plukkala

Mauri Nygård levittää väärää tietoa tahallaan

Kansalaispuolueen asiantuntijajäsen, entinen IPUn kansanedustajaehdokas,  Mauri Nygård levittää tahallaan blogissaan väärää tietoa presidentin vaalien kannattajakorttien täyttämisestä. Hän kirjoittaa, että kannattajakortteja voi täyttää useammallakin ehdokasehdokkaalle.

http://toisinajattelija.fi/paavolla-on-mahiksia/

En usko, että aktiivipolitiikko voisi olla tietämätön siitä, että jos äänestäjä täyttää kannattajakortin kahdelle tai useammalle ehdokkaalle kaikki hänen täyttämänsä kortit hylätään. Tai jättää sen tarkoitushakuisesti mainitsematta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hätä on ilmeisesti kova? Toiveena ilmeisesti se, että kukaan ei havaitsisi sitä, että joku onkin täyttänyt pari, kolmekin kannattajakorttia?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Paavon porukan viimeiset hetket ovat näemmä käsillä. Paavo kuuluukin jo historiaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo on selvästi viime vuosituhannen mies. Hän on täysin lukkiutunut silloiseen maailmaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Väittääkö blogisti, että jos samat 156 000 kansalaista kuin Sauli Niinistön tapauksessa täyttäisi Paavo Väyrysen kannattajakortin niin sekä Niinistö että Väyrynen suljettaisiin pois presidentinvaaleista 2018 ?

Kysymys on teoreettinen mutta kiinnostava.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Presidentin vaalijärjestelmän mukaan näin tapahtuisi. Kysymys on teoreettinen, kuten itsekin sanoit. Tuskin Niinistön kannattajakortin kirjoittaneet edes harkitsevat Väyrysen kortin täyttämistä?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ehkä tässä paljastuikin syy siihen, miksi Niinistön valitsijayhdistys pelasi varman päälle kerätessään yli 20000 kannattajakorttia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #9

Ehkä Niinistön potentiaali kannattajakorttien keräämisessä oli hivenen suurempi, kuin muiden yrittäjien?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vaalilaki on yksiselitteinen. Sama koskee nykyään myös eduskunta- ja kuntavaalien valitsijayhdistyksiä:

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980714

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä, tämä koskee kaikissa vaaleissa erilaisia valitsijayhdistyksiä. Mutta uuden puolueen perustamiseksi kerättäviä kannattajakortteja tämä ei koske.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Täsmennetään tuota vielä:

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/1998071...

Vaalilain 128. pykälä sanoo tästä asiasta seuraavaa:

"Äänioikeutettu voi olla jäsenenä vain yhdessä valitsijayhdistyksessä. Jos hän on jäsenenä kahdessa tai useammassa valitsijayhdistyksessä, vaalipiirilautakunnan on poistettava hänen nimensä kaikista perustamisasiakirjoista."

Vaalilaki on siinä mielessä huonosti kirjoitettu, että tuo sama asia pitäisi mainita myös pykälissä 130 ja 134, joissa mainitaan kannatuskortit.

Tämän lisäksi Nygård väittää seuraavaa "Paavolla on mahiksia" -kirjoituksessaan:

"Antautumissopimus sallii Naton tuoda ydinaseitakin, ja sopimus antaa takeet siitä, että pahassa kriisissä olemme ensin laajan ohjusiskun kohteena – Kokkolan suurteollisuusalue ja satama ovat silloin erityisen vaarallista aluetta – ja jatkossa taistelutannerta."

Suomi on allekirjoittanut ja ratifioinut ydinsulkusopimuksen, jonka 2. artikla sanoo seuraavaa:

"2 artikla

Jokainen sopimuksen osapuolena oleva ydinaseeton valtio sitoutuu olemaan ottamatta vastaan välittömästi tai välillisesti keneltäkään ydinaseita tai muita ydinräjähteitä tai sellaisten aseiden tai räjähteiden hallintaa; olemaan valmistamatta tai muulla tavoin hankkimatta ydinaseita tai muita ydinräjähteitä; sekä olemaan hankkimatta ja ottamatta vastaan mitään apua ydinaseiden tai muiden ydinräjähteiden valmistamiseksi."

Lähde:
http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1970...

Toisin sanoen Suomen maaperälle ei ole laillista ydinsulkusopimuksen puitteissa sijoittaa ydinaseita. Jos Väyrysen puolueen "asiantuntijajäsenten" taso on tätä, niin pelottaa se ajatus, että ketkä Suomea tosiasiassa hallitsisivat, jos Väyrynen valittaisiin presidentiksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #25

Kiitos Petri hyvästä täydennyksestä!

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #26

Kun ydinaseiden sijoittamisesta NATO:n sisällä puhutaan, niin silloin on myös syytä tarkastella käsitettä "nuclear sharing":

https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_sharing

NATO:ssa on muutama ydinaseeton maa, joiden alueille on sijoitettu ydinaseita. Nämä maat ovat Belgia, Saksa, Italia, Alankomaat ja Turkki. Nämä kaikki ovat vanhoja NATO-maita. Yhtään NATO-maiden ydinasetta ei käsitykseni mukaan ole sijoitettu entisiin Varsovan liiton maihin pysyvästi. Tämän perusteella ihmettelen sitä, että Nygård ja hänen hengenheimolaisensa vauhkoilevat ydinaseiden sijoittamisella Suomeen.

Tähän samaan vauhkoamiseen lasken mukaan professorin ja entisen ulkoministerin Keijo Korhosen artikkelin Ilkka-lehdessä:

https://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4...

On outoa, että hänen tasoisensa ihminen ei omassa mielipidekirjoituksessaan mainitse ydinsulkusopimusta, vaan pelottelee ihmisiä hyödyntäen siihen omaa arvovaltaansa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28

Nygård menetti tämän bloginsa takia viimeisenkin uskottavuutensa. Jos sitä yleensä enää olikaan?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #29

Olen samalla kannalla. Itse antaisin hänelle anteeksi vaalilain kanssa sekoilun, koska kyseinen laki on huonosti kirjoitettu. Sen sijaan tahallinen ja valheellinen pelottelu siitä, että Suomen tultaisiin sijoittamaan ydinaseita on jotain, mitä en voi antaa anteeksi. Tosiasia on se, että fanaattisimmat NATO:n vastustajat, kuten Nygård käyttävät kaikkia keinoja ajaakseen NATO-vastaisuutta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Mielestäni aktiivipolitiikon, ent. kansanedustajaehdokkaan, on myös tunnettava vaalilaki. Ja jos ei tunne, voi ainakin sitten pitää suunsa kiinni.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #29

Siikajoenkunnanjohtajana menetti jo aikojasitten.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #28

Toisin sanoen on olemassa Nato-maita, joiden tulkinnan mukaan Yhdysvaltain omistamien ja hallinnoimien ydinaseiden sijoittaminen niiden maaperälle ei riko kyseisten valtioiden allekirjoittamaa ydinsulkusopimusta.

Ydinsulkusopimuksen 2.artikla on erittäin tulkinnanvarainen ja sen varaan ei kannata rakennella ydinaseettomuutta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #32

Joka tapauksessa valtaosaan Euroopan Nato-maita ei ole sijoitettu ydinaseita. Lyhyen tarkistuksen jälkeen löysin niitä 19.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #33

Totta. Suomi on allekirjoittanut ja ratifioinut ydinsulkusopimuksen. On luultavaa, että näissä maissa, jotka kuuluvat nuclear sharingin piiriin, oli vieraan vallan ydinaseita vuonna 1968, jolloin tuo sopimus allekirjoitettiin. Tässä on huomattava ero siinä, että Suomessa ei ole ikinä ollut vieraan vallan ydinaseita, joten niiden sijoittaminen selvästikin rikkoisi ydinsulkusopimusta koskien ydinaseiden leviämistä.

Lisäys: Ainakin Puolassa ja Itä-Saksassa oli Neuvostoliiton ydinaseita kylmän sodan aikana.

"During the Cold War, Soviet nuclear warheads were stockpiled in Poland and designated to deploy within the People's Army of Poland."

Lähde: https://en.wikipedia.org/wiki/Poland_and_weapons_o...

Itäinen Saksa:

"During the Cold War, nuclear weapons were deployed in Germany by both the United States (in West Germany) and the Soviet Union (in East Germany). Despite not being among the nuclear powers during the Cold War, Germany had a political and military interest in the balance of nuclear capability. In 1977, after the Soviet deployment of the new SS-20 IRBM, West German chancellor Helmut Schmidt expressed concern over the capability of NATO's nuclear forces compared to those of the Soviets."

Lähde: https://en.wikipedia.org/wiki/Germany_and_weapons_...

Toisin sanoen sekä NATO, että Varsovan liitto pystyi vetoamaan kylmän sodan aikana nuclear sharing -käsitteeseen. Vuonna 1984 länsimaiden tiedustelupalvelut havaitsivat SS-22 ohjuksia Itä-Saksassa ja tämä oli osaltaan kiihdyttämässä asevarustelua Euroopassa:

Lähde: http://www.nytimes.com/1984/01/26/world/ss-22-repo...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Ei tämä ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Kansalaispuolueen politiikot sortuvat väärän tiedon levittämiseen. Siihen on sortunut Väyrynen itsekin puhuessaan velallisen asemasta, jos Suomi eroaisi Euro-alueesta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #28

Itse asiassa Puolan ja Tshekin hallitukset ovat ajoittain pyytäneet ydinaseita alueilleen, mutta amerikkalaiset ovat toistaiseksi onnistuneet rauhoittelemaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Niinpä. Nato ei sijoita vastoin jäsentensä tahtoa ydinaseita jäsenmaihinsa. Eikä aina edes pyydettäessäkään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä Nygårdin kirjoittama blogi kyllä musersi tämän Kansalaispuolueen "asiantijajäsenen" uskottavuuden täysin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Paavo on pulassa.
Kaikki ovat jo täyttäneet joko Niinistön tai Janitskinin kortin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nopeat syövät aina hitaat! Paavon oma vika. Keksi "ideansa" liian myöhään, jälkijunassa. Ehkä juuri siksi Kansalaispuolueen "asiantuntijajäsenet" nyt tahallaan väärää tietoa?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.L:"jos äänestäjä täyttää kannattajakortin kahdelle tai useammalle ehdokkaalle kaikki hänen täyttämänsä kortit hylätään."

Harmillista. Nyt sitten pakko valita Huhtasaaren ja Paven välillä..vaikeeta. Toisaalta, Pavella alkaa olla viime hetket, LHlla vielä aikaa jäljellä(jos ikävuosia katsotaan).

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Huhtasaaren kannattajakorttia et voi täyttää. Niitä ei nimittäin kukaan kerää. Huhtasaari on eduskuntapuolueen ehdokas.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

No tässä taas nähdään vajavainen tietoni tältä alalta. Ei kuitenkaan ole haitaksi, koska nythän voin sitten kannattaa toista ja äänestää toista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #22

Siis hyvä valinnanvapaus, kuten tulevassa sotessa ;))

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suosittelen, että täytät Väyrysen kannattajakortin, mutta äänestät Huhtasaarta. Näin putinistien kannatus hajaantuu mukavasti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eihän putinistien kannatus ohjeesi mukaan toimien minnekään hajoa. Putinisti saa äänen kuitenkin. Kenelläkään ei kahta ole.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #18

Väyrynen ei pääse ehdokkaaksi, ellei hän saa tarpeeksi kannattajakortteja. Minusta olisi mukavampaa, että kaksi putinistia saisi 3–4 % äänistä kuin että yksi saisi 6–8 %. Putinin kokonaiskannatus on varmaan 20 %:n tienoilla, mutta virallinen Vanhanen saanee siitä lopulta yllättävän suuren osan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

En minäkään usko Väyrysen ja tukijoukkonsa pyrkimyksiin. En myöskään usko putinistien kannatuksen nousevan edes 20%:in.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Asiantuntija" Vuorelan olisi hyvä esittää jotain todisteita tai vähäistäkään näyttöä Väyrysen tai Huhtasaaren putinismista. Toisaalta ihan sama, mitä joku pettynyt 'halosdemari' :) lämpimikseen heittelee.

Voimme sentään avoimesti iloita, ettei Putin-Schröder-Lipponen troikka ole Suomea ainakaan valtiollisissa vaaleissa kiusaamassa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Voin kuvitella sen sydäntä pusertavan tuskan tunteen kun tajuaa, että ei voi Saulin kortin täytettyään enää kannattaa Paavoa. Selvää mediapeliä tämäkin huijaus ja juuri tämän vuoksi Paavolle ei niitä kortteja herunut tarpeeksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Siitähän tässä on ilmiselvästi kysymys :))

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Siikajoen kunnanjohtajana menetti jo aikoja sitten.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset