play" antaa varsin tarkan kuvan siitä missä vaiheessa sikäläinen kansankoti on jo sosiaalisesti hajoamassa. Durkheimilla ja Hannah Arendtilla pohjustettu arvio elokuvasta:

http://alkonkassalla.blogspot.fi/2016/04/ruben-ost...

Ja siitä pelosta, jonka vallassa jo tosiasiallisesti täysin olemme:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #112

Kysyin jo kerran, miten sinusta yhteiskunnan tulisi toimia Torniaisen ja kansallissosialismiin pyrkivän Vastarintaliikkeen kanssa?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #128

Vastaan sinulle jo kolmannen kerran: kysy itseltäsi miksi kyselet mitä kyselet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #130

Halusin vain kuulla sinun mielipiteesi asiasta. Omani minä kyllä tiedän.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #134

""Omani minä kyllä tiedän.""

Ei, et tiedä.

Sanoisin näin: yksikään teistä jotka jankkaatte uusnatseista ei ymmärrä minkälaisen käsitepinnan päältä nämä teitä ah niin palkitsevasti koukuttavat ja pöyristyttävät kysymykset nousevat.

Ja mitä enemmän käperrytte ilmianto- ja irtisanoutumisasenteisiinne, sitä kauemmas päädytte vähästäkin ymmärryksestä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #138

Ei tässä olla missään käsitekuplassa. Esim Lukkala, Oikkonen ja Lappalainen keskustelevat noin suurinpiirtein samasta ikäluokkakokemuksesta käsin. Et pysty sysäämään minua mihinkään irtisanoutujakuplaan vihjailemalla että vain sinulla on sitä oikeaa näkemystä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #138

Kiitos korkea-arvoisesta arviostasi!

Niko Sillanpää

#61: Tosiaan #NotAll. Nitistää hyttynen viiden tonnin lentopommilla ja samalla niellä kameli. Eikä edes niellä, vaan tunkea kurkusta alas väkisin mössöhumanistisen moralismin painolla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #187

Niko, onko sinulla joku ratkaisu, miten yhteiskunnan tulisi suhtautua Torniaiseen ja Vastarintaliikkeeseen?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vastarintaliike

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #188

#188: Olemassaolevan lain puitteissa Suojelupoliisin uhka-arvion perusteella. Mikä arvio ei edellytä oikeastaan minkäänlaisia toimenpiteitä tarkkailun lisäksi. Kieltäminen käy minulle, mutta samassa rytäkässä pitää lopettaa samoin perustein sitten vastaavasti äärivasemmiston ja islamistien toiminta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #189
Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #188

Torniainen on kiistatta väkivaltaan suuntautunut henkilö. Puolestani väkivaltarikoksista voisi voisi rangaista enemmän, mutta mennään nykyisen lainsäädännön puitteissa.

Vastarintaliike... vaikeampi kysymys.

Muistetaan, että vihreä liike alkoi laittomuuksilla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #197

"Muistetaan, että vihreä liike alkoi laittomuuksilla."

Kansalaistottelemattomuudeksi rinnastettava laittomuus on astetta lievempi asia kuin henkilöön kohdistuva törkeä väkivalta. Omaisuutta viheranarkistit ovat toki tuhonneet ja pitäähän siihenkin silloin puuttua, mutta tässä Vastarintaliikkeen tapauksessa puhutaan aivan eri sfäärin asiasta.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #201

Kansalaitottemattomuutta ei ole olemassa. Mennään vallitsevan lainsäädännön mukaan. Jos ei kelpaa, äänestämällä voi vaikuttaa.

Missä kannatin törkeää väkivaltaa? Selvyyden vuoksi, kuten yllä kirjoitin, väkivaltarikoksista voisi tulla kovempia tuomioita.

Tom Sundberg

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #204

Kyllä kansalaistottelemattomuutta on, ja se on hyvä asia. Laki ei ole sama asia kuin oikeus, ja kansalaistottelemattomuus on yksi tapa testata laisäädännön oikeellisuutta. Vastarintaliikkeen tapaus on selvä: heillä ei ole mitään käsitystä oikeudenmukaisuudesta, edes sitä alkeellisinta, että lakeja pystyisivät noudattamaan.

Puolassakin kansalaiset protestoivat nyt hallitusta vastaan, se kun meni säätämään lain, joka loukkaa oikeustajua.

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

#57
Tällainen yhteiskunnan kehitys on myös sir John B Glubbin pamfletissa "The Fate of Empires and Search For Survival" kuvatun kaltainen. Yhteiskuntien luhistuminen on noudattanut vastaavaa kaavaa jo kymmeniä kertoja.

Muita signaaleja kulttuurisesta rappiosta esittää mm. feministi Camille Paglia; Paglian mukaan "transgender phenomena" nousee esiin aina kulttuurin dekadentissa vaiheessa.

Lännen luhistumista odotellessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Miten mielestäsi olisi täällä pitänyt suhtautua tähän torniaisen tapaukseen, ja siihen, että Pohjoismainen vastarintaliike hänet palkitsi kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä?

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala

Laitatko linkin missä on faktaa, että Torniaisen teko johti kuolemaan. Mahdollisesti, mahdollisesti ei. Kaipaan faktoja väitteellesi.

Tom Sundberg

Toni Tamminen

Joka vuosi palkitaan maamme valtaa käyttävä hallitus ja muu kerma ties millä arvonimillä ja mitaleilla, ja mistä hyvästä; Itsemurhakuolleisuuden laskusuunnasta huolimatta Suomi on edelleen poikkeus Pohjoismaiden ja länsimaiden joukossa. Eurostatin tilastojen mukaan vuonna 2013 Suomen alle 65-vuotiaiden itsemurhakuolleisuus oli noin puolitoistakertainen EU:n keskimäärään verrattuna. Että tällainen meininki siellä Siilinjärvenkin suunnassa!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toni Tammiselle tiedoksi, että US-puheenvuoron keskusteluohjeen mukaisesti täällä esiinnytään aina omalla nimellä ja tunnistettavan valokuvan kera. Ilman näitä jatkossa estän kommentointisi.

Kommentissasi on absurdi vertaus PVL:n palkitsemien jäsenten ja Suomen valtion palkitsemien ansioituneiden kansalaisten välillä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Aika uskomattomalle mutkalle kommenttiketjussa esiintyvät natsiväkivallan puolustajat pystyvät vääntämään itsensä!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

On, vielä pitäisi vain löytää a) natsi b)väkivalta ja c) sen puolustaja.

Natsiväkivaltaa olisi esim. otsikko "Vastarintaliike hyökkäsi paikkaan x ja pahoinpiteli, tappoi y:n koska z". Ja sitten sille pitäisi hurrata porukan y, vaikka täällä puheenvuorossa. Moista otsikkoa ei kuitenkaan ole ja koska ole positiivinen ihminen en usko että moista edes tulee.

Olen myös suvaitsevainen ihminen ja näen että jos joku saa kiksinsä natsiväkivalta fantasioista niin ok. Silti kiva olisi jos pitäisi ne siellä kamarin puolella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #71

Tuo on juuri sitä samaa "mutkalle vääntämistä".

Henkirikokseen syyllistynyt oli kansallissosialistisen Vastarintaliikkeen tempauksessa liikkeen tunnuksilla varustettuna paikassa x ja tappoi henkilön y, koska tämä osoitti halveksuntaa kyseistä liikettä kohtaan. Hänelle hurraavat muut liikkeen jäsenet palkitsemalla hänet nimenomaisesti kyseisestä teosta samaten kuin muutamat kommentoijat tässäkin ketjussa hurraavat kieltäytymällä ehdottomasta tuomitsemisesta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #73

SIvistynyt ihminen tässä kohtaa tuomitsee kaiken väkivallan, koska oli sen muoto mikä tahansa, se voi johtaa kuolemaan. Jos tätä ajatusketjua jatkaa päätyy tästäkin ongelmiin sotien, polisiin legitiimin väkivallan osalta jne.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #78

Tämäkin kommenttisi osoittaa sen itsensä "mutkalle vääntämisen" erinomaisesti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #78

Tämäkin kommenttisi osoittaa sen itsensä "mutkalle vääntämisen" erinomaisesti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #78

Tuo nyt oli niin mutakalla, että vyyhden avaamiseksi pitäisi todella tehdä työtä. En ymmärtänyt sitä (juuri) lainkaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #83

Kuten kaiken väkivallan tuomitsen siis tämän potkun tai mikä olikaan. Jos joku porukkka iloitsee potkusta tuomitsen sen koska väkivallan ihannoiminen on väärin.

Mutka on siellä päässä kun keksitte sitten mitä kummallisimpia yhtymiä tälle väkivallanteolle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #87

Ja mitähän ne "meidän keksimät kummalliset yhtymät" ovat?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #78

""Sivistynyt ihminen tässä kohtaa tuomitsee kaiken väkivallan...""

Mutta tämä voi toimia vain moraaliansana -- pään poispäin kääntämisen oikeuttajana ja siunaamassa kyvyttömyyttä ottaa käsittelyyn todellisia ongelmia. Yhteiskunnassa sen kriisiytyessä viriävä ilmianato- ja irtisanoutumiskulttuuri -- jollainen meilläkin on nyt kovaa vauhtia vahvistumassa -- on arendtilaisittain ottaen totalitarismiin vajoamisen indikaattori.

Ja kyllä totalitarismiin vajotaan aina, ehkä toistan tämän: aina sivistyneistön ja "oikeiden" arvojen myötävaikutuksella. Korkeinta sivistystä edustava Saksan lääkäriliitto oli ensimmäinen taho joka virallisesti hyväksyi ja sisäisti natsien opilliset ohjelmat. Totalitarismissa ei suinkaan ole totalitaristeja, vaan oikeassaolijoita. Oikeassa oleminen on totalitarismille ominaisin olemassaolonkokemus.

Historia opettaa nimenomaan sen että totalitarismi seuraa yhteiskunnan kahtiajakautumista, "oikeiden" arvojen sementoitumista ja todellisten kansalaistuntojen painamista piiloon yhteiskunnallisesti hyväksytyn julkispinnan alle.

Arvoisien kanssakeskustelijoiden kannattaisi muistaa että mitä enemmän käperrymme meitä moraalisesti puhuttaviin yksittäistapauksiin -- eli mitä enemmän käperrymme ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuriin -- sitä syvemmälle olemme tosiasiassa vajoamassa älylliseen ja moraaliseen ansaan jonka päässä odottaa kahtiajakautumisen totalitaristinen ratkaisu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #124

Tunnistan myös Oikkosen esiintuoman riskin. Siksi toivoisinkin sivistyneiden ja aikaansa seuraavien tolkun kansalaisten pystyvän n.s. äänestämään jaloillaan. Silloin yksinäiset hörhöt voisivat keskenään kisata siitä kuka on seuraava olutjuottolan looshin führer, häiritsemättä muita.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #124

"totalitarismiin vajotaan aina, ehkä toistan tämän: aina sivistyneistön ja "oikeiden" arvojen myötävaikutuksella."

Tuota on vaikea allekirjoittaa. Maon nousu diktaattoriksi tapahtui talonpojista kootun armeijan avulla ja sivistyneistö hävitettiin sen jälkeen.

Leninin bolshevikkivallankumouksen kärkihahmot edustivat kyllä jonkin sorttista sivistyneistöä, mutta se poppoo oli niin pieni, ettei myötävaikutuksesta voi puhua, sillä vallankaappaus Kerenskin hallitukselta tapahtui aseellisesti. Stalin osasi hyödyntää tilaisuutta Leninin kuoltua ja pyrki myös kaikin keinoin hävittämään tai vaientamaan sivistyneistön.

Tuskinpa myöskään voidaan osoittaa, että Polpotin hallinto Kamputseassa oli perustettu svistyneistön tuella, tai Ugandan Idi Aminin hirmuvalta, j.n.e.

Melkeinpä vain kansallissosialistisessa Saksassa näytteli sivistyneistö merkittävämpää roolia natsipuolueen valtaannousussa, joka siellä alunperin tapahtuikin muista esimerkeistä poiketen demokraattisen prosessin tuloksena.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #124

Olet aivan oikeassa,että juuri sivistyneistön ja "oikeiden" arvojen myötävaikutuksella vajotaan totalitarismiin.

Eikö kyse ole juuri siitä,että rationalisoidaan milloin mitäkin..joskus rotuoppi,joskus työväen riisto,joskus isänmaallisuus,joskus vihollisen eläimellisyys. Tämän rationalisoinnin pitää tapahtua ns. oppineistosta käsin jotta tavallinen tallaajakin ymmärtää kuinka hienoa ja korkealuokkaista opillista toimintaa se on. Sosiaalisessa kudoksessa aina kaikki tapahtuu ylhäältä alaspäin paitsi demokratia.

Tällöin jään miettimään mistä osaat nyt kertoa mistä suunnasta totalitarismi tulee. Nyt blogin aiheena on väkivallan hyväksyminen ja sen nostattaminen kiitettäväksi asiaksi. Tällä kertaa sivistyneistö laittaa hanttiin. Ehkä aikansa,kun samalla tiellä jatketaan,niin sivistyneistö nostaakin siitä arvokkaan teon. Silloin saamme niittää sitä mitä kylvettiin. Tässä tapauksessa näyttäisi käyvän päinvastoin kuin sosiaalinen kudelma näyttäisi toimivan.

Se poikkeavuus mikä edelliseen aikaan on merkittävä,on koulutus ja sekin on edelleen muodollinen,mutta huomattavasti laajempi kuin ennen. Toinen merkittävä tekijä on informaation liikkuminen. Kummatkin kuitenkin ovat hyvin merkittäviä tekijöitä sosiaalisen kudelman toiminnan kannalta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #192

Sinulta hyvä havainto siitä, että maailma on aika paljon muuttunut Rooman vallan ajoista varsinkin juuri lisääntyneen ja laajemman koulutuksen ansiosta. Merkittävästi muutokseen on myös se, jonka havainnoit, on nykyinen tiedonsiirron nopeus.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #192

""Sosiaalisessa kudoksessa aina kaikki tapahtuu ylhäältä alaspäin paitsi demokratia.""

Tuohan on kauniisti sanottu. "Vallan voimaviivat" voivat kulkea kahteen suuntaan, ylhäältä alas tai päinvastoin. Tällöin ajattelemme yhteisöorgaania hierarkiana jonka huipulle johtaja sijoittuu. Mutta itse asiassa se joka "sijoittuu huipulle" on tietty sosiaalinen vakio -- yhteisöllinen "valta" joka toki henkilöityy johtajassa.

Alkulaumoista, joissa tämä sosiaalinen sitovuus ilmeni tiettyjen merkkisignaaleiden välittömänä ja ehdottomana noudattamisena, on pitkä matka työnjaon, monipuolistuneiden sosiaalisten roolien, yhteisöllisen liima-aineen eli moraalin muutoksien kautta lopulta yksilölliseen eriytymiseen ja eurooppalaiseen uuden ajan individualismiin -- jossa kansallisvaltio on yksilön oikeuksien ja vapauksien projektio yhteisötasolla -- mutta yhtä edelleenkin se alkulaumassa vallinnut mekanismi, jossa yhteisöllinen "valta" ja yksilöllinen "tahto" olivat vielä yksi ja sama asia, voidaan aivoistamme elvyttää ja erityistä regressoivaan metodia, hypnoosia, käyttäen saada nyt täysin "yksilöominaisuudeksi" kuvittelemamme "tahto yllättäen siirtymään henkilöltä toiselle.

Totalitarismi on nimenomaan joukkomittainen psykososiaalinen taantuma, jossa "vallan voimaviivat" eivät siis oikeasti ole kuvattavissa minkään hierarkian mallilla, vaan kyseessä on vallan depersonoituminen takaisin kollektiivitahdon tilaan.

Eurooppalainen uusi aika on individualisaationsa vuoksi aivan erityinen ja missään mualla ihmisen historiassa koskaan esiintymätön kulttuurikausi. Me emme nyt nimenomaan individualismimme sokaisemina enää oikein itse ymmärrä, miten kovia kognitiivisia tosiasioita "kulttuurit" ovat.

Niin sanottu "kartesiolainen paradigma", eli Subjektin eriytyminen ja todellisuuden Objektivointi, jonka seurausta Subjektin puolella lisääntyvä individualismi, yksilöoikeudet ja -vapaudet, niiden yhteisöprojektiona kielellis-kulttuurinen kansallisvaltio sekä vain kansallisvaltiolle ominainen erityinen "edustuksellinen" demokratia, ja toisaalta Objektivaation puolella empirismi, luonnontieteet, tekniikka ja teollinen hyvinvointi -- näiden ajatustekijöiden vaikutuksesta maailma ja ihmisen elinehdot ovat nyt parin viimeisen vuosisadan kuluessa kokeneet muutoksen joka on tuhakertainen verrattuna ihmissuvun koko aiemman miljoonan vuoden kehityshistorian aikana tapahtuneeseen muutokseen.

Kun nyt puhumme vaikkapa "tiedosta" tai "koulutuksesta", emme enää näe niitä kulttuuris-kognitiivisia ehtoja ja edellytyksiä, joiden varassa olemme näille sivistyksen tikapuille nousseet. Me ikään kuin seisomme tikkaiden ylimmällä portaalla ja asetamme kysymykset viimeisen rappusen tasolta. -- Sellaiset kysymykset esimerkiksi joita tässä keskustelussa yritetään käsitellä -- ne vedetään ikään kuin hatusta ja kaivellaan povitaskua ikään kuin siellä olisi vastaus.

Itse asiassa kansainvaellukset tulevat merkitsemään vanhojen eurooppalaisten valtioiden kognitiivista romahtamista. Oma kehiottyneisyytemme on varsin ohuiden kognitiivisten lankojen varaan ripustettu -- eivätkä yhteiskuntamme kestä erilaatuisten moraalisten maalitolppien pystyttämistä keskelle omaa elämänmuotoamme. Kaikki merkit vieraskulttuurien aiheuttamasta sosiaalisesta roimahduksesta ovat jo näkyville, vaikka ne nälyvät vain niille jotka ovat perehtyneet siihen mitä ihmisen kehityksellisten tikkaiden alemmilla portailla tapahtuu.

Sahaamme tätänykyä oman pöytämme jalkoja, jatkuvasti ja vuoronperään, ja moraalinen taso romahtaa koko ajan kautta koko yhteisöllisen elämämme laveuden.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #266

#266: Tarkka kuvaus siitä, mitä on tapahtumassa.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #73

Laitatko sen tuomion missä Torniainen tästä teosta on tuomittu henkirikoksesta? Se siitä mutkalle vääntämisestä.

Tom Sundberg

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #71

Ovatko kansallissosialistiseen järjestöön kuuluvat natseja? Onko törkeä kuolemaan johtanut pahoinpitely väkivaltaa? Väkivallan puolustajat saat hakea aivan itse.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #88

Parempia otsikoita olisivat "sosiaalitapaus tappoi toisen" , " hörhö tappoi nistin", ei nyt väkisin vedetä etuliitteitä kun niitä ei tarvitse vetää ja toivottavasti Suomessa ei koskaan tarvitsekaan, eli, uudestaan, esim. Saksassa äärivasemmisto / äärioikeisto ovat olemassa, totta, Suomessa eivät.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #94

Persuna et halua nähdä totuutta, vaan pakenet sitä:

https://www.vastarinta.com/

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #98

Ja sinä haluat epätoivoisesti Suomeen sitä mitä Suomessa ei ole, ei niin kunnon natseja kun ei anarkistejakaan. Tältä osin olemme Impivaara ja luulisi tältä osin kaikkien myös olevan asiasta onneissaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #99

Joku olematon kunnon natsi on kuitenkin Führerin kuvankin kiinnittänyt:

http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2017/...

Jos luet linkkaamaanini Vastarintaliikkeen sivustoa, niin huomaat, että se on hyvin laaja ja työstetty sekä ajantasalla ylläpidetty. Aktiviteettiosiosta löytyy paikkakunnittain tai alueittain myös paljon aikataulua ja raporttia toiminnasta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #94

Valitettavasti väitteesi ei pidä paikkaansa. Suomessakin poliittisen kentän kummallakin äärilaidalla on pieni joukko väkivaltaan kykeneviä. Onneksi heitä ei vielä ainakaan ole paljon. Näiden ryhmien väkivalta on lisäksi hyvin samankaltaista. Ainoastaan väkivallan motiivit ryhmillä eroavat toisistaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #102

Sen miljoonannen kerran tämä tapahtuma ei ollut väkivaltaa nähnytkään vaan oli vahinko. Kai nyt mielikuvitus riittää siihen mikä olisi väkivalta intentiolla, yhden tai useamman toimesta? Sitä emme ole Suomessa nähneet jat toivon ettemme näekään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #107

"tämä tapahtuma ei ollut väkivaltaa nähnytkään vaan oli vahinko"

Vahingossako tuo kaveri juoksi perään ja hyppäsi suorittamaan rintapotkun, joka kaatoi uhrin katuun niin että kallo kolisi asfalttiin?

Kommenttisi ovat todella outoja. Profiilisi mukaan olet hoitoalalla?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #109

Väkivallantekijä olisi varmistunut teostaan ninjapotkun jälkeenkin ellei siis ollut ninja joka tiesi tappavansa kohteensa yhdellä potkulla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #121

Torniainen kuitenkin varmasti tiesi, mihin potku voi johtaa.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #109

"Juoksi perään ja suoritti rintapotkun." Jos tuossa onnistui, oli varsinainen ninja. Tuli kyllä edestä ja suoritti rintapotkun jonka seurauksena uhri kaatui ja menetti tajuntansa. Hyväksyttävää? Ei! Pysytään silti faktoissa.

Tom Sundberg

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #107

Vai ei ollut Torniaisen teko väkivaltaa, vaan vahinko?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #88

" Onko törkeä kuolemaan johtanut pahoinpitely väkivaltaa?"

Toistan vielä kerran, että hyppypotkulla ja kuolemalla ei ole osoitettu rikosoikeudellista yhteyttä.

Koska oikeuden päätöksestä on valitettu, päätös ei ole lainvoimainen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #101

Sekin, että syyttäjä valitti käräjäoikeuden tuomiosta, on useasti tullut tässä ketjussa jo ilmi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #103

Oikeuslaitoksemme ei ainakaan toistaiseksi ole nähnyt hyppypotkulla ja kuolemalla olleen rikosoikeudellista yhteyttä.

Miksi Lukkalan on niin kovin vaikea tätä myöntää ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #106

Miettisit itse vaikka aivan pienen hetken sitä, miksi juuri syyttäjä valitti käräjäoikeuden tuomiosta? Itse vetoat jatkuvasti, että tuomio ei ole lainvoimainen?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #110

Lukkalalle vielä jankkaamisen uhallakin tiedoksi, että sekä syytetty Torniainen että syyttäjä ovat molemmat valittaneet käräjäoikeuden tuomiosta hoviin.

Osatotuudet alkavat olla Lukkalalle totuuksia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #147

Media ei Torniaisen valituksesta mitään kertonut. Olen mediatietojen varassa. OLe ystävällinen ja anna linkki tähän Torniaisen valitukseen. Googlettamallakaan en tietoa Torniaisen valituksesta löytänyt.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #159

Tarkoitat varmaankin valtamediaa.

Voit vaikka googlettaa : Miksi Jesse Torniaisen kuolemantuottamussyyte kaatui tai käväistä osoitteessa www.vastarinta.com

Voit samalla lukea lääkärinlausunnot, joiden perusteella käräjäoikeus päätyi ratkaisuunsa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #180

Ja ilmeisesti luotat kuin vuoreen tähän linkkaamaasi sivustoon?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #182

En yhtään enempää kuin Helsingin käräjäoikeus.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #184

Siltä sivustoltako uskot helsingin käräjäoikeuden hakeneen perustelut tuomiolleen. Ja päättänyt lisäksi en, ettei "Torniaisen valituksesta" valtamedialle eikä yleisölle mitään kerrota?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #185

Lukkala mielenkuohultaan ei ehkä huomannut, että googlaamani artikkeli oli kirjoitettu Helsingin käräjäoikeuden päätöksen jälkeen.

P.S. Luulisi pitkän iän opettaneen Lukkalankin jo huomaamaan, ettei valtamediasta aina löydy kaikkea tietoa.

P.P.S. Suomi on oikeusvaltio. Lukkala voi halutessaan tilata kyseistä oikeudenkäyntiä koskevat asiakirjat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #200

Oliko artikkseli kirjoitettu ennen tai jälkeen käräjäoikeuden tuomion, sillä ei ole suurta väliä. Kuitenkaan mistään en ole löytänyt luotettavaa tietoa siitä, että Torniainen olisi tuomiosta valittanut.

Kun sinulla kerran on olemassa "varma tieto" niin linkkaa tänne sen tiedon lähde.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #202

Tietoa löytyy runsaasti kun vaan viitsii hakea.

Koska Lukkalalle kelpaa ilmeisesti ainoastaan valtamedian " oikea tieto " niin tässä googlattavaksi Helsingin Sanomat, joka vasta 6.4.2017 informoi lukijoitaan molemmista tehdyistä valituksista.

Googlaa : Asema-aukion pahoinpitely-Helsingin Sanomat

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #106

Odotellaan nyt hovioikeuden tuomiota. Kuten olet itse todennut tuomio ei ole lainvoimainen, joten tuohon kuolemaan liittymättömyyteen on liian aikaista vedota juridisestikaan.

Sen sijaan videofilmin nähneet voivat hyvin tykönään ymmärtää, että raju potkaisu katuun niin, että kallo kolisee on hyvinkin todennäköisesti ollut vaikuttamassa kuolemaan. Ja tuomitaanhan sitä tapon yrityksestäkin henkirikospykälien mukaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #115

Syyttäjän väittämäksi törkeäksi kuolemantuottamukseksi rikos voi muuttua ainoastaan oikeuden päätöksellä.

P.S. Jankuttaminen on kielletty US:n Puheenvuorossa, joten osaltani katkaisen tämän oikeussalin ulkopuolisen sanailun tähän.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #127

Mutta kiellätkö myös sen, ettei torniaisen teko johtanut uhrin kuolemaan? Olisiko hän ilman sitäkin kuollut Asema-aukiolle viikon sisään?

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #129

Lukkala,

vaadit muilta tarkkuutta esim. kommentti 185. Silti itse väität viestissäsi, että uhri kuoli asema-aukiolle.

Itse ymmärrän viestit molempiin suuntiin, ja jos itse et olisi puuttunut lillukanvarsiin, vaan ymmärtänyt pointin, en tätä olisi kirjoittanut.

Tässä keskustelussa on jo moneen kertaan tuotu esiin se, että neurokirurgi ja käräjäoikeus ovat todenneet ettei kuolema aiheutunut potkusta. Edelleen jankkaat vastaan. Miksi faktat eivät kelpaa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Niin se väkivalta Euroopassa ja Suomessa on ollut käytännössä kokonaan vihervasemmiston anarkistien ja muslimien käsissä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Meinaatko viimeisen sadan vuoden aikana?

Miksi muuten katsoit tarpeelliseksi mainita tuosta tämän henkirokseen syyllistyneen vastarintaliikeläisen palkitsemista käsittelevän blogin yhteydessä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Teille vihervasemmistolaisille varmaan ikävää että joukkonne vastaa yli 99% kaikesta väkivallasta yhdessä muslimien kanssa. Lapsellista yrittää vierittää syy kuvitellun äärioikeiston syyksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #119

Makkonen, Mkkonen. Kukaan ei tässä ketjussa ole vierittämässä kaikkea väkivaltaa äärioikeiston syyksi. Päinvastoin tässä ketjussa on selkeästi tuomittu kaikenlainen poliittinen ja muukin väkivalta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #119

"Teille vihervasemmistolaisille"

Anteeksi keille?

"Lapsellista yrittää vierittää syy kuvitellun äärioikeiston syyksi."

Eikös syy ole asiallista vierittää sille taholle, joka rikoksen on tehnyt? Hänen palkitsemisensa "ei-kuvitellun" järjestön taholta antaa teolle selkeän viitekehyksen ja taustavoimat.

Lapsellista yrittää väittää mitään muuta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tyypillinen Makkosen yksisilmäinen kommentti!

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Mitähän tuo Jesse on tehnyt palkinnon eteen? Jos kyseessä oli pelkästään tai lähinnä palkitseminen kuolemaan johtavasta potkusta, niin palkitseminen on tuomittavaa. Kuka tietää mitä muuta hän on tehnyt saadakseen palkinnon?

Kyseisen yhdistyksen kieltämistä vierastan ihan sen takia, että se laskisi kynnystä kieltää muitakin, josta päästään samaan lopputulokseen kuin mistä Martin Niemöllerin runossa varoitetaan ("Ensin he tulivat hakemaan natsit..."). Muutenkin erilaisia kokoontumisporukoita voi helposti purkaa ja pistää uudestaan kasaan sitä mukaa kun niitä kielletään, että siinäkin mielessä tuosta voisi tulla loputon suo, eikä siksi ole kannattavaa.

Eli kannatan ennemmin yksittäisten ihmisten tuomitsemista, kuin yhdistysten tuomitsemista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pohjoimainen vastarintaliike palkitsi Torniaisen nimenomaan "urhoollisuudesta ja uskollisuuden osoittamisesta" järjestölle, jonka päämääränä on yhteispohjoismainen kansallissosialistinen valtio.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"kannatan ennemmin yksittäisten ihmisten tuomitsemista, kuin yhdistysten tuomitsemista."

Onhan sitä monia rikollisjärjestöjä, jotka ovat kiellettyjä. Ei mafiankaan kohdalla noudateta Italiassa periaatetta, että vain yksilöt tuomitaan, mutta järjestö saa porskuttaa.

Vastarintaliike on Suomessa poliittisista liikkeistä ilmeisesti ainoa, joka hyväksyy ja palkitsee henkilöön kohdistuvan väkivallan. Se lienee myös ainoa liike, jonka luonnehdinnassa ei kukaan voi saada "natsikortti" -syytöstä, koska se itse ylpeilee olevansa natsiliike.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"Onhan sitä monia rikollisjärjestöjä, jotka ovat kiellettyjä. Ei mafiankaan kohdalla noudateta Italiassa periaatetta, että vain yksilöt tuomitaan, mutta järjestö saa porskuttaa."

Eli kieltämisellä ei päästä mihinkään noiden ongelmallisten järjestöjen kanssa. Mafian tapauksessa julkinen korruptio on se, joka pitää sen pystyssä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #166

Onneksi uusnatsijärjestöjä ei pidä pystyssä mikään.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #169

Miksi siis kieltää sellaista, joka ei pysy edes itse pystyssä? Itse uskoisin, että se pysyy pystyssä, mutta on marginaalinen ilmiö kuten tähänkin mennessä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #195

Ksoka se on antidemokraattinen ja väkivaltainen äärijärjestö. Saksassakin natsit on kielletty, ja siellä aika hyvin tiedetään miksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #166

Suomessa ei kuitenkaan ole avointa julkista korruptiota, joka pitäisi Vastarintaliikettä pystyssä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jesse Torniainen on Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Helsingin aktivistiryhmän johtaja. Hän on saanut sekä ehdollisia että ehdottomia vankeustuomioita pahoinpitelyistä. Hänet on myös tuomittu salakuljetuksesta hänen yritettyään tuoda maahan 18 kaasusumutinta. Elokuussa 2015 Torniainen vangittiin epäiltynä Jyväskylän mellakasta.

PVL:n toiminnasta kiinnnostuneille suosittelen Suomen vastarintaliikkeen ex-johtajan Henrik Holapan muistelmia. Minä perustin uusnatsijärjestön on ainakin kahdella tavalla tärkeä kirja: se on rohkaiseva teos niille, jotka haluavat irti natsismin kahleista, sekä pätevä peruste järjestön kieltämiselle.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Kyseessä on siis yhteiskunnan kannalta ongelmallinen yksilö, joka olisi hyvä pitää lukkojen takana omansa ja muiden turvallisuuden takia. Se, että tekeekö rikoksia belsebuubille vai kansallissosialisteille, on samantekevää. Ei belsebuubia, eikä kansallissosialismia kannata kieltää yksittäisten häiriköiden takia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #158

Ei se ole yhdentekevää, koska kansallissosialismin koko sisältö on silkkaa väkivaltaa. Ei Hitlerkään ollut vain ongelmallinen yksilö.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #160

"Ei se ole yhdentekevää, koska kansallissosialismin koko sisältö on silkkaa väkivaltaa."

Sama koskee myös kommunismia, mutta koska Neuvostoliitto oli voittajien puolella, kommunismi sai toimia vapaasti omassa murhanhimossaan vuosikymmenet siellä sun täällä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #161

Kuikalla taitaa olla Marxinsa vielä ihan kokonaan lukematta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #164

Leninin mukaan porvarillisen valtion vaihtuminen proletaariseen valtioon on mahdotonta ilman väkivaltaista vallankumousta. Lisäksi hän totesi, että vaikka muita keinojakin olisi käytettävissä ei ole mitään syytä olla käyttämättä väkivaltaa, jos niin voidaan tehdä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #175

Kuikalla näyttää myös Lenininsä olevan lukematta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #161

Stalinen vainoja ei kukaan kiistä, mutta kommunismissa oli alunperin kyse muusta kuin tiettyjen kansanryhmien järjestelmällisestä tuhoamisesta. Se että kommunistitkin tappoivat ihmisiä ei ole mikään puolustus natsismille. Toki on selvää, että aikoinaan monet liittyivät natseihin bolsevikkien pelossa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #165

Stalinin kommunistisuudesta voi olla montaa tai ainakin kahta mieltä. Mutta sen pyörittely taitaa mennä aika kauas Lukkalan alkuperäisestä aiheesta joten jätän toiseen aikaan ja toiseen paikkaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #171

"Marxin virhe oli Lenin. Leninin virhe oli Stalin. Mutta Stalin ei tehnyt virheitä." (Pentti Saarikoski)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #172

On syytä muistaa, että Marx ei luonut Leniä eikä Lenin Stalinia vaan he kukin olivat omia yksilöitään jotka loivat itse itsensä omien taustojensa ja oppi-isiensä pohjalta tavoitellen omia päämääriänsä.

Saarikosken poleemisella runoelmalla on oma pohjansa mutta on syytä ottaa huomioon hänen halunsa fiktiivisesti hätkähdyttää ja provosoida keskustelua. Häntä ei siis ole syytä ottaa aina ja kaikkialla reaalisena totuutena maailman menosta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #212

Minua ainakin Saarikosken raju ironia viehättää. Selvää on, ettei sitä kirjaimellisesti voi ottaa. Tosin tuo "Stalin ei tehnyt virheitä" ei taida enää Venäjällä mennä ironiasta, siellä nyökyteltäisiin vain da, da. Pitäväthän venäläiset nykyään taas Stalinia historian suurimpana suurmiehenä, Putiniakin parempana.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #349

Minulle on syntynyt käsitys, että venäläiset, tai ainakin suuri osa heistä, pystyy nykyään tarkastelemaan Stalinia useammalta kantilta kuin täällä n.s. läntisessä arvoyhteisössä pystytään. He pystyvät näkemään hänessä niin voittoisan sodan valtiojohtajan kuin myös vallastaan mustasukkaisen tyrannin kun meillä pystytään vain hyvin yksiulotteiseen katsantoon jossa joko enkelöidään tai demonisoidaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #353

Entä jos stalinismi ei ollutkaan kummallinen, vaikeasti selitettävä sosialistisen teorian toteutumisen umpikuja, vaan että senkin mahdollistivat osaltaan tuhohalu, murhanhimo, muukalaisviha, eroottinen veto Staliniin ja rationaalisen yksilöllisyyden poissaolo? Tätä tuskin Venäjällä on erityisemmin mietitty. Minusta olisi hyvä, jos sielläkin joskus kyettäisiin tekemään menneisyydestä yhtä rehellisesti tiliä kuin Saksassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #355

Stalinismi "sosialistisen teorian toteutumisen umpikujana" on todellakin vaikeasti selitettävä. Niin vaikea, että se on suorastaan mahdotonta. Sosialismin teoriaa edes auttavasti tunteva luopuu yrittämästäkin.

Sikäli kun olen seurannut venäläistä keskustelua niin jotkut heistä on myös pohtinut asiaa ihmismielen pimeimpien pohjamujujen kautta. Lamminpään listaansa valitsemat voivat selittää joidenkin marginaalisten yksilöiden käyttäytymistä mutta eivät stalinismia ja sitä soveltamalla saatua valtaa neuvostoyhteiskunnassa. Sen selittämiseksi tarvitaan vallan ja vallan havittelemisen, saavuttamisen ja säilyttämisen ymmärtämistä. Ja sitä, että potentiaalinen vallantavoittelija ja etenkin valtaa saanut saa hännystelijänsä ja pikku apurinsa jotka kuvittelevat myös hyötyvänsä kun ovat hyödyksi.

Edellä kuvattu ei tietenkään ole mitenkään vain ja ainoastaan stalinismille olennaista vaan sama ilmiö löytyi myös natsismista kun siitä tuli potentiaalinen vallanpitäjien väline. Samaa henkeä löytyy myös EU:n kannattajista jotka puhuvat meille vastuunkannosta Brysselille ja meidän läntiselle arvoyhteisöllemme. Toki erilaisin nyanssein eri aikoina ja paikoissa mutta ytimeltään kuitenkin oman hyödyn tavoitteluna auttamalla toisen hyötyä riippumatta mitä sen nimissä tehdään.

Saksan rehellisyys natsimenneisyytensä kanssa on melkoinen myytti. Siellä joitakin natseja tuomittiin ja hieman muistellaan aiheutettuja kärsimyksiä mutta samat yhteiskunnan taloudelliset rakenteet ja vallanpitäjät ovat edelleenkin valloillaan. Samat BASF, Ig Farben, Krupp jamitäniitäonkaan natsien rahoittajia jatkoivat kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Samaten monet entiset natsit löysivät paikkansa länsisaksalaisessa yhteiskunnassa aina Hans-Martin Schleyeriä myöten. Joustavuus ideologioiden suhteen lienee ominaista ihmisille jotka pyrkivät keinolla millä hyvänsä elämässään eteenpäin.

Jotta ei harhailtaisi aivan toisaalla Lukkalan aiheesta niin kannattaisi ehkä pohtia myös nykyisiä äärioikeistolaisia liikkeitä tästä näkökulmasta. Onko niiden ajoittaisen puhtaaksipesun taustalla myös halua löytää sieltäpäin itselle urapolkua? Etsitäänkö äärioikeiston harjoittamalle väkivallalle muita motiiveja jotta itse aatteen kautta voisi puhtoisemmin löytää itselle vihreämpiä oksia?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #359

On vaikea nähdä mitään urapolkua kenellekään ääriliikkeesä toimivalle. Sellaiset henkilöt kuin Henrik Holappa, jotka ovat älynneet hypätä pois natsien kelkasta, ovat mahdollisesti sen vihreämmän oksan löytäneetkin.

Kiinnostavampaa kuin vanhojen tai uusien natsien tuomitseminen on kuitenkin sen selvittäminen, mikä natsismissa vetoaa ihmisiin? Täytyyhän sen jotain toivoa ihmisille antaa, pelkät negatiiviset arvot kuten muukalaisviha eivät pitkälle kanna. Kaikkien ideologioiden kannatuksen ydin on siinä, että ne antavat ihmisille toivoa. Mitä natsit toivovat?

Saksa on ilman muuta ollut natsimenneisyytensä suhteen rehellisempi kuin Venäjä kommunistimenneisyytensä kanssa. Ei Saksassa ole valittu SA- tai SS-agenttia presidentiksi eikä äänestetty Hitleriä historian merkittävimmäksi henkilöksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #361

Jos tarkastelemme esimerkiksi natsismia Saksassa tai fascismia Italiassa tai francolaisuutta Espoanjassa voimme nähdä hyvinkin uraputkia ääriliikkeiden mukana. Pidän todennäköisenä, että monet yrittävät olla n.s. "kaukaa viisaita" ja haluavat olla mukana jo ajoissa etteivät vaikuttaisi "myöhempien aikojen käännynnäisiltä". Tokikin suuri ryntäys tapahtuu vasta kun vallan over aukeavat.

Olen samaa mieltä, että meidän täytyy ymmärtää miksi. Siinä suhteessa epäilen, että ihmiset ajautuvat mukaan tuollaisiin liikkeisiin pelon kautta. Aikoinaan jytkyn jälkeen sosiologit tutkivat persuleita äänestäneitä ja heidän taustojaan. Lopputoteama oli, että äänestäjät eivät suonkaan olleet pudokkaita eikä luusereita vaan ihmisiä joilla vielä oli jotakuinkin turvattu yhteiskunnallinen asema, työpaikka. asunto j.n.e. mutta he pelkäsivät asemansa puolesta ja olivat pelossaan otollisia sanomalle joka syytti muita, sellaisia erilaisia jotka tunnistaa katukuvassa erilaisiksi. Natsismissa on käsittääkseni kyse ihan samasta pelosta mutta ollaan vain valmiimpia vielä äärimmäisempiin ratkaisuihin, kuten nytkin puheena oleva tapaus osoittaa.

Minun käsittääkseni Venäjällä on tehty paljon Stalinin ajan menneisyyden selvittämiseksi ihan 1950-luvun puolesta välistä lähtien. NL:n romahduttamisen jälkeen suorastaan ryvettiin menneisyydessä. Nyt on vallalla paljon analyyttisempi suhtautuminen vaikka toki paljon on selvitettävääkin.

Saksassa on ollut monia natseja monissa merkittävissä asemissa, esimerkiksi juuri edellämainittu H-M.Schleyer. Kärkevin esimerkki löytyy kuitenkin anschlussatusta Itävallasta: Kurt Waldheim.

Saksalaisista presidenteistä H.Lübke (1959 ... -69) taisi olla sota-aikaan Speerin pikku apulainen orjatyövoiman järjestämisessä. W.Scheel (1974 ... 79) oli julkisesti natsipuolueen jäsen. C.Carstens (1979 ... -84) oli liittynyt SA:han jo 1934 ja puolueeseen sota-aikaan. Von Weizsäcker (1984 ... -94) kuului jo lapsuudestaan Saksan eliittiin ja isänsä oli Hitlerin diplomaattina m.m. Sveitsissä. Poika kuului aristokraattien eliittijoukkoon. Loput sitten nuorempia.

Kun Saksassa valitaan "suurinta saksalaista" tuo R.Rytin sanoin "Lämpivästi tunteva, sydämellinen, hyvää tarkoittava ja herkkä ihminen" suljetaan kilpailun ulkopuolelle jotta "vahinkoa" ei pääsisi tapahtumaan.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #363

Joukkomittaisen yhteisöllisen taantuman selittämisessä ei päämäärärationalismilla ole mitään ymmärrystä lisäävää roolia. Kriisiytyessään yhteiskunta palautuu joukkovoimien, joukko-ominaisuuksien ja joukkoilmiöiden valtaan, ja tältä "vallalta" katoavat päämäärärationaaliset ominaisuudet.

Myyteissä ei tunneta syysuhdetta eikä esiinny sattuman käsitettä. Välineellinen ja systemaattinen järki on individualisaation tuotetta, ja individualisaatio on ollut historiallisesti ainutlaatuista nimenomaan eurooppalaisella uudella ajalla.

Myös tuo "opillinen" ismi-identifiointi ja sisällöllinen selittäminen johtavat harhaan. Opillisuus on sekin uuden ajan (visuaalisen) objektivaation lopputuote, erityistieteiden synnyn, tiedonalojen sisäisen jakautumisen ja pirstoutumisen lopputuote.

Ainoat ymmärrystä lisäävät järjen työkalut löytyvät antropologian ja "durkheimilaisen" sosiologian alustalta. Selittämisen lähtökohtana voi olla ainoastaan tosiasia, että on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin. -- Mutta tämä on todella "vaikea asia ymmärtää" (Erik Allardt).

Tässä keskustelussa on havainnollistunut se miten mielellään yksilö nostetaan tikunnokkaan kun maaginen pahuus tarvitsee kohteen. Jotain vastaavaa on historiassa tapahtunut noitajahtien yhteydessä. Mielenosoitus, josta vaatimukset uusnatsijärjestön kieltämisestä lähtivät liikkeelle, edusti jo melkoista lynkkausmielialaa. -- Luulen, että tällä tiellä ei pitäisi edetä. Se on kuin maagista pahuutta ruokittaisiin yksi "noita" kerrallaan. Ja todellinen "paha" odottaa juurikin vain joukkovoimien vahvistumista, regressiota ja sementoituvaa "hyvän" ja "pahan" vastakohtaa.

Totalitarismi ei ole yksiarvoisen yhdensuuntaisuuden mitaarikoneisto, vaan nimenomaan kahtiajakautumisen, vahvan antagonistisen kaksinapaisuuden tuote. -- Tämäkin on suoraa durkheimilaista ja arendtilaista sosiologiaa.

Jotenkin ihmisille pitäisi saada enemmän se viesti perille, että vaara jota satojen miljoonien kansainvaeltajien tunkeutuminen tulevalla vuosisadalla Eurooppaan merkitsee, ei tule ratkeamaan yksilötasolla. Että on aivan sama millaisia "arvoja ja asenteita" tai "ihmisarvoideologioita" yksilöt tunnustavat -- kyseessä ovat joukkovoimat jotka muuttavat joukko-ominaisuuksia ja joukkokäyttäytymistä. Että siis on aivan sama nimeämmekö me nyt jonkun yksilön "rasistiksi" ja saammeko leimaamisesta tyydytystä vai emme -- joukkotodellisuuden sanellessa tuntomme tulevat muuttumaan totaalisesti toisenlaatuisiksi.

On varmasti vaikea ymmärtää ja ehkä vielä vaikeampi myöntää, että kysymys "rasismista" on todellisuudessa kysymys kansainvaellusten määrästä. On tosiasia, ehkä toistan: on tosiasia että meistä kaikista tulee tietyn romahduspisteen jälkeen tietyllä tavalla "rasisteja". -- Mutta se ei tietenkään vielä merkitse muuta kuin omien yhteiskuntiemme loppua. Lopuksi meistä vielä tulee todellisen rasismin uhreja.

Ehkä jotkut oppitunnit "vallan" ja "valta-auktoriteetin" raadollisimmista ilmentymistä -- sellaiset kuin esimerkiksi Stanley Milgramin koe -- voisivat opettaa ihmisille jotain meissä kaikissa pinnan alla odottavista kollektiivivoimista, jos tuollaisia kokeita jatkuvasti vaikkapa näytettäisiin televisiossa ja niistä lkeskusteltaisiin samalla innolla kuin mitä näillä palstoilla ollaan lynkkaamassa yhtä uusnatsia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #370

Ei kukaan ole tälläkään palstalla lynkkaamassa yhtäkään uusnatsia. Puheenvuorossa vain todettiin, ettei sellaisen palkitseminenkaan hyvä juttu ole.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #372

""Ei kukaan...""

Tuota noin. Puheenvuoroistasi päätellen et ehkä tule koskaan ymmärtämään mistä yhteisövoimissa, yhteisöominaisuuksissa ja yhteisöilmiöissä on kyse. Lynkkaajan nimi on aina nimenomaan "ei kukaan".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #374

Kyllä sen nimi tällä kertaa oli Torniainen. Eikä ollut se poika ensimmäistä kertaa pappia kyydissä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #375

Ei, ei se ollut Torniainen. Se oli maaginen pahuus. "He ja heidän kannattajansa.".

"Kertoo heistä ja heidän kannattajistaan kaiken."

"En usko, että edes kaikkea. Kaikkein pahin ei vielä edes ole julkisuudessa.""

En jankkaa kanssasi asioista, joita et ymmärrä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #376

Ei Torniaisen pahuudessa ole mitään maagista. Se on banaalia, kuten kaikkien natsien pahuus. Lue vaikka Arendtin analyysi Eichmannin oikeudenkäynnistä.

Mikään sitaateistasi ei ollut minun kirjoittamani. Vastaan vain omista sanoistani.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #375

Näet vihaa toisissa ja haluat kaikkien tietävän, että vihaaminen on väärin ja silti itse kirjoitat vihassa ja hyväksyt vihaamisen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #377

Olen ihan rauhallinen, kiitos vain kysymästä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #370

Oikkonen erottaa jonkinlaisen "joukkosielun" pahuuden lähteeksi erotukseksi yksilöiden ominaisuuksista ja tarkoituksista. Ihminen lienee perimmältään laumaeläin ja silloin lauman mukana tykätään tiivistää tyhmyyttä mutta jälkeenpäin se en kuitenkaan ollut minä vaan ne muut laumassa.

Noinkin mutta itse olisin taipuvainen näkemään joukkotyhmistymisen ja -taantumisen taustalla joidenkin pyrkimyksen käyttää lajitovereita hyväkseen usuttamalla meitä haluamiinsa suuntiin toisten lajitovereiden kimppuun. Niinpä ensimmäinen valaistuminen jota ihmistovereilta odotan on kyky nähdä miten meitä käytetään hyväksi.

Entä olisiko joukkotyhmistymisen lisäksi mahdollisuus joukkohyveellistymiseen? Onko taantuminen ainut mahdollisuus joukkoistumisessa?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #380

Le Bon, joka käytti termiä "joukkosielu", kirjoitti aika aristokraattisesti, ja hänen käsityksensä massoista oli yksiselitteisen väheksyvä, tai, sanotaanko, halveksiva. Massat riehaantuessaan edustivat alitajunnan tuhovoimia -- jokin vulgaari freudilainen kuvio Le Bonilla siinä on.

Freudin "Joukkopsykologia ja egoanalyysi" on kesken jäänyt tutkielma juuri niistä teemoista, jotka tämänkin keskustelun kannalta olisivat sopivaa raamitusta.

Arendtia, johon olen ahkerasti viittaillut, on luettava nimenomaan "durkheimilaisissa" kannattimissa. Taantuma, yhteisövoimat, yhteisöominaisuudet ja yhteisöilmiöt aukeavat vain siltä pohjalta.

Joukkotyhmistyminen on sitä että kollektiivivoimat ottavat vallan ja esimerkiksi yksilöllinen "tahto" ja päämäärärationaalinen järki katoavat kuvasta. Ehkä dramatisoitavin esimerkki on natsien Wannseen konferenssi, jossa "tehtiin" päätös juutalaiskysymyksen lopullisesta ratkaisusta -- vaikka tosiasiassa kaikki tapahtui ikään kuin passiivissa, kaikkien ollessa siinä käsityksessä että päätös on jossain korkealla tasolla jo tehty.

Kollektiivivoimat ovat vaikeasti kuvattavissa, koska kaikki käsitteemme ovat kehittyneet kuvaamaan tietoista toimintaamme. Sen verbit tai attribuutit eivät kuitenkaan asetu joukkomittaisen taantuman päälle kuvaamaan sitä mitä siinä tapahtuu. (Esimerkiksi Arendtin käyttämä attribuutti pahuuden arkipäiväistymisestä, "banaalius".)

Sitä mahdollisuutta ei siis ole, että yksilölliseen eriytymiseen liittyvät kehitykselliset "hyveet" toteutuisivat taantuman mekanismeilla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #381

Oikkonen siis huomasi lainausmerkittämääni joukkosielu-termiin liittämäni hienoisen ironian. Käytinhän sitä hieman leikillisesti kuvaamaan joukon kollektiivista tahtoa jolla kuitenkin on jossakin asettajansa ja hyväksikäyttäjänsä (vrt. Wannsee-esimerkki).

Onko kollektiivin voimien kuvaaminen vaikeaa koska valtajulkisuudessamme erityisesti korostetaan yksilöllisyyttä jopa niin pitkälle, että siitä on saatu joukkojen yhteinen sukupolvikokemus? Siis me luulelle olevamme yksilöitä kun käyttäydymme laumana toisten samanlaisen yksilöllisyyden huumassa olevien kanssa. Aiemmin n.s. vanha kansa sanoi yksinkertaisesti tyhmyyden tiivistyvän joukossa. Pitäisikö käyttäytymistämme mallinnettaessa palata enemmän biologian puolelle, melkeinpä Desmond Morrisin hengessä?

Oikkonen vei minulta saa'asti yltiöpositivistisen ajatukseni joukkohyvyyden mahdollisuudesta. Jotenkin sitä aavistelinkin kyynisempinä hetkinäni mutta halusin sitä kuitenkin toivoa. Nyt pitää siis olla yksin hyvis.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #160

"Ei se ole yhdentekevää, koska kansallissosialismin koko sisältö on silkkaa väkivaltaa."

Niin on Pentti Linkolankin ajatukset silkkaa väkivaltaa ihmisiä kohtaan, mutta ei häntä, eikä hänen ajatuksia kannata kieltää. Sitten kun hän tai joku hänen ajatuksiin vedoten tekee väkivaltaa, niin se väkivallan tekijä pitää toki tuomita ja mahdollisesti eristää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #191

Linkolan ajatuksissa onkin tiettyjä yhtäläisyyksiä kansallissosialismin aatteiden kanssa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #203

Pitäisikö siis hänenkin ajatukset kieltää väkivaltaisina? Mitä kaikkea ylipäätänsä kieltäisitte?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #217

Tässä on nyt sellainen ero, että Linkola on ajattelija, natsit taas toiminnan miehiä. Väkivallan käyttö on aina väärin.

Marko Parkkola

Ei kiinnosta pätkääkään SVL vai PVL vai mikä se nimi tällä viikolla onkaan.

Sen sijaan järjestön kieltäminen kuulostaa oudolta. Käsittääkseni he eivät ole edes yhdistysrekisterissä, joten kieltämisellä ei olisi mitään merkitystä. Ainoastaan saisivat marttyyrinviitan harteilleen. Eivät he lopeta toimintaansa moiseen, vaan päinvastoin voivat saada lisää kannatusta. Kaikki kiellettyhän houkuttaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei ole syytäkään olla kiinnostunut kyseisestä järjestöstä.

Poliisihallitus on nostanut kanteen liikkeen kieltämiseksi Suomessa, vai liike olekaan rekisteröitynyt yhdistykseksi. Suomen laki mahdoliistaa liikkeen kieltämisen mm,. useiden väkivallantekojen takia. Liike on uhka kansalaisten turvallisuudelle.

Marko Parkkola

Mutta ajattele minkälaisen kaltevan pinnan tämä muodostaa. Järjestö ei ole edes yhdistys, joten ainut keino valvoa kieltoa olisi puuttua perustuslailliseen kokoontumisvapauteen. Tämä johtaisi poliisin mielivaltaan kieltää henkilöitä liikkumasta porukassa.

Jos johdetaan ajatuskulkua eteenpäin, seuraavana olisi vuorossa jatkuva televalvonta, rahaliikkeen valvonta ja lopulta fyysinen valvonta.

Jonka jälkeen onkin sitten helpompi alkaa kieltämään myös muita järjestöjä ja yhdistyksiä. Poliisi on jo politisoitu, joten poliittinen vaino tulisi seuraavaksi.

Aika perustavanlaatuisten asioiden äärellä olemme nyt. Valitettavasti Suomesta puuttuu vieläkin perustuslakituomioistuin, joka voisi pohtia tätä(kin) asiaa hieman syvällisemmin, kuin Tampereen käräjäoikeus.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #116

Vastarintaliikkeen kieltäminryhen antaisi kuitenkin selvän viestin ryhmän jäsenille ja ryhmää fanittaville siitä, ettei se ole yhteiskunnan normiston mukainen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #116

Jos SVL kielletään ne eivät voi pitää nettisivuja, kerätä jäsenmaksuja, seistä torilla lippuineen uusia uhreja metsästäen, kiinnittää tarrojaan, myydä tuotteitaan jms. Aivan yksinkertaista. Ovat samalla viivalla kuin esim minä. Minä en kuulu mihinkään poliittiseen järjestöön eikä minua sen takia kytätä.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #137

Kerropa kuinka nuo kaikki estetään. Itse keksin välittömästi keinot kuinka estot kierretään.

Tämä tässä minulla on pointtina. Ei ole mitään tapaa estää tällaisten järjestöjen toimintaa, paitsi seuraamalla 24/7 ja kopittamalla kaikki. Se taas rikkoisi useita ihmisoikeussopimuksen kohtia ja perustuslakia.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala Vastaus kommenttiin #137

Tuo kieltäminen ja sen seuraaminen on vain hukkaan heitettyjä resursseja. Vaihdetaan vain nimi ja jatketaan. Jos kieltämisellä olisi oikeasti merkitystä, OK.

Tom Sundberg

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Älä pelkää. Väkivaltainen uusnatsijärjestö ei saa marttyyrinviittaa harteilleen millään ilveellä.

Marko Parkkola

Kyllä maailmasta aina löytyy sen verran hörhöä porukkaa, että liittyvät tällaisiin järjestöihin ihan vain -ttuillakseen valtiolle. Anarkistit ovat yksi tällainen ryhmä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #117

Onneksi hörhökin voi kypsyä, kuten Henrik Holapan tapaus osoittaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #117

Varmasti juuri tällaisia hörhöjä riittää, poliittisen kentän molemmille laidoille. Heilläkin voi tosin olla monenlaisia motiiveja.

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset