plukkala

Saksa: Vaalitaistelua kiivaimmillaan

Saksassa järjestetään seuraavat liittopäivävaalit vajaan kuukauden kuluttua. Vaalitaistelu on ollut käynnissä jo muutamia kuukausia. Eri puolueilla on erilaiset kampanjat täydessä vauhdissa.

Rheinland-Pfalzissa AfD:n nuorisojärjestö on ottanut käyttöönsä uusia keinoja. Se on jakanut pääsääntöisesti naisille 150 pippurisumutetta. Järjestö painottaa, että ne ovat tarkoitettu puolustautumiseen eläimiä vastaan. Mutta niitä voi käyttää myös ihmisiä vastaan, mutta "ainoastaan absoluuttisessa hätätilanteessa".

http://www.bild.de/politik/inland/alternative-fuer-deutschland/verteilt-...

Niin kauan kuin olen Saksan politiikkaa seurannut, on vaalitaistelu Saksassa ollut aina varsin värikäs. Mutta tämä on jotain aivan uutta. Toivottavasti vastaava ei rantaudu Suomeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ilmeisesti AfD yrittää nostaa profiiliaan. Se nousee varmasti uutena puolueena liittopäiville, mutta tämän vuoden aikana puolueen kannatuksen kehitys on ollut tasaisesti laskeva. Puolueen kannatus oli vielä vuodenvaihteessa 15%:n tuntumassa. Sisäisten riitojen takia kannatus on viimeisissä kyselyissä ollut enää 8-9%.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suomessa paprika- eli pippurisumutteen hankkimiseksi tarvitaan poliisin myöntämä lupa. Saksan käytännöstä en tiedä.
https://yle.fi/uutiset/3-7995158

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nämä saksan persut ovat myös läpikäyneet eräänlaisen vallankaappauksen. Se ei kai alunpitäen ollut islami- eikä muslimivastainen järjestö.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei ollutkaan. Puolueen vuonna keväällä 2013 joukko professoreja kärkihahmonaan Bernd Lucke. Puolue vastusti aluksi euroa, ei edes EU:ta. Maahanmuutto- ja islamvastaiset voimat kaappasivat Essenin puoluekokouksessa Frauke Petryn johdolla puolueen kesällä 2015. Heti sen jälkeen puolueen perustaneet professorit jättivät puolueen.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

AfD-puolueen kärkiehdokkaan Alexander Gaulandin puheista on noussut kohu Saksassa.

Saksan korkeimman oikeuden entinen puheenjohtaja Thomas Fischer on tehnyt Gaulandista rikosilmoituksen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Myös: Merkel nennt Gaulands Äußerung "rassistisch"

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/alexande...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saksan AfD:n toimissa on selvää samankaltaisuutta persujen toimintaan, ollut jo jonkin aikaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

AfD:n sisäinen riitely on näkynyt myös Euroopan parlamentissa. AfD liittyi viime eurovaalien jälkeen samaan brittikonservatiivien ECR-ryhmään Perussuomalaisten kanssa. Kuitenkin kaksi AfD-meppiä sai lähdöt ryhmästä AfD:n puheenjohtaja Frauke Petryn pakolaisten ampumista koskevien puheiden jälkeen. Nämä kaksi olivat Marcus Prezell ja Beatrix von Storch.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213363-saks...

Lopuksi toinen erosi itse ja toinen erotettiin.

Lisäksi osa AfD:n listoilta valituksi tulleista erosi Essenin kaappauspuoluekokouksen jälkeen AfD:sta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jaetaanhan Suomessakin kaikenlaista krääsää vaalien yhteydessä. Mm. tulitikkuja, paperinenäliinoja, parkkikiekkoja, kyniä ja kaikenlaista muuta. Mutta ei vielä sentään pippurisumutetta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset