plukkala

Saksan hallitusneuvottelut

Angela Merkel (CDU) piti eilen lehdistötilaisuuden Berliinissä, jossa hän ilmoitti Unionipuolueiden lähtevän mukaan todellisiin, vakavasti otettaviin ja avoimiin hallitusneuvotteluihin SPD:n kanssa. Hän totesi samalla, että Saksa ja Eurooppa tarvitsevat nyt vakautta. Siksi enemmistöhallitus olisi Saksassa nyt parempi ratkaisu kuin vähemmistöhallitus tai uudet vaalit.

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/merkel-will-mit-spd-engagiert-...

Unionipuolueet kävivät ensin hallitusneuvotteluja FDP:n ja Vihreiden kanssa ja ne päättyivät, kun FDP:n puheenjohtaja Lindner ilmoitti keskeyttävänsä ne. Vaalien jälkeen SPD ilmoitti, että jää oppositioon. Kuitenkin presidentti Steinmeier sai SPD:n pohtimaan asiaa uudestaan. Nyt SPD on lähdössä hallitusneuvotteluihin Unionipuolueiden kanssa mutta ei ehdoitta.

Süddeutsche Zeitungin mukaan ratkaisevassa osassa SPD:n mielenmuutokseen on Nordrhein-Westfalenin (NRW), Saksan väkiluvultaan suurimman osavaltion myöntyminen neuvotteluihin. NRW:n SPD esitti kuitenkin joukon vaatimuksia neuvotteluihin. Se vaatii eläkkeisiin selvää tasokorotusta niiden ostovoiman turvaamiseksi, tuloverotuksen kokonaisuudistusta siten, että pieni- ja keskituloisten ja perheiden ansiotuloverotus kevenee. Tämä korvattaisiin pääomaverotuksen- ja esimerkiksi suurten omaisuuksien perintöverotuksen selvällä korotuksella. Lisäksi vaatimuksiin kuuluu tasa-arvoisen kansalaisvakuutuksen kehittäminen.

http://www.sueddeutsche.de/politik/exklusiv-spd-stellt-bedingungen-fuer-...

Torstaina sekä CDU:n, CSU:n että SPD:n johto käyvät yhteistapaamisessa presidentti Steinmeierin luona. Sen jälkeen varsinaiset neuvottelut alkavat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

SPD:n puheenjohtaja Martin Schulz on kuitenkin kertonut, että puolueen jäsenistöllä on viimeinen sana sanottavana mahdollisen neuvottelutuloksen hyväksymisestä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Tämä voi kääntyä SPD:n eduksikin jos vaatimuksia saadaan kohtuullinen määrä lävitse. Ja savolaisittain - Merkelin porukkakaan ei joudu menettäjäksi. Nythän jo jo gallupeja tehty muutama päivä sitten ja yllättäen AfD olisi laskusuunnassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse asiassa Unionipuolueiden kannatus olisi lievässä nousussa ja AfD:n kannatus lievässä laskussa. Johtopäätösten aika lienee kuitenkin liian varhainen.
http://www.wahlrecht.de/umfragen/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset