plukkala

Väyrysen entiijaa-peli?

Eilen pitämässään tiedotustilaisuudessa Paavo Väyrynen totesi, että hänen poliittinen uransa olisi käytännössä ohi, ellei hän saa presidentiehdokkuuteen vaadittuja 20000 kannattajakorttia kasaan. Siinä tapauksessa hänellä ei olisi syytä lähteä taistelemaan eduskuntavaaleihinkaan.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005453021.html

Vasta muutama viikko sittten 31.10. pitämässään toisessa tiedotustilaisuudessa Väyrysellä oli vielä valmiina suunnitelma B siltä varalta, ellei hän tule valituksi presidentiksi. Silloin hän palaisi keväällä eduskuntaan ja asettuisi  kansalaispuolueen ehdokkaaksi tuleviin eduskuntavaaleihin. Eilen hän kuitenkin kertoi, ettei hän ole siitäkään vielä päätöstä tehnyt.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244701-paavo-vayrynen-palannee-ed...

Jotenkin tuntuu siltä, että Väyrynen otti eilen viimeisen keinonsa käyttöön kannattajakorttien keräämiseen. Nyt hän vetoaa jo äänestäjien sääliin. Tämän tiedotustilaisuuden perusteella, jos Väyrynen on tosissaan, voisi päätellä, että myös Kansalaispuolueen voi rauhassa unohtaa. Se vaipuu unohdoksiin varmasti, ellei Väyrynen ole sen ehdokkaana. Tietysti Väyrysen tavat tuntien on todennäköisempää, että nyt kyseessä on säälin kalastelusta ja kaikki menee uusiksi tarvittaessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Väyrynen pulpahtaa uudestaan pintaan kuin ongenkoho. Myös tämän tappion jälkeen.

Tosin nykyään hän nousee enää omalla tarmollaan - siimassa ei ole enää yhtään vetoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tällä kertaa oli jo näkyvissä vähän tappiomielialaa? Vai vain säälin kalastelua?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Joskus ne pelimiehen taidot ja keinotkin loppuvat? Ja jälkeenpäin saamme tietysti kuulla uusia besserwisserismejä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Käy jo vähän sääliksi niitä kepulaisia, jotka ovat lähteneet Kansalaispuolueeseen Väyrysen vetämänä. Heillä ei välttämättä ole kohta yhtäkään poliittista kotia. On vaikea kuvitella, että Väyrynen ryhtyisi heidän takiaan johtamaan ko. puoluetta.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kansalaispuolue on kyllä merkillinen viritelmä.

Yleensä puoluejohtaja vetää rekeä ja väkeä mukanaan - siis tekee töitä. Väyrynen taas odottaa puolueväen kannattelevan ja palvovan häntä. Ehkä tämä on Väyrysen todellinen haaksirikko.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse en tästä eilisestä tiedotustilaisuudesta huolimatta usko Väyrysen heittävän pyyhettä kehään. jos hän ei nyt kannattajakorttikeräyksessään onnistu, muutaman kuukauden kuluttua saamme kuulla jostakin uudesta viritelmästä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kovin harva Keskustan aktiivipolitiikoista on Kansalaispuolueeseen ainakaan julkisesti siirtynyt. Ainakin, jos puolueen "asiantuntijajäseniä" tarkastelee, on joukossa useita entisiä IPUlaisia ja muuten varsin sekulaaria porukkaa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suosittelen huumoria, mutta vakavasti puhuen porukka ei ole sekulaaria vaan päinvastoin sekalaista ja enimmäkseen kristittyä :)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kun julkkikselta menee uskottavuus fanittajiensa silmissä, sitä on vaikea saada takaisin. Uusia fanittajia ei ole haalittavissa. Saman kohtalon ovat kokeneet mm. lukuisat esiintyvät taiteilijat. Brändi "Paavo Väyrynen" on haalistunut ja näivettynyt. Näin ulkopuolisen näkökulmasta luulisi, että olisi ollut kunniakkaampi tie lopettaa poliittinen ura arvostettuna kunniapuheenohtajana omiensa parissa kuin kerätä hyvin erilaisin arvoin varustettu joukko takarekeen kehumaan yksijäsenisen puolueen ehdokasta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynenhän on kieltämättä "älykäs". Mutta antamaasi ohjetta hän ei narsismissan ymmärrä. Olisi pitänyt ymmärtää jo vuosia sitten.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Uran huipulla lopettaminen on nössöjen hommaa. Ei uskalleta ottaa tappioita vastaan. Tosimies taistelee viimeiseen asti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

"Tosimies" ei tässä tapauksessa vaan näe realiteetteja.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Seppo Turunen: "Uusia fanittajia ei ole haalittavissa."

On toki. Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan Paavo Väyrynen on haalinut ainakin seuraavat suomalaiset fanittajat:

1) Johan Bäckman, dosentti, tutkimuslaitos Risi, Venäjän Federaatio.
Herra dosentti onnitteli Paavo Väyrystä sosiaalisessa mediassa uuden puolueen perustamisesta ja sen tavoitteista jo monta päivää ennen, kuin Paavon puolueviritelmästä oli mitään tietoa kotimaassa. Eli ainakaan kotimaista puoluetukea Väyrysen uusi puolue ei välttämättä tule hakemaan, tuskin edes tarvitsemaan.

2) Janus Putkonen, turvapaikanhakija, "Donetskin Kansantasavalta".

3) Ilja Janitskin, rikosepäilty, etsintäkuulutettu, Andorra.

Kaikki yllämainitut kolme arvovaltaista tahoa ovat ilmaisseet horjumattoman tukensa Paavo Väyryselle, hänen puolueelleen ja varsinkin puolueen tavoitteille. Noilla eväillä ei voi epäonnistua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Janitskinhan on Väyryselle kilpaileva ehdokas presidentin vaaliin? Molempien uskottavuus tosin on samaa tasoa?

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #21

Juuri siksi Janitskinia ei haluta kuulustella Andorrassa kuten normaalisti tehtäisiin, vaan hänet halutaan Suomeen vankilaan. Hän on uhka poliittiselle valtaeliitille ja vallan renkinä toimivalle valtavirtamedialle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46
Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Sen verran korjaan, että Janitskin on poliittisesti vainottu koska hän toimittaa suuren suosion saavuttanutta vaihtoehtomediaa (MV-lehti).

Kuten tiedämme, tekaistuja rikossyytteitä voi esittää kuka tahansa kenestä tahansa. Tavallisesti ulkomailla asuvaa epäiltyä kuulustellaan videoyhteyden kautta ja vaaditaan kotimaahan vasta, jos löytyy riittäviä todisteita pidättämistä varten.
Näin ei ole toimittu Janitskinin kohdalla. Viimeksi tähän kiinnitti huomiota Karin Creutz Helsingin Yliopistosta.

Janitskin halutaan Suomeen jotta hänet saataisiin pidätettyä määräämättömäksi ajaksi. Jo nyt hän on ollut pidätettynä 10 päivää yli lain salliman maksimin. Janitskinia pelätään ennen kaikkea "vallan kamareissa". koska hän paljastaa vaiettuja salaisuuksia mm. Suomeen suuntautuvan haittamaahanmuuton taustoista (maahanmuuttobisnes) sekä Suomen islamisaatiosta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #22

Janitskinia epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksesta, rahapelirikoksesta, laittomasta uhkauksesta, tekijänoikeusrikoksesta ja salassapitorikoksesta.

Turha sitä on glorifioida. Vaikuttaa pikkukonnalta joka pakoilee lakia ulkomailla koska hänessä ei ole sen vertaa miestä että ottaisi vastuun tekemisistään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #24

Ja taitaa sieltä menneisyydestä löytyä muitakin tajunnanlaajentimia kuin pelkkää sampanjaa. Vaikka sitäkin taisi ensimmäisinä glorian vuosina kulua...

Toisaalta tietenkin hyvä asia, että lienee tosiaan pelkkä pikkukonna. Isot konnat ovat paljon ikävämpiä ja usein valitettavan hyviä pysymään tavoittamattomissa. Hauskaa on myös vetää johtopäätöksiä heidän aivotoiminnastaan, jotka yrittävät selittää näiden pikkunilkkien touhuja jotenkin hyödyllisiksi. Useimmat eivät ilmeisestikään tee sitä läpällä...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

Vastuun pakoilua, mutta myös huomion kerjäämistä.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #24

Jos näin olisi, niin miksi Suomen poliisi ei tyydy kuulustelemaan Janitskinia normaalin videomenettelyn kautta, vaan koettaa saada hänet tyrmään?

Kyse on poliittisesta vainosta, joka kohdistuu poliitikkojen ja valtamedian salailuja paljastavan vaihtoehtolehden päätoimittajaan. MV-lehti on Suomen luetuimpia verkkolehtiä, ja vallanpitäjät mediarenkeineen todella pelkäävät sitä.

Janitskinin ei ole todistettu syyllistyneen yhteenkään edellä luetelluista rikoksista. Häntä voisi kuulustella Andorrassa, mutta häntä ei haluta kuulustella vaan saada vankilaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #44

Janitskin on vangittu poissaolevana. Suomi on jättänyt kansainvälisen vangitsemispyynnön. Siinä riittävästi selitystä.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #47

Ahaa - siis ehdoton luottamus vallanpitäjien rehellisyyteen, puolueettomuuteen ja pyyteettömyyteen. Ja tämä luottamus vieläpä Sipilän Suomessa. Yleensä noin kritiikittömästä luottamuksesta kasvetaan irti, kun ikää karttuu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #49

Jos johonkin luotan, niin Suomen oikeuslaitokseen.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #54

Jos Suomen oikeuslaitos olisi vapaa poliittisesti sitoutuneista juristeista, niin minäkin luottaisin siihen. Ikävä kyllä näin ei asia ole.

Oikeuspoliittinen yhdistys Demla ry on vuonna 1954 perustettu "puolueisiin sitoutumaton", alun perin kansandemokraattiseen liikkeeseen ja kommunistiseen puolueeseen liittynyt aatteellinen yhdistys, jonka tavoitteena on Suomen oikeus- ja yhteiskuntapolitiikkaan vaikuttaminen.

Demokraattiset Lakimiehet (Demla) lähti toimimaan kolmikantapohjalla: sen hallitukseen valittiin kolmannes sosiaalidemokraatteja, kolmannes kansandemokraatteja ja kolmannes keskustalaisia. Eipä siis ihme, että esimerkiksi perussuomalaisen Jussi Halla-ahon tuomion junaili Demla-juristi Mika Illman.

Syyttäjä Mika Illman liittyy Demla ry:n lähipiiriin, tuohon median toimesta tarkoin varjeltuun yhteiskuntamme merkittävään taustavaikuttajaan. "Demokraattisten lakimiesten" soluttautuminen yhteiskunnan solmukohtiin on faktaa ja syvällisesti moneen oikeuspoliittiseen suunnanmuutoksen vaikuttanutta toimintaa.

Vanhojen stalinistien ja muiden poliittisten vasemmistovoimien muodostaman Demla ry:n kautta tiettävästi ohjataan ja hallitaan mm. Oikeusministeriön lainsäädäntötyötä ja oikeuksissa sovellettavaa linjaa.

https://octavius1.wordpress.com/2008/04/03/demla-o...
https://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2010/0...
https://fi.wikipedia.org/wiki/Oikeuspoliittinen_yh...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #61

"Demla ry:n lähipiiriin? Jouni, syyttäjä ei jaa Suomessa tuomioita.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #87

Niin, Halla-ahoon kohdistetut syytteet kaatuivat kahdessa tuomioistuimessa. Syyttäjällä on silti aina oma osuutensa lopputulokseen, ja Suomen oikeuslaitoksessa on paljon Demla-väkeä tn. muuallakin kuin syyttäjissä.

Väitteesi Suomen oikeuslaitoksen poliittisesta puolueettomuudesta - siis luotettavuudesta - on jo nykytiedoillakin perätön. Sitä ei muuta se, etteivät kaikki juristit ole Demla-juristeja. Tarja Halonen itse Demlan jäsenenä vaikutti presidenttiaikanaan Demla-jurismin lisääntymiseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #22

Jouni, Janitskiniä epäillään useista eri rikoksista. Suomessa ei ketään saa pidättää määräämättömäksi ajaksi. Levität tahallasi väärää tietoa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #30

Janitskin on määrätty vangittavaksi. Suomen viranomaiset eivät taatusti yritä viivyttää hänen luovuttamistaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

Ei taatusti yritä. Suomi ottaa Jankitskinin heti vastaan, jos ja kun hänet luovutetaan. Suninen levittää tarkoitushakuisesti väärää tietoa.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #30

Lue mitä Helsingin Yliopiston terrorismintutkija Karin Creutz asiasta kirjoittaa. Janitskin on jo nyt pidätettynä 10 vuorokauden yliajalla. Yliajalla, koska Suomen poliisi kieltäytyy kuulustelemasta häntä Andorrassa. Ei sitä Andorran viranomaiset estä. Otapa Pekka selvää asiasta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Suomi ei ole häntä pidättänyt.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #48

Suomi ei ole pidättänyt Janitskinia, vaan Andorra pidätti Janitskinin Suomen viranomaisten pyynnöstä. Suomen luovutuspyyntöön sisältyy mielikuvituksellisia rikossyytteitä, joille Andorran viranomaiset ovat toistaiseksi turhaan odottaneet todisteita.

Siksi Janitskinin luovutuspäätös on lykkääntynyt. Andorran viranomaiset eivät ilmeisesti halua uskoa syytöksiin joille ei löydy asiallisia perusteluja.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #45

Höpön löpöt, Jouni.

Janitskin on määrätty vangittavaksi, koska häntä epäillään suuresta joukosta rikoksia, eikä hän ole ilmoittautunut kuulusteltavaksi.

Tutkintavankeus ei ole rangaistustoimenpide. Tutkintavankeus alkaa vangitsemispäätöksen antamisesta ja päättyy luonnollisesti, jos tuomioistuin myöhemmin määrää tutkintavangin vapautettavaksi joko tutkinnanjohtajan esityksestä tai vangitun vaatimuksesta. Tutkintavankeuden kestolle ei ole laissa säädetty enimmäiskestoaikaa.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #50

"Tutkintavankeuden kestolle ei ole laissa säädetty enimmäiskestoaikaa."

Juuri siksi Janitskin halutaan Suomeen, koska voitaisiinhan häntä muuten kuulustella Andorrassakin. Hänet halutaan eristää pysyvästi yhteiskunnasta ellei hän lopeta MV-lehden toimittamista. Vallanpitäjien pelko sananvapautta kohtaan on suuri, kovin suuri ...

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #52

Perjantaina 17. marraskuuta ruotsinkielinen Yle julkaisi puheenvuoron MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin puolesta. Puolestapuhujana oli Helsingin yliopistossa työskentelevä Karin Creutz.

Creutz on monipuolinen asiantuntija joka ajattelee asioita järjellään, eikä ryhdy vallanpitäjien mielistelyyn. Hän näkee milloin asiat menevät väärään suuntaan, kuten nyt Ilja Janitskinin tapauksessa. Janitskin on ollut yli 100 päivää pidätettynä ilman ainuttakaan syytettä. Suomen lain mukaan ihmistä saa pitää pidätettynä 60 + 30 päivää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #53

Janitskin saatiin kiinni vasta 10 kuukautta sen jälkeen, kun hänet oli lokakuussa 2016 määrätty vangittavaksi esitutkintaa varten. Pakoriski on ilmeinen.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #58

Miksi Suomen poliisi ei halua kuulustella Ilja Janitskinia nyt kun hän on Andorrassa kotiarestissa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #53

Linkki Creutzin kannanottoon:

https://svenska.yle.fi/artikel/2017/11/18/forskare...

Creutz on huomattavasti suvaitsevampi kuin minä. En jaksa pitää hirveänä ihmisoikeusloukkauksena sitä, että joku saa asua kotonaan odottaessaan andorralaiselinten käsittämättömän hitaita toimia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #59

Janitskin pääsisi sieltä heti pois, jos suostuisi palaamaan Suomeen.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #60

Heh hehe - totta kai ... Mutta miksi hän palaisi Demla-tuomarin kynsiin? Oikeutta on hänen tapauksessaan Suomessa turha odottaa, koska hän on poliittisen ajojahdin uhri jonka paljastuksia Suomen poliittinen eliitti pelkää.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #59

Jari-Pekka:

" En jaksa pitää hirveänä ihmisoikeusloukkauksena sitä, että joku saa asua kotonaan odottaessaan andorralaiselinten käsittämättömän hitaita toimia."

Kyllä lain pitäisi olla jokaiselle suomalaiselle samanlainen.

Suomen lain mukaan ketään ei saisi pitää pidätettynä yli 90 vrk ilman tuomiota. Ilja on nyt ollut pidätettynä 108 vrk.

Suomen poliisi ei ole halunnut käyttää kuulustelumahdollisuuttaan videon välityksellä, vaikka Janitskin on tarjoutunut siihen. Uskoakseni hänet aiotaan pitää kuulusteluvankeudessa epämäärääinen aika ilman oikeudenkäyntiä. Ja miten turvattaisiin hänen kesken olevan syöpähoitonsa jatkuminen? Miten hänen kuulustelunsa pikainen järjestäminen onnistuisi, koska Suomen ylin oikeuskäsittelijä on pidätetty virastaan hänen omien rikoskuulustelujensa vuoksi?

Asia pitäisi Suomessa hoitaa sivistyneesti. Jos kunnia menee, maine kasvaa. Eikö Häkkäsellä ole moraalista selkärankaa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #64

Hiukan kauaksi menee Väyrysen kampanjasta :)

Mutta: 1. Voiko joku aikuinen kuvitella, että suomalainen Suomessa saa huonompaa syöpähoitoa kuin muualla? 2. Voiko joku aikuinen kuvitella, että maan ylin syyttäjäviranomainen järjestää pikkurikollisten kuulustelujen yksityiskohdat?

Suomalaisiin kohdistuneiden rikosten tutkinta pitäisi hoitaa nimenomaan Suomessa sivistyneesti. Eikä Andorraan paenneen epäillyn kotona.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #69

Voi kuvitella. Lisäksi sinun kommenttisi ajatus ja perustelu hajosi kuin Hujasen eväät.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #72

Ei voi kuvitella. Ajatus taisi hajota siinä päässä.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #69

"Suomalaisiin kohdistuneiden rikosten tutkinta pitäisi hoitaa nimenomaan Suomessa sivistyneesti. Eikä Andorraan paenneen epäillyn kotona."

Onko Jari-Pekalla todisteet siitä, että Ilja Janitskin on kohdistanut suomalaisiin rikoksen tai rikoksia? Suomen poliisilla ei ole siitä todisteita, ei myöskään Andorran poliisilla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #74

Ovatko termit rikosilmoitus ja esitutkinta tuttuja? Viranomaisten ei tarvitse esitellä todisteita minulle tai muille asiaan kuulumattomille. Minulla ei sinänsä ole mitään sitä vastaan, että joku suomalainen virkamies tai pari saa Andorran matkan veronmaksajien piikkiin.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #77

Olet siis muuttanut mielesi Janitskinin Suomeen tulon välttämättömyydestä. Se on viisautta.

Nyt voitkin sitten liittyä siihen joukkoon joka ihmettelee, miksi Suomen poliisi ei mene Andorraan kuulustelemaan Janitskinia, tai käytä Janitskinin itse tarjoamaa helpompaa vaihtoehtoa eli Skype -kuulustelua. Ei ole pakko veronmaksajien rahoja käyttää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #79

En ole muuttanut mieltäni. Mutta suon mielelläni poliisille reissun mukavaan Andorra La Vellan ostoskaupunkiin sikäläisten viranomaisten touhuja odotellessa.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #80

Tuo on sellaista oxymoronia jota harvoin näkee. "Olen sitä mieltä että Janitskin on välttämättä saatava Suomeen, mutta ei häntä ole välttämättä saatava Suomeen".

Selvähän tämä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #82

Ihan ilmeisesti sinulla on jonkinlaisia vaikeuksia prosessien ja aikajärjestysten hahmottamisessa yleensäkin.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #84

Kerro nyt vain miksi haluat Janitskinin Suomeen kuultavaksi, vaikka laki ei sitä esitutkintaa varten vaadi.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #59

Karin Creutz kuuluu tunnetusti suvakkeihin, ja juuri siksi on merkittävää että hän toteaa Janitskinin olevan ajojahdin kohteena. Kaikki suvakit eivät siis olekaan aivopestyjä kansallisvaltion vihollisia.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #59

"Andorralaiselinten" hitaus johtuu siitä, että Suomen poliisi ei ole kyennyt toimittamaan todisteita Janitskiniin kohdistamilleen syytöksille. Poliisille voi ollakin vaikea keksiä, missä Janitskin olisi syyllistynyt esimerkiksi kansanmurhaan ... :D

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #70

Toistetaan, että Suomen poliisilaitos ei ole kohdistanut Janitskiniin syytöksiä. Kukaan yksityinen poliisi tai kukaan muukaan tuskin on tehnyt myöskään rikosilmoitusta, jossa puhuttaisiin Janitskinin harjoittamasta joukkotuhonnasta. Käsittääkseni häntä epäillään törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta, tekijänoikeusrikoksesta, salassapitorikoksesta ja rahankeräysrikoksesta.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #73

"Toistetaan, että Suomen poliisilaitos ei ole kohdistanut Janitskiniin syytöksiä."

Koeta päättää. Tuossa toisaalla väität että Janitskin on tehnyt rikoksia Suomessa, ja siksi hänet pitää kuulustella Suomessa eikä Andorrassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #76

En väitä, eikä väitä poliisikaan. Suomessa on tehty rikosilmoituksia, joiden perusteella esitutkintakynnys on ylittynyt. Janitskin itse tosin oli niin varma rikollisuudestaan, että pakeni maasta.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #78

Kirjoituksesi nro 69: "Suomalaisiin kohdistuneiden rikosten tutkinta pitäisi hoitaa nimenomaan Suomessa sivistyneesti. Eikä Andorraan paenneen epäillyn kotona."

Jos et tuossa tarkoita että Janitskin on syyllistynyt suomalaisiin kohdistuneisiin rikoksiin, niin mitä tarkoitat?

Janitskin pakenee Suomen poliittista poliisia (poliisijohtoa onkin sopivasti syytettyjen penkillä ...) sekä Demla-tuomaristoa. Janitskin ei pakene siksi, että katsoisi syyllistyneensä niin vakaviin rikoksiin että pitäisi maasta paeta.

Suomen poliittisen poliisin ja Demla -juristien ilmiselvä tavoite on saada Janitskin tutkintavankeuteen jossa takarajaa ei ole. Poliittista noitavainoa siis.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #81

Tarkoitan mitä sanonkin. Suomalaiset ovat tehneet ilmoituksia itseensä kohdistuneista rikoksista. Niiden tutkinta, epäillyn suomalaisen kuulustelut mukaan lukien, tulisi hoitaa täällä.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #83

Nyt sitten varmaan esittelet jo aiemmin pyytämäni todisteet siitä, että Janitskin tosiaan on tehnyt suomalaisiin kohdistuvia rikoksia. Poliisilla ei sellaisia todisteita ole, ei Suomessa eikä Andorrassa.

Suomen laki ei vaadi tuomaan Suomeen henkilöä, josta jotkut ovat tehneet ilmoituksia itseensä kohdistuneista rikoksista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #81

Suomen poliittinen poliisi? Heh, heh!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Ja nytkö hän on "tällä kertaa se ainoa asiantuntija", johon uskot. Ja ilmeisesti koko Suomen oikeuslaitos on väärässä?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #56

Varmaan Andorran Demla pitää Janitskinia vangittuna.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #57

Andorran Demlasta en tiedä, mutta Andorran poliisi pitää Janitskinia kotiarestissa koska se odottaa Suomen poliisilta todisteita häntä vastaan esitetyistä syytöksistä. Toistaiseksi odottelu on ollut turhaa, ja Suomen poliisin syytökset alkavatkin vaikuttaa yhä enemmän fabrikaatiolta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #63

Suomen poliisi harjoittaa rikosilmoituksiin perustuvaa esitutkintaa. "Poliisin syytöksiä" mukana on vain, mikäli jotakuta poliisiakin on loukattu tai joltakulta poliisiltakin varastettu.

Ellei Janitskin olisi pakoillut esitutkintaa niin pitkään, prosessi olisi toki sujunut nopeammin.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #66

Suomen lain mukaan epäillyn kuuleminen ei edellytä Suomeen tulemista. Janitskin ei siis pakoile esitutkintaa, mutta Suomen poliisi sen sijaan kyllä tuntuu pakoilevan sitä.

Janitskin on Andorran poliisin hoivissa odottamassa, että Suomen poliisi suostuu kuulustelemaan häntä sillä tavalla kuin normaalisti tällaisissa tapauksissa toimitaan.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #56

Demla-juristit vain, sekä poliittinen poliisi (josta osa on jo itse syytteessä...). Ei Suomen koko oikeuslaitos tietääkseni hoitele Janitskinin tapausta. Vai onko sinulla muuta tietoa?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos olisin ainoa presidentin valitsija(diktaattori), niin kyllä Paavo Väyrynen olisi ihan vakavasti harkittava ehdokas.

Jollain tapaa kylläkin outo tuo Väyrysen ilmoitus poliittisen uran ohi olosta, jossei pääse mukaan kisaan. Blogistin hypoteesi siitä on toki ihan uskottavan kuuloinen. Itse ajattelin niinkin, että Paavo on varma keräyksen onnistumisesta ja korottaa siksi panoksia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tai otti käyttöönsä sen viimeisen oljenkorren, säälin?

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Risto Jääskeläinen "Itse ajattelin niinkin, että Paavo on varma keräyksen onnistumisesta ja korottaa siksi panoksia."

Noin saattaa Paavo itsekin ajatella: panoksia on aina kannattanut korottaa, jos saa tuekseen Viipurin vaalipiirin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mutta onkohan edes sen "vaalipiirin" tuki tosissaan Väyrysen takana?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onko tämä blogikirjoitus laadittu säälistä ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Blogikirjoitusta ei ole kirjoitettu säälistä. Kysymyksessä on vain ja ainoastaan yrityksestä ymmärtää Väyrysen toiminnan motiiveja.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Paavo on kyllä suurelta osin itse syyllinen todennäköiseen epäonnistumiseensa. Ensiksi koko puolueviritelmä on aivan outo, eivätkä suomalaiset ole herkkiä sitä hyväksymään.

Toiseksi Paavo on väärässä käsityksessä omasta nykyisestä vetovoimastaan. Hän on kiivennyt "norsunluutorniinsa" ohjeistamaan kuviteltuja fanejaan, joita ei enää ole.

Eiköhän tämäkin taru kuole omaan hapenpuutteeseensa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olet varmasti ainakin osaltasi oikeassa. Väyrynen on vain menettänyt realismin tajun kokonaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minusta Väyrysen ilmoitus on suurin syy olla kirjoittamatta kannatuskorttia. Yksi suomettuneisuuden ajan ikoneista on poissa politiikasta jos ei nyt saa kannatusta.

Tämä olettaen, että joku uskoisi tuohonilmoitukseen luopumisesta. Minä en.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmaan moni asian näin tulkitseekin. Mutta varmaan joihinkin Väyrysen kerjäämä säälikin vetoaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä olen aina ajatellut, että allekirjoitan kaikki kannattajakortit, mitä ikinä eteeni annetaan kirjoitettavaksi. Myös Paavon, jos sellainen siis minulle tarjotaan. Itse en jaksa nähdä vaivaa tulostaa ja postittaa. Minusta demokratian kannalta on hyvä, että on vaihtoehtoja.

Nyt kun Paavo lupaa jäädä pois politiikasta, jos ei saa kortteja kerättyä, joudun miettimään asiaa kansakunnan parhaan kannalta. Paavon jääminen ulos presidentinvaalista jättää vaaliväittelyjen viihdearvon lähelle nollaa, pisteeseen, jossa ne ovat tässäkin vaiheessa olleet. Mutta ummehtuneen suomettuneisuuden suon hyvin hautautuvan.

Uskon miehen sanaan, siis Paavon rehellisyyteen ja käännän takkini. Paavon lupauksesta johtuen en allekirjoita kannattajakorttia, vaikka sellainen tilaisuus minulle tarjoutuisikin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuitenkin presidentin vaalien kannattajakortteja ei äänestäjä saa kirjoittaa kuin yhden, siis vain yhden ainoan ehdokkaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Saa niitä kirjoittaa, ei se ole kiellettyä. Tosin lentävät roskakoriin.
Tämän tietäen, toivottavasti mahdollisimman moni Paavon kortin kirjoittaneista on allekirjoittanut myös Saulin, Petruksen tai Iljan kortit.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Totta. Mutta halusin kertoa ihmisille, että jos kirjoittaa useita kortteja, ne kaikki hylätään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ompa tylsä sääntö.

Itse olisin toivonut siinä tapauksessa, että olisin kirjoittanut Niinistön kannatajakortin. Nyt ryntäisin kyllä allekirjoittamaan kaikki kannattajakortit, myös Paavon.

No, kun en ole allekirjoittanut Saulin, enkä siis allekirjoita Paavonkaan, enää Hirvimäellä ja Pennasella on mahdollisuutensa. Ei muuta kuin askellusta tänne päin tahi sitten pystyttämään kojuaan matkani varrelle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Totta. Näillä säännöillä ei siis voi kirjoittaa kuin yhden hyväksyttävän kortin eduskuntapuolueiden ulkopuolisille kannattajakortin kerääjille. Eli jos haluaa vain ainoastaan useita uusia vaihtoehtoja ehdokkaiden joukkoon, se ei onnistu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #37

Mutteihän kannattajakortin täyttämällä sitoudu äänestämään henkilöä. Puolueiden pyrkiessä puoluerekisteriin, kannattajakortteja ei vertailla. Itse en ymmärrä eroa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #38

Suomessa on paljon sääntöjä, joita ei ole edes tarkoitettu ymmärrettäviksi. Kaupassa myytävien oluiden alkoholiprosentitkin?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #36

Käsittääkseni Pennasen mahkut menivät siihen, kun piraatit "keksivät" että kortit voi allekirjoittaa sähköisesti. No ei voi mutta eivät sitten myöskään jaksa nostaa peffaansa näyttöruudun ja pepsimaksin ääreltä kerätäkseen nimiä, kun oikea elämä soffalta käsin netissä on niin paljon helpompaa.

Piraattien panos preidentinvaaleihin oli lyödä homma lekkeriksi ja jälkeenpäin surkutella asiaa, jonka periaatteessa kaikki tietävät jo nyt.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #40

Hakivat vain syytä, jolla voivat selittää huonoa tulostaan kannattajakorttien suhteen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #41

Se, ja se tosiasia että piraateista ei taida olla seisomaan turuilla ja toreilla. 20 000 korttia tarvitsee sitoutumista kerääjiltä, ja perslihaksia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #42

Piraattien aika vaan on ohi. Se näkyy koko Euroopassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset