plukkala

Laura Huhtasaari ja HS:n presidenttigallup

Helsingin Sanomat julkaisi eilen gallupin seuraavien presidentinvaalien tuloksesta. Sen mukaan 68% äänestäjistä antaisi tukensa istuvalle presidentille, Sauli Niinistölle, jo ensimmäisellä kierroksella.

Uusi Suomi kyseli Laura Huhtasaaren mietteitä omasta noin 3%:n tuestaan. Huhtasaari totesi, ettei hän ole yhtään huolissaan saamastaan kannatuksesta. Huhtasaari toi julki, ettei hän edes vielä ole virallisesti edes ehdokkaana ensi vuoden vaaleissa. Vaalitaistelu alkaa hänen mukaansa vasta ehdokkaaksi nimittämisen jälkeen. Lisäksi Huhtasaari kehui Niinistön linjauksia, mutta on asioita, jotka hän tekisi toisin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230411-laura-huhtasaari-galluptuloksest...

Huhtasaari unohti vain yhden pikkuseikan. Eihän Sauli Niinistökään ole virallisesti vielä presidenttiehdokas. Ilmeisesti siis myös Niinistön kannatus nousee sen jälkeen, kun hänen ehdokkuutensa virallistetaan?

Muuten uskon itsekin siihen, että vaaleissa ensimmäinen kierros ei riitä. Tarvitaan myös toinen kierros. Siinä Niinistön vastaparina ei kuitenkaan ole Laura Huhtasaari.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

HS-gallupin yhteenlaskettu kannatus on 101%, eikä Väyrynen ja Janitskin ole edes mukana luvuissa. Tätä logiikkaa noudattaen yhteenlaskettu kannatus nousisi jonnekin 105% paikkeille. ;)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Syyn tähän varmaan ymmärrät itsekin. Kysymyksessä on desimaalien pyöristys.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #17

Osittain kyllä. Mutta vain jos Väyrystä ja Janitskinia ole ollut lainkaan vaihtoehtona ja olettaen heidän kannatuksensa pysyneen jotakuinkin ennallaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Ilman muuta näiden mainitsemiesi mahdollinen nousu ehdokkaaksi, johon en kummankaan osalta usko, muuttaisi äänijakaumaa. Siten se muutaisi seuraavan gallupin tulosta. Mutta ei tietenkään tämän gallupin tulosta miksikään muuta.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #19

Gallupissa esitetään kyselyn olleen muotoa "ketä äänestäisit", joka ei edellytä varmistettua ehdokkuutta. Gallupissa on nytkin mukana henkilöitä, jotka eivät ole ehdokkaana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Sattumalta yksi näistä satunnaisotannalla löydetyistä olin minä. Kyselijä kyllä antoi nimilistan, jolta valita. Kysyin häneltä, missä meidän kaikkien Paavo on, kun hänen nimeään listalla ei ollut? Hän vastasi, että voidan lisätä, jos niin haluat. Totesin siihen, ettei minun takiani tarvitse.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #22

Jopas sattui! Sinulla on siis ensikäden tietoa parhaimmillaan ja varmisti epäilyni.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #25

Eli Galluptulos on siis vain kyselijän nimilistan mukainen jakauma kannattajien osalta.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #19

Väyrynen ja venäjän agentti jakavat vain sitä Huhtasaaren pottia pienemmäksi. Mitään todellista muutosta ei synny.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Eivät vaan kumpikaan pääse Huhtasaaren pottia jakamaan.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #34

Tosin ketään ei ole vielään äänestetty, jostakin syystä satunnaisotanta näyttää vääristävän tätäkin galluppia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #38

Satunnaisotanta otetaan koko mannersuomen äänestysikäisistä kansalaisista. Ja vielä siten, että se ottaa huomioon ikäjakauman ja koko Suomen maantieteellisen jakauman.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki Vastaus kommenttiin #34

Janitskin ehdokkuus tuntuu hyvin epätodennäköiseltä, mutta Väyrynen on hyvin mahdollinen. Huhtasaaren ja Väyrysen näkemykset monessa asiassa eivät eroa kovin paljon, joten on hyvinkin mahdollista, että Huhtasaari ja Väyrynen vievät toistensa ääniä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Janitskinin ehdokkuus on sula mahdottomuus. Väyrysenkään en usko saavan ehdokkuuteen tarvittavaa määrää kannattajakortteja kasaan. Ja jos saisikin, ei se vaalien lopputulosta miksikään muuttaisi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

Jos olisi halua haitata mahdollisimman paljon Huhtasaaren Lauran kamppanjaa, kannattaisi harrastaa mahdollisimman räväköitä ja mahdollisimman skandaalinkäryisiä otsikoita Paavo Väyrysestä, sillä se veisi Lauralta Paavolle.

Sitäpaitsi, Paavo kyllä tietää itsekin miten ääniä kerätään. Jos Paavo valittaisiin, hän kyllä tietäisi miten presidenttinä toimia, eikä hän mikään yksinvaltias olisi.

Epäilen muutenkin että Paavon esiintyminen populistina on enemmän teatteria kuin totta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #60

Oli miten oli. Väyrynen ei saa millään ilveellä 20000 kannattajakorttia kasaan. Kansalaipuolueen 5000 kannattajakorttia vartenkin hän tarvitsi 10 kk. Aika jo tekee Väyrysen presidenttiehdokkuuden mahdottomaksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Pekka äänestänee varmaan Haavioita ensimmäisellä kierroksella estääkseen Huhtasaaren pääsyn toiselle kierrokselle?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onko joku Haaviokin ehdokkaana?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ei Haavio vaan Pekka Haavisto!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #4

Muuten minun äänestyskäyttäytymiseni tuskin mitäänmerkitystä siihen, kuka Niinistön pariksi toiselle kierrokselle nousee. Arvioni siitä, ettei se olisi Huhtasaari, perustuu täysin siihen, ettei hänellä ole mitään kokemusta ulkopolitiikan hoidosta, eli asioista, jotka kuuluvat presidentin toimivaltaan. Eikä hän esitä mitään vaihtoehtoa Niinistön noudattamalle politiikalle.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #5

No, onhan "irti EU:sta" vaihtoehto Niinistön ulkopolitiikalle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Varmasti jonkinlainen "vaihtoehto", mutta sekään ei taida kuulua presidentin toimivaltaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #5

"Arvioni siitä, ettei se olisi Huhtasaari, perustuu täysin siihen, ettei hänellä ole mitään kokemusta ulkopolitiikan hoidosta, eli asioista, jotka kuuluvat presidentin toimivaltaan."

Trump oli vastaavanlainen ehdokas, eikä hänestäkään pitänyt tehdä presidenttiä, mutta niin hänestä vain tuli presidentti, koko maailman harmiksi.

Missä vika?

Luultavasti vika on mediassa joka antaa näille värikkäille kyvyttömille presidenttiehdokkaille turhaa huomiota, TV- aikaa ja palstatilaa.

Lisäksi mitä ilmeisimmin media moittii ja arvostelee näiden varikkäiden mediapersoonien edesottamuksia tavalla joka vain nostaa heitä ja heidän puheitaan esille, mikä nostaa heidän suosiotaan.

Ei äänestävä kansa pysty välttämättä näkemään näiden populistiehdokkaiden lupausten mahdottomuutta ja epärealistisuutta.

Tämän blogin otsikon näen malliesimerkkinä siitä miten median harkitsematon menettely nostaa näitä kyvyttömiä ja epäpäteviä populistipolitikkoja suureen suosioon.

Blogin otsikko antaa ymmärtää että Laura Huhtasaari olisi vaalin pääehdokas ja kaikkein merkittävin huomion kohde. Nykyinen presidenttimmekin jäi blogin otsikossa täysin huomiotta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28

Tämän blogin otsikko kuvaa tarkasti sitä, mitä tässä blogissa käsitellään. Siksi en allekirjoita väitettäsi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

Blogissasi käsittelet presidenttigalluppia sataprosenttisesti Huhtasaari- painotteisena, mikä toimii mainiona mainoksena tälle ehdokkaalle.

En syytä sinua siksi että kuvittelisin sinun olevan kova Huhtasaari- fani, vaan toimit kuten muukin media. Haluat blogillesi huomiota ja siksi nostat Huhtasaaren blogisi päähenkilöksi, koska arvelet että sillä tavalla teet blogistasi mielenkiintoisemman.

Samalla tavoin toimii kaikki media, niin Ameriikassa kuin Suomessakin ja tällä tavalla media auttaa näitä populisteja saamaan ääniä.

Toivoa vain sopii ettei tämä medianosta nosta Huhtasaarta presidentiksi asti, niinkuin se nosti Trumpin Ameriikassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #32

Kyllä tätä HS-gallupia on US-puheenvuorossa käsitelty useassakin blogissa. Toin vain julki Huhtasaaren oman kannan gallupin tulokseen. Ja juuri sitä blogini otsikko kuvasi. Huhtasaaren, eli ehdokkaan oma kanta, mielestäni kertoi enemmän kuin hän itse edes ymmärsi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Kyllä tätä HS-gallupia on US-puheenvuorossa käsitelty useassakin blogissa."

Kun kukaan ei tunne vastuutaan, vaan koristelee artikkelinsa, juttunsa ja bloginsa Huhtasaari- otsakkeilla ja Huhtasaaresta puhumalla, käy vielä niin että saamme Huhtasaaresta presidentin, niinkuin USA sai Trumpista presidentin.

En laita hymiötä loppuun, koska asia on vakava.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Tähän ei muuta vasta, kuin Heh, heh!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

"Tähän ei muuta vasta, kuin Heh, heh!"

Mitenköhän se hymy hyytyy kun Huhtasaari on toisella kierroksella ja puntit tasoissa Niinistön kanssa. Tällä vauhdilla, kun Huhtasaari on jokaisessa otsikossa ja jokaisen blogin pääaihe, se voi toteutua. :)

Ei naurata minua, vaikka hymiön laitoinkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #39

Ei ole sinun skenaariollasi mahdollisuutta hyydyttää hymyäni.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #39

Arto Vihavainen on tietenkin tässä täysin oikeassa. Aiemmin kun blogisti (siis kuka tahansa) halusi näkyvyyttä blogilleen, niin laittoi otsikoksi persut ja jonkun heistä kohua aiheuttaneen henkilön. Nyt Laura Huhtasaari on mediaseksikäs ja tietenkin ihan aiheesta, koska hän on mediaseksikäs.

Nämä otsikoinnit nostavat vaan Lauran tunnettuutta, joka tietenkin on mielestäni hyvä asia, joten siitä blogisti Pekka Lukkalallekin suurkiitokset:)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43

Jos näin käy, se ei minua haittaa. Minulle on tärkeämpää se, että Huhtasaaren olematon kompetenssi presidentin tehtävän hoitoon tulee tunnetuksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #44

Paljon mieluummin Laura Huhtasaari, jolla ei onneksi ole samaa kompetenssia kuten Sauli Niinistöllä tehtäviensä hoidosta 1990-luvulta lähtien. Niinistö oli mukana junailemassa suomalaisten velkoja norjalaiselle perintäyhtiölle 5%:lla niiden todellisesta arvosta. Tämä Niinistön toiminta, samoin kuin euroon liittymisessämme, on niin suuri kansallinen häpeä, että ihmettelen todellakin, että ihmisten poliittinen muisti on näin lyhyt. Niinistö on minulle kaikista viimeisin ehdokas, jota edes voisin ajatella äänestäväni.

EU-vastaisista parhaat ovat, ei siis missään paremmuusjärjestyksessä, kun ketään ei vielä ole vahvistettukaan, nämä kolme: Laura Huhtasaari, Ilja Janitskin ja Paavo Väyrynen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #48

No onneksi sinullakin on kolme joista valita. Tosin näistä muut Huhtasaaren lisäksi eivät pääse ehdokkaiksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #50
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #53

Juuri sen verran kuin nyt voi tässä vaiheessa vaalitaistelua voi olla.;)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #55
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #59

Nythän kysymyksessä on vaalinaluskeskustelu. Esitän vain omia näkemyksiäni, aivan kuten sinäkin omiasi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

Niin Ritva, tästä otsikoinnista ollaan näköjään samaa mieltä.Se on todella hyvää mainosta Huhtasaarelle.

Huhtasaaren sopivuudesta Suomen tasavallan presidentiksi taidammekin sitten edustaa vastakkaisia näkökantoja.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #54

Sehän on aivan selvä asia, että media ja some nostavat nyt Laura-ilmiötä ylös.

Ehdottomasti vastakkaisia, jos olet Sauli Niinistön kannattaja. Maansa myynyttä en edes pahimmassa painajaisessani voisi kuvitella äänestäväni, eli antaa palkintoa epäisänmaalliselle toiminnalle.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #57

Some on nostanut Huhtasaarta jo pitkään ylös ja nyt tämä on saavuttanut kolmen prosentin rajan. Jänskää pääseekö viiteen varsinaisissa vaaleissa.

Ihan oikeasti, ei suomalaiset niin tyhmiä ole eikä kaikki julkisuus ole positiivista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #63

"Ihan oikeasti, ei suomalaiset niin tyhmiä ole eikä kaikki julkisuus ole positiivista."

Uskon että tyhmyys tai viisaus ei ole mikään kansallinen ominaisuus, vaan inhimillinen ominaisuus. Emme me suomalaiset sen viisaampia ole kuin mitä jenkit on ja jenkithän näytti tyhmyytensä valitessaan Trumpin.

Jos media pelaa kaikki kortit Huhtasaarelle, yhtä tyhmästi kuin jenkkimedia pelasi ne Trumpille, niin sitähän emme tiedä millainen ilmiö Huhtasaaresta voi tulla. Ajatus on puistattava ja kauhistuttava ja järkyttävä, mutta sitä ei voi jättää pois laskuista.

Kaikki julkisuus on muuten positiivista, ainakin ehdokkaalle Laura Huhtasaari.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #64

"Tyhmä" oli väärä sanamuoto, pahoittelen sitä.

Yhdysvaltalaisiin verrattuna kansakunnan "syvät rivit" ovat kuitenkin sivistyneitä ja koulutettuja, ja heillä menee suhteessa paljon paremmin. Protestille on vähemmän tarvetta.

Olen kyllä Arto samaa mieltä kanssasi, että ei mitään syytä nostaa Huhtasaarta framille ja tehdä tästä minkäänlaista haastajaa kun hän ei sitä ole. Ehkä se huomataan nyt, kun mielipidetiedustelujen mukaan kuuluu ynnämuut-porukkaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #66

Olen kanssasi samaa mieltä. Suomalaiset ovat koulutettuja. Sanavalinta "tyhmä" oli huono, kuten itsekin jo totesit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #71

Tyhmä ja viisas eivät ole mitään absoluuttisia mittayksiköitä, kuten kilo tai metri.

Jokainen voi olla tyhmä tai viisas, se riippuu vertauskohdasta kumpi nimitys on sopivampi.

Ei ole kuitenkaan sopivaa sanoa ketään tyhmäksi vaikka se totta olisikin. Keskustelussa tyhmä yleensä tarkoittaa vain haukkumasanaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #74

Arto, myöskään älykäs ja viisas eivät ole keskenään synonyymejä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #76

Ei niin, mutta henkilö voi olla molempia yhtä aikaa, riippuen siitä mihin verrataan. :)

Sorry, olinpa tyhmä. Luin tuon tekstisi väärin ja ylläokeva tarkoittaa termejä älykäs ja tyhmä.

Älykkyys tulee synnyinlahjana mutta viisautta pitää opetella. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #79

Sattuuhan sitä. Itse kullekin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #64
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #64

Ainoastaan media ei pelaa, vaan myöskin vastapuolen blogistit ja kommentaattorit. Nämä "ei suomalaiset niin tyhmiä ole, jotta valitsisivat Huhtasaaren"-kommentit satavat Lauran laariin, koska toisia tyhmiksi haukkumalla, nämä kommentaattorit näyttävät vain oman tyhmyytensä, asettumalla kansalaisten yläpuolelle, aliarvioimalla suomalaisten kyvyn ajatella ihan itse ja tekemällä omat päätöksensä ihan itse.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #68

Aivan niin Ritva.

Kaikesta tästä seurauksena voi olla että kansa äänestää väärin, vaikka vain protestiksi niille jotka ovat heitä dissanneet.

Tämä ei kuitenkaan hyvä asia kenenkään kannalta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #68

Kolmen prosentin kannatus po. kandidaatille kertoo suomalaisista pelkästään hyvää.

Sen sijaan tuo läppä miten mokista kertominen "vain nostaa kannatusta" on jo niin kulunut, että suosittelisin levyn vaihtamista. Taisi ainakin Tossavainen hokea tuota jo persuilunsa alkuvaiheissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #78

Niin, ei taida Suomen kansa yhden asian vielä ostaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #68

Akinakin perjantain pressiklubissa toimittajat antoivat Huhtasaaren rauhassa sanoa sanoa sanottavansa. Siitäkään huolimatta hän ei kyennyt tarjoamaan katselijoille ensimmäistäkään perusteltua syytä, miksi suomalaisten tulisi valita juuri hänet presidentin tehtävään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

Huhtasaaren saama mediahuomio saattaa nostaa nostaa hänen kannatustaan omassa potentiaalisessa kannattajakunnassaan, eli jäljelle jääneissä perussuomalaisissa. Eivät edes kaikki heistäkään kuitenkaan äänestä Huhtasaarta. Muualta hänen on äärettömän vaikea tukea kerätä. Ja siksi väitän, kuten jo avauksessani väitin, että Huhtasaarta ei vaalien toisella kierroksella nähdä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #73

" Ja siksi väitän, kuten jo avauksessani väitin, että Huhtasaarta ei vaalien toisella kierroksella nähdä"

Toivon hartaasti että olisit oikeassa.

Luulen kuitenkin että media voi töpeksiä toivoni turhakisi, jos se käyttäytyy kuten amerikan media Trumpin suhteen.

Tämän blogisi otsikko on malliesimerkki siitä miten median ei pitäisi käyttäytyä.

Sanon näin vaikka tiedän ettei sinun tai minun otsikoinnilla ole mitään merkitystä vaaleissa, mutta esimerkiksi se on sopiva.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #77

Olet ilmeisesti sitä mieltä, että Laura Huhtasaaren ehdokkuus pitäisi vaieta kuoliaaksi. Olen päinvastaista mieltä. Median ja somessakin on syytä tehdä selväksi Huhtasaaren olematon kompetenssi presidentin tehtävän hoitamiseen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Huhtasaari arvioi Twitterissä viime vuoden kesäkuussa, että 'kukaan ei pysty auttamaan Suomea, jos Putin tulee tänne'." - Uusi Suomi 5.8.2017

- Vladimir Putin käy Suomessa vuosittain, emmekä ole olleet erityisessä avun tarpeessa.

Laura Huhtasaari ei ainoastaan puhu pehmeitä, vaan osoittaa olevansa ulkopoliittisesti täysin neuvoton. Kauniisti sanottuna: mielenkiintoinen presidenttiehdokas!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

No kannanotto tietysti tuokin? Mutta on tietysti hyvä, että demokraattisessa maassa on vaaleissa vaihtoehtoja.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Paavo Väyrysellä olisi laajin ulkopoliittinen kokemus, jos Paavo pääsisi vain ehdokkaaksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sekin on selllainen asia, johon en usko. Väyrysen aika on jo historiaa.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Edellisissä presidentinvaaleissa Väyrynen sai 17,53 % äänistä, että ne kutsuisi Väyrystä läheskään poliitisesti kuolleeksi hepuksi, vaikka hänen huippukautensa onkin ohi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #49

Viimeksi Väyrynen oli Keskustan ehdokkaana. Korttien keräämiseen ei taida Kansalaipuolueen tuki riittää?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kun kerrotaan kymmenellä Lauran kyselyssä saama persujen ulkopuolisten puolueiden kannattajien määrä ja sen lisäksi tuplataan kannatus omilta niin kasassa on korkeintaan 15%.Joku voisi todeta utopiaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Uskon, että HS-gallupin tuloksesta hänen kannatuksensa kyllä jonkin verran nousee, mutta toisella kierroksella häntä ei kuitenkaan nähdä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Olen toistuvasti ihmetellyt, miten Huhtasaari esitetään jonain haastajana ja "varmana" sijoille 2-3. Pienpuolueistakin voi ponnistaa kuten on nähty, mutta kun persjen kannatus keikkuu 10 prosentin luokassa ja siitä väestä valtaosa varmasti äänestää Niinistöä, ei tämä luku ole mikään yllätys. Voihan se tuosta vielä tuplaantua jolloin ollaan jo 6 prosentissa, mutta mitään "Huhtasaari-ilmiötä" ei ole missään näkyvissä.

Jos Väyrynen saa kannattajakorttinsa kasaan, ton nykyisen prosentin voi ehkä laskea molemmille yhteensä. Ei kyllä näytä siltä että saisi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Hiuhtasaari on "erilainen" ehdokas. Siksi mediakin on hänestä kiinnostanut ja jopa nostanut hänet jopa mahdolliseksi yllättäjäksi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Huhtasaari on erikoinen ehdokas. Tosin erikoinen on hänen tärkein tukijansa. Ateisti ja siviilipalvelusmies tukee kreationistia puolustusvoimien ylipäälliköksi?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä meillä Suomessa on nähty monia erikoisia ehdokkaita erilaisissa vaaleissa. Eli ei mitään uutta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Pienbritanniassa muistaakseni IRA:n mies oli samaan aikaan alahuoneen jäsen ja vankeusvanki, mutta voisi Suomessa Janitskin istua kahdessa linnassa samanaikaisesti?

Juha Hämäläinen

Meillä on se ongelma, että puoluejärjestelmämme ei kykene tuomaan enempää päteviä ehdokkaita oikeastaan mihinkään vaaleihin. Suomessa on lukuisa joukko nykyisiä esilletuotuja presidenttiehdokkaita pätevämpiä sekä muodollisesti että kokemukseltaan ja persoonana. Heitä ei pyydetä ehdokkaiksi tai he eivät halua ryhtyä ehdokkaaksi

Puoluejärjestelmä on tähän syypää. Se tuhoaa hyvät henkilövalinnat ja karkottaa pätevät hakijat.

Meillä on nyt vain yksi presidentin oloinen henkilö eli Niinistö. Muut ovat kaikki vain B- tai C-luokan optioita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sinulla on varmasti esittää pätevä vaihtoehto puoluejärjestelmällemme edustuksellisen demokratian sisällä tai sijaan?

Juha Hämäläinen

On hyvinkin. Kannatan suoraa henkilövaalia kuten yhä useampi tähän näennäisdemokratiaan kyllästynyt. Kaipaamme järjestelmää, jossa ei-toivotuille poliitikoille voi antaa kenkää ilman, että heidät palkitaan suojatyöpaikoilla hallinnossa tai puolueessaan. Heidät sananmukaisesti poistetaan lopullisesti sotkemasta yhteisiä asioita.

Poliittisesti valituilta tulee myös edellyttää toimialueensa asiantuntemusta.

Haluan myös enemmän suoria äänestyksiä, koska ne ovat nykyään teknisesti helppoja ja taloudellisia toteuttaa.

Parannusehdotuksia löytyy hyllystäni pitkä rivi. Ne eivät vain olisi nykyisten poliitikkojen mieleen.

Vastapainona suoralle demokratialle pidän välttämättömänä, että äänestysoikeutta ei saa automaattisesti 18 vuoden iässä. Saadakseen äänioikeuden tulee kokeella osoittaa ymmärtävänsä miten yhteiskuntamme toimii.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #70

Nykyisen järjestelmämme mukaan jokainen tehtäväänsä valittu politiikko nauttii luottamusta niin kauan, kuin hänen valitsijansa sen hänelle antavat. Luottamus tarkistetaan aina viimeistään seuraavissa vaaleissa.

Esimerkiksi presidentinvaali juuri on suora kansanvaali ja siihen se sopii. Mutta kaikkien asioiden päättämiseen se ei millään mahdollista jo yksistään päätettävien asioiden suuren määrän takia. Siksi pidän edustuksellista demokratiaa parempana järjestelmänä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minäkin toivon, että Huhtasaari enenmmänkin tänne kirjoittelisi, ja olisi muuallakin esillä. Sitten kansa oikeasti näkee sen tosiasian, että ei todellakaan ole mitään kykyä presidentin virkaan.

Pikkuisen räyhäpuolueen varapuheenjohtaja ja johtajan oikea käsi, joka puhuu mitä satttuu, niin siinä on se hänelle täysin sopiva homma.

Tuo hesarin 3% on oikea tulos, turha sitä on halveksua. Eihän tuolla ole kuin Haavisto, jolla on oikeasti jotain kannatusta Niinistön lisäksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Niko Sillanpää

Haavistolla on käytännössä puolueensa gallup-kannatus ja Niinistöllä loput, muilla hajaääniä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuitenkaan Haavisto ei saisi taakseen edes kaikkia Vihreiden kannattajia ko. gallupin mukaan.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kulisseissa Haatainen repii hiuksia tuhkan heittelemisen ohella 3 %:n siivulla, mistä löytyisi kansainvälinen halattava. joka nostaisi lukua. Myanmarin rowinhat kenties ??
Ensimmäistä kertaa näin haastateltavan palauttavan Markio Rjunkkarin lähtöruuttun yllättävästi Parkkosen säestämänä valemediallisten sanojen vain ja ainoastaan, lisäämisella Huhtasaaren lausuntoon. Upea esiintyminen Huhtasaarelta kaiken kaikkiaan.

ps Mitä Vittua Huhtasaaren uskonasiat kuuluvat "avaruusprofessorille" tai kenellekään muulle????

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toisaalta uskon, että uskonasioillakin on oma merkityksensä presidentinvaaleissa Suomessa. Sen takia Halonenkin liittyi kirkkoon.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tuliko oikeasti uskoon vai ei? Presidenttiyden jälkeen uudelleensyntyminen sosiaalidemokraatiksi, eroaako Penasta vielä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #86

Ei kai sillä enää sitten Haloselle ole niin väliä, kuuluuko kirkkoon vai ei?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Presidentin vaalit Suomessa ovat vähän vaisut, jos niissä ei ole Paavo Väyrynen ehdokkaana. Laura Huhtasaari kuitenkin piristänee vaaleja. Ovat muuten ulkopoliittisen kokemuksen osalta toistensa vastakohtia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, tällä kertaa meillä on yksi ylivertainen ehdokas.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset