plukkala

SDP ja presidentinvaalit

SDP valitsi jäsenäänestyksessä presidenttiehdokkaakseen Tuula Haataisen. Vaalissa oli ehdolla kolme kakkosrivin SDP-naispolitiikkoa.  Äänestykseen osallistui vajaat puolet puolueen jäsenistä. Kaikki ykkösrivin demaripoliitikot kieltäytyivät ehdokkuudesta mukaanlukien puolueen puheenjohtaja, entiset puheenjohtajat, ministerit ja eduskunnan puhemiehet. Siksi SDP jopa paniikissa etsi itselleen presidenttiehdokasta.

SDP on selvästi siirtänyt presidentinvaalikampanjansa toivon ja pelon puolelle. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Muistissa on Paavo Lipposen viime presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella saamat 6,7% äänistä, joilla hän ei toiselle kierrokselle selvinnyt. Tulos voi tälläkin kertaa olla samankaltainen. Juuri siksi kaikki SDP:n kärkipolitiikot kunniasta kieltäytyivätkin.

SDP:n kenttä muistaa myös varmasti sekä Paavo Lipposen että ex-puoluesihteeri Mikael Jungnerin suositukset puolueelle mennä suoraan Sauli Niinistön ehdokkuuden taakse.

Miten tämä kaikki sitten vaikuttaa puheenjohtaja Antti Rinteen jo nyt horjuvaan asemaan puolueen johdossa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (198 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toistaiseksi presidentinvaaleihin ovat nimenneet Keskusta: Matti Vanhanen. Vihreät: Pekka Haavisto. SDP: Tuula Haatainen. Perussuomalaiset Laura Huhtasaari. Vasemmistoliitto: Merja Kyllönen. RKP: Nils Torvads.

Kansalaisliikkeet keräävät vielä kannattajakortteja Sauli Niinistölle, Paavo Väyryselle ja Ilja Janitskinille.

Kristillisdemokraatit ilmoittivat omassa puoluekokouksessaan asettuvansa Sauli Niinistön taakse.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Haatainen saattaa kerätä demarien omat äänet paremmin kuin Lipponen, koska hän kuitenkin on puolueen demokraattisen prosessin tuottama ehdokas, joka lähti mukaan, koska ykkösrivi ei lähtenyt.

Tavallaan nuo kolme mukanaollutta naista ovat osoittaneet uskaltavansa ottaa itse vastuuta. Joten nyt Haataisella on tilaisuus profiloitua muusta demarimassasta. Eri asia sitten tietenkin on, kuinka pitkälle hänen poliittinen kunnianhimonsa on edes asetettu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuitenkin koko tämä SDP:n presidenttiehdokkaan etsimisprosessi mielestäni kertoo myös puolueen tilasta tällä hetkellä jotakin?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

En nyt kutsuisi ministereitä ja puoluesihteereitä miksikään kakkosriviksi. Olen hieman pettynyt siihen, että Feldt-Rantaa ei valittu ehdokkaaksi. Haataista vastaan minulla ei ole mitään, mutta näissä oloissa taidan kuitenkin valita Niinistön ja Haaviston välillä jo ensimmäisellä kierroksella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Siinä hyvä rehellinen vastaus tilanteesta nyt.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

SDP olisi tehnyt viisaasti jättäessään tulevat presidentinvaalit kokonaan väliin.

Nyt toverit Haatainen ja Rinne joutuvat kalliisti maksamaan taistelevan työväenliikkeen alennustilan paljastumisesta muuallakin kuin gallupeissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saatat hyvin olla täysin oikeassa? Näinhän Lipponen ja Jungner esittävät.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Ei näissä pressan vaaleissa ollut ketään sellasta joka olisi muissa oloissa voinut Saulin paikkaa horjuttamaan,
jotenka aivan sama mikä ehdokas SDPeen riveistä nyt oli .
Vailla ehdokasta olisi ollut suora viesti muille ehdokkaille ja sellasta ei nyt annettu .
Ja kyllä Rinteellä silti on kentän tuki sanokoot muut mitä vaan terv tepivaari

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sano mitä sanot, mutta kyllä Rinteen asema puoluejohtajana horjuu. Oppositioasemasta huolimatta kannatus laahaa ja vielä sekin, että johtavan oppositiopuolueen paikan on ottanut Vihreät.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mikäli Tepi-vaari tarkoittaa "kentällä" niitä (meitä) 16 646 ihmistä, jotka vaivautuivat edes äänestämään puolueen presidenttiehdokkaasta, niin muistuttaisin, että vuoden 1995 eduskuntavaaleissa SDP sai 785 637 ääntä; vuoden 2015 vaaleissa 490 102.

Rinteellä ei ole minun tukeani. Sanonnat sikseen, mutta en ylipäänsä ymmärrä, mitä hyvää väestönkasvussa olisi, Suomessa tai missään.

Käyttäjän ArsiJuhaniKristianSaarijrvi kuva
Arsi Saarijärvi

SDP on kriisissä. Sen puoluepoliittiset "ongelmat" ovat edelliseltä vuosituhannelta eli se taistelee menneiden haamuja vastaan. Sen arvopohja on kuitenkin kopio mistä tahansa liberalistisestä puolueesta. SDP on hukannut itsensä myös yltiöfeminismiin, jolla on vetoa ymmärrettävästi naisäänestäjissä ja seksuaalivähemmistöissä. Se kuitenkin ajaa miespuolisen työväen kauas puolueesta halveksuen näiden maskuliinisuutta. Mitä SDP:llä siis on ? Olemattomat vastukset, viime hallitusvastuiden köyhiä sorsivan politiikan taakka ja miesviha. Ei kovin mairitteleva CV . Siksi ainakaan miespuolisen työväen ääni ei mene SDP:lle. Antti Rinne haistoi tämän ongelman mutta ei ollut uskallusta viedä sitä loppuun. Jänisti siis viimehetkellä. Tässä on kyse ihan simppelistä kaavasta. Äänestäjä valitsee puolueen sillä, miten puolue valitsee politiikan eli äänestäjänsä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Maailma on muuttunut vimeisten 20 vuoden aikana valtavasti. Yhteiskunta ja työelämä ei ole enää sama kuin viime vuosituhannella. SDP on yhä sen ajan juoksuhaudoissa. SDP ei ole osannut ottaa koppia nykypäivän työelämästä, eikä sitä viime vuosituhannen ay-jyrä pystykään tekemään. Katsotaan, kuinka kauan SDP katsoo Antti Rinnettä?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Niinpä. Demareiden pahin ongelma on sen pysähtyneisyys ja jämähtimen menneisyyteen. Nykyiset vaikeudet ovat vain sen pysähtyneisyyden oire. Mutta tätä ei olla vielä taidettu puolueessa ymmärtää kovin laajalti?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #99

Uskon, että kyllä se jo pikkuhiljaa on ymmärretty, mutta heidän joukossaan vain kukaan ei tiedä, mitä asialle tulisi tehdä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"SDP ei ole osannut ottaa koppia nykypäivän työelämästä, eikä sitä viime vuosituhannen ay-jyrä pystykään tekemään. Katsotaan, kuinka kauan SDP katsoo Antti Rinnettä?"

Oletko nyt aivan varma etteikö myös työnantajat, tai jotkut työnantajat, ole vähän jäljessä kehityksessä suhtautumisessaan työntekijöihinsä. Jos työnantajat eivät muutu, myöskään työntekjäjärjestöt ja niiden edustajat politiikassa eivät voi muuttua.

Haluaisin vielä painottaa että keskusta ja kokoomus ovat osaksi työväenpuolueita, samoin kuin SDP, ja työväenpuolueina niissäkin on samat ongelmat kuin SDP:llä. Niidenkin pitää ajaa niiden työläisten etua jotka niitä äänestää.

Tästä etupolitiikasta näkyvänä seurauksena on se ettei säästöjä ole saatu aikaiseksi ja verojen alentamisella hyvitellään äänestäjiä. Ehkä ne sitten paremmin äänestää heitä seuraavissakin vaaleissa.

Ei tämä ongelma suinkaan SDP:hen rajoitu, vaikka se onkin kätevä syntipukki ja sylkykuppi. Jos SDP poistuisi kuvioista, mikään ei muuttuisi. On turhaa ja harhaa kuvitella että muuttuisi.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Tarkoitan kenttää jotka meni joidenkin hepulien puolelle jotka nyt kääntelee takkiaan onko nytkään oikea puoli vai onko vielä kääntö vaiheessa .
Ne tulee vaaleissa tuleen takaisin v 1995 vuosi on kaukana takana sille ei kannata kenenkään nojautua .
Mutta minkään maan kokoomuksen kannattajaa ei enää puolueen johtoon hyväksytä kuten kepukin nyt tekee .
Mutta huomaavat hekin että metsikköön meni katsotaan tulevaan mun kannatus Rinteelle on, eikä se oikeisto demariin vaihdu .
Demarien kannatus oli siinä katkolla kun SDP ee meni kokoomuksesta oikelta ohi .
Ei oppositio ole tavoite mutta hulluihin hallituksiin ei kannata mennä .
Ja kannatus kallupeissa on no en ota kantaa ne nyt on mitä sattuu . mutta ensin vaalit seuraavissa ei ole mitään epä selvää kuka valitaan se on Sauli .
Mutta sitten onkin jo eduskunta vaalit joilla on kansalle enempi vaikutusta katsotaan sitten .
Niin yksilö ei koskaan ole kenttä terv tepivaari

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jokainen toki pohtii asiaa itse. Tosiasia kuitenkin on. että elämä ja muuttuva yhteiskunta käveli SDP:n yli. Kuinka kauan sen selviäminen SDP:lle kestää? Sen näemme jatkossa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Siitä on jo 10 vuotta kun SDP huomasi että tarttis tehdä jotain ja Kalliomäen vetämä työryhmä julkaisi vaalitappion jäkeen raportin Uudistumiesen alku, mutta toimeen ei tartuttu ja Heinäluoma luopui puheenjohtajuudesta. Sitten vaihdettiin Urpilainenkin Rinteeseen, saa nähdä uskotaanko vieläkin että menestys on kiinni puheenjohtajasta eikä muusta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

Porvaripuolueet on omaksuneet niin pitkälle sosialidemokraattiset "arvot", ainakin retoriikassa, että se on ajanut demarit ahtaalle. Lisäksi populismi ja vihreys on verottanut demareilta ääniä.

Lisäksi "vanha kaarti" pitää vielä tiukasti jöötä puolueen kentällä, niin ettei puolue ole päässyt uusiutumaan, kuten uusdemaripuolueet, eli keskusta ja kokoomus.

Kyllähän demarit tässä on tiukassa paikassa. Mutta kyllä se selviää. Asiat lutviutuu usein yllättävillä ennaötä arvaamattomilla tavoilla. Muissakin puolueissa on omat ongelmansa ja omat riskitekijänsä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #38

Tuula Haatainen totesi valintansa jälkeen, ettei hän haasta ketään ihmistä, Hän haastaa asiat ja arvot.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

"Tuula Haatainen totesi valintansa jälkeen, ettei hän haasta ketään ihmistä, Hän haastaa asiat ja arvot."

Se tarkoittaa kyllä sitä että hän haastaa Huhtasaaren.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #51

Haatainen ja Huhtasaari eivät ole toisilleen vaihtoehtoja.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #38

Puolueita tulee ja menee jopa suhteellisessakin vaalijärjestelmässä. Olipa kerran vahva Edistyspuolue, joka teki presidentinkin Ståhlbergistä ja Rytistä. Muistutti vähän Macronin puoluetta, jota ei vuosi sitten ollut eikä kymmenen vuoden kuluttua ole.

Suomessa demarien ja vihreiden on molempien hoidettava asiansa niin, että jonkinlainen vaihtoehto äärioikeistolle jää. Huhtasaarta tuskin vielä Führeriksi julistetaan, mutta seuraajat oppivat...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #70

Näissäkin vaaleissa SDP ja Vihreät ovat kalastamassa samankaltaisen profiilin omaavia äänestäjiä. Uskon, että Vihreät saavat vaaleissa huomattavasti paremman saaliin. Heillä on parempi syötti.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #70

Heh. Tampereen punikki panikoi kuolevan liikkeen puolesta ja tekee mitä? No kaivaa tietysti natsikortin esiin.

Juuri tämän tasoisten ihmisten vuoksi kyseessä on kuoleva liike. Nuoret menevät joko vasemmalta ohi Vihreisiin (= vain hyvä asia varapj. Marinin mielestä) tai oikealta Kokoomukseen/ persuihin. Vanhalta työväentalolta haiseva "kansanliike" ei kiinnosta enää kuin niitä eläkeläisiä, jotka ovat ne työväentalot rakentaneet.

Ja mitä tekee porvari? Naurahtaa iloisesti ja odottelee konjakkilasi kädessä seuraavaa merkkipaalua kuolinkamppailussa; Haatainen jää ensimmäisellä kierroksella alle 5% kannatukseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #84

se päivä lähestyy, jolloin demareiden on aivan pakko istua ratkomaan vakavia kysymyksiä omasta tulevaisuudestaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

En tiedä, mistä se uudistumattomuus johtuu. Mutta en usko, että SDP kykenee uudistumaan Antti Rinteen johdolla. Muuten se olisi jo tapahtunut, ainakin se olisi jo aloitettu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"En tiedä, mistä se uudistumattomuus johtuu. Mutta en usko, että SDP kykenee uudistumaan Antti Rinteen johdolla. Muuten se olisi jo tapahtunut, ainakin se olisi jo aloitettu."

SDP uudistuu omaa tahtiaan, eikä se ole puheenjohtajasta kiinni.

Sitäpaitsi SDP valitsee itselleen oman näköisensä puheenjohtajan, joten puolue muokkautuu, jos muokkautuu, puoluekentän uudistumisen kautta. Puheenjohtajaksi valitaan sitten uudistusmielinen jos puoluekenttä on jo uudistunut ja niin päättää.

SDPtä johdetaan ensin alhaalta ylös ja sitten vasta ylhäältä alas. Valitettavasti tämä johtaa ukkoontumiseen, mutta joskus ne ukot kuolee, tai tapahtuu isänmurha.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #52

Tämä ylhäältä johtaminen puheenjohtajan toimesta on juuri se ukkoutumisen syy. Rinteen politiikka ei vedä nuoria mukaan. Ja se taas johtaa siihen, ettei puolue uudistu.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Pekka seuraavissa eduskunta vaaleissa se selviää .
Mutta Saulia ei kukaan ohita pressan vaaleissa, ei kannata uhrata parempia ehdokkaita niissä . terv tepivaari

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kommenttisi kertoo koko totuuden."Ei kannata uhrata parempia ehdokkaita"? Miksi sitten yleensä järjestää koko jäsenäänestys ja koko show sen ympärillä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miksi sitten yleensä järjestää koko jäsenäänestys ja koko show sen ympärillä?"

Yksinkertaisesti siksi että pitää vain yrittää pitää showta päällä, vaikka valovoimaisia esiintyjiä ei ole. Se on oikea taktiikka vaikka se näyttäisi miten anemiselta tahansa.

Demareiden pitäisi saada julkisuuden valokeilat kääntymään itseensä, nyt se valokeila näuttää olevan perussuomalaisten ehdokkaassa, joka ei näytä mitään väsymisen merkkejä ja tuntuu nauttivan täysillä julkisuudestaan.

Harmaat eminenssit näyttävät nyt olevan varsin vaisuja eivätkä oikein saa mitään aikaan. Tuomioja sentään sai pienen kohun aikaan arvostelemalla Presidentin debattia Trumpin kanssa.

Jotenkin tuntuu ettei tästä oikein mitään kunnon kamppailua voi tulla, tulee vain sellainen Laura Huhtamäki Show, jossa kaikki muut, presidentti mukaan lukien, ovat vain sivuosan esittäjiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Tuohon en kuitenkaan jaksa uskoa. Toisella kierroksella ovat samat vaihtoehdot kuin viime vaaleissakin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #18

A.V.tulee vain sellainen Laura Huhtamäki Show,.."

Auvo Vihtavuorelle huomauttaisin että kyse lienee Huhtasaaresta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

"Auvo Vihtavuorelle huomauttaisin että kyse lienee Huhtasaaresta."

Kiitos korjauksesta. Auvo Vihtavuori kiittää ja häpeää sitä että muisti blogistin ja presidenttiehdokkaan sukunimen väärin.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Siinä ei ole kummempaa asiaa sillä ehdokkuudella ei ole muuta kun se että menee muutamalta muulta ehdokkaalta ääniä pois .
Koska Sauli sieltä valitaan ei sitä kukaan epäile, ettei ne hukkaan meneviä ääniä ole sen vuoksi asetetaan ehdokkaat .
Eikä tuon pitäisi olla suuren ihmettelyn aihio miksi jäsenäänestys se on demokratiaa sekin . terv tepivaari

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmaan asiaa voi noinkin pohtia. Jää muutamilta ehdokkailta jokunen ääni saamatta, totta tuokin. Toisella kierroksella monet joutuvat kuitenkin valitsemaan sen vähemmän "huonon"? Eli miksi koko näytelmä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nämä näytelmät ovat lakisääteisiä, perustuslaissa määrättyjä ja ne pitää esittää, vaikka kaikkien mielestä olisi parempi olla järjestämättä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Toki demokratiassa puolueet ja muut ryhmät päättävät itse toimistaan.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Jos yleensä mennään toiselle kierrokselle .
On suuri mahdollisuus että Sauli valitaan ekalla kierroksella .
eikä sekään ole mikään ihme terv tepivaari

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse veikkaan, että tarvitaan toinenkin kierros.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Eli kaikkien kannattaa äänestää suoraan Niinistöä, koska hänestä kuitenkin tulee pressa. Näin ei tarvitse vaivautua kahdesti äänestyspaikalle :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Meillä äänioikeutetuilla on jokaisella mahdollisuus tehdä itse valitsemallamme tavalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tuula Huhtanen valitsi vaaliteemakseen arvot.

Näyttää siltä että Tuula ei tässä lähtenyt haastamaan presidenttiä, vaan toisen vastaehdokkaansa, Laura Huhtasaaren.

Tämän teeman esille nostaminen voi johtaa siihen että Tuula pääsee jonkinverran esille vaalikamppailussa ja saa huomiota, mutta toisaalta myös Laura Huhtasaari saa tästä teemasta vastaavasti huomiota.

Hyvä tietenkin jos naisehdokkaat saavat tällä tavalla itsensä paremmin esille harmaasta miesporukasta, jotka tuskin keksivät suuria ristiriitoja omissa keskinäisissä välienselvittelyissään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmasti näemme mielenkiintoisia tai vähemmän mielenkiintoisia vaalikeskusteluja. Jokainen saa itse päättää.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Taitaa tulla melko tylsät vaaliväittelyt. Huhtasaari ja Väyrynen, jos pääsee ehdokaaksi, sentään antavat hieman väriä. Haatainen ei tunnu kovin erottuvalta ehdokaalta ainakaan Haavistoon ja Kyllöseen verrattuna.

Toinen iso ongelma väittelyissä ja vaalikoneissa varmasti on se, että niissä pureudutaan asioihin, jotka eivät presidentin valtaoikeuksiin kuulu. Mielestäni nyt olisi ehdottoman tärkeää keskittyä ulko- ja turvallisuuspolitiikaan, etenkin Suomen suhdetta itänaapuriin ja Nato-kysymykseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #100

"Haatainen ei tunnu kovin erottuvalta ehdokaalta ainakaan Haavistoon ja Kyllöseen verrattuna."

Jos räikeän värikkäitä, sekä haisevia ja pahanmakuisia ehdokkaita on kovin paljon, se voi alkaa tympimään äänestäjää ja se voi olla eduksi värittömälle, mauttomalle ja hajuttomalle Haataiselle, joka erottuu joukosta, varsinkin jos hän onnistuu vakuuttamaan asiantuntemuksella.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Vihavainen, tarkoitit varmaan Tuula Haataista. Huhtanen ei ole ehdokas. Huhtasaaresta totean, että hänen kauttaan ilmenee, miten pitkälle hömppäräväkkyydellä päästään. Haatainen on jo arvojohtaja. Miten paljon hän saa kannattajia, nähdään vaaleissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Juu, ei näiden presidenttiehdokkaiden nimet vielä ole oikein kunnolla jääneet mieleen.

Hömppäräväkkyys voi kyllä mielestäni saada äänestäjiä liikkeelle, sellaisiakin äänestäjiä jotka tavallisesti nukkuvat. Pelkäänpä että on äänestäjiä jotka nimenomaan näkevät vain tämän hömpän ja räväkkyyden, eivätkä juurikaan noteeraa muiden ehdokkaiden toisenlaisia avuja.

Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin että tämä hömppä ja räväkkyys yhdessä tuovat melkoisen potin ääniä.

Näinhän juuri kävi demokratian kehdossa, USA:ssa. Hömppä ja räväkkyys voitti siellä presidentinvaalit.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #37

Juu,ja kun nykyinen presidentti,Sauli Niinistö,on ilmoittanut avoimesti kannattavansa maahanmaahantunkevien muslimien vastaanottoa,joka on asia jota kansalainen ei voi jättää huomiotta,kun ehdokaansa valitsee..ja

Niin kauan,kun Suomen rajoja pidetään auki sekä hallitsematon,EUn sanelema, muslimivirta tänne jatkuu,on
presidentiksi pyrkivien selkeä kanta asiaan kansalaisille/äänestäjälle tärkeä..ja

USAssa,"demokratian kehdossa " oli ilmeisesti jokin syy,miksi nämä valitsivat,hyväveli verkostosta riippumattoman presidentin,ja äänestivät..Siis "väärin"..ainakin Suomen valtaeliitin,(johon presidentti kin luetaan)ja median mielestä.
He kun eivät ole tätä "demokratian kehdossa"suoritettua kansanäänestystä vieläkään hyväksyneet.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #37

Juu,ja kun nykyinen presidentti,Sauli Niinistö,on ilmoittanut avoimesti kannattavansa maahanmaahantunkevien muslimien vastaanottoa,joka on asia jota kansalainen ei voi jättää huomiotta,kun ehdokaansa valitsee..ja

Niin kauan,kun Suomen rajoja pidetään auki sekä hallitsematon,EUn sanelema, muslimivirta tänne jatkuu,on
presidentiksi pyrkivien selkeä kanta asiaan kansalaisille/äänestäjälle tärkeä..ja

USAssa,"demokratian kehdossa " oli ilmeisesti jokin syy,miksi nämä valitsivat,hyväveli verkostosta riippumattoman presidentin,ja äänestivät..Siis "väärin"..ainakin Suomen valtaeliitin,(johon presidentti kin luetaan)ja median mielestä.
He kun eivät ole tätä "demokratian kehdossa"suoritettua kansanäänestystä vieläkään hyväksyneet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #143

Varmasti Suomessa on ihmisiä, jotka ajattelevat laillasi.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #143
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #191
Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vaikea osallistua tähän keskusteluun kun Tuula Haatainen ei herätä mitään ajatuksia. Ei kertakaikkiaan mitään. Saa nähdä onko tilanne demarikentällä samanlainen.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Kun nyt presidentin valta on riisuttu nykyiseen malliinsa niin voisi ajatella niinkin että hajuton ja mauton Haatainen sopisi erinomaisesti presidentiksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmasti joku voi niin ajatellakin. Mutta varmasti enemmistö ajattelee muulla tavalla.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Matti Säisä

Eihän se nyt tuolta näytä !! Kyllä Niinistö on ollut esillä kansainvälisessä mediassa enemmän kuin kukaan aikaisempi Suomen presidentti.

Demarit ja Haatainen lähtevät siitä oletuksesta, että presidentin tehtävä on huolehtia oikeudenmukaisuudesta, tasa-arvosta, inhimillisyydestä, syrjäytymisen ehkäisystä sekä arvoista, on todisteena siitä, että demarit eivät edes ymmärrä näiden tehtävien kuuluvan eduskunnalle.

Haatainen ei ole puhunut sanaakaan siitä miten hän hoitaisi presidentin tehtävät. Jaa, taisi Haatainen moittia presidentti Niinistöä siitä, että Niinistö ei ole hoitanut Sote- uudistusta riittävällä tarmolla.

Haatainen vetoaa myös siihen, että Suomessa pitäisi olla toistamiseen naispresidentti !!! Miksi naispresidentin pitäisi olla toistamiseen demari ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Ainakin puheessaan valintansa jälkeen Haatainen keskittyi asioihin, jotka eivät kuulu presidentin toimivaltaan. Mutta kyllä presidentti on valtaoikeuksiensa ulkopuolellakin arvojohtaja.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä Vastaus kommenttiin #45

Toki Niinistö on ollut paljon esillä ja minun mieleisesti viisaasti puhunut ja ollut aktiivinen. Kirjoittelin kai turhautumistani kun presidentillä sisäpolitiikassa on niin vähän lakisääteistä vaikutusvaltaa. No kaksipiippuinen juttuhan valta olisi, asettaisi presidentille suuren paineen olla koko kansan presidentti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #69

SDP:llä oli presidenttiehdokasta valitessaan vain huonoja vaihtoehtoja. Ei voinut oikein olla asettamatta ehdokasta, tai valita joku kakkosrivin ehdokas. Kuitenkin SDP:n tapaisen puolueen on lähes pakko osallistua kaikkiin vaaleihin. Vaalitaistelun aikana ehdokkaat kuitenkin tuovat puolueelleen näkyvyyttä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä Haatainen ääniä omiltaan saa. Mutta saako edes niin paljon kuin Paavo Lipponen edellisissä presidentinvaaleissa?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Haataisen vähäinen tunnettavuus puoluekentän ulkopuolella voi olla todellakin ongelma. Liekö niin kuuluisa hahmo edes SDP:n kentällä? Taitaa käydää yhtä nolosti kuin Lipposen kanssa kävi ja Haavisto ja Kyllönen keräävät ne monen demarin äänet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä taitaa demarien äänistä mennä paljon enemmän ensimmäisellä kerroksella Niinistölle. Haavistokin osansa saa.

Jaakko Paasonen

No,Ilmeisestikin vasta Pekka Haavisto herättää heteromiehen..vihreään todellisuuteen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Edellinen vastauskommenttini sinulle sopisi hyvin tähänkin.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Minusta Haatainen vaikuttaa tasapainoiselta ja järkevältä. Presidentin ei tarvitse olla mikään sirkuspelle. Nykyisessä henkisessä ilmapiirissä ei Haatainen tosin taida menestyä kovin hyvin vaaleissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oli miten oli, Haatainen on vain ehdokkaana pakosta, koska SDP:n eturivin politiikot kieltäytyivät ehdokkuudesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Se että kieltäytyivät oli viisaasti tehty.

Kenties Haataisen hajuttomuudesta ja mauttomuudesta tulee mediassa hänelle nostetta, tai sitten ei. Koskaan ei voi tietää.

Sen voi tietää varmasti ettei SDP olisi näkyvämmillä edustajillaankaan missään tapauksessa menestynyt.

Haatainen oli ehkä puolueen huonoista vaihtoehdoista vähiten huono ja siinä piilee myös pieni yllätyksen mahdollisuus.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

Lipponen ja Jungner esittivät SDP:lle toisenlaista ratkaisua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #57

"Lipponen ja Jungner esittivät SDP:lle toisenlaista ratkaisua."

En nyt muista mitä Lipponen tai Junger on ehdottanut, mutta Tuomioja taisi ehdottaa että SDP menisi nykyisen presidentin taakse.

Hyvä ehdotus sinänsä, mutta SDP jäisi vaalikamppailun osalta siinä tapauksessa täysin näkymättömiin. Parempi sekin että on ehdokas jolla ei ole mahdollisuuksia, mutta vie ainakin Huhtasaarelta vähän naisääniä.

P.S.

Huhtasaaren olemuksessa on muuten paljon samaa kuin siinä "liehuvassa liekinvarressa" joka aikoinaan, ennen Saulia, "puolivallattoman poikamiehen" kieltäydyttyä, toimi kokoomuksen presidenttiehdokkaana. :)

P.S.

Minä kyllä diggaan enemmän näitä mauttomia, hajuttomia ja värittömiä naisehdokkaita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #58

Lipponen ja Jungner esittivät samaa ratkaisua kuin Tuomiojakin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #60

Tässä tilanteessa Tuomioja ja Lipponen varmaan osallistuvat Haataisen kampanjaan. Jungner jatkoi Pressiklubissa liukuaan Kokoomukseen. Se lienee enää muodollista sinettiä vailla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #66

Aikamoinen arvio Jungnerista? Mutta kai sinä sen asian minua paremmin tiedät?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #72

Onhan siitä jo vuosia kun Jungnerin uudesta puolueosastosta ilmoitettiin että eivät ole minkään sortin sosialisteja.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000191670.html?no...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #74

Lasse Lehtinen esitti aikanaan SDP:lle nimenmuutosta Suomen demokraattiseksi puolueeksi. Jutun mukaan moni tämän Jungnerin yhdistyksen jäsenistä haluaisi samaa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #78

Demarit hukkasi Lasse Lehtisen dinosaurukselle presvaaleissa, tulos 6,7 %???
pressiklubissa demareita vedettiin edestakaisin kölin alta ja Apunen selkeytti Vihreitten omineen sosialistisen näkökulman, mikä oli ennen toisten reviiriä SDP ja SKDL, tai mitä ne nyt olivatkaan. Apusen ennuste 2 % puolue (itse veikkailin aiemmin 5% ) ja ihan ansioittensa takia.
Vaikka olen Salen tukijäsen, saatan silti äänestää Huhtasaarta in vain vittuillakseni ko Haaataisen puolivillaista globaaliagendaa maailmojen kylästä yms. Äänestinhän kerran eläissäni Sinikka Hurskaista valisijamieheksi kepun mustahevosta karjalaista vastaan.

ps Kannattaa katsoa Pressiklubi Areenasta, varsin hyvä setti keskustelijoita verrrattuna Rubenin "ruisrääkkiin" Lukkala on oivaltanut asianlaidan lähestäydellisesti, siksi suosittelu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #90

Kiito! Mutta kuitenkin tämä SDP:n koko "presidenttikampanja" on läpinäkyvä ja kaikkien luettavissa. SDP:ssä kysymys on jostakin aivan muusta, eli Antti Rinteen asemasta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #66

Kokoomus on näköjään demari-intellektuellien ja uudistusmielisten varapuolue. Siellä on jo monta demaria.

Kyllä ne siellä kokoomuksessakin säilyttävät vanhan työväenaatteensa.

Kokoomuksen vanhat aatteet, koti, uskonto ja isänmaa, on jo niin vanhaa historiaa etteivät ole enää este.

Tämä on vain ihan luontevaa ja luonnollista.

Kunhan ne vanhat "iternationalistit internationaalia lauilavat" sieltä SDPstä kuolee tai dementoituu, asiat muuttuvat taas toiseksi, mutta emme toki tiedä miksi ne muuttuu.

https://www.youtube.com/watch?v=xW9VBLH-0_s

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #77

Ja näillä näkymin emme tiedä sitäkään, milloin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #79

Mitä arvelet. Muuttuuko kokoomus jos sinne tulee vielä enemmän näitä entisiä demareita, vai muuttuvatko demarit kenties kokoomuslaisiksi?

Sanon nyt kumminkin oman näkemykseni jo ennakkoon, vaikka sinulta mielipidettäsi kysynkin.

Minusta ne ovat jo siellä demareissa aatteiltaan riittävän kokoomuslaisia, eihän niitä sinne muuten edes huolittaisi. Vaalikamppanjassa demarilla toki pitää olla senverran demariutta että menee läpi. Ei sitä demariutta niin paljon tarvita, kunhan nyt näennäisesti jotain ....vähän.

Kokoomuskin on retotiikassa ainakin 60 prosenttisesti demaripuolue jo valmiiksi. Loikkarit vain vahvistaa kokoomuksen demariutta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #80

Totta on, että monet oikeistodemarit ajavat Kokoomuksestakin ohi oikealle. Myös se on totta, että osa Kokoomuslaisista on demarimpia kuin demarit itse. Näistä sitten vaalien alla äänestäjät joutuvat valitsemaan tietämättä, mitä lopulta saavat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #82

Näin se on ollut ainakin Holkerin ajoista lähtien. Sitä ennen kokoomus oli vielä kokoomus, eli herrapuolue, siitä lähtien se on demarisoitunut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #85

Unohdat yhteiskunnan voimakkaan muutoksen viime vuosikymmeninä. Nykyisin on paljon vaikeampaa samaistua johonkin tiettyyn poliittiseen viiteryhmään. Nämä viiteryhmät ovat tulleet niin samankaltaisiksi keskenään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #77

Juuri presidentinvaalit olisivat sopiva tilaisuus politiikan tutkimukselle verrata, miten demari-intellektuellit jakautuvat Niinistön ja Haaviston kannattajiin.

Internationalea on laulettu Pariisin kommuunin vuodesta 1871 lähtien, ja kyllä se varmasti Juhana Vartiaiseltakin irtoaa milloin tahansa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #81

Uskon, että kyllä tutkijatkin vielä tulevia presidentivaaleja tarkastelevat. Myös tuota mainitsemaasi kohtaa.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Tuleeko demuista suvakkinaisten puolue?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näillä eväillä en usko siihenkään.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tuula Haatainen on SDP:n kannalta hyvä presidenttiehdokas, parempi kuin Antti Rinne esimerkiksi. Feministinen AY-jyrä on jo saanut aikaan naisäänestäjien paon vihreisiin, eikä hänen presidenttiehdokkuutensa tätä varmaankaan paljoa muuttaisi. Haataisen ehdokkuus voi kääntää virtaa.

Aloituspuheen perusteella Haatainen on vasta-Huhtasaari, joka sekin sopii edelläkuvattuun tilanteeseen. Niinistön voittamisesta tässä ei ole edes kyse.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Juuri kun SDP on saanut edes jonkin verran positiivista nostetta naisehdokkaallaan presidentinvaaleihin , astuu esiin puolueen puheenjohtaja Antti Rinne.

Rinne kertoo SDP:n olevan puukkopuolue, jossa puukkoja heitellään koko ajan ja sivallellaan selän takana piilossa. Iltalehden erikoishaastattelu on todella erikoinen.

Puheenjohtaja Antti Rinne ( sd.) yrittää ilmeisesti tuhota puolueensa ennen omaa tuhoaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Antti Rinne on hädissään, eikä tiedä, mitä pitäisi tehdä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Haatainen ja Huhtasaari tuskin ovat kenellekään mikään vaihtoehtoinen pari.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mahdollisesti joillekin vähemmän politiikkaa seuraaville naisäänestäjille hyvinkin vaihtoehtoinen pari.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #50

Kuitenkin ehdokkaat ovat keskenään vastakkaisista maailmoista. En usko, onko ehdokas nainen, olisi kenellekään ainoa argunentti ehdokasta itselleen etsiessään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #61
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #62

Se on oikeutesi. Suomessa on mielipiteenvapaus.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #65

Ei suinkaan kaikkien US:n Puheenvuoron blogistien blogeissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #89

Heh! Mutta onhan sinulla mahdollisuus kirjoittaa asiasta oma blogisi, jos joku blogisti ei anna sinun sananvapauttasi hänen blogissaan käyttää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ajattelin niin, että olemalla vasta-Huhtasaari Haatainen saa ääniä. Ei tietenkään potentiaalisilta Huhtasaaren äänestäjiltä, vaan sieltä vihreisiin valuneelta ex-SDP-joukolta, ehkä muiltakin. Kyse on keinosta erottua ja näkyä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #59

Näin minäkin ajattelin, vähän eri sanoja käyttämällä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #63

Niinpäs olitkin sanonut. Ei vaan tule luettua kaikkia kommentteja ennen omansa kirjoittamista. Hyvä jos blogiotsikon luen (-;

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #59

Persuleilla näyttää olevan tehtynä jokin erityinen taktinen valinta tyrkyttää Huhtasaartaan nimen omaan demuleiden vastustajaksi. Sillä vedollako yritetään vielä jotain uppoavasta laivasta pelastaa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #94

Tuskinsa Huhtasaari esittää presidenttivaalien kampanjassaan mitään muuta kuin omaa ja viiteryhmänsä ulkomaalais- ja islamvastaista agendaansa? Sillä ei pitkälle pötkitä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #95

Olen samaa mieltä. Ja silloin "toinen rintama" lienee muiden persuleiden yritykset tyrkyttäytyä Haataisen vastustajaksi kun mieli tekisi pitkälle pötkiä. Ehkä tyytyvätkin suosiolla lähikuppiloiden "pitkiin".

Tosin Haataisen yksi keskeisiä linjoja lienee ihmisoikeudet ja -arvo joten jos persulit sitä vastaan lähtevät, he ovat todella kummallisien lippujen alla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #97

Juuri siksi Huhtasaari ei siihen leikkiin lähdekään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sen sijaan Väyrynen voi olla Huhtasaarelle vaihtoehto jos saa kannattajakortit kerättyä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #64

En jaksa vielä uskoa siihen, että Väyrynen saisi kortit kasaan. Eikä ole Väyrynen edes väliaikatilanteesta mitään raportoinut?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #67

Vilkaisin juuri viimeisimmät tiedot ja näkyy olevan kirimistä.

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/556020-kuink...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #68

Kiitos linkistä. Minulle ainakin uutta tietoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Iltasanomien Timo Haapala on tehnyt kanssani samankaltaisia havaintoja.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005351722.html

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Antti Rinne jaksaa hämmästyttää puheillaan. Hän puhuu työelämästä yhä vieläkin viime vuosituhannen äänellä.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229104-antti-rint...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tälläkin vuosituhannella työelämässä olleena huomaan Rinteen olevan paremmin tietoinen siitä missä työpaikoilla mennään kuin vartiaiset ja harakat yhteensä. Ongelmahan ei ole, että työnantajat kilpailisivat työntekijösitä vaan siitä, miten he enemmän voivat työläisten palkoista, työehdoista ja -eduista kiristää ja selkänahkasta irti repiä.

Toivottavasti uusi presidenttiehdokas arvo- sunmuissa puheissaan ottaa kantaa tähänkin ja profiloitua oikeaksi työväen presidentiksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä SDP:n ongelma on näissä viimevuosituhannen juoksuhaudoissa. SDP:n ongelmat ovat enemmänkin siinä, ettei se näe tänä päivänä sitä, että työelämä on muuttunut. Siinä, että töihin ei löydy enää sopivaa ja osaava työvoimaa. Työttömiä on, mutta he eivät vastaa tarjolla olevien työpaikkojen osaamistarvetta. Eli tarjottu työvoima ja tarjolla olevien työpaikkojen osaamisvaatimukset eivät kohtaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #98

Minun kokemukseni työelämästä n. neljän vuosikymmenen ajalta kertoo ihan toista. Ei se niin paljon ole muuttunut. Työvälineet ovat teknisesti muuttuneet mutta ei työelämän suhteet eikä asenteet työpaikkojen johtamisessa. Jos niissä jotain muutosta on ollut niin Eteläranta-10:stä huokuva halu takaisin 1930-luvulle.

Demuleiden ongelma on, että he ovat lipposineen ja urpilaisineen irrottautuneet työläisten reaalimaailmasta siinä kun porvaristo on hehkuttanut työelämän muka muuttuneen ja työläisten edunvalvonnan muuttuneen vanhanaikaiseksi. Nyt rinteillä ja haataisilla, jos vaikka halua olisikin, on valtava työ palauttaa luottamus jonka edeltävät "porvarilliset modernikot" ovat pilanneet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #106

Turha verrata asioita johonkin 30-lukuun. Koneet ovat vieneet kaikki työpaikat niiltä, joilla ei ole mitään ammatillista osaamista. Tällä hetkellä on jo huutava pula osaavasta työvoimasta joillakin aloilla. Yksinkertaisesti peruskoulu ei riitä enää työpaikkaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #108

Työnantajien ja edusliittojensa johtajien ja lobbareiden asenteet ovat pyrkimässä takaisin 1930-luvulle jolloin työehdoista ei sovittu vaan ne saneltiin. Sitähän EK nytkin ajaa.

Työn tekninen vaativuus ei tilannetta muuta. Vaikka kuinka tekee töitä näyttöpäätteen, läppärin tai tai "joystickin" avulla tai fläppitauluun nojaillen, edelleenkin pitää jano, nälkä ja suojan tarve tyydyttää. Maslowin tarvehierarkian alimmat portaat eivät ole kadonneet yhtään mihinkään. Eivätkä nollatuntisopimukset, joustot, kikyleikkaukset jamitäniitäonkaan eivät niitä täytä.

Siinä on työsarkaa uudelle presidenttiehdokkaalle kun hän arvojohtajahalukkaana lähtee liikkeeelle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #113

Työelämä on tällä vuosituhannella muuttunut peuuttamattomasti, mutta SDP eikä Ay-liike suostu tätä havaitsemaan. Ne ajavat yhä vielä savupiipputeollisuuden työntekijöiden etuja, vaikka savupiipputeollisuus on ulkoistanut kaikki aikaisemmin sen tarvitsemat ja aikaisemmin omien työntekijöidensä tuottamat palvelut pienyrittäjille. Näille pienyrittäjille, jotka aikaisemmin olivat savupiipputeollisuuden palveluksessa, ei SDP:ltä eikä Ay-liikkeeltä sympatiaa ole herunut.

Pienyrittäjien muita huonompi sosiaali- eikä työttömyysturva ole koskettanut SDP:tä eikä Ay-liikettä millään tavoin. Tässä yksi syy SDP:n kannatuksen laskuun, samoin syy siihen, miksi Loimaan kassan suosio kasvaa. Usko SDP:hen on mennyt.

Myös osa-aikatyössä on omat ongelmansa. Samoin nollatuntisopimuksissa, vaikka ne joillekin sopivakin. Mutta eivät kaikille.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #115

Millaista sitten olisi moderni ja tälle vuosituhannelle sopiva työläisten edunvalvonta kun vielä ei ole pystytty kehittämään työläistä jonka ei tarvitse syödä, juoda eikä nukkua ja joka ei palele kylmässä?

Usko SDP:seen on todellakin mennyt mutta se ei johdu jämähtämisestä johonkin menneeseen vaan siihen, että on luovuttu työläisten etujen ajamisesta ja lähdetty n.s. "herrojen kanssa marjaan" eli mukaan porvarilliseen hegemoniaan. Tärkeä sosdem.ajattelija Y.Kallinen kirjoitti osuvasti n.s. virjasosialisteista jo 1945. Ehkä nykydemuleidenkin kannattaisi mennä n.s. "back to basics".

Pienyrittäjien asema on pienyrittäjien oman edunvalvonnan sarkaa, ei ay-liikkeen. Loimaan n.s. keltaisen kassan suosio on pikemminkin porvarillisen hegemonian ja propagandan tulosta kuin pienyrittäjien aseman. Eivät pienyrittäjät ole sen asiakkaita vaan asemansa tunnistamattamattomat työläiset. He ovat nimen omaan asiakkaita, ei jäseniä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #117

Eli toisin sanottuna, sen joka aikaisemmin sai palkkatyöläisenä sai palkkansa teollisuudelta, hänelle ei itsensä työllistäjänä mielestäsi kuulu sama sosiaali- ja työttömyysturva kuin palkannauttijoilla?

Valitettavasti työelämässä tämä kehitys tulee jatkumaan. Kaikenlainen pienyrittäjyys tulee jatkossa kasvamaan ja vastaavasti ns "perustyöntekijyys" vähenemään. Jos Ay-liike ja SDP haluavat ulkoistaa tämän joukon edunvalvonnan yrittäjärjestöille, ei ole ihme, että SDP:n ja Ay-liikkeen suosio on laskussa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #118

Tarkoittaako Lukkala n.k. pakkoyrittäjyyttä jossa työnantajat ulkoistavat yhteiskunnalliset vastuunsa työntekijöille? Sekään ei ole mitään uutta vaan ihan jo vanha trendi, ay-liikettäkin vanhempi eli siirtymistä henkiorjuudesta maaorjuuden kautta palkkaorjuuteen ja siitä edelleen velkaorjuuteen.

Tämän iljettävän taantumuksen pysäyttämien on hyvinkin ay-liikkeen tehtävä ja siihen soisi demuleidenkin osallistuvan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #119

Niin, kysymyshän on juuri siitä, että työväenliike on jättänyt nämä pienyrittäjät kaiken tukensa ulkopuolelle, ja ulkoistanut heidän etujensa ajamisen yrittäjäjärjestöille, joiden tehtävänä itse kirjoitit sen olevan. Sain sellaisen käsityksen kommenteistasi, ettei se edes työväen- eikä ay-liikeille edes kuulu?

Nämä pien- ja yksinyrittäjät ovat täysin menettäneet luottamuksensa työväenliikkeisiin. Niin juuri SDP, Vasemmistoliitto on menettänyt heidän kannatuksensa. Näin on käynyt myös vasemmistolaiselle Ay-liikkeelle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #118

Toistan vastausta vaille jääneen kysymyksen:
Millaista sitten olisi moderni ja tälle vuosituhannelle sopiva työläisten edunvalvonta kun vielä ei ole pystytty kehittämään työläistä jonka ei tarvitse syödä, juoda eikä nukkua ja joka ei palele kylmässä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #145

Ihminen voi pilata elämänsä monella tavalla, eikä se aina ole valtion tai työnantajan tai työmarkkinajärjestön vika että ihmisellä on vilu ja nälkä.

Tällä hetkellä edunvalvonnassa on sellainen vika että se ei mahdollista kaikkien työssä käyntiä.

Se etteivät kaikki käy töissä, mutta silti yhteiskunnan toimesta hoidetaan se ettei heillä olisi vilua eikä nälkää, rasittaa kohtuuttomasti niiden taloutta jotka ovat töihin päässeet, mutta työttömyydestä ei sinänsä ole hyötyä kenellekään osapuolelle.

Systeemi pitää yllä työttömyyttä, eikä valtio, kunnat, työnantajat, tai työttömät. Systeemistä ovat tietenkin kaikki osapuolet osaltaan vastuussa. Systeemi pitäisi muuttaa.

Työtä olisi maailmassa riittävästi ja myös Suomessa, kyseessä on sellainen systeemivika että työtä ei kannata teettää, eikä ottaa vastaan. Systeemi pitäisi muuttaa sellaiseksi että kaikkea työtä olisi kannattava tehdä ja teettää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #146

Tämä ongelma on helpompi todeta, kuin ratkaista. Ainakin Ay-liike tuntuu koko painovoimallaan vastustavan muutoksia tässä asiassa. Se näkyy nyt jo SDP:n kannatuksessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #154

Koko ajan unohdat ettei AY- liike ole SDP:n hallinnassa, kuten ei myöskään muiden puolueiden ja AY- väki koostuu kaikkien puolueiden äänestäjistä, eikä se muutu miksikään vaikka AY- väestä yksikään ei olisi demareiden äänestäjä.

Ameriikassa AY- liike ei ole mitenkään vasemmalle kallellaan, koska vasenta ei siellä ole. Silti AY- liike on siellä pahempi häirikkö kuin Suomessa konsanaan.

Haukut siis koko ajan väärää puuta. Ei ole hajuaistia eikä näköaistia näköjään. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #157

Niinpä. Josgtakin syystä Ay-liikkeen vaaleissa sen johtopaikat miehittävät säännällisesti demarit ja vassarit. Sanotaan sitten vaikka toisinpäin Ay-liike johtaa SDP:tä? SDP ei myöskään ole mielestäni tarpeeksi irtisanoutunut SDP:stä. Jatkuvasti Ay-liikkeestä tulee demareihin johtajia. Ay-liike tukee vaaleissa ainoastaan vasemmistopuolueita. Jotakin tämä kertoo?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #145

On aika synkkää, että maininnan arvoisista puolueista vain yksi vastustaa perustuloa, eikä ilmeisesti nykyjohdon aikana voi järkevöityä ilman kasvojen menetystä. Vaihdetaan kasvot, jos se auttaisi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #147

"On aika synkkää, että maininnan arvoisista puolueista vain yksi vastustaa perustuloa"

Mikä se puolue on?

Minäkin muuten vastustan perustuloa ja siksi kysynkin että mikä on se edistyksellinen ja järkevä puolue joka näin uskaltaa tehdä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #147
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #145

Sinun mielestäsi se tuntuu olevan sellainen, että vain työsuhteessa olevien "työläisten" eduista huolehditaan? Muista ei niin väliä? Minusta sosiaali- ja työttömyysturva kuuluu kaikille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #151

"Sinun mielestäsi se tuntuu olevan sellainen, että vain työsuhteessa olevien "työläisten" eduista huolehditaan? Muista ei niin väliä? Minusta sosiaali- ja työttömyysturva kuuluu kaikille."

Näinhän se vähän kyllä on että työsuhteessa olevien eduista huolehditaan paremmin. Demokratia toimii näin, työsuhteessa olevat tai hyvää eläkettä nauttivat ovat enemmistö ja demokratiassa enemmistöllä on päätösvalta.

Kukaan ei näytä piittaavan siitä ettei työttömille löydy töitä, vaikka jo työllistyneillä on töitä usein liikaa ja korkeasti koulutetut joutuvat tekemään myös rutinitöitä, töitä johon kuka tahansa pystyisi, siksi ettei ole kannattavaa ottaa töihin ketä tahansa, vaan on kannattavampaa teettää helppokin työ kallispalkkaisilla ammattilaisilla.

Systeemin huonoudesta ei kukaan piittaa, kaikki jotka ovat työllistetty, ovat tyytyväisiä ja kiitollisia siitä että ovat työllistettyjä, eivätkä he kaipaa systeemiin muutoksia.

On puhuttu myös siitä että myös vanhenevan väestön työvoima ja jäljellä oleva työpanos pitäisi ottaa käyttöön, jos aiotaan pitää kiinni hyvinvointivaltiosta.

Vanheneva väestö alkaa kuitenkin jo ennen eläköitymistä menettää kilpailukykyään työmarkkinoilla. Vanha ei jaksa, eikä enää huvita, painaa töitä kuten nuori, eikä ole edes tarvetta. Vanhemmalle väestölle olisi myös räätälöitävä helpompia ja pienempipalkkaisia töitä, jos heidän motivaationsa tehdä työtä ja työnantajan motiivi työllistää heitä halutaan säilyttää.

Tässä viimeksimainitussa on erityisesti asenneongelma. Yleisen käsityksen mukaan palkan pitäisi vain koko ajan nousta. Mielestäni se voisi laskea, kun ikää alkaa kertyä, mutta myös työtehtävien pitäisi helpottua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #153

Muutosvastarintaa havaittavissa. Ay-liike ajaa ainoastaan palkkatyössä olevien asiaa. Ja SDP on Ay-liikkeen kantava voima.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #156

Lukkala tunnistaa ay-liikkeen ajavan mielestään vain palkkatyössä olevien asiaa. Olisi ehkä hyvä huomata, että ay-liikkeet ovat pääasiallisesti jäsenistöjensä asialla ja siellä(-kin) aktiiviset ihmiset saavat äänensä parhaiten kuuluviin.

Jos siis Lukkala on ay-jäsen niin eikun aktiivisesti mukaan ja vaikuttamaan linjaan jos haluaa ay-liikkeen painottavan asioita jotenkin toisin.

Jos taas ei ole jäsen, estradit lienevät toisaalla. Silloinkin, ainakin minun mielestäni, olisi parempi lähteä omalla ohjelmalla jonka puolesta toimii eikä haukkua muita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #159

Taisi kalikka kalahtaa? Olen entinen palkansaaja ja viimeiset runsaat kymmenen vuotta toimin yrittäjänä ennen täysin ansaitulle eläkkeelle siirtymistäni. Uskon elämänkokemukseni kautta tuntevani sekä palkansaajien että yrittäjien elämää ja ongelmia.

Tiedät hyvin senkin, että toimintani ei ole haukkumista, vaan epäkohtien esiinnostamista keskusteluun. Se lienee oikeuteni? Demokratiassa kaikilla kansalaisilla on tällainen oikeus, sinullakin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #160

Epäkohtien esillenostaminen on todellakin tietenkin mielipiteen- ja sananvapauteen kuuluva oikeus. Mutta jos se rajoittuu ainoastaan toisten arvosteluun ilman omaa ohjelmaa paremmasta, se jää ensimmäisen repliikin jälkeen helposti vain tyhjää pieksäväksi suunsoitoksi.

Jos Lukkala on ollut palkkatyössä niin oliko hän ay-liikkeen jäsen ja onko vielä? Jos ei, sanavalta sen asioihin on kovin vähäinen jollei aivan olematon --- siis jos haluaa ihan oikeasti vaikuttaa. Ay-liikehän toimii jäsendemokratian puitteissa eli ulkopuoliset eivät ole päättämässä, ei ainakaan eivät saisi olla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #161

Minä en tunne AY- liikettä mitenkään, vaikka koko ikäni olen kuulunut johonkin liittoon. En ole ollut koskaan millään tavalla aktiivinen, enkä kiinnostunut.

Ihmettelen kuitenkin kovasti jos AY- aktiivin puoluetausta vaikuttaisi jotenkin siihen miten hän asioita pyrkii ajamaan. En usko että puoluetaustalla on mitään merkitystä, uskon että aktiivit pyrkivät käytännön tasolla hoitamaan jäsenten asioita.

Hoitavatpa he asioita jonkun mielestä hyvin tai huonosti, niin siinä on aina takana jäsenen näkökulma, ei työnantajan, ei yhteiskunnan, eikä minkään puolueen näkökulma vaikuta. Asioita ajetaan yksipuolisesti liiton jäsenten näkökulmasta, puoluekantaan katsomatta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #162

Valitettavasti ammattiliitot ovat omilla säännöillään sementoineet vasemmistopuolueiden aseman omissa johdoissaan. Muiden puolueiden edustajien mahdollisuudet esim. SAK:n mahtiliitoissa ovat olemattomat.

Ja tämä kaikki näkyy nyt mm. Vasemmistopuolueiden kannatuksessa. Juuri nyt SDP:n kannatuksessa. Vasemmistoliiton osalta asia realisoitui jo aiemmin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #164

Voisiko Lukkala kertoa esimerkin jostakin a-järjestön säännöstä joka "sementoi" vasemmistopuolueiden aseman? Siis sellaisen jota aktiivit jäsenet eivät pysty jäsendemokratialla murtamaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #167

Mm. ay-vaaleissa noudatettavan vaalitavan. Toki varmasti kaikkea voi muutytaa. Ei vain näy muuttuvan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #169

Missä vaaleissa on käytetty vaalitapaa joka yhdistyksen tai liiton säännöissä "betonoi" puolueiden aseman?

Olen itse osallistunut sitten 1970-luvun kymmeniin jos ei satoihin ay-vaaleihin ja äänestyksiin mutta en ole kertaakaan törmännyt tuollaiseen.

Sen sijaan olen kuullut ja lukenut joidenkin liittojen joihinkin vaaleihin tehdyn puolueiden välisiä sopimuksia joissa ne ovat ennalta sopineet asettavansa yhdessä neuvottelemansa määrän ehdokkaita. Jos muita ei tullut, ehdotetut tulivat valituiksi sellaisinaan. Sopiminen ei kuitenkaan mitenkään rajannut muita halukkaita asettamasta haluamallaan tavalla ehdokkaita ja heitä äänestämästä.

Suurempi ongelma ay-liikkeessä on, että aktiiveja saisi olla liikkeellä paljon suurempi määrä. Sitä toivo(-nee) myös terävin johto vaikka pelkääkin sen radikalisoivan järjestöjä. Mikä taas ei ollenkaan tietystä suunnasta katsottuna ole modernia eikä nykyaikaista vaan mitä vanhakantaisinta luokka-ajattelua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #161

Palkkatyössä ollessani kuuluin kyllä liittoon. En tosin ymmärrä, miten tämä tähän keskusteluun kuuluu? Nyt olen vain todennut sen, ettei Ay-liike aja esimerkiksi millään lailla sellaisten ihmisten, kuten työttömien ja pienyrittäjien asemaa. Kuitenkin monet näistä ovat kuuluneet vuosikausia ammattiliittoon ja maksaneet jäsenmaksunsa.

Toisekseen olen todennut, ettei SDP ja Ay-liike nykyisillä toimillaan halua nähdä työelämän muutosta. Muuttuneessa tilanteessa monet työntekijät eivät enää halua edes kuulua ammattiliittoon, vaan hakevat mm. työttömyysturvansa yleisestä työttömyyskassasta (Loimaan kassa).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #163

"Nyt olen vain todennut sen, ettei Ay-liike aja esimerkiksi millään lailla sellaisten ihmisten, kuten työttömien ja pienyrittäjien asemaa."

Miten se AY- liikkeelle kuuluisikaan.

Poliittisten puolueiden tehtävä on ajaa työttömien etua.

Sitä kyllä vähän ihmettelen miksi ammattiliitot eivät aja työttömien jäsentensä asiaa, vaan pelkästään työllisten jäsenten. Minimipalkka esimerkiksi palvelee vain työssä olevia liiton jäseniä.

Sitä en ymmärrä miten puoluepolitiikka yleensäkään liittyisi tällaiseen jäsenten asioiden ajamiseem. Liitot ajavat samalla tavalla kokoomuslaisten, keskustalaisten ja demarijäsentensä asioita.

Millähän tavalla puolueiden näkökulmat mahtavat erota toisistaan AY- toiminnassa?
Minulla ei ainakaan ole siitä käsitystä.

Ymmärtäisin kuitenkin että esim. lääkärien AY- toiminnassa ajetaan samalla tavalla lääkärien etuja kuin duunariliitot ajavat duunareiden etuja.

Duunareitahan lääkäritkin toisaalta on ja hyvinhän niiden asiat on hoidettu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #165

Jos kuulut johonkin etujärjestöön jäsenenä, katson kyllä, että etujärjestön tulee ajaa myös ko. jäsenen tilanteen muuttuessa myös tämän asiaa.

Ay-liikkeelle on kauhistus, että monella alalla työsopimukset solmitaan kokonaan työnantajan ja työntekijän välisesti. Niihin Ay-liike ei pääse mitenkään vaikuttamaan. Juuri siksi sekä Ay-liike että SDP ovatkin yhä viimevuosituhannen juoksuhaudoissa, eivätkä tiedä miten päästä niistä pois.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #166

Lukkala kirjoitti: "Ay-liikkeelle on kauhistus, että monella alalla työsopimukset solmitaan kokonaan työnantajan ja työntekijän välisesti. "

Enpä ole huomannut. Ay-liikkeen ja TA-järjestöjen väliset TESit ovat minimisopimuksia jotka eivät mitenkään sido ketään tekemästä niiden yli ja päälle parempia. Työpaikkakohtaisesti tai henkilökohtaiesti (viimeksimainittuja sanotaan työsopimuksiksi).

Sen sijaan ay-liike ei katso hyvällä n.s. keltaisia yhdistyksiä jollaista työnantajat taannoin yrittivät m.m. mainosten jakajille (s.o. työnantajien itse itselleen perustamia yhdistyksiä joiden kanssa yrittävät tehdä ihan omia "paikallisia" "sopimuksia" ohi työntekijöiden).

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #172

Lue nyt vaikka Rinteen viimeisin ulostulo työesopimusten eduista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #175
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #183

Kyseessä on juuri linkittämäni puhe. Ehkä kuitenkin kannattaisi lukea koko puhe kokonaisuudessaan. Siellä ei mainita sanallaan TES:sia. Siellä vaaditaan monen muun asian lisäksi työntekijöiden yhdenvertaista kohtelemista. Onko se ihan hirveää ja vallan kamalaa?

Jos lukisi itse siitä kokonaisen kohdan pelkän lauseen asemesta eli sen jossa Rinne tiettävästi puhui eduista kun puheen tekstissä luki ehdot, saisi ihan itse selville mistä Rinne puhui. Hän puhui ihan todellisesta isosta ongelmasta eli työsuhteiden avulla markkinoilla keinottelusta. Siitä, että työehto- ja etuspekuloinnilla haetaan epäreilua etua markkinakilpailussa. Sitä on m.m. työvoiman halpatuonti, nollatuntisopimukset, pätkä- ja silpputöiden ketjuttaminen, TES-shoppailu j.n.e.

Jos puheen kuulijoilla ja lukijoilla ymmärryksessä vikaa, jota epäilen, on se tietysti anteeksiannettavaa. Mutta jos on kyse, niinkuin luulen, tahallisesta väärinymmärtämisestä ja vääristelystä niin kyseessä on pahimmanlainen älyllinen epärehellisyys ja demagogia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #186

Luin kyllä koko puheen. Nostin esiin vain kiistanalaiseksi joutuneen kohdan siitä, ja sen, että puoluetoimisto korjasi vielä Rinteen tekemän "virheen" jälkeenpäin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #188

Mutta ymmärsikö Lukkala mitä Rinne k.o. kohdassa yritti sanoa? Siis ihan aikuisten oikeasti? Ja jos ymmärsi, mikä siinä oli niiin väärin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #194

Rinne vain osoitti, ettei hän osaa omissa ulostuloissaan tulla edes niin selkeästi esiin, että edes hänen omat puoluetoverinsakaan niitä ymmärtäisivät.

Siinä vaiheessa, kun näyttää siltä, on sinulta argumentit loppuvat, on tapanasi aina mennä keskustelukumppanisi henkilöön. Niin nytkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #195

Käsittääkseni pyrin siihen miten Lukkala Rinnettä ymmärsi. Se ei vieläkään minulle selvinnyt. Siis kysymys rautalangasta: mitä Rinne tuossa puheen kohdassa, siis koko kappale, nimenomaan Lukkalan mielestä tarkoitti?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #197

Kumpaa versioista tarkoitat? Sitäkö, jonka Rinne sanoi, vai sitäkö, miksi miksi SDP sen korjasi? Lue itse, miten Rinteen puoluetoverit tai media sen ymmärsi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #198

Minä kaipasin tähän Lukkalan keskusteluun Lukkalan mielipidettä. Mielellään molemmista versioista sekä niiden mahdollisista eroista ja samankaltaisuuksista koskien koko ajatusta.

Mutta jos Lukkala ei halua mielipidettään ilmaista, se on hänen valintansa ja tapansa keskustella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #199

Olen jo aikaisemmin kertonut, että nostan tarkoituksellisesti esiin joitain asioita keskusteluun. Ne laajentavat jokaisen siihen osallistuvan katsontakantoja. Se on tapani, jota myös jatkan. Minun oma mielenpiteeni on tässä kaikessa sivuosassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #200

Se on tylsä tapa mutta Lukkalan oikeus. Siirryn toisaalle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #201

Kiitos keskustelusta, kuitenkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #183

Kyseessä on juuri linkittämäni puhe. Ehkä kuitenkin kannattaisi lukea koko puhe kokonaisuudessaan. Siellä ei mainita sanallaan TES:sia. Siellä vaaditaan monen muun asian lisäksi työntekijöiden yhdenvertaista kohtelemista. Onko se ihan hirveää ja vallan kamalaa?

Jos lukisi itse siitä kokonaisen kohdan pelkän lauseen asemesta eli sen jossa Rinne tiettävästi puhui eduista kun puheen tekstissä luki ehdot, saisi ihan itse selville mistä Rinne puhui. Hän puhui ihan todellisesta isosta ongelmasta eli työsuhteiden avulla markkinoilla keinottelusta. Siitä, että työehto- ja etuspekuloinnilla haetaan epäreilua etua markkinakilpailussa. Sitä on m.m. työvoiman halpatuonti, nollatuntisopimukset, pätkä- ja silpputöiden ketjuttaminen, TES-shoppailu j.n.e.

Jos puheen kuulijoilla ja lukijoilla ymmärryksessä vikaa, jota epäilen, on se tietysti anteeksiannettavaa. Mutta jos on kyse, niinkuin luulen, tahallisesta väärinymmärtämisestä ja vääristelystä niin kyseessä on pahimmanlainen älyllinen epärehellisyys ja demagogia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #182

Tätä ulostuloa tarkoitan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229104-antti-rint...

Puolue katsoi tarpeelliseksi kyseisen twiitin poistamisen ja korjaamisenkin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #182

Hyvä puhe, kokonaisuudessaan, tietenkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #185

Puheessahan oli paljon hyvääkin. Mutta yhdestä kohdasta siinä nousi kova kalabaliikki lähinnä SDP:n sisällä. Mielenkiintoinen seikka sekin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #163

Lukkala sanoo vieläkin ei-ymmärtävänsä miten hänen jäsenyytensä liittyy puheeseen ay-liikkeen toimintaan vaikuttamisesta. Otetaanpa paksumpaa rautalankaa: Ay-liikkeessä jäsenet päättävät ja jos Lukkala ei ole jäsen, hän on ulkopuolinen.

Kertoisiko Lukkala myös mitä SDP:lta ja ay-liikkeeltä on jäänyt näkemättä, siis konkreettisesti ja mitä ja erityisesti miten heidän pitäisi tehdä konkreettisesti eri tavalla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #168

Voin käsittääkseni vapaasti arvostella myös järjestöjä, joiden jäsen en itse ole. Kuten myös sinä.

Olen moneen kertaan, että näyttää siltä, että Ay-liike ei havainnoi tai ei halua havannoida suurta tällä vuosituhannella tapahtunutta työelämän muutosta. Samoin ei myöskään SDP. Ainakaan ne eivät tähän muutokseen reagoi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #170

Toki arvostella voi mutta arvostelussaan on otettava huomioon, että sille ei voi juurikaan odottaa vaikutusvaltaa ulkopuolelta jos vain huutelee tyhjää eikä esitä korjausehdotuksia, siis konkreettisia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #171

Uskon, että SDP on pikkuhiljaa heräämässä horroksestaa. Niin paljon se on saanut arvostelua osakseen mediassa. Oma vaikutusvaltani on varmasti hyvin rajallinen, vaikka tälläkin kertaa olin ensimmäinen.

Esitykseni on koko ajan vain se, että SDP heräisi todellisuuteen aivan oman etunsa takia. Miten he asian ratkaisevat? Sen jätän vapaasti heidän omiin käsiinsä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #173

"Esitykseni on koko ajan vain se, että SDP heräisi todellisuuteen aivan oman etunsa takia. Miten he asian ratkaisevat? Sen jätän vapaasti heidän omiin käsiinsä."

SDP on järjestö joka on riippuvainen kannattajiensa luottamuksesta. Jos kannattajat eivät elä todellisuudessa, niin SDP ei voi sille mitään. SDP voi toki ryhtyä vaikkapa puheenjohtajistonsa päätöksellä siirtyä todellisuuteen, mutta se ei voi ylhäältäpäin määrätä kannattajiaan siirtymään todellisuutaan ja näin SDP jää ilman kannattajia jos se siirtyy todellisuuteen.

Näin nämä asiat ovat.

SDP ei ole suinkaan ainut puolue jonka pitää sopeutua kannattajiensa epätodelliseen maailmankuvaan. Suomessa ja maailmassa epätodellisella maailmankuvalla on tänä päivänä paljon kannatusta, persut, Trump, brexit. SDP:n edustama epätodellinen maailmankuva ei siltä vedä vertoja näille monille muille vielä epätodellisemmille maailmankuville.

Elämme epätodellisten maailmankuvien hallitsemassa maailmassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #176

SDP:nkin olisi hyvä muistaa vanha totuus: "Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #177

Puolueelle tosiasia ja siisaus on vain se että pakko säilyttää äänestäjien kannatus, vaikka se tarkoittaisi sitä että pitää hyväksyä sen äänestäjäkunnan vähän epätödellinen maailmankuva.

SDP:n kannattajakunta ei ole ainut sellainen puolueen kannattajakunta jolla on hieman epätodellinen maailmankuva. Tämä pitää ottaa huomioon vaikka ei näitä epätodellisia maailmankuvia sinänsä hyväksyisikään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #178

En tiedä, tarkoitatko sitä, että tästäkö syystä SDP ei kykene uudistumaan?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #179

"En tiedä, tarkoitatko sitä, että tästäkö syystä SDP ei kykene uudistumaan?"

Tarkoitan.

Mutta moni muukin puolue kaipaisi uudistusta mutta ei siihen samasta syystä kykene.
Myönnän että SDP:n udistus ottaa todella koville, mutta se ei ole aivan siitäkään kiinne ettei johto haluaisi uudistua.

Vanha totuus on kuitenkin että sen lauluja laulat kenen leipää syöt ja se koskee yhtä hyvin AY- pamppuja kuin puoluepamppuja ja se on myös demokratiaa.

Raadollista tässä on se että demokratia ei aina olekaan hyväksi, vaikka se onkin paras systeemi mitä on keksitty.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #180

Varmasti sanomasi vaikuttaa puolueen uudistamisen nopeuteen. Kyllä jäsenkuntakin uudistukset hyväksyy, jos ne sen johdon gtasolta oikein markkinoidaan. Varmasti ei kuitenkaan ole helppoa. Kyllä jatkuvasti laskeva kannatus pienentää juutosvastarintaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ongelmahan ei ole, että työnantajat kilpailisivat työntekijösitä vaan siitä, miten he enemmän voivat työläisten palkoista, työehdoista ja -eduista kiristää ja selkänahkasta irti repiä."

Ongelma on toki siinäkin että noususuhdanteessa työnantajat joutuvat pakosta kilpailemaan pätevistä ja hyvistä työntekijöistä ja missään työehtosopimuksissa ei ole sovittu maksimipalkkaa. Seuraus on sitten se että nousukaudella maksetut huippupalkat eivät ole laskukaudella enää realistisia.

Toki työnantajat aina pyrkivät aina myös kiristämään, tilaisuuden tullen ja yrittävät repiä työläisten selkänahasta enemmän kuin mitä on kohtuullista. Tämä on aivan selvää ja AY- liikkeen pitäisi tässä mielessä pitää työntekijöiden puolta.

Ongelmia on muitakin. Esimerkiksi yksi ongelma on siinä että työntekijän vanhetessa hän ei ole työnantajalle enää yhtä tärkeä ja työnantajan intressi on nuorentaa. Vanhat työntekijät joutuvat täten syrjään työelämästä turhan aikaisin.

Minusta pitäisi olla mahdollista alentaa jo ikääntyneiden työntekijöiden ansioita sille tasolle että työnantajan kannattaa pitää heidät, sen sijaan että nuorentamalla henkilöstöään takaa oman tulevaisuutensa ja sen että jatkossakin on sopivan ikäistä ja pätevää henkilökuntaa.

Ongelmia riittää ja ne pitäisi ratkaista, eikä vain painaa villaisella ja jumittua vanhoihin käytäntöihin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Arto, uhohdat sen, että palkka nykyään usein koostuu peruspalkasta ja saaduita erilaisista "boonuksista" jo varsin tavallisissakin töissä. Laskukauden aikana boonukset jäävät usein pois.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Arto, uhohdat sen, että palkka nykyään usein koostuu peruspalkasta ja saaduita erilaisista "boonuksista" jo varsin tavallisissakin töissä. Laskukauden aikana boonukset jäävät usein pois."

Unohdat että työnantajalla on tilaustensa suhteen noususuhdanteissa usein todellinen tuska ja hätä. Tilaukset pitää saada valmiiksi, muuten jää voitot saamatta. Siinä vaiheessa työvoiman hankkiminen, millä ehdoilla tahansa, on elintärkeää. Tässä on tietenkin kyse hommansa osaavasta työvoimasta, aloittelijoista, sähläreistä ja tupeksijoista on näissäkin oloissa pelkkää haittaa työnantajalle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olet monessa suhteessa oikeassa, palkat nousevat nousukauden aikana. Mutta kuitenkin avoimen sektorin työnantajat pyrkivät työsopimuksiin, joissa palkitaan tuloksen mukaan. Tiedät tämän yhtä hyvin kuin minäkin. Haluat vain taas kerran jankata.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #112

Nousuhuumassa työnantajaa vaihtava työntekijä tuskin tyytyy pelkkään tulospalkkaukseen, jos tietää tilanteen. Hän ei halua kituuttaa minimipalkalla sittenkään kun tilaus on saatu valmiiksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #114

Näinkin varmasti on. Mutta palkkaus kuitenkin siirtyy yhä enemmän tulospalkkauksen suuntaan avoimella sektorilla. Se on sinunkin hyvä havaita työelämän ympärillämme koko ajan muuttuessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #116

Jos demarit aikovat pitää jäsenkuntansa tyytyväisenä niin suurin ongelma on kuitenkin siinä, että kaksi kolmasosaa on eläkeläisiä ja järjestöväki sen kun vanhenee. Kannattajista toki on yli puolet työssä, mutta miten hoitaa kenttä jos nuoria ei saada mukaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #120

Tuota ovat demulien poliittiset vastustajat toivorikkaasti hokeneet jo monta kymmentä vuotta. Muistelen kuinka jo 1960-luvulla selitettiin, että viimeinen demari sammuttaa valot joskus 1970-luvun taitteessa. Siitä on nyt yli 45 vuotta ja useampikin demulisukupolvi on ehtinyt harmaantua. Epäilenpä niin käyvän jatkossakin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #121

Siitä on kyllä turha toivo että joku asia muuttuisi jos demarit häipyy kuvioista.

Työläiset vain siirtyy äänestämään muita puolueita, mutta he ovat edelleen samoja työläisiä kuin ne jotka aikanaan äänesti demareita ja ne kuuluu edelleen ammattiyhdistyksiin, jotka nyt vain on joidenkin muiden puolueiden kuin demareiden käsissä.

Olennaista asiassa on se että työläisten edut ovat samat kuin ennenkin ja niiden etujen ajaminen on samanlaista kuin ennenkin. AY- liikkeet on yhtä vahvoja kuin ennenkin ja puolueiden pitää kumartaa työläisäänestäjiään, kuten ennenkin, pitääkseen heidän äänensä.

Jos jotain halutaan oikeasti muuttaa, niin se ei tule siitä että demarit puolueena hävitetään, se syntyy siitä että työläiset saadaan ymmärtämään oma etunsa, eikä se viisaus tule puoluetta vaihtamalla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #124

Suuri osa entisistä kannattajista on jo siirtynytkin muihin maisemiin. Jostain syystä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #127

Syy voi olla ainoastaan se että joku muu puolue on väittänyt uskottavammin pystyvänsä ajamaan palkkaetuja ja muita etuja. Mutta kokoomuksella ei valitettavasti ole tähän mitään ihmelääkettä, joten pettymys siitäkin taas tulee.

Tietenkin on mahdollista että kokoomusta äänestämällä äänestäjä voi tuntea jotain ylemmyyden tunnetta demareita äänstäviin nähden, mutta sekin etu, siis se ylemmyydentunne, menettää merkityksensä siinä vaiheessa kun demariäänestäjiä ei enää ole. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #129

Heh! Kyllä vielä joksikin aikaa riittää. Mutta aina vähenevässä määrin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #121

Kohta vain ei enää ole niitä harmaantuvia. Kaikki ovat jo valmiiksi harmaapäisiä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #121

Jo 2007 EK-vaalien aikaan joku demari sanoi, että samat vaalityöntekijät mutta neljä vuotta vanhempina. Nuoret eivät osallistu talkoisiin siinä määrin kuin ennen, joten lisää pitäisi saada.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #130

Mutta mistä? SDP kun ei nuoria kiinnosta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #133

Johan demarit ovat kiinnittäneet huomiota vihreisiin.

https://demokraatti.fi/394171-2/

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #135

Demarit ovat aateensa kanssa hukassa. He eivät tiedä, mitä aatteellaan tekisivät. Tuskin menestys löytyy myöskään Vihreitä kopioimalla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #120

Sitä dilemmaa ei SDP pysty ratkaisemaan Antti Rinten johdolla. Se on varmaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #123

Kuten jo sanoin yllä, todellinen dilemma ei ole demarit, vaan se on työläisten ja muidenkin kansalaisten asennoituminen talouteen ja kilpailukykyyn, ja lyön vetoa siitä ettei kokoomusta äänestävällä työläisellä ole sen fiksumpia ajatuksia kuin demareita äänestävällä työläisellä.

Työläisen ajatus keskittyy omaan palkkaan ja työsuhteen etuihin, eikä suinkaan kansantalouden tervehdyttämiseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #126

Muihin puolueisiin siirtyneet demariäänestäjät ob´vat vain havainneet sn, ettei SDP aja enää heidän etuaan muuttuvassa maailmassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #128

Katsotaan miten sitten käy kun kokoomus pettää heidät. :)
Sillä pettymys siitäkin taas tulee,
niinkuin kaikille politikkojen huijaamille äänestäjille joskus tulee.

Kokoomuskaan ei sitäpaitsi voi ajaa kaikkien etua yhtä aikaa.
Jos kokoomus ajaa keskiluokan, tai alemman keskiluokan etua, sen pitää unohtaa herrat, mistä herrat ei taas tykkää. Ehkä ne löytää itselleen jostain paremman puolueen. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #131

Mistä kuvittelit, että nämä demareista muiden puolueiden kannattajiksi siirtyneet olisivat siirtyneet juuri Kokoomukseen?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #134

Juhana Vartiaista ei ehkä voi pitää ihan moodiluokan esimerkkinä urbaanista äänestäjästä :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #137
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Epäilitkö, että minä edes pidin? Kysymys siksi, että vastauksesi oli osoitettu minun kommenttiini?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kerron nyt, että en usko sinun pitäneen, vaikka kommenttisi ei sarakkeiden valossa näytäkään minulle osoitetulta :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vaikuttaa jankkaamiselta, mutta ilmeisesti siitä ei ole kyse ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset