plukkala

Laura Huhtasaari, virallisesti presidenttiehdokas

Perussuomalaisten puoluevaltuusto valitsi eilen lauantaina Laura Huhtasaaren puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Valinnan jälkeen pitämässään linjapuheessa Huhtasaari ilmoitti haluavansa haastaa nykyisen maahanmuuton ja turvapaikkapolitiikan. Lisäksi hän asemoi itsensä  EU-vastaiseksi.  Hän käsitteli puheessaan vain asioita, jotka eivät kuulu presidentin toimivaltaan. Voi pitää varsin erikoisena sitä, että presidenttiehdokas käsittelee linjapuheessaan ainoastaan asioita, jotka ovat muiden kuin presidentin päätettävissä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230948-nyt-se-varmaa-laura-huhtasaarest...

Joko Huhtasaari ei tiedä presidentin toimivallasta mitään? Tai sitten ei tiedä, mihin tehtävään hän nyt on ehdolla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pari viikkoa sitten Helsingin Sanomat julkaisi gallupin eri presidenttiehdokkaiden kannatuksesta. Huhtasaaren kannatus oli 3%. Kun Huhtassarelta kysyttiin syytä alhaiseen kannatukseen Huhtasaari vetosi siihen, että hän silloin ollut edes virallisesti presidenttiehdokas. Saa nähdä, mihin hän vetoaa seuraavien gallupien jälkeen?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Presidentin- ja kunnalisvaaleissa puheet menevät aina kaikkeen politiikkaan ja arvoihin. Näin on aina ollut väittelyissä jne.. ei tuossa mitään erikoista. Kertoo lähinnä, että on ainoa hieman erilainen ehdokas.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eli nyt meillä on presidenttiehdokas, joka linjapuheessaan ei puhunut sanaakaan niistä asioista ja aiheista, jotka oikeasti kuuluvat presidentin toimivaltaan?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#4
Tuskinpa Sauli Niinistö puhuu ainoastaan ulkopolitiikasta. Tasavallan presidentti on ARVOjohtaja kansalle ja hänen pitää kuunnella ja puhua kansalaisia koettelevista asioista.

Presidentti Sauli Niinistö menetti arvovaltaansa sanoessaan Jussi Halla-ahosta, että hänen pitäisi tehokkaammin katua menneitä virheitä. Tasapuolisesti menetellen hänen olisi pitänyt muutamia ministereitäkin katumaan tekosiaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #50

Presidentti on todellakin myös arvojohtaja. Mutta sen arvojohtajuuden voi saavuttaa vasta voitettuaan vaalit.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #50

"Presidentti Sauli Niinistö menetti arvovaltaansa sanoessaan Jussi Halla-ahosta, että hänen pitäisi tehokkaammin katua menneitä virheitä. Tasapuolisesti menetellen hänen olisi pitänyt muutamia ministereitäkin katumaan tekosiaan."
........................

Ja jos Niinistö olisi ollut aivan täydellisen tasapuolinen, hän olisi kehoittanut maailman kaikkia ihmisiä katumaan tekosiaan :)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Oikeastaan ihan hyvä, että voidaan mitata EU:n kannatus. Nyt kaikilla vastustajilla on mahdollisuus osoittaa kantansa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nyt kysymyksessä on presidentinvaalit. EU-vaalit ovat sitten taas ajallaan. Silloinhan äänestäjä voi antaa tukensa EU-/eurovastaiselle ehdokkaale halutessaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eikö EU:n vastustajan pitäisi jättää äänestämättä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6

Miksi pitäisi? Silloinhan hän antaisi hiljaisen tukensa EU:lle? Äänestämällä EU-vastaista ehdokasta, hän saa mielipiteensä kerrottua.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #7

Toisaalta äänestäminen tarkoittaa järjestelmän hyväksymistä. Anarkistit eivät äänestä vaaleissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Anarkistisessa mielessä äänetämättä jättäminen kertoo siitä, ettei kyseinen henkilö myöskään kannata demokratiaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tuo vaikuttaa kovin kieroutuneelta ajatukselta näyttää, että vastustaa EU:ta. EU-vastainen edustaja Europarlamentissa on vihoviimeinen asia. Sellaiset nakertavat luottamusta koko Euroopan Unionilta kuin EU-vastustamisen mielekkyydeltäkin.
Jos oikeasti vastustaa Suomen EU-jäsenyyttä, pitää valita Suomen politiikkaan EU-vastaisia ehdokkaita.

Presidentin toimivaltaan EU-asiat eivät tosiaankaan kuulu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Olen kanssasi erimieltä siitä, etteikö EU-vastaiset saisi äänestää Euroopan parlamentin vaaleissa äänestää EU-vastaista ehdokasta. Istuuhan Euroopan parlamentissa nytkin joukko EU-vastaisia meppejä eri maista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Laura Huhtasaaren heikko kohta on ulkopoliittisen kokemuksen vähyys. Ulkopoliittisesti kohtuullisen kokeneelta Timo Soinilta tuskin voi mennä kysymään neuvoa. Jos Paavo Väyrynen ei saisi kerättyä kannatuskortteja ja hän asettuisi Huhtasaaren neuvonantajaksi, asiat olisivat minun näkökulmastani erinomaisesti. Ei välttämättä Huhtasaaren äänipotin kannalta, koska Väyrysellä on paljonkin vihamiehiä. Spekulointia, myönnän.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Spekulointia toki, mutta en usko Väyrysen liittyvän Huhtasaaren neuvonantajiin, ennenkuin Huhtasaari tulee kansalaispuolueen "asiantuntijajäseneksi"?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olen tähän saakka ollut sitä mieltä, että Huhtasaari tulee saamaan noin 5% kannatuksen. Mutta hän tosiaankin käy kampanjaansa tavalla, jolla ei ole tarkoituskaan päästä presidentiksi vaan kerätä EU-vastaisten ja muslimeihin asennevammaisesti suhtautuvien äänet. Joten saattaa olla, että hän pääse lähelle 15%.

Ikävä, että Huhtasaari ilmeisesti pääsee määrittelemään keskustelun teemat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Huhtasaaren tulevaa kannatusta on vaikea määritellä. En kuitenkaan usko hänen pääsevän määrittelemään keskustelun teemoja. Jos sitä yrittää, hän saa keskustella yksin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Juhon väläyttämä 15% olisi 50% enemmän kuin Timo Soinin kannatus ikinä. Ei olisi mitenkään huono tulos. Sikseen toisekseen tuolla tuloksella alkaisi olla jo sillä kynnyksellä, että pääseekö toiselle kierrokselle. Sitä pääsyä voisi pitää jo melkoisena voittona niin Huhtasaarelle kuin PeSullekin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jään kuitenkin rauhassa odottamaan. Tammikuun lopulla olemme paljon viisaampia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jos Huhtasaaren gallupkannatus nousisi yli 10%:n, toista äänestyskierrosta ei koskaan tulisi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #46

Mielenkiintoinen näkemys. Jos Kai pääsisi ohjaamaan äänestäjien kynää tai mieltä, noin voisi käydäkin, mutta en jaksa uskoa, että vaikkapa Pekka Haaviston kannattajat alkaisivat tuollaisessa tilanteessa hylätä ehdokastaan.
Jos sitten on lopuissa niitä 3% ehdokkaita, niin sieltä taas ei isoa heilahdusta tule.
Nukkuvissa voisi olla toivoa Kaille, vaan kun nekin on monet aiemmin Perussuomalaisia äänestäneitä, niin.

En pidä Niinistön uudelleen valintaa minään varmana katastrofina maallemme, ettei tässä kaiketi huonosti käy kuinkaan. Jännätään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #63

Tämä vain tarkoittaa sitä, mitä alusta asti olen sanonut. Vaaleissa tarvitaan toinenkin kierros, koska Haaviston äänestäjät heräävät. Näin he varmuuden vuoksi pelaavat Huhtasaaren syrjään toiselta kierrokselta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Halla-aho näyttää olevan erinomainen taktikko. Hän tosiaan onnistui pudottamaan perussuomalaiset hallituksesta ikään kuin se olisi tapahtunut siksi, että kyllä hän olisi tullut mutta ei kelvannut. Todellisuudessa paikka oppositiossa taisi olla jo ihan alkuperäinen tavoite.

Huhtasaaren asettaminen presidenttiehdokkaaksi on myös hyvä veto. Huhtasaari on niin äärimmäisiä tunteita herättävä henkilö, että häntä vastustetaan juuri niistä syistä, joiden takia hän haluaakin itseään vastustettavan. Vastustajat menevät jälleen kerran ansaan. Juuri se vastustus lisää hänen kannatustaan niiden joukossa, jotka ovat epävarmoja mutta kuitenkin mahdollisia kannattajia. Turha hänen on minunlaistani keskustaliberaalia kosiskella.

Joten lasketaanpa:
= perussuomalaiset
+ ehdottoman EU-vastaiset (Väyrynen ei pääse kisaan mukaan ja Huhtasaari erottaa Suomen EU:sta ja eurosta vaikka eduskunta ei niin tekisikään)
+ osa NATO-vastaisista (Huhtasaarihan ei tietenkään allekirjoita NATO-sopimusta vaikka eduskunta sen hyväksyisi)
+ muslimivastaiset (Huhtasaari ajaa kaikki islamistit pois maasta)
+ turvapaikanhakijavastaiset (yhtään turvapaikanhakijaa ei oteta vastaan ilman papereita, ainakaan Lähi-Idästä tai Afrikasta)
+ kehitysoppivastaiset (kehitysopin opettaminen kouluissa lopetetaan)

Kaikista noista vastustajista voi kolahtuu jokunen ääni uurnaan. Ei niillä presidentiksi päästä mutta eihän se ole tarkoituskaan.

Aina löytyy niitä, jotka uskovat nuo suluissa mainitut asiat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #61

En epäile yhtään, ettikö joitakin ääniä kolahtaisi vaaliuurniin myös Huhtasaaren puolesta. Mutta niillä äänillä ei saateta Huhtasaarta edes toiselle kierrokselle.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Mielestäni Laura Huhtasaaren velvollisuus on haastaa nykyinen politiikka, tässä EU-n vastustajilla näytön paikka, äänestämällä voi sittenkin vaikutta, ainakin vähän.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toki Huhtasaari saa haastaa mielensä mukaan, mutta onko presidentin vaalit tälle haastamiselle oikea paikka? Miten voi näissä vaaleissa Huhtasaarta äänestämällä vaikuttaa?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Huhtasaarelle se voi hyvinkin olla sopiva paikka. Sehän on ihan kiinni siitä mikä on Huhtasaaren tavoite, oikeasti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Perussuomalaiset nimitti Laura Huhtasaaren presidenttiehdokkaakseen. Siitä päättelen Huhtasaaren "haastamisen" olevan myös Perussuomalaisten tavoite. Haastamisen, jolla ei ole mitään tekemistä presidentin viran hoitamisen kanssa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #26

Nimenomaan, perussuomalaisille on nykyisin tärkeää vain se haastaminen, ei tulokset. Asiat puolueessa muuttuivat alkukesästä voimallisesti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28

Niin Huhtasaari kuin Perussuomalaiset saavat toki mielensä mukaan haastaa. Mutta mihin se johtaa? Ikuisen oppositiopuolueen asemaan? Ikuisesti yhden asian puolueeksi, koska Huhtasaaren linjapuheessaan esiin nostamat asiat eivät liity mitenkään presidentin toimenkuvaan?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #31

Näinhän siinä käy jos ei sitten löydy uusia johtajia jotka jaksavat tehdä kaiken työn uudestaan, sen joka yhdessä iltapäivässä tuhottiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #33

Ja sellaisiahan Perussuomalaisilla on pilvin pimein?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #35

Ja jos sellaisia sattuisi löytymäänkin niin puolueen saaminen hallituskelpoisten joukkoon kestää vuosia jos ei vuosikymmeniä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Jos puolueen linja pysyy nykyisen kaltaisena, tuskin koskaan.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Veikkaisin, että kuten ennenkin pressanvaaleissa kinataan ns yleispolitiikasta eniten.

Onhan noita ehdokkaita. Eipä taida sopivaa löytyä. Niininstöä piti äänestää, mutta empä taida äänestää.ryvetti itsensä tuossa persujen hajoamisessa. Ei kuulunut pressan hommiin siihen sekaantua. Lisäksi on putinisti natovastustaja käytännössä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmasti puhutaan myös yleispolitiikasta, mutta kuitenkin enemmän varmaan esimerkiksi ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Ainakaan minulla ei Huhtasaaren linjapuheen jälkeen ole aavistustakaan hänen ulkopoliittisista aatoksistaan.

Demokratian olemuksen mukaan meillä on presidentinkin vaalit. Ja niissä meillä kaikilla äänioikeutetuilla on yleinen ja yhtäläinen äänioikeus.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Hiukkasen hirvittää tuo äänestysrosentti, se jos jää oikein alhaiseksi niin saattaa mennä tiukille Saulin pärjääminen. Mites sitten suut pannaan, pekulantit?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #25

Spekulointia tietysti kaikki. Kuinka vakavasti itsekään kommenttiisi uskot?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #27

Sikälis uskon vakaasti että PS saa aivan varmasti omat äänestäjänsä liikkeelle ja jos loput uskovat Saulin menevän kuitenkin läpi niin siinä voi piillä yllätys. Tosin kysymys on vain toiselle kierrokselle menosta , siellä Niinistö voittaa reilusti mutta PS:n ehdokkaan pääsy toiselle kierroksellekin on veret seisauttava voitto jonkun mielestä ja äläkkä sen mukainen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Minäkin uskon, että PS saa omat kannattajansa liikkeelle. Mutta Huhtasaaren toisen kierroksen paikkaan en kuitenkaan usko.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #25

Pitää kuitenkin olla tarkkana, etti mene yli 100 äänestysprosentin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #51

Tuskin kuitenkaan Suomessa. Joskus nuorena miehenä seurattuani DDR:n vaalien tulosta, tuli sekin pelko mieleeni, kun äänestysprosentit eri äänestyalueilla lähestyivät 100 prosenttia. Olivat säännällisesti jotakin 99,5:n ja 100:n välillä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #54

Maalimalla kaikki osataan paremmin kuin täällä Suomessa.

DDR:n vaalitulosten vaikutus taitaa näkyä elintasossa vieläkin Saksan eri osissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

DDR:ssä oli pakko äänestää, vaikka ehdokkaita oli eri äänestysalueilla vain yksi. Seuraan toisella silmällä Saksan tämän päivän vaaleja. Tämän hetken tietojen mukaan entisen DDR:n alueilla on äänestetty huomattavasti laiskemmin kuin maan läntisissä osissa. Eli siinä mielessä olet oikeassa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Sauli voittaa joka tapauksessa. Tulee typerät vaalikampanjat, joissa tärkeintä on, kuka pääsee häviämään toiselle kierrokselle. Harmittaa jo etukäteen. Ihmiset käyttävät hirvittävästi energiaa asioihin, joilla ei ole mitään todellista merkitystä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vaalit kuitenkin ovat osa demokratiaa. Ja varsin tärkeä osa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tarvitaanko presidenttiä lainkaan? Ei tarvita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sekin voidaan toteutta, mutta vain perustuslakimuutoksen kautta.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Toki Huhtasaari saa haastaa mielensä mukaan, mutta onko presidentin vaalit tälle haastamiselle oikea paikka? "

Mielestäni kyllä. Tässä on perussuomalaisilla sadan euron paikka mittauttaa kannatuksensa 2019 eduskuntavaaleja lähestyttäessä.

Perussuomalaisilla tilaisuus testata kuinka he onnistuvat herättelemään nukkuvia ja saamaan liikkuvia äänestäjiä puolelleen. Liikkuvia äänestäjiä on miljoona, he ratkaisevat seuraavissa vaaleissa.

Jokainen Laura Huhtasaaren saama ääni on pois joltakin toiselta ehdokkaalta, tosin ei sieltäkään löydy haastajaa Sauli Niinistölle.

Politiikka on vain tätä, siihen siis tyytykäämme.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Presidentin vaalit kertovat ainoastaan ehdokas Huhtasaaren luottamuksesta presidentin tehtävään. Aivan samoin on muidenkin ehdokkaiden.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kaikki vaikuttaa kaikkeen, politiikassakin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Koko yhteiskunnassa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tai yhtä oikein on sanoa, ettei mikään vaikuta mihinkään.

Politiikan suunta ei ole muuttunut Suomessa juurikaan Perussuomalaisten mentyä hallitukseen. Eikä se muuttuisi, vaikka Huhtasaaresta tulisi presidentti.

Huhtasaaren valinta heikentäisi presidentin valtaa. Presidentti saisi yhden äänen UTVAssa. Presidentti eristettäisiin sisäpolitiikasta ja osallistuminen EU-politiikkaa koskevaan keskusteluun jäisi kokonaan yksinpuheluksi, jos joku lehti presidentin puheita jaksaisi uutisoida.

Trump on hyvä esimerkki ei puolivallattomasta, vaan täysin vallattomasta presidentistä. Yksikään hänen kunnianhimoisista hankkeistaan ei etene. Paljon tuo twiittailee edelleen ja pitää kovaa ääntä, mutta politiikka kulkee juuri niin kuin juna raiteillaan: siihen suuntaan, mihin meni ennen Trumpin valintaa. Valtatyhjiötä ei ole, koneisto täyttää puuttuvat kohdat.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Tässä vaiheessa ainkin se on varmaa, että, jos emme kerkiä kuolla kupsahtamaan Laura Huhtasaari saa ainakin 2 ääntä, minun ja puolisoni.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Älä mene takuuseen toisen äänen puolesta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Joko Huhtasaari ei tiedä presidentin toimivallasta mitään? Tai sitten ei tiedä, mihin tehtävään hän nyt on ehdolla?"

Samaa voi epäillä myös Sauli Niinistöstä...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vaatisi kyllä pienet perustelut, vaikka isommatkin?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Presidentti Niinistö on kahminut valtaa, joka ei presidentille kuulu. Hallituskriisin aikaan mm. Niinistö otti kantaa ja kertoi, että hänen mielestään pääministerin olisi pitänyt pyytää eroa. Niinistö ei ymmärrä edelleenkään, ettei presidentin pidä ottaa kantaa eikä - varsinkaan pyytämättä - esittää mielipiteitään asioihin, jotka ovat toisen poliittisen toimijan - tässä tapauksessa pääministerin - toimivallassa.

Pidin Niinistön lohkaisusta Perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen. Hänen arvovaltansa ja kannatuksensa taatusti nousi. Se ei poista sitä tosiseikkaa, että presidentin ei olisi missään nimessä pitänyt ottaa noin voimakkaasti kantaa yksittäisen puolueen henkilövalintoihin.

Ulkopolitiikassa presidentti on sooloillut. Ulkopolitiikkaa johtaa Niinistön aikana presidentti. Perustuslaki on sivuutettu. Sooloilu Putinin kanssa on hyvä esimerkki siitä, kuinka Niinistö sivuuttaa sekä valtioneuvoston että Euroopan Unionin yhteisen ulkopoliittisen linjan toimiessaan valtionpäämiehenämme.

Kolme pointtia riittänee? Toki näitä olisi enemmänkin tarjolla...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #52

Niinistö ei sanonut, että hallituksen olisi tullut erota. Hän sanoi, että Sipilä olisi voinut myös pyytää eroa. Silloin olisi käyty uudet hallitusneuvottelut.

Siitä olen kanssasi samaa mieltä, ettei hänen olisi tullut puuttua yhdenkään puolueen henkilövalintoihin.

Niinistöhän on myös sanonut, että kasakka ottaa sen minkä se helposti irti saa. Niinistön suuri ulkopoliittinen valta kertoo enemmänkin heikosta hallituksesta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #55

"Niinistö ei sanonut, että hallituksen olisi tullut erota. Hän sanoi, että Sipilä olisi voinut myös pyytää eroa. Silloin olisi käyty uudet hallitusneuvottelut."

Tuolloinkin Niinistö meni liian pitkälle. Eduskunta päättää hallituksen hajottamisesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #60

Presidentti päättää pääministerin esityksestä. Eli ei voi hallituksen erosta päättää ilman pääministerin esitystä.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Pekka taas jaksaa liputtaa demareille. Oliko tämä oikea tulkinta? Myytti on murrettu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielenkiintoista! Kerro, miten mielestäni demareille liputan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sauli Niinistön kannattajat ovat keränneet hänelle toistaiseksi 156000 kannattajakorttia. 20000 olisi jo riitänyt ehdokkuuden varmistamiseen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuo oli aika paljon yli, mitä odotin. Hyvä niin, on ainakin vahva kannatus sille, että Niinistö lähtee mukaan.

Tässä käy nyt niin, että kaikki muut ehdokkaat Huhtasaarta lukuunottamatta tulevat olemaan statisteja. Heillä ei ole mitään todellisia mahdollisuuksia eikä heillä ole edes mitään oleellista eroa Niinistöön nähden.

Huhtasaari taas ei pyrikään presidentiksi vaan saamaan maksimaalisen näkyvyyden PS:n ajamille asioille, vaikka niillä ei olisi mitään tekemistä presidentin tehtävien kanssa. Muut kuin Huhtasaari asettaisivat itsensä ja puolueensa täysin naurunalaisiksi, jos he lähtisivät tekemään puolueen 2019 eduskuntavaalikampanjaa jo vuoden etukäteen. Vain narrille on kaikki sallittua ja katsomo kiljuu riemusta, mitä härskimpi vitsi on.

JK. Ja lisää huomiota tulee tietenkin siitä, että närkästyjät närkästyvät aina urakalla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Juho, pitkälti samaa mieltä kanssasi.Tässä tilanteessa on kysymys ainoastaan Huhtasaaren luottamuksesta, ei Perussuomalaisten, vaikka hän virallisesti onkin puolueen presidenttiehdokas.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Huhtasaari aloitti varsinaisen "vaalikampanjansa" tutusti. Ei sanaakaan asioista, jotka kuuluvat presidentin toimivaltaan.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3664992/Huhtasaar...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset