plukkala

Halla-aho, Perussuomalaiset, Turun terrori-isku

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho jakoi Turun terrori-iskun jälkeen facebookissa MV-lehden juttua, jonka mukaan Turun puukotusuhreja auttanut afgaani ei olisikaan auttanut iskun uhreja, toisin kuin Turun Sanomissa väitetään. Tämä laukaisi vihapostien tulvan toimittaja Rebekka Härköselle, joka jutun Turun Sanomiin oli kirjoittnut. Poliisi tutkii asiaa.

Tästä Iltalehden jutusta voi jokainen tehdä omat johtopäätöksensä Jussi Halla-ahon ja myös Perussuomalaisten "uudesta" linjasta.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708212200340214_u0.shtml?utm_campaign...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (319 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Myöhemmin Halla-aho poisti päivityksensä facebookista, mutta jatkoi juttua kuitenkin tänään.

Käyttäjän JukkaLaitinen kuva
Jukka Laitinen

Monestiko omissa tai muuten tshän tekstiin liittyvissä kommenteissa tuomitaan / paheksutaan viattomiiin sivullisiin kohdistuneet toimet? Joku saattaisi vetää yhteen: Halla-Ahon toimia tuomitaan --- pukottajan ei?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jos pitää tuomita jotain, mikä on ilmiselvästi tuomittavaa, olisi sitä kaikki palstatila täynnä. Ruvetaan sitten kaikki tuomitsemaan puukottaja, jos joku ryhtyy häntä puolustelemaan - toistaiseksi en ole nähnyt tarvetta.

Mutta jos nyt varoiksi: Tuomitsen ilman muuta tämän puukotuksen sellaisena törppöytenä, jota ei maailmassa tarvitsisi olla yhtään. Tuomitsen samalla kaikki muutkin puukotukset, pidä mielessä, niin minun ei tarvitse jatkossa erikseen tuomiskella.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Sen tarkistaminen, miten asiat oikeasti menivät, on tiedotusvälineiden tehtävä, Halla-aho sanoo."

Perussuomalaisten logiikkaa tiivistyy tuossa: tiedotusvälineiden vastuulla on faktantarkistus ja kun ne ovat tarkistaneet faktat (nyt siis ei puhuta MV-lehdestä), niin faktat eivät kelpaa ja syytetään valehtelusta.

Teet niin tai näin niin aina väärinpäin ja keksitään vaikka salaliittoteorioita, jos se palvele perussuomalaisten omaa ideologiaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Härkönen oli taustat tarkistanut. Halla-aho puolestaan ei, mutta häntä se ei tunnu mitenkään vaivaavan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Aika samalla linjalla tosiaan kuin Soinin taannoinen "Poliitikko saa vaalikampanjassa valehdella, on median tehtävä paljastaa se".

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

TS:n toimittaja Rebekka Härkönen tehtailee nyt rikosilmoituksia. Ikäänkuin Suomen poliisivoimilla ei juuri nyt olisi tärkeämpää tutkittavaa, kuin toimittajan loukattu ego.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voisit itse hetkeksi asettua vihakampanjan kohteeksi joutuneen sijaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jos kynä on miekkaakin terävämpi, niin juuri toimittajan pitäisi osata käyttää sitä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #72

Härkönen on käyttänyt kynäänsä hyvin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #74

Harri luultavasti tarkoittaa että nämä vihakampanjat ovat osa "normaalia" persutoimintaa nyt ja aina.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #90

Tarkoitusperistään en tiedä? Ehkä?

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #90

Salakari luultavasti taas tarkoittaa,että viha perusSuomalaisia kohtaan,ns.valta medioissa/YLE ,on sallittua sekä "normaalia" perustoimintaa nyt ja aina.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kysymys ei ole toimittajan egosta vaan hyökkäyksestä tiedotusvälinettä ja sananvapautta vastaan. Halla-aho osoitti ulostulollaan, että tohtorismieskin voi olla sivistymätön.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Halla-aho ajaa ainoastaan omaa agendaansa. Siitä hän on puheenjohtajana myös tekemässä perussuomalaisen agendan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #14

Ehkäpä tämä Halla-ahon käyttäytyminen antaa osviittaa tulevasta. Huhtasaari kantaa"porkkanaa" ja hännystelijät seuraavat kiihkeästi haukahdellen perässä. Mestari käyttää taustalla ja tarvittaessa sanan säilää vahvistaen hurmostilaa. Strategian onnistuminen todetaan seuraavissa vaaleissa. Miten pitkälle kahtiajakautumisen lietsominen sitten kantaa - jää nähtäväksi. Nythän tässä on kovaa vauhtia käymässä niin, että keskusteluista on tulossa jäsenten (kantasuomalaisten) välinen. Kotimaiset globalistit/EU-myönteiset vs. kotimaiset ihmiskriittiset nationalistit.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Uskon juuri näin tapahtuvan. Halla-aho haluaa toimillaan jakaa Suomen kansan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #298

Iltalehdellä on kyllä uutisia tästäkin asiasta, vaikka Laitinen yrittääkin vaihtaa puheenaihetta:

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708222200341912...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #298

Poliisi leikkaa tehokkaasti siivet kaiken maailman huhuilta, joita on syntynyt Turun tapahtumien johdosta. Poliisi tekee vain työtään. Hyvä näin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #298

Toki toisetkin poliitikot kuin Halla-aho, vaikka eivät puoluejohtajia olekaan, voisivat miettiä kahdesti ennen kuin levittävät ihan mitä tahansa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"Poliisi on ilmoittanut Härköselle tutkivansa vihakampanjan, halusi Härkönen sitä tai ei. Hän on pyytänyt poliisia suojelemaan haastateltavaansa. STT:n tiedossa ei ole, että Halla-ahon toimia tutkittaisiin asiassa. Halla-aho ei kehottanut ketään mihinkään toimiin päivityksessään."
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708212200340214...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kiitos kommentistasi. Halla-ahon toimista jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä.

Käyttäjän amgs kuva

Moni Halla-ahon seuraaja suuttui, kun Turun Sanomien toimittaja Rebekka Härkönen oikaisi Halla-ahon tarjoamia "tietoja". Härkkönen teki työnsä toimittajana. Sen sijaan Halla-ahon seuraajat voisivat miettiä millaisia kustannuksia he aiheuttavat omilla vihapuheilla. Toimittajalla on oikeus elää rauhassa ja tehdä työnsä rauhassa. Halla-aho päätti uskoa roskaan. Jos jakelee roskaa totuutena, silloin itse on roskaan leivittäjä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tänään hän jatkoi eilistä päivitystään. Sen mukaan ei ole "viisasta" käyttää "latautuneen MV-lehden" aineistoa lähteenä.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Halla-aho voi tietysti saivarrella, ettei hän ole vastuussa muiden ihmisten tekemisestä. Näin periaatteessa onkin. On silti hyvä kysymys haluaako hän Suomeen sellaisen kulttuurin kuin vaikka Turkissa tai Venäjällä, jossa toimittajien vainoaminen on arkipäiväistä. Vaikuttaa siltä että haluaa. Siihen hän voi myös itse toiminnallaan vaikuttaa, sillä hän ei ole kuka tahansa jantteri vaan tunnettu poliitikko ja vieläpä puolueensa puheenjohtaja. Olisi ainakin suoraselkäistä sanoa selväsanaisesti julki näkemyksensä, se että toimittajia voi aika vapaasti painostaa (kukin tahollaan siitä vastuun ottaen, mitä se ikinä tarkoittaakaan) ja ahdistella verkossa, ainakin jos toimittaja on tehnyt "väärästä" aiheeesta vääränlaisen jutun tai muuta vastaavaa. Ironista vielä on, että faktantarkistus on Halla-ahon mielestä lehtien työtä, mutta tuota työtä on ihan jees häiritä jos jutun aihe tai tulokulma ei satu Halla-ahoa miellyttämään. Ymmärrän kyllä sen, että persut eivät kauheasti fanita edesmenneen Neuvostoliiton meininkiä, mutta olen nyt vähän hämmentynyt kun tässä kohtaa se näyttääkin jokseenkin kelpaavan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #228

Halla-ahon kommentti siitä, ettei hänen tarvitse tarkastaa faktoja, jos hän lainaa jotakin julkaisua. Halla-ahon mielestä se on median tehtävä. Varsin naurettavaa. Erityisesti, kun hän käyttää lähteenään juurikin MV-julkaisua?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #228

228. Aivan oikein. Halla-ahon viesti on että on valinnut Putinin leirin missä hyökätään liberaalin demokratian mediatoimijoita vastaan ja liberaalia demokratiaa tukevat kansalaisjärjestöt mustamaalataan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Paskapuhetta. Poliisi nimenomaan ilmoitti, että asia tutkitaan, haluaa toimittaja tai ei.

Antero Pönni

Nyt herra Rautiainen puhuu täyttä lööperiä, tai sitten ei tiedä miten asia oikein on!
Härkönen ei tehnyt rikosilmoitusta, eikä pyytänyt poliisia tutkimaan vihaposteja.
Turun poliisilaitoksen rikospuolen ylikomissario ilmoitti, että poliisi itse ottaa tutkinnan alle toimittaja Härköselle lähetetyt vihapostit!
Joten eikohän sovita Harri Rautiainen että jatkossa selvität ensin faktat, ennenkun annat näppäimistön laulaa!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Härkönen ei tehnyt rikosilmoitusta, eikä pyytänyt poliisia tutkimaan vihaposteja.

Miten poliisi sai tietää Härköselle lähetetyistä henk.koht. vihapostiviesteistä? Ei mitenkään muuten ellei Härkönen kertonut niistä poliisille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #180

Ja vaikka olisiki kertonut, mitä siotten? Tutkintapyyntöä hän ei tehnhyt. Poliisi otti itse asian tutkittavakseen. Ilmoituksen viesteistä on toki voinut tehdä myös TS-toimitus.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #182

Ja vaikka olisiki kertonut, mitä siotten?

Kuvaton nimimerkki "Antero Pönni" väittää päinvastaista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #187

Kerro ihmessä, mitä tämä "Antero Pönni" väittää?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #189
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #187

Enpä jaksa kaikkien kommentoijien nimiä aina muistaa. Sori siitä. Pönnihän kertoi, että poliisi otti itse asian tutkittavakseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Muistutan siitä kommentoija Pönniä, että US-puheenvuorossa esiinnytään aina oman nimen ja tunnistettavan valokuvan kera.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Taisit lukea väärin. Poliisi sanoo tutkivansa vaikkei toimittaja edes nostaisi rikosilmoitusta.

Ja ei. Suomen poliisilaitoksella on tehtävä ja siihen sisältyy kansalaisten tekemien rikosilmoitusten tutkiminen. Voit ihan iteksesi miettiä onko tappouhkauksien saaminen 'loukkaavaa', rikollista se sen sijaan on riippumatta mihin lopputulokseen päädyt.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Persut ovat näköjään kunnostautuneet irtopisteiden keräämisessä.

Kansanedustaja jakoi Turun iskun jälkeen uutista "miekkamiehet jahtasivat ihmisiä kadulla"

https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ps%20turku-69081

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Valitettasti jotkut haluaa nähdä asiat totuudesta poikkeavalla tavalla. Varsinkin, kun eilen illalla jo suhteellisen tarkkaan tiedettiin tapahtumien kulku.

Nämä henkilöt luottavat ilmeisesti ainoastaan MV-lehteen?

Käyttäjän JukkaLaitinen kuva
Jukka Laitinen

Kyllä tätä järkyttäväksi nimettyä videota jakoi niin kutsuttu hyvä lehdistö - Erkon ja Alman sanomat, jommasta kummasta sen ensimmäisen kerran näin. En perussuomalaisten aviisista, koska niillä sivuilla en ole vielä käynytkään.

Tekstissä ihmeteltiin siinä olevaa tapahtumaa. Siis perussuomalaisten toimestako? Miten päässet tekemään valeuutista toisen leirin sivustolle?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmasti Turun tapahtumista lähes kaikki aviisit ovat julkaiseet kuvia ja videoita. Media on tehnyt työtään kertoessaan tapahtumista. Sekin on normaalia, että tapahtumia on järkyttyneinä ihmetelty.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tympeetä tälläinen toimittajiin kihdistuvat vihapostit jne..

Mutta kun luin tuon MV-lehden jutun, tajusin jotenkin asian ytimen.. Media on nostanut ulkomaalaisia henkilöitä kokoajan auttajan rooliin, ja sankariksi ynm.. Enkä ole missään/mistään lukenut kuinka Suomalainen (Matti meikäläinen) olisi auttanut.. Veiläpä kun Suomalainen (kuvan perusteella) Ja MV-lehden mukaan oli oikeistolainen?:. Miksei Media voinut kertoa uutisissa, kuinka Suomalainen (Matti Meikäläinen) Ja Ulkomaalaistaustainen (Akhbul arabi) auttoivat puukotuksen uhreja...
(Nimet ovat muutettuina)

Tälläinen ei ylistäisi tietyttyä kansan ryhmää, ei toisi vastakkain asettelua.. Ei Väitteitä suosimisesta, jne..

Ja mikä pahinta! Media krijoittaa vieläpä että Suomalaiset olisivat vain kuvanneet ja seisoneet tumpit suorana ihmetellen asiaa.. Kun pakolaiset heti rientävät auttamaan..

(Voin olla myös väärässä, näissä asioissa.. Mutta omiin silmiin ei ainakaan ole osunu yhdenkään Suomalais auttajan nimi... En ole kaikkia artikkeleita lukenut mutta monia)

Mutta joo.. Tympeää käytöstä Oikeistolta ja Halla-Aholta Vaikka väitteet pitäisivät kutinsa.. Hän saattoi auttaa myös, mutta niin teki Suomalaisetkin!

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Rebekka Härkönen (TS toimittaja) kertoi suomalaisen auttajan kieltäytyneen haastattelusta. Afgaaninuorukainen omassa haastattelussaan kertoi myös muiden auttaneen uhreja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Juuri näin. Myös muut lehdet ovat kertoneet suomalaisista auttajista muiden ohessa.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Uskokoon ken tahtoo. Juttu on tehty juuri siitä syystä, että halutaan valkopestä asioita. Nyt ne auttamiskuvat julki tai en usko.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #110

Voi ei. Luetko ainoastaan MV-hehteä? Kuvia auttajista on ollut esillä vaiia kuinka paljon.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #123

(Voin olla myös väärässä, näissä asioissa.. Mutta omiin silmiin ei ainakaan ole osunu yhdenkään Suomalais auttajan nimi... En ole kaikkia artikkeleita lukenut asiasta, mutta monia olen. Ja harvoissa on/oli että olisi Suomalaiset auttamassa varsinkaan mitä tuli tilanteen ensimmäisenä päivänä)

Mutta Voin olla väärässä! Mutta nyt kannattaa myös toimittajien olla valppaana miten ulkomaalaisia nostetaan jalustalle.. Ihmiset ovat nyt räjähdysherkää..

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #142

En itsekään ole nähnyt juttuja suomalaisten auttajien nimistä. Mutta useasta julkaisusta olen lukenut, että heitä oli.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #142

Yhden suomalaisauttajan haastattelun jostain luin. Nimenomaan halusi esiintyä niin, ettei kuvastakaan tunnistaisi.

Kukapa tuolla julkisuuteen haluasikaan. Jos sanoo jotain väärää joutuu rajakkien vihakampanjan kohteeksi ja jos ei niin kosiskellaan saman porukan maskotiksi ja siitä kieltäytyminen johtaa ihan samaan vihakampanjaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #110

"nyt ne auttamiskuvat julki"

On lähtökohtaisesti aika käsittämätöntä, että tuossa tilanteessa joku pakenemisen tai auttamisen sijaan kuvasi. Saati, että koko tilanne olisi dokumentoitu kokonaisuudessaan.

Itseasiassa hävettää kaikkien niiden puolesta, jotka tarttuivat kameraan sen sijasta, että olisivat tarttuneet toimeen.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Miksi valtamedia tuo esiin ulkolaiset auttajat, mutta vaikenee suomalaisista auttajista ? Eikö tämä ole se kysymys, mitä Halla-aho pohtii ?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Juuri tuo on asian ydin Perttu!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Halla-ahon tapa oli kieltää maahanmuuttajien antama apu? Tapa sekin. Kyllä median uutisissa on tuotu esiin myös suomalaisia auttajia.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Valehtelu ei ole "pohtimista", vaan valehtelua.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

" Miksi valtamedia tuo esiin ulkolaiset auttajat, mutta vaikenee suomalaisista auttajista ? Eikö tämä ole se kysymys, mitä Halla-aho pohtii ? "
...................

Tuoko on ainoa asia mikä Halla-Ahoa koko murhenäytelmässä vaivaa?

Kertoo kyllä kaiken olennaisen miehestä.

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine

Onhan noita tuotu esiin, mutta kaikki eivät halua tulla esiin, koska epäilevät joutuvansa osaksi äärioikeiston propagandaa. Sellainen julkisuus ei ole hyväksi.

Se natsipaitaan pukeutunutkaan ei tule julkisuuteen. Olen kuullut väitteen, että se MV-lehden kuva ei edes olisi Turusta vaan jostain muualta. En tiedä onko väite totta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

MV:n muunneltua totuutta:

Härkönen kommentoi myöhemmin Facebookissa, että MV-lehden käyttämät valokuvat ovat toisesta tilanteesta. Afganistanilaismies auttoi jutun mukaan puukottajan toiseksi viimeistä uhria, kun taas kuvassa näkyy viimeinen uhri.

ja

HALLA-AHO on sittemmin poistanut Facebook-kirjoituksensa, jossa hän epäili Turun Sanomien toiminnan eettisyyttä.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005334737.html

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #249

Kun H-a'n koko poliittinen ura on luotu kapinafoorumeilla on hän menettänyt sen luontaisen herkkyyden joka saa ihmisen huomaamaan kuvamateriaalin ala-arvoisen luonteen. Kulttiasema joukkioissa missä läntisen maailman naistoimittajat ovat ykkösvihakohde ei ole myöskään omiaan kehittämään tuota herkkyyttä.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Kuvat kertovat, että kaksi suomalaismiestä auttavat puukotuksen uhria, afgaanimies seisoo tumput suorina vieressä. Ellei joku osoita, että kuva on väärennös, olisi kohtuullista toimittajilta kirjoittaa että sekä suomalaiset että maahanmuuttaja auttoivat uhria.
Asia on vaan siten omituinen, että toimittajat peräsivät presidentti Niinistöltä haastattelussa kannanottoa siitä, että vain ulkomaalaisennäköiset auttoivat ja suomalaiset seisoivat tumput suorina. Niinistö torjui väitteen ja sanoi, että siellä oli myös suomalaisia auttamassa. Tämä haastattelun osa oli poistettu kaikista TV -uutisista.
Minua ei erityisemmin kiinnosta mitä Halla-aho ja MV -lehti sanovat, mutta sen olen huomannut, että valtamedia ajaa omaa agendaansa, jossa totuus ei ole tärkein ellei se sovi agendanmukaiseen tarinaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuvasta on varmaan helppo nähdä, että valkoihoinen afgaani ei ole suomalainen?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"valtamedia ajaa omaa agendaansa,"
...................

Kun tätä "valtamedia" demonisointia jaksetaan jauhaa niin voisiko joku kertoa kuka tämän nk. "Valtamedian" omistaa?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Noloa toimintaa europarlamentikolta, mutta ihan normaalia persujen uudelta puheenjohtajalta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Totta. Tämän tyyppinen toiminta ei ole Halla-aholle mitään uutta. Nyt hän kuitenkin toiminnallaan vaikuttaa perussuomalaiseen linjaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Persujen uuden pj:n tapa toimia on siis jakaa putinrahoitteisen valemedian juttuja totuutena. "En yleensä jaa näitä mutta nyt..."
Ja sitten kun seuraajansa reagoivat vihakamppiksella, se ei ole mitenkään Halla-ahon vika.

Saatanan vastenmielistä touhua, anteeksi voimasana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toivottavasti Halla-aho näkee nyt astuneensa harhaan?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #28

Mahtoiko astua?
Veikkaan että kannattajakunta kiittelee.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Saattaahan MV-lehti olla nykyään myös Perussuomalaisten hillopurkilla, kun oikein puolueen puheenjohtaja luottaa siihen enemmän kuin mihinkään muuhun mediaan.

Rahahuolet ovat nyt vain ikävä muisto.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Pekka, Halla-aho, tai kukaan muukaan ei tuonut esiin toimittajan nimeä, eikä jutussa mainittu jutun tehneen toimittajan nimeä. Hän itse kertoi tviitissään itseensä kohdistuneesta vainosta.

Hyvä, että totuus tutkitaan, tulee Härkösen (mahdolliset) horinat ilmi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vihakampanja kohdistui juuri Rebekka Härköseen. Reino, olisiko hänen mielestäsi pitänyt vaieta asiasta?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Pekka, kukaan ei maininnut hänen nimeään, ei edes hän itse, kunnes halusi uhriutua ja alkoi valittaa.

Lue edes tasapuolisuuden vuoksi myös tämä juttu:

http://mvlehti.net/2017/08/21/suvakit-mobiloivat-h...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

vaikka ei hänen nimeään missään mainittukaan, hän joutui vihakampanjan kohteeksi. Lehdet yleensä juttujensa yhteydessä mainitsevat kirjoittajan nimen. Kysyn uudestaan, olisiko hänen mielestäsi pitänyt vaieta kohtaamastaan vihakampanjasta?

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #25

Sana kampanja viittaa jonkin tahon järjestämään ja suunnittelemaan toiminntaan, jonka perusteella toiset toteuttavat suunnitelman, toimivat.

Vihaisuudesta on merkkejä, mutta onko kampanjasta? Onko tässäkin yhteydessä - tarkoitushakuisesti tai ei - hutkittu ennen kuin on tutkittu?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Sitä varmaan sitäkään et pysty sanomaan? Ei poliisi ota olemattomia juttuja tutkittavikseen.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #50

"Sitä varmaan sitäkään et pysty sanomaan? Ei poliisi ota olemattomia juttuja tutkittavikseen.

Pekka sinä kuitenkin näköjään jo pystyt, vaikka poliisi tässä vaiheessa vasta tutkii?

Onko poliisi itse puhunut kampanjasta vai onko media vetänyt omat johtopäätöksensä - tarkoitushakuisesti tai ei?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #58

Poliisi tutkii asiaa. Se on Suomessa normaali menettely. Ensin tutkitaan, sitten vasta hutkitaan.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #76

Pekan syytä seuraavalla kerralla siis olla tarkempana, ettei lähde hutkimaan ennen kuin on tutkittu. Kuten nyt teit.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #88

Käsittääkseni en ole hutkinut, vaan kertonut siitä, missä nyt asian suhteen mennään.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #76
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #134

Koskee minua yhtä paljon kuin esimerkiksi Halla-ahoa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #147

Pekka, sitten sen pitäisi näkyä täällä blogissasi. Ei näy!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #155

Sinun kantasi asiasta! Sinunkin kantasi on tullut jo erittäin selväksi

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #134

Reino, tekevälle sattuu, nyt vain sattui muutoin asialliselle Pekalle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #76

Toivottavasti noin olisikin. Nyt jo muutamat poliitikot Halla-ahon lisäksi ovat alkaneet hutkia uusia vakoiluuvaltuuksia poliisille ja Supolle. Asialla ovat olleet ainakin Kaikkonen ja Häkkänen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #256

Itse kannatan uusien tiedustelulakien säätämistä kiireellisenä.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #58

Poliisihan on nimenomaan ilmoittanut tutkivansa kampanjan, halusi Härkönen sitä tai ei. Härkönen taas on enemmänkin huolissaan afgaaninuorukaisen turvallisuudesta. https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #25

Miksi hän toi sen noin julkisuuteen.. Eikö olisi ollut parempi tiedottaa Twitterissään/Facebookissa. "Lähetin tänään poliiseille rikosilmoituksen minuun kohdistuneista kunnianloukkauksista! Minua harmittaa/itkettää, ehkä jopa pelottaa, kun ihmiset syyttävät minua ja uhakailevat." Eikö noin olisi voinut kirjoittaa??

Se mitä MV-lehti alunperin kirjoitti oli aika oikein päätelty.. Turunsanomat kirjoittivat väärin.. Kuvasta näkee että on myös Suomalaisia auttamassa!

Ja Halla-Aho komppas.. Pakko jakaa että ihmiset näkevät kuka auttaa ja ketä..

Ja sitten on erikseen nämä idiootit jotka alkoivat uhkailla toimittajaa..

Eikä edes Toimittaja tahtonut korjata virhettänsä! Hän olisi senkin voinnut korjata.. Uutiseen olisi voinut lisätä että uusien tietojen perusteella, Myös Suomalaismiehet (Jopa nimi) auttoi puukotettuja.. Ja kuva siihen!

Mutta kun Ei! Kun pitää omaa agendaa ajaa loppuun asti.. Ja EI SAA OLLA VÄÄRÄSSÄ! EI SAA MYÖNTÄÄ OLEVANSA VÄÄRÄSSÄ!! Taistellaan loppuun asti!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

Reino, jaa että mv-lehti tasapuolisena lähteenä? Onkohan nyt kaikki muumit laaksossa.

MV-lehden tiedottaja: Ilja Janitskin on pidätetty

Janitskinia epäillään Suomessa useista rikoksista, kuten törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeistä kunnianloukkauksista ja tekijänoikeusrikoksista.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708042200306819...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #47

Seija, muumit ovat tanakasti laaksossa! :D

Missäpä olen kirjoitanut, että MV on tasapuolinen julkaisu?

Janitskinilla ei ole tekemistä MV: n juttujen kanssa. Häntä EPÄILLÄÄN rikoksista ja häneltä on juuri leikattu Kataloniassa vaikea suolistosyöpä. Kun hän on toipunut, Katalonian viranomaiset toimittavat hänet Suomeen.

Hän ei ole kieltäytynyt etäkuulusteluista mutta Suomen viranomaiset haluavat hänet "tutkintavankeuteen".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #56

Kts. oma kommenttisi # 24: Lue edes tasapuolisuuden vuoksi myös tämä juttu:

http://mvlehti.net/2017/08/21/suvakit-mobiloivat-h...

"Janitskinilla ei ole tekemistä MV: n juttujen kanssa."

Vai niin, muiden julkaisujen päätoimittajilla on.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #66

Seija, siinnä lukee: "tasapuolisuuden vuoksi", ei mitään mainintaa tasapuolisesta MV-lehdestä, pikemminkin päinvastoin.

Ja tietääkseni Janitskin ei kirjoita MV-lehden juttuja sillä hän on "maanpaossa" Espanjassa. Ja harvassa muussakaan lehdessä pt kirjoittaa itse, vastaa vain julkaistusta sisällöstä.

Seja, ystäväni? Mitenkäs ne sinun muumisi?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #108

Millä tavalla Janitskin vastaa lehtensä sisällöstä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #119
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #119
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #124
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #108

Tällaisesta julkaistusta Janitskin vastaa, viimeisimmästä MV-lehdestä:

Arkkiperkele Mäkinen muslimiterroristista:

http://mvlehti.net/2017/08/20/arkkiperkele-makinen...

Ja sen tasoista lehteä kehotat uutislähteenä lukemaan, # 131:

"Lukekaa sitäkin muiden ohella. Näkemyksenne monipuolistuu! :D"

Sanoisinpa että jos viittaa tietolähteenä MV-lehden uutisointiin niin muumit ovat karanneet laaksosta.

"Ja tietääkseni Janitskin ei kirjoita MV-lehden juttuja sillä hän on "maanpaossa" Espanjassa."

Oletko kuullut etätyöstä, tuskin siellä ko. julkaisun toimituksessa ketään on, jos sellaista huoneistoa onkaan. Kerro toki jos löydät jostain edes toimituksen jäseniä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #24

Toivanen ei ole koskaan lukenut sanomalehteä, joten hän ei tiedä, että artikkeleissa on toimittajan nimi. MV:n varastamista jutuista se on poistettu.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #158

Jari-Pekka, onkohan aiheellista mennä henkilökohtaisuuksiin?

Olen lukenut jo vuosikymmeniä sanomalehtiä-ilmeisesti enemmän kuin sinä..

Voit tarkistaa tästä TS: n alkuperäisestä jutusta, onko siinnä mainittu toimittajan nimeä vai ei.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #159

Halutessaan voi helpposti selvittää jokaisen sanomalehdissä julkaistun jutun toimittaja.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #161

Pekka, älä intä äläkä vääristele!

Puhe oli siitä, näkyykö toimittajan nimeä missään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #163

Usein näkyy. Ei kuitenkaan aina. Olet muuten jankuttanut tässäkin ketjussa itse mm. MV-lehden erinomaisuudesta.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #165

Pekka:
"Usein näkyy. Ei kuitenkaan aina. Olet muuten jankuttanut tässäkin ketjussa itse mm. MV-lehden erinomaisuudesta."

Alkuosasta olen samaa mieltä.

Lopun saisit perustella, en muista tehneeni. Olen kyllä suositellut teillekin sen lukemista tasapuolisuudenn nimissä. Teitä ei tosin näytä tasapuolisuus kiinnostavan.

Ja tämä on vastaus alla olevaan kommenttiisi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #170

Reino, lue kommentti nro 166. Siinä tuli ilmi, että toimittajan nimi oli mainittu ainakin digilehden tilaajille postaamassa jutussa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #163

Usein näkyy. Ei kuitenkaan aina. Olet muuten jankuttanut tässäkin ketjussa itse mm. MV-lehden erinomaisuudesta.

Muuten jostakin nämä sähköpostilla satoja vihapostauksia lähettäneet kuitenkin tiesivät jutun kirjoittajan? Ehkä se oli printtilehdessä mainittu?

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #159

Kyllä ainakin minun tilaamassani TS:n digilehdessä toimittajan nimi on jutun alussa, niinkuin luotettavassa mediassa yleensä on.
http://www.e-pages.dk/turunsanomat/2215/1/

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #166
Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #166

Arto, no hyvä. Minä en näe sitä antamassasi linkissäkään.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #171

Linkki on digilehden sivulle, jossa toimittajan nimi on heti otsikon jälkeen. Linkki saattaa olla maksumuurin taakse.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #171

Reino, se ei näy vapaasti luettavassa versiossa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #177

No niin. Kumpaan luulet MV: n jutun ja minun kommenttini perustuvan? Näetkö sinä sen?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #171

Ellei nimeä näy juttu on nähtävä toimituksellisena.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #245

Katso J-P Vuorelan kommentti alla, siinä linkki juttuun.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #159
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #193
Pasi Karvinen Vastaus kommenttiin #193

Tässä kuva toiseksi viimeisen uhrin auttajista.

https://static.ilcdn.fi/kotimaa/turku4_uusi_180817...

Viimeisen uhrin auttajista oli video mv-lehdessä ja siinä esiintyneistä auttajista toinen oli tämä henkilö http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005335001.html

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kyllähän se toimittajan nimi lukee heti siinä otsikon jälkeen. Joten ei siihen Halla-ahon vihjeen jälkeen kaksista Sherlockia tarvittu syyllisen löytämiseksi. Tyypillistä Halla-ahoa, annetaan pöntöille riittävän yksinkertainen vihje, jolloin pöntöt hoitavat likaisen työn ja herra itse voi pestä kätensä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Annatko linkin? Paperilehteen.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #172

Reino hyvä! Onko tilanne siis se, että sinulla ei ole paperilehteä itselläsi, eikä digilehden lukuoikeutta, mutta silti väität ettei jutun yhteydessä ole toimittajan nimeä? No, meitä on ainakin kaksi, jotka tietävät nimen löytyvän jutun alusta. Elet luota sanaamme, tätä on turha jatkaa...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #181

Arto hyvä, minusta ei ole tarkoituksenmukaista maksaa TS: n digiversion lukuoikeudesta tämän vuoksi. Jos nimi löytyy paperiversion jutusta, sinun lienee helppo linkittää se tänne. Eikö vaan?

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #197

Ajattelin jo lopettaa tämän turhan pyristelyn. Minulle ei tule paperilehteä, vaan digilehti. Sinä et näytä uskovan sanaamme, vaan haluat jääräpäisesti pitää kiinni luulostasi, ettei Bonnierin journalistipalkinnolla palkittu toimittaja pistä nimeään juttuihinsa. So sad!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #197

Se on jo muutaman kerran tähän ketjuun linkitettykin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #172

Luuletko yöllistä vihakampanjaa käyvien halla-aholaisten skannaavan paperilehtiä, vai mitä tämä jorina on? Juttu alkaa Rebekka Härkösen nimellä, eikä siinä mitään maksumuuria ole. En minä ainakaan ole tilaaja.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #172

Ei tässä paperilehteä tarvita. Herra on hyvä ja tutustuu:
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3622874/Puuko...

Jokainen voi sitten tehdä omat johtopäätöksensä, miten helposti toimittajan nimi on löydettävissä...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #210

Suosittelen nyt, kun itse olen jakanut linkin vasta pari kertaa tässä ketjussa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Aika huvittavaa. Riittää siis, että viha masinoidaan ilman että kohteen nimeä mainitaan(kun se on helposti kaikkien selvitettävissä), jotta kaikki syyllisyys on kiistettävissä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Halla-aho jakoi Facessa jotakin jne... Olipas tässä päivän uutinen.

Varmaan seuraavaksi oletaan raportoimaan, kuinka Halla-ahon suolisto toimii. Taitaa tämä Halla-aho olla kovin tärkeä henkilö?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Halla-aho on eduskuntapuolueen puheenjohtaja ja puolueella on melkoinen kansanedustajien joukko.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Tilanne yhteiskunnassamme on jo sen verran pahasti polarisoitunut, että kaksi selkeästi profiloitunutta osapuolta hakevat tämänkin kaltaisista hirmuteoista omat murusensa.

Ilmeisesti (= kuulemani mukaan; en ole medioita hirveästi ehtinyt seuraamaan) maahanmuuttoon äänekkäimmin ja kriittisimmin suhtautuvat ovat käyttäneet tapausta lyömäaseenaan.

Vastapuoli eli ideologisesti suvaitsevaiset ihmiset ja pitkälti rajoittamattoman maahanmuuton puolestapuhujat sekä saman tahon toimittajat puolestaan ovat ilmeisesti (= muutaman uutisjutun perusteella) hieman värittäneet laajan yleisön keskuuteen välitettävää kuvaa Turun tapauksen auttajista.

Nyt lisäksi saivat ison murun käsiinsä, kun pj. Halla-aho jakoi hyvin voimakkaasti leimautuneen, valtamediasta jyrkästi poikkeavan median uutisen.

Jakolinja on nykyisellään ehdottomasti merkittävin Suomessa esiintyvä, ja katson, että se uhkaa yhteiskuntarauhaa jo enemmän kuin mikään muu asia. Suomalaiset siis näyttävät tekevän sen ihan itse.

Olennaista kun tässä asiassa olisi vain etsiä sekä panna lopulta myös täytäntöön ne pragmaattiset sekä tarkoituksenmukaiset toimenpiteet, joilla turvapaikkaa hakevista voitaisiin seuloa henkilöt, jotka oikeasti apua ja turvaa tarvitsevat, ja palauttaa loput takaisin.

Edellinen tapahtuisi yhteisvastuullisesti kustannusten jne. osalta käytännössä niissä maissa, jotka rajan ongelmamaiden sekä alueiden kanssa jakavat. Nykyisellään Välimeren maissa. Vaihtoehtoisesti voitaisiin ottaa erikseen kriisialueilta ainoastaan naisia, lapsia, sairaita ja vanhuksia, ei terveitä miehiä, mikä ymmärtämäni mukaan ainakin Kanadassa on ollut linjauksena.

Mikäli ei nykyinen hallitus (aiemmin esitettyjen mielipiteiden vuoksi kunniantunnossaan tms. syystä johtuen) kykene tarvittaviin, edellä tarkoitettuihin toimenpiteisiin, olisi viimein aika ajatuksen poliittisesta vastuusta sisäänajamiselle myös Suomessa ja sen seurauksena naamojen vaihtumiselle johdossa.

Minkä äkkiseltään ajattelisi olevan ihan normaali käytäntö.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voit olla varma, että tämäkin tapaus vaikuttaa Suomen turvapaikkakäytäntöön jatkossa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #98

Pekka, yleisesti, huomaan tietyn piirteen kommenteistasi: helppouden.

Viestinnällisesti on toki tehokasta turvautua one-linereihin ja triviaaliuksiin kuten "voit olla varma että amatöörien korvaaminen ammattilaisilla vaikuttaa pelin tasoon."

Mutta kun sinänsä hyvin kykenevä henkilö alituiseen sortuu helppouksiin, triviaaliuksiin ja one-linereihin, herää mielessä väistämättä ajatus puhtaan propagandistisessa mielessä harjoitetusta viestinnästä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #104

Sinulla on täysi oikeus omaan mielipiteesesi.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #107

Alleviivasit tälläkin kirjoittamaani. Kovin helppoa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Häntä pelätään ja palvotaan ja päivin öinkin valvotaan,hän on suurin ja myöskin kaunehin"!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tällaisia johtajia ei luulisi kenenkään valitsevan puolueensa johtoon,

Kaikki nuo Halla-Ahon lausunnot kertovat paljon enemmä kertojasta, kuin itse aiheesta.

Aihetta voi vääristellä ja voi höpöttää siitä, että eihän hän nimeä julkaissut, mutta itse asia on se olennainen.

Kuvitteleeko ja uskooko kukaan, että minkään muun puolueen johtaja ottaisi linkiksi MV-lehden sivulla olevan jutun? Väitän, että näin ei koskaan tahtuisi.

Tämä osoittaa juuri sen, millä linjalla persut nykyään ovat, millään muulla ei ole väliä, kuin sillä, että jotenkin saadaan kaikki maahanmuuttajat huonoon valoon, ja nostettua omaa egoa kaiken yläpuolelle.

Tuo Halla-Ahon toiminta on niin ällöttävää, että ei edes oikein sanoja tuollaiselle löydy.

Sitten persut vielä ottivat presidentille nokkiinsa ,kun hieman Halla-Ahoa arvosteli, mielestäni aivan oikein hän teki ja jopa liian lievästi kohteli.

Joku vielä ihmettelee, miksi nämä siniset lähtivät persuista pois, eipä kauheasti tarvitse ihmetellä, kun puheenjohtaja on samanlainen valehtelija kuin koko MV-Lehti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kärjekäs kommentti sinulta. Kuitenkin on pakko myöntää, että olen pitkälti kanssasi samaa mieltä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Petteri, kirjoitat ssopimattomassa hengessä, olipa kyse kenestä tahansa.

Lue sinäkin tuo linkkaamani juttu, asia näyttäytyy hieman eri valossa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Reino, onko ainoa julkaisu, johon uskot, "MV-julkaisu"?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #44

"Tasapuolisuuden vuoksi" pitäisi siis lukea MV-lehteä.
No just.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #49

Kyllä, paitsi jos tyytyy pelkkään valtamedian liberaaliin uutisointilinjaan.

Mutta siihen on helppo tyytyä jos ei halua seuloa totuuden hiukkasia esiin lukemalla useampaa linjaa edustavia medioita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #73

Reino, aikamoinen epäluottamuslause Suomen poliisille.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #85

Miten saat vedettyä tähän Suomen (politisoituneen) poliisin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #101

Suomen poliisi tutkii tämän toimittaja Härköseen kohdistuneen vihakampanjan.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #109

Hyvä, että tutkii.

Vaikka minä en puhuisi "vihakampanjasta", vaan Härkösen uhriutumisesta. Ja ole myös valmis oikaisemaan puheesi täällä, jos tutkimuksen tulos onkin erilainen kuin sinun "tuomiosi", jonka julistat ilman tutkimista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #133

Tiedät, että poliisi ei tutki mitään vihakampanjaa ilman näyttöä asiasta. Kyllä Härkösellä on varmasti ollut esittää poliisille saamiensa sähköpostien tulvan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #101

Tarkoitatko politisoituneella mm. sitä että persuillakin oli 5 poliisikansanedustajaa, Reijo Hongisto, Mika Raatikainen, Tom Packalén, Veera Ruoho ja Kari Kulmala, kunnes 3 lähti.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #73

Eli pitää lukea putinrahoitteista propagandaa ja silkkaa valehtelua jotta kuva olisi totuudenmukaisempi?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #44

Ei Pekka. Onko ainut uskomasi julkaisu TS?

Minusta on vaan hyvä lukea "molempien puolien julkaisuja" tasapuolisemman näkemyksen saamiseksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #65

Mitä virkaa on Perussuomalaiset-lehdellä, jos sitä ei edes mainita toisen osapuolen / persujen julkaisuna vaan sen sijaan joku Mitä Vittua lehti - se kai sen julkaisun koko nimi on? Onko se MV persujen tukema julkaisu, vai miksi siihen viitataan?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #71

Kenenkään persun ei tarvitse kantaa vastuuta mitä vittua lehden "uutisoinnista". Tuo lehti lähteenään, niin voi väittää totena melkeinpä mitä vaan.

Käyttäjän ArsiJuhaniKristianSaarijrvi kuva
Arsi Saarijärvi Vastaus kommenttiin #71

Kulttuuriväenhän tulisi tietää, mikä on Mitä Vittua -lehti ? Se on se sellainen lehti, joka vasta kannattaa ostaa :) https://www.youtube.com/watch?v=HflpakzufaA Kaikki muut lehdet ovat samanlaisia, mutta ei Mitä Vittua -lehti. Se ei todellakaan ole samanlainen kuin muut. - VARES

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #65

Reino, älä kysy typeriä. Tiedät minun lukevan mediaa varsin laaja-alaisesti.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #79
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #103

Reino, mieti nyt vähän mitä kysyt. Moni muu lukee laillani päivittäin sekä kotimaisia että ulkomaisia julkaisuja, mutta MV-lehti ei tule uutislähteenä mieleenkään.

https://fi.wikipedia.org/wiki/MV-lehti

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #111

No ei kai se minun vikani ole?

Lukekaa sitäkin muiden ohella. Näkemyksenne monipuolistuu! :D

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #103

Mielestäsi ilmeisesti pitäisi? Itse olen asiasta kanssasi eri mieltä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #112

Pekka aloittaa bloginsa: "Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho jakoi Turun terrori-iskun jälkeen facebookissa MV-lehden juttua, ..."

Ja sitten ilmeneekin, ettei hän itse ole lukenut koko juttua!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #65

Linkkinä käytin Iltalehden juttua.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Pekka, jos hän ei olisi alkanut valittaa, kukaan ei olisi edes tiennyt viritellä mitään vihakampanjaa.

Eikä Halla-aho vainonnut häntä sillää hän ei maininnut edes toimittajan nimeä, vaan hän otti kantaa itse juttuun.

Mutta kunhan tutkitaan. Tehän täällä tosin näytätte jo löytäneen syyllisen:(

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nyt Reino, olet väärässä. Rebekka nosti asian esiin vasta jouduttuaan vihakampanjan kohteeksi.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Nyt Pekka olet väärässä. Kuinka kukaan olisi tiennyt järjestää vihakampanjaa jos hän itse ei olisi paljastanut tehneensä jutun, joka oli valheellinen.

Lue tuo linkkini ja keskustellaan sitten lisää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #42

Eli ainoa asia, joka tiesi tapahtumien oikean taustan oli Espanjassa tai ties missä julkaistu MV-lehti?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #52

Älä vääristele Pekka!

Kuka niin on väittänyt?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #68

Näytät MV-lehden uutisoimaan juttuun uskovan kuin vuoreen? Muita medioita tässä tapauksessa et pidä luotettavina?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #42

Valheellinen?Kuvissa näkyvä suomalainen on todistajana tulevassa oikeudenkäynnissä.
Keksi välillä jotain uutta.

Marko Parkkola

Pekka Lukkala löyti sitten taas oleellisen. Mitäpä sitä terrori-iskusta. Halla-aho on nyt tärkein.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja Parkkola puhuu taas kerran omiaan.

Marko Parkkola

En minä sinunkaan sanoillasi ala todellakaan puhumaan. Niin hullu en ole.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #130

Minulle riittää hyvin, että olet vain oma itsesi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Lopullinen syyllinen Turun tragedialle on löytynyt.
Case closed.

Marko Parkkola

Halla-aho ajoi puukottajan Saksasta Suomeen, Suomessa moskeijaan ja sen jälkeen Turun kaduille riehumaan. Natsismia on vastustetta, kuin Ruotsissa konsanaan!

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/lofven%20ruot...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #138

Kovin vähän komentissasi käyttämäsi linkki liittyy tähän juttuun.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #149

Linkki kertoo sen kaiken; eli mikä nyt tappaa viattomia toreilla ja turuilla ei ole islam, vaan "natsismi".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #154

Näköjään itse kullakin voi olla asioista omanlaisensa kanta?

Timo Tuovinen

hä siis jonkun jutun jakaminen tekee jakajastaan jutun kaltaisen, ootko nyt ihan tosissas

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varsinkin, jos sen jakaa eduskuntapuolueen puheenjohtajana käyttäen sitä ainoaksi autuaaksi tekevänä lähteenä?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

No niin nyt Lukkalakin laskeitui palstaröllien tasolle. Vain Jumala näkee ajassa taaksepäin ja kaikkialle, kaikkiin suuntiin yhtäaikaa, joten jos moiseen entiteettiin uskoo, niin siltä kysymään taikka sitten koittaa käyttää Luojan suomaa järkeä, joka huomaa, että presidentin tiedotustilanteessakin loistokas toimittaja yritti työntää tätä läppää presidentin suuhun, johon presidentti ei mennyt mukaan, vaan sanoi "tietojeni mukaan auttajia oli niin kantaväestönkin kuin ns. ulkomaalaistaustaisten joukossa" joten jos ulkomaalaistaustaisten joukkoa media korostaa ei se ole faktaa vaan median agendaa.

Seuraavan voi koittaa lukea ajatuksen kanssa joka ei taida kaikilta ihan onnistua.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708212200340214...

Halla-aho kertoo, että pointti oli hänen mielestään se, että suomalaisia auttajia ei nostettu esille.

- Kuten kuvastakin kävi ilmi, niin siellä on tietysti pyritty aika oman agendan mukaisesti valikoimaan niitä ihmisiä, joita nostetaan esille, ja sitten kun auttaja ei sovikaan siihen profiiliin, jota halutaan nostaa esille, niin ne vaietaan kokonaan, Halla-aho sanoo.

Turun Sanomat oli yrittänyt Härkösen mukaan saada haastattelua myös suomalaismieheltä, mutta tämä ei ollut suostunut haastatteluun. Suomalaismiestä oli tavoitellut toinen toimittaja, ei jutun tehnyt Härkönen.

- Sitä ei Turun Sanomissa kerrottu, se on ihan mahdollista. Sen Turun Sanomat olisi voinut kirjata juttuun, Halla-aho sanoo.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja siksikö Halla-ahon tapa nostaa juttu esiin käyttäen lähteenään ainoastaan MV-julkaisua? Kyllä Suomen media on kertonut myös suomalaisista uhrien auttajista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Katso Iltasanomien Mannisen nerokas kysymys ja presidentin vastaus kohdassa 12:20

https://www.youtube.com/watch?v=VQAIH1dBqgE

Presidentti Niinistö kommentoi Turun iskua klo 16 | 20.08.2017

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Parahin Pekka

Vihakampanjat ovat perseestä

Toimittajan satuilu/valehtelu on myös perseestä

Faktat pitäisi tarkistaa

P.s Anteeksi

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuitenkin Rebekka Härkönen tarkisti taustat. Yritti myös haastatella suomalaista auttajaa, mutta tämä ei suostunut. Toisin oli Halla-ahon tapauksessa. Hän ei taustoja tarkistanut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vihjaileva ja epäasiallinen kommentti 54 on esimerkki siitä minkälaiseen hyökkäilyyn toimittajia ja kansalaisjärjestöjä vastaan Halla-aho yhä syvemmin liittää itsensä. Halla-aho on Orbanin tapaan liittynyt Putin leiriin ja vahvistaa sitä.
Kommentti 54 siis jatkaa toimittaja Härkösen mustamaalaamista vasten kaikkea parempaa tietoa tai syytä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aho on valinnut Putin-Orban linjan. Liekö luvassa joku hillotolppa Duginin järjestössä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tuskinpa. Jos olisit ehtinyt tutustumaan vuosien varsilla näihin, niin tietäisit itsekin.

Halla-Aho NATO-kannattajana, mv-lehden kritisoijana jne. ei oikein sovi kuvaan..... duginlaiset haluavat Neuvostoliiton ja (Suomen kannalta vielä pahempaa) tsaarin aikaisen Venäjän rajat takaisin... MV-lehden porukoissa Molari ja viittauksia Backmaniin (yksi pahimmista Suomen syöjistä)...... Yksi viittaus mv-lehden johonkin tekstiin Halla-Aholta ei paljoa paina ottaen huomioon Halla-Ahon ja mv-lehden "tappelut" toisiaan vastaan aikaisemmin..... HA mm. viitannut mv-lehden olevan hyvin mahdollisesti venäläisrahoitteinen. Vähemmän yllättäen mv-porukat eivät pitäneet siitäkään monen muun asian lisäksi......

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja nyt hän sitten käyttää kyseistä mediaa ainoana lähteenään?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

114 Halla-aho antoi videohaastattelun vappuna Marco de Witille missä kehui MVlehteä. Halla-aho väittää tukevansa Suomen liittymistä Natoon mutta ilmoittaa samaan hengenvetoon että ei aio pistä tikkua ristiin asian eteen. Halla-aho on siis Putinin suuntaan kallellaan vaikka hieman piilottelee asiaa. Tuntien kyseisen henkilön niukan tyylin ja understatementtien viljelyn hän on suorastaan rakastunut MVlehteen. Vappuhaastattelussa hän oli kovin mairea. https://m.youtube.com/watch?v=8_pTMNmBHOs

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Lappalainen on niin kovin monta kertaa julistanut Halla-ahon putinilaisuutta, että olisi hyvä esittää joitakin todisteitakin. Pelkkä sen osoittaminen, että ei ihan joka käänteessä julista Putin-vihaansa, ei riitä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä sitä vikaa nyt etsitään kaikesta muusta kuin Halla-Ahosta, on Turun Sanomat toiminut huonosti, pointti olikin, että kantasuomalaisia ei tarpeeksi tuotu esille, ja mitähän vielä.

Ei se luulisi persuille ja kannattajille olevan niin vaikeaa ymmärtää, että kyse on siitä, mistä puoluejohtajanne hakee tietoa ja mihin viiteryhmään hänet liitetään?

MV-lehti, siis MV-lehti, ajatelkaapa nyt pikkupersut hetkisen, ennenkuin lisää puolustatte tyhmyyttä.

Olisikin melko mielenkiintoinen tämä Suomi, jos pääministeri, presidentti ja virkamiehet, aloittaisivatkin etsimään oikeaa tietoa MV-lehden pohjalta, HALOO!

Tämä osoittaa vaan sen, että Halla-Aho ei ole minkäännäköinen valtiomies, eikä hänestä dellaista voi koskaan tullakaan, hän sopii oivallisesti kaikkien nettimöyhääjien esikuvaksi, muuksi hänestä ei ole.

Jotenkin käy kuitenkin sääli, niitä muutamaa ihan järkevääkin persua, jotka puolueeseen jäivät, mutta toisaalta se on oma valinta.

Persut hallitusvaltaan? Ehkä silloin myös Janitski ministeriksi :)

Hieman väkevästi tuli tuolla ylempänä sanottua, ja taitaa jatkuakin, mutta tuntuu siltä, että oleeellinen asia unohtuu eräiltä aina välillä, nimittäin se, että tyhmiä tekoja ei tarvitse puolustella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Juuri näin. Eikö Janitskinille kerätä parasta aikaa kannattajakortteja presidentinvaaleihin?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Perussuomalaiset nyt ovat niin innoissaan etteivät tahdo nahkoissaan pysyä. Aivan kuin taivaan lahjana marokkolainen nuori mies kattoi heille pöydän jonka äärellä on kiva herkutella. Näyttää kuitenkin siltä, että puoluejohtajan ammattitaito ei ole parasta mahdollista luokkaa. Miksi sekaantua henkilökohtaisesti MV-lehden horinoihin ja riskeerata vielä olemassa oleva henkilökohtainen maineensa, kun netti on pullollaan uskonsotureita jotka tekevät tuollaisia hommia riemumielin?

Kaiken kaikkiaan Perussuomalaisilla on nyt kissanpäivät. Huomio hajonneesta puolueesta on siirtynyt puolueen ykkösagendaan samalla kun kaikenlaiset ryhmät tekevät varsinkin netissä kiihotustyötä puolueen hyväksi. Seuraavissa mielipidemittauksissa on puolueelle odotettavissa suorastaan viiltävän hyviä lukemia. Vähintä mitä Perussuomalaiset voivat kiitollisuudesta tehdä, on palkata marokkolaismiehelle kunnon puolustusasianajaja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Halla-aho omilla toimillaan on tämänkin "lahjan" tuhoamassa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Halla-aho olisi ehkä voinut tuoda asiansa esiin tyylikkäämmin, mutta se ei muuta hänen väittämäänsä: valtamedia vaikenee suomalaisista auttajista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Luetko ainoastaan MV-julkaisua?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

En lue MV-lehteä. On noloa, että Halla-ahon asemassa oleva mies siihen viittaa. Mutta kaikista nolointa on se, että tässä tapauksessa totuus näyttää löytyvän sieltä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #75

Uskon, että sinulla on jonkinlainen järjellinen perustelu väitteellesi?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Valemedia vaikenee ulkomaalaisista auttajista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Halla-ahon mielestä heitä ei olisi saanut mainita missään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, hehän seurasivat tapahtumia vierestä tumput suorina?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei kenekään kiusaaminen, leimaaminen, haukkuminen ole hyväksyttävää. Monet tekevät sellaista silti koko ajan. Vaikka Turkkarin toimittajan kanssa olisi eri mieltä voi sen yrittää kertoa ihan asiallisesti.

Mikä sitten on Halla-Ahon vastuu muiden vihapostauksista? Onko hän tai joku muu sellaisesta yleensä vastuussa. Aikana jolloin jokainen pilkku viilataan ja ymmärretään väärin, jos mahdollista, niin on varmaan vaikea olla politiikko.

En ole Halla-Ahon postauksia lukenut. Enkä ala lukemaan, vaikka tässä kovin mainostetaan :).

Aika asialliselta tuo on tv esiintymisissään vaikuttanut.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708212200339456...

Auttajia oli useita mutta pahiten saivat siipeensä maahanmuuttajataustaiset jotka eivät pelänneet terroristia.

Kantaväestö jäi lähinnä auttamaan loukkaantuneita.

Ehkä tässä tuli esille kulttuurierot.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ihan käsittämätöntä on, että tästä Rebekasta tehdään nyt joku uhri. Jotain suhteellisuudentajua nyt. Ja kuka kehtaa väittää, ettei hän jutussaan antanut ymmärtää vain ulkomaalaissyntyisten olevan sankareita. Minusta kertoo paljon tästä todellisesta auttajasta, että hän ei antanut haastattelua eikä röyhistellyt rintaansa. Tämä on tyypillistä suomalaista asennetta: kun autetaan, ei nosteta itseä jalustalle. Toimittaja olisi voinut sanoa, että myös urheat suomalaiset auttoivat, mutta eivät antaneet haastattelua. Jos turvapaikanhakija olisi auttanut, muttei olisi antanut haastattelua, olisiko jätetty asiasta mainitsematta vain siksi, että "ei se antanut haastattelua". Olisiko teillä nyt jotain rehellisyyttä jäljellä, vaikka suhteellisuudentajua näköjään ei olekaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Media on kyllä kertonut myös suomalaisista auttajista. Olisiko sen takia, että he eivät halunneet haastateltaviksi, pitänyt vaieta myös maahanmuuttajataustaisista auttajista?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ei. Peräänkuulutan edelleen suhteellisuudentajua. Turun sanomien juttu oli imelyydessään huikean yliampuva ja antoi väärän kokonaiskuvan, mikä ei palvele kenenkään etua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #135

Ja minkälaisen kuvan katsot Halla-ahon käyttämän MV-lehden jutun antaneen?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #140

No se oli tietenkin vastaveto. Tästä Turun sanomien imelästä toimittajasta voi nyt kyllä sanoa: "toi aloitti".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #144
Antero Pönni Vastaus kommenttiin #144

Tuolla kommentillaan Komsi kyllä putosi päiväkotilapsen tasolle, valitettavasti.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #135
Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Rebekka Härkönen on palkittu ja ansioitunut toimittaja. Hän toi esiin esim. Turun kaupunginsairaalan pahoinpitelytapaukset ja väärinkäytökset, jotka sairaalan johto yritti pimittää.

Härkönen ihmetteli, että puolueen pj levittää MV-lehden juttua ja hänen kannattajansa aloittavat vihakampanjan toimittajaa vastaan. Itsekin sitä ihmettelen, sillä viime vuonna vielä Halla-aho tuntui olevan näreissään MV:lle.

Persujen pj on sitä mieltä, että median, jota hän itse syyttävät valehtelusta, tulisi hoitaa kuitenkin faktantarkistus hänen jakamastaan ja levittämästään materiaalista.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Tuohon vielä lisättäköön, että median edustajia voi kukin tahollaan painostella menemään, ahdistella ja lähetellä vihapostia jne. kunhan yksilöt ottavat siitä vastuun. Vähän kuin että jos jotain kiusataan on hän varmasti sen ansainnut. Tietenkään Halla-aho ei ole suoraan vastuussa toisten teoista, mutta tuo täydellinen välinpitämätön suhtautuminen niihin kertonee siitä että hän haikailee "vanhoja hyviä aikoja". Siis niitä aikoja kun ihmisiä myös lynkattiin kiihkossa kun kylän väki oli mielestään syyllisen löytänyt. Mikäs siinä, saa tuota mieltä olla, mutta uskallan epäillä ettei ainakaan vielä suurin osa suomalaisista halua maastaan tuollaista. Jihadistit, ISIS, yms. terroristit toki haluavat tuhota länsimaisen oikeusvaltion, mutta miksi ihmeessä meidän itse pitäisi pyrkiä samaan?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jutusta:

"Takaa-ajoon oli ryhtynyt useita ihmisiä, useimmat ulkomaalaistaustaisia mutta oli siellä suomalaisiakin."
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3622874/Puuko...

Olisiko toimittajan pitänyt valehdella? Myös muut kantasuomalaiset silminnäkijät totesivat saman. Mitä oikein tarkoitat "todellisella auttajalla"?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Nähtävästi meidän maahanmuuttajien odotetaan aina vain väistävän, juoksevan pois, välttävän mitään kontaktia, olevan hiljaa. Jos puuttuu tapahtumiin, menee väliin, kertoo tapahtuneesta tai arvostelee tappajaa, joutuu silmätikuksi ja vihan kohteeksi.

Onneksi muissa maissa ei ole näin. Kun Saksassa amerikkalaiset lomalla olevat sotilaat taltuttivat metrossa riehuvan puukottajan, tehtiin näistä "mamuista" Saksassa suuria sankareita. Suomessa ei tällainen tulisi kuuloonkaan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Suomessa tappouhkaukset olivat ennen jopa kiellettyjä. Nykyisin siis ainakin Komsin mielestä niitä ei pidä paheksua. Niiden kohde ei voi olla "uhri".

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Parhaat arvostelijat löytyvät sieltä,missä ei pätkääkään ymmärretä toimittajan työtä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nyt on aistittavissa, että terrori-iskuksi osoittautuva tapahtuma Turussa ylittää monen suvaitsevaisenkin ihmisen sietokynnyksen. Tällöin on oman henkisen selviytymisen ja maailmankuvan säilymisen kannalta tartuttava epäolennaisuuksiin.

Halla-aho on oikeassa siinä, että TS:n uutisointi oli valikoivaa ja paikalla olleita suomalaisia loukkaavaa. Toimittaja teki tämän joko tiedostamattaan tai tietoisesti. Saman tiedotuslinjan puukotettujen auttajien suhteen oli valinnut Yle.

P.S. Seuraavaksi kannattaa ottaa selville, oliko rautatangolla maassa makaavaa haavoittunutta ihmistä lyönyt tekijä kantasuomalainen vai ulkomaalaistaustainen.

"Tapelkaa pojat, saatte tupakkaa ! "

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Toimittajalla on oikeus haastatella ja nostaa julkisuuden valokeilaan kenet tahansa auttajan, siihen ei tarvita Halla-ahon, eikä kenenkään muun lupaa, lehden vastaavaa päätoimittajaa lukuunottamatta. Mielestäni on hyvä, että tuodaan esille myös näkökulma ettei kaikki maahanmuuttajat sentään terroristeja ole. Halla-aho muistutti ulostulollaan enemmän kiukuttelevaa pikkulasta, kuin EU-parlamenttaarikkoa ja puoluejohtajaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tämä tietysti edellyttää , että kyseinen henkilö on myös auttanut puukotuksen uhria eikä vain ole sattunut olemaan paikalla katsomassa, kun puukotuksen uhria autetaan.

Eniten ihmetyttää, että jutun tehnyt toimittaja on pyytänyt poliisin suojelua kyseiselle auttajalle. Miksi ihmeessä ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oliko MV-lehti paikalla, kun tunnut siihen niin kovin uskovan?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #115

Tähän ensimmäiseen jihadistiseen terrori-iskuun Suomessa tuntuu liittyvän niin paljon tunnekuohua, että kaikkeen ei kannata uskoa mitä näkee ja kuulee.

Uskon viranomaisten pyrkivän selvittämään vajavaisten resurssiensakin puitteissa tähän terrori-iskuun liittyvät tärkeät tapahtumat niin tarkkaan kuin katsovat tarpeellisiksi.

Kuinka tärkeäksi muodostuu auttajien toiminnan analyysi terrori-iskussa loukkaantuneiden ensiavussa , siihen en osaa ottaa kantaa.

Liioin en osaa ottaa kantaa siihen, sivuttaako toimittaja Rebekka Härkösen tekemä tutkintapyyntö varsinaisen terrori-iskun tutkinnan.

P.S. Onko sinulla tietoa tuosta rautatangolla lyömisestä #91, entä auttajan suojelu #106 ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #129

Itsekin uskon poliisin tutkivan asian perinpohjaisesti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #141

Nämä blogikirjoitukset ja kommentit ovatkin siinä mielessä aivan turhia.

P.S. Vastauksia esittämiinsä kysymyksiin ei täällä saa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #143

Täällä saa kuitenkin itse kukin kertoa mielipiteensä. Ja halutessaan sen jopa perustellakin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #129

Toivonen nimittää Turun tapausta jihadistiseksi terrori-iskuksi. Poliisi eikä kukaan muukaan syyllisiä lukuunottamatta ei tiedä vielä motiiveja tai ei ainakaan ole kertonut niitä julkisuuteen joten Toivonen ilmeisestikin spekuloi ennakkoluuloillaan.

Edes, että poliisi tutkii tekoa terroristisena, ei vielä todista sitä terrorismiksi. Se ehkä mahdollisesti tehdään tai ei tehdä vasta lopullisesti a.o. oikeusistuimissa.

Toki poliisille on annettava kiitokset siitä, etteivät tappaneet tekijää, kuten muualla näyttää olevan tapana. Nyt häntä voidaan kuulustella ja selvittää tekoa sitäkin kautta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #260

Totta kommentissasi on , kun aivan oikein toteat, että muualla Euroopassa nämä jihadistiset terroristit on pääsääntöisesti ammuttu heti kuoliaaksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #315

Suomessa on ammattitaitoinen poliisi, joka ei tee marttyyreja ennen kuulustelua:

https://yle.fi/uutiset/3-9789640

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Toimittajalla on oikeus haastatella ja nostaa julkisuuden valokeilaan kenet tahansa auttajan.."

On toki, mutta mikäli nostot alkavat näyttämään kovin tarkoitushakuisesti ja valikoivasti tehdyiltä, kannattaa varautua siihen, että myös syytöksiä kyseisestä journalistisesta toiminnasta satelee.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Charles Edward Montague, English novelist and essayist (1867-1928): There is no limit to what a man can do so long as he does not care a straw who gets the credit for it.

Kovin herkillä on kansallismieliseksi luonnehditun puolueen pj tämän tragedian edessä, monen muun tavoin. Halla-aho edistää kahtiajakoa primitiivisimpiin tunteisiin vetoamalla. Ei valtiohenkilöainesta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Soinin luonnehdinta Halla-ahosta lienee oikeaan osunut.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kuten moni muukin luonnehdinta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Asiaa hyvin luotaava kommentti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nimenomaan tämä on se pääasia. Kyllähän kuka vaan saa viitata mihin tahansa uutiseen, vaikka ne eivät olisivatkaan totta.

Muuta kun puolueen puheenjohtaja, joka puhuu julkisesti persujen nostamisesta suurimmaksi puolueeksi, ja hänet pääministeriksi, niin siinä kohtaa tulee stoppi.

Tällaisella kaverilla, joka tällaiseen tyylin toimii, ei todellakaan ole minkäänlaista kompetenssia toimia missään Suomen johtavissa tehtävissä. Hänelle sopii juuri tällainen nettikiihottaminen, ja tietyt piirit häntä sitten ihailevat.

Nykypersuille täydellinen puheenjohtaja, mutta haaveilut siitä, että joskus olis jonkunlaista vaikutusvaltaa politiikan huipulla, sen voi unohtaa kyllä heti.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Halla-aho jatkaa taakkansa keräämistä. Se ei putoa taakse, sen hän löytää edestään. Tosin hän mahdollisesti ajattelee, että kyseessä on kuorma, josta voi syödä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

@105:

Opin lapsena tällaisen lorun:

"Tala sanning, den består,
sommar, vinter, höst och vår.
Den går ut i alla väder,
och bär alltid söndagskläder."

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaikkien kannattaisi muistaa kirjoittamasi loru. Täällä puheenvuorossakin!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #214

Jeps, tuomarinvalan lisäksi tuota olen yrittänyt pitää ohjeenani läpi elämän. Lastenloruista se löytyy!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #214

Tähä kohtaan saattaisi sopia hiukan Nietschzeäkin (på svenska):

"Övertygelser är värre fiender till sanningen än lögner."

Ur Mänskligt, alltförmänskligt

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #219

Heh....Miksi omituisella pohjoisella germaanisen kielen murteella, eikä alkuperäisellä alkukielellä ?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #239

Satuin muistamaan sen ruotsiksi, en saksaksi, enkä laiskuuttani ryhtynyt etsimään alkuperäistä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #240

Laiskuu on maailman kantava voima, jos se saa tekemään jotain taakan keventämiseksi....... JOS

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #250

Laiskuus kovankin onnen voittaa!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Nätti loru mutta olen tähän ikään havainnut totuuden kulkevan usein ihan muissa rytkyissä kuin pyhätamineissa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #262

Kyynisyys ei tässä nyt osu oikeaan paikkaan. Tuossahan nimenomaisesti sanotaan, että totuuden puhumisella niihin pyhätamineisiin pääsee.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #264

Pikemminkin pyrin realismiin kuin kyynisyyteen. Yleensä saan itseni kiinni yltiöoptimistisuudesta.

Kovin harva totuudenpuhuja kulkee pyhävaatteissa. Pikemminkin päinvastoin. Pyhätamineissa kulkevat käyttävät totuutta yleensä varsin säästeliäästi.

Mutta toisaalta, sellaista ei pidä tietenkään opettaa lastenloruissa vaikka rupinen maailma toiselta näyttääkin. Lapsien kauttahan tämä maailma paranee, jos on parantuakseen.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Mielenkiintoista että Turun terroristi-iskun jälkeen nimeenomaa ne tahot jotka ovat iskun mahdollistaneet ovat kovin kiinnostuneita asioista joiden uutisarvo on lähellä nollaa.

Halla-aho on syyllistynyt varmaan monenlaiseen mutta kiukku kumpuaa nyt siitä että hän on ollut oikeassa.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Olisiko kaikkien syytä lukea seuraava kirjoitus?
Hieman saisitte miettimisen aihetta, ainakin.

"Yhtä kaikki, kukapa siis ei haluaisi olla vanhurskas ja oikeamielinen. Asiastahan käydään nykyään kovaa kilpailua, jota voisi suorastaan nimittää veriseksi, ellei se kuulostaisi joskus irvokkaalta."

Timo Vihavainen, la 19.08.2017 09:55
Devotio postmoderna

http://beta.oikeamedia.com/o1-34523

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä erään suomalaisen auttajan kertomus petjantain tapahtumista. Hän kirjoitti jo perjantaina päivityksen tapahtumista. Hän mainitsi silloin mm. yllätytyneensä siitä, kuinka suuri osa auttajista oli ulkomaalaistaustaisia.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708212200341053...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Itse olen lähinnä yllättynyt siitä kuinka paljon Turun torilla oli ulkomaalaistaustaisia ihmisiä.

Jopa uhreina oli useiden eri valtioiden kansalaisia: Suomi, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia ainakin.

Ja terrori-iskun tekijä oli Marokosta asti.

Puheet monikulttuurisesta Suomesta eivät ole turhia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Turun kauppatori on myös monelle turistille nähtävyys.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #164

Totta, erityisesti suomalaisturistit vierailevat mielellään Turun torilla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #183

Myös muista maista Turkuun tulevat turistit. Ruotsistakin Turkuun tulee pari autolauttaa päivittäin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #185

Niissä autolautoissa on oman kokemukseni mukaan lähes kaikki matkustajat suomalaisia.

Alunperin Turusta matkalle lähteneet palaavat tietysti takaisin Turkuun. Suomalaisturisteja ne ovat. Eivät he sinne Tukholmaan jää vaan palaavat takaisin Suomeen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #204

Turussa käy myös paljon esimerkiksi ruotsalaisia turisteja. Terrori-iskussa haavoittunut ruotsalainen saattoi olla yksi heistä?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #206

Suomi taitaa nykyisin jo tehdä voitavansa että turistit pysyisivät sieltä poissa. Sehän se näyttää olevan suurin rikollisten lähde ja Suomi on pidettävä turvallisena!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #206

Haavoittunut ruotsalainen oli etunimeltään Hassan, Märstan viikinkejä ruotsalaislehtien mukaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #263

Brittilehti Independent haastatteli Hassania brittinä, koska hän on Britanniassa syntynyt.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #263

Tämä Hassan toimi kauppatorilla myös uhrien auttajana.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #183

Nyt vaan suomalaiset olivat jo töissä ja koulussa. Muu Eurooppa lomailee elokuussa jopa Turun torillakin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tää se on jännä juttu, tämä etninen profilointi. Ensin pöyristellään, kun sitä tehdään (jopa enemmän kuin itse järkyttävää tapahtumaa), mutta sitten kun se sopii omaan pirtaan, sitä käytetään. Yhtä äkkiä, sillä mistä on kotoisin, onkin erittäin suuri merkitys, kun juuri ollaan selitetty, ettei sillä ole merkitystä, mutta mistä on kotoisin. Täh?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielestäni varsin kummallinen ajatuskuvio?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tällä kommentilla sitten varmaan pyyhkiytyykin pois Halla-Ahon aivopieru.

No se on kuitenkin hyvä tietää, että persujen puheenjohtaja käyttää tietolähteenään MV-lehteä, se jos mikä osoittaa valtiomiemäisyyttä :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ai tällä siun kommentilla? Heh, enpä usko. Mutta hyvä ku yritit.

Miulle auttaja on auttaja, tulipa hiän vaikka kuusta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #188

Tämän ketjun perusteella minusta tuntuu, että aivan kaikille ei ole?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onko Ritalalla tietoa siitä, oliko haavoittunutta marokolaista nuorta miestä rautatangolla lyönyt kantasuomalainen vai ulkomaalaistaustainen ?

Kysyn sinulta, kun Lukkala ei vastaa vaikka varmaan tietää vastauksen tähänkin kuten yleensä kaikkeen muuhunkin. Vai lieneekö salaista tietoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #190

Vaikket suoraan minulta kysynytkään asiaa, vastaan, etten tiedä. Onko sillä mielestäsi suurikin merkitys tähän tapaukseen?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #194

Median vaikeneminen puhuu omaa kieltään. Yleensä asioista vaietaan kun ne ovat kiusallisia.

Nyt erityisesti TS ja Yle nostivat esiin ulkomaalaistaustaisten henkilöiden sankarilliset teot ja suomalaisten keskittymisen älypuhelimiin.

Olisihan se kiusallista, jos poliisin maassa pitelemää puolustuskyvytöntä henkilöä rautatangolla pahoinpidellyt henkilö olisi ulkomaalaistaustainen henkilö vai olisiko se kiusallista ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #207

Mitä asiaa edes pohdit ja tännekin levität, kun kerran asiaa et näytä itsekään tietävän?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #208

Jankuttaja-Toivonen tietää, että ainakin kolme tiedotusvälinettä – Suomen Kuvalehti, Ilta-Sanomat ja Demokraatti – on julkaissut tämän turkulaismurretta puhuvan kurditautstaisen torikauppiaan Arya Rashidin tarinan. Viimeisessä versiossa hän on luopunut siitä väitteestä, että olisi lyönyt puukottajaa mailalla päähän kiinniottamisen jälkeen:

https://demokraatti.fi/kuinka-turun-puukkoisku-ete...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #211

J-P.V;". Viimeisessä versiossa hän on luopunut siitä väitteestä, että olisi lyönyt puukottajaa mailalla päähän kiinniottamisen jälkeen:.."

Osaatko ajatella mitään mahdollista syytä siihen, ettei olekaan jatkanut tuota "sankari"tarinaansa..esim. mahdolliset syytteet pahoinpitelystä, tjms.?

Miksi et sitä alkuperäistä versiota linkittänyt?

"Poliisipartio ajoi viereen. Ampui saman tien. Hyökkäsi päälle makaamaan. Puukottajan pää oli sivuttain kadussa, kaksi poliisia päällä.

Rashidi juoksi viereen, ei miettinyt sekuntiakaan. Hän löi miestä pesäpallomailalla niin kovaa kun pystyi. Päähän."

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #273

Vaatimattomuuttani en linkittänyt. SK:n jutun fiksuimmat kommentithan ovat omiani.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #277

J-P Vuorela,

Tuohan on jo eräänlaista virtuaalista härkösläisyyttä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #208

Pohditko sinä aina ainoastaan sellaisia asioita jotka tiedät ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #213

Sellaisia tietoja en ainakaan levittele.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #216

Toimittaja Rebekka Härkösen haastattelema Ahmad Hossein kertoi TS:ssa , että osa takaa-ajavista miehistä oli varustautunut rautatangoilla.

Ketä toimittajaa tai silminnäkijää tässä nyt uskoisi, kun lisäksi yhdellä miehellä on ollut pesäpallomaila ?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #190

Onhan tuo juttu kerrottu julkisuuteen jo aikoja sitten, kuvineen ja nimineen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #217

Kunhan Lukkalalta kyselin, jos olisi vaikka jotain lisätietoa häneltä saatavissa.

Ehkä onkin ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #221

Heh! Kiitos luottamuksesta. Kerro vielä sekin, missä Härkönen kertoi jonkin lyöneen tekijää rautatangolla?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #222

US:n Puheenvuoron keskusteluohjeiden mukaan jankkaaminen ( Älä jankkaa ) on kielletty.

Aiheetta enempään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #224

Kuka jankuttaa? kysyit, tietääkö joku terroristia rautatangolla lyöneen henkilön etnistä taustaa. Minä ilmoitin, että en tiedä. Mutta et ole vielä kertonut, kuka olisi lyönyt ja missä tilanteessa?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mitä tuosta muutenkaan vänkäämään, kuka teki mitäkin. Hyvä, että jotkut pystyivät tekemään jotakin. Moniko paikalla olija ehti edes tajuta mitä tapahtui. Aika nopeasti näytti tapahtuvan. Jos nuo olisivat saaneet tehokkaampia vehkeitä olisi tilanne hiukan erilainen.

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3624712/Polii...

Halla-Ahon toimia taas ei poliisi tutki. Kyllä kai vihapostia lähettävät kuitenkin itse vastaavat sisällöstään. Siitä kai poliisikin lähtee. Tosin mvlehteä ei voi pitää millään mittarilla luotettavana. Joten ihmettelen miksi Halla-Aho toimi noinkin tyhmästi.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Joten ihmettelen miksi Halla-Aho toimi noinkin tyhmästi." Veikkaisin, että Soinilta "jäänyt" perintö voi olla varsin vaikeaa pitää ruodussa. Se on ollut havaittavissa jopa täällä Puheenvuorossa viime päivinä. Ero entiseen aikaan on se, että silloin oli helppo olla taustalla levittämässä agendaansa sopivin ruiskein "sopivaan" aikaan. Nyt ei olekaan maltillisempaa massaa edessä. Kapellimestarin puikko on kädessä, mutta orkesteria on vaikea saada soittamaan haluttua kappaletta. Ensimmäinen viulisti sentään soittaa oikein. Toisella lipsuu ja kolmas on oman rokkinsa lumoissa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Sinänsä näyttää siltä, että viraomaiset epäonnistuivat kaikilla tasoilla tämän marrokkolais miehen tapauksessa. Siis ennen iskua. Mikä oli niiden muiden rooli? Sekin kiinnostaisi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Brittiviranomaisten toimintaa mitataan sillä, miten monta iskua he ovat pystyneet estämään. Pahoja iskuja siellä toki on tapahtunut, se tiedetään.

Kun toimittaja kysyi tätä asiaa Suomen poliisilta, niin vastaus oli ettei yhtään iskua ole Suomessa poliisin toimesta estetty.

Eli Islam johtaa 1-0.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Juuri siksi pitää Suomeen säätää uudet tiedustelulait kiireellisinä, jotta Suomen turvallisuusviranomaisilla olisi tasavertaiset mahdollisuudet muiden maiken kanssa terrorismin torjunnassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #269

On tietenkin ihan järkevää säätää tiedustelusta täsmällisellä lailla, kuten monessa muussa oikeusvaltiossa. Mielestäni tämän hallituksen pahin vika on kuitenkin ollut puolivalmiiden lakiesitysten hätäinen käsittely.

Voidaan myös kysyä, minkälainen tiedustelu estäisi jotakuta ottamasta veistä mukaansa poistuessaan ovesta. Turun puukottajan mietteethän tunnettiin ennestään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #272

Se olisi ehkä mahdollistasnut saadun vihjeen tarkistamisen ja miehen ottamisen seurantaan. Silloin ehkä suojelupoliisi ehkä saanut etukäteen tietoja iskun tulosta ja isku olisi mahdollisesti voitu estää?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #275

Ehkä olisi parasta selvittää tämä tapaus ensin ennenkuin aletaan hutkimaan sen perusteella uusia lakeja.

Ihan oikeasti mikä olisi ollut sellainen tieto jonka perusteella teko olisi voitu estää? Millaisilla valtuuksilla tieto olisi saatu? Miten se olisi osattu poimia kaiken muun, ihan tavallisilta ja lainkuuliaisilta ihmisiltä kerätyn tiedon joukosta? Olisiko k.o. henkilö pistänyt esimerkiksi sähköiseen allakkaansa muistutuksen, että "pe 18/8 -17: Kauppatori, Turku: puukota niin montaa kuin ehdit ja pakene Puutorin suuntaan" tai kryptisemmän "pe 18/8 -17: K-tori, Tku: muista puukko!" tai sähköposti kaverille: "pe 18. ei käy, silloin K-torilla puukottelemassa" ja poliisi sen sieltä löytänyt etukäteen ja toiminut?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #278

Ensinnäkään näiden uusien tiedustelulakien puute Suomessa ei ole tullut esiin tämän tapauksen jälkeen. Se on ollut esillä jo kuukausia. Muuttuneen maailman takia noiitä tarvitaan.

Esimerkkisi, joita käytät "tiedustelusta" ovat lapsellisia, sen toki tiedät itsekin. Riskihenkilöiden toimintaa seuraamalla saadaan pala palalta tietoa näiden henkilöiden toimista ja joissain tapauksissa jotkut iskut jopa estettyä. Näin toimitaan pääsääntöisesti muissa Euroopan maissa. Suomessa se vain ei ole valtuuksien puuttuessa mahdollista.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #280

Eikös presidentti Niinistö kertonut kaivanneensa näitä lakimuutoksia jo v. 2011 ja ottaneensa ne esille, mutta mitään ei ole puheiden lisäksi tapahtunut?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #285

Aivan, asia ei ole tämän tapauksen myötä tullut pinnalle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #280

Lukkala vetoaa siihen, että uusia vakoilulakeja ovat jotkut jo halunneet pitkään. Totta, mutta ainakin mainitsemani Häkkänen ja Kaikkonen kuin myös presidentti yrittävät käyttää tätä tapausta siinä suhteessa hyväkseen:
- http://www.lansi-savo.fi/uutiset/lahella/kaikkonen...
- http://www.lansi-savo.fi/uutiset/kotimaa/oikeusmin...
- https://yle.fi/uutiset/3-9786993

Ertyisen kummallaista on presidentin suhtautuminen koska hänenhän kai pitäisi olla n.s. "päivänpolitikoinnin" ylä- ja ulkopuolella mutta nyt hän ottaa kantaa kiistanalaisessa asiassa yksittäisten lakimuutosten puolesta yleisen surun, myötämielen ja empatian seassa, siis itse asiassa aika härskisti.

Totta, käytin hieman karrikoituja esimerkkejä asian ytimen esilletuomiseksi. Haluttu vakoilulainsäädäntöhän ei oikeasti olisi auttanut poliisia tässä tapauksessa mitenkään. Kohu, suru ja pelko tunteita vain auttaa muutoksen ajajia, ainakin hetken ja he haluavat käyttää momentumia hyödykseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #290

Unohdat tietoisesti sen, että presidentin tehtäviin kuuluu yhtenä osana kansalaisten turvaaminen kaikissa olosuhteissa. Näihin tiedustelulakeihin kuuluvat lait sotilastiedustelusta ja maan sisäisestä tiedustelusta. Ilman niitä Suomen viranomaiset joutuvat tiedusteluasioissa turvautumaan ainoastaan ulkomaiseen tietoon.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #291

Presidentin ei kuulu puuttua yksittäisiin lakimuutoshankkeisiin. Asiallisesti käyttäytyvä presidentti olisi puhunut jotain asian tutkimisen tärkeydestä ja johtopäätösten vetämisestä vasta sen jälkeen.

Toisaalta Suomen poliisi jo nyt kehuu tiedustelunsa eli vakoilunsa tehokkuutta kun on kyse mielenosoituksiin y.m. varautumisesta. Lisäksi Supo eikä armeijan n.s. "lerppahatut" ole "kädettömiä" olleet tähänkään asti. Eivät ne ole olleet vain ulkomaalaisen tiedon varassa. Sitä ei edes tänne heruisi, ellei meidän "lurkeilla" olisi n.s. "vaihtareita". Kyse on nimen omaan tietojen vaihdosta ja silloin tietoa kulkee molempiin suuntiin. Jotain vaihdettavaa on silloin myös kerätty jotta vaihdantaa voidaan yleensä harjoittaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #292

Presidentti on Suomessa omien toimivaltuuksiensa lisäksi arvojohtaja. Siksi hän nostaa esille tärkeäksi katsomiaan asioita.

Varmasti eivät ole olleet täysin kädettömiä. Mutta heidän on ollut kuitenkin toimia valtuuksiensa rajoissa. Muuttuneessa maailmassa Suomenkin on otettava käyttöön samat valtuudet kuin muissakin EU-maissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #294

Presidentti ei toiminut "arvojohtajana" pyrkiessään edistämään yksittäisiä lakihankkeita yksittäisen tapahtuman nostattaman tunnekuohun siivellä vaan hän toimi kuin varsinainen demagogi.

Meidän ei ole mikään pakko tehdä maastamme poliisi- ja vakoiluvaltiota. Emme tarvitse kaikkialle yltävää ohranaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #296

Asiassa on varmasti eriäviä mielipiteitä. Minä kannatan uudien tiedustelulakien säätämistä kiireellisinä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #275

Ruotsissa, Ranskassa, Britanniassa, Saksassa, Belgiassa... iskujen tekijät ovat olleet seurannassa, muta iskut on tehty.

Kuten sanottu, tiedustelulaki on ihan hyvä idea, mutta Turun tapauksessa pitäisi olla kyse enemmän traagisen murhan selvittelystä kuin poliittisesta kiireestä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #279

Suomessa poliisilla ei kuitenkaan ole valtuuksia toimia kuten muissa Euroopan maissa, joissa joitakin iskuja kuitenkin on pystytty estämään.

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset