plukkala

Vihreät on naisten puolue

Ylen uusimman puoluekannatusmittauksen tausta-aineistosta paljastuu selkeästi se, että Vihreät on naisten puolue. Tausta-aineiston mukaan liikkuvat naisäänestäjät jopa heiluttavat Vihreiden kannatusta. Vihreitä kannattaa yli 20% naisista kun taas miehistä puolestaan vain vajaat 10%.

Ylen julkaisemassa vertailussa olivat mukana neljän suurimman puolueen mies- ja naiskannattajat. Muiden vertailussa mukana olleiden puolueitten osalta erot tässä suhteessa verrattuna Vihreisiin olivat marginaalisia.

https://yle.fi/uutiset/3-9917414

Jos mukana olisivat olleet myös Perussuomalaiset, olisi varmasti paljastunut Perussuomalaisten puolestaan olevan miesten puolue?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielenkiintoista on jatkossa seurata Vihteiden naisvaltuutetun Fatim Diarran aiheuttama kohu kaupunki/maaseutu vaikuttaa Vihreiden liikkuviin naiskannattajiin?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ihan tarkasti kun noita käppyröitä syynää, niin tällä hetkellä näyttäisi pikemminkin Kokoomus olevan naisten puolue.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Juho, en oikein ymmärrä, miten tulkitset kääpyrät? Minä ymmärrän asian Kokoomuksen osalta niin, että miehistä vajaat 25% kannattaa Kokoomusta ja naisista puolestaan runsaat 20%.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

ENsimmäisessä grafiikkakuvassa Ylen sivulla on naisten puoluekannatusprosentit neljän suurimman puolueen osalta ja siinä sininen Kokoomuksen viiva on tällä hetkellä (10/2017) Vihreiden vaalean vihreän viivan yläpuolella. Toki Vihreiden kannattajista suhteellisesti suurin osa on naisia, mutta kaikista kannatuksensa ilmoittaneista naisista eniten kannatusta kerää Kokoomus.

Jyrki Karvo

Saiskos perusteet tälle. Inssin järjellä Pekka näyttäs olevan oikeassa. 25% miehistä kannattaa kokoomusta ja 20 prosenttia naisista. Toki naisten määrä on lisääntynyt mutta ei vielä lähelläkään mieskannattajien määrää...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Muistutan kommentoija Jyrki Karvoa siitä, että US-puheenvuorossa esiinnytään aina omalla nimellään ja tunnistettavan kasvokuvan kera!

Jyrki Karvo Vastaus kommenttiin #9

Ja millä perusteella mulla ei omaa nimeä ole? Us on hyväksynyt ton se riittää mulle. Kannattaa uuudelle suomelle valittaa jos ovat ennakkotarkastuksessa hyväksyneet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Minun tehtäväni ei ole asiasta valittaa. Se on aivan sinun oma tehtäväsi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Väittäisin Ylen grafiikan perusteella, että kannatuksensa ilmoittaneista naisista noin 20,5 prosenttia kannattaa Kokoomusta ja 20,4 prosenttia Vihreitä...

Uutisartikkelista ei tarkat prosenttiarvot selviä, mutta grafiikkakuvista saa sellaisen tuntuman, että naisista hienoinen enemmistö kannattaa Kokoomusta.

korjattu kirjotusvirhe..

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16

Ihmeellinen johtopäätös. Kysymys on kuitenkin siitä kyseisen puolueen sisäisestä jaosta mies- ja naiskannattajiin. Kokoomus on sekä miesten että naisten puolue. Vihreät puolestaan ei.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #19

Tuolla tavoin ajatellen Feministinen puolue lienee ylivoimaisesti "suurin" naisten puolue.

Ylen grafiikka osoittaa kuitenkin lähes kiistatta, että Kokoomus kerää absoluuttisesti eniten naisten kannatusta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Ylen tausta-aineistoon perustuva juttu perustui juuri mies- ja naiskannattajien suhteelliseen osuuteen eri puolueitten kannattajien joukossa. Sinä väännät asiasta jotakin aivan muuta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #22

Niin, Kokoomus on naisten puolue ihan vääntämättäkin, koska Kokoomus kerää eniten naiskannattajia.

Kokoomuksen ja Vihreiden politiikassakaan ei erityistä eroa ole havaittavissa, vaikka puolueiden sisäiset sukupuolitetut kannatusprosenttisuhteet eroavatkin toisistaan kuin ilta ja aamu. Vihreät ovat Kokoomuksen puisto-osasto ja Kokoomus on Vihreiden taloustoimisto....

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Aika usein näin on suurimman puolueen osalta. Mutta tästä ei Ylen tausta-aineiston tutkimuksessa ollut kyse. Ja tämän tiedät hyvin itsekin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #29

Ymmärrän toki.

Noista käppyröistä voi sitten päätellä, että demarit olisi "tasa-arvoisin" puolue, noin 18 prosenttia sekä miehistä että naisista kannattaa SDP:tta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

Kyllä voi. Muidenkin, kuin Vihreiden osalta, erot ovat varsin pieniä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #33

Miehet näyttävät olevan noiden grafiikoiden perusteella puolueuskollisempia - miesten grafiikkakuvaajissa muutokset ovat loivempia kaikkien neljän puolueen osalta.

Toisin sanoen jatkossakin neljän suurimman puolueen keskinäinen asema riippuu siitä, kuinka hyvin ne kykenevät puhuttelemaan erityisesti naisäänestäjiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Saman havaintoon tulin itsekin. Mutta liikkuvien äänestäjien osalta se on paljon vaikeampaa kuin puolueen oman peruskannattajakunnan keskuudessa, olivat nämä sitten miehiä tai naisia.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Voiko tästä päätellä että naiset äänestävät enemmän tunteet edellä kuin järki,Tai tutkimus/tiede? En nimittäin ole kuullut mitään ideaa Vihreiltä jossa olisi tiede/tutkimus idean takana.. Aina vaan tunne!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En tiedä, voiko asiaa suoraan noin tulkita? Vaatisi varmaan oman asiaan syventyvän tutkimuksensa?

Käyttäjän ArjaNikali kuva
Arja Nikali

Et ole tainnut kovinkaan syvällisesti seurata vihreää politiikkaa. Vihreät pitävät tärkeänä nimenomaan tieteellistä tietoa ja yleensä tukeutuvat siihen. Toinen asia sitten on käytetty retoriikka, jossa ehkä tuo asia näkyy turhan vähän. Esimerkkinä voit halutessasi vilkaista Touko Aallon facebook-päivitystä 1.11. liittyen sote-asioihin.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Olkiukkoileva karikatyyrini asiasta on akateemiset kaupunkilaiset julkisen sektorin naiset, jotka pelkäävät työpaikkojensa puolesta. Ja täten vastustavat kaikkia leikkauksia.
https://guitarkonkari.wordpress.com/2017/10/16/aan...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saatat olla totuuden jäljillä!

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Piti vielä lisätä että akateemiseen ammattiin opiskelevat naiset, jotka ovat ajatelleet sijoittautua julkisen sektorin työpaikkaan isohkossa kaupungissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #12

En oikein usko tähän. Opiskellessaan harva vielä ajattelee tulevaisuuttaan joko julkisen tai yksityisen sektorin palveluksen osalta.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #18

Perusteltu oikaisu. Vihreiden kannattajia on käsittääkseni kuitenkin yliopisto-opiskelijoissa paljon, mutta molempia sukupuolia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #25

Vihreät ovat tutkitusti nuorten puolue. Nuoret puolestaan ovat aikansa opiskelijoita. Nuoruutta on puolestaan väitetty parantuvaksi sairaudeksi. Sen lääkkeenä toimii aika.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #27

Sinänsä kun tarkemmin katsoo, minusta noista käyristä voi päätellä sen, että Vihreät ei puolueena kiinnosta miehiä, puolueista yhtä tasavahvasti kuin naisia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28

Näin itsekin aineistoa tulkitsin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Itseasiassa Vihreissä on eniten sekä korkeakoulutettuja että yrittäjiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja ainakin tämän tausta-aineiston mukaan kannatajista selkeä enemmistö on naisia.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Feminsimi ja misandria näyttää vihreissä kukoistavan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämän suuntaisen kuvan Ylen tutkimuksen tausta-aineisto näyttää antavan?

Hannu Töyri

Muistaakseni vihreiden kannatuksen ollessa vielä n. 10% naisten osuus jäsenistä tai kannattajista oli yli 70%, joten kannatuskyselyiden osoittessa 16 - 17%, naisten määrä on todella suuri.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En tioedä Vihreiden jäsenten nais- ja miesjäsenten osalta nyt. Mutta kannattajajien jakauma tausta-aineiston mukaan on hämmentävän naisvaltainen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eipä tuo ero naisten ja miesten kannatuksen erossa ole vuosien saatossa mihinkään muuttunut. Ilmeisin tulkinta on, että naiset ovat enemmän huolissaan (lastensa) tulevaisuudesta. Miehet elävät edelleen kuin viimeistä päivää, jolloin oman navan ympärillä pyöriminen kannustaa äänestämään selkeämpiä edunvalvontapuolueita. Positiivista on, että nykyisin osa miehistäkin alkaa ottaa vastuuta tulevaisuuden maailmasta/Suomesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Börje, en oikeastaan odottanutkaan sinulta muunlaista kommenttia. Tämän selvityksen mukaan kuitenkin erittäin suuri osa näistä Vihreiden naiskannattajista ovat ns. liikkuvia äänestäjiä. Vihreillä ei ole kovin suurta vakiintunutta kannattajakuntaa, ei miesten eikä naistenkaan joukossa.

Marko Parkkola

Miksihän Yle käyttää vielä termejä mies ja nainen. Käsittääkseni Ylen uusi päätoimittaja Jokinen on sukupuolineutraliteetin kannalla, joten tällaiset binääristä sukupuolta ilmentävät sanat ihmetyttävät.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""sukupuolineutraliteetin kannalla""

Juu. Paremmin todellisuutta kuvannee jos sanomme, että vihreitä kannattavista miehistä suurin osa on naisia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kukin tiulkitsee tutkimusta tavallasan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Oikeasti uusin trendi on seksuaalipositiivinen eli olkoon mies, nainen tai mitä vain tulee kuulemma panna kaikea mikä liikkuu, joka Touko Aalto (nyt olin vähän ilkeä)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olikohan aivan asiallinen kommentti tähän keskusteluun?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #42

Tarkoitatko siis ettei arvovaltaisen valtamedian uutisoima termi, joka olennaisesti kuuluu aktuelliin vihreiden harjoittamaan ja vihreitä koskevaan hirmutärkeään yhteiskunnallispoliittiseen keskusteluun, muka kuuluisi tähän sinun isännöimääsi keskusteluun?

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005434864.html

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43

Sen verran ehkä kuuluu, että jatkossa voimme seurata tämänkin heiton seurauksia Vihreiden kannatukseen. Touko Aallon ottaminen mukaan tähän kommenttin ei välttämättä ollut kovin asiallista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #42

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005434864.html

"okainen voi panna niin paljon kuin haluaa, sanoo Iris Flinkkilä, joka edustaa nykyajan nuorten keskuudessa yleistyvää seksipositiivista kulttuuria"

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #44

Tämänki heiton vaikutuksia Vihreiden kannatukseen voimme seurata seuraavissa gallupeissa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #46

Ei kai kenellekään ole yllätys jos juuri vihreät yrittävät herätellä hippiliikettä henkiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #47

Sukupolvet toistavat toisiaan aika ajoin.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Fatim Diarra taitaa olla vihreiden Teuvo Hakkarainen. Sillä erotuksella vain, että jos Teuvo olisi lausunut moista, eduskunnassa yksi jos toinenkin vaatisi Hakkaraisen "möläytystä" (median käyttämä termi perussuomalaisten sanomisista) leivättömän pöydän ääreen arvioitavaksi. Nythän Fatiman sanominen on vain "mustaa huumoria".
"Naisten puolueena" Vantaanjoessa saa virrata vettä tonni jos toinenkin, mikäli yhtään vihreää paheksutaan mediassa epäsopivasta kielenkäytöstä.
Kuten mummoni sanoi aikoinaan: "Ei korppi korpinsilmää noki".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos näin tapahtuu kuten ennakoit, näkyy Diarran "möläytys" varmasti Vihreiden kannatukseessa tulevissa gallupeissa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Vaatiahan saa, mitä muuten konkreettisesti sitten Hakkaraisen tapauksessa tapahtui:

Hän sai sakkotuomiom kirjoituksistaan.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä antoi hänelle huomautuksen ja kieltäytyi kommentoimasta asiaa enempää..
Hakkarainen valittiin puoli vuotta myöhemmin Perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi.

Joten ei tuosta nyt kummoisia seuraamuksia tai vaikutuksia PS:n toimesta tullut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuitenkin kummallakin tapauksella on vaikutuksensa näiden puolueiden kannatukseen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #52

Toki mutta ei välttämättä samaan suuntaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #53
Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

Junkkari on oikeassa siinä, ettei Vihreät osaa Diarran möläytystä sen paremmin käsitellä kuin kuin Perussuomalaisetkaan edustajiensa toilailuja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Uskaltaisin väittää, että Vihreät on erityisesti muunsukupuolisten puolue.

Toivottavasti saamme väitteelleni vahvistuksen seuraavassa sukupuolista tasa-arvoa enemmän kunnioittavassa Ylen teettämässä puoluekannatuksen sukupuolijakaumaa mittaavassa gallup-kyselyssä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pitäisitkö moista kyselyä tarpeellisena? Luulen, että sellaista kyselyä saat aika kauan odottaa?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kysymys tullee olemaan tulevaisuudessa tuiki tarpeellinen, mikäli joihin Puheenvuoron plokistehin on uskominen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #59

En kuitenkaan usko siihen, että reaalimaailmassa moiselle on tarvetta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #60

Olet mitä ilmeisemmin oikeassa. Ainakin toivon niin.

Niko Sillanpää

Makes sense. Naissukupuolen oletusarvoiset työkalut maailmaa hahmotettaessa ovat äiti-imeväinen -vuorovaikutussuhde ja lasta uhkaavan petoeläimen herkkä ja fiksoiva tunnistaminen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näin ainakin monet psykologit ovat väitäneet.

Niko Sillanpää

Raskaudenehkäisyn kehittämisen jälkeen länsimainen naiseus onkin vakavassa kriisissä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #64

Niko Sillanpään tämä kommentti taitaa olla Puheenvuoron historian parhaimpiin lukeutuva ellei sitten paras?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #65

Havainto ei ole alun perin minun, vaan useiden tekemä, ja onhan se varsin ilmeinen huomioiden kyseinen mullistus. Reaktio tähän naiseuden kriisiin on ollut voimakas yritys kriisiyttää länsimainen mieheys ja tarjota siihen "ratkaisuksi", että miehet alkavat äideiksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #66

Mutta kuitenkaan ei voi sanoa, että tämä naiseuden kriisi koskettaisi ainoastaan Vihreitä vaan naiseutta sinänsä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #64

Asialla on varmaan merkityksensä asiaan.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Vihreät ovat rauhaa ja ihmisoikeuksia rakastava puolue niin kuin pitääkin olla. On heissä paljon miehiä mutta kannatuksen nousu on varmaan lisännyt naisten osuutta.
Johtopäätös: Ehkä tämä selittää sen ettei perussuomalaisissa saata olla kuin enimmäkseen miehiä. Tämän puolueen arvot taitaa olla juuri päinvastoin, näin luulisin. En tiedä varmaksi.
Olen muuten äänestänyt Pekka Haavistoakin pressan vaaleissa. Se oli sellainen arvostusääni kun tiesin Niinistön tulevan valituksi. Muuten olisin varmaan päätynyt toisin. Nämä kaksi ovat ylitse muiden mutta toivon Matti Vanhaselle menestystä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Aika monet Suomen puolueista ovat rauhaa ja ihmisoikeuksia rakastavia puolueita. Yksin se ei riitä selitykseksi sille, että niin suuri osa Vihreiden kannattajista on naisia. Muutakin täytyy olla.

Vihreiden kannattajista valtaosa asuu kaupungeissa ja puolueen kannattajat ovat selvästi keskimäärin nuorempia kuin muiden puolueiden. Itse uskon, että näihin nuoriin, erityisesti naisiin, vetoaa Vihreiden monilta osin tunteisiin vetoava politiikanteko hyvin.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Olet viisasmies Pekka, täytyy myöntää. Pidän siitä.

Minäkin olen aina miettinyt sitä kuinka voisin olla naisiin vetoava. Kotona, kaupassa ja kaikessa toiminnassani yritän kovasti mutta ei auta. Kohteliaisuuskaan ei auta. Huolisiko noi vihreät minut? Arvostan luontoa ja kaikkea mitä luonnossa liikkuu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #71

Kiitos vaan. Itse voisit asiaa tietysti Vihreiltä kysyä.

Petri Hämäläinen

Edellinen vastaava "rauhaa rakastava", totalitaristinen, valheelle ja utopistiselle ihmiskäsitykselle perustuva aggressiivinen puolue oli SKDL.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jotain samaa kyllä on. Eikä sinänsä mikään ihme. Osa entisistä skdl:n jäsenistä läysi Vihreistä itselleen uuden kodin, toiset taas vasemmistoliitosta. Politiikasta he eivät kuitenkaan skdl:n häviämisen myötä minnekään kadonneet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset