plukkala

Saksan AfD-politiikotkin osaavat

Saarbrückenin syyttäjänvirasto tutkii saarlantilaisen AfD-politiikon somekirjoittelua. Häntä epäillään kansan kiihottamisesta ihmisryhmää vastaan. Syynä tähän on Jeanette Ihmen facebook-päivitys. Sen mukaan olisi "paras upottaa kaikki ihmissalakuljettajien veneet sisältöineen". Ihme vahvisti, että hän tarkoitti tätä todella. Hän ei halua auttaa näitä salakuljettajia, eikä heidän "kädellisiä" asiakkaitakaan.

http://www.bild.de/politik/inland/alternative-fuer-deutschland/afd-polit...

Toisaalta tämähän ei ole AfD:n riveissä mitään uutta. Essenin puoluekokouksen 2015 jälkeen professorien jätettyä puolueen, ovat sen julkitulotkin muuttuneet. Tammikuussa 2016 puolueen puheenjohtaja Frauke Petry ilmoiti, että hätätilanteessa Saksan armeija voisi ampua pakolaisia maan rajoille. Silloinen varapuheenjohtaja Beatrix von Storch vahvisti viestiä vielä sanomalla, että myös pakolaisten lapsetkin voisi ampua.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210959-afdn-kovaa-kielenkayttoa-s...

Tämän Ihmen kannanoton ajankohta on varsin mielenkiintoinen. Liittopäivävaaleihin on aikaa vain kuusi viikkoa?  Uskooko hän, että tällä hän saisi AfD:n viime kuukausina voimakkaasti laskeneen kannatuksen jälleen nousuun?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ihmen facebook-päivitys Välimeren ylittämistä yrittävien pakolaisten vertaaminen kädellisiin on suora vertaus kädellisiin eläimiin?

Niko Sillanpää

"jotka käyttäytyvät täällä kuin apinat" eli käyttäytymistä verrataan. Ihmen politiikka on tietty äärimmäinen varsinkin, kun se selvästikin on hänelle keino muiden joukossa eikä viimeinen keino, mutta mikä on se erityissuojelua nauttiva kansanryhmä, jota vastaan kiihotetaan? Päivityksessä nimittäin puhutaan "salakuljettajista ja heidän asiakaskunnastaan".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin hän kirjoittaakin, sitä toki en kiellä. Mutta siitä vaan upottamaan? Sitä, ketä vastaan kiihoteaan, voisit hetken itsekin pohtia?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suomessa ei ampuma-asetta saa käyttää väkijoukon hajottamiseksi, ellei käytetä kaasu- tai muita vastaavia panoksia ja niitäkin vain annettujen määräysten mukaisesti. Ihmisiä täynnä olevien veneiden upottamisesta Suomen laki tuskin suoraan sanoo mitään?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos näistä kommenteista kysyy milipiteitä persuilta, niin tuskinpa he niissä mitään pahaa näkevät, Halla-Ahonkin mielestä pakolaisten pelastaminen merestä on turhaa, ja pitäisi kieltää.

Tässäkin on hyvä yhteistyöpuolue persuille ruotsidemokraattien lisäksi, ajatukset ovat niin yhteneväisiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä Jeanette Ihme pani kyllä Halla-ahoakin paremmaksi. Halla-ahon mielestä pelastaminen on turhaa, mutta Ihme upottaisi ne sisältöineen ja matkustajineen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

AfD:n kellokkaat mainostivat aikoinaan itseään järkevänä ja sivistyneenä oikeistolaisena vaihtoehtona Saksalle. Tämän tälläisen jälkeen heidät erottaa ääliöoikeistosta vain, että heillä on puvut ja jakut kun toisilla on hupparit ja maihinnousukengät.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

AfD olikin Essenin vuoden 2015 puoluekokoukseen saakka ns. professorien puolue. Puolueen perustivat useat lähinnä taloustieteen professorit Hampurin yliopiston professori Bernd Lucken johdolla. Puolueeen pääagenda oli euron vastustaminen.

Essenin puoluekokouksessa muukalaisvihamieliset äärioikeistolaiset kaappasivat puolueen. Tämän jälkeen professorit jättivät puolueen. Viime aikoina AfD on ollut Saksassa otsikoissa pääasiassa sisäisten riitojensa takia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset