plukkala

Åland 17 -rauhanleiri

Joukko ruotsalaisia ja venäläisiä rauhanaktivisteja järjestää Ahvenanmaalla rauhanleirin Aurora 17 ja Zapad 17 sotaharjoitusten alla. Leiri järjestetään 08.-10. syyskuuta. Osallistujiin kuuluu 12 ruotsalaista (joukossa kolme Ruotsin vihreän Ympäristöpuolueen kansanedustajaa) ja 12 venäläistä. Mukana ei kuitenkaan ole suomalaisia.

Erikoista on, että ryhmä haluaa järjestää leirinsä Suomessa ja juuri kansainvälisesti demilitarisoidulla Ahvenanmaalla.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005359254.html

Iltasanomat esittelee leirin osallistujat artikkelissaan ja pitää heitä varsin värikkäänä joukkona. Leirin järjestää Svenska Freds -järjestön Tukholman osasto. 

Suomen ex-Moskovan suurlähettiläs Hannu Himanen pitää leiriä "venäläisenä operaationa" vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen Ruotsissa ja Suomessa. Professori, turvallisuusasiantuntija Stefan Forss tuomitsi "ru-mielisen Svenska Freds -järjestön ja Venäjän rauhankiihkoilijoiden harjoitukset Suomessa".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

On syytä muistaa, että Venäjä halusi myös tuoda kadettien koululaivan samanaikaisesti vierailulle Ahvenanmaalle. Sen kuitenkin Suomen hallitus esti.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Rauhankiihkoilija...onko se sotakiihkoilijan vastakohta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sitä sinun täytyy kysyä Stefan Forssilta.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Pekka Roponen: "Rauhankiihkoilija...onko se sotakiihkoilijan vastakohta?"

Ei se ole sotakiihkoilijan vastakohta, vaan sotakiihkoilijan rinnakkainen ilmenemismuoto.

1970- ja 1980-luvun Neuvostoliiton imperialististen tavoitteiden käytetyimpänä sumuverhona ja harhautussanana oli "RAUHA".

Suomalaiset stalinistit ja heidän ohjaamansa "rauhanpuolustajat" järjestivät hämmästyttävällä tarmolla ja resursseilla rauhanmarsseja, rauhankonsertteja, rauhanjunia jne. YLE oli valjastettu julistamaan Moskovan rauhanpropagandaa. Neuvostoliiton ydinsukellusveneitä vilisevä Itämeri nimettiin rauhanmereksi. Agit Prop-yhtyeen luokkavihaa tihkuvissa rauhanlauluissa tiheimmin toistuvia sanoja olivat "taistelu" ja "rintama". Eri puolille etupiirimaitaan Neuvostoliitto pakkolahjoitti rauhanpatsaita, jotka tunnisti siitä, että niissä esiintyvät hahmot olivat aina nyrkit pystyssä ja kiväärit, miekat tai muut astalot ojossa kapitalistista "sortajaa" vastaan. Yksi esimerkki näistä pakkoystävyyspatsaista löytyy Helsingin Hakaniemestä.

Tätä absurdia politiikkaa tukemassa oli mm. eräs sittemmin 2000-luvulla pitkään Suomen ulkoministerinä toiminut demari skä kaksi peräkkäistä kautta 2000-luvulla presidenttinä toiminut demari.

Historia toistaa itseään, mutta ei täysin identtisenä. Imperialistisen Neuvostoliiton päivitetty versio 2.0 on Putinin Venäjä. Sen propagandamenetelmät vain ovat nykyään ovelampia ja tehokkaampia kuin manalle menneen Neuvostoliiton hellyttävän kömpelö "rauhanaate". Venäjän tavoitteet ovat kuitenkin muuttumattomat eli hyväuskoisten idioottien käyttö länsimaisten demokratioiden ja erityisesti EU-maiden keskinäiseksi riitauttamiseksi, horjuttamiseksi, rapauttamiseksi ja lopulta alistamiseksi. Työkaluna ei kuitenkaan enää ole kommunistiseen aatteeseen höynäytetty äärivasemmisto. Nyt on käytössä monipuolisempi työkalupakki, johon Suomessa kuuluvat mm. IPU, kokokansanpaavo, verkossa opereroivat valesivustot, putinismiin uskova laitapersujen pressaehdokas, Euroopan Unioinia vihaamaan lietsotut kaiken vastustajat ja "isänmaallisiksi" naamioidut räyhänationalistit. Luettelo ei ole suinkaan kattava.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En tiedä, onko tätä tarpeellista seikkaperäisesti toistaa? Kaikki lähihistoriaa tuntevat tietävät tämän. Aina joukossa on niitä, jotka eivät vain totuutta halua uskoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Wanha sanonta kuuluu: kaikkea ne venäläiset keksii!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä. Mitenkähän tämä kadettien koululaiva liittyy tähän "rauhanleiriin"?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

No siten, että eipä nämä leirin kellokashipit pysty mihinkään sotilaallisin operaatioihin. Koululaivan kadetit ovat saaneet perusteellisen sotilaskoulutuksen ja laivalla on helppo tuoda aseistus mukana aina kevyitä kranaatinheittimiä myöten.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Miksi yleensä tuoda sota-alus demilitarisoidulle alueelle?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #9

Koska onhan se helpompaa tuoda sota-alus demilitarisoidulle alueelle, jos haluaa käyttää sitä sotilaalliseen operaatioon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Kuitenkaan se ei toteudu? Miksi edes kuvitella sellaista? Oliko tällä "operaatiolla" joku tarkoitus?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #11

Operaatiolla voi olla useampia tarkoituksia.
1. Yksi mahdollinen tarkoitus voi olla testata miten Suomen valtiojohto reagoi tällaiseen provokaatioon.
2. Toinen mahdollinen tarkoitus voi olla aiheuttaa hämmennystä, jota Suomen omat hyödylliset idiootit tukevat.
3. Jos Suomi olisi sallinut valtiollisen aluksen, jossa koulutetaan kadetteja, saapuvan demilitarisoidun alueen satamaan niin silloin olisi voitu kokeilla demilitarisoidulle alueelle tunkeutumista - ihan Zapad harjoituksen osana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #12

Mahdollista. Mutta kuitenkin epätodennäköistä rauhantilassa. Kyllä ympäröivä maailma siihen voimakkaasti reagoisi.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #7

Ehkä se purjekoululaiva on vielä aseistettu 36:lla 12 tuumaisella, jolla voivat ampua täyslaidallisen kohti ruotsalaisia sota-aluksia!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Niin, varmaan Venäläinen kadettien koululaiva oikeasti kouluttaa laivastoupseereita käyttämään satoja vuosia vanhoja aseita tämän päivän haasteisiin?

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Ns. info-operaatio kyseessä, ei sen kummempaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Käsitykseni mukaan olet oikeassa.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

"Erikoista on, että ryhmä haluaa järjestää leirinsä Suomessa ja juuri kansainvälisesti demilitarisoidulla Ahvenanmaalla."

Minusta on ihan luonnollista että rauhanleiri halutaan järjestää demilitarisoidulla vyöhykkeellä.

"Suomen ex-Moskovan suurlähettiläs Hannu Himanen pitää leiriä "venäläisenä operaationa" vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen Ruotsissa ja Suomessa."

Entä mitä todisteita Himanen esittää tälle ylimieliselle väitteelleen? Ei mitään. Se pitäisi ilmeisesti vain uskoa kun kerran suuri Himanen niin sanoo.

Tuolle rauhaleirille osallistuu uutisen mukaan mm. mediakritiikkiä harjoittavia taiteilijoita ja feministejä kuten Leda Garina, joka itse on osoittanut mieltä Venäjän hallitusta vastaan ja ollut pidätettynäkin maassa hallituksen vastaisen aktivisminsa takia. Kyse on siis opposition edustajasta. Tästä huolimatta nämä tiedoltaan ylivertaiset Himaset ja muut vainoharhojen lietsojat ovat leimaamassa tällaiset rauhanleirit "Venäjän informaatio-operaatioksi". Tulipahan ihan konkreettisesti todistetuksi, että faktat eivät näitä Himasia pahemmin kiinnosta.

Is:n uutisessa on mielenkiintoinen kohta:
"Leirin kokoonkutsujan Pelle Sunvissonin mukaan tilanne on nyt se, että mikäli Ruotsissa vastustaa lisääntyvää Nato-yhteistyötä ja asevarustelua, saa ”petturin ja hyödyllisen idiootin” leiman, ja vastaavasti, mikäli Venäjällä arvostelee militarisaatiota, syytetään ”ulkolaiseksi agentiksi”."

Tässä osoitettiin osuvasti se miten propaganda toimii ja mitä yhtäläisyyksiä on lännessä ja Venäjällä levitetyllä propagandalla. Toivottavasti Suomessa säilyy sananvapaus jatkossakin, jotta tällaisia rauhanleirejä voidaan järjestää myös tulevaisuudessa. Militaristeille tulee ehkä paha mieli mutta tulkoon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ruotsalainen rauhanjärjestö järjestää rauhanleirin Suomessa, miksi ei Ruotsissa, kun mukana ei edes ole suomalaisia osanottajia?

Leirillä järjestetään myös erilaisiin skenaarioihin perustuva rauhanharjoitus. Miksi juuri demilitarisoidulla Ahvenanmaalla?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse uskon, että Hannu Himanen on arviossaan oikeassa. Näillä molemmilla "operaatioilla" Venäjä pyrkii vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen sekä Ruotsissa että Suomessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset