plukkala

Saksan hallitusneuvottelut

Saksassa liittopäivävaalit olivat runsas kuukausi sitten. Saksassa on aloitettu neuvottelut uuden liitohallituksen muodostamiseksi Angela Merkelin johdolla. Tavoittena on ns. Jamaika-koalitio (CDU, CSU, FDP ja Vihreät).

Jo etukäteen neuvotteluja pidettiin vaikeina. Oikeastaan missään asiassa ei ole edistytty. Eilen puolueilla oli sondeerausistunto, joka kesti yli 11 tuntia. Kynnyskysymyksiksi näyttävät muodostuvan ainakin ilmasto- ja energiapolitiikka, Eurooppa- ja EU-politiikka sekä odotetusti turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikka.

http://www.sueddeutsche.de/politik/sondierungsgespraeche-viel-streit-und...

http://www.bild.de/politik/inland/jamaika-koalition/bild-faehrt-mit-lasc...

Näyttää siltä, että neuvotteluista tulee juuri niin vaikeat kuin odotettiinkin. Kuitenkaan yksikään neuvottelevista puolueista tuskin toivoo uusia ennenaikaisia vaaleja. Kukaan ei nimittäin voi ennakoida niiden tulosta.

Merkelillä on kuitenkin vielä takataskussaan mahdollisuus yrittää saada SPD suostumaan sittenkin neuvottelemaan ns. suuren koalition muodostamiseksi (CDU/CSU ja SPD). Eli kyseessä olisi sama hallituskoalitio, joka oli vallassa ennen syyskuun vaaleja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Myös Itävallassa on aloitettu hallitusneuvottelut ÖVP:n ja FPÖ:n kesken.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset